Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz balage25 #165009 üzenetére
Ez is helyes pedig, viszont az exportált EQ-nak mégsincs köze a REW méréshez. Jó mikrofon van mindkét programban kiválasztva, ugyanazzal a kalibrációval?
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Quetz
őstag
válasz balage25 #164637 üzenetére
Az árat sajnos nem tudod megkerülni, már csak azért sem, mert a jó minőségű DIY hangfalak a közhiedelemmel ellentétben nem olcsók. A 15-ős ultimax az Elac 2070 újkori árának feléért kínál összehasonlítható produktumot. Ha pedig az nem lenne elég, akkor marginális többlet költségéért ott a 18"-as ultimax, és azzal már a milliós kategóriájú gyári ládák versenyeznek.
A 18"-as tesztjét elolvashatod itt: Dayton Audio Ultimax UM18-22 Sealed
Ez egy ízig vérig házimozis mélynyomó, amiből úgy építhetsz otthoni multisub rendszert, hogy bankot sem kell robbantanod hozzá. -
BBéci
legenda
Annak a két ELAC-nak vitathatatlan előnyös tulajdonságai (is) vannak.
Szépek, bár ez nagyrészt ízlés dolga, különleges a formatervük, 2-2 db hangszórót tartalmaznak, 16 sávos automatikus EQ-val rendelkeznek.
Mindkettő volt nálam, 22 négyzetméterben a nagyobbikat feleslegesen nagynak, soknak éreztem.
Hogy mennyivel tudnak többet, ha tudnak, azt akkor lennék képes megállapítani, ha összehasonlítanám őket.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
python1
veterán
Tamo dobozát nyugodtan kitehetnéd bármilyen nappaliba, még a gyáriak mellé is, és minőségre sem tudnak többet a gyáriak, azt garantálom. Mérések alapján is mondom, és meghallgatás alapján is mondhatni.
Ha egy szakemberrel késszítteted el, akkor köröket verhet a gyári dobozra az összeszerelés vagy anyaghasználat.
Csak halkan jegyzem meg Tamo dobozain 3mm-es tölgy borítás van, a legjobb minőségű természetes olajjal kezelve. Nem sok gyártót látni, aki ilyen borítást készítene a dobozainak a többi szakmai fogásról nem is beszélve.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Egy nem aranyáron dolgozó asztalos olcsóbban megcsinálja készre mint ez a kit. Natúr, csak cnc-zett mdf-ért ez azért baromi sok, valljuk be.
Erősítőt meg lehet venni használtpiacról, de olcsóbban lehet újonnan Behringert vagy Crown-ból az 1002-eset is. Az is szépen hajtja.Én nem végeztem összehasonlítást itthon hogy milyen más gyári szubokhoz képest, így nem találgatnék. Más akinek voltak nagyobb SVS-ek és ilyenre váltott, azt mondta az SB4000 szintjét megugorja.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz balage25 #164628 üzenetére
Én tavasszal amikor vettem 102e volt a hangszóró, 92e-ért volt Behringer NX3000D (de végül 100asért vettem Szepitől a Crown-t), a doboz anyagköltsége 20-30eFt. erre jön rá még munkadíj meg festés vagy más. Azóta az EUR árfolyam elszállt, fentebb mentek valamivel az árak így, de akkor is kijön 300 körül.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz balage25 #164630 üzenetére
A szerszámokat kár ide sorolni, mert másra is tudod használni később, van olyan munkám amibe 1milla szerszámot fektettem, de a munka nem volt akkora volumenű, de később természetesen használom. Ha megkeestél volna, töredékéért megcsináltam volna neked a dobozt, és most ez itt nem a reklám helye.
-
ada19
senior tag
válasz balage25 #164630 üzenetére
Nincs szorítóm, de szinte mindenkinek van olyan ismerőse akitől tud kérni - vagy alternatív megoldásokat keres - zsalutégla, spani, stb. Amúgy az említett Crown erősítőt is láttam már 80 körül menni. A ragasztó meg párezres tétel, maximum.
Az eredeti kérdésedre a válasz engem is érdekel.
[ Szerkesztve ]
Mégsenem
-
ada19
senior tag
válasz balage25 #164628 üzenetére
Nekem is megmozgatta a fantáziám, de nekem 300 körül jött ki. Úgy, hogy a bundle-t veszem + festék + talpak a soundimports-ról, ingyenes szállítással ~210e Ft. Behringer NX3000 új ~78e Ft, meg kell hozzá egy kis kábel meg szivacs kitöltőnek. Végfokot olcsóbban is lehet találni sokszor használtan. Remélem semmit nem hagytam ki.
Mégsenem
-
VoidXs
nagyúr
válasz balage25 #163724 üzenetére
Ez a rossz EQ-ra magyarázat, a nagyon nem egyenletes szobákban sokszor ront a több pontos mérés, viszont a késleltetéseket mindig a referencia pont mérése alapján számolja, szóval valami gond még mindig van.
A front + sub mérés REW-ben akkor működik, ha van beállítva bármilyen crossover vagy keverés a rendszerben.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
nagyúr
válasz balage25 #163721 üzenetére
Az egy kikapcsolt vagy teljesen kaotikus fázisú sub lesz, ha minden más rendben van, én viszont arra gondolnék, hogy nem a mérőmikrofont használja mérésre, az is gyakori hiba. Mutasd, mit mértél.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz balage25 #163721 üzenetére
A szubra a 0ms az oké mert általában az "késik" a legtöbbet, így ahhoz képest tolja el a többit. Az 1500 viszont valami rossz beállításra utal. Mintha nem is mérte volna azt a dobozt. Windows hangkimenetnél a megfelelől csatornaszám van beállítva?
Méréskor minden crossover stb legyen kikapcsolva, full range-ben menjenek a dobozok. Ezt a REW szerinti 4kHz-es vágást nem értem, hogy mire gondolsz. -
bajnokpityu
félisten
válasz balage25 #163439 üzenetére
hát nézd, amikor megcsinálod a csoda lineáris frekimenetet, akkor beleviszel egy rakat más hibát a hangba. tehát semmiképp nem leszel közelebb az eredetihez, amit a stúdió megcsinált.
lehet finoman, jól csinálni a korrekciót, de nem ez a legfontosabb.
nagy átlagban a térérzet, a mélység oda szokott lenni a szuperlineárisra kikorrigált láncokon, legyen akár sok milliós árkategória, akár pártizezres.
mondom úgy, hogy a legtöbb láncom elég közel van a lineárishoz. szóval ne magyarázd nekem, hogy én szinezek épp egy csillapitott szobában stúdiómonitorok előtt ülök. papirja van drágámnak arról, hogy elég lineáris....
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
válasz balage25 #162470 üzenetére
Mi ezzel a gond, a kínai CE cuccok kis túlzással 10 ezertől indulnak, Apple tv 60 ezer, Shield pro 100 ezer, mondjuk itthon nem is kapható.
Mondjuk az Apple elég tré az árához képest, kínai fosok CE-el agyonverik.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Quetz
őstag
válasz balage25 #158376 üzenetére
Ha van egy végfokod, ami mondjuk 100W-t tud leadni, és a feszültség így aránylik a teljesítményhez: V=SQRT(P*R), akkor 8 ohm esetén 28.28V, 4 ohm esetén 20V jelszintet képes produkálni a végfok. Tehát ugyanakkora 20V jelszint eléréséhez 4 ohm-os hangszórónál már a végét járja az erősítő, 8 ohm esetén pedig még van bőven tartalék.
Következtetés, hogy a 4 ohm a nehezebben hajtható.
-
arcitec
addikt
válasz balage25 #158376 üzenetére
Valahogy úgy,csak itt rá vannak kattanva a 8 ohm-ra egyesek. Mert nyugati okostojások arra a megállapításra jutottak, hogy ott jobban szól hangminőségben. Csak épp az erősítő sül meg mondjuk 8 ohm álláson 4 ohm hangfalakon. Ellenben, ha 8 ohm a hangfalad,akkor az erősítő is 8 ohm-on menjen. Az tény hogy 8 ohm-on kisebb a torzítás, de normálisan használva(kihasználva), nem jön ki torz jel(az már nagyon szélső érték kell legyen)
... 4 ohm AVR = 4 ohm hangfal.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
-KP-
addikt
válasz balage25 #156536 üzenetére
hát pedig nekem pont olyan kellene, ami galvanikusan leválaszt. Bár nem tudom az segít-e. Ha az avr-re rca-val végfokot kötök, megjelenik egy idegesítő zaj, amit a pc-ről szed fel a hdmi kábel. ha kihúzom a kábelt, nincs ilyen zaj. ha laptopról kötök rá kábelt nincs ilyen zaj. Ja és ha lehúzom az rca kábelt, akkor se. Valahogy ezt kellene megszüntessem. ja és a zaj mértéke konstans, akkor is jelen van ha nem hallgatok semmit, és a hangerőtől is független.
-
powerup2
addikt
válasz balage25 #154520 üzenetére
Nekem is 2070 van de majd szeretnék idén valami erősebbet van kiszemelt vagy Elac sub 3070 vagy Paradigm Defiance X15 vagy Arendal sub 3 itt egyedül a Paradigm a kérdés egy hangszóróval hogyan képes hozni olyan teljesítményt mint mások 2-vel.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Quetz
őstag
válasz balage25 #154509 üzenetére
Az Arendal garancia feltételeit nehéz felülmúlni. A Sub2 membránfelülete kétszerese az SVS SB-4000-nek, tehát kisebb mechanikai kitéréssel mozgat meg ugyanakkora levegő mennyiséget. Árban pedig 100K-val az SVS alatt található. Az SVS előnye, hogy 20Hz és alatt a nagyobb hangnyomás és a mobil app kényelmi funkció. Az utóbbinak semmi köze a hangminőséghez, az én szememben tehát értéktelen. A Sub3 erre még rátesz egy lapáttal, nagyobb és optimálisabb dobozban, választható refexes vagy zárt üzemmóddal használható, egy SB4000 áráért.
A Martin Logan az SB16-al mérhető össze, 40Hz alatt a SB16 vezet pár dB-vel, midbass tekintetében kiegyenlített a verseny. Viszont az ML az Anthem ARV szobakorrekcióval érkezik, amit egyértelműen jobbnak értékelek az SVS parametrikus megoldásánál.
A Paradigm a mérések alapján az SVS PB-16 ligájában focizik, csak olcsóbb és szintén Anthem ARC-t használ.
Az Elac 2070-ese a fentiekhez képest sehol sincs a 25cm-es membránokkal, meg a 600W-os végfokkal (ide kivánkozik, hogy az Arendal végfoka csak 500W-os, viszont kettőt is használ belőle). A garanciáról annyit találtam, hogy 1 év az elektronikára, 3 év minden másra.
Tesztek:
- Martin Logan 1600x
- Paradigm Defiance x15
- SVS PB-4000
- SVS SB-16
- SVS PB-16
- Arendal Sub2 méréssel
- Arendal Sub2 VS SB-4000 - google translate -
VoidXs
nagyúr
válasz balage25 #152939 üzenetére
Hát ebből jó eséllyel az lesz, hogy csak a hivatalosan jelentkezetteket engedik be, különben odacsődül a fél kerület, mert úgy 125-en igényt tartunk szerintem minden székre.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
-
BBéci
legenda
válasz balage25 #151615 üzenetére
Az AVR beállítja azt, amit jónak lát, utána a szubláda önbemérője is elvégzi a dolgát. A többi hangsugárzóhoz való viszony ettől nem fog megváltozni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bendeguz76
aktív tag
válasz balage25 #151548 üzenetére
Én úgy használok egy denon x4000-et,hogy pre out-ra van kötve egy parasound hca1500 kétcsatornás végfok.hirdetnek most egyet az avx-en.kell még egy normális tápkábel például isotek premier,brutális kombó lesz belőle rengeteg tartalékkal.
[ Szerkesztve ]
bendeguz_HUN
-
VoidXs
nagyúr
válasz balage25 #150463 üzenetére
A csatlakozókról sajnos minden gyártónak más a véleménye, nem érdeklik őket a szabványok. Én még olyannal is találkoztam, hogy a kontaktok nem nyúltak be elég mélyre, így nem is tudott volna érintkezni. Na ezt a csodát az AudioQuest hozta össze.
Ugyanez érvényes az aljzatokra, volt olyan kábelem, amit egy Yamahából majdnem fogóval kellett kitépni, Onkyonál meg egy gyenge szellő kifújta. Itt sem csak a legolcsóbbak bűnösek.
[ Szerkesztve ]
-
válasz balage25 #146469 üzenetére
Maga az app nem tudom, mert ne szoktam nézegetni, tegnap próbáltam belepni, de nem ment...
Ha film közben sok lenne a szub, akkor az avr menüben szoktam vissza venni a db értékéből.
Megint áramtalanítani kellene a szubot.
Amúgy úgy tudom hogy attól hogy az app nem 'látja' az adatokat, attól az elmentett beallitasokon dolgozik a szub, ezt hallhatjatok a hangján is...De ha gondoljátok, aramtalanitom és ranezek a kedvetekert
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Quetz
őstag
válasz balage25 #145209 üzenetére
Home theater geeks 265 - getting what you paid for in hdmi cables
"Scott is back this week with David Meyer of Kordz and Kevin Taylor of THX. What makes a high quality HDMI cable and how the quality of the cable makes a difference on the content you're viewing, and the THX program for certification of cable performances."
-
BBéci
legenda
válasz balage25 #144084 üzenetére
Primare SPA23, Arcam AVR750/850, Denon AVR-X8500H, Marantz SR8012, valamint az elő/végfok párosok.
Listaáron 3700 euróba kerül az ELAC FS 407, ehhez lehet viszonyítani.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nadtom
tag
válasz balage25 #141085 üzenetére
Írtam az Elac-nak, mert a tavaly vásárolt hsz-imat sem regisztráltam, és megkérdeztem mi ilyenkor a helyzet (konkrétan, hogy elvesztettem-e a gyári garanciát).
A válasz nem lepett meg, a szokásos német korrektséggel közölték, hogy küldjek számlát, szériaszámokat, stb. és utólag beregisztrálják a hsz-imat. -
BBéci
legenda
válasz balage25 #141087 üzenetére
Volt nálam 2070 és 2090 is, egyikből sem tennék be kettőt állandóra a szintén 22 négyzetméteres nappalimba.
Inkább két Sunfire HRS-12.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nadtom
tag
válasz balage25 #141087 üzenetére
A válasz igen és nem.
Ha csak a mozit és a jelenlegi helyzetet nézem, akkor elég lett volna egy 2070-es szub is. DE szeretnék nagyobb moziszobát (majd ha építkezünk) ahová már egy nem lesz elég, illetve most még akciós, ki tudja meddig.Ettől függetlenül mind mozira, de főleg zenére is sokkal jobb lett a helyzet. Eddig nem nagyon hallgattam sztereo-t szub-bal, most viszont azon veszem észre magam, hogy egyre jobban tetszik a sztereo is két szub-bal (a szub-ok a front hsz-k mellett vannak közvetlenül). A sokcsatornás zene is sokkal jobb lett mély szempontjából.
A két szub egyenletesebb, egységesebb, homogénebb mélyt eredményez (ami mozin és zenén is kijön), illetve szépen vissza lehet venni a hangerőt, így jobban "belesimulnak" a zenei produktumba a szub-ok. -
Norbi 72
veterán
-
-
Norbi 72
veterán
-
Nemir Ombe
addikt
-
Nemir Ombe
addikt
válasz balage25 #140620 üzenetére
Feltehetőleg kicsi a hely, ahol a mozit összeraktad .... vagy esetleg még érzékenyebb dobozok esetén szokott ilyet csinálni, de az a ritkább ....
(amúgy meg ne zavarjanak a számok, a bemérő hang [pittyegés/sustorgás/ciripelés/stb] hangereje a "referencia" a bemérő rendszernek az adott helyen, nem pedig a kijelzőn látható "0" .... )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
válasz balage25 #140620 üzenetére
Nem lehet hogy a 'lúdness' gomb (vagy valami mély hang kiemeles, vagy intelligens volume) be van nyomva?
Nálam az onkyo vas akkor csinált ilyet, vagyis akkor kaptam ilyen értékeket...[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Quetz
őstag
válasz balage25 #138900 üzenetére
Ha visszaolvasol egy oldalt, akkor ott összeszedtem a különbségeket a zárt/reflexes ládák között. A nappalid már Audioholics extreme méretű, ezt 4-500 wattos zárt mélnyomókkal nem fogod tudni megtölteni. A T12 egy problémás sub, 80Hz fölött beszakad, elmegy az ereje, viszont egy tisztességes szubnak 120Hz-ig illene elmennie.
Ekkora térbe egy SVS PB-13 kellene, vagy kettő. A legegyszerűbb megoldás, hogy az SVS hazai importőréhez fordulsz. Az SVS mélynyomókat ingyen kipróbálhatod, 1 éven belül nagyobbra/drágábbra cserélheted.Lehet két különböző szubod, de a gyengébbik lesz a meghatározó a rendszeredben ,tehát nem érdemes ilyet megjátszanod.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)