Hirdetés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sefter
veterán
Egyszer, ha jó leszek, valakinél megfülelhetek egy gx/gs/gr mozit Bp környékén..?

-
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
kövezz meg, hogy nem csak egy médialejátszót és hm erősítőt használok

-
-
hdekakas
senior tag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Köszönöm szépen, ez volt a gond!

Még 0-n se kapcsol be alacsony hangerőn, +5 a legjobb talán.
Alapból valami -3 köré lőtte be a teszt. Feltettem +5-re, és lejjebb csavartam a subon a hangerőt.
Most már ezt is tudom, hogy emiatt nem kapcsol be a mély, hogy kevés löketet kap az erősítőből.
-
törölt tag
válasz
Teki1986
üzenetére
Belépő felett, alsó középkategóriában már mindegyiknek van. Használtat keress, előnybe részesítjük.. ha találsz ird be ide, véleményezzzük. Van Pioneer 921 ami zenére is simán vállalható vagyYamaha több is.
Igen de a frontra!!! kell kötni, véletlen se centerre, pláne egyszerre kettőt! Le is éghet vagy tönkre is mehetnek a hangfalak! -
bajnokpityu
félisten
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Pár perce szintén abból a filmből néztem pár jelenetet, szubláda és Atmos próbaként.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ja függ, de 2V alatti jellel csúnya lenne ha túlvezérelné bármelyik szubot is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning
üzenetére
de nálam hullámos a padló. mindkettő oldalazik, nem erő irányában mozog.
idei projekt a nappali újraburkolása... sajnos anno nagyon gyorsan kellett költöznünk.
nomeg még hiányzik vagy 15kiló merevítés a dobozából
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Az enyémek nem mászkálnak....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Tamoo
üzenetére
a sub bemeneti érzékenységével is összefügg, de mivel sosem tapasztaltam gondot a T12vel, ezért sztem ott nyugodtan lehet +10esre állítani. Nyilván a proci/kombájn előfok részétől is függ, de denonnal nem volt gond, nem tozított.
NAh, kezd bejáródni az új sub. Kicsit megtoltuk, kedvet kaptam a múltkori XT látogatás után a transformers 4hez. félóránként 10centivel mászott odébb a sub.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Nem. a 2V-os jelszintet nemigazán éri el +10dB-en még masszívan felcsavarva a hangerőt sem. (Arcamon méregettem anno.) Túlvezérlés így nemigen lesz.
-
BBéci
legenda
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Nem, mert arányosan csökkented a hangerejét. Kifejezetten jót tesz az esetleges zavarok ellen is, a magasabb jelfeszültség.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
i@lex
üzenetére
Ha az erősítő maxra kalibrál az nyilván hiba.
Mikor mi +10dB-ről beszélünk az azért van, hogy az érzéketlen automatika érzékelje mikor kell bekapcsolni.... De amikor manuálisan emeljük +10dB-re, olyankor csavarjuk lefelé a volume potmétert a szub seggén is (kézi decibelmérővel ellenőrizve az eredményt).
Egyébként semmi más nem kell ennek a megértéséhez kizárólag józan paraszti ész. -
BBéci
legenda
válasz
i@lex
üzenetére
Miért nem jó a +10 dB? Semmi problémát nem okoz, nálam végig úgy üzemelt a REL S/5. Amikor az ELAC SUB 2090 került a helyére, akkor levettem +8-ra, mert annak 10 fokozatban, mV kijelzés mellett állítható a bemeneti érzékenysége.
Ha az erősítő önbemérője állítja be a +10 dB-t az elég különös, olyannal még nem találkoztam. Annak meg kell keresni az okát.
-
i@lex
őstag
-
i@lex
őstag
válasz
dunkel
üzenetére
Köszi!
Ezért imádom a házimozizás világát, mert már a szakik sem tudják milyen rendezvényen vannak.
Az itteni leírásban is a 30cm-es távolságot említik, az összes tesztben erre külön figyelmeztetnek, most meg azt olvasom, hogy toljam rá a falra.Házimozi, én így szeretlek.

-
i@lex
őstag
Sziasztok!
Nézegettem a topicot a mélynyomók beállítása témakörben, többen azt írtátok, hogy bemérés után az erősítőnek 0dB-re kell állítani a motyót. Nos én akárhogy tekerem a potit, mindig +10-re teszi.
(Ugye több leírás szerint is, ha +10dB értéket kapsz, az nem jó.)
A sub egy T12 Thunder, minden oldalról megkapja a 30cm helyet, bőven.
Ötlet?

-
Teki1986
tag
Sziasztok!
Olyan erősítőt keresek, aminek van Zone 2 rca kimenete és rádió van benne. 100 ezer alatt gondolkodok.
5.1-es erősítők tudnak működni 2.0ként is? Ilyenkor a centerre kell kötni a hangfalakat? -
hdekakas
senior tag
Akinek JBL Arena 100 mélysugárzója van, vagy valami hasonló, ami Auto fokozaton lekapcsol hogy ha rövid ideig nem kap jelet, nektek működik?

Nekem lekapcsolja a mélyládát kb 5 perc után, ha nem kap jelet (ha a többi hangfal igen, csak a mély nem, akkor is), viszont vissza már nem kapcsolja semmi esetre sem, csak ha mögé nyúlok, és átnyomom a kapcsolót Auto-ról On állásra. Ha az erősítőt kapcsolom ki-be, akkor se.
Úgyhogy ez így elég bosszantó, Auto álláson nem is lehet használni csak állandóan bekacsoltként. Mert ha kb 5 percig beszéd jelenetek vannak ahol a basszus nem kap teret, akkor lekapcsol, és utána már vissza soha nem kapcsol.
Ez így normális?
-
-
Joshi
titán
Üdv. Ez a Kácsa HDMI kábel ajánlott vagy 2m-es kivitelben van ennyiért jobb alternatíva?
A másik egy sub kábel, jelenleg egy 3-4ezres InAcustic 3m-es kábelem van ennél jobb de még megfizethető kábelt ajánlanátok? Előre is köszi.
-
Baritone
tag
Üdv Mindenkinek!
Hamarosan készülök házimozi erősítőt cserélni. Magnat hangfalaim vannak, és olyan erősítőre lenne szükségem, amiben van wifi, és bluetooth, Létezik ilyen? és ha igen mennyiért? Persze nem akarom kirobbantani hanggal a falak, nem akarom a szomszédod a Helm szurdoki csatával az őrületbe kergetni - bár nem is rossz ötlet-, szóval ár/érték arányban az optimális kellene. Persze nem 500.000 Ft-ért

-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Jav: bocs nem F hanem a sima R, elirtam.....
-
trecom
tag
Üdv mindenkinek véleményeket tapasztalatokat kérnék a fórumtársaktól az svs sb-12-nsd-röl 16nm-re lenne.
-
renatto
őstag
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Heco-t nem szeretnék. A Lektor meg a Q mintha kicsit "lágy" lenne a zenei stílusomhoz. Nekem inkább valami robosztusabb, masszívabb kellene szerintem, kb mint a javasolt Yamaha 555/777. Ezeket meghallgatom. Inkább kicsit durvább/nyersebb hangfalat szeretnék, mint egy lágyat, még ha a zenei minőségben bukok is kicsit, de ellenben több dinamizmust, dögösséget kapok. Remélem érthetően írtam le. Köszönöm a választ!
-
Kroland25
tag
válasz
BBéci
üzenetére
Akkor mindenféleképp ajánlatos a 2db?miben lenne jobb az svs?Az a bajom a velodynokkal..nem tudom beállítási probléma, vagy mi lehet az oka hogy észrevehető a focalok mellett, de nem akkora a várt hatás mint amit szeretnék..próbáltam más helyeken a subokat de nem sok változást hozott..

[Spiky03 várlak Szeretettel
remélem a projektor és a vászon is addigra a helyére kerül.. -
Kroland25
tag
Üdv!
Pár hónapon belül megválnék,jelenlegi 2db velodyne cht 12r-típusú subomtól..Az lenne a kérdés jobban járnék e 1db ilyen subbal..de az év második felében vennék még 1-et 38nm s helység!!svs sb 13ultra -
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Csak nem bírtam ki, hogy ne kapcsoljam be. Kézre már elég meleg volt
Most bekapcsolva hagytam, csak vissza kellett jönnöm melózni. Estére remélhetőleg tökéletesen átmelegszik és kipróbálhatom, hogy mit is tud igazából, de már a kóstoló is nagyon tetszett (ennyit arról, hogy olcsó mozit rakok össze...) Közben megnéztem a kábelkosarat is, mert megvettem tőle mindent. Az összekötőket raktam be első körben, abból kettőt biztos megtartok (bár a másik kettővel nem tudom, hogy ki mit tudna kezdeni lévén, hogy RCA-XLR, max átszereltetni lehet). Neotech NA 12165 FP120R-rel, meg FP601G-vel és igencsak jól szól, nem gondoltam volna. Hangfalkábelból van még NS1965 FP202-vel, azt is megnézem majd este, de a VdH D300S olyan jól megérti a Micro-t, hogy nem tartom nagy esélyesnek ellene a Neotech-et. -
rayoliviero
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4013
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Még olyan sok időm nem volt hallgatni őket, még ismerkedünk

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Akkora térbe kell a kraft. És abban az SVS-ben van.