Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed Parker
nagyúr
válasz benceb77 #122795 üzenetére
A légrés mérete a tekercs nagysága és teljesítménye függvényében változik, de ettől független simán bekerülhet valami. Önmagában egy kevés por ártalmatlan,de jobb megelőzni hogy más se kerüljön bele.
Nehogy a légrést töltsd fel ragasztóval
Mert akkor ugyan garantáltan por mentes lesz viszont a membrán sem fog mozdulni.
A porvédőnek a széle alá ami 1-3mm széles, oda kell ragasztó. Ha finoman fel tudod szedni az egészet akkor ragaszd körbe és ugyanarra a körre tedd vissza. -
Ed Parker
nagyúr
válasz benceb77 #122792 üzenetére
A porvédőnek ahogy a nevében is benne van védenie kell a légrést ahol a tekercs mozog.
Ha oda valami retek kerül bele, akkor a hangszóró zöröghet.
Ragaszd vissza, membrán anyagától függően valami ragasztóval, ami nem pillanat ragasztó.
Ez akár lehet sikaflex, szilikon bármi, csak ne keményedő és ne tartalmazzon cián akrilátot. -
benceb77
tag
Dali Lektor szettem van, tegnap a takarításnál a levett hangszóróvédőket kipórszívóztam, a membránokat óvatosan Pronto Duster-rel portalanítottam. Azt vettem észre az LCR centeren, hogy az egyik mély-középen a porvédő (középen) nem illeszkedik teljes felületén a membránhoz. Kb. 1 cm szakaszon van egy kis rés.
Ha jól értem a hangszóró működését, akkor ennek nem lehet negatív hatása a hangra. Vagy tévedek? -
ttower
aktív tag
Sziasztok
Polcsugarzok ala mekkora allvanyt erdemes valasztani (front hangfalak eseten)? A magassugarzo keruljon nagyjabol fulmagassagba?
It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.
-
sander123
csendes tag
Vagy esetleg egy TAGA Harmony TAV-606 SE 5.0 Hangfal jobban megérné mint a magnat?
http://www.hangkepstudio.onlineuzlet.hu/hangfal/hangfalszett-5-0/taga-tav-606-v-3-5-0-hangfalszett-akcio/
-
törölt tag
válasz sander123 #122778 üzenetére
Igen bár én a Magnatot Wharfedale-vel és Onkyo szettel is meghallgatnám egymás után aki nyer-- alapon.
Papíron megadott adatokkal NE foglalkozz!! Wattokkal sem! Se Ohmokkal! Nem biztos hogy ugyanaz a szabvány/séma szerint van mérve! Úgy gyártják ezeket hogy megfelelőek legyenek azonos árkategórián belül. -
BBéci
legenda
válasz sander123 #122778 üzenetére
Ezt a topikot ajánlottam, nem a haladó szintűt.
(#122782) Mezga Aladár
Nincs, mert legalább másfél éve nem találkoztam 400-assal, az előbb említett történet pedig két hetes. A rendszer is teljesen más.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Pepszi #122763 üzenetére
"Csodát" ne várj egyiktől sem. Ezek kis lépések a Concept után. Legalábbis az RS, Cantont nem ismerem. Elsősorban más, de nem sokkal jobb. A center és az RS1 viszont előrelépés, nagyobb mint a Concepté. Talán mozin is "egységesebb" - jobban egyben van mint szett.
Ha nincs nagy tér pl. nagyon jó mozit lehetne összehozni 4db GR10-ből + GRLCR-ből. Ez egy-két év alatt összehozható 400e-ből angol hirdetéseket böngészve.[ Szerkesztve ]
-
sander123
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Venni akarok egy 5.0 hangrendszert+ erősítőt
magnat monitor supreme 800+ pioneer vsx 520-on gondolkodom
Jó párosítás szerintetek?
Esetleg hasonló árban jobb?
Hány wattos erősítő ajánlott ennek a hangredszernek? -
mandju
senior tag
válasz dunkel #122770 üzenetére
Milyen Focalokról van szó?
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
spiky03
veterán
Nah mi lesz helyette?
Csak nem Te is MA-sodsz?@(#122763) Pepszi
Esetleg tudom ajánlani a Canton Chrono szettet az sokkal jobb hangra, mint a GLE.
Ha esetleg elég a polc hangfalak, akkor ajánlom azt ami nekem van a Chrono CL szettet.[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
törölt tag
válasz Pepszi #122763 üzenetére
MA RS bizony nagyon jó, lásd Ragadozó és Tamoo bejegyzéseit.
De ha ujat akarsz, a Canton is megéri. Demeg kell hallgatni.
Dunkel Focalját ha meghallgatod sztem a többit el fogod felejteni, MA RS ér a nyomába az emlitettek közül, tehát ha neked megléphető a focal, merem ajánlani. -
Jozzz
tag
Hál istennek ezen a rendszeren már régen túljutottam,
Jelenleg Onkyo TX-NR1008-as és B&W CM8-as széria van. A képi megjelenítő egy 4K TV...
Azért ez a szint már olyan ahol érzékelnem kellene...Ja és Vardus400-as volt csak elírtam...bár nem mintha számítana
Ideje az adatlapot is frissítenem...[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Jozzz #122768 üzenetére
OPPO BDP-105EU volt a forrás, aminek két HDMI kimenete van.
Volt szerencsém VTEN-hez, sem a képe, sem a hangja nem nyűgözött le. Arcam UDP411-hez hasonlítottam.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Jozzz
tag
válasz BBéci #122765 üzenetére
És mi volt a forrás?
Van 3 fajta HDMI kábelem . Egy alap 3k-s egy AQ Cinnamon valamint egy AQ Vodka. Nekem a forrás egy Popcorn Hours VTEN volt, de sajnos sem képben sem pedig hangban nem sikerült különbséget tennem köztük...a kép annyira nem is érdekelt, a hangra voltam kíváncsi. Bíztam a jó eredményben...de még placebo hatás sem volt... Mind a filmeknél(BD50) és a zenéknél (veszteségmentes) ugyan ez a helyzet.
Lehet a forrás a kevés, és ezért nem érzek semmi különbséget? -
Acheron
őstag
Sziasztok!
Még régebben vettem egy TEAC UD-301 DAC készüléket, akkoriban az volt az elképzelés, hogy később ezt valahogy beépítem a hangfalas rendszerbe. Most Egy AVR-X4000 erősítőn gondolkodom, ebben önmagában is van DAC, és elboldogul a DSD -vel. Van értelme összekombinálni az erősítővel ezt a DAC -t? Jelenleg a PC -n ezen keresztül van hajtva a fejes, igazából nincs kihasználva.
Köszönöm a véleményeket! -
BBéci
legenda
válasz Jozzz #122760 üzenetére
Vodkát hasonlítottam Hamához és KáCsáshoz, hallottam különbséget. 55 colos VT60-on a kép különbség akár placebo is lehetett, annyira minimális volt.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Pepszi
tag
Meglepően gyorsan elkelt a concept szettem.
Egész sokáig szolgált, még Toobee-tól vettem előző mozis korszakának a végénKellene egy hasonlón időtálló szett 300 ezer környékén.
avx-ről a MA RS szett
új canton gle496/426/456 akciósan
új dali lektor akciósanvan esetleg valami amit még érdemes meghallgatni?
-
deicide
veterán
De hogy 20 percig böngésztem a manual-t, mire rájöttem, miért nem jó a 4K@60Hz 4:4:4 még mindig (Ma cserélték a 479-et 679-re). És az RX-V679-en elő kell hozni az Advanced menüt a készüléken billentyűkombinációval és van egy 4K Mode nevű opció, ami alapból 2-n van és át kell rakni 1-re. Láss csodát, van RGB színterem.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
mivamma
senior tag
válasz BBéci #122756 üzenetére
De ha agy adott kábel (AQ) náluk 15.700 és máshol 9900, akkor nem kérdés, hogy hol fogom megvenni! Most ismét megnéztem, és 2-5000 Ft különbség van az árakban.
Most komolyan, felőlem adhatja a Tacso is ugyanazt a terméket, ha lènyegesen olcsóbb, akkor ott fogom megvenni!
[ Szerkesztve ]
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
BBéci
legenda
válasz mivamma #122755 üzenetére
Annak a gyártónak a KáCsa a kizárólagos magyarországi disztribútora, listaáraik jóval az európai átlag alatt vannak. Kétségtelen, hogy néha akcióznak a viszonteladóik, mert beszerzési áron szabadulni akarnak a beragadt készletektől. Aki a minőséget keresi, ritkán fordul mondjuk az Extreme Digitálhoz.
-
mivamma
senior tag
válasz enricotoxic #122746 üzenetére
Csak óvatosan a kácsában vásárolt kábelekkel (AQ). Több ezret lehet spórolni, ha egy kicsit körbe néz az ember.
[ Szerkesztve ]
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
BBéci
legenda
válasz enricotoxic #122753 üzenetére
A helyedben hazavinnék a KáCsától egy Carbont és kipróbálnám, különös tekintettel a hangjára.
-
enricotoxic
tag
válasz z123456789 #122752 üzenetére
OK, köszönöm az infót.
(#122749) spiky03, (#122750) liszi70, (#122751) Dorian
Köszönöm.
-
z123456789
addikt
válasz enricotoxic #122748 üzenetére
Állítólag ahogy írták lentebb is, a nagyobb távolságok átívelésére már fontosabb egy jobb minőségű kábel.
Én ~3000 Ft-os eBay-es, Amazonos, illetve PC boltos/HAMA-ás, médialejátszóhoz kapott gyári (=PC-s alap) kábeleket próbáltam.
Az anyagi helyzetem miatt választottam ezeket. Ezért nem is mondom hogy nem jobb egy 10 ezres, 100 ezres nagyságrendű kábel, de nekem így tökéletesen megfelel a rendszer. Illetve azért, mert én még pár évig tesztüzemmódban vagyok ezek terén. (Spórolás van )Szerintem is bátran válaszd a Kácsás, vagy Pearl termékeket.
-
Dorian
félisten
Válaszd a jobbik Kácsás kábelt, vagy vmelyik alap AQ-et és légy boldog.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
nagyúr
-
spiky03
veterán
Én ezt a Kácsá-s kábelt [link] használom 1 és 2 méteres verzióban plusz a MED-jez kapottat.
Nekem teljesen megfelelnek.Még nem volt kedvem letesztelni, hogy van-a különbség a MED-hez kapott kábelem meg a Kácsás között. De vsz ilyen távolságon nem lesz különbség.
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
enricotoxic
tag
válasz z123456789 #122747 üzenetére
Nyilván a saját tapasztalat a legfontosabb. Legalább az irányt szeretném belőni, mert nem hiszem, hogy nagyon sok kábelt ki fogok/tudok próbálni. Lehet, hogy "óriásölő" valamelyik Kácsa kábel. Párat meghallgatnék/megnéznék.
Te miket próbáltál ki, miért döntöttél a Pearl mellett?
THX
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
A HDMI kérdés mindig egy vitaindító a legtöbb topicban. Ellenben rengeteget olvashatsz visszakeresve a témáról.
Mindenképp a te szubjektív véleményednek kell hogy tetsszen! Vannak üzletek, ahol letét ellenében kipróbálhatod a magasabb kategóriájú kábeleket, ha jól tudom HDMI-ket is. (Javítsatok ha azokkal nem így van! )
SR7007-tel és egy MED lejátszóval használom a PEARL kábeleket. Számomra tökéletes, de még eddig nem is próbáltam ennél jobb kábelt otthon.[ Szerkesztve ]
-
enricotoxic
tag
Mi a véleményetek az Audioquest Pearl HDMI (2m) kábelről?
Marantz SR7008, Pioneer BD LX71, HTPC és Samsung UE46D6000, erősítő megfelelő hangsugárzókkal. A TV-t egy-másfél év múlva cserélném 60" körüli 4k HDR megjelenítőre. 2.5 méterről nézem a megjelenítőt. Elegendő ez a kábel vagy vegyek mást, házon belül drágábbat?
Nem cserélném le egy év múlva a kábeleket, emiatt is kérdezem. AudioQuest Carbon HDMI és a Pearl között tapasztaltatok kép és hangminőség differenciát?
Kinek milyen tapasztalat van HDMI kábelek kép- és hangminőségével? Saját tapasztalat érdekelne.
-
senior tag
esetleg ez? Yamaha RX-V379
-
ithomas
őstag
válasz mZoleee #122738 üzenetére
Neked kell eldöntened, hogy a jobb hangminőségért cserébe vállalod-e a kockázatot.
Az itteni szellem tükrében én is használtan vettem egy közép-magas kategóriás erősítőt, de én speciel megszívtam...hdmi panel hibás lett, javítva is lett, majd fél év után újra meghalt.
Kidobtam az ablakon 100k-t.
Ezek után sokkal drágábban vettem egy új (hasonló kategóriás, de más márka) erősítőt 5 év garival.
Ez persze nem jelent semmit...legtöbben probléma nélkül hallgatják a használt vasukat évekig...de a nyugalmat és az új szolgáltatásokat keményen meg kell fizetni.[ Szerkesztve ]
Real eyes realize real lies!
-
törölt tag
Mindjárt két jó ajánlat a hardveraprón, 150 környékén: egy 2 éved Denon vagy Új Pioneer 930-as. Mindkettőt bátran ajánlom. De ez 6 éves és felülübereli. Még láttam egy Onkyo 818-at de abból alkudni kellene.. és bátrabban veszek mind ujat mert már bizonyitott, és a denon/Onkyo hangja bizony köröket ráver a másik kettőre.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Simán. Hangminőségben össze sem hasonlíthatóak. Az esetleges meghibásodás pedig ritkán fordul elő és túlnyomó részt javítható. Én 3808-am amúgy épp meghibásodott, még nem vittem szervizbe, de tájékozódtam. Ha proci hibás, akkor is ~35-ből megvan. Na most ha megnézzük a jelenlegi azonos kategóriás erősítő és ennek a használt ára közti különbséget, az bizony sok-sok százezer Ft, elég sok javítás belefér...
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
senior tag
válasz bajnokpityu #122735 üzenetére
de jelen esetben inkább vennél egy 10 éves cuccot mint egy újat 150-ért?
-
senior tag
válasz bajnokpityu #122735 üzenetére
Igen tudom, ezért is óckodom egy kicsit a használt dolgoktól.. de ha jobban járok vele, akkor sajna nem tudok mást tenni... vagy esetleg más alternatíva?
-
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék, egy házimozi erősítőt vásárolni, mert a jelenlegiben sajnos megadta magát a processzor chip, amit nem igazán tudok sehonnan beszerezni.. pedig jó lenne, ha lehetne
A régi erősítő egy Denon AVR-1604 volt, szóval ehhez szeretnék egy hasonló kaliberűt vagy talán egy kicsit jobbat.
Ami a lényeg, hogy 5.1-es rendszerhez legyen , és nem lenne baj, ha az AVR-1604 adataihoz képest, mondjuk még a BluRay és a hozzá tartozó specifikációkat is tudja (DTS-HD és társai).
Nem ragaszkodom a Denon-hoz, csak ez volt eddig, és nagyon szerettem, de ha esetleg van jobb, és megfizethető áron, akkor minden lehetőséget szívesen fogadok!Segítséget, és a válaszokat előre is köszönöm!
MZ
[ Szerkesztve ]
-
-
tomic
addikt
Tovàbbra is azt mondom,hogy ha van elég hely,hogy szellőzzön akkor felesleges,persze àrtani nem àrt egy plusz venti. Ha annyira forró a teteje és amúgy erre a tipusra ez nem jellemző ez akkor nem marad màs hàtra mint,hogy felhîvd a szervîzt vagy bevidd egy àtvizsgàltatàsra. Szerintem kibirsz 4000 ft költséget plusz azt a kis időd mîg megnézik.
-
Ragadozó
Ármester
válasz z123456789 #122721 üzenetére
Köszönöm srácok
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Teki1986
tag
-
Ragadozó
Ármester
válasz lemmy9 #122695 üzenetére
3 eszköz nincs használatban, 2 cd lejátszó és egy dvd játékos, a többit használom...
A sztereó tornyon hallgatok zenét (de ennek az erősítője hajtja a frontokat is), a többi a házimozi, hm erősítő, egy sztereó erősítő a hátsóknak, BD lejátszó, pc, médialejátszó.Nekem sok a lemezem nem fogom feldigitalizálva hallgatni őket...
Shingen, Pepszi: köszönöm
Most tesztelgetjük párommal...féltem, hogy kevés mélye lesz, de közel van a BR6-hoz a mennyiség, a közép és magas hangok sokkal tisztábbak...
[ Szerkesztve ]
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Nemir Ombe
addikt
válasz BBéci #122707 üzenetére
Ez egy kicsit "marketing szöveg", ha valóban hallottál ilyen és olyan Atmos-t, akkor tudhatod, hogy ég és föld a kettő között a különbség. Ráadásul a "rárakott" Atmos hsz-nál a visszaverődés miatt eléggé érdekes tud lenni a hangzás, a direktnél viszont van rendes "Atmos hatás".
(ne vedd kötekedésnek)
Hmm ....
-
lemmy9
őstag
-
-
BBéci
legenda
válasz xtremetuning #122704 üzenetére
Nem kereskedők duruzsolnak ilyet a fülembe. Saját tapasztalatom is van bőven.
-
tomic
addikt
Jól emlékszem neked is Arcam 400 van? Mert ha igen akkor nagyon érdekes amit írsz,mármint,hogy a kezed alig bírja el. Nálam langyos,max. meleg a teteje.Még soha nem volt forró pedig még nyáron is néztem. Most kb 24 fok van a szobában és több mint 2 órája megy és hallgatjuk,de rátudom tenni a kezem akár hosszabb ideig is.
Lehet jobban jársz ha megelőzöd a bajt és felhívsz egy szervizt és megkérded őket mi a véleményük róla. Ventivel nyilván nem ártasz neki,de normális eseten még az sem kellene szerintem.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Tamoo #122703 üzenetére
detto. anno talán 2 helyen is hallottunk atmosos szobát, a mennyezetinél még csakcsak hozzáadott valamennyit az élményhez, de a frontok tetejére rakott izékből gyakorlatilag elhanyagolható. az meg megint másik dolog, h egy normális 5.1el, a képpel együtt totálisan fölösleges a mennyezeti cucc. ha a mennyezeti cucc ócskább minőségű hangszórókból van (ami azért elég általános), akkor meg konkrétan zavaró.
nem tudtak már mit kitalálni, amihez alig kell fejleszteni a cégeknek (ugye gyárak is kész chipekből dolgoznak). ahelyett, h csinálnának jobb hangot olcsóbban, inkább baromságokat fejlesztenek...
szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz BBéci #122701 üzenetére
"sokak szerint legalább annyira jó" - azok a sokak ugye kereskedők, akik árulják ?
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz BBéci #122701 üzenetére
"Frontsugárzók tetejére helyezett Atmos hangszórókat használok, az sokak szerint legalább annyira jó, mint a mennyezetbe épített."
Azért ezzel kapcsolatban vannak fenntartásaim.
(#122702) mp54: Alkatrészek élettartamára elvileg jó hatással lehet (de ezt senki sem tudja megbecsülni), hangminőségen biztosan nem javít. Sőt a rezonancia révén lehet ront, de az megint más dolog hogy milyen mértékben és észreveszed-e (nem valószínű).
Én egy 14cm-es csendes PC-s házventilátort raktam rá szilikon vagy nem tudom milyen lábakkal ami egyrészt jó rezgéscsillapító másrészt bírja a hőt (biztosan nem olvad rá).[ Szerkesztve ]
-
mp54
senior tag
Kérdés azokhoz,akik értenek az (ilyen jellegű) elektronikához:
-HM vas nagyon melegszik (szinte nem bírja el a kezem)
-tettem rá laptop hűtőt (melynek csendességével elégedetlen vagyok), ezután a burkolat alig langyos
-tehát a kiáramló levegő hőmérséklete lényegesen alacsonyabb
-tehát egy hőt termelő alkatrész felületi hőmérséklete lényegesen alacsonyabb, mint korábban, de belül ugyanannyi hőt termel
Ez a változ(tat)ás milyen pozitív hatással lehet az alkatrészen keresztül a hangminőségre és az alkatrész élettartamára?
Kösz! -
BBéci
legenda
válasz Tamoo #122698 üzenetére
A frontsugárzók tetejére helyezett Atmos hangszórókat használok, az sokak szerint legalább annyira jó, mint a mennyezetbe épített. Természetesen többször hallottam olyat is. Tervbe van véve magam mögé, a könyvespolcra még két hangdoboz elhelyezése.
Árulja el valaki, hogyan lehet kilőni Yamaha erősítőből a Decoder off állást. Fogalmam sincs, miként kapcsoltam be, de azóta nem megy az ARC.
Ha másként nem megy, "factory reset" lesz a vége, de még arra sem jöttem rá, hogyan kell végrehajtani.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest