- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
Fikció egyenlőre, majd csinálok saját képeket is, amin lehet ötletelni.
BBéci: Nyilván, ezért nem is fogok egy bizonyos szintet átlépni sem pénzben, sem energiában. De ettől még el lehet érni egy tisztességes szintet, ami boldoggá tesz.
Most lesz 10 éve, hogy bohóckodom, X évente javítok ezen azon és mindig óriási az élmény utána. Amennyit van időm filmezni, meg amennyit érdemelnek a mai műsorok, nekem ez az élmény ár/érték arányban van. -
Atomgeszi
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz
Formaster #188185 üzenetére
Egyértelmű, hogy a csillapítást nem szabad túlzásba vinni, kis keresgéléssel megtalálhatóak azok az értékek, amik ajánlottak.
A hallgatói pozíció mögötti felület nagyon nagy mértékben meghatározója a hangzásnak. Az üveg durván rontja, ezért tegyél meg mindent, amit tudsz, hogy csillapítsd! Nyilván a függöny a kézenfekvő, a felfüggesztését meg lehet oldani, persze nem vékonyka sínnel és műanyag kapcsokkal.
Nem akarlak elkeseríteni, de amelyik házimozinak nincs szilárd 4 oldala, tehát valamelyik hiányzik, ott lehetetlen igazán jó hangot előállítani. Óriási hendikep.
Nem javaslom a basszuscsapdát. -
mimic1979
aktív tag
válasz
BBéci #188184 üzenetére
Tényleg semmi rosszindulatból, de nálunk szóba sem jöhetne ez a stílus, mármint a szőnyegre értve, és lehetne tőlem ingyen is akkor sem lenne leterítve. Nagyon megbontaná a nappali egységét. Sajna a kompromisszuk vannak itthon, és ha lenne egy szabad helyiségem mint pl. a pincém, akkor teljesen más lenne a helyzet. Más kategóriába fociznék hangfalakban, és technikába, de jelenleg felesleges, mert a környezet megölné a minőséget. Ergo - Nem keresem az akciós feliratokat, és nem elsődleges az ár.
-
Atomgeszi
nagyúr
Ha már téma, akusztikai panelt hol érdemes venni, ahol nem húzzák le az embert 3-4x túlárazással?
KR-Acoustic most jó vagy nem jó?
-
Formaster
addikt
válasz
BBéci #188184 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek. Meghallgattam pár videót, ahol megszólaltak szoba korrekcióra specializálódott szakemberek. Egy érdekes szakmai vélemény, hogy a szoba akusztikát sem szabad túlzásba vinni, bizonyos mértékben szükség van visszaverődő hangokra, főleg a magasabb tartományokban. A szőnyegről is szó esett, hogy kifejezetten a magas tartományt képes elnyelni, a mélyeket szinte egyáltalán nem, ez egyezik BBéci álláspontjával, hogy minél vastagabbat érdemes.
Igazából a teljes akusztikát meg kellene terveznem. Rengeteg üres fal van, kerámia burkolat, hatalmas ablak felület. A kanapé nagy és masszív, az már egy nagyobb elnyelő felület.
A TV-t két oldalról akusztik panelekkel toldanám meg, ez a frontokat támogatná kis mértékben.
Ennek a hátoldala filc, a lécek laminált MDF-ek. Nyilván vannak jobb termékek is, de ez a fal a leginkább üres és ár/mennyiség arányban ezzel járnék a lejobban.
Balról fal van, ide akasztanék 2-3 dedikált hangelnyelő képet, ami lehet kicsit drágább is. Jobbról nyitott tér, étkező és amerikai konyha, ezzel nem tudok sokat kezdeni sajnos.Hátulról meg egy teli üveg felület, ezt egyedül egy akusztikus sötétítő függönnyel tudnám kezelni, de kérdés, hogy mennyi értelme lenne, mert piszkosul drága a méter áruk és a beépített sínbe való kapcsok sem bírnák ki a súly szerintem.
Ami még kérdéses és zsebbenyúlós, az a basszuscsapda lenne. Itt nem igazán tudom, hogy mi a snake-oil, vagy valóban hatásos termék. -
BBéci
legenda
válasz
Khaosz55 #188179 üzenetére
A perzsa nem a származására értendő, hanem a fajtájára, típusára; "perzsaszőnyeg".
Kedvenceim, olyan lakásban nőttem fel, amelyik tele volt ilyenekkel. Sajnos a mai ízléssel nem férnek össze a szőnyegek, még az egyszerűbbek sem, nemhogy az igazán minőségi darabok.
Utóbb olvastam a következő hozzászólásodat.
A mintája, színei, anyaga (leginkább gyapjú) és a csomózása (készítése) alapján nevezik perzsának. Rögtön láttam a tiéden, hogy bizony perzsa. (nincs köze a macskához)
#188181Formaster
Ha már szőnyeg, akkor olyan anygú és vastagságú legyen, ami érdemlegesen javítja az akusztikát.
Számomra a szőnyeg nélküli lakás rideg, sivár, barátságtalan, élhetetlen. -
Khaosz55
addikt
válasz
Formaster #188181 üzenetére
Hát én tele raktam a nappalit akusztikai panaelokkal amit még látványra elviselek. REW mérés kimutatta, hogy nagyon nagy a lecsengés, panelozással lefeleztem, de így sem ideális. Viszont nem akartam a nappaliból hangmérnöki stúdiót csinálni, legalábbis kinézetre. Tehát kopromisszumot kötettem és így élhető a nappali. Nyílván a szőnyeg is segít rajta, de azt nem mértem ki, hogy mi van ha kiviszem a szőnyeget. A padlón mindenhol hideg burkolat van, nekem bejön, hogy van szőnyeg is.
-
Formaster
addikt
válasz
Khaosz55 #188180 üzenetére
Ha már szőnyeg a téma, nekem is be kell adnom a derekam valamire. Nem szeretnék vastagat, inkább valamit, amin a robotporszívó könnyen átmegy, ki tudja tisztítani.
Érhetnek ezek is valamit? Mert csakis a hangzás miatt lenne applikálva, személy szerint szőnyeg ellenes vagyok.
-
Khaosz55
addikt
válasz
BBéci #188178 üzenetére
Kézi gyártású, de nem perzsa hanem Dél-afrikai Köztársaság. Nem lehet akárhogy tisztítani, tehát nagyüzemi gép tisztítás kizárt.
A nővéremnek volt egy Dél-afrikai ismerőse aki Magyarországon járt mert édesapja elhúnyt és a házában csomó ilyen szőnyeg volt. Egyet megörökölt a nővérem.Ez kb 20 éves történet. Kb 10 évet csak összecsavarva volt egy fóliasátorban nem az értékéhez megfelő bánásmódba, amikor rátaláltam és megkaptam ajándékba.
A FB-n megtaláltam a Dél-afrikai gyártót. Elküldtem nekik üzenetben a címkét, hogy ők gyártották-e. Visszaigazolták hogy igen, és egy elég régi szőnyegről van szó. Szóval szerintem 30+ éves, az ára már akkor is elég szép volt.
Tehát nagy becsben van, és a nagyon jól teszi a dolgát a házimoziban is, kényelmes rajta járni, elnyeli a projektor fényeit, illetve csillapítja a hangokat és esztétikailag is nagyon jól néz ki...
Most kisebb vagyon ilyet venni. FB Link: [link] -
Khaosz55
addikt
válasz
python1 #188176 üzenetére
Nem mert a sz@r telefon túloz és kiemeli a szőnyeg színeit. Éppen vetítés közben nem verődik esemmi fény vissza a szőnyegről. A matt fekete padlóról sokka több fény verődik vissza mint a szőnyegről. Ez látszik is a képen...
Valami ilyesmi ha letiltom a kamera kiemelést.
-
Formaster
addikt
válasz
BBéci #188171 üzenetére
Beszéltem a tulajjal, le is foglalóztam. Megy vissza a "baszix" dániába.
10 éve vette újonnan a Lexicont, azóta készül egy komolyabb házimozit összerakni, de sosem valósult meg és már nem is akar. Egy sztereó szettet hallgatott vele időnként, de ahhoz is van egy méregdrága csöves erősítője. Tipikus hanyatló nyugat szindróma.
Viszont sikerült bealkudnom 1500-ra, annyiért a büdös életbe nem kapni ehhez fogható végfokot, ha 10 éves, ha nem. Köszi a véleményt!
Az ott a háttérben mi lehet?
-
-
ada19
senior tag
Minden Arendal bookshelf ilyen, az 1528 semmiben sem kiugró ilyen tekintetben.
1723 Bookshelf S THX
Sensitivity 84dB / 2.83v / 1mDe 1961 bookshelf is ugyanez volt.
A monitort/állót szerintem többen választják mozira eleve, ott problémásabbnak látom ezt a 1528-nál..
1528 Monitor: 85dB / 2.83v / 1m
1961 Monitor: 87dB / 2.83v / 1m
1723 Monitor S THX: 88.7dB / 2.83v / 1m -
python1
veterán
+1
Ez igaz sajnos nagyon sok dobozra.
Hangszóró javító mért hangszórókat, hogyan alakulnak az érzékenységek, ahogyan megyünk lefele a frekvenciával, 23Hz- nél a ma kapható legjobb szub hangszóró (48kg), 75dB-es érzékenységgel bírt, most akkor képzelhetjük a többit, ezért fossák el magukat az erősítők. -
-KP-
addikt
válasz
Quetz #188160 üzenetére
Ezzel nem feltétlen értek egyet, hogy nem lehet. De indokolatlanul kevés ez az érzékenység, emiatt indokolatlanul nagy teljesítményű erősítők kellenek. Egy szem 20 centis méllyel nem feltétlen a 19 és 22hz-es hangnyomást kergetném a slim meg a bookshelf esetén, mert ennek ez az eredménye. De még dupla 20-as méllyel se a 19-22hz-et kergetném, ehhez nagyobb membrán kell értelmes hangerőn. Hogy tovább rontsam a dolgot, a hangsugárzók 4 ohmosak és nincs megadva hogy az érzékenység most W/m vagy 2.83V/m. Valószínűleg utóbbi, és a 2.83V pedig 2 Wattnak felel meg 4 ohm mellett, úgyhogy még csak nem is 84-85dB a W/m érzékenység hanem 81 és 82.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
python1 #188166 üzenetére
Tej meg dinnye, de az más....
Viccet félretéve, Nappali moziba,azért lehet csinálni mozis hangot normálisan terhelhető dobozokkal,elegendő szuflával.
Majd megmérem milyen hangnyomás ami számomra már elfogadható film közben.
Úgy hogy a pc-n max 80-ig van adva ,analóg módon,meg még 8Db van tartalékba csatornánként.Jártam már sok nappalis moziba, nem sok helyen volt meg a vááó, mindenkinek más jelent ez.
-
python1
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #188165 üzenetére
Nálam a ref hangerőt sem èrik el mondjuk 90dB- es èrzèkenysègű dobozok ahol ülök az, hogy libabőrös leszel egy dolog, de hogy le is fosd a bokád, oda más kell
A múltkor linkeltem egy kalkulátort.
Nálam a Triangle dobozok a cèg hazugsága szerint 92dB, de a mostani rendszehez nem tudtam integrálni, annyira gyengèk, vagy a PA- s dobozaimat kell felére visszavenni. -
python1
veterán
válasz
Quetz #188162 üzenetére
Ez ok, de azt is tudni kell, hogy 90dB èrzèkenysèg alatti dobozokkal mozizni, nem nagy èlvezet, nálam 93dB az èrzèkenysègük a hangsugárzóknak, ès pont elèg a csatornánkènti 120W, ès ez igazi, nem AVR-es.
A DSP- zès így is vesz el valamennyit, van itthon 86dB èrzèkenysègű dobozom, alkalmatlan mozira.
Szóval èsszel kell tervezni egy otthoni mozit, főleg ha nem egèrmozi. -
Quetz
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #188096 üzenetére
A mért eredményt nem érinti, mert mérés során az akusztika nem játszik szerepet. A leadott feszültség szintet nézik meg a torzítást és a felhasznált mérőellenállsból számolják ki a leadott teljesítményt.
-
Quetz
őstag
válasz
Gino20 #188126 üzenetére
Az ideális sztereó hangzáshoz a 60 fokos rálátási szöget javasolják, mozizáshoz pedig nem. Ott választhatsz a SMPTE és a THX ajánlási közül.
Lecsengési időre sztereó esetén 0.5-0.8s, házimozira pedig 0.2-0.5s az ajánlás. Az oka egyszerüen az, hogy sztereó esetén a visszavert, lecsengő hangok is részt vesznek a térkeltés illúziójában, házimozi esetén erre nincs szükséged a surroundok miatt.
-
Formaster
addikt
válasz
Gino20 #188158 üzenetére
Véleményeket kérnék, mielőtt hülyeséget csinálok
Megfogott a végfok által kapott extra teljesítmény, de még visszaküldési határidőn belül vagyok a BasX-7-el.
Találtam egy Lexicon RX-7, közel 20 éves cuccot, 1600 euróra tartják, de ez valami brutál High-End cucc. Nyilván itt az X3800 és a Dali Zensor szett lenne a gyenge láncszem, de ki tudja mit hoz a jövő
Mennyire lehet hosszú távon tervezni egy ilyen idős Amppal? Amit tud az brutális, mérve 200W ACD 8Ohmon, egy igazi terminátor.Szerk: bocs, nem Gino20 üzenetére akartam válaszolni, reggel van még
-
Gino20
őstag
válasz
BBéci #188157 üzenetére
Egy Bose 5.1 soundbar kb 1M Ft és akkor a fizika még mindig fizika, vagyis az LCR középről egy 80-100cm-es műanyag rúdból szól úgy, hogy vannak benne 3-4"-os hangszórók. Elhiszem, hogy pl DSP-vel sokat lehet nyerni/varázsolni, de ez veszett fejsze és mindezt mondom úgy, hogy bennem abszolút nincs az a soundbar gyűlölet, ami itt lehet sok emberben megvan. 1M-ből manapság összerakható egy belépő 5.1 és egy Dirac-os AVR és így már végképp nem nyerő a Bose/Sennheiser/..... SB, de még a kritikán aluli audyssey és 5.1 is hatalmas élmény volt még a fos HW-Q90R sb után is. (JBL az SB kategóriában semmivel nem jobb, ugyan úgy műanyag "kacat", kivéve esetleg a SUB-ot).
-
BBéci
legenda
válasz
Gino20 #188156 üzenetére
Az első mondatoddal egyetértek.
De egy Samsung soundbar olyan messze van a csúcstól, mint Makó Jeruzsálemtől.
Bose vagy Sennheiser, esetleg a JBL zászlóshajója az ajánlatom. Azokat el lehet úgy helyezni, hogy a falak és a berendezési tárgyak ne verjék összevissza a hangot. -
Gino20
őstag
válasz
BBéci #188155 üzenetére
Ami fos, az fos. Nincs ezen mit vitatni, de azzal abszolút nem tudok egyetérteni, hogy ez esetben vegyen soundbart az illető (lehet az bármilyen csúcs a fizikai korlátai miatt). Ismerős a helyzet (a képen látható elrendezés) és volt ~10-15 hangszórós soundbarom dedikált hátsó hangfalacskákkal, ahol a frontban és a surroundban is volt felső (atmos) hangszóró, fronton oldalsó hangszóró...... Ehhez képest már egy belépő Denon és Monitor Audio M300 5.1 is fényévek volt zenén és mozin is. Azt az erőt, dinamikát, színpadot és teret meg sem közelítette az SB, mint amit az M300 5.1.
-
BBéci
legenda
Helyénvaló a kérdésed, a képen látható elrendezés remek példa arra, hogyan ne. Még a belépő topikban is kiverné a biztosítékot.
Szorosan falhoz és sarokba állított hangdoboznál rosszabbat elképzelni sem tudok, pláne úgy, hogy a szekrény is ad pár pofont a hanghullámoknak. Sajnos a másik helye sem sokkal jobb.
Inkább egy csúcs soundbar-t tennék oda, de valami csillapítás akkor is kellene a padlóra. -
krx21
nagyúr
Új SVS ládák… [link]
-
-
mimic1979
aktív tag
válasz
python1 #188136 üzenetére
Ez az ára az Upgrade-nek, + a feleségem német , és a német mentalitáshoz hozzá tartozik. Nagyon ügyelnek a hagyományokra, és szinte minde évszaknak, ünnepnek meg van a belső dekorációs készletete. A nappalitól a mellékhelyiségig. Nagyon ügyes benne, és neki ez a hobbija, nekem meg ez. Elfogadjuk egymástól.
-
mimic1979
aktív tag
Imádjuk a házunkat. Majdnem teljesen passzív ház, viszont az elrendezése nem a legjobb. Ez maradt nekem. Ha lenne egy pince alatta, már rég össze kalapáltam volna egy mozizos szobált, persze akkor feljebb lépve minőségbe. A minőséget pont ezért korlátozom, mert ez a sarok megöli a minőséget. Feleslegesnek tartom magasabb minőséget felhalhozni ebbe a helyiségbe.
Ezzel kell főznöm... -
mimic1979
aktív tag
válasz
VoidXs #188008 üzenetére
Az RP-160M kirepült, és felváltotta a helyét 1 pár R-820F.
(a feleségnek semmi aggálya nem volt vele kapcsolatban miután a helyére került)
Most reggel óta megy rajtuk a Spotify, hogy járodjanak valamennyire, és szerintem szombatom bemérem + ha esetleg elmennénk itthonról rá engedem az ISOTEK járató hangját, mert az nem lehet hallgatni.1. REW a faltól való távolsággal kicsit tudok még rajta játszani, hát ha tudok rajta az elhelyezéssel javítani valamit, vagyis megtalálni a lehető legjobb helyét a sarokban. (sok reményt nem fűzök hozzá, de majd meg látom)
2. A mélyláda újra elmozdult a helyéről. REW + MiniDSP újra3. Dirac alap + crossover pont beállítása + DLBC
Kiváncsi vagyok a végeredményre.
Első hallásra a közép és a magas tartomány sokkal természetesebb, közel nem annyira nyers - éles mint az elődjén, de az RP-160M visszagondolva a méretei és hangjára, tényleg egy nagyon jó polc sugárzó - ez már nem vitás. Respect!
Ui.: bár lebeszéltetek róla, de a feleségem is velem volt a vásárlásnál, és ajánlottak hozzá szerelt hangfal kábelt, így azt is kapott. Szó szerint meg megkaptam az asszonytól hogy ne legyek magammal szemben smucig
-
a347
aktív tag
válasz
I'am Dony #188130 üzenetére
Az EQ-s meglátásoddal maximálisan egyetértek. Ezért is érdekes mikor azok a tanácsok jönnek, hogy hallgasd meg mielőtt megveszel valamit. Ha otthon megtudnám tenni, az adna valódi képet hogyan is szól, tetszik vagy sem.
Nálam nincs gond a szimmetrikus elhelyezéssel. A frontokat egész jól sikerült elhelyeznem. -
I'am Dony
őstag
válasz
BBéci #188129 üzenetére
Én ezt megfordítanám. Menj el egy hazai átlag vagy akár azon felüli nappaliba és hallgass meg egy komolyabb rendszert EQ nélkül. Valóban leteszed a hajad olyan sz@rul fog szólni. Ne keverjük össze a szimmetrikusan elrendezett, dedikált helyiségeket a valódi életterekkel. Sokan beleestek már ebbe. Meghallgatták a szimmetrikus, dedikált szobában a csilliós rendszert, ahol a frontok 1.5 m voltak a falaktól és persze nem a hátsó falon ültek, aztán hazavitték és elsírták magukat. Kevés helyen van meg az adottság a valóban megfelelő elrendezéshez.
-
a347
aktív tag
válasz
Quetz #188125 üzenetére
A Dirac multi bass controllal pipa. Bár ha jól tudom ez már így nem is létezik, mert a Dirac nem szórakozik már külön single- multi bassal. Már csak egyfélét tudsz venni.
Azt nem tudom mennyit befolyásol, hogy a kalibráló mikrofon felfelé vagy előre néz a kalibrálásnál. -
Quetz
őstag
A legfontosabb dolog a szobakorrekció. Kb. 500Hz-ig a szobád anomáliáit hallgatod. Ezen legegyszerübben a Dirac DLBC + a két mélynyomó stratégia elhelyezése segíthet neked.
A másik ok, amiatt felesleges külön a sztereózásba belemenned, hogy más szögben kell beállítanod a hallgatói poziciót és más lecsengési időre kellene optimalizálnod a szobát. -
I'am Dony
őstag
Az RZ-t próbáltad már kimondottan erre állítani? Szerintem nagyon jó eredményt lehet vele elérni és jól paraméterezhetö. A külön sztereoval szerintem probléma, hogy bukod az EQ-t, bár elérhető ebből is Diracos. Az UHD DAC ját ezen a szinten már nem hiszem, hogy kihallanád mivel az RZ ben sem legalsó polcos van. Én eljátszanék a Diraccal az egyik sloton, azokra a forrásokra amin a zene érkezik.
-
a347
aktív tag
Hát most jól bevisztek a sűrűbe
. Menjünk vissza a kályhához. Lehet én beszélek hülyeségeket már az elejétől. Illetve nem voltam egyértelmű. Szóval mit is szeretnék:
Jelenleg van:
Onkyo RZ70 AVR
B&W 703 s3 frontok
B&W HTM71 S3 center
B&W 707 s3 hátterek
2 REL 1508-as sub.
Zidoo z9xMoziban űber állat, meg minden. Zenében sem rossz, de valószínüleg ki lehetne ebből jobbat is hozni. Tidal, SACD iso ami általában szól nálam. Emiatt agyalok, hogy egy stereo erősítő vagy egy jó streamer segíthetne rajtam. Vagy lépek egy nagyot Zidoo fronton és beruházok pl egy UHD5000-re, amiben már komolyabb DAC van. A külön proci, végfok, fittyfene felállás nem igazán érdekel. Nem akarok ezerféle eszközt. Szóval akkor így ebben formában kérnék segítséget tőletek.
-
-KP-
addikt
Veszel mondjuk egy sztereó erősítőt, amin van ilyen bemenet. Ha a home theater /ht bypass/ht in bemenetre rákötöd az AVR front left right pre-out kimenetét, akkor mozi alatt kvázi végfokként üzemel a sztereó erősítő és a processzálást és a hangerőszabályzást az AVR végzi. Amikor sztereózol, akkor meg normál használat.
Itt van egy elég nagy lista - bár tutira nem teljes még ez sem - hogy mely erősítők tudnak ilyet.
https://www.audiophile.no/en/articles-tests-reviews/item/426-amplifiers-with-processor-input
-
-KP-
addikt
-
a347
aktív tag
Értem az álláspontod. Viszont utánakérdezgettem anno több, a szakmában már évtizedek óta tevékenykedő embert, pl fapacit is. Mindenki azt mondta, hogy valóban az lenne az ideális, ha a hangfalaim is támogatnák a dolgot. DE mindenképpen használjam még így passzív formában is, mert az erősítő oldalán viszont számít a bi amp alkalmazása. Torzítások meg egyebek jöttek fel, de már igazán emlékszem az indokokra.
-
-KP-
addikt
Szerintem csak feleslegesen szivatod magad ezzel a biamppal, személy szerint semmi előnyét nem látom ennek. Valódi aktív váltós biamp-nak viszont nagyon is látnám értelmét, de a hangfalad sincs erre felkészítve. Az RZ70-nek pedig elég jó az előfoka hogy ráköss egy jó fajta végfokot és az egész átkapcsolgatás értelmét veszti innentől kezdve.
-
a347
aktív tag
Igen. Egy RZ70-es Onkyo AVR-ből bi amp kábelezés megy a frontokba (B&W 703 s3), sőt még a centerbe is. Mert hát miért ne, ha tudja. Ebbe a rendszerbe szeretnék valahogy egy stereo erősítőt bekalapálni. Lehet 2 db hangfal átkapcsoló lesz a legegyszerűbb és leggazdaságosabb megoldás.
-
Rolibratyo
csendes tag
Akkor pontosítani kellene némileg a dolgot.
Ha jól értem jelenleg mozinál egy AVR-rel bi-ampolod a frontokat. Ugyanezen dobozokat szeretnéd külön sztereo erősítővel is hajtani úgy, hogy mozis bi-ampnak maradni kell, de a sztereo esetében már nem ragaszkodsz a bi-amphoz, mivel az 2db sztereo erősítő beszerzését igényelné.Ehhez 2 db hangfal átkapcsolóra lesz szükséged amit már az előző hozzászólásban is ítram. A sztereo erősítőből bi-wiring kábelezést kell használnod, az egyes átkapcsolókig, mivel nincs jumper a hangdobozok csatlakozói között.
Nem lehetetlen megoldani, de elég szokatlan felállás.
Kérdés, hogy ezt "ésszerű keretek közt" megoldva a bevitt plusz kontaktok miatt hoz-e annyival többet, mint mondjuk egy minőségibb HT bypass sztereo bi-wiring módban mozin is...PS: nálam mozin jelenleg a komplett "LCR" szekció bi-ampolva van 2db Anthem MCA50-essel azokat a bal-jobb csatornák esetén külön-külön végfokra kötve
Sztereo esetében- teljesen külön rendszeren - tri-wiring megy a dobozok felé. Minden kábelt én csináltam, 2,5nm extra finom sodratú réz vezetőből. -
Formaster
addikt
Nem vagyok elektromérnök, de placebó hatás sincs. Sosem hallgattam a másik verziót füllel. Most pedig ez volt az első dolog ami megtetszett a végfokban. Az első jelenetnél olyan volt, mintha eddig csukott ablak mögül hallgattam volna ugyanazt. Olyan részletek törtek fel egyszerre mindenhonnan, amiket eddig nem is tudtam, hogy ott vannak.
Az meg megint más kérdés, hogy ha egy fele akkora sallang mentes végfok nehezebb, mint a minden jóval feldíszített AVR, akkor az egy jóval nagyobb tekercset > teljesítményt feltételez. Nem biztos, hogy ez a teljesítmény minden esetben és rendszeren kell, de én már váltanék vissza (ebben az árkategóriában) AVR-es erősítésre. -
-KP-
addikt
válasz
Formaster #188094 üzenetére
Ezt érdemes átolvasni:
https://www.audioholics.com/audio-amplifier/receiver-back-panel-power-ratings
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- EA Sports WRC '23
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vicces képek
- GTA V
- Milyen légkondit a lakásba?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest