- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
stitchie
tag
nekem 460on szépen mendegélt hibátlanul (mondjuk orthosszal teszteletem csak), de oda már kellett é-híd és 0,2 ramfeszemelés, szóval most 380-n (2.66ghz) ketyeg alapfesz mellett, itt még auto-n a ram: 5-5-5-15 marad és nem kell időzítgetni. most így eladás előtt nem is akarok időzíteni, bár mondjuk azért kiváncsi lennék, hogy mennek e 4-4-4-15 ön..
Amúgy csak 7-es szorzóval próbáltad az fsb növelést vagy 6-oson is? -
stitchie
tag
2.3V volt a max ( most 2.0V@2.66ghz) , időzítések auto, hűtés: nyitott bukóablakok@15fokos proci és 25fokos alaplap
még a 80gtx is lement 40-38fokra,pedig az 55' üresben.
lehet h egymás utáni 2.3V,2.0V-1-2V ingadozások fingatták ki? de akkor nem értem h miért indult el a lap cmos reset után? -
törölt tag
Igen, köszönöm, így már előjött az EIST!
Enabled-re állítottam, így a boot-nál 6x410-et írt ki...és ennyin is ment, ráadásul a CPU-Z szerint 1,05V-on.
Elindítottam egy Orthost, hátha megemeli a szorzót és a feszültséget, de nem ez történt: fél perc után levágta a gépet. Piff-paff, újraindult...fekete képernyő...a következő induláskor már bejutottam a BIOS-ba, ahol is az EIST Disabled-re váltott. Erre a C1E-t is kikapcsoltam ismét, szorzó 8-asra, és...
...6x410-et jelezve 6x410 MHz-en bootol be a rendszer, 1,05 V-on!
Itt valami furcsa gikszer lesz, holnap CMOS Clear, majd új BIOS, az remélem gatyába rázza a cumót!
ati2: Írtam már, az F6-ost.
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
Hétvégén pont frissítettem az F6-ot F8-ra a backupban, vissza meg nincs hangulatom rakni az F6-ot.
De, ha jól emlékszem, akkor pont ugyanennyi volt a mem sebesség az F6-al is.
Az FSB1333 (rev 3.3) csak marketing fogás:
4*266 = 1066 (e6x00 alap fsb)
4*333 = 1333 (e6x50 alap fsb)
4*500 = 2000 amit még a rev1.0-es lap is megy húzva
Ráadásul a mem szorzók se változtak, pont ugyanaz mint a rev 1.0-ban
pl: e6700 (10*266) = e6750 (8*333)
Esetleg céges gépben tudom elképzelni, hogy gyorsabb alapon mert ott általában nem tuningolnak... -
ati2
őstag
Csak kipróbáltam a save main to drive / save backup to drive opciót, és ugyanazt mentette le a pendrive-ra (F8).
Utána átváltottam, hogy a backupról boot-oljon, de az meg rendesen az F6 volt (ennek is kellett benne lenni).
A másik dolog hogy minden bios mentéses kilépésnél beleírkál az OC profile-okba is (gondolom a dátumot, mert pár byte az eltérés).
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
Ezért írtam, hogy jó lenne pontosítani picit...
Nem vok tisztában a működési elvével egy vinyónak teljesen, de tudtommal restart is olyan, mintha indítanád a gépet...vinyót fejét leteszi parkoló állásba így olyan hatása van, mintha le lenne kapcsolva...ez vinyó válogatja...vmelyiknél hallod, hogy felpörög vmelyiknél alig...ez ugyanaz, mintha nulláról indítanád a gépet... -
ati2
őstag
Hát most már nem értem, mert most meg 0 -val is elindult és ugyanúgy a SPD van benne
Hogy mi azt én se tudom sajnos...
De azért kíváncsi lennék mire állítja egy 975-ös lap a ramot.
Az XS-en irták,hogy a tRRD 965-ön 3 a 975-ön 7 ugyanzal a rammal + fsbvel.
Picit módosított pár subsettinget a 975 alapján és kapott + 20-30 Mhz-et -
Gorneck
legenda
Akkor megcáfolom a dolgot...továbbra is a lap/ram/cpu kombót kell néznie a tulajnak/leendő tulajnak, mert a ram megválasztása dönti el minek mekkora fesz kell. Jahh persze, ha jófajta procit fogott ki és az nem gátló tényező.
rob210: NVU 1.0 és szét javítgatott java scriptek. Működik az csak sokan nem tudják, hogy kell bejelentkezni. Semmi meló lenne, de értelme nem sok. Egy hűtő/hőfok/lap ajánló részen viszont elgondolkodtam... -
Gorneck
legenda
Nos, a javítás megtörtént...további rendezésnek nem látom értelmét...a laponkénti szétválasztás már megtörtént és ebben teljesen igazat adok Anonym-nak. A sorrend pedig beküldés szerinti. Ha verseny lenne vagy bármi más, akkor úgy is hirdetem meg...szal maradjunk ennél, mint a táblázat lényege:
''PH-s fórum tulajainak eredményei ami akár...
1. Döntésben is segíthet egy ilyen lap/konfig mellett.
2. Fix képet adhat, hogy tudod finomhangolni a rendszered.
3. Milyen alkatrészeket érdemes venni.''
[Szerkesztve] -
stitchie
tag
nah ez az. pár év múlva is jó áron tudod majd eladni. gari miatt meg főleg. nekem az e6300-est hibátlanul viszi 3220ghz-n. de mondom mostmár el van ültetve a fülemben a nyenyere, hogy mi van ha duálos lesz és szerzek még egy ilyen ramot. buktam az eddig elért dolgokat? ha viszont lesz akkor kipróbálom a +0,4v többletfeszt meg az időzítések varianciáit. ha borul szegényke ne egyedül boruljon
[Szerkesztve] -
stitchie
tag
ha esetleg meg akarsz ''szabadulni'' a goodram ramtól a jövőben, akkor majd gondolj rám és dobj egy üzit.
szerintem nem annyira rosszak. Ha sikerül szereznem még egyet még az ünnepek alatt vagy picivel utána akkor megmarad, de ha nem akkor meg eladósorba.. akkor majd várom a kedves jelentkezőket
[Szerkesztve] -
stitchie
tag
a sárgában, ami a cpuhoz van közelebb
ha tényleg azért megy nekem feljebb mert 1 ramom van akkor ki kellene próbálnom 2 goodram-mal. terveztem is egyet venni az ünnepek után, de ha tényleg ez a helyzet akkor lehet h váltok ,de biztosra akarok menni, mert nekem eddig nem volt gondom az 1db rammal. ára jó és szép kék
-
Gorneck
legenda
-
Rover623
félisten
Gondoltam erre, de nekem szerintem nem szúrta át semmi a szigetelőt...az S3-asnál szinte alig emelkednek ki a forrpontok a proci alján...a szivacson nincsenek szúrásnyomok...
A zárlat meg azért is valószínűtlen, mert akkor már bekapcsolni sem lehetett volna...ellenben a gép szépen indult és mindig BIOS buhera után halt meg...
De ki fog derülni, mert csak azért is visszateszem majd... -
Gorneck
legenda
Nem is ebből indult ki bármi is...hanem abból, hogy nekem mi volt vele...én csak az alsó bordával nem voltam tisztában, hogy van rajta vagy nincs...
Szlobi: Zárlatot okozott a 775-ös keresztvas, mert a DS3 prociláb forrasztásai a nyákon kívül vannak és hozzáértek a fémhez (azt a műanyagot+fehér szivacsot átszúrták, mint szart.)...DS4-nél nincs. Ez volt Slett-nél is.
[Szerkesztve] -
Whynot?
aktív tag
most hogy olvasgattam a topicot, elég sok az 1m2-re eső korai halált halt S3. kicsit megijedtem. E6300 mellé keresek valamit. Egy nagyon olcsó core2 ready alaplappal szemeztem eddig (asrock conroe945g-dvi 20eFt), de ez alig húzható és keresek egy nem sokkal drágább alternatívát. Félek, hogy nem az S3 lesz az, a DS3 meg már túl drága nekem. A megspórolt pénzt inkább fordítanám egy kicsivel jobb VGA-ra... pl 7900GS, szal gondban vagyok
-
tlac
nagyúr
Na beállítottam 2voltot a mem-nek. Működött is, aztán az egyik indításnál megint nem ment. Folyamatosan ki-bekapcsolt. Most a clear cmos sem segített. Kivettem a ramokat és visszaraktam ugyanoda, így már elindult, de le is fagyott a gigabyte logonál. Aztán próbálkoztam még jó sok bios törléssel, eredménytelenül. Végül ki vettem az egyik ramot. Így elindult, és kiírta, hogy bios checksum error, load default settings. Beléptem a biosba és betöltöttem az alap beálításokat. Aztán visszaraktam a másik modult is és azóta most megint megy.
Amire tudok gondolni, hogy talán a ram nem érintkezhetett megfelelően a slotban, és talán emiatt volt ez a furcsa jelenség.
Találkozott már valaki olyannal, hogy a memóriát rosszul rakta be, és ebben az esetben folyamatosan ki-bekapcsolt a gép?
Az 1-3 soltban nem próbáltam, de most nem is merek hozzányúlni. -
Gorneck
legenda
Most adjak neki még 0,1voltot hogy 2,0 legyen? Igen.
Vagy alulfeszeli a ramot is, ezt valaki mérte már? 1 hsz. tesztje.
Nincs olyan okos a bios, hogy indulásnál nagyobb feszt adjon mindennek? Inkább a ram. Amúgy van, de tuning nélkül miért is kéne mindennek több fesz?
Ez az újraindul, kikapcsol biztos, hogy a mem miatt van? Nekem eddig mindig. Frissíts egy bios-t.
Aktív témák
Hirdetés
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest