- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
Aktív témák
-
-
stitchie
tag
válasz
Gorneck #4898 üzenetére
nem tom h proci e, mindenestre ma sikerült 470es fsbre felrakni, de nem teszteltem sokat csak 15-20min orthos, aztán bios állítgatás újra.
ram időzítéshez nem nyúltam. de jövő héten kiderül h mi is a hiba, mert jön 2x1gb team xtreem ram hozzám. goodram-tól meg érzékeny búcsút veszek. kb azóta hajtom a párját, de sehol semmi, kb annyiért tudnék venni amennyiért az új team ramokat -
detroitrw
addikt
válasz
Gorneck #4808 üzenetére
samsung 1éves mind a kettő ill. 3
/1 SATA, 2ATA/
mert mivel 1 IDE csatis a lap ezért az egyik vinyó nincs a gépbe ill. az egyik ODD levan kötve
s hiába cserélem ki a két vinyót vagy hiába teszem a kábel bármelyik végére ugyan az a problem
de az hogy lehet hogy az egyik rendszer látja azt amit a másik nem ill. hogy amit a másik lát azt meg nem/ne egy kis nyelvtörőt is tetteme bele
/
-
detroitrw
addikt
válasz
Gorneck #4803 üzenetére
igen a SATA-sról van szó azt jelzi az ATA-t meg nem
amikor boot-ola cucc akkor kiírja mindkettőnél a smart-ot
ill. vista alatt tökéletesen felismeri
bár ott meg a VGA-t nem jelzi amit az XP mutat
szerintem galaxy-t /zalmanos-t egyáltalán nem lehet hallani ill. le is hűti legalább/ vegyél 256-osat mert az 1.2ns!!!
nagyon kellemesen csalódtam elméletileg csak azért vettem hogy kihúzzam valamivel a DX10-ig
szerintem best buy cucc
ha kell lefuttatok egy adott beállítással egy FEAR tesztet
[Szerkesztve] -
1face
senior tag
válasz
Gorneck #4787 üzenetére
Egyszer, nem is olyan régen valamelyik ''okos'' kérdésemre válaszoltál és benne volt az is, hogy üdvözöltél Engem, mint aki a ''sötét oldalról'' jött.
Nem, nem, nincs üldözési mániám (szerintem). Én akkor arra gondoltam, hogy azért írtad, mert sokat ''piacozok. De hagyjuk.
Egyébként Te miért nem vagy fent a listán? Nem akarod elárulni a titkot? -
törölt tag
válasz
Gorneck #4749 üzenetére
Huhh, azt de nem szerettem, pedig menedzser szakos vagyok!
Amit linkeltél az igéretes jószágnak tűnik!
Szerintem az lesz, amit tlac is írt: már kezdtem azt hinni, dilettáns vagyok!Mindjárt kipróbálom, úgy működik-e.
Az a helyzet, hogy mikor boot-nál azt írja ki, hogy 6x410, akkor megy 3280 MHz-en, mikor 8x410-et, akkor pedig 2460-on...elég meredek.
bim: A procit látszólag gond nélkül felismeri. Ha mégsem oldódik meg pár napon belül a probléma, kénytelen leszek BIOS-t frissíteni - az talán segít rajta. -
törölt tag
válasz
Gorneck #4721 üzenetére
Igen, eddig stabil volt.
A C1E-t engedélyeztem, de önmagában semmit sem javult a helyzet...először működött minden szépen, újraindulás után azonban visszaállt a 6-os szorzó.
Az EIST-et sehol nem találtam (pedig tegnap még ott virított előttem), valaki szánjon meg, mondja el, merre lelem, mert mindjárt hülyét kapok... -
Lipton
őstag
válasz
Gorneck #4741 üzenetére
Igen, úgy működne a legjobban.
A lényeg elvileg az lenne, hogy a csőben a víz felforr, elpárolog, elmegy a a gőz a hűvösebb részre, ott kicsapódik és visszafolyik a a kiindulási pontra. Neked az a rész ahová folynia kéne, az magasabban van mint az a rész, ahová a hőt közvetíri. Persze a kapillárisréteg pont emiatt van a cső belső felén, hogy más pozicióban is rendesen működjön, de még így is számít a pozíció.
http://www.scythe.co.jp/images/kama/heatpipe.jpg
Igen, sima Geil Value 2x1GB kit. -
Lipton
őstag
válasz
Gorneck #4736 üzenetére
Megnéztem a chipsethűtődet, és szerintem ha tudod fordítsd el valamennyire, elvileg akkor lenne a legjobb ha 180 fokkal elfordítanád, de látom azt a procihűtő miatt nem lehet.
A heatpipe működési elve miatt most a lehető legrosszabbul állnak a csövek.
Az a jelenlegi adatok:
Gigabyre S3 - F8 BIOS
C2D E6400 - 8x394MHz
2x1GB DDR2-800 Geil kit, 985Mhz 5-5-5-15, 2.2V
Gigabyte 7600GT, passzívan
A memórián kívül minden alapfeszen megy. -
Lipton
őstag
válasz
Gorneck #4726 üzenetére
Mert nem kérted.
Az az igazság, hogy a PH! fórumot nem nagyon olvasom, inkább a HWSW-re járok, nem tudtam, hogy gyűjtöd ezeket az adatokat.
100%os maximumot nem tudok mondani, mert annyira még nem volt időm próbálgatni a gépet, de 3.5 gigán is bejött már a win, csak akkor se volt időm tesztelgetni.
Majd ha lesz egy végleges beállítás, akkor elküldöm az adatokat.
-----
S3-ba bele lehet sütni a DS3 BIOS-át? -
detroitrw
addikt
válasz
Gorneck #4707 üzenetére
gondoltam hogy ezt fogod mondani
akartam is vónak írni hogy az NB nekem 490-en is 32°C /idle/
aztán most megnéztem 450-en /az ügyesebbik ujjamat odatettem/ s meglepően érzékeltem hogy a szobába is eltudnám készíteni a tojásrántottát
gebasz meleg a kicsike/
/, vissza is vettem alapra a cuccot
most már nem csodálom hogy nem akarta hogy tovább küldjem
a ventis dolgot meg megnézem ha lesz egy kis felesleges türelmem
még szerencse hogy raktak a lapba ''NB'' szenzort
[Szerkesztve] -
péter007
senior tag
válasz
Gorneck #4684 üzenetére
nem tudom h. a d805 a legjobbak közé tartozik de eddig 3.4 volt a rekord az msi-vel ami stabil volt de sztem tuti a lapnak volt ott vége
a hűtő az freezer 7 pro ennek elméletben bírnia kell a kiképzést
a gigabyte-nál lehet winfos alól biost frissíteni?
mod: ahogy nézem a giga oldalát bios van dögivel f8-ig
van valakinek tapasztalata h. melyik a legjobb?
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
válasz
Gorneck #4672 üzenetére
Mivel a ram sebessége egyenesen arányos az fsb-vel (a subtimingok miatt nem 100%-osan), ezért felszoroztam Fori23 450-es fsb-jéhez a mem sebességét, mintha az enyém is 450-en menne.
Igy talán érthetőbb: 11720 / 400 (enyém) * 450 (Fori23) = 13185 ami nagyságrendileg meg is egyezik az 13536-al (csak neki 4-4-4-12-ben ment a ramja [link], nekem meg 5-5-5-15-ben).
[Szerkesztve] -
detroitrw
addikt
válasz
Gorneck #4611 üzenetére
úgy néz ki ez a lap vége ~495 hiába adtam a ramnak már 0.4-et meg CPU-nak 1.4-et semmi ugyan úgy kifagy az ellenőrzésnél s be se enged a bios-ba
na de sebaj
a 490-es eredményt meg elküldöm privibe
Lipton: nem, az a probléma hogy 470-en minimális V-vel gond nélkül megy s hiába tömöm meg V-vel úgy néz ki a lap nem bírja
szerintem a proci bírná még, mert ''nem is'' melegedett 490-en se/idle-n volt ~35°C/
s persze értem mire gondolsz ez csak ilyen kiváncsiság mennyit lehetne kisajtolni a konfigból
(#4614):
450-en húúúú, asszem:
1.3000 CPU
0.1V ram
[Szerkesztve] -
detroitrw
addikt
-
ati2
őstag
válasz
Gorneck #4570 üzenetére
Ezt olvastam én is, de se füle se farka a szövegnek
Nálam a cold boot bug-ot csak a bios újra felrakása küszöbölte ki (még alapon se indult a gép mindig, nemhogy húzva).
Ráadásul ugyanazt a @bios-t használtam mindkét alkalommal.
Szerintem inkább valamit nagyon módosítottak a profile-os biosokban, amitől a régiebbi @bios nem működik rendesen.
De erről is írtak még jóval ez előtt az XS-en, hogy az új @bios-al nincs ilyen bug.
Sajnos nem mentettem le a bugos bioségetést -
Fori23
őstag
válasz
Gorneck #4532 üzenetére
A subtimingeket mindig Én állítom be magamnak, kitesztelve, biosból. A memset sokat segít, de lekell ellenőrizni, mert biosban pár időzítést, /ami nem jelenik meg, csak a memsetben/, automatikusan állít a többitől függően.
Nem kicsi a különbség, de függhet beállítástól is. /Robi-kb.20% latency, Pietrosznak meg +200MHz-e volt/
Aktív témák
Hirdetés
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged