- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
Hirdetés
Aktív témák
-
ati2
őstag
válasz
Domino90 #295 üzenetére
Heatpipe miatt nem, de ha olcsóbb lapot akarsz akkor a sima S3 is jó szerintem (a kondi csak átverés a DS3/DS4-en, a bios a lényeg).
Elég húzós a ram ára most sajnos, én sokkalottam annak idején az 52-t is az enyémért...
Esetleg nézz szét pesten lehet érdemes lenne felutaznod, vagy z0ty-tól rendelni. -
Domino90
csendes tag
Egy kicsit el vagyok keseredve.
Ahol lakom ''csak'' Corsai RAMokat találtam DDR2 800 2x1024 kivitelben.
87000Ft! , igaz élettartam garanciával. De akkor is... nem sok ez?!
Egyébként szerintetek megéri csak a Heatpipe miatt DS4et venni?
Most végülis a DS4 Quad Core Ready egy biosfrissítés után?
Kösz a válaszokat! -
Palika71
őstag
Meg az is érdekes, hogy a ramjaimnak, a 2.2V is még a garanciális mértéken belül van, így nem kellene neki 2V felett vacakolnia...
-
Palika71
őstag
Esetleg valaki tapasztalt olyat (mint pl. én), hogy a tuningolt rendszer akkor a legstabilabb, ha a ramoknak nem ad semmi plusz feszt?
Most 7X400 -on használom a DS4 -et, és nem adok semminek plusz kakaót, így tök stabil. De ha elkezdem nyomni a ramoknak a feszt, instabillá válik...
(F6) -
ati2
őstag
Közben rájöttem mikor romlik el nállam a PCI-E fesz:
- Ha enterrel belépek a fesz állításba, és módositok valamit (majdnem mindegy melyikbe dimm, pci-e, mch, fsb, cpu), akkor véletlenszerüen eszúrja a pci-e feszt és majdnem megsül a VGA-m.
Visszaállítani csak úgy lehet, ha újra belépek a biosba és mind a 4 feszbe belépek és kilépek módosítás nélkül.
- Ha nem lépek be az almenübe, csak a PageUp / PageDown-al állítom a feszeket, akkor minden jól működik
Ez nállam az F4 - F6 -os biosig bugos (ezeket próbóbáltam csak, de lehet a régebbiekben is megvan ez a bug).
Valószínű a GB bios fejlesztők nem használják az almenüket, ezért nem vehették észre ezt a bugot.
[Szerkesztve] -
Fori23
őstag
válasz
CriticalHit #280 üzenetére
Miért? Nekem megy 1020MHz-en CL4/ 2.3V. Még kép is van itt valahol
-
CriticalHit
addikt
válasz
Yushchenko #272 üzenetére
Az első és valószinüleg az utolsó teszt, ahol a Corsair memóriával szemben stabilitási gondokra panaszkodnak és ahol a Geil Value a legjobb memória. LOL.
-
fishernet
csendes tag
válasz
Yushchenko #274 üzenetére
Jól van na!
De szép látványt nyújtott a lista élén...
-
fishernet
csendes tag
válasz
Yushchenko #272 üzenetére
Én ez alapján vettem a Geil-t de már csak ultra volt az is 10e-vel drágábban mint az árlistán...
Eddig csak 900-on hajtottam följebb még nem mentem, de úgy az egyel régebbi Everest összes tesztjében magasan verte az összes többit.
-
tkesy
őstag
Egyébként én is feltettem a leguccsó verziójú F6-os biost... A tapasztalatok hasonlóak mint másoknál:
- + 10 MHz följebb lehetett vinni az fsb-t ( stabil boot esetén);
- illetve lejebb lehetett szoritani a mem. időzitéseket ( anadtech-en is hasonló eredményre jutottak, bár ott egy DS3-at nyúztak)
Most igy van beállitva:
cpu: 6*425 MHz; 1.3v
cpu : ram = 1:1
ram : 4-4-4-12; + 0,275v
mch : + 0,15v
fsb : + 0,05v
430-on amikor van hozzá kedve, elindul, 435-ön meg semmi, se kép, se hang....
( a ram 450-ig biztos birja a tempót, nme az a limit... )
A ram időzités egy kicsit gyanus egyébként, mert eddig 415 is csak 5-6-6-17-ben volt stabil, most meg megy ennyit... -
air
nagyúr
Sziasztok!
Azt szeretnem kerdezni, hogy DS4-es lapban A-Data 800-as ramok mit tudnak menni? Bírnák-e a 400MHz-et, ha a proci igen? Vasarlas elott vagyok, es nem tudom, hogy mit vegyek. Ez lenne 30e korul, de nem tudom, hogy erdemes-e megvenni. Vagy lenne meg Kingmax 32-ert. -
fishernet
csendes tag
Pár napja vettem DS4-et E6400-al megspékelve.
Annyit tennék hozzá, hogy ezzel a procival 3,2 GHz-en (8x400) terheletlenül 50 fokosak a magok, Zalman 9500-al 1500-as fordulaton. Tehát az E6300 szerintem simán elketyeg 2800-on.
Amúgy meg ha nincs szükséged Firewire-ra, nem kell SLI és elég a 6 SATA akkor érdemesebb DS3-at venni. -
fiffer
tag
Nálam 3.50.761 everest egész jól műkszik( DS3 lap)
Eddig az alaplapot ismeretlennek írta, nem mérte a ddr feszt, procit nem allendale-nek ismerte stb de most jól ismer fel mindent. Amit nem jelez az érzékelőnél a +5V értéke.
Az eist miatt terheletlenül 7-ről 6-ra veszi vissza a szorzót, ill cpu feszt biosban normal hagyva csökken, CPUID ben jól jelzi, ezt a cpu-z nem mutatja jól.
A sebességmérés úgy tudom eddig értékelhetetlen volt, most is kicsit fura (7*370) olvasás 6540 (itt pl a 6700 alatt van a grafikon szerint), írás 6690 (itt meg a legelső helyen van)
[Szerkesztve] -
prmcsk
addikt
Kérdések:
Az olvasottak alapján meggyőződtem, hogy a DS-3 egy nagyon jó tuningdeszka a
konrók alá, de vajon igaz e ez mondjuk egy 930D, vagy egy 945D esetében is ?
A kérdésem nem véletlen, mert nekem jelenleg ezek közül a procik közül kerülne bele, valamelyik.
Ja és 2x512MB / 667Mhz-es Kingmax mars...ezekre a ramokra nem allergiás ? -
Dare2Live
félisten
nálam 3.01.652es corporate 1.28vnek jelzi
új 3.50.761 ultimate 1.325nek az alapot.
régi ultimate 1.05nek írta a feszt ha ment eist új meg 1.15nek írja.
ezmondjuk magyarázná mértnem fagy eist közben újabban. -
Dare2Live
félisten
ds3 f7nél fesz dolgok nem váltzotak másnál. vagy új everest mér mást?
eddig 1.28vt jelzett 1.285re mostmeg 1.325vt
hameg megy eist nem 1.05vt ír ki hanem 1.163vt. -
3P
tag
válasz
Konflikt #246 üzenetére
Remélem nem sértek valamiféle reklám jogot vagy mit, de az AlienComputers-ben láttam ezeket az árakat (Ház és CPU vetni kivételével).
A ''házon belüli'' vásárlás is érdekel, de ahoz valami URL is kellene, illetve ami a fontos, hogy nagyjából minden lényeges dolog (proci, alaplap, RAM, VGA) egy helyről legyen, s persze rendes gari is legyen..
-
3P
tag
Köszi a gyors válkaszt. Megnyugodtam.
A DS4-re a Hot-pipe miatt esett a választásom csupán. A Sima S3 miben gyengébb a DS3-tól? Ha jól látom akkor másabb kondik vannak rajta. Az általad ajánlott lapok jó árban vannak, de stabilak is tuning mellett? Bár asszem itt majdnem felesleges 10e Ft-on spórolnom, úgy hogy nagyon jó eéllyel marad a Gigabyte... -
Gorneck
legenda
1. Ilyen szempontból mind1 melyiket veszed. Ha szükséged van a plusz fícsörökre akkor DS4.
2. Igen.
3. Igen. Mindkettőre.
4. 3-sal válaszoltam.
5. Lehet. Sztem semmi.
6. Legújabb mindkét lapnál.
7. Semmit. Pcie frekit lehet fixálni.
8. Bírják.
9. Elviekben a ramnak kell majd sztem. Nekem ultram van ugyan, annak +0.2v kellett 800 4-4-4-12es időzítéshez. Lehet kell némi plusz a procinak is.
10. Asus P5B, Abit AB9 Pro. -
3P
tag
Asszem én is elértem a vásrlásig. Ezt a konfigot nétztem ki:
Alaplap: GigaByte GA-965P-DS4 46380 Ft
Proci: Intel Core 2 Duo E6300 46560 Ft
Proci hűtő: Arctic Cooling Freezer 7 Pro 5400 Ft
RAM: DDR2 2048MB 800MHz GEIL Value Dual Channel Kit /2x1024MB 62160 Ft
VGA: SAPPHIRE Radeon X1900 XT 256MB GDDR3 ViVO + Dual DVI 75000 Ft
HDD: Samsung 400GB 7200rpm 8MB Cache (SATA-II) 32640 Ft
DVD: Samsung SH-W163A (fekete) SATA OEM 9720 Ft
Táp: Chieftec 400W ATX /Aktív PFC, 12cm hűtőventillátor/ (3 év garancia) 12390 Ft
Ház: Thermaltake VB6000BWS 16680 Ft
Az árak bruttóban vannak. Több kérdésem is van, lévén hogy eddig hosszú-hosszú évekig csak AMD-m volt, s így kevés az Inteles tapasztalatom.
1. Érdemes-e a DS4-re a DS3-hoz képest +5000 Ft ráfizatni. (Tuning mellett a stabilitás is fontos, illetve a tuning is csak úgy érdekel, ha stabil marad)
2. A 6300-as procival lehet-e 2800-is stabilan tuningolni a fenti konfigot nézve (7*400-as FSB-vel)?
3. Amit írtam proci hűtőt fel megy a lapra? Ha igen, úgy 2800 MHz-en is kellő hatékonysággal és hallkan is tud hűteni? (A ház elvileg jól szellőző lesz 2 db 12cm-es szellőztető venti, elől és hátul 1-1)
4. Ha nem jó ez a proci hűtő valami miatt, akkor mit ajánlotok, a cél, hogy tuning mellett is hallk maradjon, s ne legyen az egekben az ára.
5. Lehet Windows alol Bios-t frissíteni? Nem lesz FDD a gépben, így az onnan nem is megy. Ha lehet mekkora annak a kockázata?
6. Melyik BIOS-t ajánljátok a 6-ost, vagy a 7-est, vagy másikat?
7. Az FSB-s proci tuning mennyire hat ki a VGA-ra stabilitás ügyileg (a VGA nem lesz húzva)? (Bocs lehet hülye a kérdés), mert AGP-nél a tuining esetén a VGA is korlátozó tényező volt a jelenlegi lapomban).
8. Mik a tapasztalatok a konfigban írt RAM-ról? Stabilak, bírják a 400-as FSB-t? (Elvileg bírniuk kellene az adatai szerint).
9. Tuningnál 266@400, azaz 1866@2800-nál mennyire kell hozzá nyúlni a BIOS-ban az FSB-n kívül máshoz pl. feszekhez, stb, s ha igen mihez?
10. Esetleg milyen más C2D lap van ami olcsóbb és stabilitás megtartása mellett jól húzható vele a proci? (Elnézést ha ez a kérdés itt OFF)
Elnézést a sok kérédés végett, de tényleg nem vagyok otthon Intel háza táján, s a topicot is olvasva nem kevés problémáról olvastam, s emiatt vagyok picit határozatlan, vagy még sem?.
[Szerkesztve] -
EB1039
tag
Kösz mindenkinek a megerősítést, akkor megveszem.
-
EB1039
tag
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek rámegy-e egy Coolink u8-120 procihűtő egy ds4-re? Nincs útban a silent-pipe?
Van valakinek tapasztalata, vagy esetleg ilyen hűtője? -
ati2
őstag
Vedd le 6-os szorzóra a procit, úgy ki tudod mérni a ramot külön (vaszleg kevés lesz a ramnak a fesz, ahogy Gorneck23 mondta).
Én úgy szoktam csinálni, hogy bebootolok stabil FSB-vel (nállad mondjuk most 6*370), és utánna setfsb-vel lépkedek +10 Mhz-et felfele (közben orthos ram teszt kb 1-2 perc).
Igy nagyságrendileg viszonylag gyorsan megvan hol a vége a ramnak, az adott bios beálítással (tévesztés -10 Mhz kb a stabil).
Persze utánna kell egy hosszabb teszt is hogy tényleg stabil-e...
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Bile Demon #231 üzenetére
Sajna nemtom, de semmi jót...
-
ati2
őstag
válasz
Bile Demon #231 üzenetére
Passz mem néztem, de minden 965-ös topicban azt irják 100-ra kell rakni fixen...
-
YencY
csendes tag
Kipróbáltam úgyhogy minden auton és az AHCI betöltés után újra indul. Szerintem max. nagyon magas feszel menne csak.
-
YencY
csendes tag
Király az új F6-os bios, most 1.35V-on megy 9x370 a 6600-as, mig az F5-tel 1.45-en.
Viszont nem birta a 400-at 1,45 van valakinek ötlete hogy min változtassak?
[Szerkesztve] -
Oliii
tag
még egy kérdésem ha lehet, annyi hogy nekem most a core 2 duo 6600 ra azt írja hogy 9x266 mhz ... ennek így kell lennie igaz???
köszönöm
üdv Oliii -
bim
veterán
ha most vennék egy e6400-at akkor milyen tuningesélyeim vannak alapfeszen?
vagy régebbi procit érdemes keresgélni?
mi a tapasztalat? -
Bile Demon
őstag
Bármelyik jó választás, nem kell dilemmázni
A DS4 jól bírja a tuningot (nálam), stabil, ajánlásommal. A DS3-ról majd mások nyilatkoznak. Ramból meg untig elég a 667, valami jobb fajta ami 800-850ig stabilan elmegyeget. És az olcsóbb alaplap (nem delux) és olcsóbb RAM (667) választásakor vehetsz egyel jobb procit, én legalábbis 6400-at vennék/vettema nagyobb szorzó miatt nem kell az FSB-t egészségtelen magasságokba húzni a stabil 3-3.2GHz-hez.
-
Oliii
tag
válasz
Bile Demon #212 üzenetére
köszi , nem kötöm akkor rá mert nem lesz voltmoddolva , a kártyán meg van áram csatlakozó
köszönöm még1x
üdv
Oliii -
Oliii
tag
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy a gigabyte Ds4 en található egy kiegészítő +12V os csatlakozó a PCI express sínhez .
Ez idáig rendbe van csakhogy ugye van nekem egy ATI X1900XT kártyám amire szintén kell plusz 12 voltot kötni , namost szükséges e az alaplapra rákötni +12 voltot vagy elég ha csak a kártyára van rákötve....
nem tudom de sztem ha mindkettőt rákötöm abból nem hiszem h jó származna.....
köszi
üdv
Oliii -
Halo
senior tag
udv!
miben jobb a ds3 alaplap az asus p5b lapnál?
azt olvasom az asusról, h. inkább a döluxot vegye az ember, mert az stabilabb, jobb tuningra. Nem vagyok egy extra tunos, inkább csak azt szeretném, h. jól muzsikáljon majd az E6300-as a konfigban.
a 800 Mhz-s memok helyett inkább 667-est javasoltok, vagy... valamit félreolvastam? (nem igazán volt meggyőző a 800asok teljesitménye)
dilemmázok...
ds3 vs p5b(esetleg dölux) -
Sárpac
nagyúr
GA-965P-DQ6 - BetaBIOS Version F7a
GA-965P-DS4 - BetaBIOS Version F7b
GA-965P-DS3 - BetaBIOS Version F8a
[link]
Próbálta már valaki?
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Kuponkunyeráló
- ASUS routerek
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- Google Chrome
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest