-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
0pityesz0
tag
válasz
z123456789 #110531 üzenetére
Az még hagyján,de remekül is szólnak
szerintem!
-
0pityesz0
tag
Megérkezett haza az Elac fs 407-es. Már csak nekem kéne hazaérni...
Egy gránitlapot érdemes lenne alá? -
0pityesz0
tag
válasz
SpaceKombajn #109045 üzenetére
Az avr400 egy rendkívül jó hangú cucc,nehéz ellent találni neki, viszont az a19et még nem hallottam ,de remeknek irják,szal egy sztereo vs avr helyzetben sokat dönt melyiket hallottad és mit szeretnél otthon hangosítást (házimozi vagy csak zene),illetvevaz ár is befolyasolo tényező lehet.szerintem!
-
0pityesz0
tag
válasz
carpediem007 #108952 üzenetére
Sanci eszméletlen ügyesen ad tippekket,ennyiért megéri talán:..bár castle csak a felsôben jó ha jól tudom .de Sanci tudja jobban
-
0pityesz0
tag
Köszönöm a válaszokat Uraim.
Akkor valóban a 400 felé veszem az irányt-a zene elég fontos. Viszont a JET-eket nem számítottam bele,az kellene fog valóban hogy 'párban' legyenek. Sajnos Elecrákkal még nem volt dolgom.
Én is úgy gondolom hogy az elacoknál már megállok,meglesz a hőn áhított hang. Ha lesz időm elslattyogok és meghallgatom őket.Spiky03: a quadralokkal vigyázz,szerintem nagyon jól szólnak
-
0pityesz0
tag
válasz
BBéci #108875 üzenetére
Az négyzetméterben körülbelül megfelelő is lenne (a helység cirka 25-30nm).
A 407es elacban biztos voltam hogy nagyobb előadást nyújt számomra mint a focal,mert az hallottam.
De a 267est még nem. Esetleg van alternatívád surroundoknak a 267 helyett? (csak a költséghatékonyabb formula, illetve a 267est váltva a 407 picit drágább mivolta miatt.. (ha nincs se gond))
Azt hozzá kell tennem,hogy egyre gyakrabban a zene! a fő műfaj, szóval ha alámennék picit a 267nek se lenne bagy baj -
0pityesz0
tag
Kis segítséget kérnék Tőletek!
Arcamhoz szeretném váltani a meglévő hangsugárzóimat (focal 836) elac fs267-re
Mivel még! nem hallottam az elacokat, lenne e érdemi előrelépés?1000
-
0pityesz0
tag
válasz
z123456789 #108629 üzenetére
Gratula!
Nagyon szép gépállat -
0pityesz0
tag
A hétvégén kipróbáltam végre a frontokat az arcammal nordost heimdall 2 kölcsönkábelekkel - muzsikpeti ötletéből merítve - és az eredmény nem maradt el. Egy órát tudtam volna szánni a helyzetre,
ehelyett 3 órát 'ragasztott' a kanapéra 😊. Az előző 'kábelezés' gyatra volt,viszont így...
Kár hogy vissza kellett adni -
0pityesz0
tag
válasz
Ragadozó #107945 üzenetére
Abban teljesen igazad van hogy az 'otthoni' akusztikát nem tudjuk magunkkal vinni. Talán ezért gondoltam háltha könnyebb a hallgatózás másnál..ez amolyan érdekes kérdésnek tűnik számomra mi lehet a legoptimálisabb. Viszont a Szívesen látom én is a hllagatózni vágyó emberkéket(miután haza kerülök és meglesznek hozzá a feltételek - sajna kábelezés ügyben nagyon gyatrán állok illetve csak 1X hallottam a saját arcamom a focalokkal ( Arcam750 - focal836v - focal807 - sr800 - rel205, sajna a center hibádzik mert nincs
)
Norbi72 : igen, ott járnék csak sajnos nem tudok velük foglalkozni eleget(ami vétek)
-
0pityesz0
tag
válasz
Ragadozó #107942 üzenetére
Ha nem tévedek tapasztalatszerzés céljából szeretne hangdobozokat próbálni,ami sztem klassz dolog,de elképzelhető hogy nem ez a (pénzügyileg)legmegfelelőbb útja.. Ezt mind persze segítő szándékkal próbálom közölni!
sixer66 : ha ilyet szeretnél véghez vinni én szívesen segítek a hallgatózásban(amennyiben végre valahála össze is tudom szerelni a 836-ot az arcan750el),de lehet sokat nem mutatna Rolandéhoz képest -
-
0pityesz0
tag
válasz
muzsikpeti #107924 üzenetére
Érzésem szerint is tuti magasabb szintet képvisel a jelenlegi vassal a hang.(bár piom sose volt - kivétel egy régi hangsugárzó személyében - a borítékolható szó a legjobb rá)
De szuper lehet ott tartani.. -
0pityesz0
tag
Focal(836) maradna, nem cserélni szeretném ha lehet
Illetve egy NAD C326hoz lett gondolva a hidiamond kábel a signo avantgarde70 mellé, csak már írni sem tudtam a fáradságtól
,de asszem az nem a megfelelő lesz neki abban az árkategóriában.
-
0pityesz0
tag
A hiDiamond féle kábelekkel aminek a streamben 4500ft métere(sajnos nem tudom melyik az) van valakinek tapasztalata? Azt ajanlották nekem a focalhoz (is) illetve ha sikerül, esetleg a quadral signohoz is..?
Bocsi,már fáradt vok,az arcam750hez lenne használva. -
0pityesz0
tag
válasz
Gabesz26 #106773 üzenetére
Valszeg be tudnám állítani,egy idő eltelte után,(nem vagyok nagyon 'szaki' csak szeretnék érteni hozzá
),de nagyon sokat olvasok a témában,viszont a tapasztalatok hiányoznak. Ilyenkor jól jönne a segítség Tőletek.
Illetve egyébb tanácsokkal is tudnátok segíteni hogy milyen dolgokat alkalmazzak a megfeleő és minőségi
H-mozizáshoz és zenehallgatáshoz.
borisz : ez alap!(a konzumhölgyeket akkor visszamondom,bocsi az offért)
-
0pityesz0
tag
Örülnék ha átjönnétek! Egy meghallgatásra a 13 kerbe,hogy be is tudjuk állítani a dolgokat és egy jót
beszélgessünk utána. Nagyon örülök az új jövevénynek de még mindig nem tudtam beüzemelni sem
Igazából csak egyetlen dolog áll készen a fogadásrotokra, az pedig a bárpult!a malacok sincsennek meg
csak a 807v,se megfeleő center,de nekem már ez ami van csúcskategóriát jelent!
Szal kicsit még puritán a rendeszer,de amint lehetôségem van szívesen fogadnám a táraságot/ötleteket
sefter : +1gyere ha lehet!
patice : talán meghallgatni is tudjuk
dunkel : nagyon köszönöm. Igyekeztem nem sokat morfondírozni rajta,ill a jelenlegi H/K 360hoz
képest ez óriási lépés nekem. De a márkát is nagyra tartom(számomra az a h/k után). -
0pityesz0
tag
Na megjött az arcam750. Öröm van csak annyira p.csa fáradt vok hogy már ma nem kezdek
neki összetákolni a dolgokat. Holnapi mese lesz (remélem lesz időm is) -
0pityesz0
tag
válasz
bajnokpityu #105941 üzenetére
Most majd rajtam lesz a sor a kipróbálasban.
A jó tapasztalatok miatt valszeg bólogatás lesz belőle..
Csak be kell szerezni kipróbálásra kb. 15 métert
nekem is.. meg ezt azt mégKöszi Dunkel
-
0pityesz0
tag
válasz
dunkel #105915 üzenetére
Még így nem hallottam nevén +1 malac
...
Elsősorban megpróbálom lefülelni az erősítőket ill
a malacot. Kíváncsi leszek oldalra milyen. A 807ek már meglesznek.
Am 7.1re gondoltam magamban is,elég szellős a nappali szal sztem megvalósítható
Kábelekben gondolkozva esetleg van amit követelene az előbbi szisztéma doboz-vas
közé?
Jelenleg vannak van den hul kábelek ha az elég hozzá.. -
0pityesz0
tag
-
0pityesz0
tag
Na hy!
Egy focal chorus 836v lapul itt egy kb.30 nm2-es nappaliban. Segítséget kérnék
a tapasztaltaktól,milyen hm erősítővel lenne érdemes üzemeltetni,ugyanis a későbbiekben
egy h/mozi frontjait képezné(Az összeg most másodlagos). Sub az megvan hozzá Rel-205 személyében.
Jelenleg H/K 360 van amit használhatok hozzá,de gyanítom ez nem a megfelelő..
Ja persze, ha h/m-ben gondolkozunk akkor TALÁN focal chorus 807 megfelelő partnere lehet surround
állapotban?
Nahát,mindent elfelejtek: köszönöm előre is! -
0pityesz0
tag
Tulajdonképp az es100ast egy 360al hajtom, ez egy másik rendszer lenne és pont amiatt szereztem be hozzá jbl szettet mert ahogy írod az illik a legjobban hozzá(olvastam
). Szal igazából akkor egy kicsit érdemes kísérletezni mi lehet ami jó hozzá?
Amire gondoltam tudatlanságomban valamelyik polk doboz,esetleg a hecobol a prime 302es.
Csak sajnos semmi tapasztalatom hogy milyen lenne egy 'nem jbl' hozzá.. -
0pityesz0
tag
Na hy!
Ti milyen hangfalat pakolnátok egy H/K avr255 mellé frontnak ha nem álló dobozokról lenne szó?
14nm2 szobácskáról lenne szó..
(Még mellé annyit hogy használt jöhet szóba,így a ránszánt 80 körüli jmf árnyékában) -
0pityesz0
tag
Sziasztok!
Sikerült beszerezni végre jbl es100-as szetthez a H/K 360-as erősítőt..
Hát így bejáratlanul is elképesztő amit mível! (számomra)
Előtte egy yamaha rx-430as erősítőm volt Pioneer hangfalakkal,ég és föld.
Tudja esetleg valaki mennyi időt kell járatni hogy "bemelegedjenek" a dobozok?
Valaki 80-100at mondott,valaki 200at?
Más.. Szeretnék egy 'másodlagos' szettet is beszerezni. (20-25m2 közötti nappali)
No már most úgy néz ki, elég lenne erre a célra egy Heco victa2 701-es front, (ma hallgattam meg),illetve hamarosan nálam vendégeskedik egy szintén H/K avr 151.
Van valakinek tapasztala ezzel a párosítással kapcsolatban? -amikor hallgattam a victa2-t egy sony erősítő hajtotta- -
0pityesz0
tag
Sziasztok!
Egy kis tapasztalat megosztást kérnék ha valakinek (és szabad
- heco victa II 701.
Mi a vélemény róla? -
0pityesz0
tag
válasz
Oldfighter #95774 üzenetére
Na az szuper!
Igazából azt nem mondtam,mi szólna rajta,de olvasás után azért választottam ezt a szettet mert elvileg amiket fogyasztok rajta ahhoz való,gondolok itt rockra,popra,tuc-tucra.
Viszont filmből nem csak akció menne rajta hanem mindenféle kategória,bár nekem megfelel a hangzása szimfonikusabb dráma filmre is-azt kipróbáltam vele,ugyan a Yamahával
Zeneileg azokra amiket hallgatok rajta viszont nagyon ütős az én fülemnek
Remélem ég és föld lesz a különbség a két erősítő között -
0pityesz0
tag
válasz
Oldfighter #95772 üzenetére
Ezek szerint 360 akkor kiszolgálja őket? Csak mert akkor még idén meglesz (illetve akkor nem mondom le a házibulit
)
Illetve ha már megemlítettük.. mi különbség van egy es100 és egy ugyan olyan kategóriás studio között?
Hallotta már valaki mindekettőt? Csak hogy vélemény tudjak kérni -
0pityesz0
tag
válasz
mivamma #95769 üzenetére
A pénztárcás ismerős szitu,én is így vagyok vele
Olyan 200ig elmentem volna karira,de így akkor max januárra lesz időzítve a rotyogtató.
Egyébként mással hallottad-hallota más-már a dobozokat?
A Yamahával is elég jól szóltak számomra,de úgy tudom mással is tud szépen aprítani... -
0pityesz0
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget/ajánlást szeretnék kérni Tőletek.
Nemrégiben vettem egy JBL ES100as szettet (es100/es30/es25c/es250pw) és úgy gondolom erősítőt kellene cserélnem.
Az előd egy Yamaha RX-V430as.
Kis olvasgatás után azt szűrtem le hogy H/K-t érdemes hozzá passzintani,mivel ugyanazon gyártó,illetve a kérdés melyen lenne a neki való H/K? 25nm-en lenne használva. Legfőképpen zenére használom,de 2X-3X megnézek vele 1-2 filmet is hetente
Igazából még csak a Yamahával hallottam szólni a dobozokat,tehát nincs nagyon összehasonlítási alapom más erősítőkhöz mérten..
Az ár mindenkinek számít,nekem is,de nem elsődleges. Persze nem fél misire gondolokÜdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged