- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Bile Demon
őstag
A win XP bootolas témához. Na az nekem is feltűnt, hogy az XP lassabban bootol. Elég drámai a különbség. Épp ma bootoltam be egy celeron 2400 + 80GB seagate hdd + 512MB RAM gépet, és érzésre gyorsabban bootol, mint a DS4 + 400GB SATA2 WD + 2GB RAM.
Mondjuk az összehasonlítás teljesen értelmetlen, a régi gépen egy SP1 es XP van az újon meg SP2 és nincs bennük semmi közös. Nem mondanám, hogy AMD sajátosság a gyors bootolástudok ellenpéldát... ugyanazt a jelenséget 3200+ -os barton konfig is csinálja asus nforce lapban amit a DS4-nél tapasztaltam.
A legtöbb idő ott veszik el, amikor az elején a windows XP logo a fekete háttérből kivilágosodik. Ez a celeronon kb fél mp gyorsan és egyenletesen tűnik elő a bootolás kezdete után egyből aztán folyamatosan tölt amíg be nem jön a GUI.
A DS4-en pedig a bootolás elején nézem a fekete képernyőt aztán 1-2 árnyalatot kivilágosodik a logo, majd másodpercekig látni halványan, aztán világosodik tovább, ez alatt nem tölt semmit, nincs HDD művelet csak valós idő veszteség. A továbbiakban már nem tünik lassúnak.
Azt is észrevettem, hogy ez a várakozás a logo kivilágosodása alatt kis mértékben változik a rendszerben levő HDD-k számától függően, hol hamarabb, hol később kezdi el a több másodperces várakozását. Talan valami ide driver betöltés vagy particiok felismerése vagy ilyesmi történhet. A DS4 egy vinyóval is lassabb mint a régi konfig 2-vel.
Nem tudja valaki, hogy a bootolas legelején mint csinál a rendszer (ami miatt a logo is lemerevedik egy időre), hogy lehetne felgyorsítani? -
Nektek nem lassú a winboot?Mert nekem 20s mire betölt Ds4+E6300.Másnak Amd 3200 10s
Van valami ötletetek?Amúgy a másolás is lassú pedig Sata2-es
-
bim
veterán
telepitett már valaki DS4 lapon win98-at?
hogyan hidalta át az IDE problémát? -
C@rbon
senior tag
Kösz mindenkinek a segítséget!
A-DATA lenne természetesen a legjobb de ez csak akkor lesz meg ha be tudom szerezni ingyen a GST-t (70-80% esély)
Nem uj lesz a lapom (1,5 hónapos) és most nem alapbiosszal van használva.
Ha elhozom és be rakom 1 másik konfigba akkor megmarad a bios? (Lehet h hülye kérdés de ilyennel még nem foglalkoztam)
-
Nortid
aktív tag
működnek, nekem az van
-
Tithian
őstag
Ha nem megy azzal, amit vettél, bemész egy boltba, s kölcsönveszel egy gagyi 533-as modult amíg frissíted a bioszt. Legfeljebb nem lesz ingyen.
Az F4, vagy az F5 már támogat egy csomó 800-as 1024-es modult, ha új deszkát veszel, lehet, hogy nem az F1/F2/F3 trió valamelyike lesz raja.
Csak emiatt ne vegyél rosszabb memóriát.
Ha vársz egy hetet, azt is megmondom, működnek-e a DS3-ban alapból a 800-as 1024-es A-Daták. -
Nortid
aktív tag
a legujabb F7-es van
-
Nortid
aktív tag
Sziasztok!
Lassan eljutok odáig hogy kitépem a hajam...
Új gépet kaptam: core2duo e6300 ; a-data ddr2-800 2x512mb ; giga 965p ds3 ; x1900xt.
A RAM-jaim nem akarnak húzódni! ha 800mhz fölé mennek, nem stabil egészen 820-30mhz-ig! Az időzítéseket 5-5-5-15 -re raktam, a többi auto-n van.
(feszt adtam +0,3V -ot a ramoknak, +0,1 et az FSB-nek, +0,2V-0,3 -ot az mch-nak, a proci alapfeszen van, az se segít ga +0,1V-ot adok neki...)
Mi a fenét csináljak? Törődjek bele, vagy valamit nem állítok be? -
C@rbon
senior tag
Még mindig nem kaptam választ a RAM-os kérdésemre
Tehát egy 1.5 hónapos DS3 keres magának hűséges memóriát (Samsung,Kingmax)
Alapbios
Samsung,Kingmax RAM
Működni fog?
1általán milyen RAM-okkal működik alapon??
Kösz a választ! -
xSASAx
csendes tag
Háát elég kaksin szól a lapom hangkarija. Főleg fejessel érezhető
-
Palika71
őstag
Úgy látom, hogy másoknak is feltűnt, az alulfeszelésnél bekövetkező túladagolás. Akkor majd csak megjavul.
Esetleg van arra valami megoldás, hogy a boot elején szépen, lassan felkúszó pontvonal álltal elrabolt időmennyiséget lerövidítsem?
köcce -
ati2
őstag
-
C@rbon
senior tag
Csak azért m nem tudom h lehet azt megcsinalni h ugy inditom el a gépet amikor még szűz h olyan RAM van benne amit nem támogat az alapbios.
És ha nem támogatja a RAM-ot akkor ugye nem kapcsol be a gép.
Vagyis tudomasom szerint csak ugy tudok biost frissiteni ha alapbol olyan RAM-om van amit támogat az alapbios. -
C@rbon
senior tag
Hi!
3 kérdésem lenne:
1. Mi a különbség a C1 és a C2 rev. között?
2.Melyik bios a legjobb C1-es DS3-hoz?
3.Hogyan frissítek biost ha alap bios-szal nem indul el a gép a RAM miatt m nem támogatja csak frissítéssel?
Kösz a választ! -
ati2
őstag
-
Sárpac
nagyúr
Tényleg:
New Updated List :
1.Fix the D9 memory issue
2.Update the Jmicron BIOS in the 965P-DS3 board
3.When set Vcore lower than 1.2250v in DS4 Vcore jump to 1.57v after reboot
4.Update the Intel RAID bios ROM to version 6.1.0.1002
5.When set Vcore in any option except normal C1E dosent work and EIST cant drop Vcore while idle
6.More/better Vcore selections between 1.600v and 1.800v (now it go's from 1.600v directly to 1.800v, huge jump!) in DS3
7.Ram voltage being displayed as failed over +0.325v
8.Intel QST dosen work properly
9.PWR_FAN isn't adjustable in any way (not through BIOS, not with speedfan, not with EZtune)
10.Intel AHCI bios needs to be updated from 4 Aug 2006 to the newer 13 September 2006
11.Speed up the boot time
12.After enabling QST, MCH temp doesnt show right
13.Improve 7950GX2 support (where you boot up and before you even get into windows you get a screen with lines and colors)
14.After flash to F7/F8 beta when system get restart it cant boot and should do turn off and again turn on to boot -
Palika71
őstag
válasz
garfield-r #409 üzenetére
Szia!
Minden bunkóság nélkül, kiváló tisztelettel ajánlom figyelmedbe az előző néhányezer hozzászólást, hiszen ezeket átbönészve többet megtudsz a DS3-DS4 -ről, mint azok, akik tervezték! -
Gerr'y
senior tag
Hi!
Gyors kerdesem lenne.
Tegnap nagy nehez sikerult osszerakni a gepet, a CPU huto felrakasa eleg erdekes volt(AMD megoldasa jobban tetszik).
Most allitgattam be a BIOS-t, (gyari BIOS van fenn) de nem talaltam a memoria idoziteseket!
Hol lehet beallitani?
DDR voltage-t nem irja ki valahol, mert nem tudom ha plusz 0,25 Volt-ot adok akkor mennyi lesz a fesz?
udv -
ati2
őstag
-
garfield-r
tag
Hali mindenkinek!
Lehet hogy énis ilyen alaplapot (azt hogy DS3 vagy DS4 még nem tudom) vennék, és kíváncsi vagyok a véleményetkre hogy hogyan vált be, meghogy voltak e velük gondok. Nekem a tuning annyira nem lenne lényeg, viszont annál inkább fontosabb az hogy atomstabil legyen. Légyszi meséljetek sok jóóót -
DeSanto
őstag
Fesz mindenhol default volt kivéve a CPU-nál ahol 1,3V-ot állítottam be.
Így stabil 3Ghz-en 340Mhz-es fsb-vel.
Ezekszerint akkor cseréljem le a lapot i975-re hogy a ''noname'' ramjaim menjenek jobban?
Egyébbként nem értem miért noname egy zsír eredeti samsung ram.
Samsung chipek vannak VGA-kon meg egyébb helyeken. -
Gorneck
legenda
-
DeSanto
őstag
FSB 340-re van állítva így 3,05Ghz körül megy stabilan 1,3V-on.
A RAM 2-es szorzóra van lőve (Ramok P5WD2-E Deluxban közel 900Mhz-et mentek)
Felteszem akkor a F7-es BIOS-t de gondoltam rá hogy az F4-es ami elég tuningnak bizonyult azt teszem fel.
Lehet a BIOS hibája ez hogy nem megy 3Ghz fölött (volt mikor ment 3330Mhzet de csontra kifagyott nem indult újra a gép csak resettel).
Aktív témák
Hirdetés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- HP EliteBook 830 G5 i5-8350U 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest