- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Aktív témák
-
Anonymus23
veterán
válasz
Yushchenko #4109 üzenetére
Nekem a Kingston ramok (667-esek) mennek a citrom slotokban 920-at.
2,15V - 5-5-5-15-ös beállításokkal.
Szerintem nincs azzal semmi gond, mármint a slottal, csak RAM függő a dolog.... -
Anonymus23
veterán
válasz
LSL1337 #3954 üzenetére
Akkor te is úgy jártál mint én.
Az a csomagolás, ami neked van azt hívják BULK csomagolásnak.
Anno én a magyar dealertől vettem ilyet, leküldték, a számlán S775 volt írva, de először persze hogy az AMD-s cuccost küldték le vele. Néhány telefon, és küldték is az Inteles cuccost is hozzá.
Így most van egy plusz AMD-s csatlakozóm, és 2 fordulatszámszabályzó
Szóval én visszamennék oda, ahonnan vetted és a baseballütőt az egyik kezedből a másikba rakosgatva kérni az Inteles felfüggesztést. -
Anonymus23
veterán
Valaki próbálta már az új DS4 BIOS-t?
Nem én szeretnék lenni az első, mert nincs kedvem teszetelgetni -
Anonymus23
veterán
válasz
LSL1337 #3852 üzenetére
Hát nem tom, nekem sajnos nincs összehasonlítási alapom, mert amikor A64-em volt akkor X800XT-m volt, és a C2D-vel együtt jött az X1900XT, de az FPS duplázódott, 400-600 között mozog, pályátál és beállítástól függően, DX7 természetesen.
Szerintem valami beállítás probléma van ott, vagy (amire nem is merek gondolni)hogy nem állítottad át az FPS limitet 250-ről magasabbra.
-
Anonymus23
veterán
válasz
slayer006 #3763 üzenetére
Igen erre gondoltam. Mivel a DS3/DS4 szinte tök ugyanaz, (végül is ami a hangkártyával kapcsolatos lehet, az ugyan az), ezért érdeklődtem. Kinéztem egy 7.1-es Audigy 4-est, de úgysem most akarom még megvenni, kb 2-3 hónap, csak most valahogy feljött ez a téma, és mondom rákérdezek.
Kösz az infót! -
Anonymus23
veterán
Hello All,
Csak egy kérdésem volna. Használ itt valaki DS4-el SB Audigy 4-et?
Mik a tapasztalatok?
Nekem az alaplapi csatlakozókból, ha mind be van dugva, akkor bizony gerjed a hangfal (azaz zúg egy picit, bizonyos hangerő felett). érdekes módon, ha bármelyik csatlakozót kihúzom, akkor nem, de tökmindegy melyiket húzom ki, akkor abbahagyja, de ha visszadugom, akkor megint zúg. -
Anonymus23
veterán
Ha még lehet szavazni, akkor még 1 szavazat a DS4 mellett.
Nekem nagyon korrekt jól tuningolható kis lap!
Nálam ellentétben a többiekkel nem is igazán melegszik, igaz a ház kiválóan szellőzik.
Máshol dícsérik a P5BD-t is, a múlt héten raktam össze egy sima P5B-t, de az nagyon nem jött be nekem.
A Ramirisban meg ''csak'' nettó 33900, szal 41 alatt kihozható.
Máshol láttam még olcsóbban is... (32700 nettó), ha kell a cím, akkor keress privátban. -
Anonymus23
veterán
válasz
God Vazzeg #3446 üzenetére
Hát nem feltétlenül, mert pl a DS4-nél az F6 BIOS az jobb mint az F5.
F7-ről nincs tapasztalatom, egyelőre nem raktam még fel. -
Anonymus23
veterán
válasz
Gorneck #3257 üzenetére
Great!
Amúgy jó a honlap!
Ha lehetne egy személyes javaslatom, érdemes lenne procinként és szorzónként vagy alaplaponként megcsinálni a táblázatot. Így jobban lehetne látni, hogy melyik konfiggal mit megy, illetve mi az mainstream ezekkel a procikkal, amire minden jótett lélek számíthat, aki ilyen proci/alaplap combót vesz.
Még 1x grat a honlaphoz, ésa munkáért amit ebbe feccölsz!
-
Anonymus23
veterán
válasz
Gorneck #3254 üzenetére
Gorneck23!
Egy kis javítást eszközöltetnék a DS3/DS4 webalpodon.
A második eredményem a táblázatban az ''csak'' 460 MHz nem pedig 475. Bár a szerkezet elindul 475-ön és 480-on is, de ott nem volt stabil, még próbálkozni kellene a feszekkel meg a RAM időzítésekkel, de őszintén, se kedvem, se időm nem volt hozzá.
Kérlek, hogy javítsd már majd légyszi (csak a hitelesség kedvéért).
Köszi! -
Anonymus23
veterán
válasz
Anonymus23 #3116 üzenetére
Egyébként már látszik a kép, bár azt írja, hogy konvertálás alatt, de ha ráklikkelsz, akkor bejön a kép.
-
Anonymus23
veterán
Nah, megvannak az eredmények:
A konfig:
E6400, 2x512 Kingston DDR2 667, DS4 (a többi az adataimnál)
CPU alapfeszen:
FSB 430 MHz @3440 MHz
Memória: 5-5-5-15 (@860 MHz)
Feszek:
Mem: +0,2 a többi alapon
CPU fesz: 1,5V (BIOSban)
FSB 460 MHz @3680 MHz
Memória: 5-5-5-15 (@920 MHz)
Feszek:
Mem: +0,25
PCIE: +0,1
MCM: +0,2
FSB: +0,2
CPU: 1,5V
Ettől még menne feljebb is, bár gondolom nem sokkal.
Amivel nagyon meg vagyok elégedve az a memória: Nem rossz ez egy 667-estől.
Képeket később tudom felrakni, mert még mindig konvertálás alatt.
De majd itt megnézhetőek lesznek ha befejezte: [link]
Gorneck23, elég amit fent leírtam, vagy azért küldjem még el külön emilben is?
[Szerkesztve] -
Anonymus23
veterán
Egyébként olvasgatva a fórumot itt, mindig kedvet kapok egy kis tesztelgetésre, meg felhúzni a rendszert. De legtöbbször sikerül lebeszélnem magam, hogy tök felesleges.
Tegnap este és ma reggel nem sikerült.
Igazából csak a procira voltam kiváncsi, hogy mit is tud.
Nemsoká felteszek 2 eredményt, az egyik alap fesszel, a másiknál próbáltam megtalálni a provi végét, mondjuk még nincs vége, de most kapott 1,5V-t, és nincs kedvem és időm tovább tesztelgetni.
Mindjárt felteszem a képeket, illetve a beállításokat.
Aztán megy vissza a gép alapfeszes beállításra, mert elég bőven. -
Anonymus23
veterán
válasz
Palika71 #1340 üzenetére
Háááát, a HWSW-n nem nagyon zengedeznek a lapról örömódákat, meg külföldi fórumokon se az a nagyon tuttttti.
Nekem pl 430-on mondhatni kis feszemeléssel 0,1V megy szépen a cuccos, de itt szerintem vége is van a ramnak. Azért ez sem rossz egy 6400-as prockótól, illetve egy 667-es ramtól. -
Anonymus23
veterán
Végül is már az is jó, ha nem az ISA slotokat keresed, vagy az EDO ramok helyét.
Szerintem kicsit kevered a szezont a fazonnal, már csak azért is, mivel ezeken a lapokon is van PCI csatlakozó, több is, de a VGA-nak már nem a AGP csatlakozó van, hanem PCIExpressz.....
Bezony, az életben a változás az állandó egyedül!
Keress olyan lapot, ami AGP-s...
De itt a topikban - S3/DS3/DS4 - tárgyalt lapok nem azok... -
Anonymus23
veterán
jaja ismerős a történet, tudom miről van szó, már az elsőnél is mondtam, hogy én visszavinném, ha kell a táppal együtt, és bizonyítsák be, hogy a tápom a hibás.
vagy bármi mással elcsesztem ennyi. A jogszabály szerint NEKIK kell bizonyítani, hogy NEM rendeltetésszerűen lett használva. Ebbe beleértve a tápot is. Azaz ha a táp tényleg szar, és nem bírja ezt a kiképzést, akkor én mást se mernék rákötni.
Megmondom őszintén - szerencsére - nem láttam még leégett kondit, szal most nem tudom, hogy hogyan is lehetne elsütni a dolgot.
Én azt javasolnám, hogy tetess bele egy másik kondit, és így vidd vissza. Hátha nem tűnik fel nekik a forrasztás. Ha ügyesen csinálják, akkor lehet nem lesz feltűnő. -
Anonymus23
veterán
Hát ebben semmi különleges nincs...
Az igaz, hogy a Q-Tec az nem a legkomolyabb táp, de nem tom.
De mintha mondtad, volna, hogy ezt ők rakták, össze...
Akkor erre már érvényesnek kellene lennie a garanciának nem?
Megmondom őszintén nekem már az is furcsa, hogy előzőleg nem cserélték gariba. Bár így, hogy a második is ezzel szállt el, nekem is gyanús a dolog, hogy ott valami nem stimmel. Mennyire látszik akondin, hogy nem jó? Csak kormos, vagy egyébb külsérelmi nyom is van rajta? Nincs aki ki tudná cserélni a kondit, úgy, hogy ne nagyon látszódjon a forrasztáson?
Valami okosságot kellene csinálni, mert ez nem normális, hogy 2 lap ugyanúgy száll el... -
Anonymus23
veterán
Ez mekkora LOL!
Miket ki nem találnak már a szervízesek!
És odáig hogyan ment el a paszta? Vagy nekik komplett rajzuk van az adott alaplapról, és tudják, hogy az a kondi ott valahol a proci körül végződik?
LOL és ezerszer is LOL
Nekem anno (máshol) egy GF4Ti4600-ost cseréltek be, mert amikor a hűtőt buheráltam véletlenül leütöttem róla egy kis alkatrészt, és utána a kártya érdekesen viselkedett, amikor bemelegedett. Akitől vettem boltos gyerek visszaforrasztotta, de nem igazán sikerült megjavítani, vitte vissza a nagykerbe, cserélték minden szó nélkül, még a forasztás sem tűnt fel, mondjuk ügyes keze van a gyereknek és nem volt feltűnő.
Szal no para, én visszamennék a helyedbe és megmondanám, hogy a meséjükre aludtál egyet, mert gondolod azért meséltek, mert látták rajtad, hogy fáradt vagy, és alvásra van szükséged, de mostmár kialudtad magad, és gyorsan cseréljék ki a lapot, mert minden pénzbe kerül, az is, hogy te ennyiszer járogatsz oda!
Jah még egy, nemrég hűtőt cseréltem és az előző alkalommal kicsit több ezüstpasztát tettem rá, és jutott a proci oldalára is (hiába no este 11 körül már nem olyan friss az ember), de semmi ilyesmi nem volt. Azóta is megy szépen proci+lap is! -
Anonymus23
veterán
Nehéz ezt így előre megmondani.
Nekem a 667-es Kingston ramok vígan mennek 860-on, 5-5-5-15-ben. +0,2V fesszel. Bár ez DS4, de szerintem nem ettől fog függni.
Nem tudom, de szerintem érdemesebb azért egy picivel gyorsabb ramot venni, mert szerintem az 533-assal elég hamar a ram határába is ütközhetsz..
Húzni mindenképpen fogod tudni, elég sok potenciál is van ezekben a ramokban, szal a tuning vége attól fog függni, hogy mit bírnak majd a memók. -
Anonymus23
veterán
Nekem is emelkedett kb 10 MHzel a max. az új Biossal.
Jelenleg 1,4V-on megy szépen a cuccos 430 MHz-en.(cca 3440 MHz)
Ja és a proci hőfoka ugyanúgy 43-44 fok alapon.
Terhelve 57-58 fok (Orthos).
Ez kb -30 fok a gyári hűtőhöz képest.. Jó ez a Zalman. -
Anonymus23
veterán
-
Anonymus23
veterán
Jaja.
A gép totál kussban van, semminek semmi hangja. Egyedül talán a VGAnak van még idle állapotban egy rettentő halk duruzsolása.
Mostmár lehet mellette aludni
Amúgy most 333-on megy, mindenféle fesz emelés nélkül. Ezt csak azért írtam, hogy nincs fesz emelve, szal passzív hűtésként ennyit tud. Lehet még pár fok gondolom, ha totál levenném alap FSB-re, de minek.... -
Anonymus23
veterán
LOL! Rájöttem miért 43 fok idle állapotban az alig húzott proci.
Nem megy a venti
Legalábbis az alaplap nem hajlandó bekapcsolni...
Nagy ritkán elindul, de csak pár másodpercre
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest