- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Bemutatta második generációs harmonikamobilját a Huawei
- Apple Watch
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Aktív témák
-
slett27
addikt
Újabb info : megy a 800-as GEIL Ultram 1000MHz-en is (5-5-5-20), itt már az MCH-nál +0.2V kell, a RAM-nak pedig +0,5V, ez nagyon sok, melegszik nagyon, nem merek így ORTHOS tesztet csinálni, vmi aktív hűtés kell a RAM-ra.
-
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #1596 üzenetére
Köszönöm, most adtatok pár ötletet.
F6 az elég friss. Vagy mire gondolsz?
Egyébként a lap sarkában az van, hogy rev 1.0. De amikor kerestem képeket, ott inkább olyanokat láttam, hogy 0.2. Ez jelent vmit? Én úgy tudtam, hogy ebből csak egy rev van.
Ja igen, és C1-es a chip van rajta. -
Gorneck
legenda
válasz
Dobimaster #1592 üzenetére
-
tlac
nagyúr
válasz
Dobimaster #1592 üzenetére
Ctrl + F1
PCI-E legyen 100
Proci 1,35 vagy több
Ha nem megy akkor szépen adagold a feszeket. FSB, MCH, MEM
[Szerkesztve] -
Dobimaster
tag
hy lenen egy két kérdésem
hogy tudom a dq6 biosában be álitani a...
fsb mértékét
a memóriának adott feszt
a memória időzitését
a memória mhz-jét
az fsb-nek adot feszt
jah és hoyg minek kell feszt adnom hoyg menejn a c2d e6400om 400 fsb-n?
válaszokat előre is thx
(sajnos nem tok angolul: )
azért irok ide mer tutomal nem különböziknagyon a ds3 és dq6 biosa és dq6 topikjánka elég kicsi a forgalma. -
slett27
addikt
3.01.652-es Everest-et használjuk most ? Vagy melyiket, hogy ne legyenek összehasonlíthatatlan eredmények.
-
slett27
addikt
Gorneck23: a RAM-jaim eddig 975MHz-en mennek 5-5-5-15-el ORTHOS memtest stabil, jó (30perc) , fél napot nem teszteltem, de nem hibázott. Itt tartok.... +0.4V a RAM-nak, a borda kicsit meleg, de kit érdekel
.
Neked hol van a GEIL-eknek a vége ?
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
Most adjak neki még 0,1voltot hogy 2,0 legyen? Igen.
Vagy alulfeszeli a ramot is, ezt valaki mérte már? 1 hsz. tesztje.
Nincs olyan okos a bios, hogy indulásnál nagyobb feszt adjon mindennek? Inkább a ram. Amúgy van, de tuning nélkül miért is kéne mindennek több fesz?
Ez az újraindul, kikapcsol biztos, hogy a mem miatt van? Nekem eddig mindig. Frissíts egy bios-t. -
Nippon
őstag
Mindenhogy szar ez a Ram. 800-on használom mostantól, amíg megvan. Asszem többet nem veszek Corsair-t.
Milyen 800 memóriát hozassak amelyik biztosan jó 1066-on? -
-
Pietrosz
addikt
válasz
Anonymus23 #1561 üzenetére
Nem tudom mi lehet, Rise & Fall meg nincs meg, hogy kipróbáljam. Ennyi warez elég is volt sztem
-
Gorneck
legenda
DS3 csak egészeket lehet adni: +0.1v +0.2v +0.3v.
Bahh szal dos-ost használsz? Próbáld ki a winfosost is. Orthos csak cpu-t, memtest meg a ramot had nyúzza.
Nálam annó a dosos memtest össze vissza szórakozott egy stabil gépnél, goldmemory meg teljesen hiba mentesnek találta a ramot. Az is volt.
[Szerkesztve] -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #1564 üzenetére
Igen lehet
de minek?
Ok, vannak rossz szériák de nem megy 900on se? Az vicc, mert azt bármelyik ram 800ram megfutja szinte. De mondom orthos alatt megy, most is éppen futtatom, viszont a Memtestben hibázik (bootolható dosos természetesen) Ezért nem értem.
A proci is hitvány....
Gondolkodtam a lapon is, de az nem lehet.
Goldmemory? Mit kell tudnom róla? -
tlac
nagyúr
-
Nippon
őstag
Na srácok most kapok agyvérzést......
Eddig mindig jó cuccaim voltak és a gépeimből ki tudtam csavarni a maxot amit bírtak általában, de most belenyúltam csúnyán....
Segítsen aki tud, kérem erősítse meg, hogy rászexeltem vagy csak elnéztem valamit.
DS4 -F6
2x1Gb Corsair XMS2-PC6400 (Week 29, Year 06)
E6400 (FPO L627A701)
Proci vége stabilan 8x360 - 2.88Ghz 1.4V
7x400 - 2.80Ghz 1.4V ezeken teszteltem de a lényeg, hogy még 3000 alatt elhasal. Nem meleg.
RAM na itt van a nagy kérdőjel, ugyanis orthossal megy akár 1066Mhz-en is, de Memtest alatt még 900on is hibázik folyton.
Mi lehet a baj? Tényleg nem megy 900on egy 800as XMS2? Ja, se auto-n, se 5-5-5-12 (gyári), se 5-5-5-15ön. A ramfeszt 0.15-0.30 között állítgatom és teljesen változó, hogy mikor hibázik a memtestben, volt hogy 1000Mhz-en fél óráig semmi 0,275V-ön de 0.30-on már az első percben, és 900-on akármilyen +fesszel is pillanatokon belül.
Tippek? Kidobjam miután felgyújtottam? -
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #1553 üzenetére
Igen 800 van, de felszorozva, 1,9-re volt állítva. Most adjak neki még 0,1voltot hogy 2,0 legyen? Vagy alulfeszeli a ramot is, ezt valaki mérte már? Miközben 1,8 volton is stabil volt, a ramra pedig 1,9 van írva. Nincs olyan okos a bios, hogy indulásnál nagyobb feszt adjon mindennek? Ez az újraindul, kikapcsol biztos, hogy a mem miatt van? Most volt először ilyen, bár talán máskor is, de eddig a clear cmos-t nem kellett használnom.
-
Pietrosz
addikt
válasz
Gorneck #1556 üzenetére
Igen, a képen az alap állapot látszik
A gigás csatival az a ''baj'', hogy hiába felrakom a giga raid drivert, ugyanúgy megmarad a PCI IDE controller. Csak a fentebb leírt variációban tűnik el
szerk.: Az ide controller is eltűnik? mert nekem az megmaradt, csak az inteles csatin megy nekem ez a ''trükk''
[Szerkesztve] -
Pietrosz
addikt
válasz
Anonymus23 #1554 üzenetére
Itt van:
[link]
A letiltásokat én csináltam, sok értelme nem hiszem, hogy van, de ami felesleges azt szeretem kikapcsolni -
Pietrosz
addikt
válasz
Travelos #1546 üzenetére
naszóval:
Alap esetben ha van egy sata vinyód meg egy ide odd-d és az inteles csatin vagy, akkor biosban az ide módot kell választani, és driver sem kell. Ebben az esetben az eszközkezelőben láthatod, hogy van egy standard dual channel PCI IDE vezérlő telepítve.
Most látom, hogy az előbb rosszul írtam, tehát nem kell az ahci mód, csak már belekavarodtam
Szóval ha a ilyen felállás mellett felrakjuk a sata/raid drivert, akkor a dvd író scsi-nek fog látszani, a vinyó marad ahogy volt, az ide driver pedig eltűnik, csak a sata/raid driver marad. Ez pedig azért jó mert csomó játék simán indul így crack/lehúzás/stb nélkül. kb ennyi. -
tlac
nagyúr
Mitől van az, hogy hajnalban még rendesen ment a gépen, de délelőtt már nem bírtam bekapcsolni? Folyamatosan elindult, kikapcsolt. Próbáltam delete-t, insert-et, reset-et folyamatosan nyomni, áramtalanítani, de nem segített. Végül cmos clear-rel feléledt a gépem. Biost nem piszkáltam mostanában.
Tuning nincs. PCI-E 100-ra van fixálva, a memóriának adtam +0,1 voltot (2 x 1Gb Goodram Pro 800Mhz, mert 1,9 volt az ajánlott). Időzitések: 5,5,5,15, auto. Alaplap ds4, F6-os biosszal. Proci: E6400.
Ötlet? Döglődik a lapom?
[Szerkesztve] -
Pietrosz
addikt
Lemértem én is a sata vezérlőket, a giga+ncq csak a random readben vert rá 4mb/s-et az intel+achi mód+raid/sata driverre. Ez utóbbi beállítás azért is jó, mert így nem települ a standard dc ide controller, ami nagyon jól tud jönni a biztonsági isóból futtatott játékaimnál
-
Svas
csendes tag
Jajj, bocsesz, előző HSZ-em Gorneck23 (#1459)-es hsz-ére lett volna válasz ha nem lennék félálomban akkor leesett volna hogy nem a topik végén vagyok mikor jött az ihlet, és nem gondolnák oly sokan joggal hogy: ''ez meg mi a f*szról beszél itt, ki kérdezte?''
-
Svas
csendes tag
Halihó! Érdekes nekem a G1975X-em látja az IDE2-n lévő 200-as Seagate vinyómat SCSI-nek. Gondoltam hátha useful info, esetleg a seagate vinyókra reagálnak így a gigabyte általi
IDE vezérlők. (ITE IT8211F) . Azt a HDD-t ami az ich7r-en van az teljesen korrektül látja. -
slett27
addikt
válasz
Gorneck #1536 üzenetére
Stabilizálom, eddig 1 óra BF2 után sem fagyott, lépett ki, majd jön egy ORTHOS 30 perc.
Procinak megy a nagyobb fesz.
Meg SuperPI 32M (1M ok), ill. Metabench 0.91 is és 3DMark06 CPU. Persze az ORTHOS számít, de azért ez sem rossz sztem. Legalább van egy jó RAM-om. 500FSB-ről álmodni sem mertem.
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
válasz
Robi_73 #1514 üzenetére
Egy instabil rammal a bios se fog működni, mert hiába jó a rom tartalma, ha változók összefossák magukat a ramban
Ráadásul itt a dual bios még gázosabb, mint a sima, mert megpróbálja az egyik jó biost a másikba másolni (persze a ram miatt a másolat is szar lesz).
Lehet ezt a feature-t érdemes lenne kikapcsolni mem tesztelés közben, mivel a dual bios csak a rossz bios frissítés (áramszünet / rossz bios file) ellen véd stabil gépen (kikapcsolható a Q-Flash-ban)
[Szerkesztve] -
slett27
addikt
Megérkeztek a GEIL Ultra RAM-ok, meg is rántottam őket, nem pihentek alapon 5 percet sem...
Sajna a lapom vszínű 450-nél vége (de a 400-tól jobb, a volt Kingmax 667-esekkel nem tudtam meg a végét), de 8x450=3600MHz, ez ennél a Core-nál elég szimpatikus. 16s SuperPI és megvan a 3DMark06 CPU 3000 ''álomhatár''.Pontosan 3034 pötty.
Kicsit instabil még a renccer, sztem a procinak kell még adnom feszt 1,55-1,6V. Most 1,5V-on megy 3,6GHz-en. Így gépet ilyen gyorsan még működni még nem láttam.
Mivel a lap nem bír többet 450-nél ezért nem fogom megtudni a RAM-om végét, most azon fogok szenvedni, hogy az 5-5-5-15-ös időzítést minél kisebbre vegyem. Jelen pillanatban +0.4V a BIOS-ban, +0.1V MCH, +0,1V FSB, 1,5V CPU. Így ''SuperPI 1M és 3DMark06 CPU'' stabil, de még nem ORTHOS stabil.
Amúgy gyönyörűek ezek a RAM-ok. Olyan Fideszes a színük... -
-
Gorneck
legenda
válasz
Robi_73 #1510 üzenetére
Igazam volt.
Nem idegesítő hibák csak úgy néz ki a userek nem értenek a szóból. Elmondtam, hogy érzékeny a ram buzerára. Szal ne csodálkozz, ha kinyírod a lapod. Turbo és egyéb módnak semmi értelme. Nekem full instabil lett tőle a gépem jahh és sebesség többletet nem hoz.
Most akkor nem is megy a lap? -
Robi_73
őstag
Tegnap este újra raktam az XP-t. Csak az Intel Inf-et és a Lan drivert raktam fel az alaplap driverei közül, és megy minden rendesen.
Viszont utánna játszottam a memória beállításokkal, és nem indult el a gép miután 383-as fsb fölé mentem. (5/4/4/8 TURBO) Annyira nem, hogy azt hittem a lapnak annyi.
Állandóan ki be kapcsolt. (a gép alkatrészeinek biztos jól esik
) Mindig ezt írta ki ''Bios Recovery Search Bios File In Hard Drive'' vagy valami hasonlót. Egy bizonyos mennyiségü ki-be kapcsolás után már nem írt ki semmit, és a gép még mindig nem indult el. Cmos clear és a teljes áramtalanítás sem segített. Nem tudom más járt-e így, de elég idegesítő megoldások vannak az új Intel procikat támogató alaplapoknál.
-
10GoBall
aktív tag
válasz
Gorneck #1507 üzenetére
Ha azt vesszük, hogy 4db ram esetén pont kétszer akkora a bizonytalansági tényező, mármint az egyik kilóghat a tuningolhathatósági -huh, de nehéz volt leírrni- sorból, akkor igazad van.
Én csak azért kérdeztem, mert elég sok ram-mizéria van ezekkel a chipkészlettekkel és ez főleg az 1 gigás ramoknál tűnik ki. -
-
10GoBall
aktív tag
Igaz lehet-e az a vélemény, hogy 4x512-es rammal jobban húzható a proci a lapban /ds4 v. ds3/ mint 2x1 gigással? Esetleg valaki próbálta?
Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Milyen program, ami...?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD framgen hiba
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 9800X3D / RTX 5070Ti / 32GB DDR5 /1TB SSD
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással / gyári tartozékokkal
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest