- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #153361 üzenetére
elektrát nagyjából megfogta a denon.térben feelingben se volt sokkal gyengébb az xpa-tól. és a többség az elektra jellegű dobozokkal mozizik. nem italautómatával. nekik sztem nem éri meg egy nagyon jó AVRről kicsit drágább elővégfokra váltani. a rotel az más. 2013ben a 1585 volt 3000USD, ami azért a hangért sztem bagó, én azt inkább az 5000es kategóriában inditanám.
a frontokhoz viszont egyáltalán semmi köze nem volt a denonnak. se 2 csatiban, se semmiben. se biamp, se semmi nem segitett, ott megérte volna az xpa. de nem illyen horror hangváltós dobozokkal szokás itt mozizni.
-
python1
veterán
válasz
Dorian #153350 üzenetére
Én nem osztom ezt a megállapítást, gondoljunk a dedikált szobákba, azok sem 30nm-es. A lényeget még most sem értitek, hűen szorongathatjátok magatokhoz a w-értékekről szóló tévhiteiteket, processzor /végfok kombó elsősorban nem csak erről szól. De mindegy aki már váltott annak nem kell magyarázni.
-
-KP-
addikt
válasz
Dorian #153350 üzenetére
Hát nem tudom, nálam az MRX500 20nm-en éppen hogy elég. Most gondolok itt arra, mikor egyedül vagyok itthon és ereszd el a hajam van. Normál mozizásra, vagy normál felettire bőven elég. Persze lehet érdemesebb lenne 4 Ohmos hangfalszettet rákötni 8 helyett és akkor simán elég lenne még nagyobb szobában is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #153098 üzenetére
mondjuk 2 fölös ideodakonverzió miatt. spdifen a jelben van az órajel, tehát eleve szinkronban vannak. majdcsak a reclocknál fog eltérni akoax esetén is a forrás órája attól, amit a dac chip megkap.
Viszont amilyen harmatos spdif kijáratokat raknak a kártyákra, és mennyire olcsón vannak használható usb reciverek, az alsó és középkategóriában szerintem is jobb az usb.
odafönt azért köszöni szépen az koax spdif és az aes/ebu még elég határozottan jobb hangú. Csináltunk 1-2éve egy aránylag jó hallgatási tesztet, ahol egy nagyon jó dacot, nagyon jó futóművet összekötöttünk koaxon, aesen és usbn is. nyilván a kábelek nem voltak egyformák, de úgy volt, hogy a koax kb 150rugós kábel volt, az aes kb 30e ftos, az usb meg egy 250rugós, és igy jobb volt a milliós készülékek között a koax is és az aes is.
senki se várt semmit előzetesen, teljesen tiszta volt mindenki elméje, és anyagi érdeke se fűződött egyikőnknek se a végeredménytől, és 5ünkból csak egy ember tudta h mi van bedugva.
-KP-: tudom, tök jó méréseket közöltek, h a julia spdif kijárata mennyire tökéltesen bitpontos. de azért mégse jó túlzottan hallgatni.
-
Bodó2015
csendes tag
válasz
Dorian #152989 üzenetére
Köszi, még nincs meg éppen vásárlás előtt állok és a Focal Chorus 716 szett mellé ezt ajánlottárok, néztem ki. Éppen van eladó egy a neten de a képen is aktív laptop hűtő van rajta, plusz olvastam a melegedésről is így gondoltam, előbb rákérdezek mielőtt rossz választás lenne.
-
-KP-
addikt
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dorian #152910 üzenetére
A mérést te is meg tudod csinálni otthon, esetleg valahol vendégként. Mivel a legkevésbé sem nagy munka az eredményeket igazolni vagy cáfolni, így igazán nincs okod csípőből elvetni az ilyen jellegű kommenteket. Más hallását viszont akárhogyan akarod, nem fogod megélni, ezért a szubjektív hangzásról csak nagyon nagy vonalakban van értelme beszélni, mert az egyetlen reális ajánlás a "hallgasd meg, és vedd, amelyik jobban tetszik", bármi más állítás csak vélemény, így egy potenciális vásárló számára pontosan nulla az értéke.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dorian #152898 üzenetére
Utazással 15k-ból megvan egy ilyen kaland. Ennyi pénzt szerintem abszolút megér, hogy legyen véleményed a mozitechnológia etalonjáról, függetlenül attól, hogy tetszik-e vagy sem.
(#152899) Jigsaw04: A Sugárt és a Corvint szeretem, illetve a nyitási állapotát a Pinkeknek, de azokat sikerült lezúzni, már a fal is esik szét. Nemzetközi szinten viszont ezek közepes mozik, neked is ajánlom, hogy egy kis családi túrát szervezz a Boryba vagy egy Dolby Cinemába, megéri.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Dorian #152887 üzenetére
Void nem akarlak bántani, mert nagyra értékelem a tudásod, de azzal a gondolattal nagyon egyet tudok érteni, hogy nem a klasszikus mozis hangzást keressük.
Amikor moziba megyünk kénytelenek vagyunk elfogadni azt, amit ott találunk. Többször tapasztaltam, - mindíg
- hogy az otthoni mozihang jobb mint amit a moziban hallottam.
Otthon a kedvünkre/fülünkre alakíthatjuk a hangzást.
Spec én nem szeretném ha távoznál a topikból, csak a "vadhajtásokból" lehetne kevesebb, na meg jó lenne, ha egy kicsit elfogadóbb lennél mások gondolataival, elvárásaival szemben.
-
mpo
veterán
válasz
Dorian #152773 üzenetére
A munkára való használatra reagáltam (minden barátomnak laptopja van és nekem kell előtte ülnöm, amikor rendbe teszem).
Mivel nem szerettem volna HTPC-t, (minél tovább olvastam a topikját, annál jobban ment el a kedvem tőle), így eszembe se jutott a laptop ilyen célú használata, de ha belegondolok vetítő esetén praktikus lehet, a rövidebb HDMI kábel miatt.
Nem vagyok ebben maximalista, engem nem izgat, hogy 4:4:0 vagy 4:4:4, nem szánok rá napokat, heteket. -
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Dorian #152682 üzenetére
Kicsit elbeszélünk egymás mellett.
Én nem akarom tekergetni a crown-on a potit.
Csak arra akarnák magyarázatot, miért van az hogy mikor csak a frontokat hajtom vegfokkal a többit avr hajtja, teljesen más hangkép fogad, mint amikor a tesztelésre nálam levő 7 csatornásra minden rá van aggatva.
Főleg a centernél vehető észre. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #152673 üzenetére
Amikor majd mégis elkap az Atmos láz, majd lejjebb teszed a háttérsugárzókat. Számomra, azon kívül, hogy minimális pluszt ad, éppen az említett kényszerű belenyúlás okoz komoly ellenérzést az Atmossal szemben. Azok a filmjeim, van belőlük vagy 400, amik 5/7.1 keverésűek, azok többé nem szólalhatnak úgy meg, ahogy azt az alkotói kitalálták. Csakis ál-Atmosra buherálva.
(#152675) silboy
Érdemes, de kizárólag akkor, ha otthoni kipróbálás során bebizonyosodik, hogy jobb lesz a hangzás, mint a régi madzaggal. -
törölt tag
válasz
Dorian #152660 üzenetére
Nálam a hátsók kb 2 méter távolságra vannak, és a magassugárzó 90cm-re van a fülmagasság fölött.
Azért tetszik így, mert ennél az elhelyezésnél érzem úgy, hogy a sourrrondok teljesen egybeolvadnak a frontokkal.A Dunkirk repülős jelenetei, illetve a Blade Runner atmoszférája egészen elképesztő jelenlétérzettel mutatkozik meg...
-
válasz
Dorian #152616 üzenetére
Kar gyanakadnod, nem gondolom, hogy Te tudod megmondani, nekem tulzo igenyem van e. A kovetkezo az lesz, hogy a kabelek es az akusztika sincs rendben. Kerlek, ne engem biralj. Irj sajat velemenyt, de ne rolam, hanem a termekrol.
En az RX8 tapasztalataimat irtam le, lehet a silver tobbet tud, de ketlem. Tovabba pozicionaltam az arat, amit szerintem jelenleg erdemes erte kifizetni, mert vannak ennel jobbak hasonlo penzert, vagy egy kicsit tobbert.
Egy Pio sc-lx 79 es tarsasagaban, kis 20nm alatti szobaban, ahogy irtam is, elegedetten doltem hatra, de ennel nagyobb helyen elfogyott a szufla. Az RX8-nal meg a Canton Reference 9DC is tobb melyet adott, pedig az egy monitor sugarzo. Mondjuk nem is egy ligaba tartoznak.
Csak hangsugarzokat csereltem azota Elac FS407-re es ugy erzem, hogy megerkeztem. Minden a helyere kerult. Nem hiszem, hogy keves lenne a tobbi eleme a lancomnak.
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #152578 üzenetére
En ezt ugyoldottam meg, hogy a hatso falra a plafon ala tettem egy konektort.
Igy ha teljesen a falnal lesz a projektor akkor konnyen be tudom dugni, ha meg esetleg tavolabb akkor meg majd kap egy feher kabelcsatornat es kesz. Igaz ez lehet nem lesz olyxan szep, de ez van.
A HDMInek meg a projektornal vagok lyukat a plafonon (gipszkarton) es ott jon majd le.
A frontoldalra rakattam akkora csovet a falba amin felmegy majd a kabel is. Legalabbis remelem elfer a ket hatso hangfalkabel mellett.ha atmos is lesz akkor vsz mar nem fog...
Amugy nalam is max akkora vaszon fog elfeni es en kb 3,5 meterrol nezem majd.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #152585 üzenetére
Az olcsó, belépő kategóriás készülékekre a rövid vetítési távolság jellemző, kicsi a zoom átfogásuk, lencseeltolás nélküliek. A komolyabbak cirka 3-5 méterről vetítenek 2,5 m széleset. Viszont középállásban legélesebb a képük. Ha előbb alakítod ki a helyét, az a gombhoz a kabátot történet, nem lesz könnyű megtalálni az odaillő gépet.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #152568 üzenetére
Szerintem a radiátorok elé 20 centire felállított panelek nem rontják a hőleadást. Esetleg mobilok is lehetnek, amiket csak a zenehallgatás és filmnézés idejére teszel oda.
Sajár Aurumjaimnak az a különleges tulajdonsága, hogy a hátfaltól 15-20 centire kell őket elhelyezni, így bátran oda mertem őket tenni a radiátorok elé. Azért is furcsa, mert a 21 centis mélysugárzó és a reflexnyílás a hátlapon van. Ha 30 centivel előrébb húzom, akkor csökken a basszus, de javul a színpadmélység. A 80 Hz-es vágás elfogadható kompromisszum. -
Callisto
őstag
válasz
Dorian #152478 üzenetére
Tehát azt mondod, hogy hasonló szakmai kérdésre - melyre eszközfüggetlenül lehet válaszolni, ahogy meg is tették - itt a haladóban nem tudnak választ adni páran, mert már feljebb léptek. Oké, értem, bár szerintem inkább nem akarnak.
Akkor inkább át kéne nevezni a topikokat, belépő és közép/felső kategóriás eszközökre. Így utalna arra, amiről beszélsz.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dorian #152392 üzenetére
A probléma nem az, hogy picit máshogy szól, mert picit ugyanannak a párnak a másik fele is máshogy szól (akusztika és a gyártási rendellenességek miatt). Az a baj, hogy drasztikusan máshogy szólt az összes általam hallott olcsó center hangja, mint ami mellette volt front, és nem pozitív értelemben. A sajátomat is először cseréltem, mert nem hittem el, hogy milyen szar, aztán amikor a csere se volt jó, inkább egy magasabb szériából vettem, és azt is rendesen meg kellett dolgozni, hogy összemérhető legyen a frontokkal. Crossover kuka, aktív bi-amp, és eszement bohóckodás a mélykezeléssel, a frontok is kaptak egy minimálisat a center 120 alatti részéből. Szerintem 20 mérés minimum kellett, hogy megtaláljam a normális beállítást.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Dorian #152326 üzenetére
Szerintem ne hallgass a "károgókra", én amikor így tettem, mindig megbántam. Húzd be a csövet, ez kb. nem kerül semmibe, max. nem használod. Ha viszont később mégis akarod, akkor nem lesznek ilyen ellenérvek magadban, hogy "bazz, ehhez szét kéne bombáznom a nappalit..."
Én a kis szobámban 6 hangszóró helyet készítettem elő a plafonon és 6-ot a hátsóknál is. Így bármikor fájdalom mentesen válthatok 5/7.x.2/4 valamelyik kombinációja között úgy, hogy a hangfalak mindig "optimális" helyen lesznek.
-
spiky03
veterán
-
Patice
nagyúr
válasz
Dorian #152246 üzenetére
Én az összes ablakfelület elé vastag sötétítőket raknék, amikkel csökkenthető a sok visszaverődés, másrészt fogod látni a plazmát.
A TV-hez olyan médiaállványt vennék, amin van középen TV tartó, így nem a falra kell szerelned. Ez lehet akár görgös, kerekes megoldás is, hogy lehessen mozgatni.
Kanapé kb. a szoba közepén legyen, picit hátrébb.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #152281 üzenetére
Annak a nagyon jó hangnak több oka volt/van! Egyrészt nem a szokványos elrendezésű amerikai konyhás izé, mert ott egy téglalap alaperület kétharmadát, 40-45 négyzetmétert foglal el a házimozi. Egyetlen hátránya, hogy a hátsó háttérsugárzók mögötti fal hiányzik, azt egy súlyos, nehéz szalagfüggöny pótolja, valamint azon kívül számos csillapító panel van a megfelelő helyeken. Másrészt az oda elhelyezett készülékek, hangdobozok és kábelek listaára egy jókora családi ház árával vetekszik. Végül, de nem utolsósorban több éves fejlesztés, kísérletezgetés eredménye az a jó hang.
Nem szabad kihagyni a számításból azt, hogy ugyanaz a rendszer egy profin kivitelezett, direkt házimozira épített szobában akár még sokkal jobban szólhatna!(#152289) -KP-
Focal Aria 948 hangdobozokhoz durván kicsi lenne a 16 négyzetméter. Az valóban kétségtelen, hogy akkora helyiségben is kiváló moziszobát lehet létrehozni. -
Gabesz26
senior tag
válasz
Dorian #152246 üzenetére
A hátsókhoz a kábeleket falba vezeted majd? Ha igen, akkor én még az átalakítási munkálatok elkezdese előtt a frontok beüzemelésével csinálnék méréseket a helyiségben, megkeresve a legjobb helyet az ülő alkalmatossagnak (lehet modellezéssel is meg lehet oldani, de a nyitott rész miatt én maradnék inkább a mérés mellett)
-
zsoika
addikt
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #152165 üzenetére
Gratula hozzá
Most jön majd csak az igazi móka, hólapátolás, fűvágás, egy kis ez meg az munka.Szerencsére én tudtam ugyan olyan szubot szerezni, mint ami most van, örök hála Elacinak.
A vetítő meg vászon az majd 1-2 év múlva, mert most a baba projekt van előterében, aki márciusban érkezik.
-
válasz
Dorian #152202 üzenetére
Én pl. tegnap akartam rendelni Svédországból egy Dynavoice Challenger sub 12EX-et, épp akciós volt 4490 koronáról 2290-re lenyomva. Mivel CSAK svéd nyelvű a honlap, némi google fordítózás után regisztráltam és már a kosárban is volt a motyó. Ám az adatok beírásánál nem fogadta el a telefonszámom... Megint egy kis fordító, végül írtam nekik mailt, hogy legalább írják meg mennyi lenne a szállítás. Eztán még 2 mailt váltottunk, nem volt gördülékeny... mire kiderült, hogy (a rendszer hiába engedi kiválasztani) ők biza nem szállítanak Magyarországra. Vagy inkább rendeljem meg a gyártótól... épp csak 100E Forinttal drágábban. Szöval egyből elkezdtem intézni hogy valahogy hazajusson a cucc... mire hopp...már nem is akciós és ismét 4500 korona lett.
Így végül nem kerül be a fa alá.. -
törölt tag
válasz
Dorian #152145 üzenetére
Nyílvánvalóan így van, mert ugye a filmekre optimalizált Audyssey görbe is ilyen, viszont engem zavar, hogy a beszédnél fülelni kell, meg hangosabbra venni, aztán amikor jön egy efekt, akkor meg szétszakad a szoba..
Ezért nálam a "flat" van beállítva, mondjuk így meg nem pont ugyanazt hallom mint amit a hangmérnök kevert a filmre... (állítólag)?!
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #152070 üzenetére
Nem vagyunk egyformák. Az biztos, hogy a többség nem akarja a rendszere minden alkotóeleméből kihozni a maximumot, mert nem érdekli őket, vagy fogtechnikusok és sajnálnak minden kiadott forintot.
Ha van egy kiváló szubládám, minden pillanatban azon agyalnék, hogy szólhatna jobban is egy másik kábellel.(#152071) tomyka74
Nem hinném, hogy alávetnéd magadat egy feleség terrorjának. Ha nem tetszik neki a házimozi rendszered, menjen világgá ő. -
törölt tag
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #152031 üzenetére
Éppen pár napja beszélgettem egy ismerősömmel házimoziról és szomorúan említettem, hogy nincs a házam alatt pince, pedig ott milyen szuper helye lenne. Ezt arra alapoztam, amit például a Totel tulajdonosánál láttam, hallottam. Viszonylag kevés pénzből, rengeteg kőzetgyapot tábla felhasználásával irigylésreméltó zenehallgató és házimozi helyiséget hozott össze az alagsori garázs szomszédságában. Durván háromnegyedrésze van a talaj szintje alatt.
A nappalimban lenne egy háttérzenére megfelelő sztereó összeállítás és egy TV, mert ott is kell valaminek szólnia. -
-
törölt tag
válasz
Dorian #151952 üzenetére
+Béci: érveléseitekhez hozzászólva:
egyik ismerős nem túl rég vált el, azóta a szlogenje: családi béke alapja: 2 tévé.
ha közös a nappali akkor is el lehet különülni szórakozás szempontból, fej/fülhallgató. tehát nem muszáj "idomulni" az ízléshez hanem el kell szeparálódni azzal ami a másiknak nem éppen takarja az ízlését, ez jólneveltség kérdése is. Ettől még lehetnek közös programok de pl Forma 1, meccsek, sorozatok idején diszkréten el lehet különülni bármelyik félnek... ez nem megoldhatatlan.. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #151952 üzenetére
Legyen az a plusz szoba a nappali!
Visszatérve arra, hogy Ti nem főztök. Az nem általános, pláne gyerek, gyerekek mellett. A tűzhelyen rotyogó húsleves, sülő rántotthús, és a zúgó páraelszívó mellett nem éppen kellemes tévét nézni, zenét hallgatni, házimozizni. Aki ezt gond nélkül tudja elegyíteni, annak egészségére, nincs ellene semmi kifogásom. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #151950 üzenetére
Miből gondolod, hogy nem tudom elfogadni? Írjam le megint, hogy mindenki úgy élvez, ahogy tud?
Visszakérdezek: miért nem tudod elfogadni azt, hogy akár két embernek is lehetnek adott időpontokban más kívánságai, ötletei az időtöltést illetően. Számtalan esetben előfordul, hogy feleségem inkább olvas, mint filmet néz. Nem érdekli az Arrow, engem pedig nem érdekel magyarul a House of Cards, mert már láttam eredeti hanggal és ahhoz képest büntető a szinkron. Miért kellene bármelyikünknek a másik szórakozási vágyának alávetni magát? Nem nagyobb részt akarunk elkülönülni, mint ahogy Te írod, hanem néha, de ha nincs arra lehetőség, akkor megette a fene.
Nem beszélve arról, hogy 27 éve tart a kapcsolatunk, 20 éve élünk együtt. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #151947 üzenetére
Miért elkülönülés, ha van egy konyha/ebédlő és külön nappali?
Nálam sem a hangtechnikai szempontok voltak elsődlegesek, de - ahogy már többször írtam - inkább előnyös, mint hátrányos, ha a család tagjai nem kényszerülnek a másik éppen felmerülő elfoglaltságához igazodni.
Például feleségem valami sorozatot néz szinkronnal, én olvasnék, vagy fordítva. Egyik zavarja a másikat. Becsukjuk a két helyiséget elválasztó ajtót és élvezhető hangerő mellett tudok olyan filmet nézni, ami az asszonyt nem érdekli, Ő olvas az ebédlőasztalnál, vagy a receptjeit rendezgeti. Ha csak egy Sokol rádió lenne a házban, semmi más hangcucc, akkor is a szeparálható szobák pártján lennék.
Szerintem egészen jól elvoltak családok milliói addig is, amíg nem jött be a sokfunkciós, egylégterű termek divatja Európába. -
Bodó2015
csendes tag
válasz
Dorian #151861 üzenetére
Én nem szeretnék így járni
Nemrég vásároltam a Focal szettet, és hosszú távra tervezek vele.
Kezdőként egy SAL silversound rendszert váltott, úgy voltam vele, hogy egyből nagyobbat lépek, nem mellékesen újonnan nagyon kedvező áron kaptam meg.
20 nm-re, valami ár/érték arányban jó, hozzá illő szubot keresnék.
Jókat írtatok ezekről a ládákról, árban is ez felelne meg nekem inkább, de kérdéses, hogy szinten lennének-e a Focalokkal?
Természetesen a subbal is hosszú távra terveznék, ezért gondoltam minél fiatalabb használtra. -
hello28
aktív tag
válasz
Dorian #151846 üzenetére
Szia
Lehet rosszul írtam mert Dali Concept 6 szettem van Magnat melyladalval...
Csak azt kérdeztem az maradhat mi a vélemény róla Nektek!?
És nemtudom házimozi erősítő csere egy jobb és akkor jön lesz a Zene is vagy ehez inkább egy stereo ha igen akkor mit tudtok ajánlani !?? -
Hohocali
aktív tag
válasz
Dorian #151785 üzenetére
Én azt tapasztalom, hogy a bemért állapotban (dyn eq off) igencsak vérszegény a mélyfelhozatal mozi alatt nálam. Ezért szoktam a szubra kb. +3dB-t ráadni (és ezt már mások is jelezték itt a fórumon), úgy legalább lesz mély a filmekben, de igencsak messze van még ez is bármilyen "döngéstől".
A dyn eq rew-es mérésem azt mutatta, hogy 4-6dB-t rak a mélytartományra (-12dB kimenő jel, -18dB mikrofon jel (REW ajánlás) esetén, ekkor volt az AVR -15,5dB-en). Ez nincs messze attól, amit amúgy is rárakok. A magasokra is rak 8kHz felett, de nem többet, mint az audyssey xt->flat eq.És ha már itt tartunk, akkor megjegyezném, hogy szerintem ezért nincs nálam a Hans Zimmer koncerten túltolt mély, ha mindent alapon hagyok. A +3dB / dyn eq / audyssey kikapcsolás / AVR direct zene esetén valóban túlvannak tolva a mélyek nálam is, és hallgathatatlanná válik.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #151785 üzenetére
Nem hát! Modern loudness, de aki számára az efféle beavatkozás hozza el a Kánaánt, az használhatja, mert mindenki úgy élvez, ahogy tud.
(#151787) powerup2
Lehet B&W, csak nem a 600 Series. Tudnak hangdobozt gyártani, de azt meg kell fizetni. Egy ideje használom DB4S szubládájukat, az fergetegesen jó. -
Quetz
őstag
válasz
Dorian #151668 üzenetére
Bocsi, ha félreérthetően fogalmaztam, nem az agyúhoz akarom állítani a hangerőt, hanem azt a hatást keresem, amit külföldi fórumok "chest slam"-nek hívnak. Ez elvileg akkor jelentkezik, ha a kb 50-150Hz tartományban elég magas hangnyomással szólal meg a film. Ekkor az ember üreges részei, pl mellkasüreg rezonálnak már, és ez váltja ki az érzést. Hogy milyen frekvencián mekkora hangerő kell ehhez, az személyenként változik, ahogy az is, hogy valaki ezt élvezi, valaki meg nem.
Az én esetemben a visszafogott hangerő, 95-105dB csúcs hangnyomás ehhez nem elég, kell a 115dB. És egy kicsivel nagyobb "slam"-t még eltudnék képzelni. -
Quetz
őstag
válasz
Dorian #151642 üzenetére
Szerintem a fontos dolog az, hogy nem szükséges, hanem lehetséges. a nappali 30nm körüli, a hallgatói távolság pedig 3.5-4m körül van.Vegyük pl. a Fury címü filmet. -10-es hangerőn hallani a basszust, 0-n pedig érzed amint gyomron vág az ágyúlövés. Erősen addiktiv élmény.
Na most ha szeretnéd ugyanezt kisebb hangerőn, akkor a hiányzó dB-eket rá kell tolnod a mélyekre. Ekkor viszont belefutsz a sokak által lenézett Dynamic EQ-ba, vagy loudness-es hangba. Pedig semmi mást nem szeretnél, mint kiegyensúlyozott hangzást, gyomorba markoló mélyekkel. -
m3ss
veterán
válasz
Dorian #151523 üzenetére
a vergodes soran egesz sok mindent kitapasztalok erositomrol, beallitasokrol, stb. ez a tanulas folyamata.
lehet fontosak egy szint felett a kabelek is, de eszembe nem jutna egy 100 ezres subra 30+30ezret kolteni kabelekre. egy komplett nagyobb kategorias subot kap annyival tobbert. nehogy mar a tapkabel majd erjen annyit hangzasban
-
törölt tag
válasz
Dorian #151523 üzenetére
" Ebből nem az audyssey napja látszik, hanem az, hogy mennyire borzasztó a szobád akusztikája. Ilyen esetben simán lehetnek 10 centinként totál más értékek. Amíg ezt nem teszed rendbe, addig ugyanez a vergődés megy majd tovább, amit csinálsz."
Azok a képek alapján amit egyszer felrakott, valóban az állapítható meg, hogy egy mozizásra kevésbé alkalmas helyiségben használja a rendszerét.
Nálam sokkal jobb ilyen téren a helyzet, habár nem mérte be szakember, de az alapok rendben vannak, ezt a nálam járó több komoly házimozis is megerősítette.Ennek ellenére ugyanazt tapasztalom az Audyssey mérések kapcsán, mégpedig, hogy szinte minden mérés más hangképet állít be. (nincs két egyforma mérés).
"Vergődésről" szerintem nincs szó, csak szeret megtapasztalni különböző beállítási lehetőségeket..
Erről a nagy akusztika lázról is hallottam hideget, meleget is.. Mármint ismerek olyat, akinek szakember kezelte a szobáját (nem kevés pénzért), és azt mondta, hogy akkora változást nem hall, mint amekkora összeget kiadott. Többször invitált, hogy beszéljünk meg egy napot, és hallgassuk meg úgy a rendszert, hogy leveszi, majd visszarakja az akusztikai elemeket... Remélem egyszer sikerül összehozni.
-
törölt tag
-
válasz
Dorian #151442 üzenetére
Ezt nem ertem. Az szerintem csak izles kerdese, hogy ki milyen hangot szeret.
Lehet nem azt hallja amit a hangmernok kevert a filmre, de mit tegyunk, ha azt szereti.
Valaki az elenk szineket kedveli es igy is allitja be a TV-jet, ettol meg nem kell megtanulnia latni.Tegnap voltam egy vevojeloltnel es kozolte velm, hogy szerinte keves a magas. Szerintem minden hang a helyen volt. Visszaraktuk a regi KEF-eket. Egybol ertettem, mit is vart. Olyan banto magasa volt a Kef-nek, raadasul meg egy kaosz is volt. Nem lehetett elkuloniteni a hangszereket.
De ha ezt szereti.... -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #151294 üzenetére
Egyikkel sem értek egyet, de ez nem baj.
Kábelekkel kapcsolatban sokat számít, mennyit hajlandó költeni az ember a hobbijára. Ha spórolós fajta, és a lehető legolcsóbban akar viszonylag jó hangot, akkor megáll a Van Damme-nál.
Jó a Kimber 8TC, métere cirka 20000 Ft mégis vágyom olyanra, ami jobb hangminőséget ad. Előbb vagy utóbb feljebb fogok lépni, mert sokfélét kipróbáltam és hallottam a különbségeket. Sokkal olcsóbb tuning, mint a 200-250000 forintért eladható hangdobozaim helyett vennék másikat egymillióért. Mondjuk Focal Electrát, vagy ELAC FS 409-et. Jó kábel azokhoz még inkább kellene, mint a mostani hangdobozaimhoz. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Dorian #151270 üzenetére
Ha az FFT ablak méretével nem osztható a freki periódusa, akkor lesz szoknya, de ettől még nem torzít. Ablakozással meg minden torzul, de ettől még a tiszta 20 kHz akként jön ki a DAC-n, és nem fogod hallani. Ellenben egy 20 kHz-es négyszögjel valóban hallható, mert annak analitikusan is van több komponense. Amikor 20k-t hallasz, akkor más hullámokkal nem fér össze, két magas frekvencia ki tud alakítani egy alacsonyat. Ezt a régi tömörítések nem tudják, ezért mondod meg azonnal, ha egy MP3 18k-n vág, és ezért nem mondod meg soha, ha egy Opus ugyanott vág. Vannak egyébként olyan hangszórók (pl. a Durantól vagy Bose-tól a pro szekcióban), amik kizárólag 100 kHz felett működnek, és ezzel a módszerrel lokalizált hangot adnak ki.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #151272 üzenetére
Természetesen nem az ártól függ a hangminőség, de csodák nincsenek. A Te kábeleid felveszik a versenyt olyanokkal, amik szerelve 150-200000 forintba, netán még többe kerülnek? Konkrétan melyek azok? A végén még kidobjuk vagy eladjuk a Nordost Heimdall 2-t és Van Damme lesz az AVO referencia kábele.
Visszatérve a 20 kHz-es és afölötti tartományra, szerinted mókusvakítás az, amikor egy hangdoboz a dupláját vagy a tripláját tudja?
(#151280) Vikthor
Tudtommal azokat a kábeleket kapta, pénzt nem adott volna értük, mert szerinte felesleges. Nagyot vitatkoztunk erről valamikor 14-15 éve. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen autót vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Tesla topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest