- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #179782 üzenetére
Amúgy nálam sincsenek távolabb egymástól a frontok, mivel nagyon nincs hely; de ezért is, én is nagyon közel ülök hozzájuk (másfél méteren belül).
Annyi haszna legalább van, hogy így kisebb tv is elég nagy.#179784Dißnäëß
HM-hez kell center, szóval ha így hagyod, akkor lejebb kell pakolni az erősítőt. Szóval minimum valami masszív, polcos (állvány). Inkább rendes fából mint bútorlapból (de persze az is használható). Üveget én pl. hanyagolnám. Szép tud lenni az is, de ha búg a trafó azt pl. erősíti. TV-t legalább emeld a frontok fölé. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Bal még csakcsak, tök sarok.
Jobb kizárt, folyosó, útban lenne. Ennek csak itt van helye.A többi tippet köszi, megfogadom.
Tehát kellene egy "centeres hifi állvány" ? Tetején a center, alatta az Onkyo (vagy kisebb egyéb).
Doki: Marantz tipp thx.
-
fehér_ember
addikt
válasz
kisméretű és ajtót
-
powerup2
addikt
válasz
fehér_ember #165198 üzenetére
valami ilyesmire
-
gab1ka
senior tag
válasz
fehér_ember #165193 üzenetére
2m-es, a jövőben ha eladom a subom akkor valószínűleg vevőcsalogatónak melléadom ajándékba, illetve igyekszem beszerezni egy UMIK-et egyéb okokból, szeretném látni azzal is hogy pontosan mi a helyzet.
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #165076 üzenetére
Természetesen nálam nem az oxidáció hanem a hangzás miatt.
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #165041 üzenetére
Csak laptopba dugva próbáltam DragonFly-t, úgy pontosan azt hallottam, amit leírtál "mennyei" volt a hang. Telefonról sosem hallgattam zenét, feltehetően nem is fogok. Inkább valami DAP, FiiO, vagy A&K, bár az utóbbiakat durván túlárazottnak tartom.
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #164899 üzenetére
Kiegészítés: természetesen a be van készítve a villanydrót is banánozva, az úgy értendő, hogy az 5 csatornás pro végfokról (vagy három behringer-ről ...stb.). Az egységes hangképed miatt.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
fehér_ember #164605 üzenetére
Zenére nem jó a gyors (az igazán gyors, nem a házimozis gyors). Azt hallani akarod, nem érezni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #164605 üzenetére
Az Ő értelmezésében egész más a gyors mint ami itt a "hifis közösségben" elterjedt.
Ha jól értelmeztem korábban, arról van szó hogy milyen gyorsan hal el az impulzus megszólalás után. Ilyen tekintetben az én Ultimaxom sem jó a zárt dobozban. Mivel házimoziban nincsenek külön crossover szubok, LFE szubok így a házimozira gyártók egy seggel akarnak megülni két lovat.
Az LFE szubok (általában reflex) leadják az impulzust és utána villámgyorsan "elhal" a hang, nem zengenek tovább (vagy hogy fogalmazzak...). Az ilyen gyors szubok nem a legideálisabbak zenére. -
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #164207 üzenetére
Ja és persze ez csak dynaudio audience 72-esek alja volt sztereóban a hallgatási pontból mérve. Akkora dobozoktól meg hangszóróktól azért nem rossz, vagy a szoba segít rá ~kedvezően.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #164184 üzenetére
Milyen mikrofonnal mértél? UMIK1?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #164182 üzenetére
Ja, valahogy úgy. De ha jól emlékszem azt írtad van mikrofonod is, akkor meg is tudod mérni hogy tényleg jó-e.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #164178 üzenetére
Nem csak az látszik rajta hogy mi a legjobb pozíció hanem az is hogy hova ne rakd semmiképpen sem. Mivel ritka akinek külön moziszobája és külön zeneszobája van, így általában kompromisszumokra kényszerül az ember.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #164169 üzenetére
[link] itt kalkulálható az ideális sp és hangdoboz pozíció.
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #164167 üzenetére
Idézet:
"főleg sztereó lenne a zenehallgatás célja kb 95%-ban" -
-KP-
addikt
válasz
fehér_ember #164160 üzenetére
Nem feltétlen. Elég ha van egy vásznad. Ha felállítod a frontjaid sztereósan ideális háromszöget próbálva, kapásból limitálod a vetíthető kép méretének nagyságát és a moziélmény csorbul. Fordítva viszont, ha növeled a képméretet a jobb moziélményért és a jobb betekintési szögekért, akkor könnyen lehet, hogy a sztereó számára nem éppen ideális helyen lesz a két frontod végül. Sztereónál az az ideális, ha az oldalsó és a hátsó falaktól el tudod húzni a hangfalaid, és a hangfalak közti terület nincs telepakolva mindennel. Na most ha mozid van, ott igen gyakori, hogy a két front közti részen ott a tv állvány, vagy egy nagyobb méretű av szekrény, polcokkal, tévével, szubládával, vagy szubládákkal. Sokszor úgy össze zsúfolva, hogy egy gombostűt nem lehet leejteni. Vagy ott a vásznad, ami egy bazi nagy 2,5-3méter széles hangvisszaverő felület. Esélyed sincs a hangfal mögé elnyelőt/diffúzorokat tenni pl. Szóval kombi rendszerbe bármit csinálsz, valami valaminek a rovására fog menni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #164160 üzenetére
Mozinál úgy hogy közé vagy elé (hangáteresztő) férjen egy nagy vászon.
Nálam sem nagy élmény sztereózni, kötött a frontok helye a vászon miatt. Ha mozgathatnám, forgathatnám a szobában biztos jobb zenei produkciót lehetne kihozni.
-
-KP-
addikt
válasz
fehér_ember #164154 üzenetére
Mi az hogy átéreztem? Ezt most úgy mondod, hogy fogalmad sincs az évek alatt milyen eszközök fordultak meg alattam. Egyébként nem a minőségre csodálkoztam rá, hanem a megmozgatott levegő mennyiségére, és hogy szub nélkül is milyen korrektül szól, persze a jó szubot nem helyettesíti. Moziztam sztereón, sztereóztam mozin, voltak olcsó és drága kábeleim. Mozira továbbra se látom értelmét kábelezésnél a Klotz MCA / Van Damme szint fölé menni. Valamint egyre kevésbé vagyok híve az öszvér rendszereknek, ahol egybe van a mozi és a sztereó. Nagyon mást kíván a kettő, már csak abban is, hogy kell elhelyezni, a komponenseket. Sajna kölcsönösen egymás rovására mennek. Sajna csak úgy lehet egyik irányba fejleszteni, hogy másik irányba rontasz az összképen.
-
-KP-
addikt
válasz
fehér_ember #163998 üzenetére
szub nélkül használat esetén nem feltétlen a legalját szokták megvágni, hanem az lfe hangerejét csökkentik eleve. A legalját amúgy is bukod, mert a legtöbb front úgyse tudja leadni. Emiatt szerintem felesleges is kínozni vele.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
fehér_ember #163995 üzenetére
A mérőjel ugyanúgy megy ki, mint a film, nem tud különbséget tenni az AVR. Amit így mérsz a jelenlegi beállításaiddal, az tényleg az, ami megszólal, és nem egy nehéz helyzet korrekcióra, megoldja jól, még ha külön is jelzi a subot.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #163995 üzenetére
Ha pc-vel akarunk processzálni akkor az avr-en minden beállítást ki kell nullázni, minden dobozt large-ra kell állítani. Ne keverjen ne korrigáljon semmit, ne legyen rajta crossover csak végezze el a DA átalakítást és "erősítsen". Ennyi. EQ APO-ban minden megoldható és minden igény szerint konfigurálható.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
fehér_ember #163989 üzenetére
Semmi ilyesmi nem okoz gondot, ugyanúgy működni fog.
(#163991) Dorian: Nincs a visszahúzásnak határa, nálam minden maxra van tekerve, és a frontok subjain -20/-30 dB-s pontok vannak az EQ-n. A fázisba nem szól bele, azt REW esetében kizárólag a Q mondja meg, a Cavern meg eleve fázishelyes. A visszaverődő hangokat az IR ablakkal döntöd el, hogy korrigálja-e vagy sem, a Cavern alapból korrigálja, a REW figyelmen kívül hagyja, de mindkettő állítható. A mérést el tudod menteni és vissza tudod tölteni, van Export/Import recorded response opció.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #163992 üzenetére
Mondom, úgy keversz mintent ahogy akarsz. Rá lehet tenni az LFE-t a frontokra EQ APO-ban ha ez a kérdés.
(#163991) Dorian : Lefelé én nem tudom hogy van-e az a határ ami "káros", fölfelé +6dB fölé nem szokás menni ha jól rémlik. Fázis témáról írt VoidXs korábban, én ehhez a részhez már nem értek ilyen szinten. A mérésedet ha kimented Cavernből wav-ként az exportnál, utána az ugyanoda visszanyitható. De majd ha lesz idő REW-re, akkor abból sokminden látszik, lehet ellenőrizni az EQ eredményét. Én is azzal töltöttem el sok időt, ott nézegettem különböző beállítások eredményeit.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #163989 üzenetére
EQ APO-ban bármit bárhová keverhetsz. Ha pl. két szubod van meg tudod csinálni azt, hogy egy nem használt surround back csatornára szintén ráküldöd az LFE-t és totál külön EQ-zod a másodikat. Nem sok házimozi proci van ami külön tud EQ-zni két szubot.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
fehér_ember #163986 üzenetére
Csak a két frontra.
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #163984 üzenetére
Tényleg amúgy csak a frontokra keveri rá a hm vas a szubcsatornát (ha nincs szub); vagy mindenre amit large-ra állítottam
Igen tudom hogy ez a kezdőbe való kérdésAzt gondolnám mindre; csak hát tök zavaró hogy amikor meg van szub, akkor meg csak a frontokat lehet hozzá választani (kiírás alapján). -
Dorian
félisten
válasz
fehér_ember #163978 üzenetére
Ha az enyèmen működik (intel j3160), akkor mindegyiken
-
Dorian
félisten
válasz
fehér_ember #163972 üzenetére
Az EQAPO a gép direct sound kimenetére mászik rá. Tehát a lejátszó programban ki kell kapcsolni a passthrough-t, kimenetként a DS-t beállítani.
Előtte pedig a Cavern + mikrofonnal mért értékeket (txt fájl) betallózni az EQAPO-ba.Témaösszefoglaló remélem lesz (Ugye, VoidXs?
), mert én is csak "kézivezérléssel" csináltam mindent, és érdekelne, hogy a két programban lévő különböző beállítások mit, hogyan módosítanak, esetleg kézi utánállítás lehetősége, stb.
-
Dorian
félisten
válasz
fehér_ember #163968 üzenetére
Nem, dehogyis. A lejátszó program kikódolja a DD-t, DTS-t, multi ch-ként küldi ki, de előbb az EQAPO módosítja a jelet a Cavernnel bemértek szerint. PC-Denon közt HDMI van.
-
-KP-
addikt
válasz
fehér_ember #163952 üzenetére
Nem kell azt gondolni, hogy kötelező a hangkártya pc használata esetén. Maradhat az avr/proci is, és hdmi-n már kikódolt és a pc-n korrekciózott 7.1 pcm-et kell kiküldni. Kodi/Lav filter ilyenkor kikódolja az anyagot, erre rá lehet ereszteni az eq apo-t és a cavern-t. Többen próbálták már a cavern apo párost az Emotiva jelenlegi legdrágább prociján és jobb hang lett, mint amit a Dirac csinált. De még attól 2x drágább procin is kipróbálták és még ott is a cavern, apo győzött.
Mondhatnánk, hogy öröm boldogság, de azért van hátrány is. Atmosról meg Auro 3D-ről le kell mondani, mert csak 5.1/7.1-ig működik a dolog. De ezt már leírtuk többször. Viszont annak telitalálat, aki nem gondolkodik atmosban. De az Emo-s ismerősök között is volt olyan, aki normál 5.1/7.1 anyagnál a cavernt használta, és csak atmosos anyagoknál használta a diracot.
Viszont pozitív, hogy eq apo/cavern segítségével új életet lehet lehelni régebbi hdmi-s hd-s masinákba, ahol nincs, vagy rém gyenge a szobakorrekció. csak tudnia kell 7.1 pcm jelet fogadni. Márpedig szinte mindegyik tudja.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
fehér_ember #163761 üzenetére
Mindent lehet hidalni, ha elég bátor vagy és párhuzamosan használod a két monoblokkot.
-
r4z
nagyúr
válasz
fehér_ember #163757 üzenetére
Koszi az infokat! Nagy kar, hogy az a bitang Denon se birkozik meg veluk jol. Szoval vissza is ertunk a CA 650R-hez, aminel a 4Ohmos dobozok tamogatottak, vagy valamelyik Yamahahoz, aminel a DAC elmondasod szerint lutri. Ket eszkozt viszont nem akarok.
Ennyire beletalaltam volna a szent gralba elso lepesben?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
-
mettek
addikt
válasz
Ez nem rosszabb régebbi technika mint az xls széria?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #163757 üzenetére
Ezt az A5-öt nem cseréled el velem egy jófajta Crown-ra?
-
alphamooncam
őstag
válasz
fehér_ember #163473 üzenetére
Mármint a hátránya. Szerintem.
Azt nem mondom, hogy semmi szükség az elektronikus szobakorrekcióra, de azt tapasztalom, hogy kezelt szobában nem hiányzik. (Denon DN700AV, aktív hangsugárzók, szimmetrikus (XLR) kábelezés )
-
-KP-
addikt
válasz
fehér_ember #163471 üzenetére
Elhiszem, hogy jó cucc. Mai vasak nincsenek így megépítve. De a 7 csatorna hiánya, illetve a hdmi és a dts hd / dd truehd hiánya szerintem nem áthidalható hátrány.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #163172 üzenetére
Akkor az történt volna hogy az amúgy is alacsony/megfelelő utózengési idejét a közép-magas tartományban totálisan bedöglesztette volna, lett volna egy bazi nagy szélessávú elnyelője. Kell rá egy perforált előlap+légrés és attól totálisan másképp viselkedik. Ott a kalkulátor amit linkeltem, lehet próbálgatni.
Bár ez amit Ő épített másabb koncepció. -
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #163147 üzenetére
Hallottál pl. ilyen egyébként 500-600eFt / db árú KCS-t amiket használnak vagy esetleg diy HTM12-t? Netalántán BMS szubot ami az egyik legjobb szub hangszóróra épül?
Vagy csak az előítéletek beszélnek belőled? Ez nem a búcsús szint mégha néha hasonlóan is néz ki. -
python1
veterán
válasz
fehér_ember #163147 üzenetére
Zenén igen, mozin a hifis rendszer nagyon elvérezne, azért van két gondosan összeválogatott rendszerem. De lehetne úgy is fogalmazni, hogy teljesen más követelménynek kell megfelelni a két rendszernek. Attól függetlenül mindkét rendszeren lehet élvezettel mozizni vagy éppen zenét hallgatni, bár sztereóban kín mozizni.
-
-KP-
addikt
válasz
fehér_ember #162916 üzenetére
Nem tudom milyen anyagot tolsz, de kérek belőle én is.
-
-KP-
addikt
válasz
fehér_ember #162913 üzenetére
Pontosan tudják mi kellene. Csak nem költenek rá. Nem tudom mit nem lehet ezen megérteni.
-
-KP-
addikt
válasz
fehér_ember #162909 üzenetére
Nem, otthon sokkal jobb. A legtöbb moziban hajlamosak alulméretezni a dolgokat. Kis kétutas modelleket betenni akkora terembe, ahol az lcr hangfal kevés a teremhez. Hazai mozik szeretik ezt csinálni. Nem csak a hangfalakat de az erősítést is sokszor alulméretezik, vagy éppenhogy.Vagy nem tesznek be megfelelő mennyiéségű mélynyomót. Nehogy költeni kelljen rá... Úgyis megveszi a jegyet Gipsz Jakab címszó alatt. Persze tisztelet a kivételnek, mert van. Na meg az IMAX teremnek..
-
python1
veterán
válasz
fehér_ember #162909 üzenetére
Gondolom hallottál már ilyen rendszert, hogy ennyire magabiztos vagy?
Ja, az más, bocsi! -
VoidXs
nagyúr
válasz
fehér_ember #162404 üzenetére
Semmi varázslat nincs ebben, minden anyagnak van egy rezonanciafrekvenciája, egy anyagnak kizárólag egy. Ha nem pontosan találod el, nem rezonál. Egy 50 Hz-en rezonáló üveg 50.1 Hz-en meg sem moccan, ezért működik ilyesmire a lyukszűrő tökéletesen. A probléma az, hogy a hangszórók sosem hibátlanok, és minél lassabbak, annál nagyobb a tiszta szinuszok "szoknyája", ami ha elég nagy, olyan effekt is a székre jut, aminek nem kéne.
-
robi-k
őstag
válasz
fehér_ember #162395 üzenetére
Bár én nagyon amatőr vagyok a hangtechnika terén, de a saját szakterületemből kiindulva tisztában vagyok azzal, hogy az univerzális megoldás mindig - általában erősen - kompromisszumos.
Én másként oldottam meg a zene-mozi követelmények lehatárolását:
- mozihoz választottam egy nem drága de gyros sub-ot (SVS SB-12NSD),
- zenéhez viszont nem használok sub-ot, ellenben a frontok mély szekciója 300 mm-es mély hangszórókra épül, amik saját dobozt kaptak. Így zenén megvan a szükség mélységű mély tartomány is.(#162392) VoidXs
Örülnék, ha egy kicsit megosztanád a szakmai tapasztalataidat, és még inkább kíváncsi vagyok, mi is lesz az építés alatt lévő célhardver -
VoidXs
nagyúr
válasz
Sajnos csak az impulzusválaszon látszik, összehasonlítási alap kell. Lehet a driver és a doboz paraméterei alapján szimulálni (szigorúan csak megközelítőleg), de nem tudom, mennyi köze lehet a valósághoz. Láttam nagyon pontos és teljesen téves szimulációkat is. Egy valóban részletes szimuláció átlagos PC-ken eleve napokig fut, szóval a kísérletezés házilag ki van zárva, a gyártók adatfarmokon csinálják.
Azért mondják sokan házimozis fórumokon, hogy elég egy jó, gyors darab, mert nem az igazán gyosakhoz vannak szokva (házimozis piacon nincs is ilyen darab), hanem azokhoz, amik megállják a helyüket moderáltan gyors LFE-ként, és picit hangjuk is van. Ha csak egy subra van pénzed, természetesen ez a legjobb út, viszont ahogy kezded karcolgatni a prémium kategóriát (mondjuk félmillió felett szánsz subra), már nem érdemes házimozis felszerelésben gondolkoznod, a legkevésbé sem. Ha megnézed, a JBL például nem is gyárt 200k felett nagyon házimozis darabot, onnan 2-3 millióig minden pro (hogy legyen igazi LFE a rendszeredben, ha rájuk szeretnél számítani), aztán jön a luxus vonal, annak minden sztereotípiájával.
-
fehér_ember
addikt
válasz
"De azért személyes megfülelés
mellőzésenélkül is jó lenne tudni." -
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #162267 üzenetére
Sosem a kereskedők oldalán nézünk műszaki adatokat, hanem a gyártókén.
Nem semmi, hogy kapásból elhitted a 20-86-ot.(#162269) Quetz
Csak egy mondatoddal nem értek egyet.
"A hangminősége mindkét típusú mélynyomónak ugyanolyan jó, ha megfelelően tervezték és készítették el."
A maguk nemében, mert egy reflexes soha nem lehet olyan gyors, pontos, megfogott és részletező, mint egy zárt. Azonos ár és minőségi kategóriákat tekintve. -
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #162266 üzenetére
Oké már [látom].
Ezek a honi kereskedők ... (legyintés emoji) -
Grabovszki80
csendes tag
válasz
fehér_ember #162068 üzenetére
Nem kell bocsánatot kérned semmiért, nem bántottál meg, egyszerűen én csak egy problémával jöttem, hátha tud valaki segíteni dinamika tartomány beállításában.
Eddig egy ajánlás jöhet nálam szóba a denon erősítő ezáltal, megnézem meglátom.A csórócenter csóró sub esetén , nekem is volt szerényebb képességűbb wharfedale hangfalszettem csóróbb yamaha erősítővel, de ott azért nem volt ilyen problémám mert a gyengébb hangminőség el is nyelte a nagyobb dinamikát
de én nem az ótvar hangminőséget keresném, mert ég és föld közötte a hangminőség, hanem a dinamikát szeretném állítani, hangsúlyozom bizonyos források esetén, hiszen ez többnyire forrásfüggő.
Például töltsd le a lone survivor-t a magyar 5.1 forrásánál például a gyári szinkron keverése vmi förtelem szerintem, míg az angolnál tök tiszta a párbeszéd, sokkal hangsúlyosabb értem ezalatt, hogy az a pár decibellel ahogy kiemelték a hangot már nagy különbség az összhangban. -
Grabovszki80
csendes tag
válasz
fehér_ember #162066 üzenetére
Természetesen van aktív subom a centerem is teljesen rendben van, már csak azt nem értem, hogy miért gondolod azt, hogy a dinamika tartomány szélessége összefügg a szubládával. (vagy hogy csak azzal függne össze) Főleg nem a mélyeknél van problémám, hanem a magas közép hangoknál, például van egy robbanás van benne éles hang is, ez az éles csengés a túlzó, nem a mély számomra, a párbeszéd hangerejéhez viszonyítva mondom én ezt. (igaz ez egy fegyver ropogásnál is) (mély hangerejét könnyű külön szabályozható mindenkinek ízlése szerint)
Én szeretem úgy ha a párbeszéd hangereje kicsit hangsúlyosabb, sokkal mozisabb hatást ad. HECO hangfalaim vannak amúgy onkyo erősítővel, újonnan nem használt cucc, a centert se mondanám gagyinak. (de ugye mint mondtam előbb ez is viszonyítás kérdése ezért is írtam, hogy nekem a hangszíne a minősége megfelel)Igazad van abban, hogy szoftveresen mindig csak herélés lesz. A herélés foka a nem mindegy. Jelenlegi lehetőségemnél ez túl sok, ezért keresnék olyan lehetőséget, ahol ezt tudom szabályozni, ami vélhetően számomra már elég kompromisszum lenne. Jelenleg nem használok semmilyen dinamika tartomány szűkítést, mivel úgy egyszerűen nem tetszik, viszont ha lehetne egy 10%-ot rádobnék cserébe ha ezek az éles hangok egy fokkal visszafogottabbak lennének és az egész rendszer hangerejét tudnám emelni. (ezért kérdeztem, hogy tudtok-e ajánlani egy olyan média lejátszót, ami ezt tudja, ha már a VLC tudja a classic media player tudja, akkor hátha van egy olyan média lejátszó, amiben ez megoldható..?)
A másik meg, hogy a center hangerejét külön tudom szabályozni a SUB tartománytól, de ahogy az első írásban is említettem ez se egy túl jó megoldás. Ha a centerre rádobsz +10 db -t úgy az 5.1es térhangzásod széthullik, egyszerűen nem lesz egységes a hátsó és front hangok. Nem fogod jobb elsőből hallani amit onnan kell, hanem a centerből inkább, az 5.1 átmegy ilyen 3.1 re ahol a két hátsó és a center dominál meg a mély, azért ennyire nagy kompromisszumot se kötök jelenleg sem. Továbbá nem csak a párbeszéd hangerejét emeled meg hanem minden például fegyver ropogás hangerősségét is ami a centeren szólna, ami szintén nem segít a jelenségen, hanem pont, hogy kiemeli.
Most jelenlegi állapot alapján elmegyek egy denon márkaboltba és megnézem h ez az audessey light fokozatban csak finoman nyúl-e bele a dinamikába, vagy már rögtön herél
Bár ez csak az egyik része, a kérdés még az is, hogy a hangszínt mennyire viszi el, sose hallgattam még denont, de hát gondolom rosszak nem lehetnek.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
fehér_ember #161969 üzenetére
A sokat emlegetett Oelhbach NF-214 sub kábel is ezüstözött pl.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Ha szabad beleszólnom...
Azt gondolom, hogy a kulcs a "reakcióidő".
Attack (felfutás) -Release ( lecsengés )
Mély tartományban a felfutási idők (ms) jellemzően hosszabbnak kell lennie, mint a felsőbb tartományokban, hogy ne vágódjon le a tranziens.
Ebből következően azt gondolom, hogy szubkábelnél nem feltétlenül van szükség a réznél jobb vezetőképességre a jelalak helyes ábrázolásához.
-
Dorian
félisten
válasz
Igen, más gyártók is használnak.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
fehér_ember #161562 üzenetére
Zárt, refishez akkora doboz kellett volna, hogy nem kimondottan nappali kompatibilis.
Ez így 48x48x50cm-es. -
v.attis
őstag
válasz
fehér_ember #161556 üzenetére
Minden irányba dönthető konzolokon vannak, a center van konkrétan a falon kizárólag.
Akkor a hátsókat nem bántom, a frontokat egyelőre megdöntöm a hallgatási pont irányába.
A centert is kipróbálom a tv alá tenni, valamit kitalálok, hogy fúrás nélkül tesztelhessem.
Azért jóval barátságosabb a helyzet, ha csak 3 hangfallal kell játszanom kicsit, mintha az egész szettel kellene.Köszönöm!
-
alphamooncam
őstag
válasz
fehér_ember #161280 üzenetére
Azért nem olyan rossz a helyzet szélessávú terén mint ahogy azt egyesek előre vetítik.
Általában szabadtéri mérési (csupasz hangszóró) eredményeket adnak meg!
Úgy persze, hogy fizikai lehetetlenség a hallási tartomány teljes lefedése, de azt azért hozzá kell tenni, hogy ez így nem is várható el.
Arra való a tölcsér...
"Miért tölcsér?
Ilyen erős hangszóró esetén a megszokott dobozkonstrukciók "légrugó" elvét nem alkalmazhatjuk sikerrel az extrém csillapítottság miatt. Azonban kiválóan terhelhetők mélytölcsérrel. A tölcsérek a legjobb hatásfokú illesztők: kis membránkitéréssel csatolják a hangszóró által közvetített energiát, így kisebbek a tehetetlenségből adódó problémák, nem utolsósorban kis torzítást és kiváló dinamikát is eredményezve ezzel." -
python1
veterán
válasz
fehér_ember #161280 üzenetére
Érdemes megtámogatni őket, jól mondja Béci, én is használok szélessávú hangszórókat, igaz dipol (OB)de magassugárzót, és mélyhangszóróval támogatom meg.
-
devil-k
nagyúr
válasz
fehér_ember #160253 üzenetére
Baromság.
Mi értelme lenne? Így is mindenki elfogult és a másikat b@szogtatja és győzködi valamiről, ha stílusról vagy ízléséről van szó és a vélt/valós tapasztalatait akarja ráerőszakolni a másikra. Még ha 2 kollégánál ugyanolyan lánc lenne minden elemmel és szeggel együtt, akkor is lenne különbség, mert a szoba, a tér ... stb. nem ugyanaz. No, nem is beszélve a mindenféle vudu kabelekről, kövekről, lapokról, jin és jangos szarokról. Minden évben van legalább két-három hájpolt vacak (tisztelet a kivételnek!), amit valaki kitalál és azt ajánlgatja, eladja másoknak, aztán az egész fórum abba az irányba megy el és “lenézi” azt, aki nem azt “hallja”... vagy másképp.Sok embernek sz@r lehet úgy élni, hogy nem tud leülni a rendszere elé és élvezni egyszerűen... helyette azon agyal, hogy mi nem jó, mit kellene átállítani, eladni, vuduzni...
-
alphamooncam
őstag
válasz
fehér_ember #160247 üzenetére
Igen !
Azt már a saját bőrömön is tapasztaltam, hogy Bajnokpityu kolléga nem éppen az eufemizmus élharcosa.
-
renatto
őstag
válasz
fehér_ember #159656 üzenetére
Nekem ugye 2 kellene és csak ezért sajnos nem fogok két egyedi kábelbe befektetni.
-
Quetz
őstag
válasz
fehér_ember #159243 üzenetére
Vannak akik tervezik a házimozit, de ott ilyen eredmények születnek: Waldo Theater & Flynn’s Arcade
Gear List:
1. Stewart Firehawk Perforated Screen
2. Triad Inwall LCR Gold Speakers for all three up front.
3. Triad Silver Surround Speakers for side and rear channels.
4. Triad custom Silver Atmos speakers (4)
5. Seaton Sound Designer Series 18” subwoofers (2)
6. Barco Balder Projector7. Marantz AV8805 Processor
8. (3) QSC DCA 1644 amplifiers
9. QSC Core 110f
10. Kaleidescape Strato
11. Lumagen RadiancePro Series UltraHD Video Processor
12. Middle Atlantic Isocenter Transformer
13. Triad Bronze inceiling speakers in arcade
14. Crestron Control System
15. Middle Atlantic UPS
16. Middle Atlantic Rack -
törölt tag
válasz
fehér_ember #159216 üzenetére
Szerintem is de ehhez lehet nincs elég sütnivalója... nem sértegetni akarom, de ez objektív vélemény, nem flood. Valamiért nem jutott ez a legkézenfekvőbb megoldás eszébe.. vagy soundbarokat és egydobozosokat nézeget nem mer rákérdezni..
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #159208 üzenetére
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #158629 üzenetére
Basszus! Erre szokták mondni, hogy eltaláltam, szarva közt a tőgyét.
Pont az ellenkezőjeként értelmeztem, mint amit valójában közölni akartál. Súlyos.
Mentségemül szolgáljon, hogy itt akkora mértékű vak gyűlölet árad a drága és minőségi kábelek felé, amitől elborul az ember józan elméje. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
fehér_ember #158624 üzenetére
Nem értem a logikád.
Ha ti ajánlotok bármit is SZUBJEKTÍV módon, azt el kell hinni?
Ő csak tudja hogy ott az van, és nem ajánlgatták neki.
Megbízik azok "technikájában" akik gyártják azokat a forrás anyagokat, amit te próbálsz otthon minél pontosabban vissza adni.
Ilyen olyan szubjektív vélemények alapján összeállított dolgokkal.
Vagy nem? De. -
MCGaiwer
addikt
válasz
fehér_ember #158452 üzenetére
a talp és a függőleges "lábak" 4cm vastagok (5cm-es padlóból vannak legyalulva), minden más 2,5cm vastag. A teljes magasság tüskékkel együtt 73cm. A hátsó felén van egy kábelvezető árok bemarva, míg a tetejébe egy rezgéscsillapító van besüllyesztve úgy, hogy kb 1mm-re emelkedik csak ki, ezért nem is látszik a képen. Anyagköltség kb 40k volt, munkadíjnak meg 30-at kért (valószínűleg ez az átlagnál olcsóbb).
-
bokarcsi71
aktív tag
válasz
fehér_ember #158439 üzenetére
Köszi szépen.
-
Pazolini
senior tag
válasz
fehér_ember #158404 üzenetére
Igaz. De kettő ezekből is félmilla körül lenne szállítással. Durva összeg ez nekem pillanatnyilag.
BBéci: Bocs a kis b-ért, de korábban így írtad nem: Bbéci??? Vagy rosszul emlékszem?
-
robi-k
őstag
válasz
fehér_ember #158266 üzenetére
-
python1
veterán
válasz
fehér_ember #158266 üzenetére
Az engem is érdekelne.Lassan csatasorba állÍtom én is a titkos "tápgenerátoromat".
-
bajnokpityu
félisten
válasz
fehér_ember #158220 üzenetére
nézd meg a nordostt kábeleit, még azok is zömmel ezüstözött réz vezetőkből áll. oszt szóllnak valahogy
-
-KP-
addikt
válasz
fehér_ember #157954 üzenetére
A 2*3m nyilván költői túlzás volt, de bőven vannak szobák amik nem sokkal nagyobbak.
-
exception
aktív tag
válasz
fehér_ember #157954 üzenetére
Nem ezek a cuccok drágák, mi keresünk hozzá keveset, Berki professzor megmondta, igazat kell, hogy adjak neki
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #157952 üzenetére
Én is a hifishow-kon hallottak miatt mozdultam pl. dynaudio irányba.
Meg ha azt nézem az svs-ek az emotivákkal is mindig hoznak egy szintet (ha már hm fórumon vagyunk); szóval azért rögzülnek a pozitív benyomások.
Az meg hogy én pl. csóró vagyok, az a kiállítók szempontjából gond; de azért nem mindenki az. (fejest pl. vettem újonnan a tavalyi hifishow hatására (meg használtan is); azért a dolog szépséghibája, hogy az árkülönbözet miatt viszont nem az audiopartnertől; de ha jobban állnék nem tököltem/vártam volna leértékelésre) -
-KP-
addikt
válasz
fehér_ember #157948 üzenetére
Szerinted egy 2*3 méteres mit lehet domborítani? Nagyon kevés olyan szoba van, ahol méltó körülmények vannak.
-
Dorian
félisten
válasz
fehér_ember #157947 üzenetére
Az átlagember nem vesz több millióért hangcuccot, mert nem érdekli.
Aki meg több millióért hangcuccot vesz és ilyen szobába teszi be az csak simán hülye. -
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #157947 üzenetére
Folytatás.
Ha meg mozi is volna, akkor jobban teszik ha nem játszanak be zenei részletet egy szálat se.
Sosem felejtem el, amikor a mozira még tűrhető klipsch-ek mekkorát égtek pont emiatt
(amúgy lehet hogy a koncertfelvétel volt maga annyira pocsék, de igazából ez is az is blama). Amúgy tűrhető hm-et, csak filmekre, nem akkora nagy vasziszdasz összehozni; szóval nagy szakemberek lehetnek akiknek még az sem megy. Érdekes módon az "svs-es fiúk" elmegy színtű zenét még a mozis cuccaikkal is tudnak csiholni. Sajnos ez több állítólag hifi cucc gyártóra viszont már nem igaz. Szóval nekem az is elég ha már azt ki tudom gyomlálni, mi az amit végképp sohasem. -
Callisto
őstag
válasz
fehér_ember #157708 üzenetére
Ez az Atoll nem tűnik rossznak. Kérdés a teljesítménye mennyire elég az ELAC 403-ashoz.
-
exception
aktív tag
válasz
fehér_ember #157720 üzenetére
Meghallgatsz egy Luxman LV 103-at és leülsz a hangjától, ha megfelelő hangfal van mellette. Ez csak egy a sok 100-ból, aminek brutál jó sztereó képe van. Azt a színpadi pontosságot nem fogja hozni egy hm erősítő sem, mert azt nem arra tervezték. Ez az én egyéni véleményem és tapasztalatom csupán, nem dogmatikus általános igazság.
(#157721) Jigsaw04
Múltkor egy Yamaha DSP-A1-et volt szerencsém hallani, na amit az tud és amennyiért manapság a piacon lehet kapni, a mai 500 000-be kerülő erősítők elszégyellhetik magukat mellette.
-
Quetz
őstag
válasz
fehér_ember #157596 üzenetére
Igen, mert ezek a linkelt cikkből származnak. Ha csak a linket rakom be, akkor azon átsiklik az emberek tekintete, így meg páran megnézik.
70Hz környékén van egy csúnya beszakadásom, azért kerestem ilyen hogyan integráljunk cikket, hogy hátha tudok javítani rajta.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
fehér_ember #157589 üzenetére
Köszi, ezt nem láttam.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
fehér_ember #157264 üzenetére
Köszi az ötletet. Igazából nem tudtam, hogy van olyan topik is.
A két hátsó Warfedale, azért az jobb kicsovel, mint a Sal, marad is. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
fehér_ember #157096 üzenetére
Én is 70-,re vagyok Pesttől.
Megmondta kerek perec hogy 32 kiszállással.
Viszont igazodott hozzám időpontilag nem keveset. -
törölt tag
válasz
fehér_ember #157096 üzenetére
nem kérdőjelezem meg a mondanivalód.. semmi ilyesmi válasz nem volt tervben, nem védem és nem tisztem védeni.. mint irták vannak mások is és van szoftver is rá.
-
espi38
őstag
válasz
fehér_ember #155569 üzenetére
Akkor látom neked is hasonló problémád volt ezzel a hdmi kapcsolattal-maradt a jó öreg optikai kábel.
-
zsoika
addikt
válasz
fehér_ember #155500 üzenetére
Köszi. Igen ezt láttam ,de kicsit sokallom a szállítást és bejön a VÁM +ÁFA is.
Az a baj hogy a tengerentúlon találok csak, európában meg nem . Mo-n nem is láttam soha. -
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #155494 üzenetére
Elsősorban nem a gumival van bajom, hanem annak gördülésével és a felfüggesztésével.
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #155491 üzenetére
Tévé alá biztosan jó az olyan görgő, de mivel haladó szinten vagyunk, lejátszót és erősítőt nem tennék egy gurítható polcra. A komolyabbak ugyanúgy tüskéken állnak, mint hangdoboz állványok.
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #154533 üzenetére
Van szubládája, méghozzá DIY és bandpass.
(#154512) Quetz
"Az SVS előnye, hogy 20Hz és alatt a nagyobb hangnyomás és a mobil app kényelmi funkció. Az utóbbinak semmi köze a hangminőséghez, az én szememben tehát értéktelen."
Nem kényelmi funkció, mert csak azzal lehet mindent beállítani, a háromsávos parametrikus EQ-t is. -
attiss66
senior tag
válasz
fehér_ember #154527 üzenetére
köszi, de hogy teszed tv-re?
-
arcitec
addikt
válasz
fehér_ember #154263 üzenetére
Ez az iromány semmivel sincs hitelesítve, nyilván némi alapja lehet. Ez egy értekezés - bár még nem olvastam el teljesen. Az egész témakörrel az a bajom - mert nyilván bennem is felmerülnek aggályok - , hogy az alkalmazása, annak módja, mondhatni technológiája, nem egyenértékű(házimozi hangelnyelő) pl a padláson szabadon garmadában lévő anyaggal és azon való táncolásban. Keverve van a kettő, nyilván ha nyílt térben lévő bármely hasonló anyagból "szipózok" az tuti nem egészséges. De ismétlem megfelelően becsomagolva - szakszerűen megfelelő anyaghasználattal elkészítve, már más a képlet és ezt látom itt a szélsőségekkel keverve.Ezért félrevezető mindennemű hamis prófétai megnyilvánulás.A diesel járművek kormolása, amikor sötét anyag jön a kipufogóból és vastagon teríti be a környezetét, attól nem fél, főleg az aki bent ül. stb lehetne sorolni ...
A hiteles az lenne, ha egy ilyen panelt valaki az általad mellékelt dokumentumban leírtakhoz hasonlóan minősítené.
Ja és apropó az üveggyapot is más, mint a kőzetgyapot ...mint utóbbit a gyártó nem tartja egészségkárosítónak -
python1
veterán
válasz
fehér_ember #154263 üzenetére
Nálam hengerek vannak a sarkokban,azért látni nagy üres felületeket,eddg ezt találtam a leghatásosabbnak,basszus csillapítására.
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #153362 üzenetére
Szerkesztett, módosított kép, a vásznon látható részt utólag illesztették be. Ez a szokás minden ilyen bemutató esetén.
-
-KP-
addikt
válasz
fehér_ember #153362 üzenetére
Nem értem mi a bajod, ha nem moziznak, akkor megy vissza a plafonba a proji.
-
zsoika
addikt
válasz
fehér_ember #150080 üzenetére
+1 ....pontosan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 3
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest