Hirdetés
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Fotók, videók mobillal
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
n3m3r3
tag
Sziasztok!
Adott egy Yamaha RX-A3030 AVR, és a front pre out-ra szeretnék kötni egy sztereó végfokot.
A kérdésem az hogy ha átváltok pure direct módba, automatikusan a pre out-ra küldi a jelet?
A hangfal beállításokban találtam "External Amp" lehetőséget a frontokra.
Köszi! -
Q
senior tag
Nehogy a mozizás az ivás rovására menjen!
Eladó: QSC DCA2422
-
Khaosz55
addikt
Volt a villanyszerelő haverom elmondtam mi van és mi lehet még esetleg a jövőbe, így minden erősítőnek behúzok 3X2.5-ös betápot, külön biztosítékokkal.Tehát vagy 4-5db betáp lesz, így aggodalomra nem lesz ok.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz sixpak #164995 üzenetére
Offtopik téma, de ha jóféle kisüsti pálinka is szerepel a választékban, akkor biztosan abból kérek. A többit csak azért említettem, mert Zigi szóba hozta.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Van a raktáramban Johnnie Black, Green, Rémi Martin, Hennessy, egyik sem gömb formájú. Asszony inkább rá, mint lebeszél az Unikum vásárlásról, bár utálja. Whiskey nincs mert csak a Scotch-ot szeretem.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Quetz #164988 üzenetére
(#164977) tomyka74
Csak a frontsugárzók mögé tudok üveget elhelyezni, mert mellettem és mögöttem U alakú könyvespolc van, bár az elé a sarkokba letehetek kettőt.
Most ellenőriztem, 4 üvegem van 2-2 db 7 decis és egyliteres, még kell hozzá némi idő, hogy legyen négy egyforma.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
python1
veterán
válasz boroskarcsi #164985 üzenetére
Én azt tanácsolom, hogy hallgass meg egy sztereó rendszert valahol, ha jobban tetszik a hangja mint a tiédnek, akkor vágj bele egy végfokolásba, vagy integráltba, ha nem, boldogan menj haza és bonts egy üveg piát azt idd meg.
-
-
python1
veterán
válasz Khaosz55 #164982 üzenetére
Én nem tom, valahogy lassan már az ökölszabályokban sem hiszek, meg a minőségi ugrásokban sem vagy, hogy drágább és jobb is. Persze vannak kivételek, de már magam sem tudom, hogy néha jobb vagy csak másabb amit hallok.
Az ilyen üveges, meg kábeles meg még a f@... tudja dolgok teljesen hidegen hagynak, pedig egy időben bele voltam bolondulva, aztán eltűnt a rózsaszínű köd, azt maradt a fingszag utána. -
powerup2
addikt
Azért ez is érdekes.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz tomyka74 #164979 üzenetére
Patkány xd megnéztem és még mindig visitok a röhögéstől most komolyan valaki ilyeneket pakolgat a cuccokra meg áll az ész.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz python1 #164975 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
tomyka74
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz boroskarcsi #164965 üzenetére
Szerintem remek párosítás az SR7012 és az Aria 936.
Mielőtt bármit vennél, kérj kölcsön egy-két sztereó erősítőt és tesztelgesd!
Amennyiben a bővítés mellett döntesz, teljesen jó megoldás, amit leírtál: Marantz pre outhoz csatlakoztasd a sztereó vasat, abba menjen közvetlenül az OPPO analóg jele is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
foltang
csendes tag
válasz boroskarcsi #164965 üzenetére
A pre-amp in verziód azt jelenti, hogy egy stereo végfokot akarsz rákötni a hm vas pre-out kimenetére.
Megteheted ezt normál stereo erősítővel is, de ilyenkor két előfokon megy át a front hangszóró jele. Így be kell lőni, hogy a stereo erősítőn hol kell álljon a hangerőszabályozó, hogy ugyanolyan hangerőn szóljon, mint a többi csatorna.
A másik opció pedig a hangszóró átkapcsoló, ekkor én inkább az Oppo koax, vagy vonali kimenetét használnám a stereo erősítő felé. -
boroskarcsi
tag
sziasztok,
Időnként felmerül bennem, hogy a meglévő házimozit kicsit "sztereósítanám".
Legutóbb Fapaci a mérést követően tette bele a bogarat a fülembe, mondván, jobb vasat érdemelne ez a hangfal.... (akusztikai panelek gyártás alatt..)
Marantz SR7012 és Focal Aria 936 az alany, Oppo 203 a forrás, NAS-ról.egyik verzió lehetne, ha jól olvasgattam, hogy pre-amp in (vagy valami ilyesmi nevű) bemenettel rendelkező sztereó erősítőt kötök rá a 7012 pre-out kimenetére, DE
mi lenne akkor ha az Oppo HDMI Audio only kimenetét kötném rá egy HDMI in-el rendelkező sztereó erősítőre (ahogy néztem ebből azért elég kevés van), és egy hangfal átkapcsoló kütyüre kötném rá őket, így váltogatható lenne, hogy mozi vagy zene...
Érdemes-e ezen agyalni? Amennyiben igen akkor várnék rá konkrét tippet is, hogy merrefelé....
-
Rumcsaka
tag
-
törölt tag
válasz TomAce #164952 üzenetére
Denon számozás X után:
első szám a kategóriát itt 3 a középkat, 4 a felső középkategoria
második szám a kiadási évjáratot jelöli elsö megjelenés után ami kb 2013 akkor lehetett pl. x2000
9.2 az atmos magasségi sugárzókhoz kell de 30 nm-re kell 4 iggy kiegészitő erősitő kell amit tehetsz akár a frontok mellé pre outról vagy kisebbe a +2 magasságihoz de elég a 7.1 ha nem tervezel ujabb hangszórókat és atmost.
Én nagyobb mélynyomót javasolnék és akár kettót.. , max a legolccsóbb denont vedd, azzal is elleszel. -
BBéci
legenda
válasz Hiccusz #164944 üzenetére
Akik írtak róla beszámolót, cikket.
(#164946) lemmy9
A kíváncsiság hajt. Annyira hihetetlennek tűnik, hogy nem tudok elmenni mellette.[ Szerkesztve ]
-
Hohocali
aktív tag
válasz Quetz #164954 üzenetére
Ellentmondást vélek felfedezni az írásodban:
"ha a keresztmetszet megfelelő méretű és rézből készült, akkor nem sok különbség van"
És ennek ellenére sokszoros áru Van Damme, Kácsa, stb. ajánlasz. Miért nem jóval olcsóbb mezei villanydrótot?"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
Quetz
őstag
válasz TomAce #164952 üzenetére
Objektív kábelezési mérések:
http://archimago.blogspot.com/2015/06/musings-audio-cables-summary-non.htmlTLDR: ha a keresztmetszet megfelelő méretű és rézből készült, akkor nem sok különbség van. Ajánlott kábel átlagos nappaliba a 2.5mm^2 keresztmetszetű kábel. Van Damme, Kácsa, stb...
-
powerup2
addikt
válasz TomAce #164951 üzenetére
Az a sub 30nm2 gyenge lesz nagyon gyenge egy 18cm hangszóró ilyen alapzerületre ...
Miért ez a márka?TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
TomAce
tag
válasz #98221312 #164928 üzenetére
Haat neztem a topicot nem gyozott meg.
Annyit koltenek ra amennyivel mozi elmenyt kapok es befernek a megadott helyre
Ezert indultam ki a hangfalbol. Hasznalt nem jatszik.
Csak film nezesre hasznalnam, nulla zenehallgatassal!Erositonek Denont neztem ki, csak itt se igazodok ki, hog ymi a kulonbseg koztuk, mert arban eleg nagy a szoras:
AVR-X4500H, AVC-X3700H, AVR-X3600H, mindegyik 9.2-t tud.
Mondjuk az is kerdes, hogy erdemes-e 9.2 vagy eleg a 7.2 hallani-e a kulonbseget.Mennyit szamit a kabelezes? Errol is olyan eltero velemenyek vannak, hogy semmit, meg, hogy mindent de objektiv ertekelest meg nem talaltam
[ Szerkesztve ]
-
TomAce
tag
Könyvespolcba kerülnének egy 30 m2-es szobába aminek minden oldala a földtől a plafoning könyvespolcos szekrénnyel van tele.
Ja bocsi azt elfelejtettem mondani, hogy subwoofer természetesen elfér a TV mellett a földön. Ha mar a Piega akkor egy Tmicro Sub Alu-t neztem ki hozza.Es melynyomoval mar tudnak kielegito elmenyt nyujtani?
-
VoidXs
nagyúr
válasz Quetz #164947 üzenetére
Van amúgy mozi, ahol ez faktor, és a támlák diffúzorként működnek, hogy a jelenséget minimalizálják. Mert ha már nincs mivel foglalkozni, miért ne ezzel? A másik hasonló dolog, amikor a nézők télen behozott kabátjait csillapításnak számolják, és adnak hozzá extra magasakat korábbi tesztek alapján.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
fehér_ember
addikt
hagyjuk, törölve[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz BBéci #164932 üzenetére
Semmi rosszindulat nem volt benne, csak görbe tükröt tartottam eléd. Van a fingreszelésnek az a szintje, amit már el kell engedni, különben oda jutsz, hogy már azt teszteled, hogy a párodnak, vagy a barátaidnak milyen hatása van a hangra, ha melletted ül(nek). A végén meg kitiltod őket, mert elnyelik a részleteket.
-
lemmy9
őstag
Nem akarok genya lenni, és valószínű kapok is ezért, de ha egy audió-videó készülékekről publikáló "újságíró" fejében megfordul egy ilyen olajosüveg kipróbálásának a lehetősége, nem is tudom mit gondoljak.
De ha ez a haladó szint, akkor elnézést.Amúgy tudom.
[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
-KP-
addikt
válasz ctrlaltdel13 #164940 üzenetére
Légy férfi és építs Marty15-öt belőlük
-
törölt tag
válasz ctrlaltdel13 #164940 üzenetére
Wow!
Gratula! -
BBéci
legenda
válasz Pöttön #164938 üzenetére
Amikor egy házimozi rendszert sztereó zenehallgatás terén akarjuk fejleszteni, annak több módja lehetséges. Általában a frontsugárzók meghajtását egy kétcsatornás erősítőre bízzuk. Ehhez elengedhetetlen feltételként az AVR-nek rendelkeznie kell pre out csatlakozókkal, ami nincs a tiéden.
Ismerem az Onkyódat (SR nem NR!), mozira elfogadható a hangja, de sztereó zenére nagyon karcsú. Annak oka összetett, köze van hozzá a szerény képességű DAC-nak is, tehát arra alapozni nem jó ötlet. Viszont MP3-hoz, pláne ha az nem a lehető legmagasabb bitrátájú, elfogadható lehet. Mivel nem vagy vele elégedett, valami külső D/A konverter is kell, ami nem Chromecast kategória, azzal nem lennél előrébb.
Laptophoz vegyél külső hangkártyát, DAC-ot, mint például az AudioQuest DragonFly, azt Jack-sztereó RCA kábellel csatlakoztasd az AVR-hez.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Egy spéci kérdésem lenne felétek, ami nem teljes 100%-ban illik a témához, ezért előre is elnézést!Van egy Onkyo TX-nr608-as erősítőm, és egy Magnat Vintage 4-es szettem + Jamo Sub 650.
A kérdésem az lenne hogy a fent említett erősítőnek a dac része mennyire számít vajon jónak-rossznak?Csak azért kérdezem mert szeretnék egy sztereo szettet is kimondottan zene hallgatásra.
És arra gondoltam hogy forrásnak mehetne az onkyo-ról zone 2 line out rca kimenettel.
Nyilván nincs audiophile elvárásom, mert árban se szeretnék nagyon durván elmenni, meg a legtöbb zene amit hallgatok az mp3 192bit.
A lényeg az lenne hogy xy mennyiségű pénzből elérni hogy a zene is kellően jól szóljon.A házimozi hangzással én egyébként teljesen elégedett vagyok, meg a zenével is, ha az koncertfelvétel. De ha csak sima felvétel akkor nem annyira bejövős az a hang amit az onkyo ki ad akár Pure Audio modban akár sima Stereo modban.
Ezért szeretnék valami setup-ot ami kielégítené ezt a vágyamat is.
Ezért jó lenne tudnom hogy vajon mi lehet az az árszegmens amit kitudna szolgálni az onkyo dac ként, egyáltalán lenne e értelme ebbe belefognom?
Csak mert az Onkyo-val bementetek terén úgy szint teljesen elégedett vagyok, ezért is gondoltam hogy be venném a buliba.A másik kérdésem az lenne hogy szerintetek egy Google Chromecast megfelelhet a fentebb említett erősítő "okosítására"?
A cél az lenne hogy vezeték nélkül (streamelve okos telefonról-laptopról) tudjon zenét lejátszani, legyen az yt, spotify vagy saját mp3.A válaszokat, segítségeket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
-
Sedwick26
tag
Sziasztok. SUB téma. 22-30 nm (amerikai konyhás nappali) re az alábbiak közül van jobb/legjobb, vagy csak izlés dolga a választás:
B&W DB4S
Velodyne SPL 1000
Velodyne SPL 1200
Elac 2070
Velodyne DD10 (nem plusz)Nem hangnyomásra megyek, inkább a pontos mélyekre.
Köszönöm a véleményeket, tippeket.
-
BBéci
legenda
válasz Quetz #164919 üzenetére
Mindössze arról volt szó, hogy befolyásolják a hangot, vagy nem. Ha igen, milyen irányban. Szó sem volt arról, hogy bármilyen akusztikai problémákat megoldanak. Amit leírtál, az merő rosszindulatot tükröz.
-
ginola
addikt
Sziasztok
Kácsa KCS HDMI 4K HDR tartalmat is átviszi?
Ajánlott ez a kábel, vagy mást érdemes venni? -
-
TomAce
tag
Sziasztok,
Kezdokent szeretnek hazimozit epiteni, csak nem nagyon talalok hozza anyagot a neten vagy rosszuul keresem Esetleg par link? MIlyet vegyen az ember, beallitas, kabelezes, elhelyezes temakorben? Magyarorszagon meg nem talalni ertelmes embert aki foglalkozna a beszerzessel/kiepitessel sajnos...
Meret problemak miatt Piega Tmicrot neztem ki, mert max ekkora fer be : 22 magas,45 szeles 21 mely. Es nem talaltam mast a kis dome-okon kivul ami beferne
Esetleg vkinek mas otlet?Rakhatok 3 center hangszorot elore? Tmicro Center AMT-centernek, jobb elore, bal elore? Engem zavar a center szo benne
Es ket Tmicro 40 AMT-t a ket hatsonak?
Koszi elore is!
-
VoidXs
nagyúr
Egyre jobb megoldásokat hallunk itt, már nem csak egy tüskével akarjátok a lecsengésetek rontani, hanem többféle űrtartalmú, nyakú, és ettől más frekvencián is csengő üvegekkel. Ha elég sokat tároltok, olyan hangja lesz a szobátoknak, mint egy templomnak, de végülis elég fura dolgokat szoktak szeretni a hifisek.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
-
mpo
veterán
válasz BBéci #164912 üzenetére
Ezért addig nem mondok erről semmit, ameddig nem próbáltam ki.
Szerinted legenda? Készülök kipróbálni, gyűjtöm az üvegeket, már van három.
Sajnos ezt nem tartottad be.Laikusként is tudom, hogy bármi tárgy ami visszaverődést vagy elnyelést okoz a hangban (tükrök vagy sötétítőfüggöny) változtat a hangon.
De az voodoo, hogy az unicomos üveg hatására várni kell 2-3 napot.Ha érted, akkor már elavult.
-
BBéci
legenda
Olyan emberek számoltak be az olajjal töltött unikumos üvegek pozitív hatásáról, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek, számomra hiteles a véleményük. Ezért addig nem mondok erről semmit, ameddig nem próbáltam ki.
-
BBéci
legenda
Az a 20 évvel ezelőtti változat.
A mostanit ennyiért adják: [link].
9B Cubed a neve.
Nem kérdés, hogy boldog lennék egy ős kiadásúval is, de azért minimum az SST2-t céloznám meg.(#164899)
Nincs szükségem óriási teljesítményre, 5x100 W 8 ohmon bőven elegendő. Viszont a minőséget roppant fontosnak tartom, azért vágyom csúcskategóriás, netán high end végfokra. Van bőven összehasonlítási alapom, azok alapján dumálok.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest