- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Yettel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
radi8tor #2420 üzenetére
Egész jól működik nekem is, bár hívás közben akadozott a hang. Egyelőre nem használom, mert szegény telefonom akkuja már nem az igazi, így jobb ha csak BT kapcsolaton ketyeg. Amikor meg kell a Car Play, marad a kábel. Várom az új SE megjelenését, addig még kibírom...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
INMOTEP
őstag
válasz
wong kok wah #2426 üzenetére
Igen ! Fuu köszi !
-
INMOTEP
őstag
Youtube ot lehet valahogy Apple car playel összehozni hogy a kijelzőn legyen ?
-
koti
tag
válasz
wong kok wah #2425 üzenetére
Köszi.
-
INMOTEP
őstag
Sziasztok, adott egy 2021 es Ford Puma , Sync 3 as rendszerü .Frissitettem ma a szoftvert minden rendben ment .Viszont nem tudom a naplófájlt feltölteni hogy a tètkêpet is tudjam frissiteni .Hibát dob rá , igen a jó fàjlt tallóztam be .Van erre valami megoldás ?
-
koti
tag
Feltettem a 3.42388 verz. sync programot. Aztán a térképpel bajlódtam, mert álló helyzetben az 5A-os töltő kevésnek bizonyult. Végre egy hosszabb úton felment a térkép. Megcsináltam a naplófilét. Feltettem és újra azt írta új térkép létezik. A kocsiban F12 ír.
Lehet amit találtam F13???
Ez az új: Map_25033017476 RAR file neve. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TigerCat #2419 üzenetére
Kipróbáltam, meglepően jól működik. Azért lep meg, mert a CarLinkit adapterek sokkal drágábbak.
Amint létrejött a kapcsolat már szólt is a zene rajta (ez volt még egy nagy talány nekem, hogy mik a korlátai).A Bluetooth tényleg csak a kapcsolatfelvételre szolgál, utána Wifin megy minden.
Ránéztem admin menüjére (192.168.8.1), 2 db 5GHz-es és 1 db 2,4GHz-es Wifi csatornát lehet választani. Meg valami audio mode-ok közül lehet választani, de ezekről nincs semmi leírás ezért nem is piszkáltam.
Pár perces teszt során enyhén meleg lett a cucc.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Ford S-max sync3 eseténa következő probléma áll fenn: telefon hibátlanul csatlakozik, hívások mennek Bluetooth-on, viszont ha a media forrást kiválasztom, minden esetben azt az üzenetet kapom, hogy nincs kapcsolódva telefon, és minden alkalommal külön kell csatolni mint meda lejátszót.
Lehet ezt a problémát valahogy orvosolni?Köszönöm!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem ismerem a lelkivilágát, de én úgy tippelem BT-n csatlakozik a telefonra ahol "közli vele" a Wifi csatlakozást. Mert a leírásban többször írják a Wifit, de az útmutatóban semmit nem kell Wifivel csinálni, csak azt írják legyen bekapcsolva az is.
Merülés az most nem szempont egyelőre, szerintem csak játszás lesz belőle, mert nekem van rendes mobiltartó a kocsiban kábellel.
Max ha nagyon bejön a dolog, akkor lehet upgradelni a mobiltartót vezeték nélküli töltéssel.⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem vagyok meggyőződve róla, hogy ezen a XUDA-n nem Android fut, mindenesetre rendeltem egy 2025-ös modellt, ami még picivel olcsóbb is, mint a 2024-es mivel az USB-A és USB-C csatlakozó már egyben van.
⭐ Stella
-
Kleroo
veterán
Akkuidőt is érdemes szem előtt tartani.
Ez igy egy folyamatos wifin streamelés, szerintem kajálgathat rendesen. Kábel hijjan pedig nincs töltés közben. Ahol pedig nincs wireless AA, ott vlaszeg wireless töltőpad sincs.
Ettől persze még 10-25p naygságrendu lotifuti rohangálásra szuper áthidalás.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TigerCat #2409 üzenetére
Ja akkor hangot is kellett volna adnom a videóra
Megzavart hogy a dobozban van USB-C-s adapter is, azt hittem az megy a telefonba.
De akkor ez tényleg szuper. Nem is értem miért a másik megoldás terjedt el, lehet néha ez a BT kapcsolat letérdel és stabilabb a CarLinkit?⭐ Stella
-
válasz
radi8tor #2405 üzenetére
Ezt nézd meg esetleg: XUDA NEW Wireless CarPlay Android Auto wireless adapter
Ahogy látom a kábelt hidalja át egy wireless kapcsolattal, talán semmi több. De úgy tűnik működik. Néhány napja még pár ezerért volt ebay-en, de most nincs fent. Érdemes figyelni amikor olcsósítják...[ Szerkesztve ]
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
_pda_
tag
válasz
radi8tor #2405 üzenetére
Akkor így jártál, én androidozok, nem veti ki a szervezetem
Amúgy miféle problémát okoz számodra, ami elviselhetetlen egy ilyen adapterben?
Tudja a Carplay-is es van direk ios-re való verzió is belőle.
Az 5.0 mindkettőt tudja, és a zasszony meg ájfonozik.
Szóval nekünk tökéletes, midkét autóban -
_pda_
tag
Meguntam a vezeték dugdosást (Sync3), vettem egy Carlinkit 5.0 Air2 adaptert, tökéletesen működik
Mennyivel kényelmesebb így az élet.
Most akciós a Dover-nél, 17k.[ Szerkesztve ]
-
_pda_
tag
válasz
radi8tor #2401 üzenetére
Lehet.
De 1x sikerült letöltenem a Sync frissítést, felinstalláltam 40 perc autózással, majd amikor a a logfile feltöltést kérte, akkor halt be az oldal.
A térképet már nem tudtam letölteni, azóta 1 kivételel, folyamatosan hibát dob.
Még 1x bevillant, de utána megint hibát jelzett.
Na ez után jött a B megoldás. -
_pda_
tag
Filóztam énis az upgrade-en, de annyira kb egykutya a kettő, nincs érdemi előny semmiben, csak egy picikét finomabb a kinézete.
Ez csak egy része a dolognak, de az, hogy 1 hete folyamatosan ezt az üzenetet kapjuk a hivatalos weboldalról, az kissé kellemetlen: Hiba történt. Kérjük, próbálja újra később.
Telóról is és a .com website-ról is.
Lekapcsolták a szervert az ünnepekre????Amúgy én gyorsabbnak érzem, mint korábban, bár ez lehet, csak placebó
Benefits
Much snappier and more responsive user interface. -
Kleroo
veterán
válasz
wong kok wah #2397 üzenetére
Nnna! Akkor kérem a "hogyant"
Elmentem a linket későbbre.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
válasz
radi8tor #2394 üzenetére
Elbírja, de hivatalosan erősebb vas kell alá, igencsak eltérő a SOC, más architektúra(tehát mindent teljesen máshogy kell emgirni, nem csak annyi hogy 20%al alacsonyabb órajel, de minden fullosan jól fut, max picikét lassabban); és olvasni elég sok kisebb-nagyobb röcögésekről, apróbb bugokról. Filóztam énis az upgrade-en, de annyira kb egykutya a kettő, nincs érdemi előny semmiben, csak egy picikét finomabb a kinézete. Az a probléma, hogy lényegében visszacsinálhatatlan, ha nálad épp bugos...az viszont már egy erős ellenindok.
2394: Ford nem engedi rá, ez abszolút nem hivatalos dolog, és külföldi ügyes progolók érdeme hogy ráportolták.
Persze abszolút érthető, hogy rátolja az ember, mert miért ne. Csak villantsuk fel a veszélyeket is[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
fatal`
titán
válasz
radi8tor #2387 üzenetére
Jah, a 3.4 az tudom, azt hittem a 3.0-n is váltottak designt. Nekem még 3.0 fut az autón, hivatalosan talán 3.4 nincs is rá, csak fel lehet szenvedni rá, de inkább kihagyom, mert igazából funkcionálisan szerintem nem is tud többet semmivel, ami hiányozna. 99%-ban egyébként is AA-t használok.
-
Kleroo
veterán
Azért csak óvatosan, mert az újabb hardware-eken futó 3.4 ugyan sexybb egy kicsit, és fel lehet tenni a 3.0-t futtató hardware-ekre is, de utána vissza már nem lehet csinálni házilag. És amennyire hozzáértők a márkaszervizekben...igazából ott se...max sok vérizzadás után, drágán.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
_pda_
tag
Meguntam a Ford használhatatlan update oldalát, és most a sync updaterrel tettem fel mindent.
Simán ment minden, tényleg sokkal szebb a grafikája a CyanLabs verziónak.
(Connect-Sync 3) -
_pda_
tag
Gondolom már túl vagy rajta.
[Re:] Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt - LOGOUT.hu Hozzászólások -
koti
tag
Kedves Fórumtársak! Ford Kuga Sync3-as térkép frissítését szeretném megoldani álló helyzetében. Letöltöttem a penre az új térképet. Rákötöttem az akkutöltőt. Bedugtam és kiírta, hogy frissít. Nem találtam, de emlékeim szerint így 3 órát dolgozik? Aki csinált ilyet mi lesz a menet vége? A naplófájl részét már megcsinálom, de addig van teendőm?
-
amulet
senior tag
Sziasztok, sync térkép frissítésben tud valaki segíteni?
alváz szám alapján letöltöttem az új sync frissítést, Amit meg is csináltam. Sikeresen vissza töltöttem a fog file-t is, és most azt írja, hogy a sync frissítve a map frissítésért látogassak el a köv oldalra, ahová ha beírom a vin számot akkor nem ad ki frissítéstTalálkozott már valaki ilyennel? Mi lehet a gond?
Jelenlegi map térkép F8-as van a kocsiban
-
sarkan
aktív tag
Sziasztok, kb két hete lefutattam a frissítést és visszatöltöttem a log filét és azóta ez az üzenet van az oldalon:
-
Kleroo
veterán
3.0 és 3.4 között is lehet difi. 3.4-re tutira kint van, de 3.0-val nekem F11 a max jelenleg.
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
jojomk5
friss újonc
Hogyan kell vissza tölteni a log file-t?
-
jojomk5
friss újonc
sziasztok.2019 mk5 mondeom van és próbáltam frissíteni a sync3 at a ford oldalán alvázszám alapján de csak a szoftvert dobja ki és a térképet nem, F10 re hozza.itt olvaso hogy van már a leg frissebb F12 is. Valaki segítene esetleg hogy hol vagy hogyan találom meg? Koszi
-
Kleroo
veterán
Válaszolok magamnak, lényegében semmilyen improvement nem érezhető. Cserébe a párom sync4-es bugja itt is megjelent, hogy nem az utolsó source-ot használva kapcsol be, hanem rádióval. Remélem csak egy beállitás mászott el, mert ez egy rohadt idegesitő bug (lenne)
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Kleroo
veterán
Sziasztok! Keveset olvastam egyelőre vissza.
2016.12 Focus, Sync3, Sony audio az alany.
Jelenleg 3.0.18025
A latest 3.0.23219
Megéri vesződni vele? Gondolom rengeteg köztes frissítés volt...de valakinrk így kb nincs meg hogy milyen plusz funkciók, javulások érkeztek a kettő között?
Wifin próbáltam több netforrásból is, de az is csoda volt ha egyáltalán kapcsolódott. Szóval majd visszaolvasok pendriveról hogyan kell.
Hangminőségen egyébként variál? Botrányosan moslék ez a Sony akárhova EQzva, akármilyen forrásból. UK fórumon olvastam hogy kapott idővel frissítést...kérdés hogy ez vajon a sync része-e.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
fatal`
titán
válasz
attila199207 #2357 üzenetére
Ez minden rádión így működik. A preseteknek nincs is törölt állapota, csak alapból rá van állítva az összes a 87.5Mhz-re.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
attila199207 #2357 üzenetére
De hát ez minden rádiónál így működik lassan 20 éve. Amelyik helyre tárolni szeretnéd azt nyomva kell tartani. És a tárolt állomásokat nem lehet törölni csak felülírni másikkal.
⭐ Stella
-
attila199207
tag
válasz
weberzolee #2356 üzenetére
Elég szarul lett kitalálva, kiválaszd ki azt a rádió állomást amit szeretnél pl Rádio1, majd nyomd hozzám azt az állomás nevét alul amire rá szeretnéd menteni és akkor felülírja arra. Én is rákerestem, nagyon nem logikus.
-
weberzolee
aktív tag
Sziasztok!
Most lettem egy 2016-os Ford Kuga boldog tulajdonosa. Van értelme 2.2 -ről 3.0 -ra frissíteni? Nyújt bármiben is többet a jelenlegi verziónál? Illetve van arra lehetőség hogy a rádió preset listát töröljem? Van 3 is és nincs rá szükségem.
Köszi előre is
-
silboy
aktív tag
Wi-fin sikerült már valakinek frissíteni akár a rendszeret, akár a térképet?
Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
Hyena
senior tag
Megjelentek az F13 terkepek, a sync updaterrel le lehet mar tolteni...
harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
radi8tor
MODERÁTOR
Az ilyesmi koránt se biztos hogy a Sync hibája. Nálam pl az autó újkora óta random időközökben nem hajlandó tudomást venni a telefonról. Még a telefon töltés se megy ilyenkor.
De nem vittem emiatt szervizbe, mert nem konstans a jelenség és a szerviz csak azzal foglalkozik, ami akkor is fennáll mikor bent van náluk a kocsi.⭐ Stella
-
Hyena
senior tag
válasz
radi8tor #2348 üzenetére
En orulnek ha jonni ki update a syncbol mert nagy ritkan csinal hulyesegeket a fejegyseg amin csak a key cycle segit.
pl hiaba van elvileg csatlakozva a telefon nem lehet telefonalni kihangositva csak a telefonon.
key cycle utan magatol megoldodik a gond es szerencsere eleg ritkan jon elo.harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
radi8tor
MODERÁTOR
Mondasz valamit, mert volt olyan év amikor 3 alkalommal jött Sync frissítés.
Amúgy a Sync frissítés nekem nem hiányzik, a térkép frissítés nélkül is tudok élni, mert kb sosem használom.Valamelyik autógyártó mondta is, hogy már saját térképet nem ad a kocsiba, mert alig használják. Mindenki rádugja a telefonját és a kedvenc navit használja.
⭐ Stella
-
Hyena
senior tag
Szerintetek szamithatunk F13-as terkepekre valamikor?
Csak mert szerintem mar ki kellett volna jonnie.
Vagy megszunt ez a fejlesztes?
Az ujabb fordokon maskepp mukodik ez a terkep dolog?
Az egyik topicban azt irtak , hogy a ford terkep az ma mar olyan mint a napilap , tortenelmi hir...
A 3.4.23188 is mar eleg regen jelent meg es az is ugymaradt.
Ez lesz a vege ennek a rendszernek?
Mar csak a sync 4 fejlodik es uj terkep is csak arra van?
Az a terkep nem kompatibilis a sync 3.x-el?[ Szerkesztve ]
harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
KGysoor
friss újonc
Üdv!
Segítséget kérek !
Ford focus 2019 1,5 ecoblue kombi
sync -et frissítettem 3.4.23188-ra hivatalos oldalról alvázszám alapján.
Frissítés után térképfrissítést kínált fel , amit szintén letöltöttem , az utasításoknak megfelelően megcsináltam a pedrive-t . Elkezdtem a frissítést , MEM_ERR03 lett egyből az elején. Imételt letöltés , új pendrive , nem változott semmi.
Ekkor Master reset , nem történt semmi , mintha lefagyott volna.
Mindent kikapcsoltam , telefon párosítást megszüntettem , így sem történt semmi.
Most ott tartok hogy a telefonomat ha párosítom akkor is leállítás után új indításkor újra kell párosítanom mert nem tartja meg.
Illetve leállításkor mintha fagyna a sync.
Egy hardveres hibám van , a bal első TPMS szenzor halott amire figyelmeztet.
Köszönöm előre au infokat ! -
sparta2
tag
válasz
attila199207 #2343 üzenetére
Szerintem senkinek sem sikerült, mivel még nincs.
-
attila199207
tag
Ford M4 Focus, sajnos azt android auto csak kábellel működött, rendeltem Aliexpressről 6.000 Ft-ért, tökéletes működik, azóta megy kábel nélkül az androis auto. [link]
-
attila199207
tag
Sziasztok! Valakinek sikerült leszedni és feltelepíteni az F13 2024 évi térképet?
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz
Jacob Gibbs #2340 üzenetére
Ez egy tök üres fájl, ami csak annyit mond, hogy ne indexeljen mediat rajta. Hozd létre aztán kész (át is másolhatod a másikból).
-
Jacob Gibbs
tag
Találkozott már valaki olyannal, hogy amikor a frissítést letöltitek, hiányzik a DONTINDX.MSA file? - A leírás erre az esetre sajnos nem tér ki.
Leírás szerint, ezeknek kellene benne lennie a letöltött tömörített állományban: „SyncMyRide” , „autoinstall.lst” „DONTINDX.MSA”
Ebben az esetben a gyári navit akarom frissíteni (stikkem, hogy minden legyen up-to-date), és arra gondoltam, hogy a SYNC frissítéséből áthúzom a fájlt a GPS frissítéshez. - Ez lehetséges?
Maga ami a rendszerfrissítéshez kell azok úgyis a SyncMyRide mappában vannak -
sparta2
tag
Sziasztok!
Akinek SYNC3 3.0 van ellenőrizze a frissítéseket a FORD honlapján!
Az új rendszer verziószáma 3.0.23219 -
-
penny010
csendes tag
Sziasztok!
A héten vettem egy 2017-es Ford Kugát. Alvázszám alapján a fenti frissítéseket jelezte a ford oldala. Kérdésem következő lenne. Érdemes felfrissíteni erre az újabb verzióra? Térképet is felfrissíti autómatán? Esetleg más programmar tudom az autót magyarosítani? Telefon tükrözés, video lejátszás lehetséges valahogyan? Nem volt még ilyen "modern autóm" így minden tanácsot észrevételt szívesen fogadok. Köszi előre is!
-
koxmatyi
tag
Sziasztok,
Van egy 2016-os Ford Focusom, ami eddig simán csatlakozott Bluetooth-on a telefonomhoz. Most a telefon látja, de nem tud rákapcsolódni. A master reset is megvolt már.
Valakinek valami ötlete? Köszönöm. -
nagyklima
csendes tag
Köszönöm szépen a segitségeteket/válaszokat ,2 nap múlva magától megjavult fogalmam sincs hogyan V miért de most jó!
Az akksi sztm sem tökéletes de semmi jelét nem adja annak, hogy halldokolna pedig már lassan 7 éves lesz. Azért feltettem a töltőre
Egy lassú regeneráló töltesre a hétvégén,ártani nem árt alapon.
[ Szerkesztve ]
-
nagyklima
csendes tag
[kép] [kép] Sziasztok Mesterek!
Lenne egy kérdésem hátha valaki tudna segíteni.
2017 Kuga
tolatáskor/közelség esetén nem a különböző hangszórókból jön a hang, hanem ocsmány hangon a műszerfalból csipog, esetleg valami 5let?
Előre is köszönöm szépen a választ.
(Kb 3 éve frissítettem cyanlabs al azóta semmi gond nem volt vele de most az egyik napról a másikra ezt produkálja)
Üdv mindenkinek[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz
Jacob Gibbs #2321 üzenetére
Menet közben nekem csak szar kábel miatt csinált ilyet. Induláskor volt már rá példa, hogy mindent (kocsit, telefont) újra kellett indítanom. Próbáld meg másik kábellel.
-
Jacob Gibbs
tag
sziasztok! találkozott már valaki olyannal, hogy a SYNC3 (Mondeo MK5) ledobja a telfont, miközben megy a tükrözés?
telefonom 50%-on volt amikor a kapcsolat megszakadt, és nem tudtam újra előhozni. Azóta lement pár kulcs ciklus, de még nem próbáltam újra.
Vannak esetleg tapasztalatok/ javaslatok? köszi -
_pda_
tag
Hellooo,
Frissítettem ma a térképeimet.
2018 Connect, Sync 3.0 F10 térképadatbázis volt rajta.
Alvázszám alapján megnéztem,mit lát az autóból a Ford SYNC-FRISSÍTÉSEK oldala.A fejegységre az írta, h nincs frissítés csak a térképre.
Letöltöttem a notira, kicsomagoltam az állományt és jobb híjján egy WD Elements 2TB SSD-re másoltam fel az állományt.
(ezt kipróbáltam elötte, látta a fejegység)
Az akku jó állapotú és ráakasztottam egy 5A-es Lidl töltőt.
A folyamat hibátlanul lezajlott, jelezte a fejegység, h van update, elindítottam és kb 40 perc múlva csinált egy restartot.
Ekkor levettem a gyújtás meg ajto ki-be, 1 perc várakozás. (sztem ekkor nem kellett volna)
Mindegy, szépen folytatta a frissítést majd újabb 40 perc után jött a következő üzenet, h vegyem ki a kulcsot és indítsam újra az autót.
Megtörtén és a boot után kiírta , h az update sikeres, komplett és távolítsam el az USB eszközt.
Nyomtam neki ez után egy master resetet is.A változás annyi, h a térkép adatbázis F11 lett.
A meghajtón létrejött xml fálj feltöltöttem a Fors sync update oldalra, ez után a fejegység és a térkép mellett is zöld pipa jelezte az állapotot.Tehát nem járattam és nem autókáztam vele, hanem akkutöltővel megoldottam a frissítést.
Ehhez annyit hozzá tennék, hogy mikor befejeztem mindent, akkor már jelezte a fejegység, h kevés a kakaó és elmenne energiatakarékos módba!!Tehát aki így frissítene, az legalább 10A töltési kapacítású töltőt akasszon az akkura, mert ezek szerint gyújtáson a sok periféria többet vesz fel, mint 5A !!
A töltőt pedig az akku pozítív és a karossszéria negatív "bikázási pontjára" kell tenni, h a BMS jól mérje az állapotot !!
[ Szerkesztve ]
-
sarkan
aktív tag
Sziasztok, feldobta a ford.hu, hogy térkép frissítés elérhető az alvázszám alapján.
Letöltöttem a frissítést, kicsomagoltam és átírtam egy pendrive-ra úgy mint eddig.
Elindult a frissítés, véget ért és a következő szöveget írta ki:
Eddig ilyennel nem találkoztam, mi a teendő?
Egyébként az xml fajl létrejön de hiába töltötm fel a ford.hu oldalra nem történik semmi, legközelebb belépek megint figyelmeztet, hogy térkép frissítés elérhető.
a térkép jelenleg F11.[ Szerkesztve ]
-
Én szépen újraformáznám, vagy másik pendrájvot használnék.
Sokat szívtam én is ezzel, aztán hol így jött össze, hol úgy.
Mitha xiaomi együttható lenne a fordnál.
Kinek így, kinek úgy sikerül. (Én mondjuk ezt nem értem miért, de az eddig olvasottak alapján ilyen.)B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
radi8tor
MODERÁTOR
Asszem' valahol eltárolja a pendrive-on hogy meddig jutott a fájlok frissítésében.
Talán abban a Sync_alvázszámod.xml fájlban van.De talán egyszerűbb egy másik pendrive-al megpróbálnod.
Nekem olyan 1ó 20p volt összesen, ezalatt egyszer kellett újraindítani, ha jól rémlik 30 perc után, aztán folytatta a másik felével.
⭐ Stella
-
koti
tag
Ford Kuga frissítését sikerült megoldanom. A térkép viszont nem akar felmenni. 50-60 perc elég volt eddig. Most autózással a 80 perc sem. Gondoltam megpróbálom töltővel álló helyzetben. Rákötöttem a töltőt. Rátettem a gyújtást és bedugtam a PEN-t. Updating még 4 óra után is. A térképet alvázszám alapján a hivatalos oldalról töltöttem le. Mit kellene csinálnom? Jah: sync3.
[ Szerkesztve ]
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok,
szeretnék segítséget kérni, egy rokonom megkért, hogy frissítsem a 2016-os Ford Focusan a térkép szoftvert, mert sok új pályarészt nem ismer. Viszont az alvázszám alapján a ford oldala azt írja, hogy a szoftver "naprakész".
Akkor ezek szerint ezzel nem lehet mit kezdeni?
***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
babkukta
senior tag
válasz
sparta2 #2307 üzenetére
#2306 radi8tor: Pontosan!
Régen örültem ennyire egy ilyen kis apróságnak. Egyrészt nincs ez az idegesítő multimédiás egység bug, amivel napi szinten bajlódtam eddig. Valamint jó érzés az, hogy én csináltam meg, nem kellett vinni sehova, nem kellett fizetni érte
#2307 sparta2:
Akkor úgy látom, a Ford szervizben Nálad sem voltak toppon. Nekem először azt az ajánlatot tették, hogy 25 ezerért újra rakják a rendszert. DE! ha így se jó, akkor a Sync csapatnak kell szólniuk, akik vissza rakják az előző verziót (ami működött) 50 ezerért... Vicc az egész. De az még viccesebb volt, amikor konkrétan "meggyanúsítottak" azzal, hogy én rossz alvázszámot adtam meg, ezért nem kompatibilis szoftvert telepítettem, úgyhogy az én hibám, ezért kell fizetnem a javításért.
Aztán persze nem álltam be a sarokba, lemostam előttük az ablakot, hogy tisztán lássanak, márpedig a Ford hivatalos oldala adta fel a szoftvert, és igen, jó az alvázszámom is
Utána bocsánatot kért ez a "kontár", hogy igazam van, már látja a rendszerben, hogy valóban jó szoftvert töltöttem le, és nem érti mi lehet a baj, biztos telepítési baki. Rendes volt, mert azt mondta, pár napon belül felveszik velem a kapcsolatot, hogy vigyem be, és díjmentes megnézik. Ha valóban nem az én hibám, ingyenes a javítás. Persze ennek lassan 2 hete, azóta várom a jelentkezésüketÜdvözlettel, Tibi
-
sparta2
tag
válasz
babkukta #2305 üzenetére
Köszönjük szépen ezt a tanulságos történetet és az idődet amit a kommentre szántál!
Nekem a 2018-as új autó navigációja, olyan autópályát nem ismert, ami már több éve létezett. Egy neves fővárosi márkaszerviz (ahol vettem az autót) a kérésemre, hogy frissítsék a térképeket, azt válaszolták, hogy se kapacitásuk, se tudásuk nincs a kb. 25 GB letőltésére és telepítésére. Mondtam, hogy akkor megoldom én. Erre megkért a munkafelvevő, hogy ha sikerül, menjek már be hozzájuk és magyarázzam el a menetét a dolognak.
Mellesleg az F11-es térképet nem akarta felajánlani az alvázszám alapján a Ford felülete , így megszereztem más úton és hibátlanul működik azóta is. Több mint egy év után kaptam meg hivatalos úton is ugyanazt a frissítő csomagot. -
babkukta
senior tag
Tisztelt Fórumtársak!
#2293 számú hozzászólásomban említett probléma megoldódott
Mivel kértétek a megoldás megosztását, és valóban hasznos lehet ez az egyszerű folyamat, így elmesélném ezt a kis történetet
Adott 2016-os évjáratú Ford Mondeo, melynek térképfrissítését szerettem volna végrehajtani.
Ezen gépjármű rendszer-és szoftverfrissítését végre lehet hajtani a [Ford támogatás] oldalon leírtak alapján. Hivatalos út van a frissítés végrehajtására, én az USB-vel történő frissítést választottam. Szerintem a legbiztonságosabb, de itt ahogy olvastam, mások szerint is. Útmutató az oldalon található, egyértelmű minden lépés.Azonban a Ford oldala alvázszám alapján kiírta, hogy Sync és térképfrissítés is van az autómra, DE! a térképfrissítést csak az után engedi, miután a Sync szoftvert frissítettem. Megjegyezném, hogy a térkép szoftvert még letölteni se engedte az oldal egészen addig, ameddig a Sync szoftver nem friss. Tehát szükséges a Sync szoftverfrissítés során készült naplófájl feltöltése az oldalra, hogy érzékelje a legfrissebb szoftvert.
Mint fentebb is írta egy kolléga, a Sync rendszerem valóban nem Sync 2 volt, hanem Sync 3, csak egy régebbi verzió.
Én az útmutatónak megfelelően első körben frissítettem a Sync rendszert az alvázszám alapján legfrissebb szoftver verzióra (3.0.20204), melynek során semmilyen hiba nem volt, nem volt hibaüzenet, nem szakadt meg a frissítés, tehát minden úgy ment, ahogy annak mennie kell. Fontos megjegyeznem, hogy "master resetet" nem csináltam a frissítés előtt, nem olvastam azt, hogy ez szükséges. A naplófájlt azonnal fel is töltöttem annak rendje szerint. Ezt követően az oldal kiírta, hogy a rendszer naprakész, és azonnal engedte is letölteni a legfrissebb térkép szoftvert.
A térkép szoftver telepítése az előzetes tájékoztatás alapján 1,5-2 órát is igénybe vehet, így azt nem kíséreltem meg telepeíteni, csak letöltöttem, hogy csak az USB eszközre kelljen másolni, ha oda kerül a sor.
Ez után jött az a probléma, amit kifejtettem a #2293 számú hozzászólásomba. A rendszer fagyott, szaggatott, késett az érintés, multikormány reakció is késett, illetve maga a tolatóradar is késve érzékelt, tehát egy káosz volt az egész..használhatatlan, idegesítő
A hozzám legközelebb eső Ford szervizzel (Nyíregyháza) vettem fel első körben a kapcsolatot, akik természetesen szép summáért cserébe szerettek volna segíteni. Több üzenetváltásom volt velük, több-kevesebb sikert értem el. A lényeg, nem találtam náluk megoldást, engem hibáztattak a frissítés sikertelen telepítéséért, továbbá úgy gondolták, hogy én nem is jó szoftvert telepítettem fel, nem az én alvázszámomat adtam meg az oldalon, ezért biztos hogy nem kompatibilis a szoftver
Hát vicces volt mit ne mondjak. De nem adtam fel, panaszkodtam még egy kört, amikor is egy szerviz@ford.com e-mail címhez irányítottak, hogy itt kérjek segítséget, ha panaszom vagy problémám van, ide írjak.
Ekkor írtam ide a fórumra, ahol kaptam egy [Facebook felhasználói fiókot], hogy vegyem fel vele a kapcsolatot. A kapcsolatfelvétel megtörtént, az úriember magyar(!!!
), és valóban nagyon segítőkész volt mindenben, a probléma nem volt neki ismeretlen. Tényleg érti a dolgát, viszont kizárólag úgy tudott volna segíteni, ha elviszem neki a gépkocsit Budapestre (mivel ott tevékenykedik), amire azonban nem volt sem időm, sem lehetőségem (250 km). Azt hozzá tenném, hogy az Úr magyar nyelvű rendszert tud varázsolni a Fordokra, ezzel foglalkozik, tehát akinek van ilyen igénye, az bátran vigye hozzá.
Én a térképet továbbra sem frissítettem, mivel úgy gondoltam, hogy egy nem működő rendszerre ráfrissíteni nem biztos hogy jó ötlet. Így pont amit alapvetően szerettem volna csinálni, azt nem mertem, mert tartottam tőle, hogy még nagyobb galibát okoz az egész.
Én a problémámmal bepróbálkoztam a szerviz@ford.com e-mail címnél is, mit veszíthetek? Nem mondom hogy gyorsan, de pár hét múlva érkezett a válasz, melyben az állt, hogy csináljak egy "master resetet", majd frissítsem a térképet az oldalon található útmutató alapján, mivel állítólag ez a Sync szoftverben is frissít valamit, nem csak a térképet frissíti.
Elég bátortalanul és hitetlenül, de a mai napon úgy gondoltam, egye fene, van szabad 2 órám, így a "master resetet" követően rádugtam az USB eszközt, amin a friss térkép szoftver volt rajta. Igen, valóban volt 1,5 óra, lehet 2 is.... de a frissítést követően a Sync rendszerem új lendületet vett, feltámadott halottaiból, és azóta ismét elégedetten használomNem tudom mi volt a pontos hiba, de jó tanács ezek alapján, hogy minden frissítést szerintem ajánlott "master reset" alkalmazásával telepíteni. Az, hogy a Sync és a térkép szoftver milyen viszonyban van egymással, és hogy van ilyen hatással egyik a másikra, nem tudom, de nekem megoldotta a problémámat
Ha esetleg valakinek ilyen gondjai vannak, akkor ezt csinálja végig, valószínűleg hatásos lesz
Ami biztos, - bár általánosítani nem szeretnék - , hogy a Ford márkaszerviz valóban sz.rik bele ebbe az egészbe, kivéve, ha fizetsz keményen. Ennek ellenére pozitívan csalódtam a szerviz@ford.com ügyfélszolgálatában, akik kicsit késve, de hatásos és ingyenes megoldást kínáltak. Egyébként erről az e-mail címről a Ford Közép-és Kelet-Európai Kft. ügyfélszolgálata válaszolt
Akinek esetleg ez sem oldja meg a problémáját, annak pedig én is tudom ajánlani a fenti személyt
Ha nem vagytok ismerősök Facebookon, akkor is vissza fog írni, segítőkész, azonban valószínűleg csak személyesen tud majd segíteni Budapesten, azaz aki messzebb lakik, számoljon ezzel az úttal.
Remélem akinek hasonló problémája van, vagy lesz, annak tudtam segíteni
Kellemes hétvégét kívánok Mindenkinek!
Üdvözlettel, Tibi
-
Bélaaaa
őstag
Esetleg a Cyanlabs-os frissítést megpróbálhatod térképpek együtt a legfrissebb verzióra.
Nem kell tőle félni! Teljesen automata itt is a telepítés!
[ Szerkesztve ]
Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!
-
fatal`
titán
válasz
babkukta #2301 üzenetére
Alvázszám alapján eleve nem jön frissítés csak Sync 3-tól felfelé, a Sync 2-t nem lehet USB-n frissíteni így. Akkor az Sync 3 2.0 volt.
Az OS is más, a Sync 3 Linux alapú, a Sync 2 ha jól emlékszem még Windows CE alapú volt.
Viszont ha tudtad frissíteni nem kellene hogy ennyire belassuljon. Ha jól emlékszem akkor egyébként van valami mód downgradelni csak komplikált, talán a topicban is volt szó róla. Persze kell hozzá a régi verzió csomagja.
-
babkukta
senior tag
sparta2: rendben, mindenképpen jelzek
Írtam radi8tor Kolléga által megjelölt személynek, várom a válaszát egyelőre.
fatal: Biztos hogy Sync 2 volt rajta
Direkt megnéztem a szoftver verziót, és 2 volt rajta. Erre jött a frissítés alvázszám alapján, ami alapján 3 lett.
Kicsit tartok én is attól, hogy a hardver gyenge hozzá, de nem ismerem az autók rendszerét, hardverét.
Csak ha ez a helyzet, akkor miért dobta fel a ford oldala? És ha vissza kell állítani esetleg 2-re, mert gyenge a hardver, akkor fizessek 50 ezret, mert a ford.hu weboldal rosszul dobta be nekem a szoftvert?Üdvözlettel, Tibi
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kipróbáltuk az aktuális Ford járművekben található infotainment rendszert, mely sokkal gyorsabb elődjénél és az okostelefonokkal is kommunikál.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nintendo Switch 2
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hardvereket szállít a virtuális fuvaros
- Helytakarékos rackmount NAS sziluettje bontakozott ki a QNAP felségvizein
- Revolut
- Robotporszívók
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Y540-15IRH 15,6" i5-9300H / Nvidia 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 512GB SSD / 512GB HDD
- Teljes setup, i3-10105, 16Gb RAM, RX 570 4Gb
- Új HP Spectere x360 Érintős Hajtogatós "Kis Gamer" laptop 16" i7-13700H 16/1TB Iris Xe 3K +Toll+Tok
- Sony Playstation 5 lemezes- modellszám: CFI-1016A
- Újszerű Xbox Series S 512 2db kontroller
- Munkagép!!! Ryzen 9 5950x GTX, Nvidia Geforce GTX 690, Gigabyte B550 gaming X V2
- Weller WSP80 forrasztópáka kiegészítőkkel.
- 2x8 GB DDR4-3200 Micron (MTA8ATF1G64HZ-3G2J1)
- Leárazás!! Stella (Estelle) Lady Női borotvapenge 8db-os, Új, gyári dobozában
- Új, bontatlan PlayStation 5 (PS5) DualSense Kontroller 30th Anniversary Limited Edition
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest