-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mimic1979
aktív tag
Mèlyláda vásárlásnál úgy voltam hogy ha már veszek akkor a rászánt pénzért ha lehet így fogalmazni a lehető legjobbat, és itt nem feltétlen a hangerőre gondolok, inkább az alsó frenkvencia határokra. Most ott tartok, hogy minden hangfalnál megprobàlom a lehető legjobbat kihozni belőlük, ReW méréssel. Tologatok, stb. A mélynél meg erősen gondolkodok hogy kihagyom a miniDSP-t vagy kap egy teljesen egyenes célgörbét 20Hz/48db 120-nál pedig 24db-el le törve. Egyenlőre más ötletem nincs
-
Smiley
addikt
Pedig mint minden digitalis dolognal itt is matematikailag ki lehet szamolni mekkora szamitasi kapacitasra lenne szuksege a kabelnek, ami az adott bitrate-et realtime "feljavitja". Osszehasonlitaskeppen vannak it paran akik a MadVR es tarsait hasznaljak napi szinten, ott elegge latvanyos a "feljavitas" csak melle lazan megeszik egy erosebb 200-300w videokartyat is.
-
VoidXs
nagyúr
Nézd meg, hogy AC-3-ig a kitöltők mekkora része jutott el... Az egy nagyon szép eredmény, konkrétan a hifitopik régi önjelölt nagymenői közül senkinek nem sikerült. Így bizonyítottad, hogy minden kitöltő kábelezőnél jobban hallasz, tehát ha lenne bármi, amit ők hallanak, azt neked is kellene. Nincs ebben semmi különleges, egyszerűen ők tévednek, de nem őket kell meggyőzni, olyat nem lehet. Másokat kell visszatartani, hogy ne csússzanak le ezen a lejtőn.
-
VoidXs
nagyúr
Van. Elbukják. Sok ilyet szerveztek több fórumon is, mindig ugyanaz lett a vége. Ugye Nuance teszten se ment még át senki, pedig az bőven mérhető, nem is arról van szó, hogy az önjelölt istenek füle jobb-e vagy a mikrofon.
A kedvencem az a marketinges taktika, hogy hallgasd csak meg mindkettőt otthon, ami pont arra játszik, hogy az ember pontosan ugyanazt is kétszer máshogy hallja, ennyire rossz a fülünk, ez biológia, nincs benne szégyellnivaló. Ezért jobb a Nuance-féle vakteszt, amit nem lehet lebonyolításban elrontani, de ilyenkor (és valami véletlen csoda folytán akkor is, amikor te ülsz le a kábeles elé cserélgetni) hirtelen nem sikerülnek azok a földöntúli hallási képességek. A hisztit viszont máig nem tudom megunni, ami utána következik, hogy így fáradt, úgy nem készült elő, így rossz a páratartalom...
-
rxmiss
tag
nem nem akarok kolteni videokartyara
mint irtam ebben a hsz-ben van egy t600-am, az megoldana. a kerdes azert merult fel, hogy muszaj-e dedikalt pc-nek lennie vagy lehet-e altalanosabb megoldas, mint pl egy aktiv eloszto es azt dugok ra, amit akarok forrasnak.
szerk: sot, valoszinuleg kene gondoskodni valamilyen szellozesrol is a tv-knek, nem biztos h jol viselnek a bezartsagot. neha lehet kapni nagyon akciosan 'buta' tv-ket, talan ugy lenne ertelme a projektnek. es jah, az is igaz h nem is kaphato hosszu evekig ugyanaz a tipus, szoval meghibasodas eseten a csere sem lenne egyszeru.
-
Rp526
aktív tag
YT-on volt egy híresebb videó. A srác ott több mindenre használta, de az alap ötlet az volt, h nincs ablaka egy helyiségben. Nem "szerette" ezt a bezártságot.. volt pénze. Csinált egy "ablak" szerű setup-ot. De ő azon játszani is tudott, mert komoly PC-vel hajtotta. Standby üzemmódban pedig egy ablak volt, bármilyen kilátással. Ezek azok.
Viszont jelezte is a kommentelő, h nem biztos a tényleges megvalósításban. Csak érdeklődik, hogy lehetne máshogy. -
lenox
veterán
szamomra csak az a kerdes, mert nem neztem meg oledet huzamosabb ideig, hogy mondjuk sotetben mennyire zavaro ez a nagy fenyero hosszutavon.
Ha zavaro, akkor vagy a beallitas, vagy a content rossz. De ahogy nezem itt meg kb. senki nem latott epkezlab hdr-t. Nyilvan sotetben nem ugyanazzal a beallitassal kell nezni, mint a vilagos nappaliban. Az egy dolog, hogy a max fenyero nagy tud lenni, de az csak a highlightokhoz kell, ami normal esetben a kep kis reszen fordulhat elo. Egy normal vilagossagu kepreszletnek nem kell vilagosabbnak lenni, mint sdr esetben. -
Quetz
őstag
Egy 3m széles megjelíntő 170cm magas + keret. Egy 260cm magas átlagos szobában marad 45cm alul és felül, hogy besúvaszd a két centert. Persze csinálhatod egy centerrel is, de akkor a bokádból fog szólni a párbeszéd. Plusz ide már nem elég egy mezei AVR, olyan processzor kell, ami fel van készítve a dupla centeres korrekcióra.
Akusztika a következő problémakör, magadra eröltetted a LEDE elrendezést, nem tudsz játszani a vászon mögé rejtett akusztikai kezeléssel.
Harmadik fejfájás a méretből adódó gondok. Ekkora felületet nem éri meg 1 panelből kifaragni, moduláris felépítésű rendszert kell építened.Nincs ingyen ebéd. Amit nyersz a fényerőn, azért sok egyébb megoldandó problémával fizetsz.
-
Gino20
őstag
"milyen lehet oleden hdr tartalmat nezni ekkora fenyerovel, sotetben."
Egyszóval: Pazar.
Iszonyat látványos mondjuk egy Dolby Vision tartalom, LCD-hez képest nincs blooming, végtelen kontraszt,....
Az OLED-eknek nincs olyan hatalmas fényerejük kivéve manapság 1-2 darabnak, de még ez sem miniLED szint, főleg 50-100%-os ablakban (pl LG G3), mert ott már jelentősen lecsökken fényerő, így egy pillanat erejéig sem éreztem még azt, hogy sok lenne az. Korábbi miniLED-nél volt néha ilyen bajom, de azért az is állítható, lejjebb lehet venni a fényerőt és ezen felül be lehet kapcsolni az automatikus fényerőszabályozást is. Én személy szerint nem tervezek vászont. Ha egyszer cserélném vagy bedöglik, akkor a C2 helyére max G3 (vagy ahol tartani fog a sorozat) jönne (a nagyobb fényerő = látványosabb HDR miatt)
Pl tavalyi samu QN90B miniLED vs LG C2 [link] vagy ugyan ez G3-al [link] -
python1
veterán
Egy előtétfal a mai ingatlan árak mellett (1milla/nm) egyszerűen nem éri meg az, hogy láthatatlanná tenni egy rendszert, sokkal kifinomult modszerekkel lehet manapság.
Az előtétfal nem a láthatatlanságról szól, sőt, viszont egy TV mellé fali sugárzók, vagy éppen a falba süllyesztve szinte semmi helyigénye nics.
Avval viszont egyetértek, hogy tényleg nappaliban rejtve, vagy legalábbis minél kevesebb technikai látnivalóval, szebb, komfortosabb környezetet lehet kialakítani.
Én sem bántam meg, hogy a falra építettem mindent, takarításban, helyigényben külalakra is sokat hozott, még folyamatban lesz némi átalakítás, hogy még kevesebb legyen a "sallang".
A TV viszont tényleg a nappalis mozik, fő megjelenítője lesz az elkövetkező években, és még csak nem is a sok hangsugárzó, és AVR-ek irányába fog elmozdulni, elég érdekes és izgalmas megoldások kezdenek terjedni a hang területén is. -
-KP-
addikt
A 98-as tcl qled még mindig 1,5 milla körül van. 50-100 ezerért simán veszel használtan 260 széles vásznat, újonnan meg 100-150 ezerért. 300 centi széles vászon meg kb. 200 ezer. Hozzáteszel 3-400 ezerért egy vetítőt, még mindig nagyságrendileg 1 milla a zsebedben marad, ami egyáltalán nem jelentéktelen összeg. Nappaliba mondjuk legyen egy százassal több, ha motoros mozgatású vászon kell. Szerintem egy 240-260 centi széles fekete téglalapot sem sokat akarnak bevállalni egy nappaliba, főleg a szebbik nem tagjai közül.
-
-KP-
addikt
Nagyságrendileg ez sem változtat a dolgokon. 110-115 inch tv 4-5-6 milliós ára után azért nem fogják a boltokban az emberek egymást taposni. Szerintem minimum 5 év, de reálisan inkább 10 lesz, mire ezeknek az ára jelentősen csökkenni fog. Sokan azért a hangáteresztésről és annak előnyeiről sem fognak lemondani. Illetve aki olcsón szeretne nagy képet, annak egy projektor vászonnal megadja ezt a lehetőséget. Használtan 3-4-500 ezerért teljesen jó vetítőket lehet kapni, egy vászon mellé sem olyan túl sok.
-
Dißnäëß
nagyúr
Minden valamire való hifi összehasonlító szeánszhoz kötelezőként írnám elő az átláthatatlanra sötétített (nap)szemüvegek használatát. Az úgy sok kérdés/vita végére tenne pontot. De leginkább arra a túlmisztifikumra, hogy a fülünk mire képes.
Az viszont igaz, hogy maga az élmény nem vakon áll össze, hanem a fotel kényelmétől kezdve a szoba hőmérsékletén át a véralkohol szinttől kezdve az elektronika optikáján át (és még lehetne sorolni) ezer +1 paraméter is közrejátszik benne.
Csak ezeket 1000-ből 999-en nem tudják kizárni, mikor a hangminsőségről kell nyilatkozni egy fórumon, vagy bárhol is -> cognitive bias (előttem szóló).
-
ada19
senior tag
Pontosan. Ennek a hobbinak alapjaként érdemes lenne mindenkinek egy kis pszichológiát tanulni a kognitív előítéletekről (elfogultság??) (cognitive bias).
Kedvencem hogy zenekari meghallgatások hogyan változtatták meg az összetételt, akár faji akár nemi vonatkozásban.. Hirtelen máshogy játszottak a jelentkezők egy fal mögött
-
VoidXs
nagyúr
Ha nem végfokozol, akkor Atmos mellé csak a subokat tudod a PC minőség közelében EQ-zni, hiszen valahogy a proci és a végfok közé illesztett MiniDSP-vel megy csak, mással nem igazán.
Igen, az Auro-matic felkever, viszont az EQ-t is viszi olyan csatornára ezzel, ahová nem való. Érdekesen szólhat. A Cavern Atmos is konvertálva működik 5.1.2-ben (vagy 5.1.4 analóg mátrix módban), miközben az erősítőnek 7.1-et kell behazudni.
-
jézusom
addikt
Én taga harmony beépÍthetőt vettem. Kevlár membránosat mert a többi hangszóróm is olyan, és Így talán a karakter hasonló, de lehet hülyeség. Minden esetre jónak tűnik. A tipusa már mindegy, mert nem lehet kapni, lényeg hogy bÍrja a kb 100wattot, ugyan úgy, mint a többi.
-
VoidXs
nagyúr
Mivel én saját fejlesztésű felkonvertálót használok (Cavernize), ezért nem tudok nyilatkozni, viszont a közösség általában egyöntetűen az Auro-matic mellett áll.
Az egy pár előre megy, de minimálisan, max fél métert.
A Silver 6G pattintós, neked nem plafonba építhető kell? Persze, felszerelve az is egy jó darab, ajánlott vétel. Lehet, hogy a súlya nagy lesz arra, amit tervezel.
A Cavern DD+ Atmost tud konvertálni, ekkor viszont 7.1-ként kell bekötnöd az 5.1.2-t.
-
-KP-
addikt
A csoporttesztben amit többször belinkeltünk ide, ezt írják:
"
I can say that it is very easy and forgiving to install, making it a great DIY’ers choice. It gets knocked for sharpness, like most ultra-smooth woven materials, and its gain is on the low side at 0.64.
One thing to note with spandex is that stretching it can have a fairly significant impact on gain. I saw an almost 15% drop in gain when stretching the white spandex. My end measurement was done with fairly minimal stretching and should reflect a proper install. Do not overstretch spandex."Képzeld el hol hogy a kelleténél jobban kifeszíted, és a 0.64gain-ből még veszítesz 15%-ot
Marad 0,54. Hiába írtam le ezt párszor, hogy nem akkora csoda ez az anyag,mint aminek be van állítva és nem véletlen olcsó, mindig le lettem hurrogva. Mivel a gain érték adott, innentől lumennel képmérettel és gain értékkel simán lehet számolni fényerőt, van egy csomó online kalkulátor és senkit nem kellene meglepésként érjen, mennyi az annyi. Mert pontosan kiszámolható.
Ehhez képest ott van pl. az Elite Screens Acoustic Pro UHD ami ugyanebben a csoporttesztben 0.8 gain. Ráadásul írják is a tesztben, hogy sok mindenben megegyezik itt pl. a többek által elégedetten használt xyscreen vásznakkal. Nem kell érte bankot sem robbantani, a fix keretes 6-800 eur körül van mérettől függően. A 0.8gain a 0.64-hez képest 25% fényerő többlet, de a 0.54-hez képest meg 48%. Ja és ez már a mért érték. Mert szinte minden vászon a gyárilag megadott értékek alatt van. Aki még ettől is jobbat akar annak ott a Seymour/Screen Excellence/Screen Research meg gondolom a Stewart egyes típusai.
-
python1
veterán
-
python1
veterán
Nálam sokkal jobban összeáll a tér ha a frontok 3,5m-re vannak egymástól, igaz én a képet is 3,5m-ről nézem.
Nekem nem jött be a vászon mögül szóló hang, direktben teljesen más, egyedül a centerre leszek kíváncsi, hogy hogyan fogom megszokni, hogy nem a vászon közepéből jön a hang.
Így, hogy a képet ki tudtam maxolni, és a hangban sem lesz akkora kompromisszum, bőven feljebb lépés szaga van a mozizásnak.
De ahogyan KP is írta a praktikum az egyetlen előnye a szőtt vászonnak. -
python1
veterán
Tulajdonképpen azzal nincs sok tennivaló, ahová vetítek az a fal fekete a többi és a plafon közép szürke, még kap a két ablak oldalt fekete függönyöket, az még sötétíti a falakat valamennyire, ja és a szőnyeg is jó sötét lesz a parketta az most is sötét.
Nálam a 0,7-0,8-as gain vászon a ludas jelenleg a vetített képnél, ami lesz helyette 1,2 lesz, az sokat fog javítani rajta.
Méregettem a keret új helyét, 15cm-rel beljebb tudom vinni a falhoz, tehát még a vetített kép méretén is tudok így növelni, ez is pozitívan fog hatni a képre, viszont a hangtól várom a legtöbbet.
Így, hogy növeltem a nézési távolságot az üléspozíciótól, ami így 3,5 m lesz a hangsugárzókat is 3,5m-re tudom egymástól tenni, és be is tudom őket forgatni így a színpad is szélesedni fog a 2,7m helyett.
Már csak azt kell kitalálnom, hogy milyen hangsugárzók lesznek a megfelelőek. -
Khaosz55
addikt
RTX 4080 kártyám van. Minden viszi, de ezt a kártyát akkor akasztja ki ha image upscaling high-on van ha 2.7K gopro videóimat 4K-ra konvertálja fel. Mediumon használom upscaling-et mert nem látok különbséget.
Low belállítás is nagyon jó képet ad, tehát nem kell iszonyat izmos VGA. -
spiky03
veterán
-
python1
veterán
Igen Runco, nem is az égő idegesít, inkább a takarítás meg általánosságban eléggé sokat megy mostanában.
Bár ahonnan nézzük nem is lehet hallani, hogy egyáltalán megy a vetítő, mondjuk már ezért nagyon szeretem, ez biztosan marad ameddig ki nem leheli a lelkét.
Viszont ha én is áttérek a 16:9 formátumra, nekem is esedékes lesz majd a maszkolás, és én is mágneses megoldással pattintanám fel, anyag az kérdéses. -
-
mettek
addikt
Van rajta. Már nem tudom mi a neve de az túlképp a Dynamic eq és Dynamic volume egybe. A Dirac-nál sajnos nem választható, hogy melyiket akarod aktiválni. Ebből kifolyólag annyira túlzó a kompresszió hogy szerintem sok. Illetve ha elkezdi használni az ember utána az alap mód lesz annyira lapos hangú hogy elmegy az ember életkedve.
-
-KP-
addikt
Nem kizárt hogy az a kvázi üreg, ahol a centered van, annak van saját hangja. Egyébként tök egyszerű lenne kideríteni mi okozza a búgást, le kell kapcsolni a szubot amíg meghallgatod a jelenetet, és vissza. Bár sajna még az sem zárható ki, hogy a center elhelyezése és a szub együttesen fejti ki a hatást valamilyen arányban.
-
BBéci
legenda
Az a lyuk simán okozhat búgást, a bútor adja azt a hangot, nem a centersugárzó.
Látszik, hogy nem tegnap kezdtél fényképezni.#181433jambiyya
Vagy inkább azt jelenti, hogy a frontsugárzók leadják a teljes frekvencia-tartományt, amire képesek, plusz ugyanazt megszólaltatja a szubláda is, a beállított vágási frekvencia alatt.
Nálam a kezdetekben úgy volt, a mélynyomón minimumra, 40 Hz-re tekertem a szűrőt.
Jó nagy kaki volt, de a saját fejem után mentem, csak később hallgattam a tapasztaltabbakra. -
VoidXs
nagyúr
-
-
Gino20
őstag
Pontosan ugyan abban a helyiségben és hangfalakkal, vagyis itthon saját rendszerben Denon S960 (= ~X2700H) és Arcam AVR390. A különbség őszintén nem nüanszok, hanem "fényévek". Írták nekem többen is, hogy "majd meglásd", de valójában legyintettem rá, hogy persze-persze, majd kiderül mekkora csoda ez az Arcam, aztán itteni részletes itinerek alapján a dirac kalibrálás után leomlott az arcom a padlóra, hogy ez wtf
-
Gino20
őstag
Jelenleg úgy látom, hogy már az is szar
.
Szerintem egészen más kávéház, mint a Denon. Vedd meg nyugodtan, használd a diracot (ha nem megy, itt kapsz megfelelő segítséget) aztán jó eséllyel már nem akarsz majd egyéb gyártótól tömegcuccot, de ha mégsem nyeri el a tetszésed, akkor pár óra alatt eladod(legalábbis itthon....)
-
I'am Dony
őstag
Sokáig Denonoztam én is csak vhogy mindig azt éreztem, hogy valami nem jó, nem tökéletes. Ha az Arcammal veted össze akkor a sokkal nyitottabb, természetesebb és főként részletesebb hangot említeném. Mosottság, fátyol és unalom nélkül, hatalmas térrel. Olyan apró részletekkel, rezdülésekkel amit addig nem hallottál. A halkan is részletes és talán mindent megmutató hangzást. Magával ragadó dinamikát.
Pc vel soha nem EQ ztam és nem is fogok, így arról nem nyilatkoznék. A 6os nagy centert nyugodgan megveheted, nem fog elütni a 7es től, észre sem veszed majd. Nálam is maradt a C350 az új 7g 500 hoz és nem cserélném le a 7g C250 re. A 7g szeriában az átmenetet javitották picit, más lett a felfüggesztés és erősebb mágnest kapott. Mivel előtte 6g 500 am volt össze tudtam hasonlítani. Karakterben nincsen változás, viszont sokkal homogénebb lett az előadás. Egyértelműen fejlődött a széria. Ha szeretnéd meghallgatni a döntés előtt nálam összehasonlíthatod. -
ctrlaltdel13
őstag
Ha a szoba mérete nől, változik a légköbméter is,vagyis a megmozgatandó levegő mennyisége.
Ha ugyanannyi teljesítményt adsz a rendszernek kisebb lesz a hangnyomàsod szerintem.Én nemrég néztem újra az Éli könyvét.
80-85 között szoktam mozizni(pc), na ott 70-nél már sok volt.
Néha megilyedtem,nagyon túl tolt a film hangja. -
I'am Dony
őstag
A saját rendszeremen tapasztaltak alapján kell, hogy mondjam, ha a szub megfelelően van méretezve a helyisgéhez és jól van beállítva ill. az AVR-ben van kellő tartalék a -25 dB hangerőn bizony hasba fog vágni, ha olyan a jelenet. És ezt normálisan beállított rendszerre értsd, ne agyig felhúzott szubra. Nálam is hiányzott ez az érzés addig, amig kisebb szubok és Audyssey ill. YPAO által kezelt erősítők voltak.
-
-KP-
addikt
Ha már Dynaudio. Van nálam épp egy Dynaudio Emit 25C center és komolyan ledöbbentem tőle. Ez egy 2.5 utas center, ugyanazzal a hangszórókészlettel és váltási pontokkal mint az Emit 30-as álló, csak kicsit kisebb dobozban. De ezt ugye írják is a weboldalon. Úgy gondolom, ez egy vállalható kompromisszum így. Nem, nem jobb mint a Martin Logan centerem, ami újonnan majdnem 1 misi volt(10 éve, képzelhetitek mai árak mellett mibe kerülne...), de ez listaáron 250k(bár azt hiszem most áremelés fog jönni) és simán együtt tudnék élni vele így 3 nap után. Bírja a hajtást, sőt még szereti is. Szép, tiszta hangja van, nincs benne semmi, ami nem odavaló. Kipróbáltam direkt a kanapé szélén is, ha esetleg képzeletben többen moziznánk nálam és kiszorulnék az MLP-ből, és úgy is jó volt. Ugyanis elég gyakori nálam, hogy többen mozizunk, karácsonykor konkrétan 5-en néztünk meg egy filmet. Bár az átlag inkább 2-3 fő. Szóval nekem az is szempont, hogy ne csak középről hallgatva legyen jó. Tegnap Greatest Showmannal teszteltem, meg Rogue One-al. Utóbbit végig is néztem, nem kis hangerőn és baromira élveztem. Most egy darabig tesztelem még, hogy kiismerjem, aztán majd valamikor eladó lesz.
-
spiky03
veterán
Igen nekem mellette meg alatta vannak a hangfalak.
Ez az anyag: link
Fából épített keretre van kifeszítve. A setuprol a youtubeon lehet találni videókat, hogy mi a legjobb módszer a kiegészítésre.Az baj, hogy nálam a tv is a falon van így fix vászon nem nagyon kivitelezhető. Max olyan ha mindig leszedem ha nem használjuk, csak akkor meg hol tárolom?
gondoltam valami összecsukható keretben is. Az kisebb helyet foglalna, de ugye azt is tesztelni kellene, hogy mennyire látszódik meg a hajtás nyoma.
Úgyhogy ezt elengedtem. De azért a fehér vásznat kiakarom majd próbálni, hogy milyen. Mert ha vállalható akkor lehet az ALRt lecserélem egy nagyobbra (120"), ami még elfér és az hangáteresztős motoros. Igaz akkor meg lehet projektort is cserélnem kell mert nem tudom az F22 ereje elég lesz e oda.de ez sem sos majd lehet egyszer.
Most szubot akarok cserélni ha összejön a teszt. Ultit egy micro martyra.A Jamok előtt nekem egy Canton Chrono CL szettem volt,polc frontokkal és oneall hátsókkal. Mindben 16cm hangszóró volt.
Mivel nálam a mozi a fő szempont így nekem előre lépés volt, hogy végre egységes lett a hangzás!
Zene nekem annyira nem lényeg, rádió vagy Spotify szokott szólni a háttérben, nem szoktam kimondottan zenét hallgatni, hogy leülök a rendszer elé. Amúgy nekem zenén is jók a Jamok. De biztos van olyan is akik nem tudnának rajta zenét hallgatni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Eredeti játékok OFF topik
- iPhone topik
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tsarevna - Akciójáték a szláv mitológia alapján
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL T40 EMC Szerver
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest