- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
tlac
nagyúr
válasz
Whynot? #4422 üzenetére
szerk:
igen, szerezz egyet valahonnan
lehet, ha a vinyóra felmásolod pl. az 1. partíció gyökerébe, akkor ez is működne, de szerintem csak fat-ot támogat a bios (tehát ha van vmi régi vinyód, akkor lehet ezzel is próbálkozni)
ez akkor kell, ha csak újraindulgatna, vagy ha ez nem válik be:
[link]
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
Nem vettem észre változást, de még csak gyári hűtőm van és nincs tuning. Majd ha olyan hűtőm lesz, ami az alaplapra merőlegesen fújja a levegőt, akkor lesz inkább jelentősége. De a silentpipe feliratot nyugodtan leszedheted, nagyon egyszerű és vissza is lehet rakni, ha esetleg gar miatt szükség lenne rá. A gigabyte-os lemez az már húzósabb, de azt már leszedted. (Hogy szedted le, nem karcoltad össze a bordákat?)
Igen, nekem is csalódást volt, hogy nem réz, ha már olyan színű... -
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #3647 üzenetére
Egy reboot-nál le sem kéne hogy álljanak tudtommal.
Ez alapján úgy értelmeztem, hogy arra gondolt, hogy lekapcsolja és újraindítja a vinyót újraindításnál. De majd elmagyarázza, hogy mire gondolt.
de nehogy már azt mond restart-kor nem pörgeti fel a vinyót mikor keresi őket
Ezt most nem értem. Felpörgetéshez le kellene állnia.
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #3589 üzenetére
Hasonló beállításokat használtam, mint múltkor. Azzal a különbséggel, hogy most nem adtam a gmch-nak, fsb-nek semennyi plusz feszt.
Viszont a másik 2 slotban folyamatosan hibázott 430 felett a ram. Ha lesz majd vmikor időm visszarakom a 2-4-be és megnézem, hogy tényleg e miatt lett-e jobb. Most megdőlt az az elmélet miszerint stitchie-nek azért ment a goodramja 460-on, mert csak 1 modulja volt.
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
Érdekesség:
Múltkor mikor felraktam a ds4-hez a az f7-es bioszt megint megpróbáltam húzni a lapot. De 430-as fsb után totál rossz volt. Ezután átraktam a goodram pro memóriáimat az 1-3-as slotba. De így sem ment 430 felé. Aztán írtátok, hogy nem jött be nektek az új biosz, így visszaraktam az f6-osat. Most megint megpróbáltam húzni a cuccot és 464-ig eljutottam, úgy, hogy most a memtest nem száll el azonnal (1 percig nyomattam).
Kicsit furcsálom, hogy ennyire rossz lenne az új biosz.
Bár lehet más oka is a hirtelen jött nagy tuningnak, de nem tudom mi az. -
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #3264 üzenetére
Ha verseny lenne vagy bármi más, akkor úgy is hirdetem meg...szal maradjunk ennél, mint a táblázat lényege
Én se gondoltam versenyre. Ezért írtam a versenyzők szót macskakörmök között.
Viszont továbbra is az a véleményem, hogy jó lenne egy fsb szerinti sorrend. Így kb. be lehetne lőni, hogy adott sebességhez milyen feszek szükségesek és ezáltal átláthatóbb is lenne. -
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #3153 üzenetére
Próbáld már ki pl a másik két slotba is, no meg csak egy modullal.
Erre én is gondoltam, csak lusta voltam szerelni.
Ha egy modullal menne is, azzal nem sokra megyek.
stitchie-nek csak 1 ramja van, kettővel már nem biztos ilyen eredményt produkál majd...
Igen, az esélyes.
Ezt nem olvastad? Felénk így szerepeltek...
2*512->400-410fsb (ds3/ds4)
2*1gb->420-430fsb (ds3/dq6)
Ezt nem értem miért írod. 420-on talán nekem is menne.
A gépet még szeptember elején vettem. Akkor még nem írtál a goodram eredményedről. Ha írtad volna, nem is vettem volna ilyet. De akkoriban az is jó volt, ha egyáltalán működött vmi rammal a lap. -
tlac
nagyúr
válasz
stitchie #3149 üzenetére
Én 6x430-al próbálkoztam, hogy a proci véletlen se legyen akadály. De a 430 már nem működik. A ramszorzóját 2-re állítottam, tehát ''1:1''-ben nyomattam. A memóriának adtam +0,1 - +0,35-öt, időzítéseket beállítotttam a legrosszabbra, amit csak engedett a lap.
Tehát ne vegyetek Goodram Pro-t, ha szeretnétek tuningolni is!
Ne csábuljatok el az élettartam garancia és a szép kék borda láttán! -
tlac
nagyúr
válasz
stitchie #3124 üzenetére
nekem 430-nál ha csak feszt adok (+0,2) és az időzítésket auton hagyom, akkor a win se jön be, memtest pedig dobálja a hibákat
ha kézzel beállítok nagyon dúrva béna időzítéseket, esetleg még adok feszt akkor 435-ön még éppen elindul a win, de 440-en már totál nulla az egész, ilyenkor már gép indításánál is reszetelődik az egész és fsb visszáll 266-ra
lapnak is adtam több feszt
fsb, mch +0,2
pci-e 100-n
szorzó: 6
Ez a goodram nem volt vmi túl jó választás... Pedig a prohardver teszt alapján jónak tűnt... Bár most utólag újra megnézve inkább csak az időzítéssekkel játszottak.
Így a lapom végét sem tudom kitetesztelni. -
tlac
nagyúr
Na, leszedtem a felesleges díszítő elemeket a ds4 heatpipejáról. A silentpipe felirat könnyedén kézzel leszedhető. 6 pöckökkel van felfogatva és fel van ragasztva. A gigabeytos lemez darabkával, pedig szenvedtem kb. 1 órát mire sikerült lefeszegetni. Még nem tudom, hogy mennyivel lett jobb ez így.
(Ja igen, és a bordák aluból vannak, csak a színük hasonlít a rézre. Sikerült kicsit összekarcolni és így már látszik is az igazság.)
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
válasz
Chesterfield #2938 üzenetére
ubuntu edgy
-
tlac
nagyúr
Észrevettem, hogy a ds4 hőcsövén a Gigabyte és a Silentpipe felirat egy különálló lemezen van. Jól gondolom, hogy ha ezeket leszedném, akkor az alatta lévő bordák szépen kilátszódnának és jobban is szellőznének?
-
tlac
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #2688 üzenetére
Igazad lehet...
Inno videókártyámnál tapasztaltam, hogy terhelve felment 110 fokig, aztán átpasztáztam, most 60 fok max. -
tlac
nagyúr
A ds4 heatpipe átpasztázásával érdemes szórakozni? Lenne vmi jelentősége?
-
tlac
nagyúr
válasz
Battlehexe #2493 üzenetére
nem hiszem, hogy a proci miatt szaggatna
-
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #1682 üzenetére
Akkor csak én szívok. (Antec Solo ház
) Ha véletlen bekapcsoláskor a reset-et nyomom tövig, és után akarom bekapcsolni a gépet, akkor hasonló hibát produkál a lap, mint amikor a mem-mel van baja. Tehát kikapcsol, bekapcsol egy folytában. De ezt meg lehet állítani úgy, hogy áramtalanítom a gépet, és benyomom tövig megint a resetet. Majd gép indít és rendesen megy. De úgy látom, hogy nem minden esetben fordul elő, talán csak akkor mikor pont zárom a kapcsolót. Egyébként ha megy a gép, akkor tökmindegy, hogy zárva vagy nyitva van a resetkapcsoló, ha benyomom akkor resetel szépen. Csak indítás előtt jelent problémát, ha az utolsó állapotot változtatom (talán zárta), amire a gép ilyenkor furcsán válaszol.
Normális ez ígyA powergomb is kapcsoló, de arra nem csinál semmi hülyeséget.
Azért kérdeztem a resetet, mert kíváncsi lettem volna, hogy ezt más is tudja-e reprodukáni.
Ez az érdkesség független az előbbi ramos hibámtól! -
tlac
nagyúr
Nektek milyen a házatokon a reset gomb? Egy sima nyomógomb, ami csak arra az időre zár, ameddig nyomod, vagy egy kapcsoló, amit ha teljesen benyomsz, akkor zárja az áramkört, de ha csak kicsit nyomod meg, akkor nyomógombként funkcionál. Nekem az utóbbi van. (Majd még leírom, hogy ez miért fontos.)
[Szerkesztve] -
-
tlac
nagyúr
Na beállítottam 2voltot a mem-nek. Működött is, aztán az egyik indításnál megint nem ment. Folyamatosan ki-bekapcsolt. Most a clear cmos sem segített. Kivettem a ramokat és visszaraktam ugyanoda, így már elindult, de le is fagyott a gigabyte logonál. Aztán próbálkoztam még jó sok bios törléssel, eredménytelenül. Végül ki vettem az egyik ramot. Így elindult, és kiírta, hogy bios checksum error, load default settings. Beléptem a biosba és betöltöttem az alap beálításokat. Aztán visszaraktam a másik modult is és azóta most megint megy.
Amire tudok gondolni, hogy talán a ram nem érintkezhetett megfelelően a slotban, és talán emiatt volt ez a furcsa jelenség.
Találkozott már valaki olyannal, hogy a memóriát rosszul rakta be, és ebben az esetben folyamatosan ki-bekapcsolt a gép?
Az 1-3 soltban nem próbáltam, de most nem is merek hozzányúlni. -
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #1596 üzenetére
Köszönöm, most adtatok pár ötletet.
F6 az elég friss. Vagy mire gondolsz?
Egyébként a lap sarkában az van, hogy rev 1.0. De amikor kerestem képeket, ott inkább olyanokat láttam, hogy 0.2. Ez jelent vmit? Én úgy tudtam, hogy ebből csak egy rev van.
Ja igen, és C1-es a chip van rajta. -
tlac
nagyúr
válasz
Dobimaster #1592 üzenetére
Ctrl + F1
PCI-E legyen 100
Proci 1,35 vagy több
Ha nem megy akkor szépen adagold a feszeket. FSB, MCH, MEM
[Szerkesztve] -
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #1553 üzenetére
Igen 800 van, de felszorozva, 1,9-re volt állítva. Most adjak neki még 0,1voltot hogy 2,0 legyen? Vagy alulfeszeli a ramot is, ezt valaki mérte már? Miközben 1,8 volton is stabil volt, a ramra pedig 1,9 van írva. Nincs olyan okos a bios, hogy indulásnál nagyobb feszt adjon mindennek? Ez az újraindul, kikapcsol biztos, hogy a mem miatt van? Most volt először ilyen, bár talán máskor is, de eddig a clear cmos-t nem kellett használnom.
-
tlac
nagyúr
Mitől van az, hogy hajnalban még rendesen ment a gépen, de délelőtt már nem bírtam bekapcsolni? Folyamatosan elindult, kikapcsolt. Próbáltam delete-t, insert-et, reset-et folyamatosan nyomni, áramtalanítani, de nem segített. Végül cmos clear-rel feléledt a gépem. Biost nem piszkáltam mostanában.
Tuning nincs. PCI-E 100-ra van fixálva, a memóriának adtam +0,1 voltot (2 x 1Gb Goodram Pro 800Mhz, mert 1,9 volt az ajánlott). Időzitések: 5,5,5,15, auto. Alaplap ds4, F6-os biosszal. Proci: E6400.
Ötlet? Döglődik a lapom?
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged