- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Heffi
őstag
válasz
Norbi 72 #109438 üzenetére
Itt az ország déli fertáján nemigen lehet ilyeneket meghallgatni, csak ha megveszed és kihozza a futár.
Ez a nap sem az enyém volt, két dologra kérdeztem rá és mindkettőt elvitték az orrom elől.
Lehet hangrendszer helyett inkább veszek magamnak a pézből 2500 üveg sört, és akkor elvagyok egy darabig a meglévő technikával és annak prodoktumával is.
-
-
Dagidög
senior tag
válasz
Norbi 72 #109174 üzenetére
Igen, az is egy opció.
Más gyártóknál kb. mely erősítők képviselik ezt a szintet?
Egyébként egy 609-est néztem nemrégiben, de sajnos messze volt.(#109175) Gombinyó: Ezt mondjuk pont nem tudom hova tenni egy webáruház esetében. Nyilván más, ha nagy tételben, viszonteladói szándékkal közeledek, de gondolom itt egyéni megrendelésekről van szó.
-
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #109017 üzenetére
Ezen a szinten a Herceg által ajánlott sem szól rosszabbul, különösen nem azokon a falakon. És legalább HDMI-s is. Alkudjon oszt kész! Szerintem ennyit a kettőből le tud nyomni. Már több időt töltöttünk el vele mint a jövőbeli felhasználója.
Norbi72
Nem csak 2009-ben... -
Termi16
őstag
válasz
Norbi 72 #108856 üzenetére
Ha zsir újat veszek, akkor csak Németországból Onkyo TX NR838 750 euro körül, vagy Marantz 6009 700-ért.
Az itthoni árak szánalmasak.
Szerk.: a 200-as limit a használt dolgokra érvényes, ha nem találok semmit, ami tetszik, mondjuk maximum 1 hónapon belül, akkor veszek egyet kintről.Béci:
Őt semmi pénzért nem cserélném l le! -
Termi16
őstag
-
spiky03
veterán
válasz
Norbi 72 #108826 üzenetére
Ez igaz. 115 vs 150
Igen azt el, de van egy másik a fent említett összegért, 2 év garival.
Csak még meg kell majd magamat győzni, hogy kell nekem az a nagy vas, és nem kell kisebb.
Mert itt pl a Pio-t lehet elhozhatnám 105-ért is, és azért az a 45 ezerből pl meglehetne egy szub is akár, vagy valami. -
z123456789
addikt
-
spiky03
veterán
válasz
Norbi 72 #108741 üzenetére
Jaja épp most nézem az adatait
Meg olvastam róla egy tesztet is jókat írtak róla.Elvileg 1 centivel szélesebb a Denon, de az még beférhet épp, és még lesz hely is mellette.
De majd lemérem, hogy mekkora is a szekrény mert már nem emlékszem, hogy mekkora helyet hagytunk neki. -
spiky03
veterán
válasz
Norbi 72 #108732 üzenetére
Ez is akár jó lehet, ha azt mondjátok, hogy jó gép.
Csak az a baj, hogy nem itt van
Mondjuk meg kéne hallgatni előtte, hogy milyenek ezek a nagy Denonok a mozin.
De ha hozzák a kis Pio a szintjét akkor nem lesz baj. De gondolom attól azért csak jobb.Jah meg a legfontosabb.
Korlátozott szélességű erősító jó csak, kb akkorák, mint a Pio volt, mert ahhoz csináltam a szekrényt.
plusz pár centi még belefér, mert azért nem passzosra szabtam. -
spiky03
veterán
válasz
Norbi 72 #108605 üzenetére
Tervezem, hogy egyszer ismét ellátogatok hozzád.
@(#108606) Gabesz26
A keretet még nem tudom.Csak így az a szett tetszett meg, meg most szeretnék hátra dipolokat, hogy megnézi azzal milyen lesz. Nah meg persze én is jobban örülnék, ha mondjuk azt a BX szettet használtan tudnám kifogni, de itthon nem nagyon vannak MA doboz a használt piacon.
Kintről meg nem tudok rendelni, max ha valaki segít innen a fórumról majd.
Persze jó lenne az RS széria is főleg olyan áron, mint az itthoni BX vagy olcsóbban.
@(#108607) Dorian
Persze tudom én ezt, csak érdeklődés képen kérdezgetek, hogy melyik lenne a jó irány ha olyan minőséget szeretnék, mint amik a Focal-okkal voltak, mert nekem az bőven elég volt. Max esetleg erősítőből vennék valami jobbat ha lesz majd akkor jó vétel az aprón. -
z123456789
addikt
válasz
Norbi 72 #108368 üzenetére
(#108368) Norbi 72
Rendben, én is így gondolom valahogyan. A 22 cipőm közül mind Kínában készült, pedig van vagy 5 márka. És érezni a márka sajátosságait. Jó tudom az cipő nem AVR(#108369) Sanci38
Ezt ajánlották előtted is. Magyarul elég jó lehet.
Rá is karcolok az eladóra, remélem hétvégén próba hallgatás lesz. -
Z0mbi
senior tag
válasz
Norbi 72 #108164 üzenetére
BTW subkabel kerdes: sokszor ezeket a kabeleket a vegen testelni kell. Es ha jol tudom csak az egyik oldalon (masik oldala 'lebeg') ezzel szurve az alacsony frekvencias brummot.
Az erosito hatlapjan ugye van egy csavar erre a celra. Ugye semmit nem befolyasol az ha nekem ez mar hasznalva van egy LP jaszto csatija alltal? (mivel annak is 'lebeg' a masik oldala igy kizartnak tartom hogy osszeszedjen valamit az eszkozrol. A levegobol talan de azt a szubkabel is osszeszedne)
bocs a lajikus fogalmazasert -
zozy84
senior tag
válasz
Norbi 72 #108094 üzenetére
A Heco ..... inkább a Polk vonal. Inkább mozis, rockosabb. Szerintem. Ha lehet ezt így mondani. (hát nem az a csilingelős
mondjuk nem is hallgatok Diana Krall-t meg sok jazz-t. Inkább rock, metál néha
, de a legtöbb a mozi)
Gyere el!! Szívesen látlak bármikor. Sör, pálesz lesz csak gyere. Itt is tudsz/tudtok aludni.
-
zozy84
senior tag
-
zozy84
senior tag
válasz
Norbi 72 #108090 üzenetére
Röviden, nem.
De a többi kiszemeltet sem. Ez most jó áron van 80eft-ért. Ha nem tetszik akkor sem buknék nagyot ha eladnám. Klipsch volt még meg Polk 125 a kiszemelt. Az R10-et sokan dicsérik.
De mond ha tudsz valamit amit én nem mert még nem vettem meg. Sőt egy barátom megy el érte mert én nem járok sűrűn Pesten és ő fizeti ki holnap. Én meg majd itthon megadom neki.
Azt mondják ebben a kategóriában kifejezetten jó, pontos, stb. (a 80eft-os árkategóriába, sőt, az nem akciós 120eft)
(2. emeleti nappaliba Onkyo 608 meg Heco 702 mellé csak elég lesz. Első subom lesz) -
Zol77
aktív tag
válasz
Norbi 72 #108005 üzenetére
Köszi!
Soha nem hallottam a Dynavoice márkáról,mindenképpen utána olvasok,ahogy látom 282 találat van rá ebben a topikban.
Még a Wharfedale Obsidian 600-at nézegettem,ha a Wharfedale márkánál maradnék,de az általad linkelt Diamond 230 meg még komolyabbnak tűnik már kinézetre is,ez is érdekes lehet számomra. -
törölt tag
válasz
Norbi 72 #107909 üzenetére
Nem attól félek, hogy az ív elmozdul, hanem az anamorf vetítés és az ív kapcsolatának, együttműködésének összehozásától torzulás nélkül. Készül egy keretre feszített "normál, ebből tapasztalatként egy kisebb ívű, egyelőre 220 széles.
(#107910) devil-k
Üzemel már nálad is a függönykollekció? Nekem nagyon bejött.
-
Gügü
csendes tag
-
aldebaran
addikt
válasz
Norbi 72 #107818 üzenetére
Belépő vastól sokat ne várj...ez igaz bármelyik márkára.Működik,szól,ennyi.
Egyébként ez azt jelenti, hogy az én pio vsx-416-omtól az újabb alsó kategóriás erősítők sem jobbak? Az is szól... Ti melyiket választanátok ebből a kínálatból? Vagy nincs értelme lecserélni a régit ezekre? -
Norbi 72
veterán
válasz
Norbi 72 #107818 üzenetére
Annyit hozzátennék,hogy ennyi pénzért inkább megveszem Gergő vasát,minimum 2 kategóriával feljebb van,sokat számít.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
Norbi 72 #107644 üzenetére
Köszi a linkeket. Már lebeszéltem két bolttal is, úgyhogy pénteken megyek fülelni.
De ha már ez szóba került, akkor ismét erősítő kapcsán kérdeznék:
Nagyjából felmértem már a saját igényeimet és arra lyukadtam ki, hogy engem nem érdekelnek a divatos okosságok, amikkel telepakolják az erősítőket: hálózat, wifi, bluetooth, spotify, pandora, airplay, iphone támogatás, csilli-villi menü, internetrádió bla-bla-bla stb...Nekem annyi elég, hogy amit a megfelelő hangzás eléréséhez be kell állítani azt be is lehessen rajta állítani.
Ismerje és kezelje gond nélkül a HD-s és nem HD-s filmes hanganyagokat.
A házimozi élmény mellett sztereóra is lehessen használni (persze nem azt várom el tőle, hogy versengjen egy 300k-es sztereó erősítővel)A felhasználási körülmények változatlanok:
PC-ről kapja a képet, amit egy Sony TV-re küld tovább (a videó felskálázás nem érdekel, mert a TV is szépen megoldja, de PC-vel is tudok segíteni, ha éppen szükséges)
A házimozi hangot szintén HDMI-n kapja majd, de a sztereót lehet, hogy analógon (de ez majd még kiderül).Két típust néztem ki: NAD T-748 és Cambridge Audio 551R V2 (tudom, hogy nem egy árban vannak). Ki melyiket ajánlaná? Miért igen és miért nem? Vagy, ha van alternatíva hasonló árban, akkor azt is szívesen hallanám.
-
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #107490 üzenetére
Merész? Többre számítottam.
Saját Pioneer deckem éppen tegnap érkezett meg a Totel szervizből, nem akarta kiadni a benne lévő kazettát. Újonnan 999 DM (Deutsche Mark) volt az ára, 3 motor, három fej, dupla szalaghúzó tengely, szalagkalibrálás, stb.
Az a pénz 1995-ben, amikor vettem, 85-90000 forintnak felelt meg, a havi nettó átlagfizetés 28000 Ft volt. -
KáZéé
tag
válasz
Norbi 72 #107235 üzenetére
Értem én, hogy 4 ohm vagy több, de az csak 1 pár hangfal esetén érvényes.
Én két pár hangfalat akarok rákötni.
Az A-ra egy 8 ohmos párt a B-re pedig 4 ohmos párt.
Gondolom párhuzamos ellenállással kell számolni, tehát az eredő ellenállás 8/3 lesz . A jobb oldalsó állásban azt írja a cucc, hogy a hangfalaknak minimum 16 ohm ellenállásúnak kell lenni. A bal oldalsó állásban pedig 8 ohmnak.
Gondolom nekem a bal oldalsó állás lenne a jobb az A+B hangfalpár együttes üzemeltetéséhez.
Szerinted?
-
E770
aktív tag
válasz
Norbi 72 #101196 üzenetére
kis kedves sztereó rendszert szeretnék, s eddig Monitor Audio BX 2-ben gondolkodtam, de a Polk Audio RTi A3-at is megfontolásra késztet.
Kérlek írjátok meg, szerintetek milyen különbségek vannak közöttük (illetve hogy van-e még más javaslatotok hasonló polcsugárzóra)
(sztereó erősítő még nincs hozzá, azt majd a hangdobozok után választok)
-
sixer66
senior tag
válasz
Norbi 72 #107050 üzenetére
Jogos az ajánlás, mert nem mondtam összeget, csak még egy HTA 30-ról azt olvastam, hogy olyan 30-40 körül ki lehet hozni, addig egy MA GS 300 felett mozog. (tudom más is a végeredmény, de ami nincs, az nincs és nem 1 év múlva szeretném)
Persze nem egy GS10-re gondolok 180-ért, hanem mondjuk egy GS20 minimum, mert szimpatikusabb az álló front az állványossal szemben.Jelenleg egy Heco Metas XT 501-es frontom van, aminek még tetszik is a hangja a 3808-cal, de egy sztereó erősítővel a Concept 2-es hátterekből is olyan hangot hoztam ki, hogy sírtam és ebből következik, hogy még egy kicsit javítani szeretnék a Denon sztereó hangzásán.
Ma vagy holnap érkezik meg egy "SÍN" tápkábel, nagyon kíváncsi leszek rá, hogy bejáratás után mit hoz a konyhára. Az akusztikán már sokat javítottam a szekrények szelektálásával.(#107048) kabar
amit hiányolok, az a dinamika és nem a loudness-es hangzásra gondolok, de persze ez lehet, hogy a frontok hiányossága, mert valahol olvastam, hogy nagyobb hangerőn kezdenek el "élni", de ez mondjuk egy panelben kompromisszumos. -
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #107037 üzenetére
Megpróbáltam összerakni egy HSZ-be, azt meg törölni, sikertelenül, persze!!
(#107035) TeDe
Vigyázz ezzel a listával errefelé! Ha jól látom egy Onkyo 636 végzett az élen, amit itt sokan ipari hulladékként kezelnek. (Persze nem mindenki van így vele, de amit tudnod kell, hogy gyakorlatilag nincsen elfogulatlan hely, így mindenhol megvannak a lieblingek. Itt is, ha kicsit visszaolvasol, akkor meg is lesznek) Szóval szűrjed az infókat, és hallgass meg minél többet. Ha már mindenképpen újat akarsz. -
sagit
veterán
-
Norbi 72
veterán
válasz
Norbi 72 #106976 üzenetére
Javítás:
FW frissítéssel tudja a 475-ös a Spotify-t,de hdmi 2.0-t nem.
És az 577-es is 1.4-es,a 677-es 2.0-s.Ebben a tesztben beszélnek róla.
-
sbazsi
veterán
válasz
Norbi 72 #106971 üzenetére
Aham.
A hirdetésben az van, hogy acoustimass 6 series II.
Küldött képet a csatlakozókról. Ott pedig acoustimass 5 series II van.
Amin van jobb, bal bemenet. És onnan megy a két hangszoróba a kozép-magas.
viszont van hozzá még 3 extra hangszóró, ezért nem értettem, hogy mi van.Ha a két frontot a bose erősítőn adja, a centert, és a hátsókat rákötöm az erősítőre, annak nagyon gáz hangja lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged