- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
Bile Demon
őstag
válasz
Gorneck #3493 üzenetére
Nem pont ilyenem van, henem az ABIT féle Serieller II (tm) vagy ilyesmi.
Nekem se a TEAC se a PIO108, de még egy LG CD író, se működik vele, teljesen belassul a bootolás és nem oké utána sem. Az ABIT lappal is ezt csinálta, ezért nem is használtam.
Vinyóból sokfélét próbáltam vele, azokkal nem volt gond, bootolás is oké, frankón beszereltem a gépbe a mobilrack hatuljára tettem, akkor jött a hidegzuhany amikor kihúzott mobilrekkes vinyóval próbálom indítani a gépet akkor semmilyen SATA és IDE eszközt nem talál, mármint a többit se!, még a GIGA satán levőket is zagyvaságnak ismeri fel.
A helyedben vennék inkább egy Optiarc 7170 SATA meghajtót, nekem 7173 ATA van és egészen jó, eltekintve az MCC verbatimus bugjától. -
Bile Demon
őstag
+ 1 szavazat
más:
nekem se jött be a DS4 F7-es BIOS, pár napja fentvan, látszólag működött isigaz kb 2 hónapja nem volt húzva a gép, ma az akkor betesztelt stbil beállításokat állítottam be, illetve még alá is mentem (egy kis rosetta@home-ra gyúrás miatt) nekem is ki be kapcsolgatásba kezdett, nyomtam mindent INST aztán egy idő után resetet, mígnem egyszercsak elindult a BACKUP biosról, és arról működik rendesen
kapcsolgatáskor mit kell nyomni legközelebb, hogy magához térjen? -
Bile Demon
őstag
Nekem tökéletesen megy a SMART a gigán is. Gondolom a driver felrakása után romlik el
mert az nincs fent.
-
Bile Demon
őstag
Nekem akkor jelent meg a leválasztás, amikor feltelepítettem a gigabyte sata drivert, ezután a giga vezérlőre kötött sata vinyók leválaszthatóak lettek, végülis jó dolog ez
Legközelebbi rendszer installkor nem tettem fel a giga drivert és azóta is jól működik az alap windows driverrel, ugyanolyan gyors, szóval ha zavar akkor uninstalláld. -
Bile Demon
őstag
A gigabyte marketing anyaga szerint a DS alaplapokon szilárd dielektrikumu kondikat használtak kizárólag, ezek drágábbak és hosszabb élettartamra vannak specifikálva, mint a folyékony elektrolitot tartalmazó alu elkók, a meleget is jobban bírják tartós használatkor. LEHET, hogy a sima alu elkók is bírják sokáig, de azt SENKI NEM GARANTÁLJA, nem arra vannak specifikálva.
Ezek az új kondik meg majd évek múlva derül ki hogyan muzsikálnakmondjuk a VGA kártyákon, illetve a laptopokban már évek óta vannak ilyenek, de nemtudok meghibásodásról.
u.i. egy kondi tönkremehet úgy is hogy nem melegszik és nem púpos. pl ha kiszárad belőle a folyékony elektrolit. lecsökken a kapacitása, megnő az ESR-je... -
Bile Demon
őstag
Engem az alaplap ventilátor szabályzási lehetőségei érdekelnének
Van erről valami használható leírás?
Addig eljutottam, hogy a CPU FAN-t tudja a hőmérséklet függvényében szabályozni, külön szoftver nélkül is. És úgy vettem észre, hogy a 3 tűs PWR_FAN csatin mindig 12V van. Van olyan progi (a gyári progin kívül, mert az nem tetszik) amivel manuálisan be tudom állítani, hogy a PWR FAN kisebb fordulaton menjen, netán hőmérsékletfüggően?
A SYSFAN-ra is csak 3 tűs ventilátort tudok tenni, azt tudja szabályozni szoftver nékül? -
Bile Demon
őstag
Nálam működik. Igaz nincs húzva semmi. Suspend to RAM-ra van allitva a BIOS-ban.
Mondjuk a hálózati kártyát lekapcsolja (ezt a switchen látom) ez fura mert a többi konfigomban nem ez a szokásos. Aztán normálisan felkel, de ez is tovább tart, mint más gépeken. Meg merem kockáztatni, hogy a P4 rendszeremen a hibernalasbol hamarabb felkelt mint ez a készenlétiből.
A DVD írással nincs gond. PIO 108-al 16x és Optiarc AD-7173A-val jó 18x-osan írva is.
Szerintem próbálj memóriatesztet nyomatni! -
Bile Demon
őstag
A win XP bootolas témához. Na az nekem is feltűnt, hogy az XP lassabban bootol. Elég drámai a különbség. Épp ma bootoltam be egy celeron 2400 + 80GB seagate hdd + 512MB RAM gépet, és érzésre gyorsabban bootol, mint a DS4 + 400GB SATA2 WD + 2GB RAM.
Mondjuk az összehasonlítás teljesen értelmetlen, a régi gépen egy SP1 es XP van az újon meg SP2 és nincs bennük semmi közös. Nem mondanám, hogy AMD sajátosság a gyors bootolástudok ellenpéldát... ugyanazt a jelenséget 3200+ -os barton konfig is csinálja asus nforce lapban amit a DS4-nél tapasztaltam.
A legtöbb idő ott veszik el, amikor az elején a windows XP logo a fekete háttérből kivilágosodik. Ez a celeronon kb fél mp gyorsan és egyenletesen tűnik elő a bootolás kezdete után egyből aztán folyamatosan tölt amíg be nem jön a GUI.
A DS4-en pedig a bootolás elején nézem a fekete képernyőt aztán 1-2 árnyalatot kivilágosodik a logo, majd másodpercekig látni halványan, aztán világosodik tovább, ez alatt nem tölt semmit, nincs HDD művelet csak valós idő veszteség. A továbbiakban már nem tünik lassúnak.
Azt is észrevettem, hogy ez a várakozás a logo kivilágosodása alatt kis mértékben változik a rendszerben levő HDD-k számától függően, hol hamarabb, hol később kezdi el a több másodperces várakozását. Talan valami ide driver betöltés vagy particiok felismerése vagy ilyesmi történhet. A DS4 egy vinyóval is lassabb mint a régi konfig 2-vel.
Nem tudja valaki, hogy a bootolas legelején mint csinál a rendszer (ami miatt a logo is lemerevedik egy időre), hogy lehetne felgyorsítani? -
Bile Demon
őstag
Bármelyik jó választás, nem kell dilemmázni
A DS4 jól bírja a tuningot (nálam), stabil, ajánlásommal. A DS3-ról majd mások nyilatkoznak. Ramból meg untig elég a 667, valami jobb fajta ami 800-850ig stabilan elmegyeget. És az olcsóbb alaplap (nem delux) és olcsóbb RAM (667) választásakor vehetsz egyel jobb procit, én legalábbis 6400-at vennék/vettema nagyobb szorzó miatt nem kell az FSB-t egészségtelen magasságokba húzni a stabil 3-3.2GHz-hez.
-
Bile Demon
őstag
Nem mintha nagyon számítana, de mióta fentvan a DS4-en az F6 BIOS már egy megával kevesebb RAM-ot ír ki BOOT-kor és az XP-ben is csak 2046MB látszik (eddig 2047 látszott!) a BIOS-ban van ilyen 1664k akármi basic + 2046M extended RAM. Mi az ami elfoglalja a +1MB-t?
Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Corsair vengeance RGB 2x8 GB 3200Mhz
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged