- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quetz
őstag
válasz
Dave567 #153929 üzenetére
Akkor ez már felesleges is
Esetleg próbáld meg megnézni a mediainfo nevü programmal.
DTS esetén ilyesmit kell látnod:
Audio
ID : 2
Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Mode : 16
Format settings, Endianness : Big
Codec ID : A_DTS
Duration : 1h 52mn
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 1 509 KbpsDTS-HD esetén pedig ezt:
Audio
ID : 2
Format : DTS XLL
Format/Info : Digital Theater Systems
Commercial name : DTS-HD Master Audio
Codec ID : A_DTS
Duration : 1 h 46 min
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 3 138 kb/s -
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dave567 #143820 üzenetére
Lényegében mindegy melyik irányba kötötted be, mert nagy jelentősége nincs, ahogy az adatlapján is fel van tüntetve [link] (bi directional).... huzamosabb használat után lehet kicsit "más hangja", ha megfordítod a kábelt, ezért jó/van a jelölés/feliratirány alkalmazása .... és mellesleg ezért is kedvelem a gyártót (a többi dolog mellet), mert viszonylag kevés a "vudu" a termékadatlapokon....
-
fehér_ember
addikt
válasz
Dave567 #142904 üzenetére
Ha van alatta gyári, főleg úgy hogy ráadást alsó membrános, akkor mi szükség lecserélni? Túl jól szól?
Azt hittem hogy csak úgy rá van dobva a szőnyegre, azért akarsz alá valami tüskét, hogy ne szívja fel a "nedvességet" szőnyegtisztítás után
Legalább majd próbálj pont ugyanolyan hosszt beállítani rajtuk, mint amilyen gyárilag van; öntapadóssal elég nehéz lenne. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dave567 #142902 üzenetére
Ne feledd, hogy a sub-od pl. passzív membrános (alul) ha jól emlékszem .... inkább keress v.mi tüskeszettet amit a lábak helyére be tudsz tekerni (m6) és hosszban is jó .... 4-5e-ből simán kijöhet egy garn. és tuti szabil +még "szintezhező" is lesz .... de csak szerintem ....
-
fehér_ember
addikt
válasz
Dave567 #142890 üzenetére
Simán jó lehet. Mint ahogy kácsától soundcare
de akár ebay-en is nézelődhetsz, pl.: precisiongeek cuccai; solid_spikes cuccai
És erről mi a vélemény?
Na jó, persze ez csak vicc volt a részemről, nem kell válaszolni. Amúgy díszítőelemnek sem utolsó. -
BBéci
legenda
válasz
Dave567 #142631 üzenetére
Hagyd a csudába a gránitot, egyáltalán nem garantált a pozitív hatása. Ezzel ellentétben a szőnyeg kötelező, mert a laminált padlóburkolat durván visszaveri a hangot.
(#142634) Csabroncka
A magyar helyesírás jelenleg érvényben lévő szabálya szerint, nem kell pontokat tenni a BÚÉK betűi közé. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dave567 #142562 üzenetére
Igazából a "marketing" a különbség .... sok esetben a "sub jelzővel" ellátott kábelekhez odaírják, hogy "kimondottan a mély frekvenciákra lett optimalizálva", meghogy a "mélytartományban fejti ki igazán a hatását", de mindez általában csak annyit jelent, hogy az egy "sávhatárolt" vagy "mélyben kiemelős" kábel, amivel nincs minden rendben .... ezért teljesen jó (vagy jobb) egy olyan kábel, ami a "teljes frekvenciatartományban" jól teljesít, hiába csak a mély hangokat kell továbbítania ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dave567 #142532 üzenetére
"mi a különbség a sima SUB és az RCA között"
Nagyjából semmi .... az egyikre ráírják, hogy "for sub" és csak 1db-ot adnak belőle, a másiknál meg 2-őt .... a jó kábel az "mindenhol" jó kábel ....
(gondolom az "RCA" -nál a sztereó IC változatára gondoltál, mert a sub kábel is "RCA" ....
)
-
BBéci
legenda
válasz
Dave567 #142478 üzenetére
Sokszor volt szó a TV hangminőséget befolyásoló, rontó hatásáról. Gondolj bele, hatalmas sima, visszaverő felület a két frontsugárzó között. Nálad a 64 colos átló miatt még rosszabb a helyzet.
Ezért is jobb vetítővel mozizni.mert a vászon felhúzható, függönnyel eltakarható, amikor sztereó zenét hallgatunk. -
-
Csabroncka
addikt
válasz
Dave567 #142461 üzenetére
A lehetőségekből kell kihozni a legjobbat! A nem dedikált moziszoba - nagy többségnél a nappali - így vagy úgy, de részben elvérzik az akusztikán, amin azért elég sokat lehet szoftveresen javítani a kalibrációval.
Nálam pl elsősorban nappali a helyiség és csak másodlagos a mozi szoba funkció.. de így is élvezem, és ez a lényeg!
-
BBéci
legenda
válasz
Dave567 #142449 üzenetére
Úgy tűnik, totális tévúton jársz!
"mint minden normális embernek, gondolom falhoz van tolva a kanapé is, vagy sarokágy, és onnan mehet a mozi."
Nem, nálam nincs a falhoz tolva a kanapé, mert az a lehető legrosszabb az általános közérzet és a hangzás szempontjából is."a szoba középen van egy 3 férőhelyes ülőke"
Ideális, ezt javasoljuk mindenkinek. -
BBéci
legenda
-
Csabroncka
addikt
válasz
Dave567 #142437 üzenetére
Én ilyet vettem, és abszolút elégedett vagyok velük.
-
rappit4
őstag
válasz
Dave567 #141293 üzenetére
Szerezz egy spl mérőt, állítsd C illetve slow állásra. Valamilyen forráson nyomass a hangszórókra csatornánként -20dB-s rózsazajt. A hangerőt addig tekerd, míg a center 85dBSPL-t mér. Ehhez képest az erősítő beállításaiban a left és rightot szintezd a centerhez, tehát azok is 85dBn legyenek, a surroundok pedig 82dB-n. Így referencia szinten lesz a lehallgatási pozícióban.
-
Patice
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz
Dave567 #141262 üzenetére
Nem butaság megemelni a centersugárzó elejét, viszont a SuperSpikes mindenképpen megér egy próbát. Nekem annyira bejött, hogy ki sem vettem az Aurum Base alól. Illetve egyszer két napra elkérte főszerkesztőm fotózás céljából, be sem kapcsoltam a rendszert, míg vissza nem került. Az összes hozzám érkező tesztdoboz alá beteszem.
Ami fontos, kipróbáltam más alátéteket is, például AudioQuest pogácsákat és mindig a Soundcare nyert. -
válasz
Dave567 #140810 üzenetére
Én annyit vettem észre, hogy - forrástól függően - remek surround effektjeim vannak, nekem bőven megfelelnek arra az össz 5-10 percre, amit egy 2 órás film produkál. Nem, amúgy viccet félretéve, tényleg nincs vele bajom, már nem ilyen csupasz a nappali, rendesen be van bútorozva, szőnyeg, függöny stb. Ez előtt TSi100 volt sima polcon, ahhoz képest nem csak hardverileg, de surround hatásilag is előrelépés, mert pontosabban be tudom így állítani a dőlésszöget meg, hogy merre "nézzen" a hangszóró.
-
BBéci
legenda
válasz
Dave567 #140800 üzenetére
A stabilitás ezerszer fontosabb a dönthetőségnél. Utóbbi megoldható eltérő méretű tüskékkel, vagy például ezek közül valamelyikkel.
Frontsugárzók alá betont, gránitot, háttérsugárzók alá rugalmas, lötyögő izét? Ne már!
(#140801) WP14
Lebegőpolc nem való ilyen célra. -
nadtom
tag
válasz
Dave567 #140777 üzenetére
Szerintem az egyik legjobb tartó, nekem is ilyen tartja a surroundot. Arra kell csak vigyázni, hogy ha fényes vagy sérülékeny a hsz-d, akkor valami gumilapot tegyél a szorító pofákhoz (én ezen kívül még egy-egy 10 Ft-os érmét is tettem hátra), hogy a hsz polírozása ne sérüljön.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dave567 #140673 üzenetére
Teljesen jó választás ....
.... viszont ahhoz ajánlanék egy olyat (ha van rá keret), hogy előre Oehlbach Twinmix one (vagy ha azt már nem kapni, akkor Ratlesnake 3mm mindegyik 7-10€ akciótol és eladótól függően) hátra meg mehet a korábbi Crys. Star .... persze csak ha sztereózni/zenélni is akarsz, ha nagyrészt csak mozi, akkor elég a Crys. Star mindenhova ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dave567 #140671 üzenetére
Nem tudom milyen cucchoz akarsz kábelt, de a Crystal Star (de csak a réz és nem az ezüst változata, ami most épp akciós is) egy jobb közép/felsőközép rendszerhez teljesen megfelel és 5€ környékén (is) van most métere .... igaz, hogy meghallgatás nélkül nehéz (jó) kábelt venni, épp ezért vakon drágát sem érdemes, sok esetben a "kevesebb" több lehet ....
-
jeni
félisten
válasz
Dave567 #140552 üzenetére
Legalább vissza tekerted volna a jó öreg VHS kazikban a szalagokat egy arra alkalmas ketyerével!
-
BBéci
legenda
válasz
Dave567 #140247 üzenetére
Fülmagasság fölött 60-90 centiről szól az ajánlás, nem fix 60-ról. Értelemszerűen, ha másfél méterre vannak az ember fülétől, akkor még a 60 centi is sok lehet, ha 3-4 méterre, akkor - próbálgatás után - mehet akár 90-nél is magasabbra. Az általad említett 2 m távolsághoz jó szokott lenni a 60 centi, amit én mindig a magassugárzóra értek.
Egyértelműen a hallgató felé kell néznie hangszóróknak, a döntés hatásossága kétséges, mert az egyben stabilitás vesztéssel is jár, hacsak nem valami szuper erős konzol tartja a hangdobozokat. -
-
BBéci
legenda
válasz
Dave567 #139056 üzenetére
Nem vagy egyszerű eset.
Miért teszteltünk volna rosszul és mit jelent a megint? Én írtam a cikket és adtam az ajánlott vétel címkét, mert nagyon tetszett a Focal Chorus szett hangja. Simán tudnék vele együttélni, annak ellenére, hogy inkább az Electra kategória mondható hozzám közelállónak. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dave567 #139056 üzenetére
Nem az a "gond" a 7-es Focal-okkal, hogy nem jók, mert ár/érték arányban nem rosszak, de(!) a jelenlegi (új) árukért már a 8-as vagy 9-es sorozat is beszerezhető, igaz nem az itthoni kínálatból .... bár ebben az ár(kategóriá)ban sok más (pl. Triangle, Canton, Elac, stb....) jó doboz is beszerezhető (az utolsó 2 gyártónak pl. itthon is vannak most akciós darabjai)....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest