- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
Aktív témák
-
ati2
őstag
Speciális esetben számit a busz sebesség is, amikor a vinyó csak a cache-be dolgozik:
Pl:
VBScriptel feldolgozva egy csomó kis méretű fálj (olvasás + irás + másolás + törlés).
P4 3 Ghz/IDE vinyó kb 0.5 sec
E6400/SATA2 vinyó kb 0.0 sec (majdnem hamarabb, kész mint ahogy leütöm az entert)
Superpivel mérve az e6400 kb 2.5x gyorsabb, mint a P4, és a script meg vagy 10x gyorsabban fut a SATA2-n -
ati2
őstag
válasz
slett27 #4825 üzenetére
Az enyém nem mozog, lehet nem pattant be valamelyik pöcök rendesen nálad?
A multitasking lényeg, hogy szétosztja az üresjáratot az alkalmazások között.
A prioritás meg hogy melyiknek mennyi jusson.
CPU terhelés pl:
- 1db orthos: 100%
- 2db orthos azonos prioritás melett: 50-50% -ot kap mindkettő
- 2db orthos eltérő prioritás mellett: 25-75% (a kisebb prioritású kevesebbet kap, a nagyobb prioritású meg többet a prioritás arányában)
Mivel esemény vezéretek általában az alkalmazások, így csak akkor terhelik a procit amikor szükségük van rá (pl. 5%).
Az orthos meg úgy van megírva hogy folyamatossan terheli a cpu-t, ezért még a legkisebb prioritás mellet is elviszi az összes maradék prociidőt (pl. 95% és a végeredmény 100%).
Annyi gáz van, hogyha a másik alkalmazásnál téveszt a proci, azt nem veszi észre az orthos. Ezért orthos mellet ne tömöríts mondjuk mpeg-et, de kis terheléssel járó progikat nyugodtan indíthatsz pl: böngésző, winamp, stb...)
Legrosszabb esetben pár másodperccel később sikít az orthos... -
-
ati2
őstag
válasz
#72042496 #4757 üzenetére
Akkor a qflash-al másold át a backupba az F6-ot, ha nem az van benne (load optimized defaults előtte+utána).
Aztán próbáld ki az F8-at (legújabb @bios ajánlott winyóról frissítve)
Az F8 bekapcsolásnál irkál ki a post képernyőn ilyeneket:
<CPUID:06F6 Patch ID:0044>
Lehet az F6-ban még nincs benne a Xeon -
ati2
őstag
Itt olvass utána, többen is próbálták és elméletileg működik az S3 a DS3 bios-al, és a DS4 a DQ6 bios-al: [link]
De általában az egyszerre kiadott biosokban ugyanazok vannak javítva/frissítve (pl: DS3/F10 = S3/F8 tudásra/bug-ra)
De csak saját felelősségre próbáld ki, sose lehet tudni...
Sajnos nagyon szar a keresőmotorja az XS-nek, ha jól emlékszem a 100. lap után volt valahol -
ati2
őstag
Hétvégén pont frissítettem az F6-ot F8-ra a backupban, vissza meg nincs hangulatom rakni az F6-ot.
De, ha jól emlékszem, akkor pont ugyanennyi volt a mem sebesség az F6-al is.
Az FSB1333 (rev 3.3) csak marketing fogás:
4*266 = 1066 (e6x00 alap fsb)
4*333 = 1333 (e6x50 alap fsb)
4*500 = 2000 amit még a rev1.0-es lap is megy húzva
Ráadásul a mem szorzók se változtak, pont ugyanaz mint a rev 1.0-ban
pl: e6700 (10*266) = e6750 (8*333)
Esetleg céges gépben tudom elképzelni, hogy gyorsabb alapon mert ott általában nem tuningolnak... -
ati2
őstag
válasz
Gorneck #4672 üzenetére
Mivel a ram sebessége egyenesen arányos az fsb-vel (a subtimingok miatt nem 100%-osan), ezért felszoroztam Fori23 450-es fsb-jéhez a mem sebességét, mintha az enyém is 450-en menne.
Igy talán érthetőbb: 11720 / 400 (enyém) * 450 (Fori23) = 13185 ami nagyságrendileg meg is egyezik az 13536-al (csak neki 4-4-4-12-ben ment a ramja [link], nekem meg 5-5-5-15-ben).
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
Hát ez nevetséges: [link]
Ki fog alapon használni egy core2-t?
e6750 = e6400 ES @8x333
Ezért aszem nem kell rev3.3-ra váltani -
ati2
őstag
Közben csináltam pár mem olvasás tesztet everest-el (biosból állított fsb-vel DS4/F8):
8*300: 5250 Mb/s
8*340: 5700 Mb/s
8*380 6380 Mb/s
Szóval az tény, hogy sokkal lassabb mint az asus, de 350 körül nincs semmi strap az tuti.
A ram végig 5-5-5-15-auto-n volt, csak az fsb-t piszkáltam. -
ati2
őstag
Nálam pont ugyanazokkal az értékekel megy az F8, mint az F6 (8x380 normal, mch=fsb=ram=+0.1)
Lehet nálad is rosszul ment fel a bios elsőre, mert akkor vacakol.
Érdemes lenne lementened a biost, és összehasonlítani az eredetivel amit beleraktál.
(0xEC000 - 0xED000-ig vannak a profile-ok, máshol nem volna szabad eltérnie) -
ati2
őstag
Sajnos ez mostanában már nem igaz, mert az új bios-okba beleraknak pár új funkciókat ami hoz magával egy csomó új bugot is. Ráadásul úgy, hogy a régi bugok nem voltak még javítva
Persze idővel javítják pl DS3/F8 normális javítás az F10, vagy a DS4/F7 javítása az F8 lett.
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
1. Táp 230, lehúz elem ki 5-10 percre.
2. Ha nem segít, akkor utána clear CMOS.
Ui: a QFLASH-ban mielőtt váltasz a 2 bios között nyomni kell egy ''load defaults''-ot, majd main/backup bios, a végén meg ''save settings to cmos'' (az F8-as bios és a korábbiak között nekem csak így váltott normálisan régebben nem kellett).
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
válasz
Gorneck #4570 üzenetére
Ezt olvastam én is, de se füle se farka a szövegnek
Nálam a cold boot bug-ot csak a bios újra felrakása küszöbölte ki (még alapon se indult a gép mindig, nemhogy húzva).
Ráadásul ugyanazt a @bios-t használtam mindkét alkalommal.
Szerintem inkább valamit nagyon módosítottak a profile-os biosokban, amitől a régiebbi @bios nem működik rendesen.
De erről is írtak még jóval ez előtt az XS-en, hogy az új @bios-al nincs ilyen bug.
Sajnos nem mentettem le a bugos bioségetést -
ati2
őstag
Egyre jobb ez a DS4/F8
Úgy tűnik megszünt a TV kimenet összeomlás film nézés közben (2,5 óra teszt volt eddig).
Csak tudnám miért akart az F8 2x belebújni az epromba, hogy jól érezze magát -
ati2
őstag
Most olvastam az XS-en, hogy a DS3/F10 is kint volt hivatalosan a giga oldalán, csak visszavonták
-
ati2
őstag
Közben megnéztem a @bios verzióim:
Régi: B06.0721.01 (ez nem szereti az új biosokat az tuti).
Legfrissebb: B06.1124.01 -
ati2
őstag
válasz
Stalker-2572 #4329 üzenetére
Mindig a giga oldaláról (support->moterboard->utility): [link]
-
-
ati2
őstag
Úgy tűnik jó lesz a DS4/F8 is másodjára.
Lehet valami gáz van a régebbi @bios-okkal (2006 szeptember), mert 2x ugyanazt a bios-t raktam fel és elsőre az istenért nem akart normálisan működni a lap. -
ati2
őstag
Csak kipróbáltam a save main to drive / save backup to drive opciót, és ugyanazt mentette le a pendrive-ra (F8).
Utána átváltottam, hogy a backupról boot-oljon, de az meg rendesen az F6 volt (ennek is kellett benne lenni).
A másik dolog hogy minden bios mentéses kilépésnél beleírkál az OC profile-okba is (gondolom a dátumot, mert pár byte az eltérés).
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
Közben kipróbáltam a BIOS/QFLASH-os bios mentést a DS4/F8-al.
A jó hír, hogy szépen lementi pendrive-ra, a rossz hogy mindig csak a main bios-t. -
ati2
őstag
válasz
Yushchenko #4254 üzenetére
Az első égetésnél próbáltam a 0-t és fix értéket is (35-öt mert azt irta a bios, és memset3 alatti is annyi volt amikor 0-n hagytam), de mindig cold boot bug lett a vége.
Most a második égetés után meg 42-re állítja (mint az F6), és 3 óra kikapcs után simán indult.
Ha holnap is elindul simán a lap, akkor már tényleg tiszta X-akta lesz ez a cold boot bug (vagy a régi @bios szórakozik velem) -
ati2
őstag
válasz
Yushchenko #4249 üzenetére
Na most nálam minden mem álítás auto-n alapfsb-vel még müködik 1 óra kikapcs után.
Lehet nem szerette, hogy aminél ''0''-van beállítottam a SPD-re, majd kiderül, mert az F6-al 42 az F8-al meg 3x-et irt ki. -
ati2
őstag
válasz
Yushchenko #4244 üzenetére
A mem timingokat ird le lécci mire állítottad (mindet: SPD + beállitott érték ha nem egyforma), mert akkor lehet valamit rosszul állítottam be, vagy szarul jön nállam a SPD-ből:
Repeating (endless loop) Memory error Check for improperly seated or missing memory.
Award BIOS Beep Codes: [link]
A poén az hogy orthos alatt stabil a mem F8-al is, de cold boot csak F6-al van mindig.
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
Egynelőre az DS4/F6 a legstabilabb.
F7: rosszabb OC + cold boot bug.
F8: OC = F6 + jobb post (nem kapcsolja ki a gépet FSB állításra állandóan) + cold boot bug.
Cold boot bug: másnap vagy 2-3 óra kikapcsolt állapot után nem indul a lap csak sípol és a végtelenségig újraindul.
A lapot újraéleszteni csak a táp lekapcs + elem ki pár percre módszerrel lehet (insert vagy reset nem müködik csak néha). -
ati2
őstag
válasz
Yushchenko #4220 üzenetére
Másnap van, meg a lapod?
-
ati2
őstag
válasz
Yushchenko #4203 üzenetére
Másnap reggel se?
A backup biosodban mi van F6?
Nálam attól is meghülyült, hogy a main F8-ról átváltottam a backup F6-ra.
(fsb,feszek ugyanazok voltak mint ami az F6-al stabil volt) -
ati2
őstag
válasz
Yushchenko #4195 üzenetére
Nálad nem volt cold boot bug?
Ezt kivéve minden ok volt az F8-al.
Miután 3x vettem ki az elemet én gyorsan vissza is raktam az F6-ot...
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
Kinek mennyivel mennek a hátlapi USB portjai?
Valamitől csak 1.0-ban mászik most nekem (650 kb/s), az eszközkezelő szerint USB 2.0 van -
ati2
őstag
válasz
Stalker-2572 #3668 üzenetére
Szerintem igen, addig is esnek az árak (proci + lap).
És most már nem hinném, hogy olyan sokat kellene várni, mert már min 2 hónapja gyártják:
[link]
Érdeklődj a boltokban mit tudnak hozni ez a külömbség a dobozon:
rev1.0 logo: Quad Core Ready
rev2.0 logo: Quad Core Optimized -
ati2
őstag
válasz
Gorneck #3655 üzenetére
Cseréltek pár ellenállást rajta, hogy 480+ fölött nagyobb eséllyel menjen a lap.
De ezt elég kevesen fogják kihasználni szerintem, mivel idáig se tud eljutni a többség...
Meglévő lapot tuti nem lesz érdemes cserélni, mert úgyis csak bukna az ember rajta
De aki még idáig nem vett az úgyis tud várni 1-2 hónapot a rev2.0-ra -
-
ati2
őstag
válasz
God Vazzeg #3481 üzenetére
Google szerint: [link]
DS4-en a az eltérés win alatt:
Legacy:
IRQ Device
14 Primary IDE Channel
15 Secondary IDE Channel
Native:
IRQ Device
19 Intel(R) ICH8 4 port Serial ATA Storage Controller - 2820
De az a furcsa, hogy a post képernyőn mindkét esetben van Native kontroler IRQ, és a HDTach is kb ugyanazt az eredményt hozza
Lehet hogy virtuális a Legacy mode és mindig native-ban megy -
ati2
őstag
válasz
Gorneck #3449 üzenetére
Bocs elfelejtettem írni, hogy csak a DS4/DQ6-nál van ilyen (F8 - Dual BIOS/Q-Flash-ban), mert a DS3-ban csak 1 bios van.
Ha nem indul valamelyik bios-al a lap (pl instabil a cucc), akkor néha megpróbálja átmásolni a az egyik biost a másikba.
De a poén, hogy mindkét bios jó az epromokban, csak a hülye azt hiszi, hogy sérült és másolna. Egy instabil rendszeren meg elég kicsi az esély, hogy jó legyen a másolat.
Odáig rendben van, hogy ha nem indul az egyik bios-al, akkor a másikról boot-ol, de ez a másolás nagyon gáz... -
ati2
őstag
válasz
God Vazzeg #3446 üzenetére
A DS4/F6-ot felrakhatod az a legjobb eddig, mindenkinek bevált itt a fórumon
-
-
ati2
őstag
Hát most már nem értem, mert most meg 0 -val is elindult és ugyanúgy a SPD van benne
Hogy mi azt én se tudom sajnos...
De azért kíváncsi lennék mire állítja egy 975-ös lap a ramot.
Az XS-en irták,hogy a tRRD 965-ön 3 a 975-ön 7 ugyanzal a rammal + fsbvel.
Picit módosított pár subsettinget a 975 alapján és kapott + 20-30 Mhz-et -
ati2
őstag
válasz
Robi_73 #3365 üzenetére
Nálam pont ugyanazt hozza, mint az F6 (OC + stabilitás + feszek + ram időzítés).
A frissités után is simán indult a lap,csak a ''Refresh to ACT to Delay'' = 0 szivatott egy kicsit (mem manual beállításnál).
Cpu: 8*380 normal 5-5-5-15@1.9v (a mem turbo nállam nem csinál semmit, mindegy mire rakom a 3 közül).
Egyenlőre hagyom fent az F7-et amíg nem futok bele egy újabb bugba...
Gondolom frissítés előtt + után nyomtál load optimized defaults-ot? -
ati2
őstag
DS4 F7:
A mem beállításoknál kézzel kell megadni a ''Refresh to ACT Delyay''-t, mert nincs auto (szerencsére minden mem időzítéshez látszik a SPD)!!!
+ HPET support. -
ati2
őstag
Na végre DS4/F7: [link]
-
ati2
őstag
válasz
Gorneck #3329 üzenetére
Új bios neked
Az XS-en istenítik: az a lényege hogy olyan az OC mint az F8-al, csak nincs cold boot bug...
De azért még elég friss, lehet hogy bugos, csak még nem derült ki.
Egy próbát megér, mert az F8-at rögtön szidták, ezt meg nem.
De azt én sem értem, hogy miért nem új dátumos F8
1 hét alatt tuti nem irták újra, ha előtte 1.5 hónapig görcsöltek...
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
Végigolvastam az XS-es hozzászólásokat a DS3/F9-ről, nagyon úgy néz ki egy cold boot fixes F8
Gorneck23: lehet érdemes lenne kipróbálnod, mert rosszat nem írtak róla, csak jót... -
ati2
őstag
Hát ez nem semmi (DS3/F9 2006/12/27): [link]
-
ati2
őstag
válasz
DeepDish #3222 üzenetére
A DS3 rev 2.0 -ban cseréltek pár ellenállást, hogy az fsb-t 480 fölé lehessen húzni.
Igaz pár rev 1.0- es lap is viszi az 500+ -t.
De hogy DS3 vagy DS4-ben megy-e többet a ram, az passz.
Ha kellenek a + funkciók amit a DS4 tud, akkor azt vedd.
DS3-ból meg érdemes kivárni a rev 2.0-t mindenképpen, mert 1-2 hónap múlva itthon is lehet majd kapni... -
ati2
őstag
Ez egy kicsit magas, hogy minek van megkülönböztetve a giga oldalán a DS3 + DS4 rev 1.0 / rev 2.0
rev 1.0 bios = rev 2.0 bios
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged