Aktív témák
-
ati2
őstag
válasz
feka007 #1995 üzenetére
300-ról indulj (biosban maradjon is ez, amig nincs meg a stabil határ)
win alatt +10 Mhz / 1 perc orthos
Ha fagy vagy sipol az orthos akkor kb -10 mhz a stabil (az adott fesszel).
Persze ez csak nagyságrendileg lövi be, utánna kell alapos teszt is (cpu / mem / cpu + mem) . -
Sonor
tag
válasz
feka007 #1995 üzenetére
Én eddig 360ig mentem el és azt 15ös lépésekben csináltam.....és minden lépés után orthos 1 órán keresztül és ha nem hibázik akkob nagyjából elmondható hogy stabil de ahhoz hogy biztos legyél benne legalább egy fél napon keresztül stresszelni kéne sztem....
[Szerkesztve] -
feka007
veterán
266-os FSB-től mekkora lépésekben menjek 400-ig? És minden lépés után ellenőrizzem vmilyen tesztprogrammal?
-
Sonor
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a BIOSban a CPU Enhanced halt (c1E) és a CPU EIST funkciókkal mit lehet állítani? Illetve hogy ezeket mire állítsam be ha egy kicsit akarok húzni a procin. Ja és még azt szeretném kérni hogy mondjatok nekem egy két olyan progit amelyek nagyjából megbízhatóan mérik a proci hőmérsékletét és a venti fordulatszámát is.
Köszi -
-
Gorneck
legenda
válasz
DeepDish #1989 üzenetére
Az attól függ milyen ramot és procit fogsz ki. P5B Deluxe elvileg jobb, de mostanság sok embernél előjön egy bug ami húzott procinál leveszi a pcie 1x-re. Ezt persze némi fesszel el lehet kerülni...p5b topikba Konflikt le is írta párszor, de nem mindig jön be. Szal igazából nemtom mi lenne a jobb, hisz több pénzért lehet uazt tudod kihozni a rendszerből, mint a sokkal olcsóbb s3/ds3-ból.
Miért nem kapni sehol DS3/DS4-et?! -
-
DeepDish
őstag
Hi!!
Itt is felteszem kerdest.
3 hete varok c2d-re vegre megjonne procim, erre se az altalam kivalasztott DS3/DS4 nincs csak p5b deluxe.
Kerdesem mennyivel jarok jobban/rosszabbul,ha ezt valasztam a giga helyett!
Persze itt tuning miatt kattogok,h melyik a jobb!!
Koszi -
bim
veterán
azzal hogy minden rendszer leszűkűl a csőveknél,nem értek egyet.nem véletlenül hoztam fel a 8/10-es csatlakozo példának.
azonkivű minden részénél elismeredd hogy gyenge a kialakitása.
az hogy alu a radi az oldalárol vettem.
ha elkezdenéd feljavitgatni ezt a rendszert,ugyanott lennél mintha vettél volnaegy normálisat.
persze ez is viz . -
westlake
félisten
válasz
Gorneck #1983 üzenetére
nem valami jo a megfigyelokepesseged
ha jobban megnezed a ket lapot, akkor lathatod, hogy a rev2-t jonehany helyen atterveztek
engem csak az zavar, hogy az euproba szant csomagolasokon biztosan nem fogjak feltuntetni, hogy rev2.. max varhatunk addig, amig egy nagykerbol szolnak valakinek, hogy mar az uj lapokat kaptak.. juteszembe.. ok sem fogjak megtudni
mod: ha szerencsenk van, akkor a matrican szerepel majd, hogy rev2..
[Szerkesztve] -
Borisz76
nagyúr
Na megint vagyok....
Egy kicsit megpiszkéltam a gépet :
Az ATA kábelre rádugtam mind a 2 írót ( Cable Select állásban ).
Gép elsőre elindúlt , látta az írókat.
Nekem újdonság ( mert még soha nem kellett használnom ) de most a Nero-val írok egyszerre mind a 2 meghajtóval TDK RW lemezekre.....
Adatellenőrzés bekapcsolva. 90-100 % között ugrál a puffer.
Viszont a végén Lezáró szakasz hibával megállt - fiók kinyit.
Nem részletezte ,hogy melyik odd rontott.
Így hirtelen ennyi. Majd még jövök -
-
Borisz76
nagyúr
-
Borisz76
nagyúr
Most jött volna ki rajta ? 2 hónapja van húzva és csak 3-4 napja b@aszlakodik az író ( régi és új is ).
Azért annyit megtettem ,hogy a Nero-t töröltem a gépről majd egy frissebb verziót - regisztrált - feltettem de ez sem segített...tehát valószínüleg nem szoftveres hanem hardwer jellegű a hiba.
[Szerkesztve] -
Nippon
őstag
-
feka007
veterán
Tudnátok linket adni a legújabb BIOS-hoz DS3-hoz (F6?)?
-
Borisz76
nagyúr
Megvettem az új DVD írómat ( NEC ND-4570A ) és csodák csodájára agyanazt a hibát produkálja mint a régi íróm......
Tehát nem is a jó öreg NEC-el volt a gond hanem a ATA vezérlővel vagy a kábellel.
Pedig nem szedtem szét,nem telepítgettem mindenféle író-programot....és 1-ik napról a másikra nem tudtam írni.Ezért is gondoltam egyből író-hibára. De ezek szerint tévedtem.
Tehát most 2 dvd-íróm is van , ami azért annyira nem nagy gond...ha működik
Még kísérletezem egy kicsit vele. Ma reggel írtam egy Verbát - elbaszta - majd egy TDK RW következett az jó lett és ezen felbuzdúlva még 1 Verba ami jó lett de a 4. már megint rontott.....
Erre varjatok gombot!
Ezt csak azért írtam ide mert ugye az alaplapom az itteni fórumtáma.
Esetleg valakinek hasonló hibajelensége volt már ?
Vagy az erőteljes és hosszantartó CPU-húzás miatt hibázik...vagy a felforrósodott chipkészlet sz@rakodik ? Jó lenne tudni mi a gond mert kb 300 GB anyagot akartam kiírni most a hétvégén...de így nem lehet.
[Szerkesztve] -
Nippon
őstag
Igen van hangja a ventiknek akár egy léghűtéses rendszeren.
A blokk kialakítása valóban nevetséges, amit rögtön le is szögeztem, mint ahogy azt is, hogy nem is tudtam rendesen ráhúzni az északi híd miatt.
Valószínűleg egy jó blokkal lehetne javítani, de nem érdekel. A csövekkel ismét beleszaladtál egy remek meglátásba. Minden rendszer leszűkül a csatlakozóknál és a radiátor csövei is szűkebbek, mint a cső.
A 400L/h szerinted gyengusz, most erre mit mondjak? A legtöbb számítógépes vizhűtéseknél használt pumpa ennyit tud. Nyilván van az Eheim-nek is komolyabb de az magában többe kerül, mint a TT kit.
Két eltérő alaplapban lévő procit összehasonlítani eleve nem érdemes, semmilyen értelemben.
Az én procim 1.425V-on megy a kolléga 1.2xxV-szemben, nyilván az sem számít.
Azt a szinte már lényegtelen apróságot, hogy a procik is melegedhetnek eltérő módon, meg sem említem.
A radi pedig réz, alu lamellákkal, mint a többi.
Egyébként szeretem a hozzád hasonló, kultúrált és intelligens embereket de tényleg.
Mint említettem ez a cucc olcsó, ezért a teljesítménye sem csúcs, viszont abszolút elfogadható, ellenben egy Innovatek nem biztos, hogy megér 50-60-70 ropit, mert alig teljesít jobban. -
feka007
veterán
Hy!
Core 2 Duo E6400-at DS3-mal készülök tuningolni
Nos, a gép kiolvassa az SPD -ből, a RAM -ok ajánlott időzítéseit? Szal 400 -as FSB -nél, mikoris a RAM -ok 800MHz -en mennek, 5-5-5-15 -re fogja állítani az időzítéseket nem?
Csak ennyit szeretnék kérdezni, mert a memóriát külön nem nagyon akarom állítgatni. -
bim
veterán
mielőtt beájulnál abigvacitol pár dolgot tisztánék.
ha van 2 ilyen radi a gépedben vagy a közelében a 3x12 centis ventinek van hangja.
2.a blokk kialakitása nevetséges.
3.a 9mm es cső a 3/8''-os csatlakozoval nem egyenértékű egy 1/4''-os 8/10-es csővel.ezt tutira tudom mivel az én alphacool blokkomon is 3/8-os csati van és nem keveset szükit a rendszeren.
4.a 400L/h teljesitménye is elég gyengusz ha egyáltalán tudja ezt beépitve.
ha kapsz itt egy levegőstöl egy 40fokos screent mindössze 1 ventivel akkor tisztában leszel te is mit ér.
szerk:most nézem hogy alu a radi.no comment.
[Szerkesztve] -
DeepDish
őstag
VAn itt olyan akinek mar volt DS3 es DS4-ese is es probalta ugyanazt a procit bennuk?
Eredmenyre lennek kivancsi,h ez a hocsoves .... tenyleg jogos e a teszt szerint?! -
westlake
félisten
kicsit legorgetve:
ds4, ds3-ak rev2
[link] -
Nippon
őstag
válasz
SzlobiG #1941 üzenetére
Aha, persze.... Futtasd már légyszi egy óráig legalább az orthos cpu tesztet és mindjárt nem 40 fokos lesz a procid.
Nekem 37 fok, és mindezt a thermaltake nevetséges cpu blokkjával.
Senki ne felejtse el, hogy ez a szett annyiba kerül, mint egy innovatek dual radiátor vagy mint egy laing pumpa. -
Nippon
őstag
Mindenki fikázza ezt a szerencsétlen Big Water-t. Nekem a 745-ös van az E6400-as procin úgy, hogy a 3 helyett csak a 2 halkabb venti megy (big typhoon-os hangszint) és így 28 fokos alapon az Everest 3.5 és a Core Temp 0.94 szerint. Orthos alatt nem értem el a 40 fokot.
Picit ferdén van rajta a blokk, mert az új H-keret már AM2-es és beleér az egyik fül a northbridge tetejébe, így nem tudtam kellően lehúzni. Ki kéne vennem a lapot és elforgatni a H keretet, de nincs kedvem. az egyik mag 37fokos a másik 39-40 között ugrál.
Most lenne fasza ha DS3-masom lenne, mert azonnal menne rá a northbridge blokk. -
Kojak
aktív tag
? -
Ősember
őstag
válasz
Gorneck #1907 üzenetére
hello
Mankó kollega tippjei követve beindult a gépkihuzogattam az összes alaplapba cstlakoztatott eszközt és ugy beindult. nem tudom véletlen-e, de akkor is hálás vagyok a tippért! most is egy 512-es ram van a 4. slotban, de mit is értesz pontosan a bios mentés alatt?
azt tudom hogyan kell frissiteni, de menteni nem
a bisoz beállitások mentésére gondolsz?
-
Robi_73
őstag
Megy a lapom!!!
Akit érdekel az újraélesztés módja és sürgős az hívjon fel, mert csak este lesz időm beírni a pontos sorrendet. Levédetem!.
-
bim
veterán
válasz
zserrbo #1921 üzenetére
nem tudom hogy mi felfoghatatlan ezen a dolgon?
ha ránézel a lapra rögtön látod hogy a HP-bordák oda és ugy vannak épitve hogy a megfelelő procihütők hűteni tudják azt!
ha a házszellőztető ventivel akarták volna hűttetni akkor oda tették volna a lap bal oldalára egykupacba mndet ugy ahogy pl. az AB9-en az abit tette. -
zserrbo
aktív tag
Egy külső hangkari terheli a procit vagy csak az integrált terheli?
Elosztja a hőt, de venti nélkül nem tudja leadni rendessen.
Nálam egy aerocoolt aeroengine házban van elől hátul 12-es ventivel kereszthuzatban így határeset a hőfok.
A gyári cpu hűtőhöz jó volt a heatpipe elrendezés, mert az mind a 3 lamellasort befújta, de a freezer 7 csak 1-et hűt rendesen...
Hangkarit meg nyugodtan vehetsz mindkét laphoz, és inkább audigy 2 vagy 4 legyen.
Nekem az jön le az egsézből, hogy a DS4 heat-pipe rendszere nélkül az összekötött részek közül az egyik hideg, normál hőmérsékletű lenne, míg a másik forróbb. Akkor sztem igazán hatékony jó szellőzéssel hatékony igazán.
Csak azt nem tudom milyenek a TT Soprano házhűtői hang tekintetében? Gyárilag 21 Dba-t írnak, de van vkinek személyes tapasztala vele?
[Szerkesztve] -
Kojak
aktív tag
Hogy tudom a tuningos menüben beállítani azt h a ramok 5-5-5-18 helyett 5-5-5-15-ön menjenek?Milyen sorrendben vannak a menüben ezek az értékek?
-
Palika71
őstag
válasz
zserrbo #1911 üzenetére
Nekem a meg a TT Sharkban nincs is szellőzés, csak a táp, meg a 9500 -as Zalmi, amit kifúj.
Meleg a hítpájp, de nem tökmindegy?
Nagyon jól bírja a tuningot, csak nem annyira, mint a DS3, de azért még BŐSÉGESEN nagyon jó, és nálam borzasztóan stabilan műxik.
Ha újra alaplapot vennék, szerintem megint ezt venném. -
Siriusb
veterán
-
ati2
őstag
válasz
zserrbo #1911 üzenetére
Elosztja a hőt, de venti nélkül nem tudja leadni rendessen.
Nálam egy aerocoolt aeroengine házban van elől hátul 12-es ventivel kereszthuzatban így határeset a hőfok.
A gyári cpu hűtőhöz jó volt a heatpipe elrendezés, mert az mind a 3 lamellasort befújta, de a freezer 7 csak 1-et hűt rendesen...
Hangkarit meg nyugodtan vehetsz mindkét laphoz, és inkább audigy 2 vagy 4 legyen. -
zserrbo
aktív tag
Igen épp azért írtam, hogy annyira nálam nem lesz vészes, mert egy TT soprano házam lesz, de kicsit zavar az, hogy jobban melegszik a DS4 lap heta-pipe rendszere miatt, mint más 965-ös lapok.
Vagy talán amit írtam házzal és a DS4 pipeja elosztja rendesen a hőt és a házventik kiviszik, azaz jobb a hűtése? Hát nem is tudom vagy DS4 vagy Asus P5B Deluxe lesz a befutó végül nálam. Utóbbinál már rögtön vennék (előbbinél csak később) egy hangkártyát (valszeg SB Live).
[Szerkesztve] -
Robi_73
őstag
-
zserrbo
aktív tag
Túl sokat olvasom itt a PH-n is, hogy a DS4 heat-pipeja nagyon melegszik, főleg, ha húzzák. Igaz nekem valszeg egy TT Soprano házam lesz, amiben elől-hátul 12 cmes venti van és oldalt egy 9cmes, de zavar a melegedés lehetősége. Bár nem a DS4 az egyetlen lap, aminek ilyen rendszer heat-pipeja van. Ilyen pl az Abit IN9 32X-MAX [link]. Legalábis nekem hasonlónak tűnt, vagyis azonos részeket kötött össze. Akkor ez a lap vajon mennyire melegszik? Igaz ez nem 965-ös lap.
[Szerkesztve] -
xoorti
csendes tag
Megnéztem.
[link] -
Kojak
aktív tag
0,13V-ot
Vki?
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest