- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz 0pityesz0 #109066 üzenetére
Köszi, igen az AVR 400-ról több tapasztalat van itt a topikban, azokat olvastam.
Azért merült fel a kérdés, hogy egy Denon X4000-et cseréljek Arcam AVR 400-ra vagy az A19(vagy valami más sztereó erősítő) legyen mellette.
Itt írtam részletesen arról amiben javulást szeretnék: hifi topik
Tehát lenne zene is, és mozi is.
Tervezem is a meghallgatásukat a forgalmazónál, de persze hazai környezetben lenne az igazi.
Egyéb javaslatokat is szívesen fogadok, és akkor azokat is felveszem a hallgatási listámra.spacetime
-
SpaceKombajn
aktív tag
Arcam A19 sztereó erősítő és Arcam 400 házimozi erősítő hangban milyen egymáshoz képest?
Valaki hallotta őket?spacetime
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz Norbi 72 #95398 üzenetére
Kár, hogy nem előbb olvastam azt a beírásodat, hogy mész diamondot hallgatni, mert akkor írtam volna előbb, hogy ha van időd akkor hasonlítsd össze az 1-est és a 2-est. Persze kéne vinnem minden cuccomat és úgy hallgatni kábeleket, de akkor se úgy szólnának mint otthon, ezért lenne jobb itthon próbálgatni.
spacetime
-
-
SpaceKombajn
aktív tag
Na, akkor ha már megint kábelezünk.
Denon X4000 és ELAC 207A közé milyen hangfalkábelt nézzek/hallgassak?
A legjobb lenne persze kipróbálni őket itthon, ha valakinek van kölcsönözhető kábele, azt megköszönném, mert ugye a legtöbb bolt nem ad tesztelésre, csak ott helyben lehet, ha egyáltalán van a kiszemelt kábel. Köszönöm.spacetime
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz Gabesz26 #86541 üzenetére
Engem is, mert először csak arról(az alap szoftver van rajta) hallgattam zenét a kényelem miatt, aztán kipróbáltam a többit, utána már nem is volt kedvem az MP-ről zenét hallgatni, amúgy az erősítő és a popi kb. egyenlőnek mondható, csak egy hangyányi a különbség. Te cseréltél X4000-et Arcam 400-ra? A különbségekről tudnál pár szót mondani? Köszi.
spacetime
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz forma69 #86511 üzenetére
Nekem is X4000 van.
Nálam sorrend (legjobbtól visszafelé, mondjuk nem pont ugyanazokat a zenéket hallgattam, de azért volt egy kis átfedés):
- Pio BDP160 - hdmi - gyári CD-kel (van több mint 100) írottal nem próbáltam
- Pio - USB-ről
- Erőstő lejátszója - USB-ről
- Mediaplayer (Popcorn A210) - hdmiés pont a napokban próbáltam az Onkyo 7222 CD lejátszómmal(csak 1-2 CD-t), ez RCA-n, ezért nem volt valami jó, optikain mennyit javulna a hang az RCA-hoz képest?
[ Szerkesztve ]
spacetime
-
SpaceKombajn
aktív tag
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz bajnokpityu #84693 üzenetére
hétalvónál járt a térbeállító ember: 82652
és onnan ment a "zrikálás"spacetime
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz SpaceKombajn #81955 üzenetére
Egy jó kábelezéssel mennyi lehet ezen javítani (X4000 és ELAC 207A)?
Esetleg jobb lejátszóval (Popcorn A210, Pioneer BDP-160 van és egy Onkyo 7222 cd lejátszó)?
Mi lenne a javaslatotok?Ha már úgy is előjött ez a kategórizálás és hogy 1 millióért(új árak) mit érdemes venni.
Csak házimozi erősítő és 5.0 hangfalszett, ki mit venne (subot direkt ne számoljuk bele, azt úgy is lehet másfélét venni, nem kell a ugyanabból a márkából amiből a szett áll).spacetime
-
SpaceKombajn
aktív tag
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz Dorian #81954 üzenetére
Köszi és devil-k-nak is a választ.
Akkor írok részleteket is, csak előszőr általánosságban voltam kiváncsi.
Már majdnem 70 óra van bennük, nagy változást nem hallok eddig és előszőr eléggé tompa volt a hangja (ELAC 207A) a demo példányokhoz képest (nyilván a szobaakusztika is más). Halkan és közepesen elég jól szól, de ha feljebb hangosítom, akkor nem jön meg azaz erő(vagyis inkább nem megy le annyira mélyre úgy hallom) amit elvárnék a halkabban hallottakhoz képest. Részletezése nagyon jó, de mintha nem lennének annyira kerekek a hangok, nyersek, talán a közép dominanciája miatt van ez, nem tudom. Remélem ezek javulnak, mert így nem az a hang van ami megtetszett.spacetime
-
SpaceKombajn
aktív tag
Új hangfal mikorra járatódik be? Kb. 200 óra? Mennyit változik majd a hangja?
Akkor úgy kérdezem, hogy miben szokott változni (vagy ez is hangfal függő)?[ Szerkesztve ]
spacetime
-
SpaceKombajn
aktív tag
Ez is talált. Nekem nagyon megtetszett az ELAC-ok hangja. Először én is szkeptikus voltam, hogy a
viszonylag kis átmérőjű membránok milyen mélyet adnak, meg ugye ott van a JET magas
is.
Először 147-est próbáltam, jó volt, aztán áttértünk a 68.2-re hogy milyen a nem JET-es
magas, de ez csak pár perc, mert vissza 147-re az, jobb volt. Aztán jött a 200-as széria, a 207
A-val, ez tetszett a legjobban, de csak addig amíg a 247 BE-t nem jött, ha már volt
lehetőség meghallgatni ilyet is..Egy másik alkalommal pedig a 217-et is, amit megírtam már hétalvó hozzászólására válaszolva.
Ahogyan nekem tetszettek: (a 207A és a 217 nem volt ott egyszerre)
- 247 BE
- 207 A
- 217
- 68.2Ja és akkor még meghallgattam az eddigi kiszemeltek nagytesóit is, hogy milyenek:
- Focal Aria 926 (simán jobb volt a 7-es szériánál)
- Monitor Audio Silver 8 (jobban volt alja mint az RX6-nak)
- Platinum M30
- Platinum M40 (más a felépítése, nem tetszett annyira, mint a 30-as)spacetime
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz hétalvó #76591 üzenetére
Ezt telibe találtad. Ugyan nem vettem 247-et(még semmilyet, de nagyon úgy néz ki, hogy
ELAC lesz, 200-as széria, 207A), de hallgattam, méghozzá BE-t belőle(ha már ott volt), meg 217-et, saját
X4000-el és Primare I22 sztereó végfokkal, hát mondani se kell, végfokkal jobb volt,
mint magában a Denon (persze drágább is a végfok, mint az AVR), sztereóként pedig sokkal jobb
(Primare), zenén CD-ről. Szóval vagy ezt az utat választom, hosszú távú tervnek vagy
esetleg házimozi erősítő csere, de akkor lehet megint nem tetszik majd valami a másikon és jobb úgy se lesz a sztereo, mint a végfokos felállásban. Persze előtte azért majd hallgatni(bejáratni) kell itthoni körülmények között az ELAC-okat a Denonnal (tudva, hogy van lehetőség továbblépni).spacetime
-
SpaceKombajn
aktív tag
Köszönöm szépen, ez a válasz segített a legtöbbet. Akkor beiktatok ELAC meghallgatást is.
Silver milyen ez eddig említettekhez képest? Még valami, a dipólok jobbak háttérsugárzónak?(MA-nak vannak)
Úgy gondolom, nem nagy baj ha egy kicsit fölé lövök a hangfallal az erősítőnek, (ezért kérdeztem a Platinumot), mert a hangfalak jövő állóbbak mint az elektronikák és nem szeretném őket sűrűn cserélgetni(persze mindenki ezt mondja, aztán csak feljebb lép).
Igen tudom, hogy Aurumjaid vannak, naponta olvasom a topikot(tehát mondhatni képben vagyok, hogy kinek milyen berendezései vannak) csak írni nem nagyon szoktam.[ Szerkesztve ]
spacetime
-
SpaceKombajn
aktív tag
Akkor a 60-as ELAC széria és így az Argentum is kiesett az ajánlatodból
A Lektor nem tetszik (hallottam).
Marad az MA RX széria és a nagyobb quadralok.
Kiváncsi vagyok a te vélemyényedre: RX 6 vs. Platinum M30 (jó, ez azért drágább)Ahogyan elnézem van egy kisebb szakadék a kb. 300e/pár frontok és az utána jövő lépcsőfok között (600e/pár) közöttük jóformán nincs semmi. Persze az X4000-hez az előbbiekból kell válogatni az 1:2 "szabály miatt".
Mennyire fontos, hogy a center és háttérsugárzókban akkora legyen a membrán mint a frontokban, mert pl. a quadralokban egy kicsit kisebb a frontokénál.spacetime
-
-
-
SpaceKombajn
aktív tag
ELAC 68.2 hangja milyen a quadral platinum M30-hoz (esetleg MA RX6-hoz) képest?
Egyes hangszeres demó anyagokon az M30 nagyon magasra ment(tiszta maradt a hangzása), igazából is ilyen a hangszerek(nem tudom a nevét mi volt az, nem értek a hangszerekhez) hangja, csak azért mert hosszútávon lehet, hogy nem ez a nyerő. Az RX6-nak a teteje mintha le lett volna vágva a quadralhoz képest, részletezése, tere sem volt akkora, de a mélye mintha megfogottabb/feszesebb lett volna.
Eből a két hangfalból kéne "gyúrni" nekem egyet és akkor azt már választanám is.
Valaki hallotta már a Monitor Audio új Silver szériáját?
Bowers & Wilkins-ek ebben az árkategóriában milyenek(annyit olvastam, hogy a régebbiek voltak a jobbak)?
Vagy jöhet még más javaslat is, hogy miket hallgassak meg.spacetime
-
SpaceKombajn
aktív tag
Egy 14 éves pro logicos onkyo(pár hete kipurcant) és álló JBL van. Először ezekhez tudtam hasonltani a boltokban meghallgatottakat, utána persze már az ott levőket is egymáshoz. Akkor hogyan lehet az otthoni környezetbe jobban illőt/szólót kiválasztani, ha nem lehet kipróbálni helyben?
spacetime
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz Toobee #70980 üzenetére
Arra gondolsz, hogy otthoni környezetben nem fog úgy szólni, más lesz, pl. túl erőteljes (vagy a kábelezésre gondolsz ahogyan hétalvó is írta)?
4x4,5 méteres szoba, az M30 magas, közép, mély is tetszett mind kis és nagy hangerőn, a tere, részletezése.
A b-terv pedig az MA, nagyon kiegyensúlyozott volt (ahogyan a denon is a többi erősítőhöz képest), úgy látom nem lehet vele nagyon melléfogni. Igen, az lenne az igazi, ha haza lehetne vinni a hangfalakat és ott próbálni, de ez vidékre sajnos nem megy.spacetime
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz SpaceKombajn #68841 üzenetére
Megvolt a második hallgatózási köröm. Itt már a kiszemelt erősítőket a kiszemelt hangfalakkal sikerült meghallgatni. HM erősítőkön (CA 551, Denon X3000) már nem nagyon volt különbség a Focal 716 és MA RX6 között, viszont nagyobb hangerőn a Focal magasa kezdett ércesebb lenni, abban igazatok volt, hogy a CA - Focal nem szereti egymást, egyedül az RX6 tetszett a CA-val, a Denon mindegyikhez passzolt. Aztán kipróbáltam Quadralt, Platinum M30 volt a legjobb, Signo Avantagarde is tetszett, meg Argentumot csak az összehasonlítás kedvéért.
Erősítőt sikerült is választani, X4000 lett és egyelőre a Platinum áll nyerésre, de még megyek egy fülelésre, hogy megér-e nekem annyit.spacetime
-
SpaceKombajn
aktív tag
Nyugodtan írhatsz csúnyát
Nem csak a magas miatt, írtam, én így hallottam a nekem tetsző zenékkel.Javasolhattok más hangfalakat, erősítőket is, több fül többet hall
A következő hallgatáskor szeretnék mást is kipróbálni, ha már felmegyek Pestre, nem csak amiket eddig (ja és persze a kiszemelteket, erősítő,hangfal egymással). Köszönöm előre is.spacetime
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz hétalvó #68842 üzenetére
Jó, hogy mondod, Anthem 300-at is "kipróbáltatták", az még finomabb hangzású volt, még részletesebb hanggal, de nem volt annyira dinamikus(gondolom a nagyobbak már azok, de azok már túl drágák.
Yamaha az csak futólag került szóba, hogy hasonló mint az Onkyo, na meg a Marantz 6008, hogy az jobb mint a Denonok.spacetime
-
SpaceKombajn
aktív tag
Végre voltam Focal 716-ot és Monitor Audio RX6-ot meghallgatni (sztereó rendszeren). A Focal részletezőbb, nagyobb a tere és egy kicsit dinamikusabb (ez lehet, hogy csak a jobb térérzet miatt). Szóval a Focal jobban tetszett. Viszont olyan HM erősítők ott nem voltak, amiket ki szerettem volna próbálni (Denon X4000, Cambridge Audio 551R). Másik helyen X3000-et és CA 551-et sikerült kipróbálni, de ott meg 716 nem volt (nem álló, hanem monitor sugárzókon). A Denon kiegyensúlyozott volt, a CA egy picivel részletesebben szólt, de ez nem minden zenén hallatszott, és több mélye volt, de ez kicsit "furcsán elkülönülve" jött elő. Szóval a Denon X4000 vagy a CA 551R lenne a jobb a Focal 716-okhoz (persze kell még egy meghallgatás, hogy együtt is halljam mindegyiket)? A legújabb 716-ok szólnak jobban vagy az előző széria?
spacetime
-
SpaceKombajn
aktív tag
Arcam AVR 350 és Primare A10 hangja milyen egymáshoz képest? Jó, egyik HM, másik sztereó erősítő.
Érdemes egy jó sztereó erősítőt venni és egy közepes HM erősítőt vagy inkább egy nagyon jó HM erősítőt, (mert lehet, hogy az első verzió olcsóbban is kijöhet és még jobb is.)spacetime
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz Norbi 72 #62101 üzenetére
A Lektorok után olvasgattam a Focal 7-es szériáról is(716-ról), de nem a legjobbakat, a 8-asról már jókat írnak, de az már eléggé drága, főleg, hogy úgy kezdtem, hogy kb 200 legyen a 2 front és már 300-nál járok, tudom ez ilyen
Milyen szintű erősítők szolgálják ki ezeket?spacetime
-
SpaceKombajn
aktív tag
Voltam meghallgatni a Lektor 6-ot, egy nagy Denon HM erősítő és egy Denon blu ray lejátszóról szóltak a CD-k.
Nekem túl harsány volt (magas, közép), igaz ebben benne lehet az is, hogy a meglevő JBL-ek pedig nagyon mélybe húzóak. Szóval az arany középutat keresném, jó mélyekkel és szép selymes magasakkal.
Tudnátok javasolni néhányat(1 pár front), hogy aztán ezeket el is menjek meghallgatni. Monitor Audio Silver RX6-ot néztem ki elsőre. Sztereó erősítő ajánlat is jöhet hozzájuk, mert úgy látom a HM erősítők zenén nem túl jók.spacetime
-
SpaceKombajn
aktív tag
Igen, sejtettem, hogy kevés lesz, ezért is írtam oda, nekem Celine Dion a kedvencem, meg is van az összes angol nyelvű CD-je, DVD-je eredetiben, a régebbi dalai a legjobbak szerintem, hogy tetszik neked az új album? Nyugodtan jöhetnek a javaslatok, jó ötletek, semmi gond, ezért is kérdeztem. Használtban mindig benne van a lutri, de ahogyan elnézem vannak itt a fórumon megbízhatóak, akiktől érdemes vásárolni (én is nagyon vigyázok a cuccaimra jelenlegiek is úgy néznek ki mintha újak lennének pedig kb. 13 évesek), bár másik használt cuccok eladási oldalon lehet érdekes történeteket is olvasni.
Nagyon jó lehet neked, hogy ilyen csúcs gépeken hallgathatod a kedvenceidet.spacetime
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz Dorian #60474 üzenetére
Én is a Denon X2000-et és a Lektor 6-ot nézztem ki, először csak a frontokat, de aztán megláttam a szett árat. Vissza is olvastam és úgy néz ki, a Denon és a Dali jól illik egymáshoz. A sok olvasás közben rátaláltam a Focalokra is, hogy többen arra cserélték előző hangfalaikat, szóval rá is kerestem és megtaláltam a Chorus 716 hangfalakat, amelyeknek az ára a Dali Lektor 6-os szett árával megegyezik. Mennyivel jobb a Chorus 716 mint a Lektor 6? Gondolom jobb erősítő is kellene hozzá mint az X2000, hogy megmutassa mit is tud igazán. Régebben inkább a zene(gyári nyomott CD-n, Celine Dion, Madonna, Whitney Houston, Bon Jovi, Aerosmith, válogatás CD-k és 80-as 90-es évek mixei) volt túlnyomó többségében, mint a mozi, de most, hogy van jó TV, ez kb. fele-fele arány, filmek közül is inkább a sorozatok, de ha meglesznek az új cuccok akkor kiegészülnek ezek koncert felvételekkel is. Most egy régebbi pro logicos Onkyo van és egy pár régi JBL hangfal. Szóval javaslatokat kérnék, hogy milyen összeállítások lennének jók erre a fehasználásra (tudom, hogy használtat javasolna mindenki és jobb is az ár-érték arányuk, de inkább újat vennék). A meghallgatás az igazi, megyek is szombaton Pestre a Denon ás Dali párost kipróbálni, saját CD-vel.
spacetime
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic