- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Hirdetés
Aktív témák
-
Gorneck
legenda
Semeddig...szombaton vizsgám lesz...szal tanultam...
Azt a kis időt amit a géppel töltöttem ott 1-2 ember véleményét bizonyítottam a saját igazammal szemben önmagamnak...
Igazam lett...
Jahh és lehet nem is 2.1V kell ehhez: [link], bár westlake még nem reagált rá semmit...mármint, hogy listába tesz e.
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
410-től elkezdem majd a felfelé lépkedést...szépen. Sztem véglegeset, majd hétfőn tudok mondani (30-60 percet min rászánok egy beállításra), de ha tudsz vegyél A-Data Vitesta-t...jó az a ram nagyon. Lehet időzítésben semmivel se mutat jobbat, mint egy Cors, Geil...
[Szerkesztve] -
[link]
300FSB-ről indítottam 12:8-as RAM : CPU aránnyal
10-esével lépkedtem ~106*-ig
ja s a RAM-nak adtam a bios-ba a biztonság kedvéért +0.2V-t
alacsonyabb időzítéssel ill. tovább nem is próbáltam!!
megjegyzendő hogy a A-data DDR2 1066+ EE
gyári adatai: ‧ Timings: 5-5-5-15-2T ‧ Voltage: 2.2V~2.3V
szal ezek szerint túlsok külömbség nem lehet
más: már akartam kérdezni .... az miért van ha a ram-ot bazírgatom akkor /magasabb tartományba 9**mhz/ akkor a lap restart /akár win vagy bios beállítás/ után lekapcsol 2-3mp-ra s újra elindul
nektek csinál ilyet?
esetleg van oka?
[Szerkesztve] -
Fori23
őstag
Annyit megy mint a P5BD, azt megnéztem ugyanazokkal a beállításokkal. A feszeket próbálgatom most, picit máshol lesz mint előzőleg
Már volt egy CMOS-resetem. A ClockGen nem tökéletes. Restartolt, és a post-nál valami f@szságot mutatott a CPU-ra. Csak a reset segített
[Szerkesztve] -
1200 szerintem nem fog összejönni
próbáltam tolni neki +0.3V-t meg 6-os időzítés de elindulás elött mindig újraindult a gép
esetleg hogy próbáljam meg?
ill. a lap támogatja az EPP-t? vagy azt csak a nvidia 590 tól felfele lévő lapok tudják?
ill. a High Speed DRAM DLL Settings micsoda mire jó?
[Szerkesztve] -
-
törölt tag
Nekem is tetszik!
Szerintem az előbb, 3600-on a memóriák miatt vágott ki a teszt: + 0,275V, s 900 MHz@4-4-4-10, bordák nélkül...át is megyek a DDR2 topicba érdeklődni efelől.
Mikortól mondható stabilnak a rendszer? 30 percet futtattam az Orthost 8x420-on, de leállítottam...sajnáltam szegény CPU-t: még két napja sincs gépben, s máris ilyenekkel kinzom.
Jó ez a DS4!
[Szerkesztve] -
törölt tag
Tegnap óta nem szórakoztam vele túl sokat, most egy indítás erejéig gondoltam, a lovak közé csapok...a CPU kapott 1,45 V-ot, a RAM-ok +0,275-öt (nincs rajtuk borda, a levegő sem igazán járja őket, nem mertem narancssárgába menni), az FSB és MCH pedig +0,2-t.
A proci 8x450 MHz-en (3600 MHz) megy, a RAM-ok szinkronban, 4-4-4-10-es időzítéssel.
Azért az a Ctrl+F1 trükkös picit.
A lapról kialakult benyomásom pozitív, mindazonáltal felületes még.
Még le kell tesztelnem, stabil-e...azt hiszem, indítok is egy Orthost!
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
Elég régen vettem...még IC7es korszakomban...
Fehér nyunya...amit vagy tasakban vagy injekciós kiszerelésben adnak a legtöbb hűtőhöz.
Én nem...régebben pedig 3 havonta pasztáztam...de jött az xp120 és Big Tájfun...ezeknél már lap kiszedetellel járt a dolog így meggondolok kétszer...
Szal akkor nyugodtan mehet a chip-re és a cpu-ra is az artic. -
-
-
Robi_73
őstag
Akkor neked szerencséd volt!
Én még sosem használtam!
Sok alaplap gazdája rájött már, hogy win alatt bizonytalan a frissítés kimenetele. Én így szoktam meg, és csak egyszer volt vele problémám, akkor is egy hibás floppy okozott gondot, de egy Hotswap segített.(Abit TH7II) Azóta csak CD-ről frissítek. A Q-Flash segítségével pedig gyerekjáték a bios-t frissíteni.
-
Nippon
őstag
A full passzív cuccossal az a bajom, hogy kívülre kell szerelni, én pedig házon belül szeretnék mindent. Persze egy kis káz és egy gyorscsatis szép passzív radi sem tűnik rossz ötletnek.
Arra gondoltam, hogy veszek 2db 12x24-est a ház hátuljába és arra két venti lecsavarva. -
Nippon
őstag
Rendben, akkor csak magamra vettem.
Viszont ha ennyire otthon vagy a témában, akár segíthetnél is.
Csak félig leszek OFF, mert a lapról is szó esik. Ha nem gond, válaszolj PÜ-ben.
Mozart TX házam van és úgy szeretném megoldani a vízhtést, hogy proci + vga (8800) és esetleg a northbridge és a FET-ek legyenek bekötve a rendszerbe.
Mindezt, a lehető legkevesebb ventivel és azok is letekerve.
Elég sok hely van a TX-ben a vízhűtés számára.
Két 12x24-es radi elviszi ezt a cuccost? -
-
Nippon
őstag
Igen van hangja a ventiknek akár egy léghűtéses rendszeren.
A blokk kialakítása valóban nevetséges, amit rögtön le is szögeztem, mint ahogy azt is, hogy nem is tudtam rendesen ráhúzni az északi híd miatt.
Valószínűleg egy jó blokkal lehetne javítani, de nem érdekel. A csövekkel ismét beleszaladtál egy remek meglátásba. Minden rendszer leszűkül a csatlakozóknál és a radiátor csövei is szűkebbek, mint a cső.
A 400L/h szerinted gyengusz, most erre mit mondjak? A legtöbb számítógépes vizhűtéseknél használt pumpa ennyit tud. Nyilván van az Eheim-nek is komolyabb de az magában többe kerül, mint a TT kit.
Két eltérő alaplapban lévő procit összehasonlítani eleve nem érdemes, semmilyen értelemben.
Az én procim 1.425V-on megy a kolléga 1.2xxV-szemben, nyilván az sem számít.
Azt a szinte már lényegtelen apróságot, hogy a procik is melegedhetnek eltérő módon, meg sem említem.
A radi pedig réz, alu lamellákkal, mint a többi.
Egyébként szeretem a hozzád hasonló, kultúrált és intelligens embereket de tényleg.
Mint említettem ez a cucc olcsó, ezért a teljesítménye sem csúcs, viszont abszolút elfogadható, ellenben egy Innovatek nem biztos, hogy megér 50-60-70 ropit, mert alig teljesít jobban.
Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest