Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gab1ka
senior tag
válasz norbert1998 #165882 üzenetére
Annyi "pénzért" kifogástalan vétel volt . B tervként egyedül annyi lehetőséged marad, hogy a Dolby Digital-ra szorítkozol, úgy lenne 4k kép is és optikán 5.1-es dolby (dts nem).A HD hangsávok viszont sajnos ebben a felállásban csak sztereora szűkülnek, ami feltételezem nem elfogadható kompromisszum.Az aliexpress-en 10-15$-ért látok ilyen HDMI splittereket, annyi pénzért egy próbát megérhet, legrosszabb esetben nem fog működni és elkönyveled úgy, hogy láttál egy fos filmet a moziba.Az a 4k végeredmény ami pluszt ad egy ilyen tv az 1080p-hez képest, az szerintem messze nem olyan nagy mértékű mint amennyi pluszt ad egy jó minőségű 5.1/7.1 a sztereóhoz képest egy olyan erősítővel, aminek alapból nagyon szereted a hangját.Esetleg megoldás lehet még Zigi ötlete, miszerint PC-ről lejátszva osztod szét a képet és a hangot,már ha ott elérhető 2 HDMI kimeneted.
-
BBéci
legenda
válasz norbert1998 #165878 üzenetére
Két HDMI kimenettel rendelkező lejátszó a legjobb megoldás, utána az egy kimenetes plusz jel-elosztó beiktatása.
Nálam egyszerűbb a helyzet, maradtam és terveim szerint maradok a Full HD-nál.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Zigi
senior tag
Egyetértek Gab1kával, a HDR nem lesz túl acélos a tv-n.
A problémádra megoldás lehet egy HDMI extractor [link] ha még kapható valahol, vagy PC és videókártyával osztod ketté a képet és a hangot. Vagy egy dual kimenetes lejátszó (drága).[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
Szerintem éppen csak az a két választásod lesz amit már te is felvázoltál abban az esetben ha a konkrét 4k felbontásra szükséged van valamiért.Ha a HDR is prioritás volna, akkor lehet hogy jobb hagyni mindent a régiben mert arra eléggé alkalmatlan ez a tv, azaz a fölösleges körök meg eszközök helyett mehet minden tovább 1080p-ben a meglévő erősítőt ugyanúgy használva mint eddig.
-
mpo
veterán
válasz norbert1998 #165876 üzenetére
Gyanús nekem, amit írsz, itt kérdezz rá, hogy mit csinálsz rosszul.
[link][ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz norbert1998 #165874 üzenetére
de a 4K-t se a Tanix
Ez biztos?
Mert ha nem, akkor újra kell gondolnod.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
törölt tag
válasz norbert1998 #122457 üzenetére
AZon kivűl hogy "tipikus Onkyo" vagy hogy "inkább mozierősitő" más válasz nncs és nem is tud irni az se akinek már volt a kezében ilyen és egybepróbálta másik erősítővel.
-
norbert1998
nagyúr
válasz norbert1998 #122203 üzenetére
Erre valaki?
-
törölt tag
válasz norbert1998 #113521 üzenetére
Régi jó hd-s nagyvas. Ha minden oké el ne szalaszd. még zenére is oké lehet.
-
Ragadozó
Ármester
válasz norbert1998 #112927 üzenetére
Yamaha jobban felszerelt (több hdmi), megközelítőleg egyforma kategória kettő, amelyik szimpatikusabb...
[ Szerkesztve ]
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Ragadozó
Ármester
válasz norbert1998 #112918 üzenetére
Szia!
Ezt lehet megnézném: Pioneer LX-50Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Norbi 72
veterán
válasz norbert1998 #111773 üzenetére
Névrokonom!
Szívesen látlak egy belépő subbal hallgatózásra!
Utána eldöntöd,mi kell a rendszeredbe...
Természetesen a sztereó szigorúan pure direct,sub nélkül!
(#111785) Lite Nincs kilőve a 4-6 ohm-os cucc.Picit jobban melegszik a vas tőle,de ennyi,ha nem hajtod szét.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz norbert1998 #111776 üzenetére
Sztereó az teljesen más téma. Oda is lehet jó szub, csak sokkal nehezebb találni olyat ami elég jó, és nehezebb illeszteni is. De ott az általános az, hogy nem kell szub.
norbert1998: Tedd be a monospace jelőlőt, akkor nem fogja eltolni. De egy rajz előnyösebb lenne.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Mezga Aladár
veterán
válasz norbert1998 #111771 üzenetére
Nagy tisztelettel egy fórumtárs reakcióját idézném.
"Sztereó zenéhez nem kell mélyláda, még akkor sem, ha csak 13 centis hangszórókkal szerelt 30 centi magas dobozkákkal rendelkezel.
Viszont házimozihoz kötelező. Mivel a .1 csatorna diszkrét, annak jelét a frontokhoz keverni dőreség, elqrja az egész hangzást." -
Ed Parker
nagyúr
-
MasterMark
titán
Ez nem flame.
Mint mondtam akármilyen nagy frontod van, szub akkor is kell. Még ha külön végfokkal is mennek, akkor is kell külön szub, a saját erősítőjével.
szerk.: Ha gondolod volt már erről szó, olvass vissza, meg van indokolva.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz norbert1998 #111771 üzenetére
Szub nélkül nincs házimozi. Akármilyen jók a hangFALjaid.
Switch Tax
-
Norbi 72
veterán
válasz norbert1998 #111766 üzenetére
Kódjátszma megvolt.jó kis film.
Arra a Yamahára gyúrjál,jó lesz.Nekem is az van,csak nagyobb..
-
Norbi 72
veterán
válasz norbert1998 #111762 üzenetére
Olyan nincs.
De a használt vasak,amit ajánlottam,mind tudja a HD felbontást,ami végeredményben nem baj.
Filmajánló.egyszer mindenképp nézhető:
Focus,Mortdecai:Mókás tolvajos akcióvigjátékok.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
-
Norbi 72
veterán
válasz norbert1998 #111759 üzenetére
-
Dorian
félisten
válasz norbert1998 #111755 üzenetére
Igen, lejátszható. Jobban jársz egy nemhádés de nagyobb vassal.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
MasterMark
titán
válasz norbert1998 #111755 üzenetére
Én is DTS HD MA-val néztem, és spdif-en ennek a DTS Core-ját kapja ilyenkor az erősítő.
Amúgy a Gyűrűk Ura, megvan Blu-ray-en, annak a DTS HD MA hangsávját választva a Blu-ray lejátszó a 6.1-es DTS-ES Core-t küldi ki spdif-en például.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Sefter
veterán
válasz norbert1998 #111753 üzenetére
Egy nemHD-s erősítőn is menni fog a HD hangsáv magja (dd vagy dts), csak ezért nem érdemes gyengébb vasat venni..
Psn ID: sefter_hun
-
Csabroncka
addikt
válasz norbert1998 #111750 üzenetére
Hát őőőő, fölösleges, egyik sem az a kategória ahol a HD hangot meg tudod különböztetni a sima hangformátumoktól, emiatt gyak. mindegy.
Norbi: a belső kábelezésre gondoltál?
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
dunkel
őstag
válasz norbert1998 #111719 üzenetére
médialejátszó -> hdmi kábel -> denon 1708 -> hdmi kábel -> tv
[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz norbert1998 #111718 üzenetére
nem találtam neki topikot, vagy csak béna vagyok. bár elvileg az is házimozihoz csatlakoztatható. szóval, mit ajánlotok hozzá?
-
Ragadozó
Ármester
válasz norbert1998 #111716 üzenetére
szerintem semmit nem ér a beépített, vegyél egy olcsóbb, de jó féle médialejátszót..
-
Ragadozó
Ármester
válasz norbert1998 #111714 üzenetére
de miért akarsz tv-ből 7.1-et? azt használod médialejátszónak?
-
Ragadozó
Ármester
válasz norbert1998 #111711 üzenetére
igen, neked van 7.1 analóg bemeneted, digitálisban hdmi ami tudja...
bendeguz76:
A centerje nem túl erős, de egy próbát azért meg ér...nekem kb 17nm-en van...MR szet, a BR utódja, sztereóra van egy BR6-os párom...[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz norbert1998 #111706 üzenetére
oké. az optika nem tudja. de a tv sem, mert azon meg csak az van. szóval marad a kevergetés. kérdésem, ez az erősítő honnan kaphat 7.1-es jelet? csak analógról? mert szerintem igen sajnos. vagy nem tudom.
valaki világosítson fel, kérem szépen
-
nagyúr
válasz norbert1998 #111703 üzenetére
annyit talán megér, ez egy belépő szintű Denon AVR, 30 rongy még akár reális is, ha erre posta nem jön persze...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
törölt tag
válasz norbert1998 #107797 üzenetére
tévé topikja megfelelőbb lenne..
-
norbert1998
nagyúr
válasz norbert1998 #107797 üzenetére
Erre valaki?
-
Norbi 72
veterán
válasz norbert1998 #107814 üzenetére
Azért reméljük,jól megcsinálták.
-
norbert1998
nagyúr
válasz norbert1998 #107793 üzenetére
Na, megvan a TV-n is. De az a baj, hogyha én hallgattam a DD-t, akkor ugye tegyük fel, arra van állítva. Ha átváltok DTS szinkronhangnyelvbe, akkor a TV átvált PCM módba, ami egy rakás gőzölgő valami, hangzásban. Bele kell másznom 4 menü szintig, hogy áttegyem a hangot DTS-be a TV. Majd ha legközelebb és DD-t nézek, vissza kell teni az egészet DD-be, mert újra PCM-re vált ez a kramanc. Nincs ennél egyszerűbb megoldás?
-
törölt tag
válasz norbert1998 #107782 üzenetére
először azt nézd meg hogy a tévé és alejátszó auto/raw/bitstreaam állásba küldi-e a jelet optikain.
Ha igen, az input mode gombot nyomd addig mig auto állásba nem ugrik -termézetesen ha ott van kiválasztva a forrás. -
törölt tag
válasz norbert1998 #85002 üzenetére
Optikaiból is lényeg hogy ne cérnavékony legyen ésne legyen megtörve+ épnek kell a boritásnak lennie (ez uttsó kettő ujnál nem szokott előfordulni és a végén ha van védö müanyag azt ne felejtsd el leszedni,különben nem megy bele..
-
törölt tag
válasz norbert1998 #84996 üzenetére
Hdmi, koax, optikai ebben a sorrendben tehát inkáb koax mint optikai.
Töbet számit a hangfalkábelnél tisztaság mint a keresztmetszet.. -
devil-k
nagyúr
válasz norbert1998 #80296 üzenetére
Akkor aki oda rakta így abszolút h*lye volt a házimozihoz...
- mozi bolondéria -
-
Dorian
félisten
válasz norbert1998 #80269 üzenetére
Mit lehet rá mondani. Alap erősítő, ennek megfelelő hangminőséggel. De 40-50 euro-ért még így is féláron van, nyilván 3x ennyiért jobbat lehetne kapni.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz norbert1998 #80266 üzenetére
Ha tetszik megveheted.. természetesen ez a te döntésed, árát nm tudom menyiben alkudtok..azért joban jársz vele mint egy egydobozossal.. késöb feljebb léphetsz majd..
-
törölt tag
válasz norbert1998 #80259 üzenetére
Magnatokat hagynám (kivéve ha nagyon olsó, kb <20 Pisztolyorrú Mátyásból jár vissza) erősitő kezdőnek oké..
-
spiky03
veterán
válasz norbert1998 #62209 üzenetére
egy dán márka.
kezdő rendszernek megfelelő. vagy ha nincsenek "nagy" igényeid akkor hosszútávon is megfelelő lesz.
nekem jelenleg még a frontjaim azok, a többi összetevőt már lecsereltem.
a kis műanyag tejfölös dobozoktol sokkal jobb az fix.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest