-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdekakas
senior tag
válasz
rayoliviero #122657 üzenetére
Köszönöm szépen, ez volt a gond!
Még 0-n se kapcsol be alacsony hangerőn, +5 a legjobb talán.
Alapból valami -3 köré lőtte be a teszt. Feltettem +5-re, és lejjebb csavartam a subon a hangerőt.
Most már ezt is tudom, hogy emiatt nem kapcsol be a mély, hogy kevés löketet kap az erősítőből. -
hdekakas
senior tag
Akinek JBL Arena 100 mélysugárzója van, vagy valami hasonló, ami Auto fokozaton lekapcsol hogy ha rövid ideig nem kap jelet, nektek működik?
Nekem lekapcsolja a mélyládát kb 5 perc után, ha nem kap jelet (ha a többi hangfal igen, csak a mély nem, akkor is), viszont vissza már nem kapcsolja semmi esetre sem, csak ha mögé nyúlok, és átnyomom a kapcsolót Auto-ról On állásra. Ha az erősítőt kapcsolom ki-be, akkor se.
Úgyhogy ez így elég bosszantó, Auto álláson nem is lehet használni csak állandóan bekacsoltként. Mert ha kb 5 percig beszéd jelenetek vannak ahol a basszus nem kap teret, akkor lekapcsol, és utána már vissza soha nem kapcsol.
Ez így normális? -
hdekakas
senior tag
Na, töltöttem fel hangot a Yamaha erősítőmről, ami jelenleg szélgépként funkcionál.
Alapzaj
Próbáltam másik házban is, csak az erősítő bedugva, meg egy hangfal rá, mihelyst jelet kapott, ugyanez lett az eredmény. -
hdekakas
senior tag
válasz
Sz.Miki #122436 üzenetére
Köszönöm, már írtam is a boltnak.
Másnak esetleg ötlete, vagy véleménye?
Mármint hogy minden hangforrásból (ha nincs az erősítőbe semmi dugva, csak bluetooth-ról játszok le zenét, akkor is) elég hangos susogás, szélzaj hallatszik. (Nem búg, nem recseg, olyan mintha a huzat süvítene be az ajtó alatt.) JBL Arena 170 5.0 szett van rákötve (sub a jövő héten jön).
-80 és +16 között állítható a hangerő, -30 esetén már hallom 1 méterről, ha épp csend van egy jelentben. 0 körül már elnyomja a tényleges hangot, élvezhetetlen.
Az erősítőnek lehet valami gondja, vagy valami egyéb tényező kavar be? Beállítást már mindent kipróbáltam 2 nap óta. -
hdekakas
senior tag
Hello!
JBL Arena szettet vettem a napokban, mellé egy Yamaha RX-V379 erősítőt.
KB -20-as hangerőn már hallom, hogy sistereg az összes hangfal egyformán, olyasmi, mintha szél fújna a filmekben. 0+5 hangerő körül pedig már mintha tornádó pusztítana, úgy susog.
Mindegy, hogy milyen forrásból játszok le, sőt, ha minden kábelt kihúzok az erősítőből, és bluetooth-on játszok le zenét, akkor is ugyanez a helyzet. Kábé olyan 0 hangerő felett már nem is lehet hallgatni semmit, mert elnyomja a susogás a hangot.
Mi lehet ez, és megszüntethető-e valahogy?
Amúgy 2,5-es kábelekkel vannak rákötve a hangfalak. A center pl 1 méteressel, és az is ugyanannyira susog, mint a hátsók, amik 8,5 méteressel. -
hdekakas
senior tag
Ha a TV-t és az erősítőt összeköti az ember HDMI-n keresztül, akkor az ARC funkció által megszólaltatja a hangot az erősítő?
Úgy értem, hogy nem csak akkor, hogy ha valami (pl pc) forrása megy az erősítőbe, onnan a TV-be, és az VISSZAküldi a hangot? Ha nincs más rácsatlakoztatva, csak a tv és erősítő hdmi-vel, akkor is LEadja a hangot és nem a TV hangszórói fognak megszólalni? -
hdekakas
senior tag
Üdv! Azt meg tudja valaki nézni, vagy aki esetleg tudja. Ha a HDMI kábelt a TV-re kötöm, majd a TV ARC HDMI csatlakozóját és az erősítő HDMI BEmenetét kötöm össze, akkor is leadja a hangot az ARC?
Tehát pont fordítva, mint ahogy használni szokták, nem az erősítő KImenetéből az TV-be, hanem a TV ARC-jéből az erősítő BEmenetére.
Azért érdekes ez, mert ha működik, akkor ilyen fordított bekötéssel nem szükséges ARC-os erősítő. -
hdekakas
senior tag
Üdv!
Boston Acoustic MKII kombóhoz melyik erősítő lenne a jobb, egy
Yamaha RX-V379,
vagy egy Denon AVR-X520BT
A Denonnak nagyobb a teljesítménye ahogy látom a 150W-os hangfalakhoz, cserébe nincsen ARC rajta. 70W-ot 8 ohm-on tud, míg a Yamaha 70 W-ot csak 6 ohm-on, így a Denon jobban ki tudná hajtani a front hangfalakat.Vagy melyik értékét nézzem ami mérvadó abból a négyből?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Futás, futópályák
- Horgász topik
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged