- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Pompi
nagyúr
Megteltünk. Itt a folytatás: [link]
-
rob210
nagyúr
A modok szunyókálnak
-
-
Stalker-2572
veterán
Új topikot kéne nyitni
-
g@bo
nagyúr
ds4-ben van egy giga ramom, hopp, gondol egyet, és eltűnik cirka 750 mega.
következő újrainditásnál simán van 256 mb.
na, erre varrjatok gombot. -
Pocok9b
aktív tag
Helló!
Tudna nekem valaki segíteniAz az én nagy bajom h. nem tudom tuningolni a C2D-s procim E6300 mert nem tudom jól beállítani a biost. Vagyis nemtom sehgysem mert nem tudom állítgatni a HT-t mert nem találom vagy mert nincs! vagy béna vagyok
És így csak alapon megy a procim!
Tiszta ideg vagyok tegnap vettem és nemmegy!
Valaki Help PLS!!! -
joshua7
veterán
Használ valaki ezekben a lapokban OCZ PC2-6400 Platinum ramokat?
-
Pietrosz
addikt
Ráteheted, hogy megnyugtasd magad, hogy nem fűt, de más értelme nem lesz
1. venti nélkül is teljesen stabil.
2. tuningot is bírja szépen. Nekem sokáig ment 464-es FSB-n, emelt MCH fesszel passzívan, azért csak ennyin, mert nem bír többet a ramom. Azóta raktam rá egy kis 4 centis ventit, hogy nyugodtabb legyek
Persze ha lenne felesleges 5k-m dobnám is rá a TT hűtőt
persze ez csak saját tapasztalat, várom azok jelentkezését, akiknek a gyári passzív borda miatt esetleg fagyott volna a lap, nem ment a tuning, stb stb
Azok is írhatnak, akik váltottak TT vagy más hűtőre, vízre. Hogy javult-e a tuning, ilyesmi.
[Szerkesztve] -
Sárpac
nagyúr
A SATA akkor is gyorsabb amúgy nekem 4winyó megy a gépbe 2 ebből 80MB/S 2 pedig 70MB/s el másol ha 2őt összeadok akkor is min 140MB/s!
De tegnap haver volt nálam 1pendrivról, 2dvd meghajtóról és 4 winyóról másoltunk gyakorlatilag egyszerre!
A Raidről meg már nem is beszélek!
És bocsi nem belekötés miatt írtam csak amit állítottál az nem teljesen igaz!
Peace! Sárpac
[Szerkesztve] -
rob210
nagyúr
Na urak hölgyek asszonyok.
Egy S3-as lett a nagy lapdöglődés után a gépemben.
/visszaadta a teremtőnek a DS4es a lelkét,most van garon.utánna eladó lesz/
Nagyon jó kis lap ez, talán még jobban is tetszik a DS4-esnél,jobb az elrendezése.
Viszont iszonyat hogy melegszik a chipsett hűtése.
Ha minden jól megy rá is teszem ma a vizet
/ez már csak kedv kérdése./
Utánna kíváncsi leszek mit fog menni, mert a gyári hűtővel 450Fbnél iszonyat forró volt a borda. -
sz.j
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #4983 üzenetére
Garit mennyit ad rá, és ha gond van hogy tudod érvényesíteni?
-
péter007
senior tag
válasz
Stalker-2572 #4983 üzenetére
persze
-
péter007
senior tag
válasz
Stalker-2572 #4981 üzenetére
szólj oda holnap mert ha nincs aakkor tudnak hozni szerdára v. csütörtökre de sztem. van nekik ilyen készleten
-
péter007
senior tag
válasz
Stalker-2572 #4979 üzenetére
ipon
-
Stalker-2572
veterán
Tudtok mondani egy olyan boltot Budapesten, ahol biztosan lehet kapni kedden/szerdán Gigabyte DS3 alaplapot jó áron?
-
AtG
aktív tag
Sziasztok! Használ valaki RAID-et a Giga lappal? Én pénteken raktam össze a cuccost (S3-as lap /F6-os bios/ + core2duo E6400) és nem tudom belőni a raid-et. Bios-ban beállítottam a RAID/IDE opciót (fasza, ilyenkor az optikai cuccok el is tűnnek), csináltam raid driveres floppy lemezt, és xp lemezről indítás után nyomtam F6-ot, kiválasztottam a raid drivert, de semmi extra nem történt. Az alaplap szerint meg kellene jelenni a POST képernyőn egy CTRL+G opciónak, de sajna ilyen nincs.
Akinek van tapasztalata, pls. segítsen már. Előre is köszi! -
Lipton
őstag
Amikor kiürül a cace (ami elég hamar megtörténik), akkor megint ugyanott vagy a két vincsivel.
A lényeg az, hogy nem igazán gyorsít a rendszeren az, ha SATA vincsiket használ az ember. Csupán a ezzel a váltással nem lesz érezhető különbség.
A kébelezése viszont jobb, nem akadályozza annyira a házban a levegő mozgását. -
ati2
őstag
Speciális esetben számit a busz sebesség is, amikor a vinyó csak a cache-be dolgozik:
Pl:
VBScriptel feldolgozva egy csomó kis méretű fálj (olvasás + irás + másolás + törlés).
P4 3 Ghz/IDE vinyó kb 0.5 sec
E6400/SATA2 vinyó kb 0.0 sec (majdnem hamarabb, kész mint ahogy leütöm az entert)
Superpivel mérve az e6400 kb 2.5x gyorsabb, mint a P4, és a script meg vagy 10x gyorsabban fut a SATA2-n -
Lipton
őstag
Ugyan miért?
Maradjunk a realitásoknál. Ha egyszerre 3 vincsi megy maxon, még az is csak nagyon optimális esetben használja a 133 megát. Ilyen pedig nem hiszem, hogy túl sokszor előfordulna egy átlagos felhasználónál. A legtöbb gépben két vincsi van, ennyit bőven ki tud szolgélni a sima IDE is.
Minek a mai világban 4 vincsi egy gépbe?
Amúgy pedig nem azt írtam, hogy az összesített sávszélessége ugyanannyi. Azt írtam, hogy egy SATA vincsi semmivel se gyorsabb mint egy sima IDE. Én a sebességről írtam, nem pedig a buszrendszereket hasonlítottam össze. A mechanika teljesen megegyezik, csak a csatólófelület más, attól pedig nem lesz gyorsabb.
Kár volt ebbe belekötni. -
péter007
senior tag
de nekem egyenlőre nem is a vinyó sebességével lenne abajom hanem a hangjávla és már csak azért is sata kéne hogy haladjunk egy kicsit a korral
de lényeg az hogy inkább ramot vegyek igyaz?
ja és lenne még egy kérdésem:
Ha csak simán lecserélem az ide vinyót 1 db satasra akkor ugye nem kell floppy az xp telepítéshez a satara?
az csak akkor kell ha raidet akarok -
bim
veterán
ma szereltem a gépet. a procihütővel vacakoltam.a végén összerktam és semmi.se kép se hang.
kicsit erősebben meghuztam a blokkrögzitő csavart és nem indut el.miután lazitottam rajta rögtön bepöccent.
tehát érzéssel tépje meg mindenki a hütőjét. -
Muréna
őstag
áááááááá
én ezt nem értem
beállitok a biosba +0.4V-ot erre az everest 2.10V-nak irja a 2.20V helyett, mi a ...-t csináljak? -
slett27
addikt
Megjegyzés : következő beruházásom egy gyors hdd lesz, mert nagyon gyors a proci, az egész rendszer, viszont a hdd eléggé visszafogja még így is a gépet. A hdd-k terén kellene valami radikális változtatás, mert alapjaiban véve pl a Win betöltés sem lett sokkal gyorsabb mint a 3,2-es P4-el volt ill. a játékok pályái sem jönnek be gyorsabban.
-
péter007
senior tag
nah felraktam az F8-as biost most megy a tesztelés
egynelőre csak 3.4 ghz-en (d805) -
lazydog
addikt
válasz
Stalker-2572 #4947 üzenetére
E6400 > 3,2 GHz.
-
lazydog
addikt
válasz
Stalker-2572 #4945 üzenetére
Attól is függ, hogy ki csinálja.
[link] -
péter007
senior tag
hello mindnekinek!!!
ha betallózom a @biosba a 965ps3.f8 nevű fájlt akkor fel fogja rakni rendesen a biost?
csak azért kérdezem mert nem .bin és nem is .rom kiterjesztésű a file -
Lipton
őstag
Egy gyárilag, 2.13 gigás procitól mennyit vártok? Mennyi lenne az az órajel ahol már nem szomorú jeleket írtok?
-
slett27
addikt
Gorneck23 : Tegnap próbálkoztam a következő beállításokkal : 8x450, RAM-ok 5-5-5-15-ben +0,3V, VCore 1,55V (1,5V-on 2p 22mp után hiba ORTHOS-ban), viszont 1,55V-on már csak 12perc után hibázik, e felett nem merek több feszt adni a procinak (pedig de szeretnék
)
úgyogy sztem olyan 3500MHz körül lesz a vége, 8-as szorzóval az ugye 440 körül lesz. -
whitezo88
nagyúr
avn egy kis USB gondom: először: az egeret nem ismeri fel, nem is világít az optika. pedig biosban bekapcsoltam az usb-s egér támogatást.
másodszor: ráugom a telóm de nem jelzi az új eszközt (ami után indulhatna a driver telepítés) viszont áramot kap mert tölteni kezdi. elöl&hátul ugyanez. -
péter007
senior tag
felraktam a @BIOS nevű programot és elindítottam de nem tom melyik szerverről szedje le a biost (F8 kéne)
a taiwaniak nem mennek az usa-n meg csak f6van
nem lehet valami külső módon beolvstatni a programmal a már előre letöltött biost? -
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #4925 üzenetére
Igen. Igen.
ui: Volt egy idő amikor sok volt a hibás. Mostanában nem hallani... -
Stalker-2572
veterán
Dejo... úgy néz ki csak S3-at tudok szerezni DS3 helyett. Szerintetek megvegyem? F8 BIOS-al van olyan jó, mint DS3 F10-el?
-
Gorneck
legenda
Rendbe ráztam az oldalt...[link]
Elvileg 1face-nél is javítottam F6-ról -> F8-ra. -
Gorneck
legenda
válasz
tokfejke #4918 üzenetére
S3 és DS3-nál a jmicron vezérlő tudja az NCQ-t, DS4-nél meg az inteles is...ha az emlékeim nem csalnak.
Én mértem NCQ-val is HDD sebességet (jmicron vezérlőn), de semmivel se volt gyorsabb. Igazából nálad a DC miatt és nem az DC+NCQ miatt lett zökkenőmentes a kódolás...igazából én nem szoktam csak ritkán ilyennel szütymögni...szal ez ügyben nem az én szavam lesz a perdöntő. -
tokfejke
csendes tag
nos en ugy tudom (de javitsatok ki ha nem igy van) hogy csak azokon a P965-os lapokon mukodik az NCQ ahol az ICH7 es ICH8 csipszettek ''R''-re vegzodnek: ICH7R es ICH8R.
a Gigabyte kezikonyveben (S3 DS3 DS4 sajnos a sima ICH7-8 van megjelolve) miszerint nem tudja.
miert van szuksegem ra (NCQ) feltetlenul ??!!!
En videoanyagokat digitalizalok mar jo par eve es eddig volt egy nagy problemam:ha eppen capturaltam akkor lehetetlenseg volt mas dolgot is csinalni a geppel anelkul hogy framedroppingom (kepkockavesztesem) legyen!! Nos ez a problemam megoldodott a dual core+NCQ parossal. Nekem egy D805 proci ketyeg 3800-an egy ASUS intel edition nforce4-es lapban,de ez sajnos nem tudja fogadni a core 2 duo csaladot amire valtani szeretnek az idei lagzi szezonra. -
stitchie
tag
nekem 460on szépen mendegélt hibátlanul (mondjuk orthosszal teszteletem csak), de oda már kellett é-híd és 0,2 ramfeszemelés, szóval most 380-n (2.66ghz) ketyeg alapfesz mellett, itt még auto-n a ram: 5-5-5-15 marad és nem kell időzítgetni. most így eladás előtt nem is akarok időzíteni, bár mondjuk azért kiváncsi lennék, hogy mennek e 4-4-4-15 ön..
Amúgy csak 7-es szorzóval próbáltad az fsb növelést vagy 6-oson is? -
stitchie
tag
2.3V volt a max ( most 2.0V@2.66ghz) , időzítések auto, hűtés: nyitott bukóablakok@15fokos proci és 25fokos alaplap
még a 80gtx is lement 40-38fokra,pedig az 55' üresben.
lehet h egymás utáni 2.3V,2.0V-1-2V ingadozások fingatták ki? de akkor nem értem h miért indult el a lap cmos reset után?
Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest