- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-KP-
addikt
válasz
i@lex #133217 üzenetére
-1, egy hozzászóláson belül leírt kb. 5 orbitálisan nagy baromságot. Nem azzal van a baj, hogy hozzászól, de amíg nem rendelkezik kellő ismerettel, tapasztalattal addig nem kellene az észt osztani. Főleg nem egy százezres fórumon, ahol ki tudja hány ember olvassa el a tanácsát, aztán megy be a sűrű erdő közepébe a tanácsa alapján. Kicsit több alázat és önkritika kellene. Én se szoktam pl. autószerelési tanácsokat osztogatni, mert marhára nem értek hozzá. Ha pedig tényleg sületlenségeket ír és kijavítják, rohadtul senkit nem érdekel a hisztis, sértődött duma.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
i@lex #122667 üzenetére
Ha az erősítő maxra kalibrál az nyilván hiba.
Mikor mi +10dB-ről beszélünk az azért van, hogy az érzéketlen automatika érzékelje mikor kell bekapcsolni.... De amikor manuálisan emeljük +10dB-re, olyankor csavarjuk lefelé a volume potmétert a szub seggén is (kézi decibelmérővel ellenőrizve az eredményt).
Egyébként semmi más nem kell ennek a megértéséhez kizárólag józan paraszti ész. -
BBéci
legenda
válasz
i@lex #122667 üzenetére
Miért nem jó a +10 dB? Semmi problémát nem okoz, nálam végig úgy üzemelt a REL S/5. Amikor az ELAC SUB 2090 került a helyére, akkor levettem +8-ra, mert annak 10 fokozatban, mV kijelzés mellett állítható a bemeneti érzékenysége.
Ha az erősítő önbemérője állítja be a +10 dB-t az elég különös, olyannal még nem találkoztam. Annak meg kell keresni az okát.
-
Tamoo
nagyúr
450e ... az komoly. Jó, tudom ennyibe kerülnek újonnan... csak mindig meglepődök hogy van aki megveszi. Hangban nem tud többet mint a 250-es Arcam amit 65e-ért vettünk öcsémnek pár hete.
Újdonságokat keményen meg kell fizetni.De nem akarok belemenni az új Vs. használt vitába. Megértem mindkét oldalt.
-
Oldfighter
senior tag
Tudtommal szakmai fórumban vagyunk. Sok embernél már nem az van, hogy bekapcsolom, kikapcsolom a készüléket. Tesztelnek, be/átállítanak ezt-azt, ésatöbbi, miközben tapasztalatokat(!) halmoznak fel. Egy-két hete írtam már itt erről. Felőlem bárki használhatja a legalapabb, legolcsóbb házimozinak(sicc) nevezett szettet, de ne várjon hozzá megerősítést, hogy milyen remekül döntött. Ha neki csupán annyit jelent a szettje mint egy háztartási vasaló, akkor egészségére, nagyon elégedett lesz vele. De mások nincsenek abban a "szerencsés" helyzetben, hogy így tekintsenek a hobbijukra. Mint ahogy én sem.
-
törölt tag
Erre egyet tudok mondani: ha neked tetszik, nekem sincs semmi bajom vele, használd egészséggel, tölts vele hoszú éveket és szolgáljon a számodra a legnagyszerübb szórakoztatóeszköznek. (Nem irónia,nincs kedvem hozzá.)
De engedtessék meg, hogy meglegyen róla nekem is a véleményem, ha már egyszer hallottam többször más-más társaságban és hadd soroljam oda ahová való szerintem: korrekt kezdő hangfal, HD-re csak jobbb erősitőre kötve érdemes venni, Mivel alig jön ki a különbség,és csak számára magas kategóriával -mint pl. a tied- és ne ez legyen az én számomra is a non-plus ultra. HA annyi van aki szeretné és csak erre van lehetősége, természetesen ajánlom de ha többre is futja neki/van igénye akkor had engedjem feljebb menni az ES felé,vagy ha úgy tetszik,az LS, vagy akár az Array felé. -
bajnokpityu
félisten
-
Oldfighter
senior tag
A több ezer hobbi közül pont ezt tudtad kiszúrni amit megszólhatsz? Még csak nem is a legdrágább "hóbort". A feljebb lépéssel nincs semmi gond, ha az ésszerű keretek közt zajlik. Nehogy azt hidd ám, hogy nincs mellette lemondás más javak felé, ami meglehet, hogy éppen más valaki favoritja.
-
Tamoo
nagyúr
A Studio 180-at még senki nem titulálta tűzre valónak. Nem rossz doboz az sem a kategóriájában mozira, de az ES jobb. Ennyi. Az lett ajánlva helyette. Ha neked ez a "tűzredobás", akkor arra nem tudok mit mondani. De egyébként meg ha valakinek az lenne róla a véleménye, azt is szabadon "kinyilváníthatja".
Erősen sarkítasz. De részemről ez ennyi, befejeztem.
-
gyurczy
őstag
Nekem valahogy nem szúrt szemet, hogy itt zokogna a banda nagyja, hogy de szar ami otthon szól. Nyilván mindenki keresi az előrelépési lehetőséget, az irányt, utat, hogy merre lehetne menni még és az megéri-e neki vagy sem.
Szenvedélybeteg? Erős szavakat használsz szerintem. Ha az ember a gyereke uzsonnapénzét is ebbe öli, azt mondom oké, de ha egyszerűen van rá lehetősége, hogy ebbe lapátolja bele a pénzét, akkor azzal mi a baj?
Szerintem a megszállottság szót kerested, azzal meg sok baj nincs, amíg a hifiben éli ki magát az ember.
-
Parson
addikt
Off:
No ezzel a hsz-szel bőven leirtad magad sztem is..."Attól mert a hangfalakat meg a tv-t felviszed a padlásra még nem lesz moziszoba."
Ha nem attól lesz ez szoba moziszoba, hogy mozinézésre alkalmassá teszed, és rádásként mint ilyen szoba egyéb pl nappali funkciókat már kevésbé vagy egyáltalán nem lát el, akkor minek nevezed? Konyhának?Pfff...
Elnézést a többiektől, én sem akarom tovább papripkázni a dolgot, de ennyire negativ és pökhendi hozzászólásra nem lehet nem reagálni.
On:
BBéci:
Mi van akkor, ha a hangfalat mégis közel teszed a falhoz, de a falat mondjuk akkusztikailag módositod, hogy kevésbé verjen vissza hanghullámokat? -
kimi02
őstag
Ki mondta hogy "überkülönleges" ?
Amúgy nem nappali.
Lesz vetitőm és proji is , ha még veszek foteleket akkor az általad linkelt szoba számomra nem nagy szám.
Még azért kiváncsi lennék arra is , hogy mennyi embernek adatik meg egy 65nm-es szoba(nem nappali) amit ilyen célra szánhat. Az nem 10/8 lehet 10/1Na mindegy, én elégedett vagyok vele.
-
BBéci
legenda
Kifejezetten durván fikáztál, ráadásul belekeverted a laminált padlót is. Senki nem mondta, hogy az nagy pukkanás (nálam csak a gardróbban van olyan), viszont a képeken nagyon jól mutat. Azt is figyelembe kell venni, honnan indult a projekt. Egy 60 négyzetméteres kopár, fehér falú tetőtérből varázsolt Kimi - a mi tanácsaink figyelembevételével - egy olyan házimozi és zenehallgató helyiséget, ami csak elismerést érdemel.
Nem dedikált moziszoba!Aki az álló hangdobozait a falhoz tolja, jobb, ha meg sem szólal.
-
gyurczy
őstag
Nem, elég lett volna, ha nem szólsz hozzá, vagy minimum nem ilyen stílusban, hogy kb leszarozod kimi dedikált moziszobáját és leidiótázod a banda felét.
Szerk: Attól, hogy telenyomod szmájlival a hozzászólást és leírod, hogy nem bántásból kérdezel, a stílus még bántó és kioktató marad. Mint a reakciódban a gyengébbek kedvéért duma...
Na részemről ignore.
-
Toobee
veterán
Mi itt szeretjük megosztani a többiekkel, hogy ki mit szerzett, milyen lett a szobája, vagy csak ok nélkül feltölteni pár igényes képet. Elég családias itt a légkör.
(#33628) Jimanszky : nem az a lényeg, hogy kinek mi fér bele, hanem az, hogy a 46"-os tv esetén, a rendelkezésre álló ~150 centibõl nem lehet mozit összerakni, ezért messzebbre kell ülni. Önigazolásnak nagyon jó, amit ismételgetsz, de attól még helytelen.
-
törölt tag
Teljesen meg vagyok elégedve az LG cuccaimmal.Régen volt ez sztereotípia, azóta változott a világ
Sose gondoltam volna h LG tv-m meg LG házimozim lesz
Sanci38: Panelban lakom, és iszonyat hangereje van ennek a házimozinak, tönkre tenni abszolút nem szeretném.A kérdés, hogy mennyire minőségien szólna(minimum úgy, ahogy most szól)
-
-
mp54
senior tag
Mindenki menjen el személyesen és hallgassa meg magának.
Ez azért nem ilyen egyszerű! Hallani is tudni kell!
neked is megfog (felelni)
Hát ez az: ha nem tudod, mi a "jó", akkor a rossz is megfelelhet....(lásd a sok LCD tv-ét szar képpel, az is sok embernek nem csak megfelel, hanem még jó is...) -
-
nuke7
veterán
használtan ennyiből egy középkategóriás cucc kijön, ami nagyon-nagyon jól szól - ha még nem hallottál jobbat. (csak Bbécit tudom idézni)
ezért modntam, hogy a 606 jó választás lehet mozira, ha jó áron hozzá tud jutni.
nem a túlzásokról van szó, hanem a szövegértelmezésről(#31049) Tamoo :
-
Ed Parker
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest