- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Leminősítik az S26 Ultra zoomkameráját
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Nonjour: nem fordít az EU-ban az AirPods
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Aktív témák
-
Siriusb
veterán
válasz
Stalker-2572 #2395 üzenetére
Nekem Ninja Plus van, tehát így, ventivel együtt is jó. A venti belóg a RAM-ok fölé, de nem gond.
-
Nippon
őstag
Na, nincs vége...
Most van egy EPP-s CL4-es 2gigás Corsair kit-tem és azzal szenvedek.
2.1V-ot adok neki és így tesztelgetem de van egy furcsaság amit nem értek.
1112-et értem el vele eddig, de még csak 1066-on teszteltem tartósan, amit bírt is.
Néztem különböző beállításokat 1050 (3x350) és 5-6-6-18-ig el is jutottam így.
Ami érdekes, hogy ha biosban beállítom mondjuk az 1050-et akkor van amikor újraindul és feláll a windows de ha utána kikapcsolom a gépet és vissza akkor kezdődik az újraindulás sorozat. Közben ha megy a teszteben nem hibázik. De olyan is van, hogy biosból kilépve sem indul el a gép, hanem kezdi az újraindulgatást amíg ki nem resetelem. Csinált már BIOS Recovery-t is magától.
Ha a proci alapon van és beállítok neki 4x266 -1067Mhz-et, akkor viszont zokszó nélkül elindult, eddig minden alkalommal.
Mi lehet? -
Stalker-2572
veterán
Ket kerdes mielott letennem a voksot a DS4 mellett...
Ramegy a Ninja?
A-Data 800-ra nem haklis?
Egyeb rejtett bajba van? -
Whynot?
aktív tag
srácok! 160GB-os maxtor (master) és egy Pio 108 DVD (slave) író van az IDE kábelemen. Amióta összeraktam érdekes belassulások vannak, amiből sokszor csak resettel tudok szabadulni. Egyszer ki akartam várni, hogy mi lesz a vége és 45 perc után nyomtam resetet egy kis program telepítésekor, ami ezután 10 másodperc alatt felszaladt a gépre. CD vagy DVD íráskor pedig tuti kiakad a gép. Eddig kb 10 próbából 1 lemez sikerült csak. Rémlik régről, hogy a PIO nem szeret slave lenni, de szerintem ettől még nem kéne a gépnek belassulni, max rontaná az írást.
Lehet, hogy ez a Jmicron csoda szívat? -
Rabby
tag
Pinnacle PCT PRo a tv tunerem. Hangom nekem csak akkor van ha belső CD-IN-re kötöm rá, de akkor is csak a hangerőszabályozó szoftverrel tudom módosítani a hangerőt ( távirányítóval, pinnacle tv software-el nem! ). A gond az, hogy ilyenkor is egyben huzigálja az összes csúszkát és egy szemernyi esélyt sem ad arra, hogy én állítsak be vlmi kényem kedvem szerint! Ez egy igen idegesítő dolog, de nem tudom, hogyan szüntessem meg!
-
Hack3er
őstag
Gigabyte GA-965G DS3 -at lehet valahól kapni?
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
Minimálisan segít a borda, de inkább csak eloszlatni a hőt (1-2 eft-t megér).
De ha langyos a ramod, akkor nem kell rá.
5-5-5-15-el próbálj még húzni az fsb-n hátha megy többet is a procid, nállam 7*434 = 3040 Mhz (vagy 8*380 = 3040 Mhz) -ig megy alapfeszen a proci, de nem mondanám jónak... -
Végre megvan a ram.
Corsair XMS2 2x1giga 800CL4-lett. Most 900-on tesztelem 4-4-4-12-n 2.1v-al meglátjuk meddig jut.
-
Nortid
aktív tag
áhh rángattam én már midnent, manual idözítés, kaptam a multkor válaszokat, mindet megpróbáltam, semmi nem segített...
áhh elég nekem a 830mhz ugyis csak játékra kell -
-
Rabby
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám a Gigabyte 965P-S3 alaplapom hangkártyájának felvételi funkcióival:
- nem lehet a felvételi hangerőket külön-külön állítani ( cd-in, mikrofon, stb )
- tv-tuneremnek nincs hangja, mivel nem lehet kiválasztani semilyen bemeneti csatornát használatra
- játékon kívül mikrofon működik, azonban game indítűsakor szinte semmi, de az is inkább egy nagy adag zajként jelentkezik
Tudna valaki segíteni ebben???
Ötlet ( nem szeretnék hangkártyát venni!)?
-
DeepDish
őstag
-
rob210
nagyúr
válasz
Anonymus23 #2354 üzenetére
HA kikapcsolod a jmicron chipet azaz az idevezérlőt tehát csak sata eszköz van a gépedben akkor felgyorsul a szerkezet.
Én most már kiteszteltem állíthatom, hogy gyorsabb a gép.
A sata író reakció ideje is jóval gyorsabb mint az idésé volt. -
válasz
Gorneck #2353 üzenetére
Nemtom emléxele de mondtam, hogy 965p-s3 nál 9 ből 8 at vissza küldtünk nagykernek és mondtam hogy p5b-t veszek, viszont abba nem ment a ramom
lol . Nah mindegy végül 965p-ds4 nél maradtam ugyanis ez volt az egyetlen kaphato lap nálunk, meg máshol is, a lényeg hogy ebben tökéletessen megy a ramom...
gyors kérdés:
mivel első inteles cuccom ráadásul conroem meg aztán nem is olvastam végig a hsz eket
szvl :
425*7 minden alapfeszen az jó eredmény? netom bírná e tovább mivel a ramokat nem merem tovább nyuzni , 667es samsung ramok igy is 850 en mennek 5-5-5-12 be 2.0 v mellet
és nemtom meddig merjek feszt adni a ramoknak
[Szerkesztve] -
DeepDish
őstag
PCI bust tudom 33.33 fixre allitani,mert sehol se talalom?
-
rob210
nagyúr
válasz
Anonymus23 #2338 üzenetére
Már megkaptad a váaszt
DE igen ha ezt kikapcsolod gyorsabb lesz a postolás.
Ez tulajdonképpen az idevezérlő.
Egy ide csatlakozó két ideeszköz így kapott a lap egy ilyen chippet ami kezeli az eszközöket.
Hát nem lett a legjobb. -
Pietrosz
addikt
válasz
Gorneck #2339 üzenetére
Ezt tudja a jmicron chip:
PCI Express to 2*SATA II and 1*PATA Host Controller
Overview
JMB363 is a single chip, one-lane PCI Express to two-port Serial ATA II and one-port PATA Host Controller. The JMB363 is designed to provide two-port SATA II and one-port PATA connectivity. The JMB363 supports both AHCI and Legacy IDE controller to increase system feasibility, including Native Command Queuing (NCQ), Hot Plugging, ATAPI Device Supporting, Port Multiplier with Command-based Switching Supporting, Programmable Output Swing Control to fit SATA II Gen1m and Gen2m (External SATA Connection, eSATA). It features PCI Express bus and Serial ATA II interface to express high performance storage devices. -
Gorneck
legenda
válasz
Anonymus23 #2338 üzenetére
Nekem is az volt, de fel lettem homályosítva...
jmicron chip= gigabyte sata 2 chip. Simán biosba sata/ide device disabled. Aszhem... -
knajf
senior tag
mondom mit értem el: mondjatok rá valamit!
Ugye DS4 az alaplap, ez adott. A ramok GeIL Ultra 800 2×1 gigás kit.
400×8 @ 1,4125V - stock coolerrel (62° max)
2× ramszorzó = 800MHz, 2,15V, 4 4 4 12
-winrarban 1280mb/s
-orthos futott 10 órát, high priority-ben , úgy hogy mellette 10 órán átt loopolva volt a 3dmark03
cinebenchben (9.5) 22 sec a renderelés két procival.
több értékem nincs, 3dmark lényegtelen, hisz pótkarival nyomom még egy ideig. 2700 amúgy x300se-vel
szerk: ja everestben majh mindenbe első vagyok ramteszteken, max az első 3ban vagyok benne... ha nem első.. erre is reagáljatok mert NINCS VISZONYÍTÁSI ALAPOM - egyenlőre -
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
zsolesz8881 #2327 üzenetére
Írd már le pls mit is állítottál a biosba?!
-
zsolesz8881
tag
Szasztok! Egy kérdés: Én sok mindent kipróbáltam már de nem tudom feljebb rakni 400-nál az fsb-t.7x400-on megy most de ez fölé nem akar menni.Ha valakinek van ötlete kérnék tanácsot.Feszt nem nagyon akarok állítani csak ha muszály.Gépem adatai megvannak az adataimnál.
-
kiszu
senior tag
12 órája futtatom az orthost ezzel a 380-as beállitással és nem hibázott.
Viszont közben eszembe jutott,hogy még tegnap a 400 as hoz adtam 1.4 es feszt. Ezt visszavegyem 1.35 re vagy maradhat így? -
válasz
Bile Demon #2316 üzenetére
Én is arra gondoltam, befogok szerezni egyet.
-
rob210
nagyúr
Látom ti jól elbeszélgettek
Én most vettem sata dvd írót kikapcsoltam a jmicron vezérlőt és nagyon fasza lett a gépem.
Olyan gyorsan jön be a windows hogy a post képernyőnek nincs ideje felvillanni.
Ez már döfi ezt szeretem
A jövő héten veszek bele még egyet. -
Csipisz
tag
Köszi a kimerítő választ
-
Csipisz
tag
Lenne a DS3 tudoraihoz egy pár kérdésem.
- mennyire biztonságos a bosfrissítés windows alól ennél a lapnál
- mi az a sata ''native mode''
- ha az inteles sata portot akarom használni, akkor feltétlenül fel kell-e telepíteni a GIGA raid vezérlőt (nem akarok RAID-ot). Egyáltalán a kettő közöl melyik a jobb GIGA vs. INTEL.
- elbír e biztonságosan 2 optikai meghajtót (dvd író) az az egy IDE port, az írással nem lesznek-e problémák.
A válaszokat előre is köszi. -
Pietrosz
addikt
Töltsd le ezt:
[link]
Válaszd ki a small FFTs tesztet, a prioritás legyen 9. Indítsd el
Akkor jó ha 10-12 órát megy hiba nélkül. Ekkor már nem nagyon lehet gond.
Mivel neked 15 perc alatt hibázott két prime-al, úgy tippelem kb 50-100MHz-el csökkentened kell a procit, különben nem lesz stabil. -
kiszu
senior tag
Nnnna,lefuttattam 1 óra 38 percen keresztűl egy prime 95 izzasztást és tökéletesen lefutott hiba nélkül.
Örülök.
Ezalatt sose ment 48 fok fölé a proci hőmérséklete.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3362
- HP Zbook Fury 15 G8 mobil munkaállomás -i7-11800H / 32 GB RAM / RTX A2000
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest