- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
válasz
Ear001 #166076 üzenetére
Mekkora A kell hozzá, milyen akkupark, kondenzátor hegyekkel, itt most amiről szó volt a tápolás, ami a te példából nem derül ki,hogy milyen ennek az erősítőnek a tápolási igénye. Gondolom nem 55Ah -s akksiról kapja a delejt?
Leírtam a teljesítményt, amit mozgatni kell a tápolásnak, hifiben nem találkozol szemben ekkora teljesítmény igénnyel, természetesen vannak kivételek.
De mivel PA vonalról beszéltem, miért nem keresnek meg profi hangosítókat, akik tudnak tanácsot adni, de azt is borítékolom, hogy nem a crown alsó feléből ajánlanának, amiket itt is sokan hasunálnak. -
python1
veterán
válasz
Ear001 #166069 üzenetére
Teljesen igazad van, ha a hifire hivatkozunk.
De itt most a PA-s vonal, abból is a szub hajtásáról van szó , amiket itt kW -ban mérnek. De ha már a hifinél járunk a hifire használt végfokom 50kg 3kW_nyi toroiddal, cserébe 1ohmig atom stabil, nincs az a hangszóró ami megfingatná, de nem is hallottam kisebb teljesítményben jobb hangot.
Ugye 1ohm -on 2x600w-os(1200W) teljesítményéről beszélünk esetemben, ezért vannak a nagy számok, mielőtt valaki belekötne. -
-KP-
addikt
válasz
Ear001 #163567 üzenetére
Hyper X az a Kingston saját márkaneve lett, ami alatt memóriákat, meg ssd-ket megy egyéb számítástechnikai alkatrészt gyártanak.
Ha összeszámolod, csak az anyagköltség 400-500 euró, csatlakozók, készülékház és összerelés nélkül. Hallottál már ilyen készüléket, esetleg birtokoltál?
-
Lite
őstag
válasz
Ear001 #163326 üzenetére
Lehet, hogy hülyeség a kérdés, de van direkt szobai felhasználásra tevezett, normális minőségű szub-erősítő? Plate-ben főként Dayton-t láttam, elég vegyes véleményekkel, meg egy Klipsch-et. Nem nyűgöztek le.
# Quetz & Tamoo: a DIY azért jön szóba, mert ott az adott sugárzóhoz optimalizált térfogatú ládát tudnék készíttetni, a megfelelő színben (jelenleg minden fehér, és az elhangzott, komolyabb nevek egy részének nincs fehér verziója) és méretben.
-
Quetz
őstag
válasz
Ear001 #162264 üzenetére
Tehát miután körbejártuk a témát, a konklúzió az, hogy ugyanarról beszélünk:
- A jó mélynyomó drága
- A reflexes mélynyomó a tuning frekvencia környékén jóval magasabb hangnyomást biztosít azonos teljesítmény felvétel mellett. Kb 50 Hz+ ugyanazt hangnyomást tudja biztosítani egy zárt, mint egy reflexes.
- A zárt láda hangnyomás esése kevésbé meredek, ezért a szoba kiemelő hatása miatt mélyebb frekvenciák megszólaltatására alkalmas, bár nem akkor hangnyomással mint a reflexes
- A zárt ládák kevesebb helyet foglalnak el
- A hangminősége mindkét típusú mélynyomónak ugyanolyan jó, ha megfelelően tervezték és készítették el.Miután a jó hangminőség adott, a többi tulajdonság figyelembe vételével mindenki ki tudja választani mire van szüksége.
Én például zárt subokat építettem a moziszobámba, mert
- Egyerű modellezni és szinte lehetetlen elrontani
- A cél az 50Hz körüli chest slam volt, a többit rábíztam a roo gain-re, lesz ami lesz
- Olcsóbb volt mint egy SVS sb2000 pro, miközben egy SB16-al vetekszikAz eredmény teljesítette az elvárásokat, sőt volt aki rákérdezett, hogy bass shakert-t raktam a kanapéba, vagy csak a subok működnek.
-
Quetz
őstag
válasz
Ear001 #162250 üzenetére
Érdekes, a mérések amiket látok, ellentmondanak neked. Gyakorlati mérés eredménye, ugyanaz a hangszóró zárt illetve bass reflex dobozban:
-
Zigi
senior tag
válasz
Ear001 #160096 üzenetére
"a műszer pontos a fülünk nem ideológiát követi, ami alapvető félreértés"
Nincs itt semmi félreértés, a műszer mindig ua. méri, a 'fülünk' pedig vérnyomás, hangulat, életkor, napszak, magasság és még megannyi állapottól függően hall így vagy úgy. De ebben a hifis világban ez tartja el a piacot, hogy mindent lehet szubjektív oldalról magyarázni,misztifikálni mérések helyett, vagy ellenében. Persze mindig a műszer a hülye, még akkor is, ha sokkal szélesebb spektrumban, jobb felbontásban 'hall' mint az emberi fül.... -
Sakab
senior tag
válasz
Ear001 #159804 üzenetére
Tudnátok példákat mondani, hogy mely konkrét típusokkal járnék jobban használtban ebben a 200-250e kategóriában? Focal-okat néztem amiről olvastam, hogy jobbak mint a Dali Ikonon viszont az kb használtan is a duplája.
BBéci : Itt ph-n is van most fent egy Dali Ikon 6 MK2 260e-ért. Eddig nem találtam ennél jobb vételt.
-
Pazolini
senior tag
válasz
Ear001 #156546 üzenetére
Nekem is felszedi a zajt az AVR-em (bár még nem tudom, hogy pontosan mi a forrás, de a jelenség azonos a -KP- által tapasztaltakkal), és a kábelszolgáltató nálam is modemmel adja a netet, a tv-jel direktben érkezik.
Kérdés, hova tegyem a leválasztót. Van nekem ilyen galvanikus leválasztóm (mint a linkelt), s korábban a PC digitalizálókártyájára illesztettem közvetlenül.
Most - úgy vélem - vagy az elosztó vagy a TV elé kellene tennem/tetetnem. Mindenképpen egyeztetek a szolgáltatóval.-KP-
Ahogy írod, nincs menedzsment, nincs takarékos üzemmód, de nincs cicergés sem. Egyébként nem azonnal kezdett ciceregni, csak biz. melegedés (órajelfrekvencia?) elkérése után... -
-
-KP-
addikt
válasz
Ear001 #155194 üzenetére
Bele is bukott? Maradjunk annyiban, hogy nem adott el annyit, ami elérte az ingerküszöbét
Csak a Swans M1-ből százas nagyságrendben adott el. De ez itt már tényleg rohadtul off.
Amit sok magyar kereskedő csinál, hogy árlistákat tol a képedbe, zéró árukészlettel,egy vagy több hetes átfutással, miközbe ugyanazt megrendelem két kattintással 20%-al olcsóbbért és 2-3 napon belül megérkezik, na én meg azt nem nevezném kereskedelemnek.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Ear001 #155101 üzenetére
Egy ilyen görbén nem segít semmilyen márka csúcskészüléke, vagy EQ, vagy kezelés. Kizártnak tartom, h ilyen gondot megoldjon pl. egy Primare, vagy Rotel cucc, szóval hajra lehet kenni a minőséget, ha tré az akusztika. Az más kérdés, ha éppen úgy rossz, h ott rak hozzá, ahol mondjuk éppen előnyére túloz.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Ear001 #154948 üzenetére
Nem is csak arról beszéltem, de az elsô és legnyilvánvalóbb az.
A DSP meg egy külön másik könyv, mesélhetsz róla a többieknek, ha ennyire benne vagy..Pontosan ezek miatt nem szeretnék sem akármilyen vásznon át hangot sugározni, sem középmagasat DSP-zni. De ha okosan helyezem el ôket, talán mélyet sem. Meglátjuk.
-
denesdr
addikt
válasz
Ear001 #154689 üzenetére
Ok, nem 0 meg 1, hanem van jel vagy nincs jel és ezek folyamatos változata. De akkor is ha mondjuk egy (vagy több) jel (1) elvész, az úgy jelentkezne, hogy a fekete nem annyira fekete, a hang meg nem annyira dinamikus? Vagy olyan is létezik, hogy a jel csak fél jelnek minősül valami hiba folytán??
Szerintem ha a digitális jelben zavar keletkezik akkor durva hibák jelentkeznek vagy épp dekódolhatatlan lesz a jel. Szóval azt hogy kell elképzelni, hogy valami dinamikusabban szól ugyan arról a digitális forrásanyagról ugyan azon az analóg láncon ha csak épp a digitális lejátszó (továbbító) a különbség?
-
Quetz
őstag
válasz
Ear001 #154446 üzenetére
Szimpla SPL mérőre gondoltam. Olvasmányaimból (mivel nincs XLR kimenetű eszközöm) az jutott eszembe, hogy az XLR kábel végén 6dB-vel magasabb szintű jel jelenik meg, illetve a hangosabb zenét az ember jobbnak hallja. Ergo az XLR kábel "jobban szól". Ezért szokták összehasonlító tesztelésnél a jelszintet normalizálni.
Ettől függetlenül persze okozhat eltérést még sok általad említett tényező, de én úgy gondolom, a tesztelőnek törekednie kell a lehető legtöbb zavaró mellékhatás kizárására. Nem véletlen, hogy amikor szoftver tesztelek, mindig csak egy beállításon változtatok, különben kapnék értelmes eredményt. -
attiss66
senior tag
válasz
Ear001 #154427 üzenetére
Amúgy a valdus 400-asok ki lettek mérve és nem volt rossz eredmény. A középtartomány nagyon szép, a mély elfogadható volt úgy is, hogy állítólag a szobaakusztika is hozzáadódott/egyes szakértők szerint/a mérős kis szobája miatt, és még nem is volt benne a megfelelő mennyiségű kártolt gyapjú, a magasak nem zavaróak/blutack gyurmázás/. Szerintem szintet ugrottam a tuningolással. A hangládák a kőrisborítással és a keresztmerevítésekkel olyan mérvű csillapítást kaptak, hogy az eredeti módozatos falak döngése, csörgése, rezgése és a subcsövek "susogása" és a belső hangok csuhogása jócskán minimalizálva lett. Szerintem jól sikerült a hasraütés.
plusz a mélyközepek a zárt rendszerben pontosabbak , szebben, megfogottabban, kontrolláltabban, stabilabban műkszenek. -
attiss66
senior tag
válasz
Ear001 #154427 üzenetére
Náám, nagyon tetszik a tuningolt Wharfedale hangfalaim hangja és jól szól a bandpass sub.-om is, elégedett vagyok a hangrendszeremmel.
Csak tűkön ülök, mert várom a múlt héten megrendelt távot a Denon AVR-3802-höz Csehországból , 7-14 napra mondták a leszállítási időt, holnap egy hét letelik, nem bánnám, ha hónapra/holnapra/ megérkezne., merhogy nincs olyan messze csehország, még ha bringával hoznák akkor is ideérhetne 1 hét alatt.
-
AMDFan
addikt
válasz
Ear001 #153059 üzenetére
Én nem tudom megítélni, hogy a Harbeth mennyire egyedi, mert anyagmérnöki ismereteim igencsak hiányosak.
Ez most tényleg igazi hifis vélemény lesz tőlem is, mert semmivel sem tudom alátámasztani azt amit mondok, kizárólag azzal, hogy így hallom
Tehát jó példának tartom a Focalt. Nekem valami nem tetszik a hangjukban. Én azt a logikát tudom elfogadni - és ez lehet, hogy baromság - hogy ők tényleg egy saját rájuk jellemző soundot akarnak kialakítani az egyedi anyagú hangszóróikkal. De nekem pl. nem jön be. Van akinek nagyon bejön. Egy ATC SCM25 vagy Genelec 1038 mellett hallgatva a Focal SM9-et nem kérdés, hogy az első kettőt választanám.Harbethet sajnos nem volt alkalmam összehallgatni A/B-ben semmivel, az egyszerűen ott és akkor volt rohadt nagy élmény, a legutóbbi hifi shown. Négyszer voltam összesen eddig hifi shown, ebből egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor kapott el a birtoklási vágy az adott rendszer iránt.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Ear001 #152982 üzenetére
Az egy normális hely, jó emberekkel, akik tényleg értik a témát, nem hülyíteném őket. Csak itt volt alapból is lincshangulattal tarkított klikkesedés, sehol máshol a fórumon, ami gondolom szinte azonnal újra el fog hatalmasodni, ha már moderáció nincs.
(#152983) -KP-: A hifis topik pont ez. A topikgazdák sem értenek egymással egyet, pont ezért, ez is elősegíti, hogy aki odatéved, kimondja a véleményét.
-
-
windlord
őstag
válasz
Ear001 #152437 üzenetére
Elhamarkodva irtam, belatom.
A Van Damme HiFi kabelek bele kb. 10k.
A crossover kondik es ellenallasok is kb. 10k.
Most en arra irtam, hogyha azonos erteku kondira cserelek, akkor a karakterisztikak 99% biztonsaggal megmaradnak.
Hogy beleszol a hangba a csere? Remelem.
Mint olvasolom pozitiv iranyba.Itt egy es80 - rol van szo.
Nyilvan nem kell tobb tizezres kondikkal foglalkozni.Nem is arra vonatkozolag kertem az ajanlast.
-
válasz
Ear001 #151274 üzenetére
"Hallod a 20 kHz-et, sőt még feljebb is. Az agy hallás központja reagál még 40 kHz-es jelekre is."
Valóban? Kérlek vezesd már le a folyamatot, hogyan is működik ez, mert roppant módon érdekel. Addig meg faterom által meseszépen levezetett és bizonyított elméletének és gyakorlatának adok hitelességet, aki történetesen biofizikát tanít egy elismert egyetemen hazánkban.
Mielőtt ilyesmiket írsz, előtte érdemes tájékozódni. Addig elég okkult szaga van a kijelentésednek.
-
BBéci
legenda
válasz
Ear001 #150881 üzenetére
A REL szubládák kivételek, azok kifejezetten ajánlottak sztereózáshoz, speciális bemenetük és konfigurálhatóságuk miatt.
A sztereózók döntő többsége olyan erősítőt használ, aminek nincs szubkimenete. Így aztán ritkán merül fel az, amiről vitatkozunk.
Nem győzöm elégszer leírni, mindenki úgy élvez, ahogy tud. -
-KP-
addikt
válasz
Ear001 #150563 üzenetére
Csináltunk egy kábeles témát. Most akkor vagy töröljük azt, mert semmi értelme és továbbra is itt diskurálunk mindenről, vagy nem töröljük, de akkor már érdemesebb lenne azt a témát megtölteni tartalommal és élettel. De látom nagyon nem akarjátok felfogni.
Ebben a topikban így is megy a diskurzus a mozis hangfalakról, szubládákról, erősítőkről de sokszor még szoba elrendezésről, meg akusztikáról. Akkor miről beszélünk? Nem fenyeget a veszély, hogy behal. Mellesleg ez pl. avx-en 3 topik, úgy, hogy a hifis szekciónak is van külön mélysugárzós meg hangfalas topikja (ez már túl sok és felesleges szvsz).
Személy szerint jobban szeretem, mikor egy téma picit szűkebb témakört fog át, de mélyebben, részletesebben, mint amikor össze-vissza mindenről szó van.
-
törölt tag
válasz
Ear001 #150563 üzenetére
Teljesen igaz... Viszont ne felejtsétek el, hogy elsősorban azért nyitottam a kábeles topikot, hogy " tanácssal ellátni azokat, akik szeretnék rendszerük ilyen irányú fejlesztését kipróbálni...."
Tehát ha egy kezdő betéved, és érdekli a kábelezés, ott feltehetően tudnak neki segíteni...
Továbbá, ha valaki fejleszt, és beszámol az esetleges pozitív eredményéről, nagy eséllyel ott nem fognak az orra alá tolni egy mérési eredményt, hogy márpedig nem hallhat semmit...
Ez egyáltalán nem zárja ki, hogy a házimozis topikokban továbbra is legyen szó kábelről.
-
zsoika
addikt
válasz
Ear001 #148872 üzenetére
Rá is fér a Harmanra a Samsung elektronikai szintje és úgy olvadtam hogy nem szólnak bele a Harman dolgaiba csak összedobják amijük van. Nagyon le van maradva ficsörök terén a HK ,elvileg a Samsung meg az erősítő részben gyenge.....meglátjuk mi sül ki belőle. Én bizakodó vagyok.
-
BBéci
legenda
válasz
Ear001 #147773 üzenetére
Eszembe jutottak a régi autóhifi versenyek, ahol külön beállítással mentek RTA mérésre és egy másikkal a hangminőség bírák elé. Azzal a frekvenciamenettel, ami RTA-n kiváló volt, csak egészen kivételes esetben lehetett hangminőségben nyerni. Konkrétan egy sem jut eszembe.
-
törölt tag
válasz
Ear001 #147773 üzenetére
Elég sok AES tagot ismerek (én is az vagyok), de szerintem nem jellemző rájuk, amit írtál. A szkepticizmus, materiális világnézet és szűklátókörűség nem iskolai végzettség és szervezeti tagság kérdése.
Némelyik PA végerősítő tényleg meglepetést okozna sok hifistának és házimozisnak, de nem célom letéríteni őket a High End és Cinema kereskedőkkel szegélyezett ösvényről.
Mérés és mérés között igen nagy különbség lehet attól függően, mit akar az elkövető/olvasó megtudni, vagy kommunikálni.
A hangminőségre továbbra sincs egzakt paraméter.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Ear001 #144958 üzenetére
Szarból nem lehet várat építeni, a fizikát meg nem lehet megerőszakolni !
Gyenge minőségű hangsugárzóból nem lehet hájgendet faragni, viszont fel lehet javítani a felvételek minőségét ( szétcseszni a frekvenciamenetet
) és valamennyire lehet javítani a hangsugárzód hibáit ill. karakterét fülre szabni, éppen mire van szükséged.
Én erre értettem, de szinte bármelyik hozzászólást ki lehet karakírozni...
Nem támadásnak szántam, és nem is kioktatásnak, de ha kétségeid vannak állításommal kapcsolatban, én nem fogom rád erőszakolni a véleményem...
-
bajnokpityu
félisten
-
BBéci
legenda
válasz
Ear001 #144931 üzenetére
Tőle aztán lehet tanulni, járj ide sűrűbben, de ne felejtsd el körbe abroncsoztatni a fejedet, szét ne durranjon a sok új ismerettől!
(#144935) Nemir Ombe
Eredetileg az szerepelt a hozzászólásomban, hogy mindegyik mozaikszó, de kijavítottam, mert nem jutott eszembe a NAD három betűjének jelentése és nem akartam egy esetleges kérdés esetén tudatlannak bizonyulni. Szégyellem a pofámat. -
alphamooncam
őstag
válasz
Ear001 #144931 üzenetére
Bocsi hogy belevau... Aki használt már VST-t, az tudja, hogy kb. azt csinál a hangképpel, amit akar (pl.EQ-val), és kb. nem lehet ráismerni az eredetire, értsd a jól ismert hangsugárzód karakterét sem ismered fel...
Az, hogy meg melyik a fontosabb, a forrás, az erősítő, vagy a hangsugárzó nem lehet meghatározni, mindegyik fontos, pontosabban egyik sem elhanyagolható.
-
BBéci
legenda
válasz
Ear001 #143285 üzenetére
Tegnap éppen az Abbey Road stúdiót akartam felhozni példának, de telefonról nagyon macerás lett volna kikeresni és linkelni.
Létezik még jó néhány világhírű stúdió, amikben nem a szokásos "studio" izék szólnak, hanem normális, tisztességes hangdobozok. Például M&K Sound termékek. Itt olvasható pár film, amiket ilyenek használatával kevertek. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Ear001 #140542 üzenetére
és ez már a végeredmény, amiben az összes "hibajavitás", reclock, anyámtyújka benne van.
amikor először mértem 30cm-es koax kábelen jelalakot szkóppal, csóváltam a fejem, hogy nem létezik, hogy akkora hiba legyen. és ez egy elég drága valódi réz, 3x árnyékolt rg akárhány volt, amit diy kábelgyárosok 30e/méterért árultak.
és persze, lehet mondani, hogy azért még nagyjából felismerhető szemre a négyszögjel a túlvégen, de azért a felfutás, a plató erősen pontatlan volt,, simán benne van, hogy más időpillanatban érzékeli a fogadó készülék a jelet. és máris megvan a jitter. egy szabványos, nem is rossz koaxon.
egyszer majd nagyon ráérek, végigmérem a nyákot, hogy hol torzul el igazán a jel.
Patice:ma kb minden dacban van reclock. elég egy upsample, az is kb mindenben van. csodát nem szabad tőle várni.
-
VoidXs
nagyúr
-
-
Pazolini
senior tag
válasz
Ear001 #136515 üzenetére
Köszönöm, épp ettől tartok, az integráció lehet bajos is. Egységes végfokolás kell, ha már, s ebben hétalvónak igazat kell adni.
Mit értesz MÁS tónus alatt, Ear001? S milyennek tetszett a Dussun neked annak idején?
(#136510) python1: ha már kínai kell, legyen CAV! Szólj, ha túladsz rajta!
-
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Ear001 #134887 üzenetére
Nem tudom mi alapján méretezik pontosan a "hangszóró üregeket" a kocsiajtókban, de hogy a legtöbben ez le van zárva "párazáró fóliával" az biztos .... akkor meg nem sok az értelme, bármennyire is "pontosan méretezték a mérnökök ....
(de szerirtem ez már nagyon off itt ....
)
-
Yocee
aktív tag
válasz
Ear001 #134857 üzenetére
Okés, köszönöm. A dobozban nem hiszek, elvégre ezek "végtelen" üregbe lettek kitalálva, csak az előlapot kell szorosan illeszteni a falhoz. Az ementáli se lesz fontos, hiszen benne, síkban lesznek a hangszórók. A kábelezést meg azért kérdeztem, hogy mit válasszak, hogy ne kelljen cserélni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ear001 #134622 üzenetére
Kevéssé kihegyezettek a mozicuccok. Tenger olyan védelem van bennük, ami a sztereo cuccokban általában nincs, vagy 10x annyi alkatrészen megy át a hang, trafójuk, előtápkörük meg alig több, mint a sztereonál. Azon kívül, hogy korlátozzák a maximális hangminőséget, egyfajta stúdiós stílusú érzéketlenséget is ad.
Patice: sztem nem nekem szólt. Elég furcsa dogma ez egyébként. bme diploma kell ahhoz, hogy elmondjuk, hogy bme diploma kell a hifi világ megértéséhez. honnan tudhatná, h msc bme diploma után szakértői papirt is szereztem. Szerintem ez semmiféle előjogot nem ad, és semmi köze ahhoz, hogy mennyire van valakinek igaza. Egyébként statisztika alapján tényleg a BMEsek a legütősebb trollok. a világ egy pici darabját megértették, és máris mindenhez értenek. Legszebb, hogy tényleg kaptunk egy adag olyan szemléletet, hogy mi mindent könnyebben megértünk, okosabbak vagyunk, mint a világ bármely másik egyetemét végzett ember. Legeslegszebb, hogy volt, aki ezt komolyan is vette
-
Quetz
őstag
válasz
Ear001 #134611 üzenetére
Ne haragudj, de ennek a topiknak a témája még "Házimozi haladó szinten". Olyan forrásanyagoknak ahol olyasmit ajánlanak, hogy "A hálózati-kábelek nem szeretik a gégecsövet és a kábelalagutat...Elfogadóbb gondolkodásúak számára egy ezoterikus érv, a hálózati-kábelek szeretnek fehérek lenni." semmi keresnivalója itt.
-
rottenbull
őstag
válasz
Ear001 #134208 üzenetére
Illetve amit itt tapasztaltam, hogy rendkivul turelmesek, es nem akarjak azt eladni, ami nekik tetszik.
Ha azt mondanam, hogy ezt felejtsuk, el, mert mar elso ranezesre sem tetszik a formaja, vagy a csavar a hangszoro korul, akkor azt szo nelkul elfelejtjuk.
Semmi szemforgatas, meg sziszeges. Rendeles pedig gyari katalogusbol tortenik, nem raktarrol. Igy neha varni kell, viszont olyan nincs, hogy valami nincs.
Barmikor valaszolnak barmilyen technikai kerdesre, akar telefonon, akar szemelyesen, akar emailben.
Ha szimpi az egyik technikus, akkor o fog veled foglalkozni, max varni kell kicsit, amig raer.
Idonkent felhiv, vagy uzen, hogy mi ujsag, hol tartok eppen. Maximalisan meg vagyok elegedve eddig veluk. A Focalokat a HiFi lounge-tol vettem, tobb meghallgatason is voltam naluk, elso pillanattol olyan volt, mintha a legjobb haverommal dumcsizgatnák. Es ugyan celja volt, hogy odamentem, es idopontom is, mivel senki sem jott kesobb, igy meghallgattam olyan cuccokat is, amikbol egy fullos szett a hazam ara. Minden latogatas elmeny, es ez eleg fontos szerintemBocs, a Denon szettet is toluk vettem, az egyik korabbi ugyfeluk lepett feljebb, es felhivtak, hogy erdekel e a cucc. Igaz hasznalt, de vallaltak ra egy ev garit, teljesen kitakaritva es updatelve vettem toluk meg.
Az elozo tulajnak is ok adtak el ujonnan, es csak siman megjegyezte a srac, aki hivott, hogy ismeri az igenyeimet mar, szerinte ez tokeletesen megfelelne, raadasul remek aron is van. -
xtremetuning
addikt
válasz
Ear001 #134204 üzenetére
"a lakásba kimegyünk, ott demózunk, személyre szabott rendszert építünk és hosszú távon karbantartunk dologban az angliai kereskedők igen jók." - valljuk be, volt idejük kidolgozni a stratégiát...'kicsit' hamarabb szocializálódtak és a felvevőpiac is nagyobb. Csöppet.
-
rottenbull
őstag
válasz
Ear001 #134187 üzenetére
A kereskedo szempontjabol nagyobb cumi eladni a PSA szubot, mert be kell rendelje az USA-bol, ha megrendelem, es ha garancialis ugyintezes lesz, akkor ket futart kell benyeljen.
Valamilyen szinten pedig meg kell bizni bennuk. Nem mediamarkt szintu helyekrol van itt szo, es nem is apropenzrol. Akirol szo van, az sem veletlenul kapta meg a PSA-tol a kereskedesi lehetoseget.
Az AVforums megbecsult tagjairol ezek, rengeteg referenciaval.
Tom Vodhanel-el a Power Sound Audio egyik alapitojaval, tobb emailt valtottam mar.
O ajanlotta a Kalibrate-et, mint kozeli helyet a kiprobalasra, ezek mellett biztositott rola, hogy a 60 napos visszafizetesi garancia ervenyes lesz az esetemben, megha nem is az egyesult allamokban elek.
Ismeri jol azt a Denon parost, amit hasznalok majd hozza, helyben tobb tulajnak adott mar el szubot ugyanehhez.
Amint latod, nem csak csapkodok korbe, hogy valamit vegyek. Ezek mellett felvettem par poa-a1hdci tulajjal a kapcsolatot, hogy mit szolnak ehhez, illetve ok mit hasznalnak filmezeshez. Nagy meglepi vagy sem, tobbuk PSA szubot, valtozo, hogy melyiket, es mennyit.
Nekem nem volt sem tapasztalatom, sem preferenciam. Ezert erdeklodtem korbe amennyire csak tudtam.
Pont ezert hallgattam meg nehany szubot is, hogy legyen valami alapom. Nem hinnem, hogy at leszek verve.
A tobbi komponenssel ugyanezt az utat jartam be, es ott is meg vagyok elegedve maximalisan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest