Hirdetés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe
üzenetére
Valamit elnéztél, az ELAC FS 247.2 listaára 2300 euró.
(#122893) Perzeusz
Már megérte ide regisztrálnia.(#122898) rootmin
A topik összefoglalójában olvasható, hogy az erősítő árának kétszeresét kellene 5.0 hangdobozszettre költeni, ehhez pluszban adódik a szubláda. Nincs kőbe vésve, de támpontnak jó. Eltérni inkább lefelé érdemes, tehát 1:2 helyett, 1:1,7-1,8. -
rootmin
tag
válasz
BBéci
üzenetére
És Denon 3808-amhoz mi a legjobb kategória, ami még nem túlzás? Mozi mellett sztereóra is gondolok, a hallgatott zene elég vegyes, de a testes, dinamikus hanghoz ragaszkodnék (rock, metál és elektronikus zenék miatt, az gyakrabban forog, mint Adele és Diana Krall
)Ahogy láttam, többeknek is van ilyen AVR-je errefelé, ki mit hajt vele?
-
Savanya67
csendes újonc
válasz
Perzeusz
üzenetére
Köszi szépen, igen nem szeretnék sok pénzt szánni rá, néztem használtat is, igazából csak azt szerettem volna megtudni, hogy hogy működik-e a laptoppal összekötve az 5.1 ezzel a géppel ?
Most láttam egy Sony-t is, esetleg ez is jó lehet vagy talán jobb mint a pioneer ?
http://www.jofogas.hu/budapest/Sony_STR_DG510_hazimozi_erosito__tavval__meromikrofonnal_42221918.htm?first=1
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Pazolini
üzenetére
Ha valóban egy árban van jelenleg, de az Elac listaára 1.600€ a Canton Ref. 7 listaára 4.100€ volt, akkor melyik éri meg jobban (ha csak az árat nézzük) Kategóriában az Elac kb. 2-vel lejebb van.
Hangban meg amelyik jobban tetszik ......

(#122893) Perzeusz
Kíváncsi voltam hogy "muzsikál" nálad, de akkor ha jól olvastam bevált ....
-
Perzeusz
tag
válasz
Pazolini
üzenetére
Én nemrég jutottam hozzá egy Canton Vento 870.2 párocskához Nemir ombe fórumtárstól. Gyönyörű hangjuk van. Jazzre, főleg vokális jazzre nagyon bejövős. Metált nem biztos, hogy szereti. A magasa hihetetlen részletező. Filmekben az eső pl olyan, mintha tényleg kint állnék
Először féltem, hogy kevesellni fogom a mélyeket, de aztán hamar megnyugodtam.
Csak azért írom ezeket, mert a Reference egy kategóriával feljebb játszik, úgyhogy az még durvább lehet.
Egyébként a Cantonok beárazását nem értem. Az általad kinézett Reference Netdepónál 500.000/pár, Octogonnál 500.000/db
Érti ezt valaki? Ekkora árkülönbségek nem szoktak lenni. -
Savanya67
csendes újonc
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni, házimozi erősítő vásárláshoz.
Olyan erősítőt szeretnék, amelyik képes a Laptop-ról a képet és az 5.1-es hangot kezelni.Az alábbiban gondolkodtam, esetleg ez megfelelő lehet ?
http://www.plazmadiszkont.hu/termekek.php?megnyit=hazir&fajta=&gyarto=1067&id=5667
-
Heffi
őstag
válasz
lacapaca99
üzenetére
Mutass egy ilyen képet a géped lejátszó eszközeiről.
Ha rca-n van hang, akkor szerintem nem lesz az optikai kimeneten.
-
BBéci
legenda
válasz
Pazolini
üzenetére
Ha nem tervezel erősítő cserét, sem hozzá valami komolyabb sztereót, akkor még a 247.2 is túlzás ahhoz a Marantzhoz, pláne a Canton. Utóbbi tudásának felét sem hallanád meg.
Valamint a helyiség mérete is fontos, az ELAC szerintem kevés 25-28 négyzetméternél nagyobba. Nálam 22,5 négyzetméteren remekelt a 247 BE, utána 249 jött, mozira rendben volt, sztereóban nem tudta igazán kifutni magát.
Az sem mindegy, miféle lejátszót használsz, mert alapjaiban határozza meg a hangminőséget. Kiváló HTPC, vagy OPPO szintű gép illik mindkét hangdobozhoz.Nem kellene idézőjelbe tenned a túlértékelést, mert egyértelműen az a helyzet. Nem gondolhatod komolyan, hogy az egy kézben lévő Denon és Marantz egymás alá vágna. Nem adhat - nem is ad - a Marantz 500000 forintért jobb hangot, mint a Denon 700000-ért, amennyibe az AVR-X6200W kerül.

-
Pazolini
senior tag
Ha mindkettő egy árban lenne, mint ahogy alakul a dolog, akkor melyiket választanátok?
Canton Vento Reference 7 vs ELAC 247.2
Általában is kérdezem, meg az általam "túlértékelt"
Marantz SR7010 AVR-hez nézvést is... -
Heffi
őstag
válasz
lacapaca99
üzenetére
Tehát a xonár SPDIF-je az alapértelmezett eszköz. Az erősítő a megfelelő bemeneten várja a jelet, azaz olyan bemenet van választva, amihez az optikai bemenet van rendelve?
-
Heffi
őstag
válasz
lacapaca99
üzenetére
A hang beállításoknál jó lejátszó eszköz van kiválasztva?
-
lacapaca99
csendes tag
üdv.
Érdeklődnék, hogy nekem van egy Jvc rx 5062s fajtájú erősítőm amihez csatlakoztatni szeretném a számítógépemet,és mivel eddig nem szólt szépen az 5.1 es filmeknél vettem hozzá egy új Asus xonar dg hangkártyát amit optikai kábellel szeretnék összekötni, ez meg is történt a képeken linkelt módon de meg se mukkan... Valakinek valami ötlete hogy mi lehet a gond ? -
Aurig@
őstag
Üdv. Ismét!
Annyi lenne a kérdésem, hogy mennyire befolyásolja a hang minőségét, hogy van-e az álló frontokon hangfaltüske? Érdemes alá tenni, (laminált parketta van a szobában)?
Ha igen, milyet ajánlanátok?
Köszönöm
-
mhmpista
aktív tag
válasz
cintula187
üzenetére
Nem emlékszem hol, mert nem vagyok otthon, de a Kodiban lehet 2.0ás lekeverésnél külön adni kakaót a center hangsávnak.
Aztán lehet csak az XBMCben volt benne de biztos hogy találtam anno ilyet.
A settings levelt ne felejtsd átállítani Advancedre.
Este rátudok nézni.
-
csibuka85
őstag
válasz
Sefter
üzenetére
Igen volt de kb Agusztus óta nincs Sub-om. Az egész rendszer elkezdett recsegni és félelmetesen kilengenek a hangszórok is kis hangerőnél. Ezt már végképp nem értem. A Sub beindult de nagyon furán működik. Ahol lenne basszus ott meg sem mozdul a hangszóró ahol meg nem kéne lennie ott meg dübörög.
Van hagerőszabáűlyzó BBéci csak a Sub oldalára tették.
-
BBéci
legenda
válasz
csibuka85
üzenetére
A régi szubládádon ugyanezeknek kellett lennie, ezért nem értem, mi a probléma?
Lowpass = crossover = keresztváltó.Lespórolták a hangerő szabályozót???
(#122865) cintula187
Valahogyan biztos be lehet állítani, de ötletem nincs, mert a Kodi is beleszólhat.
Sajnos gyakori a tiédhez hasonló panasz, mert nincs a rendszerben centersugárzó. De meg lehet szólaltatni az 5.1 filmeket sztereóban is normálisan, ha az erősítő rendesen végzi a dolgát és a jel, amit kap, az sincs mókolva. -
cintula187
addikt
Sziasztok!
Az alábbi gondom lenne. Sztereó szett otthon. PC- HDMI - Pioneer VSX827 - HDMI - TV
az összekapcsolási mód.
PC-n KODI játsza le a filmeket.
DTS hangsávoknál van az a bajom, hogy beszéd halk, akció túl hangos és folyton állítanom kell ilyenkor a hangerőn. Hangkimenetnek 2.0 vagy 2.1 van megadva.
Nem tudom hogy ez anomália -e és együtt kell élnem vele vagy be lehet állítani valamit, hogy ne legyen ez a gond?
köszi -
csibuka85
őstag
Köszi , megpróbálom úgy ahogy mondod. A hgangerőt maxra vagy milyen potira gondoltál ?
Subfoofer Pre Out van csak a Pioneer VSX 920-as erősítőmön.
Megnéztem de sajnos így sem szól.
A rendszerem úgy van összekötve hogy a számítógépből kijön a HDMI kábel belemegy az erősítőbe majd onnan a TV-be. -
mp54
senior tag
-
csibuka85
őstag
válasz
BBéci
üzenetére
Szia érdekel a jó minőség csak hírtelen most ilyen van itthon. Összekötöttem egy sima RCA-val de az a baj hogy nem szól. Szerinted mi lehet a baj ? Az előző Sub-bal szólt. Lehet tönkre ment a Sub csatlakozó ? Hogy lehetne még kideríteni hogy nem a Subnak van baja esetleg ?
-
csibuka85
őstag
A Sub-ot egy sima Vékony RCA-val is össze lehet kötni ?
-
Pazolini
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
szerintem 6200 és 7200 között vhol...
7010-et viszem hallgatózni, csak ebben a hidegben szállítva kell majd pár óra bekapcsolásig...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
krichd1
üzenetére
egyébként amennyire emlékszem, a nagy reference K1 canton egész megbocsájtó volt, és jól szólt. jó vétel lehet a ref 7 canton is, de a 247-t is nagyon szerettem, ajánlom. legjobb az lenne, ha ki lenne próbálva a végleges láncban.
és itt jön be, h miért nem vettem sosem webshopból olyan hifit, amit nem ismerek. a 14 nap nem arra való, hogy kipróbálgatni, hogy kategóriájában melyiket vegye az ember, arra legfőképpen haverok otthonában kéne rájönni, vagy saját cuccokkal ellátogatni szaküzletbe.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Tamoo
üzenetére
sokan a damping factorra fogják, de sztem ez kevés infó. fejhallgató erősítőkkel nagyon sokat szórakoztam, de nem nagyon találtam mérhető összefüggést a jól hajtó erősítő és a műszaki paraméterek alapján.
fejesek megtanitottak, hogy igazából a hangszóró összetett terhelése + erősítő+ "hangfalkábelnek" együtt van valami kombinációja, ami néha bejön, néha nem.
krichd1: köszönöm a javítást. jól benéztem, a reference meg aluminium-kerámia oxid.
Pazolini: denonban az kb minek felel meg? de kb jó lehet mozizni. zenén profitál a millás elektronikákból is.
-
Pazolini
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Kösz, bajnokpityu (a teljes hozzászólást) !

Szerinted SR7010 elég lehet neki (247.2-nek) egyelőre 20nm-es könyvtárszobában, később egy 30 nm-es és nagyobb belmagasságú tetőtéri nappaliban?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ez az úgynevezett "hajtási képesség" kiszűrhető valamilyen műszaki adatból?
-
mivamma
senior tag
válasz
Smiley
üzenetére
Szia!
Két éve, amikor vettem a lakást én is megfutottam ezeket a köröket. És az lett a végeredmény, hogy a kábel jön ki a falból mindenféle csatlakozó nélkül. Szvsz fölösleges még egy kötést beletenni a rendszerbe, és nem mellesleg ultra szívás a panelt vésni! Még az ellenségeimnek sem kívánom (három napig véstük/vágtuk, hogy minden kábel a falban legyen). Azt is vedd figyelembe, hogy 6-os válaszfalak vannak, amikbe nem biztos, hogy bele tudsz tenni egy 2-es vagy 3-as védőcsövet. Ha komolyabban érdekel a téma, keress meg privátban, és mesélek/elmondom az általam választott megoldást.
Ui: ha mégis szerelvényezni akarsz, és védőcsövezni, akkor remélem nem a XX. kerületben laksz

-
csibuka85
őstag
Sziasztok én Norbi vagyok és kaptam egy Klipsch RW10-es Sub-ot és sajnos nem tudom megcsínálni hogy szóljon sajnos. Egy olyan RCA val szertném összekötni aminek két vége fekete és két vége piros. Szerintetek miért nem jó ? Az előző Subbal ment így. Pioneer VSX 920-as erősítőm van hozzám.
Köszi a válaszokat. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian
üzenetére
247 nálam majd 40nm-en üzemelt évekig, zárt hátsó reflexnyílással. kell egy izmos erősítő, lesz neki mélye. (izmot nem wattokban értem, hanem hajtási képességben, nálam 14Wal ment évekig)
szvsz a cantonnál pontosabb és levegősebb. Magas tartományban jobb felbontású a JET,mint a selyem dóm, egyúttal kevéssé megbocsátó is.nagyobb cantonokat hallottam, nem pont ezt a ref 7et. a nagyobb cantonok viszont összeszedettebbek, kerekebb előadást tudnak, és hosszabban hallgathatóak.
Pazolini: ha személyesen veszed át, nem mondhatod le, mert meg tudod tekinteni.
-
Smiley
addikt
Kozuletek hasznal valaki fali aljzatot a hangszoro vezetekekhez?
2 het mulva kezdem a panel felujitast, mar most ki akarom epiteni a falban az osszes helyiseghez a hangszoro kabelt is, viszont eleg lehangolo a valasztek a fali aljzatokbol. Az osszes csiptetos, ami nem igazan tetszik.
Letezik egyaltalan ebbol valami normalisabb darab, vagy hagyjam a francba, es csinaljam meg magamnak mondjuk speakon apa-anyaval. -
Norbi 72
veterán
válasz
gabika1969
üzenetére
Nálam 2-esek vannak fronton+center.Meghallgatnád?

-
krichd1
addikt
válasz
BBéci
üzenetére
Vicc akart lenni, csak lemaradt a
. Egyébként azok az eurós összegek nem teljesen kőbe vésett árak, ahogy észrevettem.(#122833) Pazolini: Valószínűleg igen, kevés, bár én nem ismerem a HM erősítőket. Elac is pontos, precíz, de másabb karakter, illetve karcsúbb a hangja.
-
BBéci
legenda
válasz
krichd1
üzenetére
Itt az FS 247.2 ára a hivatalos magyarországi disztribútornál: [link]
Hol van ebben misztikum?(#122829) Pazolini
Ahol a Reference 7 jól szól, oda nem biztos, hogy elég lesz az FS 247.2. Nézd meg a doboz és a membrán méreteket, ahhoz a Cantonhoz inkább a 249.2 hasonlítható.
Nemrég hallgattam egy rendszert FS 249.2 frontokkal, Cambridge Audio CXR200 és Primare SPA23 erősítőkkel. Utóbbi tudta belőlük kihozni a maximumot, tehát ezzel is érdemes kalkulálni, csúcskategóriás erősítő való eléjük. -
krichd1
addikt
válasz
Pazolini
üzenetére
Szia. A Vento Reference 7 DC már nem Ikon 6, hanem Rubicon 6 szint. A Cantonnak őszinte, neutrális, kicsit kemény hangja van, ennek minden előnyével, hátrányával, tehát kiszolgálására oda kell figyelni.
Elac az árait ilyen misztikumként kezeli, ezért sosem tudom, olyan mint a mesében, hol van, hol nincs, de többnyire nincs, mintha nem is akarnák eladni. -
Pazolini
senior tag
Sziasztok!
Hallgatott valaki Canton Vento Reference 7-est? 500 pénzért akciózzák.
ELAC FS 247.2-vel versenyez most nálam, de magasabb kategóriának látszik a szintén német ELAC-nál, 2008-as fejlesztés, azt hiszem.
Sajnos nem tudom meghallgatni. ELAC-ot már hallottam, elég meggyőző volt. Cantonról alig találni valamit a neten, s ebben a fórumban sem került még elő a neve...
Marantz SR7010-zel hajtanám. Valamelyiküket.
Ikon 6 is felmerült korábban, de enyhén dobozosnak tűnt Marantz prémium sztereó vassal.OFF
Ha nem internetes rendelés, ami elállási joggal jár ugye, hanem személyes vásárlás, de úgy, hogy a kereskedő kérésemre berendeli a boltba a forgalmazótól a nem kis értékű terméket..., akkor joggal várhatja el a vásárlást, vagy simán lemondhatom még??? Cucc megjött a boltba, fizetni még nem fizettem, előleget nem adtam, csak ígértem, hogy érte megyek. Volt már valamelyikőtök ilyen dilemmában?

-
Norbi 72
veterán
válasz
gabika1969
üzenetére
Nincs.

-
devil-k
nagyúr
válasz
rayoliviero
üzenetére
Ez az árazás, így mocsok gáz... A cipőt sem úgy árulják, hogy a fél párnak írják ki csak az árát.
-
BBéci
legenda
válasz
rayoliviero
üzenetére
Azért annyi, mert a legutolsó darabokra közösen ezt az árat találták ki. Kész kifújt, nincs és nem is lesz több.
Speciel hangdobozok esetén nekem sem tetszik a darabár, mert alap, hogy párban adják és veszik. Egyértelműen megtévesztő. -
BBéci
legenda
válasz
rayoliviero
üzenetére
Nem követem az árakat, azért kérdezem: úgy már nem jó?
-
i@lex
őstag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Na ne mond.

-
i@lex
őstag
-
válasz
BBéci
üzenetére
"Ha ezt szűrted le az írásomból, az nem az én bűnöm, mert még hasonlóra sem céloztam."
Ezt írtad : "Aki a minőséget keresi, ritkán fordul mondjuk az Extreme Digitálhoz."
Én is meg akartam kérdezni, és devil is erre utalt, hogy mi köze a termék minőségének és a minőség keresésének ahhoz, hogy hol veszed meg a terméket?

-
Norbi 72
veterán
Megjöttem BBéci-től,meghallgattam a Yami elő-végfokot.
Hát,kicsit több dinamikáért nem éri meg a húzós ártöbblet,amiben egyet is értettünk.
Viszont a nagy Elac sub kíváló darab!Az Aurumok is nagyon szépen szólnak.

Még egyszer köszönöm a szíves vendéglátást!

-
BBéci
legenda
válasz
devil-k
üzenetére
Ha ezt szűrted le az írásomból, az nem az én bűnöm, mert még hasonlóra sem céloztam.
Pár éve tanúja voltam egy telefonbeszélgetésnek, ami egy importőr és a Media Markt illetékese között folyt. Valamiért olcsóbban akartak adni pár terméket, mint a beszerzési ár, ezen vitatkoztak. A multiknak valamiért megéri.
-
spiky03
veterán
válasz
Tarlóbetyár
üzenetére
Én a 3020-at választanám, abban nagyobbak a hangszórók.
De választ azt amilyen a többi hangfaladban a hangszórókészlet, mert mozin azért nem hátrány ha egységes.
-
Tarlóbetyár
tag
Sziasztok! Mozizásra háttérsugárzónak, szerintetek melyik jobb a Q Acoustics 3010 vagy 3020?

-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Dorian
üzenetére
Ok, az én olvasatom szerint a porvédőn nem lyuk van csak elvált a membrántól.
Ragasztás javasolt.
A fáziskúpos hangszórók gyártásával nincs tapasztalatom, mivel olyat nem gyártottunk.
De az elv ugyanaz, ha szabad a légrés oda bármi bemehet, ameddig csak por, addig nincs baj. -
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
A legdrágább AQ kábeleket szerintem sehol nem szokták csak úgy készleten tartani
Nem véletlen. Azért ha kell mondjuk valakinek boxer vagy cinnamon, akkor elég jó üzletet tud csinálni 1-1 akció keretén belül.Szerk.
Most látom, hogy az előzőnél elírtam. Szóval mindenki pénzből él és senki sem hülye.
-
devil-k
nagyúr
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Dorian
üzenetére
Most szivatsz?

A Dalí lektor nem fáziskúpos és a hsz-ban sem volt erről szó.Benceb:általában műanyag, papír vagy textil, ott az esetedben egy impregnált szövet porvédő a képről.
Nem nagy történet leszedni, de csak akkor szedd le ha könnyen jön, azért kell ujra ragasztani.
Ha jól tart, csak pótold a ragasztót ahol elengedte.
Én egy két perces melóért tuti nem vinném sehova.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Érti ezt valaki? Ekkora árkülönbségek nem szoktak lenni.