- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
Aktív témák
-
Robi_73
őstag
Sziasztok!
Úgy tűnik én is így jártam![link] 375mhz-en használtam a ramokat 5/4/4/10-es beállításokkal, majd megemeltem az fsb-t 385mhz-re és azóta nem indul a gép.
-
C@rbon
senior tag
Silent Tower meddig hűt?
3.5-4Ghz-et elbír?
Van vkinek? -
Nippon
őstag
Na, megvan a ludas. Kipróbálatam a másik modult (harmadik bankban hibázott 333x8 mem 999-es beállítás mellett) az egyes bankban 266x8 mem auto(3) 800 gyári 5-5-5-12es beállításon fesz hozzáemelve 1.9V fölé egy picivel. Hibázik.
-
slayer006
addikt
ez a hivatalos F8 -as BIOS csak nem akar +jelenni ...
-
C@rbon
senior tag
válasz
hülyegyerek #1780 üzenetére
És akkor már ott 1 használt vízhűtés, tm taram taram...
Nem is kell akkora és nincs is rá pénzem!
Végülis 1 Silent Tower-em lesz m nem tudtak beszerezni BigTyphoont sajna.
De a Silent Toxer is max 6k lesz nekem...
Esetleg van még vmi Thermaltake ami kb annyi mint a Silent Tower és jobb? -
Gorneck
legenda
válasz
hülyegyerek #1780 üzenetére
Látom képbe vagy...
Ez a bölcs tudás hol ragadt rád?
-
Gorneck
legenda
De elég. Az is jó, ha berakod az egyes slotba a ''hibás'' ramot. Igazából ne 1:1be teszteld le, mert abból még nem derül ki semmi. Azt a beállítást használd mikor a ''jó'' ramod 1000-en ment, de ezt ne 1000-re állítsd, hanem 800-900 közöttre. Sőt 800-ra kéne.
''8x333Mhz
Szorzó 3
Mem: 999Mhz by spd
Vddr: +0.25V
Vmch: +0.15V
Vfsb: +0.15V
Vcore: 1.4250V''
No erre gondoltam csak próbáld úgy belőni, hogy 800on menjen a ram. Ha hibázik, akkor hibás a ram szvsz, ha nem hibázik akkor mehet 900-ra. Ott hibázna akkor a kit nem pont egyforma tudású ramokat tartalmaz.
Egyébként 266os fsb és 800ra felszorzott ram-nál is hibázik? (aszhem 3as szorzó)
[Szerkesztve] -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #1775 üzenetére
hát most az lesz, hogy 2-4 ram 800 1:1-ben és teszt reggelig
ha megdől akkor ennyi.
Nem lenne elég, ha azt a ramot tesztelném amelyik 1000mhz-en megdőlt?
800on 1:1-ben by spd beállításokkal adjak neki feszültséget?
Alapon megy fesz emelés nélkül, de a feltűntetett időzítéseket 5-5-5-12 már 1.9V-on garantálja a Corsair.
Szerinted, hogy teszteljem?
1:1 800 by spd gyári fesz (vagy adjam neki a szokásos 0.2-t)
1:1 800 5-5-5-12 +0,1 vagy 0,2 -
Gorneck
legenda
-
-
Nippon
őstag
Most itt tartok:
8x333Mhz
Szorzó 3
Mem: 999Mhz by spd
Vddr: +0.25V
Vmch: +0.15V
Vfsb: +0.15V
Vcore: 1.4250V
Az egyes bankban volt 1db modul, 8 óra memtest-et elbírt így stabilnak nyilvánítottam.
A teszt után kivettem és a másik modult próbáltam ki a hármas bankban. ~8 óra 601 hiba, aaarrrrrrghhh.
Van értelme ugyanezt a modult kipróbálni az egyes bankban, vagy pakoljam át mindkettőt a 2-es ill 4-esbe és teszteljem őket abban?
Vagy egyszerűen kula ez a modul és nem bír ennyit? -
gelbelex
őstag
válasz
slett27 #1729 üzenetére
Aztat nem néztem számszerűen, ami annyit jelent hogy futott az ORTHOS, meg megfogtam kézzel proci hűtőt és langyi volt. ... Értékeket nem szoktam nézni, mert úgysem a valósat mutatják.... kézrátétel.
Köszi a választ!
Langyi... Hm, jól hangzik.
A hűtő melyik részét tapogattad? Borda, hőcső töve, vagy vége?
De, izéé, esetleg egy Everest Ult.-tel tudnál egy mérést mégis csinálni?
Azonos lapom/procim(dióda)/hűtőm lévén össze tudnám hasonlítani jól az én nem valós (nem tuningolt) értékeimmel... -
attika80
aktív tag
Egyre szimpatikusabb ez a lap. De olyan nehez elhinni, hogy a regi gigabyte-k utan ez ilyen jol sikerult
Volt egy ilyen lep a neweggen openbox 99$-ert sajnalom, hogy nem vettem meg
-
Gorneck
legenda
válasz
Pietrosz #1746 üzenetére
Everest szerint:
Idle
Lap: 36
CPU: 31
CPU1/2: 48/57
Load (Sajna a gépemen Boinc/Rosetta@home futt non-stop így egy cpu opt progit/plugint is feltettem így nincs meg a 100% terheltség csak 5-10 másodpercre, szal nemtom ez mennyire valós)
Lap: 36
CPU: 48
CPU1/2: 54/52
ui: 1.8@2.8, 1.325
Slett: Ezé írok neked nemsoká egy privit. -
Gorneck
legenda
Nincs.
Sonic, majdnem annyi, mint a typhoon ventivel és az a venti elég csendes jószág. No meg a foglalat körül alkatrészekre is kerül egy kis levegő ami nem árt. Egyébként van olyan teszt ahol a Typhoon elveri a Sonic-ot...amúgy a typhoon-nál nem kell erősebb hűtés.
Pietrosz: este megírom a Typhoon hőfokait.
[Szerkesztve] -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #1738 üzenetére
Újratelepítettem a rendszert...
Lesz új procim és nekiugrok azzal a további tesztelésnek. A memóriákat egyesével megnézem.
Szerinted mennyi idő kell a memtesben, hogy reális képet kapjak, mert 1000mhz-en másfél óra alatt nem hibázott?
Amúgy kezdetnek megkapom a ramokat a barátomtól tesztre, azok mennek 1066-on nála, ha itt megdől akkor a ram kizárva véglegesen. Közben ő is teszteli az enyémeket.
Köszi a sok jótanácsot -
slett27
addikt
Gorni : mini privi ment.
-
Simon02
tag
válasz
Gorneck #1752 üzenetére
Kár
Konkrét dologra nem gondoltam, de pl elképzelhető olyan, hogy csak az egyik gpu működik, bár ez elég valószínütlen. Igazából, csak az érdekelt volna, hogy ha megy, akkor tökéletesen megy-e. Mondjuk a véleményed érdekelne, hogy szerinted működik-e (az asus lapján a támogatott lapoknál - sajnos csak asusokat néztek meg - működik P5B-vel)
[Szerkesztve] -
Simon02
tag
Hello mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy 7950 gx2-es vga megy-e ds4-es lapban. Ha igen, kell vmilyen kopromisszumot kötni. Fontos lenne, a válaszokat előre is köszönöm. -
pap
senior tag
Megcsinálták az s3as lapomat,és ma kipróbáltam a tuningot.
Egy kingston 2*1gb 533as ramot 800ra vittem +0.1v fesszel.A 3000mhzes prescottomat meg 3600ra és atomstabil a gép.
Qurv@ jó ez a lap. -
C@rbon
senior tag
Hi!
DS3-ra felmegy-e a következő hűtő:THERMALTAKE SILENT POWER CL-P0025
Jobb-e mint az AC Freezer 7 Pro?
Esetleg THERMALTAKE CL-P0114 BigTyphoon?
Főleg a csendesség és a teljesítmény számítana!
Melyikkel lehet nagyobb órajelű procit hűteni?
Core 2-höz kell!
Kösz és bocs az off-ért
[Szerkesztve] -
Krucifix
csendes tag
Valaki megtudná mondani, hogy a GA-965GM-S2 alaplapon van-e processzor tuningolási lehetőség, és ha igen akkor milyen?
-
arsenlupin
aktív tag
Gorneck23 és slayer006
[Szerkesztve] -
-
slayer006
addikt
válasz
arsenlupin #1741 üzenetére
Thermaltake THERMALTAKE CL-P0114 BigTyphoon
-
Nippon
őstag
Az a baj, hogy 1:1-ben hibázott 800-on a ram, igaz talán nem by spd-n volt hanem 5-5-5-12-ön de gyárilag is arra van hitelesítve. Emlékeim szerint +0.2V-ot adtam neki így ugye 2volton ment, és hibázott is.
Írtak már itt olyat, hogy memetest fusson 50 percet kb és akkor jó, meg fusson le 5x és akkor tuti jó, hát akkor most elmondom, kurvára nem.
Próbáltam 8X320-at hogy ott még biztos stabil a proci, és így ramszorzó 3.33 (1066) futott és egy óra alatt nem hibázott, aztán reggelre amikor 21szer lefutott a memtest 251 vagy 231 hiba volt. -
ati2
őstag
válasz
Dobimaster #1699 üzenetére
Ha a DS4-ben megy a geil ultra akkor a DQ6-ban is fog valószínűleg.
Csak nem tudom így hirtelen próbálta-e már itt valaki ds4-ben az ultrát
Az XS-en írták, hogy a DS4 megy DQ6 biosal, az S3 pedig a DS3 biosal.
De ezt nem ajánlom senkinek se, hogy kipróbálja!!! -
xoorti
csendes tag
Megint segítségre lenne szükségem.
Ma kaptam egy MSI GTX8800-at tesztelésre. A gépem akkor sem hajlandó elindulni vele, ha csak 1 hdd, és 1dvd van rákötve a vezérlőkre. Nem sipol nem csinál semmit, még a biosig sem jut el. A kártyát kipróbáltuk egy A8N-ben tökéletesen müködik, csak ebben a DS4ben nem ad képet. Ötlet valakinek? -
slett27
addikt
válasz
gelbelex #1697 üzenetére
Aztat nem néztem számszerűen, ami annyit jelent hogy futott az ORTHOS, meg megfogtam kézzel proci hűtőt és langyi volt.
Ennyi nekem elég (azt tudom, ugye hogy a hűtő rendesen fent van a CPU-n.) Értékeket nem szoktam nézni, mert úgysem a valósat mutatják.... kézrátétel.
Az viszont idegesített egy kicsit, hogy a GEIL-ek 1000MHz-en már nagyon melegek voltak, aktív hűtés kell nekik itt már... -
hülyegyerek
addikt
no akkor most melyik igaz???Jó lap,jól húzható,stabil,vagy pont nem???
[Szerkesztve] -
slayer006
addikt
válasz
hülyegyerek #1723 üzenetére
azzal nem lesz problemo
DS4 -ben sem
[Szerkesztve] -
slayer006
addikt
válasz
hülyegyerek #1721 üzenetére
gagyi ram -okal a 70e ft -os extreme -vel is szopni fogsz
e66 mellé meg ne próbáljak 965-ös lapot venni
eztet még nem hallottam
dehát nagy az isten állatkertje és alacsony a kerítés -
hülyegyerek
addikt
meg elég sokan panaszkodnak az i965 memkezelésére,valamint már olyanokat is hallottam,hogy e66 mellé meg ne próbáljak 965-ös lapot venni...dilemma na
-
slayer006
addikt
válasz
hülyegyerek #1718 üzenetére
szvsz a 70e forintos ASUS -al rászolgálsz a nick -edre
pedig már majdnem megrendelted tőlem
[Szerkesztve] -
hülyegyerek
addikt
Üdv.Mennyi értelme van e66 mellé beújítani egy ds4-es lapot?Erősen vacillálok,hogy ez legyen-e,vagy vegyem meg valamelyik 70e-s ASUS-t...
-
Nippon
őstag
válasz
slayer006 #1712 üzenetére
Leírtam korábban, nem tudom szakszerűbben elmagyarázni.
Pl: Feláll a rendszer de nem reagál semmire, az egeret tudom mozgatni de nem reagál semmire (nem homokórázik) nem jön elő a feladatkezelő sem.
Vagy menet közben történik ilyesmi amikor böngészek és MSN-ezek, elkezdek nyitogatni ezt-azt és akkor elkattan, de a feladatkezelő nem jön elő akkor sem csak az egér mozog.
Kicsit láma megfogalmazás, de ez van..... -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #1702 üzenetére
Csak annyit jelent, hogy még idegesebb leszek tőle....
Amúgy a DS4 kompatibilitási listáján rajta van a modulom.
Mindegy, most van egy új vinyóm is, arra felnyomok egy új XP-t és tesztelek tovább, mert lehet, hogy valami software gebasz van mégis. Bár szerintem a mem okozza.
Olvastam a memtest oldalán, hogy ha hibát jelez, az még nem 100%, hogy hibázik is a ram.
Bakker ha sem a Memtest sem az Orthos blend teszt nem tekinthető mérvadónak, akkor honnan a gyíkból tudom meg, hogy jó a ram vagy sem.
Nagyon unom már ezt a szarságot. Meg érdekes, de játék még egyszer sem fagyott le.
De kékhalál és hibaüzenet sem volt soha, sem csonttáfagyás. -
[Szerkesztve] -
Pietrosz
addikt
Halkan megjegyzem, hogy az S3 semmilyen hangot nem ad ki, a DS3 csodakondijai meg ciripeltek néha elég zavaróan
-
T.Jones
tag
Hello mindenkinek,néztem a tesztet most ph-n,a core 2 duos lapokról,és szinte mindenhol jobban teljesített a sima s3 mint a ds4,eleinte s3at akartam de utána ugy döntöttem ds4,erre most megint elbizonytalanodtam,mert azért nem mind1 hogy 10ezerrel olcsóbb,azt olvastam itt hogy a kondik miatt rosszabb az,a probléma csak az hogy azt se tudom miaz a kondi!Vki elmagyarázná nekem?Előre is köszi
Aktív témák
- Kingston Fury Renegade rgb 32gb(2x16) KF436C16RB1AK2/32---aqua gari 2028.07.22
- Kingston FURY Impact XMP 32GB 6400MT/s DDR5 CL38 INGYEN FOXPOST
- Gigabyte GA-MA770-UD3 rev: 2.0 AMD AM3 alaplap + Phenom II X4 Black Edition 955 proci
- Gigabyte Z690 Aorus elite ddr4. aqua gari 2026.07.23ig
- ASRock H61M-VS LGA 1155 alaplap
- iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3113
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- EMESE! 16napot futott! MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest