- Netfone
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rolibratyo
csendes tag
válasz
Vajga #189458 üzenetére
Amit lenox írt 120-10.000Hz az a Sony MHC-ZX10 user manual
AUDIO POWER SPECIFICATIONS: (U.S.A. model only) fejezet alatt található, így valószínűsítem sem a kanadai sem pedig az európai modellre nem igaz, legalábbis azoknál erre nem térnek ki --> emiatt a tied is kiadja feltételeztetően a 35Hz-et és akár, azt is hallhattad, hogy jó / jobb mély van a minihifivel, bár ez elég gáz a Deonra nézve.Amúgy, ha jól tudom a bi-ampolható hangdobozoknál a 4-8ohm impedancia használtat függő. 4ohm behelyzett áthidalók esetén 8ohm pedig azok nélkül értendő.
Mielőtt visszavinnéd a vasat, tennék egy próbát bi-ampban is.
Meg ennél az ANR-nél csatornapáronként lekapcsolhatók már a végfokok is. Az is megérne egy próbát, ha minden más végfokot lekapcsolsz, már ha első lépésben úgyis csak a sztereo tudásra vagy kívácsi.
Ugynakkor Skippernek és denesdr-nak is igyaza van, hogy 90-nél túlhajtod az erősítőt, emiatt torzít.
0dB fölé csak akkor tekertem az enyémet, amíg Cavernt használtam PC-n és sokat elvitt az EQ.
(Én is a -79.5 dB - 18.0 dB: hangerő kijelzést preferálom, ahol a 18.0 valójában +18.0 dB)Megnéznék azért egy-egy REW-es mérést mindkét erősítővel hajtva, hogy milyen hangnyomást hajszolsz egyáltalán és azt mekkora torzítás mellett.
Persze az is lejet, hogy ez a gép ennyit tud, vagy kifogtál egy hibás darabot.
-
lenox
veterán
válasz
Vajga #189451 üzenetére
Oly modon user error, hogy almat hasonlitasz kortevel (egyik erosito ad melyet, masik nem). Nem gondoltam emoge semmit, csak pont ennyit, ha sertonek gondoltad, elnezest kerek.
Inkább kérdeztél volna bármilyen beállításról, ehelyett a butaság helyett. Leírtam, a sonyval a magnatot hajtottam!
Ki mondta, hogy nem? A sony nem ad melyet, olvasd el a specifikaciot. Es probald ki az avr-rel small-kent 120 Hz-en vagva.
Nyilvan benne van a pakliban, hogy hibas a vas, de a fent leirt sonyval a fent leirt modon hasonlitva ez meg nem 100%.
Milyen hifire kotve van jo mely? -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Vajga #189445 üzenetére
Ezért szoktam interneten vásárolni. 14 napon belül elállok indoklás nélkül.
Egyébként szerintem nincs új a nap alatt. Nyilván egy olcsóbb erősítőnek előbb lesznek meg a határai.
Azt se felejtsük el, hogy ami most 700,az 5 évvel ezelőtt kb fele volt. Tehát nem kategóriát lépett minőségben, hanem feljebb ment a minőségi kategória alsó határa...
(Es nem véletlenül jobb használtan venni régi highend erősítőt, mert ami régen highend volt, az ma is az lesz és nem fogja a belépő kategória elérni azt a minőséget. Ebbe sokan beleugranak. Amikor jöttek hozzám megvenni az SPA23 - at kinevettem a 300 ezres ajánlatát. Mondtam, hogy menjen vegyen 300 ért valami szuper erősítőt újonnan akkor, aztán élvezze
)
-
BIGi75
senior tag
válasz
Vajga #189445 üzenetére
Azért ez gondolom vmi egyedi problem, és nem minden 4800ra igaz.
Én is most keresgélek AVRt, nézegettem a 3800at, 4800at is, onkyo rz50et, de már nem is tudom..., ASR teszteken sem muzsikálnak túl jól. Nem biztos, hogy jó ötlet volt részemröl a váltás gondolata DM7 dac+RMB1075 végfokról AVRre.17 m2-re mit vennétek Kef Q300,Q600,Q100 polcsugárzós 5.0 rendszerre +2db subhoz, amit majd 2-4 db atmossugárzóval egészítenék ki?
-
lenox
veterán
válasz
Vajga #189445 üzenetére
Hat ahogy en latom az mhc-zx10-hez van sajat hangfal, gondolom az erosito is annak megfeleloen van beallitva, 120-10000 Hz-ig, tehat az nem ad 35 Hz-et. A Denon meg ad, ha large-ra van allitva. Szoval szerintem elhasznalod a powert az alacsony frekikre, amit a masik erosito nem is adott, ez a kulonbseg. AVR amugy nem kifejezetten arra valo, hogy stereoban nyomja a hangot, hanem hogy minden csatornan az oda valo jelet adja, a melyeket pl. subnak. De lehet erre hasznalni, csak erre egy megfelelo stereo erosito jobb lesz. Mondjuk a kis Sonynal nemigen mennek ki a melyek, persze a hangfalad se szolaltatja meg oket igazan, szoval lehet, hogy annyira nem tunik fel. Ugyhogy szerintem semmi baja az AVR-nek, user error van.
-
I'am Dony
őstag
-
-KP-
addikt
-
skippper
senior tag
válasz
Vajga #189426 üzenetére
Más forrással próbáltad? Ugyanaz az eredmény? (Mondjuk pendrive az erősítőbe, vagy beépített spotify)
Amúgy ha megnézed az ASR méréseket, ott is hasonló jön ki, -20db felett kezd torzításba az eszköz (mondjuk szerintem nem felismerhetetlenségig, de ez persze már relatív):
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/denon-avr-x4800h-avr-review.42812/ -
Gaming
csendes tag
válasz
Vajga #189320 üzenetére
A frontjaid is 4ohmosak.... meg a sorozat többi tagja is.
4-8 megjelöléső hangsugárzók alapvetően 4ohmosnak számítanak /általában be is mennek alá itt ott/, de egy hangsugárzó ellenállása a frekvencia függvényében folyamatosan változik, így az impedencia megjelölés inkább tekinthető egy minimum értéknek, mint fix számnak. Ezért nem célszerű 4ohmos terhelő ellenállást a kimenetre kötve teljesítményt mérni... -
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Vajga #189233 üzenetére
Az a baj, hogy nem mér kb senki, csak ő, Erin, meg néha az AH. Audio Precision gépekkel méri, pontosan azokkal, amiket szinte kivétel nélkül minden audio cég használ, amikor minőséget ellenőriznek a gyártósor végén vagy meghatározzák a spec sheetes számokat. A számokat, amiket a teljesítményhez írhatsz a dobozra, szabvány szerint egy órán keresztül tűrni kell (IEC 60268-3), így a teszt nemhogy helyes, de még baráti is.
Persze az már darabhibára ad okot, hogy ezt más nem hozta össze. Ilyenkor vagy neki, vagy a gyártónak fel kellene keresnie a másikat, de mivel ez a múltban megtörtént, valószínűleg próbálkozott, és tényleg valós a dolog. Mivel vannak képei, látható, hogy a légáram nem rossz, sőt, optimális, rossz tesztelés nem lehet hibaok.
Azért egy óra full terhelés a szabvány, mert ez egy AVR. Hacsak nem full csendesen hallgatod, folyamatosan hajtva van. Még a felső-közép tartományúan érzékeny hangszóróim is megesznek 200 wattot -10 dB-n filmezve (ez az 5.0 összesen). Egy átlagos, 84 dB-s hangszóró ugyanitt 2000-et kérne, csak ugye azt egy AVR nem tudja megadni, ami a dinamika kárára megy. Most 34 négyzetméteren vagyok, az előző, 10 négyzetméteres mozim megvolt valami 30 wattból összesen (kivéve subok), a szoba ennyit számít. Ezért olyan fontos, hogy fuss egy kört a kalkulátorral, amit linkeltem, mert simán lehet, hogy a 20/ch se lesz baj.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Vajga #189229 üzenetére
Sajnos házimozi témában sok jó magyar forrást nem találsz, de a böngészőbe épített fordítók már bőven tökéletesek még szakmai írások, például ASR fordítására is. Annyi kiderült, hogy hosszan tartó normális terhelés alatt az erősítő throttlingol 20 wattra. Hogy az mit jelent, itt ki tudod számolni. Ez megmondja, hogy mozihangerőre hány watt kell.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Vajga #189217 üzenetére
Nem ugyanakkora a táp, 100 W van a kettő közt. De ugye a teljesítmény a világon semmit nem jelent önmagában, pláne nincs köze a minőséghez, lásd belépő topik összefoglaló. A relatív különbség számít, és a két erősítő közti 13% mindössze fél dB extra dinamikát jelent. Az árkülönbség oka pusztán annyi, hogy az 505 tud prociként működni, ha majd a jövőben végfokolnál, a 305 nem. Minden más komponens és szoftver azonos.
-
Gino20
őstag
válasz
Vajga #186123 üzenetére
"-Aria 936ot külföldön sem találtam emberi áron (Gino20 javasolta)"
[link] [link] [link] +170 euro a teljes csomag szállítása. Sorry ez nem ~900e Ft, hanem ~990 vagyis 1M. Itthon majd ennyi csak a 936 ára."Szeretem a rendes döngős-ütős basszust a morgós helyett, és a szép szisszenős magasat a csörgős helyett."
Akkor egy ilyennel valószínűleg semmi hiányt nem szenvednél [link] vagy dipole surround-al [link] . Van itt pl még ilyen is [link] korrekt centerrel [link] vagy ha már center, akkor ez sem rossz [link] [link] . Klipsch-et pl extreme audio-ban tudsz hallgatni, SVS-t meg a linkelt boltban. Ha teheted érdemes lenne üzletbe elmenni kicsit hallgatózni.
Ezek közül csak a klipsch szettet ismerem. Korábban ilyet használtam. Szerintem nagyon jó ár/érték arányt képvisel. Jelenleg meg Revel F36 van, ami azért egy kicsit vékonyabb mélyben, mint a klipsch, igaz ez nekem nem probléma, mert kizárólag SUB-al hallgatom a rendszert. Revel F36 nagyon jó áron van, de azért ott még kalkuláld bele, hogy az M16 "surround" akció már kifutott és ha ismét lesz, akkor már lehet a korábbi ~450e Ft-os áron kapod, továbbá ahhoz a szetthez minimum kellene egy C205 center, ami meg 465e Ft. -
ada19
senior tag
válasz
Vajga #186106 üzenetére
Nézegettem amiket ajánlottatok, de rettenetesen drágák. Vagy elnéztem valamit...
Te magad írtad hogy az anyagi része nem korlátozó tényező, ezért kaptál ilyen ajánlásokat.
Ha egybe leírod az összes kritériumot, összeghatárral együtt, valószínűleg jobb ajánlásokat is kaphatsz. Az is fontos hogy használt játszik-e (lehet írtad már korábban).
-
mettek
addikt
válasz
Vajga #186106 üzenetére
Ez alapvetően nem egy olcsó hobbi. Mondjuk sokan kezdtük vackokkal de idővel rájössz hogy jobbat szeretnél ezért beindul a véget nem érő cserélgetés. Ha elsőre jót akarsz venni akkor el kell menni meghallgatni egy két hangfalat illetve gyűjtögetni hogy ne csak a 300ezres kategória legyen elérhető.
Hangfalat ajánlani meg nehéz mert ahány szoba annyi féleképpen fog szólni illetve zenei ízlés kérdése is. -
I'am Dony
őstag
válasz
Vajga #186059 üzenetére
Ezt egyszerűen meg tudod ítélni Te is. Tedd a kezed a reflex porthoz és érezni fogod mennyi levegő áramlik azon. Ez egy téves, régi beidegződésből maradt ránk. Minimális távolság elég a reflex portnak és a valódi jelentősége a fal-doboz távolságnak a kioltásokban rejlik, amik a távolság módosításával más, az átvitel szempontjából kedvezőbb frekvenciatartományba tolhatók.
-
Joe123
senior tag
válasz
Vajga #186049 üzenetére
Nem ajánlás (nem ismerem konkrétan a cuccot), csak mivel írtad, hogy falra kell raknod a sugárzókat, eszembe jutott egy esetleges alternatív út.
Majd a többiek megírják ha nagyon nagy hülyeség.
Nem tudom mennyire vagy érzékeny a cucc kinézetére, de ha nem olyan nagyon, akkor lehet hogy fel lehetne dobni 5 ilyet a falra. Ezek mozis surround dobozok, érzékenyebbek mint a szokásos consumer ládák (kevesebb kakaó kell nekik ugyanakkora hangerőhöz), a terhelést meg tuti bírják.
Hogy hogyan szólnak, azt nem tudom. 400EUR-ért láttam darabját kinti webshopban, itthon nem tudom mennyi. Egy (vagy két) jó sub persze mindenképp kell még hozzá.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Vajga #186045 üzenetére
Mivel nem különösebben árérzékeny a helyzeted erősen ajánlom meghallgatásra a Monitor Audio Silver szériát. Célszerű a center figyelembe vételével kezdeni a szett összeállítását és ahol ez korrekt onnan válogatni tovább. Ennek 3 utas a centere a C350 6G v az újabb C250 7G. Ehhez illesztheted akár a Silver 100 6G vagy 7G ill. a Silver 300 vagy 500 frontként, háttérnek pedig Silver 50. A Focalhoz hasonlítva.. végigpróbáltam az Aria 936 ig bezárólag (nekem) sokkal jobban tetszik és kellemesebb, részletezőbb az MA.
-
skippper
senior tag
válasz
Vajga #186045 üzenetére
Én a helyedben meghallgatnék még Dali szetteket is, nekem nagyon bejött az Oberon széria (bár ahogy nézem, kicsit elszálltak az árak, én két éve 400ért vettem az 5.0 szettet újonnan, boltból). Ár/érték arányban szerintem nagyon jók, bár nem az a kategória, mint mondjuk egy Arendal 1723 S THX szett
-
BBéci
legenda
válasz
Vajga #186039 üzenetére
Létezik számos 100 millió Ft/pár áron kapható hangdoboz és messze vannak a legdrágábbaktól.
[link]
Nem parasztvakítás, bár sok esetben a nevet is meg kell fizetni. Ajánlom, látogass el a muncheni HIGH END kiállításra, ott ilyeneket is meghallgathatsz.
Mi jöhet szóba? Pont erre kapsz választ a belépő topik hozzászólásainak olvasgatásával. Hetente felmerülő téma.
Nem írtam azt, hogy sz*r a Magnat, csupán az általuk megadott műszaki adatok valóságtartalmát minősítettem. -
I'am Dony
őstag
válasz
Vajga #186035 üzenetére
A Magnatot és a Wilsont kerülném. A Focal nagyon rendben van, bár a megadott "zúzósabb" stílushoz nem feltétlenül passzol. Mozira a Klipsch nem alsó polcos dobozai jók ill. a Monitor Audio a Bronze szériától ajánlható és szintén nagyon jó ár-értékben. Egyébként jól írja Béci, a hitványabb gyártók kamuznak.
-
BBéci
legenda
válasz
Vajga #186035 üzenetére
"egy Magnat a felét tudja mélyben (MHz), és dupláját magasban, érzékenységben jobb, azért elgondolkodik az ember..."
Igen, azon gondolkozik az ember, hogy miként mernek ekkorákat kamuzni. Sok gyártó megteszi, de a Magnat a legdurvább.
Miért legyen elöl a basszreflexnyílás? Nagyjából tök mndegy, hogy hol van. ha normálisan megtervezték.
Rengeteg remek hangdobozt lehet kapni, itt de méginkább a belépő topikban számtalan ajánlást találsz. -
BBéci
legenda
válasz
Vajga #185973 üzenetére
Olvass figyelmesebben!
Nem azt írtam, hogy: "egy Panasonic UHD BD rosszabb képet vagy hangot adna". Azt írtam, hogy vannak hiányosságok, gondok, mivel nem hálózatos és külső adattárolós lejátszásra tervezték. Például nincs 23,976! Olvasgass itt: [link]!
Amennyiben Blu-ray lemezekről akarsz filmeket nézni, az egyik legjobb választás a Panasonic.
Médialejátszók közül ami megépítésében is minőségi, az például a Dune, Zidoo. Mindent lejátszanak, némelyik streamerként is nagyon jó és a menüjük is rendben van. -
BBéci
legenda
-
Dorian
félisten
válasz
Vajga #185969 üzenetére
Sztem ilyen dinamikacsökkentés már vagy 15 éve van mindenben, csak a gyártók különböző fantázianeveken hívják.
(A din eq amúgy nem ez, az azt csinálja, hogy ha halkabbra veszed a hangerőt, megnöveli a mélyeket)A bd playerek felett már bőven eljárt az idő ha nem akarsz lemezt lejátszani, akkor az csak egy bénább és drágább fájl-lejátszást ad, mint egy modern mediaplayer
-
I'am Dony
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest