Aktív témák
-
Nippon
őstag
Áááá srácok nagyon fasza ez a Corsair..
A CL-4-es 2gigás dual kit egyik fele hétfőn, a másik modul meg tegnap purcant meg. Közben kicseréltem a lapot, szal a második modult az a megtiszteltetés érte, hogy a 2.0-ás lapban halhatott meg. Hogy tisztán lássunk, mindezt alapórajelen, gyári feszültség mellett voltak képesek megtenni. 4db 1 gigás Corsairből 3 modul halt meg. Tökéletes, de hát mit várjon az ember egy kb 70ropis memóriától.....
Összesen 2 hetet kell várnom amire érkezik megint az Expertbe CL4-es kit -
Nippon
őstag
inkább typhoon vazze
[Szerkesztve] -
Nippon
őstag
Lecseréltem a DS4-et egy 2.0-ásra....
-
Nippon
őstag
válasz
#72042496 #4131 üzenetére
Általános vélemény, hogy 400-as FSB-ig nem kell fesz az MCH-nak és az FSB-nek, de azért ez nem vésetném kőbe. Szerintem kísérletezz vele, ha egy adott feszültségen Orthos alatt begagyizik a proci hosszabb idő után.
Persze kezdésnek fontos kiszűrni a korlátos cuccot az alaplap+proci+ram trióból.
A DDR2 1.8Voltot kap szabvány szerint, ami nem minden modulhoz elég, +0,2 ajánlott, +0,3 is lehet nyugodtan ha kell.
Az MCH és az FSB max +0,35Voltot visel el DS4 esetén, ha többet adsz neki, akkor visszaáll alapra. -
Nippon
őstag
Érdekes, nekem egy XFi van legalul a DS4-ben és van olyan amikor bekapcsolom a gépet és a windows új hardverként érzékeli és drivert akar telepíteni. Csekk az eszközkezelőben, és tényleg problémát jelez, nem is szól.
Először azt hittem, hogy a tuning és a kevés fesz miatt lép fel instabilitás de teljesen alapon is tudja produkálni ezt a jelenséget. Szerencsére elég ritkán jön elő ez a probléma, ezért nem is gondoltam tovább a megoldását. PC, beletörődtem, ez ilyen. De most, hogy felvetetted.... -
Nippon
őstag
8x500-on tudok POST-olni 1.400V-on
Nem ér sokat, de jó érzés 4Ghz-et látni Core 2-es procival....
A stabilitás teszttel még nem végeztem, mert tegnap óta 2x volt áramszünet...
Remélem nem a gép csapta le az egész utcában... -
Nippon
őstag
3520-nál tartok egyelőre 1.370V-on. Az MCH kap egyedül egy kis feszt.
Még csak 6 óra 41 perce megy az Orthos ezért jól megkínzom a Firefox-szal és valami játékkal, ha bírja, akkor itt hagyom reggelig.
Lehet, hogy megfuttatom egy kicsit 7-es szorzón is. -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #2800 üzenetére
Nem rossz, de fél óra után megdőlt a firefox-tól. Adjak neki 1.4V-ot?
Mennyit szabad tartósan kapnia?
MCH - FSB?
Everest-tel és Core Temp 0.94-gyel mértem a hőfokot.
A 6300-ast amit meg meséltem, Darkness nyúzza, már írt is ide.
Ha a memóriáim bírnák, tutira megtartottam volna azt a procit, hogy kapná be a lábát a küllő
[Szerkesztve] -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #2789 üzenetére
Mármint az 1.225-ösnek legyen 1.325V? Teszteltem ezt a procit 7x500-on de reggelre megdőlt az Orthos, igaz a ramot elfelejtettem by spd-re tenni és 5-6-6-18-on ment és 1:1 1000-ret 2.1V-on. Lehet, hogy az a baja. A proci 1.375V-ot kapott.
A 6300-ról nem tudok tegnap este óta semmit, szóval a stabilitása még kérdéses, de küldöm majd az adatokat, ha kell képeket is. -
Nippon
őstag
Na most hátha szerencsém lesz.
Kikukáztam két procit. Az egyik egy E6400-as amin a kupak élei nincsenek legömbölyítve és gyárilag 1.225V a feszültsége. 8x450-en teszteltem eddig nem volt hiba, igaz itt már 1.4V kell neki. alapfeszen viszi a 3.200at de 8x425-be már belehibázik.
Miért 1.225V a gyárija? Mennyi feszt adhatok neki tartósan? Eléggé melegszik 1.35V-fölött.
3.800-on postol, de a win összedől vele.
Ilyen FSB mellett minek kell és főleg mennyi +fesz?
Az MCH kap +0.20at, a ram +0.3-at. Az FSB-nek nem kell +?
A másik egy E6300 ami 7x500-on megy sajnos nem az én gépemben, mert a ramjaim nem bírják. Stabilnak tűnik eddig az is. A 7x500 ráadásul alapon megvan, a win működik de az Orthosba hamar belefagy. Ez a proci 1.325V gyárilag. -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #2565 üzenetére
Meglátjuk.
Most épp 7x450-en megy a procim 1.5V-on 1:1-ben a ram és fut az Orthos, azt sem tudom, hogy sikerül-e befejeznem ezt a hozzászólást
Még mindig nincs Extreme spirit II-őd? Ha nincs akkor javaslom, hogy próbálkozzatok a Cédrus Kft-nél, ugyanis ők a Thermaltake magyarországi forgalmazói. Nagyker, de hátha valaki tud intézni. Sajnos nekem karácsony előtt nincs időm már elmenni, de ha ráér januárban és addig nem lesz, szívesen hozok neked egyet. Láttam élőben is náluk, jópár héttel ezelőtt, de ha éppen nincs akkor is hoznak, az összes létező TT cuccot be tudják szerezni rendelésre. -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #2476 üzenetére
Mennyi az egy kis plusz fesz az MCH-nak? +0.1 nem segít.
Leteszteltem a barátom gépében, 7x500-on 1:1-ben 2.1V 5-8-8-23-on ahol olyan 15 perc múlva megdőlt, de az a proci is miatt is lehetett, mert az sem bírja.
7X485 970-en nézegettük, 5-5-5-20-as időzítéssel, de tartósan nem tudtam tesztelni.
Jövő héten vagy talán még ezen kapok néhány tálcás E6300 esetleg E6400-as procit hátha találok közte egy jót és akkor tesztelek tovább.
Most 7x425 2975-ön megy a gép 2,5x425 1063 by spd 5-8-8-24-en 2.1V-on. Ha bedől akkor megy vissza 1:1 850 4-4-4-12-re amíg nem lesz másik proci.
A barátomnál (E6400) 7x450 1:1 4-4-4-12 ment ''viszonylag sokáig 2.1V-on. Milyen reális frekvenciát lehet elérni ilyen időzítések mellett 2.1V-on? Abszolút lutri vagy azért behatárolható? -
Nippon
őstag
8x266 2133 / 266x4 -1067 megy
8x320 2560 / 320x3,33 -1065 megy
8x350 2800 / 350x3 -1050 ha véletlenül elindul, akkor megy (memtest 10 óra)
8x360 2880 / 360x3 -1080 ha véletlenül elindul, akkor megy
A legnagyobb sávszél
olvasás/írás
2:3 1050 5-5-5-20 7463Mb/s / 6363Mb/s
2:3 1080 5-5-5-20 7677Mb/s / 6492Mb/s
1:1 850 4-4-4-12 7466Mb/s / 7602Mb/s
Ezek szerint nem a sávszélességre érzékeny, de akkor mi van? -
-
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #2449 üzenetére
Na akkor most jön ez a verzió.
Amúgy +0.25-től már megy 1050-en ezekkel a beállításokkal de a fölötte is produkálja az újraindulgatásokat néha, de 1067-en nem.
Ja és tök jó, hogy kézzel el lehet törölni a vonalkódot és a gyári számot a ramon. Asszem viszem vissza a nagykerbe és íratok velük egy papírt, hogy ez van a modullal vagy cserélik azonnal. -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #2447 üzenetére
Megpróbálom de arra mondj valamit, hogy
ha a proci alapon van, gyári feszen, akkor megy 1067-en
ha viszont 350x8 és a ram meg 1050 akár by spd akár az előbb leírt késleltetések egyike, akkor nem indul el mindig, de ha mégis, akkor már stabil.
Fesz ingadozás problémára gyanakszom -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #2444 üzenetére
Sajna ez a kula proci ennyit bír.
A mem kap +0.300 de lehet, hogy beéri kevesebbel is (a gyári 4-4-4-12 2.1V-ot kér) ezért megadtam neki és úgy kezdtem tesztelni. 2.1V-on stabil az 1067 és az 1050 is csak az utóbbival néha gondok vannak a bekapcsolásnál.
Mem +0.30
Proc 1,425V
Semmi más nem kap semmit 350x8-on -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #2403 üzenetére
Félreértessz, ezek stabil beállítások.
Olvasás Írás
350x8 =2800, 350X3=1050 2:3 by spd 5-8-8-24 6979 6036
5-6-6-20 7444 6362
5-6-6-18 7431 6359
5-5-5-20 7463 6363
Ezek a beállítások le lettek tesztelve és stabilak, feltéve, hogy bebootol vele a gép. +0.25 is megy, bár úgy nem teszteltem a stabilitást. Orthosban pár óra, Memtestben 10 óra hiba nélkül. De ha kikapcsolom a gépet, akkor nem indul el.
Ha viszont proci alapon, memória 4x266= 1067 akkor megy, mint a kisangyal.
Ez minden csak nem logikus, legalábbis nem felfogható a szegényes ismereteimmel, de ha van rá magyarázat arra kíváncsi vagyok. -
Nippon
őstag
-
Nippon
őstag
Na, nincs vége...
Most van egy EPP-s CL4-es 2gigás Corsair kit-tem és azzal szenvedek.
2.1V-ot adok neki és így tesztelgetem de van egy furcsaság amit nem értek.
1112-et értem el vele eddig, de még csak 1066-on teszteltem tartósan, amit bírt is.
Néztem különböző beállításokat 1050 (3x350) és 5-6-6-18-ig el is jutottam így.
Ami érdekes, hogy ha biosban beállítom mondjuk az 1050-et akkor van amikor újraindul és feláll a windows de ha utána kikapcsolom a gépet és vissza akkor kezdődik az újraindulás sorozat. Közben ha megy a teszteben nem hibázik. De olyan is van, hogy biosból kilépve sem indul el a gép, hanem kezdi az újraindulgatást amíg ki nem resetelem. Csinált már BIOS Recovery-t is magától.
Ha a proci alapon van és beállítok neki 4x266 -1067Mhz-et, akkor viszont zokszó nélkül elindult, eddig minden alkalommal.
Mi lehet? -
Nippon
őstag
A full passzív cuccossal az a bajom, hogy kívülre kell szerelni, én pedig házon belül szeretnék mindent. Persze egy kis káz és egy gyorscsatis szép passzív radi sem tűnik rossz ötletnek.
Arra gondoltam, hogy veszek 2db 12x24-est a ház hátuljába és arra két venti lecsavarva. -
Nippon
őstag
válasz
intelfan #2032 üzenetére
A Dual Channel miatt érdemes lenne 2x512Mb, ha 1gigát szeretnél és nem tervezed a cseréjét hamarosan.
Ha ezt nem akarod, vagy tervezed a 2 gigát, akkor van egy Corsair XMS2 1gb-os 800-as modulom, ami 1000Mhz-en stabilan megy, fölötte még nem teszteltem. Viszont megválnék tőle. Mindenképpen 800-as modulokat vegyél.
DS4
Az Everest 3.5 szerint a memória olvasás:
Dual Channel 800Mhz - 6826MB/s - 5-5-5-12
Single Channel 800Mhz - 5883MB/s -5-5-5-12
Ezeket Dual Channelben mértem a Corsairrel.
Mem olvasás:
1065 5-5-5-20 - 8302
1065 auto (5-8-8-23) - 8146
1000 5-5-5-12 - 7820
860 5-5-5-12 - 7367 (Késleltetés 72.2ns)
860 4-4-4-12 - 7560 (Késleltetés 69.2ns)
800 5-5-5-12 - 6826 (késleltetés 77.6ns)
800 4-4-4-10 - 6880 (késleltetés 76.8ns) -
Nippon
őstag
Rendben, akkor csak magamra vettem.
Viszont ha ennyire otthon vagy a témában, akár segíthetnél is.
Csak félig leszek OFF, mert a lapról is szó esik. Ha nem gond, válaszolj PÜ-ben.
Mozart TX házam van és úgy szeretném megoldani a vízhtést, hogy proci + vga (8800) és esetleg a northbridge és a FET-ek legyenek bekötve a rendszerbe.
Mindezt, a lehető legkevesebb ventivel és azok is letekerve.
Elég sok hely van a TX-ben a vízhűtés számára.
Két 12x24-es radi elviszi ezt a cuccost? -
-
Nippon
őstag
-
Nippon
őstag
Igen van hangja a ventiknek akár egy léghűtéses rendszeren.
A blokk kialakítása valóban nevetséges, amit rögtön le is szögeztem, mint ahogy azt is, hogy nem is tudtam rendesen ráhúzni az északi híd miatt.
Valószínűleg egy jó blokkal lehetne javítani, de nem érdekel. A csövekkel ismét beleszaladtál egy remek meglátásba. Minden rendszer leszűkül a csatlakozóknál és a radiátor csövei is szűkebbek, mint a cső.
A 400L/h szerinted gyengusz, most erre mit mondjak? A legtöbb számítógépes vizhűtéseknél használt pumpa ennyit tud. Nyilván van az Eheim-nek is komolyabb de az magában többe kerül, mint a TT kit.
Két eltérő alaplapban lévő procit összehasonlítani eleve nem érdemes, semmilyen értelemben.
Az én procim 1.425V-on megy a kolléga 1.2xxV-szemben, nyilván az sem számít.
Azt a szinte már lényegtelen apróságot, hogy a procik is melegedhetnek eltérő módon, meg sem említem.
A radi pedig réz, alu lamellákkal, mint a többi.
Egyébként szeretem a hozzád hasonló, kultúrált és intelligens embereket de tényleg.
Mint említettem ez a cucc olcsó, ezért a teljesítménye sem csúcs, viszont abszolút elfogadható, ellenben egy Innovatek nem biztos, hogy megér 50-60-70 ropit, mert alig teljesít jobban. -
Nippon
őstag
válasz
SzlobiG #1941 üzenetére
Aha, persze.... Futtasd már légyszi egy óráig legalább az orthos cpu tesztet és mindjárt nem 40 fokos lesz a procid.
Nekem 37 fok, és mindezt a thermaltake nevetséges cpu blokkjával.
Senki ne felejtse el, hogy ez a szett annyiba kerül, mint egy innovatek dual radiátor vagy mint egy laing pumpa. -
Nippon
őstag
Mindenki fikázza ezt a szerencsétlen Big Water-t. Nekem a 745-ös van az E6400-as procin úgy, hogy a 3 helyett csak a 2 halkabb venti megy (big typhoon-os hangszint) és így 28 fokos alapon az Everest 3.5 és a Core Temp 0.94 szerint. Orthos alatt nem értem el a 40 fokot.
Picit ferdén van rajta a blokk, mert az új H-keret már AM2-es és beleér az egyik fül a northbridge tetejébe, így nem tudtam kellően lehúzni. Ki kéne vennem a lapot és elforgatni a H keretet, de nincs kedvem. az egyik mag 37fokos a másik 39-40 között ugrál.
Most lenne fasza ha DS3-masom lenne, mert azonnal menne rá a northbridge blokk. -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #1863 üzenetére
Hát ebben a formában nem, mert nagyker. Persze érdekes, mert szerintük nem hibás a ram, náluk állítólag nem hibázik, de ''jófejségből'' kicserélik. Ezért nem veszik vissza a másikat, de mindegy, valahogy megoldom.
Nem lesz könnyű 1 db 1gigás modult elnyomni az biztos, de ha valaki ilyet készül venni 2-öt akkor szóljon és ezt nagykeráron viheti. -
Nippon
őstag
Eladó a jó Corsair XMS2 CM2X1024-6400 1Gb-os modulom.
Gyári időzítés 5-5-5-12
A másik modult gariba kicserélték és csak kit-et tudtam venni helyette, ezért feleslegessé vált.
33.000Ft -
Nippon
őstag
Na, megvan a ludas. Kipróbálatam a másik modult (harmadik bankban hibázott 333x8 mem 999-es beállítás mellett) az egyes bankban 266x8 mem auto(3) 800 gyári 5-5-5-12es beállításon fesz hozzáemelve 1.9V fölé egy picivel. Hibázik.
-
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #1775 üzenetére
hát most az lesz, hogy 2-4 ram 800 1:1-ben és teszt reggelig
ha megdől akkor ennyi.
Nem lenne elég, ha azt a ramot tesztelném amelyik 1000mhz-en megdőlt?
800on 1:1-ben by spd beállításokkal adjak neki feszültséget?
Alapon megy fesz emelés nélkül, de a feltűntetett időzítéseket 5-5-5-12 már 1.9V-on garantálja a Corsair.
Szerinted, hogy teszteljem?
1:1 800 by spd gyári fesz (vagy adjam neki a szokásos 0.2-t)
1:1 800 5-5-5-12 +0,1 vagy 0,2 -
Nippon
őstag
Most itt tartok:
8x333Mhz
Szorzó 3
Mem: 999Mhz by spd
Vddr: +0.25V
Vmch: +0.15V
Vfsb: +0.15V
Vcore: 1.4250V
Az egyes bankban volt 1db modul, 8 óra memtest-et elbírt így stabilnak nyilvánítottam.
A teszt után kivettem és a másik modult próbáltam ki a hármas bankban. ~8 óra 601 hiba, aaarrrrrrghhh.
Van értelme ugyanezt a modult kipróbálni az egyes bankban, vagy pakoljam át mindkettőt a 2-es ill 4-esbe és teszteljem őket abban?
Vagy egyszerűen kula ez a modul és nem bír ennyit? -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #1738 üzenetére
Újratelepítettem a rendszert...
Lesz új procim és nekiugrok azzal a további tesztelésnek. A memóriákat egyesével megnézem.
Szerinted mennyi idő kell a memtesben, hogy reális képet kapjak, mert 1000mhz-en másfél óra alatt nem hibázott?
Amúgy kezdetnek megkapom a ramokat a barátomtól tesztre, azok mennek 1066-on nála, ha itt megdől akkor a ram kizárva véglegesen. Közben ő is teszteli az enyémeket.
Köszi a sok jótanácsot -
Nippon
őstag
Az a baj, hogy 1:1-ben hibázott 800-on a ram, igaz talán nem by spd-n volt hanem 5-5-5-12-ön de gyárilag is arra van hitelesítve. Emlékeim szerint +0.2V-ot adtam neki így ugye 2volton ment, és hibázott is.
Írtak már itt olyat, hogy memetest fusson 50 percet kb és akkor jó, meg fusson le 5x és akkor tuti jó, hát akkor most elmondom, kurvára nem.
Próbáltam 8X320-at hogy ott még biztos stabil a proci, és így ramszorzó 3.33 (1066) futott és egy óra alatt nem hibázott, aztán reggelre amikor 21szer lefutott a memtest 251 vagy 231 hiba volt. -
Nippon
őstag
válasz
slayer006 #1712 üzenetére
Leírtam korábban, nem tudom szakszerűbben elmagyarázni.
Pl: Feláll a rendszer de nem reagál semmire, az egeret tudom mozgatni de nem reagál semmire (nem homokórázik) nem jön elő a feladatkezelő sem.
Vagy menet közben történik ilyesmi amikor böngészek és MSN-ezek, elkezdek nyitogatni ezt-azt és akkor elkattan, de a feladatkezelő nem jön elő akkor sem csak az egér mozog.
Kicsit láma megfogalmazás, de ez van..... -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #1702 üzenetére
Csak annyit jelent, hogy még idegesebb leszek tőle....
Amúgy a DS4 kompatibilitási listáján rajta van a modulom.
Mindegy, most van egy új vinyóm is, arra felnyomok egy új XP-t és tesztelek tovább, mert lehet, hogy valami software gebasz van mégis. Bár szerintem a mem okozza.
Olvastam a memtest oldalán, hogy ha hibát jelez, az még nem 100%, hogy hibázik is a ram.
Bakker ha sem a Memtest sem az Orthos blend teszt nem tekinthető mérvadónak, akkor honnan a gyíkból tudom meg, hogy jó a ram vagy sem.
Nagyon unom már ezt a szarságot. Meg érdekes, de játék még egyszer sem fagyott le.
De kékhalál és hibaüzenet sem volt soha, sem csonttáfagyás. -
Nippon
őstag
Este is futtatam memtestet, úgy látszik az én gépem mást már nem fog csinálni.
Szorzó 8 az FSB-t pedig visszavettem 250-re a ramot pedig 4-es szorzóval 1000-re
,VDDR + 0,20. Másfél órán keresztül futott a memtest és nem hibázott, de csak 2x futott le, a
harmadik loopra még várni kellett volna picit.
Utána FSB 320x8, ram 3.33 - 1066 kb háromnegyed óráig semmi, majd reggelre miután majdnem kilenc órát futott (21x futott le) 251 error volt.
A barátomnak szintén DS4-es lapja van, egyszerre vettük az egyik nagykerben, és neki mennek benne a Corsair ramok hibátlanul. Az enyém is ment benne, igaz akkor nem memtest-eltünk.
Most beállítok 8x266 minden alap, mem 800 és estig futtatom ezt a szart, ha lesz hiba viszem vissza a Corsair-t. -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #1688 üzenetére
Az én 6400esem max 360-as FSB-t bír 8as szorzóval, tehát a proci vége 2.880mhz.
Ezért nyomom 7x400-on, 2.50 ill 2.66-os ram szorzóval ami ugye 1000 és 1064 ezeken az orthos ramteszt nem de a memtest hibázott.
Így elindultam visszafelé a többit tudod.
Egy 800as ramnak 1:1-be 800-on nem kellene működnie? -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #1681 üzenetére
Geil value volt és az istennek sem állt fel a rendszer 900 fölött, akármit csináltam.
Lehet, hogy a procim miatt van az egész.
A Corsair-rel mondjuk 1066-on is bebootol és Oblivionozhatok vele órákig, olyan előfordul, hogy visszadob az asztalra de nem ugrik ki a játékból csak ki taskol. Orthos fut, stb.
Rendszertelenül előjönnek problémák, egyszerűen megáll a gép. Böngészek, MSN, Skype és
aztán megnyitok valamit és megfagy, továbbra is tudok beszélni de nem tudok egy ablakot se bezárni, nem jön elő a feladatkezelő sem, csak az egérrel tudok játszani de ráklikkelni semmire.
De régóta ígyvan csak eddig nem foglalkoztam a géppel, most viszont szinte naponta használom és gondoltam megoldom a problémát. A ramra gyanakodtam ezért elkezdtem memtest-et futtatni. 1066-ról haladtam visszafelé egészen 1:1 800-ig ahol szintén hibázott. Na ezt nem tudom felfogni. Lehet, hogy olyan szar a proci, hogy 7x400-on is szarakodik és ezért megdől a memtest?
Nem hiszem el, hogy egy Corsair XMS2 ilyen szar lenne.
Bios F6 mindkettő
Ram performance normal
a többi feszt pedig minden kombinációban kipróbáltam már
A ramnak is adtam 0.4ig mindent 0.275-0,300-0,325 és így tovább. -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #1670 üzenetére
Tehát azt akarod mondani, hogy 1:1-ben nem megy 800-at egy 800-as Corsair XMS2 ami a dobozán áradozik az Overclockról....
Az egyik barátomnak ugyanilyen Corsair ramja van csak más széria és neki megy 1066-on, hibátlanul.
Előtte Geil memóriám volt, az sem ment 900 fölött.
A Corsairről nem gondoltam volna, hogy szopás lesz.
A gép pedig azért egy rakás szar, mert szarakodik, fagyogat (teljesen alapon) ram 2:3, és nem tudok rájönni az okára. Egyszerűen belassul a gép, lassan nyílik meg ez-az, van olyan, hogy úgy fagy meg a gép, hogy Skype-olok és megnyitok valamit, ami aztán nem nyílik meg de onnanatól semmit sem lehet csinálni a géppel, nem jön elő a feladatkezelő sem csak az egeret lehet mozgatni de ráklikkelni semmire sem. A beszélgetés viszont megy tovább, de az sem mindig. Meg hasonlók.....
Nem a windows-zal van baj ezt rögtön le kell szögezzem. -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #1666 üzenetére
Van még egy Big Water 745 is.
Ahogy nézem, bárhogy fordíthatod az extreme spirit 2-őt, de így is neccesnek tűnik.
Picit visszatérve a gépemhez:
Lehet, hogy a proci instabilitása miatt hibázik a ram a memtest alatt?
7x400-on futtatom a ramteszeket az E6400-es procimon, 2es osztóval, úgy 1:1 800mhz és hibázik. Ha kipróbálom a procit 2.133 (minden alapon) akkor 2:3-mon lesz meg a 800 és úgy viszont nem fog hibázni, akkor mi a tanulság?
Fagyhat a ram a proci miatt?
Valami nagyon gáz, ilyen szar gépem még nem volt. -
Nippon
őstag
Este futtatam a memtest-et (boot) 800-on 1:1, 5-5-5-12 beállítva (gyári), 0.20 - 0.25 +feszszel és így is hibázik. Nem hiszem el...
[Szerkesztve] -
Nippon
őstag
válasz
slayer006 #1627 üzenetére
Everest 3.50 eredmények
Mem olvasás:
Aszinkron:
1065 5-5-5-20 - 8302
1065 5-8-8-23 - 8146
1000 5-5-5-12 - 7820
Szinkron:
860 5-5-5-12 - 7367 (Késleltetés 72.2ns)
860 4-4-4-12 - 7560 (Késleltetés 69.2ns)
800 5-5-5-12 - 6826 (késleltetés 77.6ns)
800 4-4-4-10 - 6880 (késleltetés 76.8ns)
Ennyit a szinkron 800 vs aszinkron 1000+ról.
A memória átvitel nem függ a proci órajelétől, ugye?
Ja és ezekkel a beállításokkal működik a gép, fut az orthos stb, de a mamtest összeszarja magát.
Mennnyi a maximálisan adható +fesz a DS4-nél?
Nekem így megy:
E6400 7x430
Vcore: 1.450
VDDR: 0.250
VMCH: 0.35
VFSB: 0.35 -
Nippon
őstag
Mindenhogy szar ez a Ram. 800-on használom mostantól, amíg megvan. Asszem többet nem veszek Corsair-t.
Milyen 800 memóriát hozassak amelyik biztosan jó 1066-on? -
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #1564 üzenetére
Igen lehet
de minek?
Ok, vannak rossz szériák de nem megy 900on se? Az vicc, mert azt bármelyik ram 800ram megfutja szinte. De mondom orthos alatt megy, most is éppen futtatom, viszont a Memtestben hibázik (bootolható dosos természetesen) Ezért nem értem.
A proci is hitvány....
Gondolkodtam a lapon is, de az nem lehet.
Goldmemory? Mit kell tudnom róla? -
Nippon
őstag
Na srácok most kapok agyvérzést......
Eddig mindig jó cuccaim voltak és a gépeimből ki tudtam csavarni a maxot amit bírtak általában, de most belenyúltam csúnyán....
Segítsen aki tud, kérem erősítse meg, hogy rászexeltem vagy csak elnéztem valamit.
DS4 -F6
2x1Gb Corsair XMS2-PC6400 (Week 29, Year 06)
E6400 (FPO L627A701)
Proci vége stabilan 8x360 - 2.88Ghz 1.4V
7x400 - 2.80Ghz 1.4V ezeken teszteltem de a lényeg, hogy még 3000 alatt elhasal. Nem meleg.
RAM na itt van a nagy kérdőjel, ugyanis orthossal megy akár 1066Mhz-en is, de Memtest alatt még 900on is hibázik folyton.
Mi lehet a baj? Tényleg nem megy 900on egy 800as XMS2? Ja, se auto-n, se 5-5-5-12 (gyári), se 5-5-5-15ön. A ramfeszt 0.15-0.30 között állítgatom és teljesen változó, hogy mikor hibázik a memtestben, volt hogy 1000Mhz-en fél óráig semmi 0,275V-ön de 0.30-on már az első percben, és 900-on akármilyen +fesszel is pillanatokon belül.
Tippek? Kidobjam miután felgyújtottam?
Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest