- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
K3003 nekem valóban kínosan részletesnek hatott eddig mindig...amolyan wow effekt sokaknak, de hosszú távon szerintem fárasztó lehet...ettől még lehet sok embernek nem az, tehát ez sem egy axióma...
Szerintem az N5005 mindenképp egy populárisabb valami, hosszabb távon hallgatható...
-
Tulku
veterán
K3003 a gyári szilikonnal adta nekem a legjobb hangot...minden más csak rongált rajta....ha azzal sok a középmagas, akkor játékost kell cserélned, nem tip-eket...
Egyébként szerintem a k3003 középmagas kiemelése nem harmonizál a szabja hasonló tevékenységével...sőt...nagyon egymásra tudnak hatni. -
s4tch
veterán
-
vicze
félisten
"Just the tip"...
A fórumon lévők közül talán nekem van az egyik legnagyobb illeszték készletem és folyamatosan veszek újakat, mert hát illesztékből sose elég.
Egyszóval amit s4tch írt az a valóság "nincs tuti recept", és ezzel nagyon nem lehet mit kezdeni, vagy szerencséd van és jó a gyári, vagy jön a végtelen keresgélés. Más fülesre más illeszték jó, sőt nekem amorf füleim miatt van, hogy más mért kell egyikbe másikba.
Vannak alapvető irányok, általánosan a szivacsok mélyet emelnek és magasat tompítanak, szóval ha ilyen kell, akkor lehet érdemes a comply-k között szétnézni. Illetve egyik legmeghatározóbb dolog, az illeszték kimentenék átmérője ez befolyásolja leginkább a hangzást, de a hossza és az anyag is tényező.
Minél jobban szigetel egy illeszték, annál erősebb lesz a mély, ezt határozza meg leginkább a megfelelő méret, ezért is emelnek mélyet a szivacsok, mert sokkal jobb szigetelést adnak. Az se garancia, hogy X typusból az M ugyan olyan jó mint Y-ból.
Még van a kényelem szempontja is, ami végképp egyén függő.Egyszóval fül, füles és annak a függvénye mit szeretnél hallani, sokszor nem egyszerű sajnos.
Most hogy "sokat" segítettem és totálisan összezavartam mindenkit, jó keresgélést.
-
Köszönöm GML! Első körben írtam a BG-nek, aztán meglátjuk a hogyan továbbot.
Ha tudnám, hogy tovább bírná, még be is vállalnám, egy ezresért még mindig olcsóbb, mint újat rendelni. Titkon én is abban bíztam, hogy legalább egy-másfél évig füles lesz, azzal már kiegyeztem volna. De a két hónap azért fáj...
Még egyszer köszönöm!
@wolfman: nekem nem volt még cserélhető kábeles fülesem, Kollégámnak volt, nem voltak jók a tapasztalatai.
-
s4tch
veterán
Én a gyári M mérettel próbáltam, az pont kellemes volt. De ha neked nem passzol egyik sem, akkor kezdj el próbálkozni, mert az, hogy a te fülednek mi a komfortos, nem más tapasztalata alapján fog kiderülni. Nálam amúgy az N40 összes gyári illesztéke érintetlen, egyik sem szigetel, és a JVC Spiral Dot a kedvenc szilikon harang, ez sokaknak bevált már. Illetve úgy emlékszem, Tulku az egyik csilliárdba kerülő fülesét valami filléres hama illesztékkel használta. Ha lesz tali, és jön vincze1, tőle érdemes lenne Sony harangokat kérni próbára, múltkor abból is találtam nagyon jót. Mások egy Sennheiser készletet rendeltek közösen. Nagy a választék, ez jó hír, viszont nincs tuti recept...
-
Boba0514
tag
Köszönöm a lehetőséget, de még hónapokig nem leszek az országban, így nem tudok élni vele, meg el is hiszem inkább a tapasztaltabb user véleményét, nekem nem lenne mihez hasonlítanom...
Már meg is rendeltem közben, biztosítást is vettem hozzá, bár három év alatt csak nem romlik el, de majd meglátjuk.
Itt írták, hogy a sima verzió basszusát próbálták javítani, azért gondoltam, hogy nem csak a mikrofon a különbség.
Köszi mégegyszer.
-
Tulku
veterán
Miért kell azt lecserélni?
Csaticsere oszt csókolom...Muzix: Ez már a Shakti kő esete felé visz....bár bizonyos rezonátor frekik erősebb járatási hatást váltanak ki, de én a jó öreg Oakenfoldot rányomom, az adja neki trance-szel rendesen...hangerőt kissé magasabbra kell állítani,mint a hallgatási hangerő és letenni egy napra...az első 10-20 öra pregnáns változást hoz, a továbbiak inkább finomítanak...de elég sztem a zene....
-
törölt tag
Legfeljebb eladod, annyira nem vészes szerintem
Gondolom nem 1200€-ért veszed
Muzix: Jaja, ez volt annak a projektnek a lényege, hogy jó füleshez olyan BT modult keríteni valahogy, amivel lehet vezeték nélkül LDAC kodekkel használni. Ez jelenleg még nem nagyon létezik, illetve a Sonynak van mmcx csatlakozós LDAC headsetje, de ott is legalább a csatlakozókat le kellene cserélni, és az a cucc amúgy is vagy 300€ körül van.
-
Tulku
veterán
Mi a cél? Jobb hangkép vagy kevesebb pénz?
Muzix: Dinamikusnál membrán...asszem erről nem kell beszélnem...sok esetben ég és föld a különbség
Armatúrás keményebb dió, de ott is mozog a tű, a körülötte lévő tekercsnek is kell idő...persze itt megoszlanak a vélemények, de én 4-5 esetben olyan változást fedeztem fel, ami nem magyarázható-kiküszöbölhető vaktesztek igénybe vételével sem... -
r0b1
tag
Nekem tegnap jött meg az Awei a980bl, egy 3 órás bejárató mix után meghallgattam vele pár számot, többre nem volt időm.
Így a hangminőségről csak annyit tudok mondani, hogy bántó hibája nincs, edzéshez vagy utcára jó. Nekem V karakternek tűnik, sajnos hasonló árkategóriájú vezetékes fülesekkel nem tudom összehallgatni, hogy mennyit veszít a hangminőségből a bluetooth miatt. Emlékezetből egy Piston 2-nél biztosan gyengébb, de pl edzés közben nem nagyon fog feltűnni.
Az más kérdés, hogy csíptető nélkül szerintem nem lehet kényelmesen viselni, és a csíptetőt amit adtak hozzá nem lehet rátenni a kábelre, mert ilyen kerek kábelre való (nem is értem mért erőltetik a gyártók ezt a lapos kábeles dolgot). A vezérlő/mikrofon alján a törésgátlóra rá lehet tenni, csak ha magasabb vagy akkor az a rész nem ér le a pólódig, vagy egy fejkörzésnél már kiesik. Próbáltam úgy hogy félbehajtom a kábelt, de az sem vezetett megoldásra, egyszóval sehogy sem jó, szerezni kell hozzá egy másik csíptetőt vagy ráragasztani. Ha csak simán rácsíped a kábelt a pólódhoz, úgy jó, csak ilyenkor könnyen elhagyható. (Ezt csak azért írom ilyen részletesen mert valószínűleg ez a többi Awei fülessel is így lehet.)
Egyébként a felépítése rendben van, vezérlés is jól működik (csak el kell előtte olvasni a használati útmutatót, különben felhívsz néhány embert véletlenül). A kényelem is jó, kb mint egy Piston 3, abszolút nem nagy és nehéz a füles része, csak a csípető problémát kell megoldani. -
vicze
félisten
Miért lenne érdekes? Már a legprimitívebb DAC is 192kHz-nél tart, csak nem mindenki marketingeli agyon. Az meg más kérdés, hogy a minőség rohadtul nem ezen fog múlni.
Valamit nem sima AptX hanem AptX HD, ezt még kb. egyetlen egy tekémben se láthattuk szóval eléggé újdonság. más kérdés, hogy adó oldalon nincs sok minden ami támogatja:
- Luna (TG-L900S)
- LG V20
- LG G5(#66219) sheratan: Tök jó a marketing szöveg még mindig, csak A&K-nek nincs AptX HD eszköze.
Vicces a teszt egy i6-tal, mikor az max. AAC-t tud kipréselni magából BT-n, azért egy V20-at nem hiszem, hogy nehéz lett volna beszerezni...(#66225) roller0123: A megoldás a rejtélyre, hogy "payment processing" azaz még ne fizetted ki. 11.11-nél eléggé túlterhelt a rendszer szóval eltarthat egy darabig.
-
törölt tag
Nem vágom, hogy mi a bajod a dobozkával
AGE-T is olyton ezt mondja, de van vagy 10-15g, felcsípteted a gallérodra, és kész, nem lifeg, nem zavaró. A hozzá adott füles nem nagy csoda, de lehet viszont cserélni. Mondjuk szerzel valami olcsóbb fülest, ami jól szól, és méretre vágod a kábelét, aztán annyi.
-
-
denko
senior tag
Nagyon Sok olyan munka van ahol nem lehet zenét halgatni...
Inkább ez a baj hogy ezt egyáltalán forgalmozzák, mert tényleg minden eggyes használat után el kell menni orr füll gégész-hez. És látván a magyar rendelési időpontokat várhatsz 4orát a váróban, de addig is zenét halgathatsz -
törölt tag
Egy Westone W20-at nincs kedved kipróbálni? Hátha nem olyan rossz
AGE-T: Én ezekkel szemeztem egy ideig, csak aztán végül nem lett belőle vásárlás. Levágod róla a csatit és beforrasztod, akkor szerintem jó lesz.
luimapeiz: Az IE7-et meg a 8-at én ilyen rap, hiphop enékhez tudom elképzelni, ahol nincs sok részlet és hangszer. A GR07 klasszisokkal jobb füles. A Bass edition-ben kicsit több a basszus, ahogy a neve is mutatja, de mindkettő jó választás.
Ilyen vezeték nélkülit csak akkor, ha muszáj, például sporthoz. Zenehallgatásra nem valami alkalmasak, ha a zene az elsődleges, nem pedig maga a tevékenység, amit közben végel. -
Bodz
nagyúr
Maradnál az armatúrás füleseknél? Vagy nem szempont?
Némileg megújúlt egyébként az Aurvana, vagy neked is ez a verzió van? -
LyonnaisFan1
őstag
-
zack
nagyúr
Vásárolni kell hozzá egy jó hangkártyát...Creative SoundBlaster Zx
Gyártó Creative
Hangcsatorna 5.1
Csatlakozó S/PDIF (optikai), 3,5 mm Jack
Hangrendszer EAX, Dolby Digital, DTS
Csatoló felület PCI-E
Garancia 12 hónap saját
Hangminőség 24 bit
Audio output channels 5.1
Belső Y
Befogadó csatlakozó PCI-E
Bemenő vonal Y
Hangszóró/fejhallgató/kimeneti 4
Mikrofon, bemeneti jackdugó Y
Vonalkimeneti jel-zaj arány (S 116 db
Frekvenciaválasz 10 - 88000 Hz
Digitális hang optikai kimenet 1
Digitális hang optikai bemenet 1 -
nubreed
veterán
Jó de ez milyen márka?
Amúgy nem nekem kell, hanem a feleségemnek, tök mindegy milyen a kakatere, csak azért kell agybadugós, hogy ne essen ki olyan könnyen, drágábbat neki nem szabad vanni mert max másfél 2 évnél többet nem fog többet élni nála a füles.
Apróhirdetés sem játszik, nincs ilyenekre időm, olyan kell amit boltbe bemegyek és megveszem 3 perc alatt. -
Moleman
addikt
&(#43366) Bodz
Igazatok van, bátraké a szerencse.
Lehet, hogy én is megpályázok egy ilyen Havit, ha lesz rá pénzem, mindig a GR07-hez hasonlítja a tesztíró, tehát gondolom hasonló karakterű lehet. A nagy átmérőjű vetőcső kicsit aggasztó, főleg, hogy nem valószínű, hogy más típusú szilikon is rámegy, de ígéretesnek tűnik.
-
Többen meg nem... Mintha én is hallottam volna, de hogy ez tényleges részletesség vagy a placebó hatás...
2 hét múlva vaktesztelünk, ott kiderül mindenAti: tudom, ez nem vakteszt volt
És nem is állítottam, hogy semmit se hallani, hanem azt írtam, hogy nem vagyok meggyőzve.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest