- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
válasz
n3m3r3 #132937 üzenetére
Az egészben az baj, hogy azt nem veszed észre, hogy nem az "atom" sub használata volt az alap téma,BBéci "csak" arra próbált rámutatni, hogy lehet(ne) egy "nagyobb" sub-ot is okosan használni egy viszonylag kisebb térben(akár). TE meg szépen belekötöttél és kiforgattad. Egyébiránt nálam a sub vagy 20%-on van az erősítő meg -3 dB-n.
-
BBéci
legenda
válasz
n3m3r3 #132927 üzenetére
A félkövér betűket nem csak neked szántam, hiszen nem privát levelet írtam.
Egyértelműen téves megállapítást írtál, ebből már nem tudsz jól kimászni. Inkább kérhetnél elnézést attól, akit megpróbáltál - feltételezem, hogy nem szándékosan - félrevezetni és lebeszélni egy pontosan a rendszerébe illő szubláda megvásárlásáról.(#132928) Dragon27
Nem az RMS 300 W miatt elegendő, az csak egy adat a sok közül.
Ami esetleg kevés lehet, az a 25 centis hangszóró, mert 22 négyzetméterre, és persze a frontsugárzóid képességei miatt, inkább ajánlok 30-ast. -
Dragon27
senior tag
válasz
n3m3r3 #132914 üzenetére
1. Igen most ismerkedem
mert ez előző vas egy gyerekjáték volt a mostanihoz képest..... ,.. és a megmaradt YST-SW 015 nem tudok mit kezdeni és nem szeretnék úgy járni a következő sub-bal .... hogy éppen elég, .. de feleslegesen nem fogok pénzt kidobni, hogy az erősítőt pl. 80%használom a sub-ot meg 7%
Ha szerintetek egy RX-V675 és NS-555 szetthez elegendő a RMS 300W sub akkor biztos így van
Én más rendszereket nem igazán hallgattam..... Valamikor ha zenét hallgatok EQ manual nullába van NS-555 mély hangja tetszik néha sok isha YPAO : Flat viszont kevés a mély..... így zene és film alatt mindig EQ manual nullába van
Ismerősömnek van egy Yamaha vx 450 és JamoS626 kipróbáltuk ugyan azt a filmet, zenét ... és nálam sokkal jobban szól minden az ismerős mindig azon csodálkozik,. hogy képes így szólni a NS-555..... és mindig mondja ehhez felesleges aktív sub
A YPAO : Flat gondolom a nulla közeli értékek jó lenne.,de ez nagyon kusza ....
-
BBéci
legenda
válasz
n3m3r3 #132914 üzenetére
Még mindig nem érted, vagy csak szimplán kötözködni akarsz?
Vannak sokkal olcsóbb szubládák, amik rendelkeznek saját önbemérő EQ-val, de anélkül is remekül be lehet lőni a rendszert, ha az ember kicsit ért hozzá.
Szerintem súlyos szakmaiatlanság és hozzá nem értés azt kijelenteni, hogy a Yamaha NS-SW700 sok egy 22 négyzetméteres szobába. Ez próbáltam cáfolni és azért említettem példaként az egyik legnagyobb membránfelületű mélynyomót azok közül, amiket használtam. Felhozhattam volna tucatnyi másikat, ami nagyobb és erősebb, mint az a Yamaha, mégsem volt sok 22 négyzetméteren. -
xtremetuning
addikt
válasz
n3m3r3 #132914 üzenetére
"de itt senki nem fog találkozni vele, legfeljebb ha újraszületik."
Szerencsés lehetsz, mert személyesen ismersz mindenkit a fórumról, az összes read only userrel együtt, és így nyugodtan kijelentheted : ezt az infot senki nem fogja értékelni széles e (nyomorult) világon...
-
BBéci
legenda
válasz
n3m3r3 #132871 üzenetére
Nem kell megrepedniük a falaknak, az a hangzás igencsak távol áll tőlem. Emlékeim szerint itt én említettem először azt, hogy a házimozi rendszer beállításai akkor jók, amikor nem is venni észre, hogy működik szubláda, de amikor kikapcsoljuk, akkor hiányzik.
Az ELAC SUB 2090 rendelkezik egy 16 sávos, önbemérő ekvalizátorral, ami meglepően jól végzi a dolgát. -
krisztianAMG
senior tag
válasz
n3m3r3 #132867 üzenetére
Igen, pontosan erről a szettről lenne szó. Eredetileg Z-5500-at kerestem 30k körül, de meglepne, ha ez nem lenne annál azért bőven jobb. Azért is szimpatikus a szett, mert ennél lejjebb már nem nagyon tud esni az ára.
Belépő szintnél egyelőre nem is szeretnék többet, egy alap, de élvezhető házimozi összeállítása a cél. -
BBéci
legenda
válasz
n3m3r3 #132866 üzenetére
A nappalim szintén 22 négyzetméteres, a belmagasság 2,7 m és cseppet sem volt sok az itt szereplő szubládák egyike sem. Még az ELAC SUB 2090-et is sikerült úgy beállítani, hogy idomuljon a környezetéhez. Pedig abban 2 db 30 centis hangszóró dolgozik, RMS teljesítménye 1200 W.
Ezért az a véleményem, hogy az SW700 inkább lehet kevés, mint sok. De maradjunk abban, hogy pont jó oda. -
Dorian
félisten
válasz
n3m3r3 #131343 üzenetére
De ez nem "élmény tuning", hanem kiegyenlíti a halkabb hangerő miatt kevésbé hallható mélyhangok arányát. ...elméletben valóban jól kellene szólnia.
Én azt gondolom, hogy azért furcsa a bekapcsolt din. eq, mert az agyunk alkalmazkodott a hallásunk sajátosságaihoz (csendesebb hangoknál kevesebb mély hang) így szokta meg, így értelmezi - korrigálja az egész hangképet és halk hangok esetében a valós, lineáris frekvenciaeloszlást értelmezi rosszul.
Python, Pityu:
Din. EQ nem a dinamikát javítja, hanem alacsony hangerőn, hangerő függvényében megnöveli a mélyek arányos hangerejét: "dinamikusan EQ-z"
Persze részben dinamikát is javít, ha éppen a mélyek a leghalkabb hangok, de sztem az elnevezésnek nem ez az értelme, hanem amit írtam. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
n3m3r3 #124472 üzenetére
És akkor azt magyarázd el szépen,hogy mi a baj azokkal,amiket írtam!!?? Persze azokkal szemben,amiket Te ajánlottál.
(ha figyelembe vesszük azt,hogy a kérdés arra irányult,hogy van-e jobb mint a Yamaha 1050 a jelzett 3-400e Ft keretből plusz vám és áfa mentesen)
A Focal-okat azért jegyeztem meg,hogy “érezze” az érdeklődő,hogy később azok is “cserére szorulnak” ha komolyabb avr-t vesz vagy ha nem tervezi a cseréjüket,akkor elég lehet “szerényebb” erősítő is.
De lehet én értettem félre valamit??!!
Majd kifelejtettem: “szerényebb” dobozokhoz vehetsz bármilyen “csúcs vasat” nem fogod lef...ni a bokád. Ahhoz dobozcsere is szokott kelleni. Nincsenek csodák.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
n3m3r3 #124468 üzenetére
Te valami “látens emberjogi aktivista” vagy??!! Vagy “kereskedő”,hogy mindenkit a legdrágabbra akarsz rábeszélni ha kell neki-ha nem??!!
Engedtessék már meg,hogy leírjam a véleményem.
Szerintem sehol nem írtam,hogy ne vegye meg (bármelyiket) sőt még spòrolat is azokkal,amiket ajànlottam. De mindenki úgy is azt vesz amit akar,minek erről vitatkozni ....
-
Aurig@
őstag
válasz
n3m3r3 #124458 üzenetére
...és az olyan erősítőknél, ahol oldalt zárt, csak a tetején van szellőző rács, ott sem mindegy a két szélénél lévő távolság?
Eddig mindkét erősítőm ilyen volt. Az előző egy Yamaha, amit 9,5 évig használtam hibátlanul (tehát nem melegedett túl és nagyon gyakran volt, hogy 14-15 órát ment folyamatosan.), a jelenlegi pedig egy Onkyo, aminek szintén nincs az oldalán szellőző rács. Viszont fölötte van 15 cm hely, hogy szellőzzön.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
n3m3r3 #124389 üzenetére
Hiába venne 3-4-5-akármennyi kategóriával nagyobb erősítőt a dobozok továbbra is korlátoznák. Ergo: felesleges a kategóriákkal jobb vas ebben az esetben.
(igen a jó szakemberek,boltosok de még a mekdonaldsz is ezt csinálja,“árukapcsolásnak” hívják,hogy vedd meg azt is amire mégsincs szükséged
)
-
devil-k
nagyúr
válasz
n3m3r3 #124389 üzenetére
Könyörgöm, vonatkoztassunk már el ettől a kereskedői maszlagtól ami az utóbbi időben ebben a topikban megy, mert már a gyomrom felfordul. Észre kellene venni, hogy a vevőnek mire van szüksége. Ha csak 20 dkg párizsire, akkor ne csapjunk hozzá még 30 dkg kolbászt. Tiszteletben kell tartani a döntését és kész.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
n3m3r3 #124385 üzenetére
de Urak, nem ragaszkodom a nagyobb előre lépéshez...
kérdeztétek hogy mire érdemes gondolni az én kérdésemmel kapcsolatban.
nekem az Onkyo Hangja nagyon tetszik, bejön...
igazából funkcióbeli bővítés lenne a fontos nekem és nem a hangzás.
a hangjával meg vagyok elégedve a jelenlegi SR-508-nak, csak nem sokat tud.
itthon van hálózat és gondoltam lecserélném szívesen az erősítőm olyanra ami DLNA képes...
a tévém használom jelenleg mint média playert, az is tud mindent amire jelenleg szükségem van, csak agyaltam egy kicsit.
de ne vegyétek olyan komolyan a kérdésem. örülök hogy ilyen segítőkészek vagytok, és nagyra is értékelemdevil-k: én nem mellesleg Te "ismersz" is ezen a téren, engem, ha a fejlesztésről beszélünk és/vagy előre lépésről
-
devil-k
nagyúr
-
Tarlóbetyár
tag
-
válasz
n3m3r3 #112463 üzenetére
Lehet, hogy igazad van. Ha elmegy annyiért amennyiért kínálom, akkor váltok másra, ha nem akkor marad. Tényleg számomra nem kell több. most, hogy elkezdtem Tidal HiFi-vel hallgatni rögtön helyére került minden.
Más: tegnap megnéztem az első filmet az Interstellart. Az, hogy alig lehetett hallani a beszédet, azonban az effektek meg a zene szétvetette a házat azért van, mert hiányzott a center?
-
adamsfamily
tag
válasz
n3m3r3 #110307 üzenetére
Nekifutok akkor újra.
Szeretnék egy Dynavoice T12 szubot.A szoba 4*4-es moziszoba,Rockwool airrock xd-vel csillapítva.
Chario frontok és center(Pegasus,Phoenix).Hátterek Mordaunt MS906(régi frontok).
Rotel Rsx 1067-el hajtva.Akinek van ilyen szub,és hajlandó áthozni hozzám Dunaharasztira hallgatózni,szeretettel látom.Ha van vkinek Monitor Audio Silver RSW-12 szintén várom.
Ha egyszerre össze tudnánk hozni az meg a csúcs lenne.
Ragadozó meg amúgy is azt írta egyszer,hogy szeretne megismerni több rendszert,ezért Öt is szívesen látom. -
-
aldebaran
addikt
-
whatnot
őstag
válasz
n3m3r3 #104713 üzenetére
Újat csak ingyen hitelre fogok, ha az lesz. Azt meg ki kell várni, nyilván edigitalnál lesz akkor. Jó lenne, ha egy hónapon belül lenne, mert él a születésnapi akcióm
Pioneer VSX-924 vagy Denon X2100 lesz akkor valószínűleg, de az Arcamot már úgyis bevárom.
Szerviz meg valahol ciki, hogy kettőből kettőt nem tud két héten belül bevizsgálni sem. -
vendingo
veterán
-
vendingo
veterán
válasz
n3m3r3 #99163 üzenetére
Köszi a tippet, de ezen a felbontáson kifolyik a szemem.
A gépet összecsomagoltam, szerintem eladom, a hangfalrendelésemet meg visszamondom.
Most nem tudok újabb 85 ezerért monitort venni.A másik gondom, hogy az erősítő beállítási is bonyodalmasak, nem nagyon igazodok ki rajta angol használati útmutatóval.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Részemről a házimozi téma lezárult. -
Dorian
félisten
válasz
n3m3r3 #97369 üzenetére
Ha frekiátvitelről beszélünk, akkor igaz, hogy a mélyek így nem terhelik az erősítőt meg a dobozt. Hogy mi a jobb, az sokváltozós dolog: Ha a vas elég erős, meg a dobozok is képesek subtartomány közelébe lemenni, akkor én nem tennék be subot, mert ha az nem nagyon jó minőségű, akkor illesztetlen lesz, és csak bummog a 2.0-tól külön. A másik véglet az állványos front + nagyon jó minőségű sub kombó. Ezek közt meg a sok variáció.
Hogy milyen vas "elég erős" meg melyik miért nem, az számomra is rejtély, mert a Danon 3808-cal (ami kétcsatornán tud vagy 2x130W-ot) csak énekelgetnek a frontjaim szteróban, a 2x30W-os sztereó erősítőmre kötve meg olyan erős, feszes, dinamikus mélyek jönnek belőle, mintha nem is ugyanaz lenne.
-
törölt tag
válasz
n3m3r3 #97353 üzenetére
a frontok nem erőlködnek hogy kipasszírozzák az egészet magukból
Ezt részemről cáfolom (vasat is de ezt jobban felfogod)
Egy hangdoboz csa akkora hangot tug jól kiadni ami belefér fizikailag többi már nem képes kijönni belőle hiába rezeg ennél alacsonyabban a membrán tehát a kis dobozok olyan 80-100Hz, nagyobbak 40-60 Hzéet tudnak leadni. Ezt lehet korrigálni, hangolni, erre van a bassreflex cső (ha még nem hallottad volna)azzal lehet mélyebbre hangolni a dobozt mert akkor a doboz ugy viselkedok mintha "pár számmal nagyobb volna, többire nem reagálok, dinamika mindig is azt jelentette hogy a legalacsonyabb-legmagasabb érzékelhető hangtartomány és mesze nem az ütem vagy hangerősség, BPS vagy ezekhez hasonló...tehát bizonyos frekvencia alatt igenis erőlködik és ha nincs bassreflexel ráhangolva nem is adja le hiába rezeg a membrán pl 20 hz-el nem tudja leadni.. -
Dorian
félisten
válasz
n3m3r3 #97364 üzenetére
Éppenséggel rossz napom van, de ennek semmi köze a dologhoz.
Azért kérdeztem rá, mert bármely vita alapja, hogy definiáljuk azt, amiről vitatkozunk. Látom, hogy Wikipédián a dinamikát a "hangerősség mértéke"-ként definiálják, ami helytelen (azt úgy hívják, hogy hangerő), mert a dinamika leghalkabb és a leghangosabb részek közti különbség nagysága.Ezt írtad:
"A 2.1-nek akkor van jogosultsága ha nagyobb dinamikatartományú zenét hallgatsz."Fentiek alapján pedig a dinamikatartománynak semmi köze ahhoz, hogy 2.0 vagy 2.1 a rendszer.
-
Mankó
veterán
válasz
n3m3r3 #86794 üzenetére
Ezen már én is agyaltam, de szerintem nálam több tényező (akusztika, elrendezés, falak közel vannak stb.) közösen adja ki ezt a rossz mérési eredményt. Bár egy próbát megérhet.
Már azon is gondolkodtam, hogy abból fakad nálam a rossz hangzás, hogy a hangfalak a tartón ki vannak hajlítva, így közelebb vannak a falhoz, de távolabb egymástól - nagyobb a színpad ahogy itt mondtátok.
Úgy érzem sokat fogok még ezen rúgózni, míg elfogadható szintre állítom őket. Bezzeg, amikor egy sima fa virágtartón voltak majdnem a falon, akkor meg nem volt semmi bajom a hangzásukkal. -
Osynho
addikt
-
Tamoo
nagyúr
-
törölt tag
válasz
n3m3r3 #51380 üzenetére
Igen a mélynyomót sajna nem leehet meguszni , ja a jamo mélyeire nagyon ne hagyatkozz, nem helyettesiti a mélynyomót viszont esetleg zenénél jol jöhet a benne levő plusz. De meglátod majd, hogy hozzávaló hangfallal (3-400 ezer árú, akár Polk RTi) fog jól szólni a 616, nem hiányolod a mélyeket, a Polk remek társ lesz benne. Ja a polk igényli a járatást, igazi hangja ugy 2-300 óra mulva fog megjönni.
-
törölt tag
válasz
n3m3r3 #51354 üzenetére
Wharfedalek némelyik portzajos,. Heco-ról is leirták.
Olyant kerss amelyben legalább 25 de inkább 30 cm. membánátmnéró van,Polk JBL Rel Velodyne Dali legyenek az elsőgleges márkák - egy egész jó.. hopp mit találtam. még egy... Belefér??
Sefter: a legjobb analóg hangú sztereó erősitő az LX70, nem kérdés hogy megéri, lásd Béci irásait róla a topikban. Szerintem se különbség...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest