- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- Karcsúak a Galaxy S25 Edge várható specifikációi
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BIGi75
senior tag
Onkyo RZ50, PioLX505 mennyire ajánlott?
Egyéb ajánlott korszerű Dirac-os AVR 5-600k körül?
Arról lehet info melyik engedi át a DCI4K 4096x2160 felbontást? -
Borisz76
nagyúr
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
powerup2
addikt
válasz
mandju #189413 üzenetére
Elvileg most úgy érkeztek hogy a kalibrálás előre megtörtént és csak feltöltötték csak az alcons audio lógott ki ilyen téren ezért nem volt bemutató az első nap
. Sony GTZ380 projektorok nem voltak kalibrálva .... Gratulálok a gyerekekhez
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
mandju
senior tag
válasz
powerup2 #189412 üzenetére
A múlt héten születtek meg a kislányaim (ikrek), a héten hozhattam őket haza. Nekem a mozi most háttérbe szorul egy időre. Amit persze nem bánok, mert a kicsik kárpótolnak mindenért.
Nekem ezzel a kiállításos dologgal az a bajom, hogy nagyon kevés idő van felépíteni a szobát és normálisan beállítani. Aztán sikerül, ahogy sikerül... sokan ebből vonnak le (hamis) következtetéseket. Sokkal többre tartom meghallgatni bemutató "termeket", ahol tényleg a valós tudást tudod csekkolni, akár egyéni igényekre hangolva. Ezek a termek megfelelően beállítva, bemérve, a projektorok kalibrálva....
Egy ilyen show-n, mint akár az ISE, sokszor fordul elő, hogy pl a vetítő kalibrálására, beállítására már nem jut idő... aztán a kontraproduktív az előadás... nem egyszer olvastunk, hallotttunk ilyenről.
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
powerup2
addikt
válasz
mandju #189411 üzenetére
Én pont hasonlitás végett hallgatnám meg több helyen nekem fülre melyik tetszik jobban. Sajnálom hogy nem jöttél ki az ISE-re pedig a Wisdomos szoba tuti tetszett volna neked. A mag audio is szépen zárkózik fel
. De én összesen 8 darab 21" subot szeretnék meg 2 darab 32". 35m2 helységet tervezek építeni.
Mag audio
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
mandju
senior tag
"Na és a Trinnov WaveForming?
Sokak szerint jobb, mint az ART, de persze ez fordítva is igaz."Nekem volt mindkét processzor a birtokomban. Sajnos nem teljesen ugyanolyan körülmények között. Szerintem nagyon egy szinten vannak a készülékek. Sokszor az dönt, hogy ki mennyire tudja jól beállítani. Talán az ART-tal könnyebb jó eredményt elérni. A trinnovot ki kell ismerni. Nem hiába mondják, hogy ahhoz egy jó installer kell. Az art next-next-next metódussal is egész jó végeredményre képes. A trinnov nem.
Nálam viszont amióta aktiváltam a wf-et és bekerült még 2 darab 18" szub, azóta a szubtartomány is szintet lépett. 3D burok hatásra meg eddig is jobban tetszett nekem a trinnov produkciója a 3D ReMap-nek köszönhetően. Én nagyon szeretem.
De ha még mindig a storm lenne a birtokomban azt sem bánnám. Mindkettő kiemelkedő processzor.
Infrahangokra reflektálva...
Ahhoz, hogy az egy számjegyű Hz-eket hajszoljuk, baromira jól megépített szobára van szükség. A kevesebb, néha több. Én így gondolom.
A WF-is alkalmas egyébként infrahangok megszólaltatására, csak megfelelően kell méretezni a rendszert. Pl 6 darab 21" szub elöl és 6 darab 21" szub hátul egy 30 m2-es helyiségben a pressurization-nel már egészen jó infra hangokra képes akár 10-12 Hz-ig is lemenve. A pressurization határfrekvencia alatt az összes mélysugárzót a nyomás felépítésére használja a WF algoritmus.
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
Gino20
őstag
"avr beépített végfokaival dirac artozni, mert még art nélkül is gyengék. De pre out módban végfokról már lehet értelme."
Persze. Lehetne értelme, de te el tudod képzelni, hogy majd ezen (pre out - végfok) ezen fog szarakodni a Dirac? Ugye fikció az egész beszélgetés, de ezt én teljesen kizártnak tartom."Integrára elvileg már év vége felé lehet ART"
Összességében arról írnak a neten, hogy 25 végéig nem várható ART. Amint történik valami csoda, akkor szerintem előbb lesz pl 6-7e eurós Marantz AV10-en, mint bármilyen Integra AVR-en.
Szerintem lesz itt csalódás. Én csak abban bízok, hogy ha már most is létezik Monolith-ra, akkor megkapom, ha végre tényleg elérhető lesz Storm-on kívül egyéb gyártóknak is.
#189409powerup2: Jó buli lehet ott lenni. Ezek a procik engem egyenlőre nem fenyegetnek szóval pusztán csak kíváncsiságból érdeklődőm
. Az meg, hogy mit tapasztaltál, abszolút nem vitatom (hogy is tehetném), de pusztán csak az olvasottak alapján az a gyanúm, hogy ugyan azon rendszernél Trinnov vagy Storm esetén a különbség lehet csak fingreszelés. Az ART ugye másképpen működik, mint a WF. Én laikusként több potenciált látok az ART-ben, de a valóság azért úgy látom elég árnyalt a felhasználók terén.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz
Gino20 #189403 üzenetére
Hallottam a waveformingot hát nekem ott a perlistenekkel nem volt az igazi
ezért s megyek hallgatózni. De pl Andy aki az arled cinema nagy embere neki a dba jobban bejön mint a waveforming. A waveforming nem igazán az infra baszusra van.
-
-KP-
addikt
válasz
Gino20 #189405 üzenetére
Nyilván a Dirac nem fog szarozni, inkább az adott gyártók. Mert sok értelmét nem látom egy 400 ezres avr-en az avr beépített végfokaival dirac artozni, mert még art nélkül is gyengék. De pre out módban végfokról már lehet értelme.
Egyébként az Onkyo Integra topikba írtak ilyet, hogy a CES-en vagy CEDIA-n az Onkyo standon mondták, hogy Integrára elvileg már év vége felé lehet ART. Persze ez is csak pletyka. Szóval majd meglátjuk. Számomra csalódás lenne, ha 2026-ban nem jönnének az ART-os készülékek.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
Itt egy videó [link] 20:30-tól érdemes nézni. Szerintem ez a szoba volt a legjobb az egész Ise-n. Amúgy barcos fejesekkel is sikerült beszélgetni és megtudtunk pár olyan infót ami még bizony nem nyilvános.
-
powerup2
addikt
válasz
mandju #189401 üzenetére
Andy üdvözletét küldte neked
mert emlitettelek neki
-
Gino20
őstag
Így van. Értelmét én sem látom, de sajnos ez van.
"bizonyos hangerőszintig/csatornaszámig korlátozni, vagy pre out módra engedélyezni"
Értelek, de valahogy én ezt elképzelhetetlennek tartom. Szerintem nem fog ezzel szarozni a Dirac. Ha lesz is ART (egyszer biztos), akkor is val korlátozott csatornaszámmal, fixen adott termékhez, de majd kiderül. Ahogy írtam, részemről ez természetesen csak fikció.[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz
Gino20 #189403 üzenetére
Egy processzor esetén semmi értelmét nem látom ilyen korlátozásnak, hisz ott úgyis csak a végfokon múlik minden. Egy kis AVR esetén még lenne értelme,bizonyos hangerőszintig/csatornaszámig korlátozni, vagy pre out módra engedélyezni. De egy processzornál szerintem felesleges ilyen korlátozás. Hogy a Storm miért csinálja így, arra nem tudok mit mondani. Mert pl. az ISR Fusion 20-as AVR-nél nincs ilyen megkötés.
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
"A Dirac ART meg szerintem lassan le fog csorogni az alsóbb szintekre is."
Alsóbb szintekre egyszer biztos, de kérdés, hogy mikor, meg hogyan. 2023 3/4-ében szűnt meg a storm privilégium, de azóta kb semmi érdemi változás nem történt, pedig minden gyártó tudta, hogy utána elvileg "szabadrablás" lesz. Monolith-ra a márka képviselő Hobie lassan 1 éve írta AVS-en, hogy szinte kész, utolsó simítások és van is AVS-en user, aki megkapta tesztre, használja (elégedetten), de azóta semmi. Egyéb gyártó esetén meg talán csak pletyka szintű volt, aztán utoljára azt olvastam, hogy talán 2025 végéig nem lesz ART sehol. Ezen a szinten biztosan a Dirac nyúlt bele. Fikció, de val nem olyan egyszerű implementálni megfelelően és/vagy a Dirac mondjuk "felhasználóbarátabbá" akarja tenni....nem tudom.
Amúgy ha lejjebb is csorog, én arra tippelnék, hogy középkategóriás AVR-ek, akkor sem biztos, hogy megkapják, ha közben kéri a teljesítményt. Az üzletpolitika biztosan az egy cégnek, hogy minél többet eladni, de ha kéri az "erőművet", akkor alsóbb szinteken lehet sok negatív visszajelzést eredményezne, mert nem képes meghozni a kívánt hatást. Nem tudom....
Amúgy ha lejjebb is csorog, akkor val ott is csak megkötésekkel, vagyis csatornaszámokat tekintve korlátozásokkal. Pl a legolcsóbb "StormAudio ISP Core 16" 9db csatorna esetén támogatja az ART-t 14e euróért
, így nagy-nagy lecsorgásra én nem számítok pl AVR-ek terén...
#189382VoidXs: Igen, az ART volt eddig az egyetlen, ami tudott versenyezni a PC-s hanggal.
Na és a Trinnov WaveForming?
Sokak szerint jobb, mint az ART, de persze ez fordítva is igaz.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Atomgeszi #189400 üzenetére
A lényeg látszik a válaszokból. Kétféle van, az egyik a "wow, tök jó volt", a másik az "elbuktam/elbuktak, de ez totál nem azért lehet, mert a kábelesdi hülyeség, hanem valamit rosszul csináltatok". Innen ered az is, hogy "két méter alatt nem lesz HDMI-k közt különbség", mással már nem tudták megmagyarázni a burkuknak, hogy igazuk van.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
mandju
senior tag
válasz
powerup2 #189394 üzenetére
Ha már elmész a moviecore-ba Andy-hez és ott vagy Hamburg környékén, érdemes megnézni "die zwei" showroom-ját is. Egy rendszerben trinnov a32 és stormaudio ugyanazokkal a hangsugárzókkal, ugyanabban a teremben. Egy gombnyomásra kapcsolhatóak az előfokok.
https://diezwei-heimkino.de/kontakt
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest