- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
Hirdetés
Aktív témák
-
slett27
addikt
Megjegyzés : következő beruházásom egy gyors hdd lesz, mert nagyon gyors a proci, az egész rendszer, viszont a hdd eléggé visszafogja még így is a gépet. A hdd-k terén kellene valami radikális változtatás, mert alapjaiban véve pl a Win betöltés sem lett sokkal gyorsabb mint a 3,2-es P4-el volt ill. a játékok pályái sem jönnek be gyorsabban.
-
slett27
addikt
Gorneck23 : Tegnap próbálkoztam a következő beállításokkal : 8x450, RAM-ok 5-5-5-15-ben +0,3V, VCore 1,55V (1,5V-on 2p 22mp után hiba ORTHOS-ban), viszont 1,55V-on már csak 12perc után hibázik, e felett nem merek több feszt adni a procinak (pedig de szeretnék
)
úgyogy sztem olyan 3500MHz körül lesz a vége, 8-as szorzóval az ugye 440 körül lesz. -
slett27
addikt
Köszi ! Küzdöttem egy sort, a RAM-okat még nem néztem stabil-e ezen a frekin ezekkel az időzítésekkel, az lesz a következő. Azt hittem 10 prioritásnál hamarabb jön a hiba.
Hopp, ugyanazon hűtőnk van most látom. Neked is kicsit ''csúszkál'' a procin, én úgy érzem mintha nem szorulna rá rendesen.
[Szerkesztve] -
slett27
addikt
Jah igen...valóban lehet olyan hogy FSB limites a proci.
Az előző hozzászólásomhoz még annyit, hogy a proci idle 51, 52C, terhelve nem tudtam megnézni, mert az ORTHOS 10-es prioritás mellett nem lehet csak úgy progikat megnyitni.
Annyi volt terhelve amennyi volt, nem érdekel.A lényeg hogy nem égett el.
[Szerkesztve] -
slett27
addikt
Gorneck23 és mindenkinek : nincs Valid CPU, de elhihetitek hogy megvan a bűvös 500-as FSB. 3 perc 10-es prioritású ORTHOS, tudom ez még semmit sem jelent de egyelőre nem volt több időm, így is elégedett vagyok. Íme :
[link]
Most látom hogy az ORTHOS baromságot írt, nem 4GHz hanem 3,5GHz, a fesz is 1,5V BIOS-ból nem 1,213, C1E, EIST kikapcsolva.
[Szerkesztve] -
slett27
addikt
Gorneck23 és slett27 mai ajánlata DS3 NorthBridge hűtésre :
[link]
[Szerkesztve] -
slett27
addikt
Gorni : mini privi ment.
-
slett27
addikt
válasz
gelbelex #1697 üzenetére
Aztat nem néztem számszerűen, ami annyit jelent hogy futott az ORTHOS, meg megfogtam kézzel proci hűtőt és langyi volt.
Ennyi nekem elég (azt tudom, ugye hogy a hűtő rendesen fent van a CPU-n.) Értékeket nem szoktam nézni, mert úgysem a valósat mutatják.... kézrátétel.
Az viszont idegesített egy kicsit, hogy a GEIL-ek 1000MHz-en már nagyon melegek voltak, aktív hűtés kell nekik itt már... -
slett27
addikt
Szerencsére nekem nem igazán kellett küzdenem eddig ezzel a konfiggal, a 2x1GB Kingmax 667-esek mentek szépen 800-on ebben a lapban és a GEIL-lek is hajlandóak menni 1000MHz-en. Sokan vannak akik megküzdenek a teljesítményért de nem csak ezzel a lappal, hanem az Intel ezen új chipsetjével.
Nagyon várom a K8L-t, kíváncsi vagyok westlake-re sztem övé lesz az első ilyen cucc... -
slett27
addikt
válasz
Gorneck #1642 üzenetére
Az a Thermalright HR5 az naon megteccett nékem, szimpi a mérete meg a hatásfoka is.
Volt alkalmam bent a cégnél tesztelni Thermaltake-nek egy NB hűtőjét, fordulatszám szabályzós, olyan mókuskerék a hűtője(...vagy hogy is akarjam kifejezni magának
), tehát az alaplapra merőleges a ventije, de min fordulaton is iszonyat hangos. A Thermaltake oldalán már nem látom ezt a hűtőt.
RAM hűtéssel kapcsolatban : [link]
-> UFO-k pedig léteznek...
[Szerkesztve] -
slett27
addikt
válasz
Gorneck #1614 üzenetére
Ez ügyben akkor még beszélünk, ha találkozunk, ha bejösz a boltba, vagy telefonon.
Igazad van, tíz percért nem kell vmi csodahűtő. 2,3V tolok neki egy kövéret, aztán hagyom 800MHz-en 4-4-4-12-ben csak arra vagyok kíváncsi mennyire stabil 1000-en.
Hogyan rögzítetted az északi hídon a ventit ? Most jutott eszembe.... -
slett27
addikt
válasz
Gorneck #1602 üzenetére
Ismersz, mindig mindent ''kajakra'' megrántok
, nem bírok nyugodni. Szerencsém volt, mert ezek a RAM-ok ahogy olvastam olyan 965MHz-nél kifulladnak.
Nem igazán a topicba vág, de tudsz vmi hűtőt RAM-okra ? Láttam ventiket amik felűről hűtik, vmi műanyag patenttal lehet rögzíteni.
Vki csinálhatna vmit az adatmódosítással....
[Szerkesztve] -
slett27
addikt
Újabb info : megy a 800-as GEIL Ultram 1000MHz-en is (5-5-5-20), itt már az MCH-nál +0.2V kell, a RAM-nak pedig +0,5V, ez nagyon sok, melegszik nagyon, nem merek így ORTHOS tesztet csinálni, vmi aktív hűtés kell a RAM-ra.
-
slett27
addikt
3.01.652-es Everest-et használjuk most ? Vagy melyiket, hogy ne legyenek összehasonlíthatatlan eredmények.
-
slett27
addikt
Gorneck23: a RAM-jaim eddig 975MHz-en mennek 5-5-5-15-el ORTHOS memtest stabil, jó (30perc) , fél napot nem teszteltem, de nem hibázott. Itt tartok.... +0.4V a RAM-nak, a borda kicsit meleg, de kit érdekel
.
Neked hol van a GEIL-eknek a vége ?
[Szerkesztve] -
slett27
addikt
válasz
Gorneck #1536 üzenetére
Stabilizálom, eddig 1 óra BF2 után sem fagyott, lépett ki, majd jön egy ORTHOS 30 perc.
Procinak megy a nagyobb fesz.
Meg SuperPI 32M (1M ok), ill. Metabench 0.91 is és 3DMark06 CPU. Persze az ORTHOS számít, de azért ez sem rossz sztem. Legalább van egy jó RAM-om. 500FSB-ről álmodni sem mertem.
[Szerkesztve] -
slett27
addikt
Megérkeztek a GEIL Ultra RAM-ok, meg is rántottam őket, nem pihentek alapon 5 percet sem...
Sajna a lapom vszínű 450-nél vége (de a 400-tól jobb, a volt Kingmax 667-esekkel nem tudtam meg a végét), de 8x450=3600MHz, ez ennél a Core-nál elég szimpatikus. 16s SuperPI és megvan a 3DMark06 CPU 3000 ''álomhatár''.Pontosan 3034 pötty.
Kicsit instabil még a renccer, sztem a procinak kell még adnom feszt 1,55-1,6V. Most 1,5V-on megy 3,6GHz-en. Így gépet ilyen gyorsan még működni még nem láttam.
Mivel a lap nem bír többet 450-nél ezért nem fogom megtudni a RAM-om végét, most azon fogok szenvedni, hogy az 5-5-5-15-ös időzítést minél kisebbre vegyem. Jelen pillanatban +0.4V a BIOS-ban, +0.1V MCH, +0,1V FSB, 1,5V CPU. Így ''SuperPI 1M és 3DMark06 CPU'' stabil, de még nem ORTHOS stabil.
Amúgy gyönyörűek ezek a RAM-ok. Olyan Fideszes a színük...
Aktív témák
Hirdetés
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Yettel topik
- Xbox Series X|S
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest