- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Mobil flották
Aktív témák
-
Whynot?
aktív tag
köszi a segítségeteket! Megvan a disk, holnap reggel ha hazaérek éjszakásból, megpróbálom gatyábarázni a gépet.
-
Whynot?
aktív tag
válasz
Robi_73 #4434 üzenetére
CMOS clear megvolt. De mindjárt mondom mit csináltam. Az alaplap könyve azt írja, hogy áramtalanítsak, vegyem le az alaplapról a táp kábelt, vegyem ki az elemet és a 2 fém pöcköt zárjam össze egy fém tárggyal. Összeraktam és semmi. ezek után kb 10 percig volt az elem kivéve, de szintén semmi eredménye.
Köszi a BIOS linkeket!
Jah, még valami, ez egy exe fájl. Ezt ugye hiába írom ki floppyra. Ez valamilyen önkitömörítő állomány? Mert indítani nem mertem a céges gépen. -
Whynot?
aktív tag
srácok, a melóhelyi proxy nem enged a giga honlapjára. Valaki legyen olyan jó hozzám, hogy felteszi valahová a GA-965P-S3 BIOS-át? Máshogyan sajnos nem tudom megszerezni.
-
Whynot?
aktív tag
Húúúha, kezdek aggódni. olvastam pár esetet külföldi fórumokban, ahol nem lehetett helyrehozni, mert nem látta a lap a flopit sem. azt is próbálták, hogy másik vinyó gyökérbe tették a biost és azt be a gépbe és akkor sem.
-
Whynot?
aktív tag
S3-as lapom va. Az @BIOS-os frissítés alatt lefagytam. Újraindítás után nem bootol, ez az üzenet van:
Scanning BIOS image in hard drive. Egy rövid ideig keres, majd nem örténik semmi. CMOS clear sem segített. Ugye nem dobós az alaplap? -
Whynot?
aktív tag
-
Whynot?
aktív tag
megvan a gond... User error... feltettem express installal a sata/raid drivert. Most újratelepítettem anélkül és remekül fut a gép.
-
Whynot?
aktív tag
srácok! 160GB-os maxtor (master) és egy Pio 108 DVD (slave) író van az IDE kábelemen. Amióta összeraktam érdekes belassulások vannak, amiből sokszor csak resettel tudok szabadulni. Egyszer ki akartam várni, hogy mi lesz a vége és 45 perc után nyomtam resetet egy kis program telepítésekor, ami ezután 10 másodperc alatt felszaladt a gépre. CD vagy DVD íráskor pedig tuti kiakad a gép. Eddig kb 10 próbából 1 lemez sikerült csak. Rémlik régről, hogy a PIO nem szeret slave lenni, de szerintem ettől még nem kéne a gépnek belassulni, max rontaná az írást.
Lehet, hogy ez a Jmicron csoda szívat? -
Whynot?
aktív tag
ez az i-cool mit is csinál pontosan?
mert orthos közben 60-64 fokos procit leviszi pillanatok alatt 43-ra a gyári hűtővel. (E6300) -
Whynot?
aktív tag
válasz
Gorneck #2049 üzenetére
megtaláltam végre
most viszont sokkal több állítási lehetőséggel találtam szemben magam, mint az 5-5-5-15
A CPU-Z-ből kizárásos alapon nagyjából rájöttem, hogy melyeket kell állítani, de előtte azért inkább kérdezek.
Szal az első 4-ről van szó, ugye?
Cas latency time - 5
DRAM RAS# to Cas# Delay - 5
DRAM RAS# Precharge - 5
Precharge Delay (tRAS) - 15 -
Whynot?
aktív tag
A CPU-Z miért ismeri fel Conroe-nak az E6300-amat? nem Allendale-nek kéne lennie?
-
Whynot?
aktív tag
válasz
Gorneck #2036 üzenetére
Oké, ctrl+f1, de hol? miben? Mondom, hogy nem vágom a témát
Tök auto beáll valamilyen értékre, most éppen magától is 5-5-5-15, de ha változtatom az FSB-t, akkor ez is elmászkál 4-4-4-12 -re vagy 5-5-5-18-ra.
Meg fura, hogyha manuálban hagyom a fesz szabályzást a BIOS-ban, és +0,1-et adok a RAM-nak, akkor csak 1,9-et kap. Ha hagyom, hogy auto-ban szabályozza, akkor meg 2,1-et ad neki.
Sajna 332FSB a max, efölött már böngészés közben is kifagy.
[Szerkesztve] -
Whynot?
aktív tag
na megvettem az S3-at. elsőre szimpi az új rendszer, de kicsit furcsának találom, hogy nem megy a tuning vele. Persze biztosan az én tapasztalatlanságom a gáz, de nekem eddig az alaplapomon volt egy auto-fast-turbo mód, bekapcsoltam a turbót oszt csókolom, ennyi volt a tuning
Szal egyáltalán nem értek hozzá.
Az FSB-t nem tudom feltolni 315-nél jobban, mert fagy, amit kicsit karcsúnak találok a PH!-s tesztek után. A szaknyelven adott tanácsoktól viszont nem lettem okosabb, max a fejem zsong már tőle.nem tudtok egy linket, ahol hülyék is megérthetik az alapokat? (mert gondolom nektek semmi kedvetek szájba rágni
E6300 gyári hűtővel, GA-965P S3, 1GB Kingmax Mars 800MHz (1db), Galaxy 7900GS, FSP400W
[Szerkesztve] -
Whynot?
aktív tag
most hogy olvasgattam a topicot, elég sok az 1m2-re eső korai halált halt S3. kicsit megijedtem. E6300 mellé keresek valamit. Egy nagyon olcsó core2 ready alaplappal szemeztem eddig (asrock conroe945g-dvi 20eFt), de ez alig húzható és keresek egy nem sokkal drágább alternatívát. Félek, hogy nem az S3 lesz az, a DS3 meg már túl drága nekem. A megspórolt pénzt inkább fordítanám egy kicsivel jobb VGA-ra... pl 7900GS, szal gondban vagyok
-
Whynot?
aktív tag
Srácok, a sima S3 sokkal gagyibb? Kevésbé húzható, vagy csak néhány fícsörrel kevesebb van rajta? A pénztárcámnak jobban megfelelne...
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest