- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
Ha kritizálni kell, akkor a dinamika limitáltsága (akkuidőnek nagyon nem tenne jót, ha ezt nem csinálná) egy kemény korlát. Nem olyan feltűnő Nirvanával, mert telt sub basszussal töltve jól hazudja magát sokkal magasabb kategóriának. Akár egy Gimme Shelter, vagy Paradise City, vagy a Bohemian Rhapsody nagyon, nagyon rendben van rajta.
Aztán mégiscsak máshogy pendül meg egy húr a Beyeren, még "látványosabb" a synthwave, oda kell tempó és dinamika igazán a négyszögjeles gépzajhoz.
De látszólag egyszerű, mégis Laure hangja messze meghaladja a Technics képességeit a szám közepe után. Vagy itt kb végig. A vezetékes cuccok kevésbé limitált áramkeretből azért meg tudják mutatni, miért érdemes néha a kényelmetlenebb megoldást használni :)
-
maglew
aktív tag
Hát az árukeresőn nézegetem, szülinapra kellene jövő hét elejére egy bluetoothos, jól hangzású füles (nem baj ha ossze van kotbe6dróttal a nyakadnál, de bluetoothos legyen) max 18 ezerig.
Mit tudnátok ajánlani ja a JBL nem jó?
A Sonyk jók?Ezt a hangzást a dobozokról le lehet olvasni valahogy hogy melyiknek erősebb a mély vagy a magas hangja? Vagy csak próba után?
-
Narakh
senior tag
-
Narakh
senior tag
Remélem, itt is hasonló lesz.
Amennyire a kevéske kép alapján látni, ez ugyanazt a borzalmas kábelt kapta, mint a HJE120 - amin mondjuk így is túlélt négy évet -, és a jack továbbra sem aranyozott. Mondjuk ugyanazért a pénzért már a megnövelt frekitartomány is szép.
Sőt ahogy látom, a HJE125 párszáz forinttal még olcsóbb
-
Ati1979
veterán
Igen így kell ezt csinálni!
Személyesen lehet csak elintézni mindent. Ha odamész, hogy nem-e lehetne esetleg valamit csinálni akkor simán elhajtanak. Amúgy a fogyasztóvédelem emlegetése is segíthet rövidre zárni a problémát.
Attól félnek a boltosok mint ördög a tömjén füsttől.
Külföldön (jobb helyeken) meg odamész, mondod, hogy mi a probléma, legyintenek és adnak egy újat. 1 perc kb.
-
Ati1979
veterán
Lehet, hogy így van. Elvileg cserélniük kellene, ha a garanciaidőn belül meghibásodik, és te rendeltetészerűen használtad. Mondjuk szerintem itt az is számít hol veszed.
Egy kis hazugság belefér.
Hát szerintem másképp bizonyítani nem tudják, a halkulás okát csak ha szétszedik a kábelezést. Az meg nem ér annyit. Inkább adnak egy újat, a hibás meg megy az Sh-nak. Nem a bolt baja...Hát igen, ahogy túlzottan magas hangerőt nem nagyon szereti a fülesek többsége...
-
Ati1979
veterán
Hát igen a zsebbegyűrést nem szeretik a fülesek.
Ha nem halkult akkor az azt jelenti, hogy elég minőségi kábele volt.Ha 2 évet kibírna az elég brutális lenne. Mondjuk nem tudom, hogy mennyire cserélik ezeket kábel törés / szakadás miatt. Azt hiszem ez az oka a halkulásnak.
-
Ati1979
veterán
A low end Sh-k szerintem valószínűleg direkt úgy vannak megcsinálva, hogy egy idő után cserélni kelljen őket. A gyártónak nem mindegy, hogy 3 év alatt 6-ot veszel belőle vagy csak 1-et.
Nem mintha más márkákról ez nem volna elmondható.Én már nem is emlékszem hány fülest használtam el így. Kb. fél évenként tönkrement egy. Először halkulni kezdett aztán végleg bekrepált az összes.
Ma már csak cserélhető kábelest vennék. Plusz nem gyűröm be a zsebbe.
2,5-3 év?
Az brutálisan hosszú idő.
-
Ati1979
veterán
Nincs mit!
Ez is mutatja, hogy mennyire túlárazottak az Sh-k. + a panasonicnál is olcsóbb azért.
Igen ez egy tipikus dinamikus driveres füles. Igen a tesztelő is ezt írja.
Ha ennyire jól szól az árához képest akár az ajánlottak közé is bekerülhetne.Amúgy szerintem nagyon nem rossz az a teszt.
-
szakibá...
senior tag
Canyon: van, akinek tetszik, én nemrég szabadultam meg tőle, szerencsére visszaadták az árát. Az enyém abszolút mélyhiányos volt, viszont magasban rettentően visított, nem tudtam elviselni. Valamint nehéz és csúszós felületű, könnyen kiesik a fülből.
A Maxell jobb, de azt is utálom, mélyben rendben van (kicsit több, mint kéne), de a felsőközép tartományban van egy ronda kiemelése, mint a legtöbb olcsóbb agybadugósnak. Ettől minden agresszívan szól, a magas pedig nem érvényesül, vagy eleve kevés. Ezt az olcsósága sem tudja feledtetni. A szigetelése is az átlag alatt van. -
Brainwashed2
tag
Hello!
Lehet, pl. media marktban van 1es rózsaszínben 2es meg feketében.
De igazából nem ezért ragadtam billentyűzetet úgymond. Mivel volt egy kis baleset a cx300 II-es szériás fülesemmel ami nem tudom h hol meg mikor történt, meg hogyan, mivel még külső nyomai sincsenek a sérülésnek. Na szóval vissza vittem a helyre ahol vettem (media markt[ez volt még akkor legközelebb]), és ahelyett h azt mondták volna h elküldik szervízbe ahol úgyse tudják megjavítani, ezért ki fogják cserélni, adtak egy papírt amivel levásárolhatom az árát. Na gondoltam akkor beugrok a boltba, így talán még hamarabb is hozzájutok. Nade arra nem számítottam h 15be fog kerülni. Mer ugye 12ért vettem annó az is sok volt, de ez? Most nem tudom h ez a pesti ár vagy mi? Szóval nézelődtem még tovább, megtaláltam a cx300 I-est rózsaszínben, meg egy rakat más seni-t többek közt a cx400ast. Gondoltam még egy nap füles nélkül, még senki se halt bele, utánajárok mi a helyzet a 400assal. Most ahogy így olvasgattam vissza (nem folytattam hosszú tanulmányozást, de találtam azér pár véleményt), úgy vettem észre, h a 400ast jobbank tartják. Na most ez érdekes mert asszem a 400 az 11be kerül.
Szóval a rövid kis történetem után az a kérdésem, hogy valóban jobb a cx400as mint a 300as?
-
jorden06
senior tag
Azért nem éri meg az árát a CX300 7-8K-ért mert nem jobb annyival mint a Panasonic a maga 3-4K-val? 10-11 ezret nem adok ki egy fülhallgatóért, de szétnéznék még esetleg az 5-7 ezres kategóriában. Itt van még valami érdemleges termék, vagy az általad említett Pana az abszolút ár/érték győztes?
Igen bocsi, elírtam, a K44 fejhallgató
-
picur220
veterán
Bigbarninál olcsó, vedd nála, ahogyan én is tettem!
Szal meg is jött a cucc! Első hallgatásra annyit veszek észre a panához képest, hogy a hangtere sokkal nagyobb és a középtartomány sokkal tisztább. A mélyek részletesebbek, viszont a magasak annyira nem jók, de ezt sztem a burn-in meg fogja oldani!
Még vmi! Nem tudom, h normális-e ez, de a hangzás balansza alapesetben nem volt középen a fülesnél, ezt persze tudom korrigálni, csak egy kicsit idegesített. Mind1, a hangkép jó és ez a lényeg! -
picur220
veterán
CX300-at nem próbáltam, erről nem írok, azért írtam a 400-asról, met a Panát meg a 400-ast egy időben próbáltam, így nagyon jól összehasonlíthatóvá vált a két füles.
Árul most egy ember itt a HA-n AKG-kat, nagyon olcsón, K330 5,5k; K340 7k. Páran vettek már tőle, és nem panaszkodnak hangzásügyileg. Esetleg innen valakinek van tapasztalata az illetővel? -
picur220
veterán
CX300-at nem igazán ismerem ,de most hogy leírtad a KOSS vs. CX300-at, így sztem kb hasonlóan szólhat a Pana, esetleg annyival másabb, hogy nem nyomatja annyira a mélyet, és kiegyenlítettebb a hangkép. Viszont sztem akárhogy EQ-zol, sosem torzít kellemetlenül eyik tartomány sem, mondjuk 128-as mp3-mal képes a magas visítani, de a mélyet nem lehet elrontani. De akkor is javaslom a minimum 192-es mp3-at vagy a FLAC-et hozzá, mert azzal elég szépen ki tudja adni, amit tud.
-
celf
őstag
akkor majd 2 dolgot varunk el toled, az egyiket nyomathatod mar most
egy rovid Koss The Plug Vs. CX300 beszamolot- hangzasra, szigetelesre es kabelzajra kielezv
es kesobb csapd hozza a HJE200 vagy 300-rol gyujtott tapasztalatokat isegyebkent ha a 200-at megtudod venni olcsobban akkor vedd azt mert a 300 szeirntem nem tul nagy upgrade. talan meg downgrade is. foleg ha azt nezed, hogy dragabb.
-
SMITHVADŐR
tag
akkor meg nem is szóltam
csak nehezen bírom elképzelni a sennheiserről hogy ilyen gagyi lenne a minősége.
mondjuk már más is panaszkodott rá és szidta de mindegy....
lehet csak tipus hiba
egyébként amivel volt tapasztalatom és ajánlok (ami fejhallgató) az a Pioneer SE-MJ5 típusú fejes amit ha van alkalmad és lehetőséged akkor próbáld ki.
Én nekem tetszett nagyon a hangja de nem tudom igazán egy nagyobb kaliberű fejessel összehasonlítani. Te legalább tudsz mihez mérni.
Nem tudom hogy neked jó lenne e fejes fagy csak iem de hátha tetszik majd a hangja.
az mm be ki lehet próbálni.
Nekem nem soká jön egy Panasonic HJE300
erről majd én is beszámolok bár az én véleményem az nem szakvélemény -
SMITHVADŐR
tag
hát én se hallottam hogy torzítana
most meg mán jó formán semmit nem hallok benne
nem kell neki torzítani de ha egy olyan szám van ami alapba is sok basszust tartalmaz az kicsinálhatja mert ahhoz hogy kiüsd nem kell sokáig nyomatni.
A koss valószínű többet tud leadni hangerőben bár ez egy olyan vélemény hogy fogalmam sincs róla hogy melyik hogy teljesít.
nekem is van(volt) egy tdk gagyi fülesem amit a metroban vettem 1400(ennyit is sajnáltam érte) azt lehetett mélyel nyomatni inkább nekem fájt mint neki
de a nokiám ami aránylag szépen is szólt az nem bírta
szerintem ha a szennheiser ek így csinálják a cuccaikat akkor komoly gondok vannak.
én legalább is a sennheisert meg a shure-t megbízható minőségi cuccoknak gondoltam (már csak a német hangzás miatt is)
-
picur220
veterán
A CX300 nem járt még le egy kicsit? (Itt megjegyzem, hogy a CX400 olcsóbb...) Sztem vehetnél vmi jobbat, mondjuk mark-II-es Sennheisert, és az nem fog beszarni. Ha abszolút nem kell Sennh., akkor pedig a nálam jól bevált Panasonic HJE300.
resz2: Neked biztosan IEM kell, mivel azok szigetelnek. Ha rászánnál még egy kicsit, akkor Sennheiser IE6...Ha nem, akkor jó a CX550-II vagy AKG K340.
-
-
-
BloodRay
veterán
Ez a mállós kábeles történet baromi régi már...
Egyébként öcsém, mivel neki ez volt az első komolyabb fülese nagyon vigyázott rá. Ennek ellenére ment tönkre sajnos.Lényeg, hogy én a hangjukat hasonlítottam össze korábban és abban kicsi Sennheiser eléggé messze van az enyémtől.
Egyébként CX400-at azt írják nem éri meg venni, mert nincs olyan jelentős különbség CX300-hoz képest. Akkor már vagy CX500(bár ez sem jobb annyival amennyivel drágább azt mondják), vagy CX95. Persze ezek drágábbak és csak ha Sennheiserben gondolkozik az ember kizárólag. De CX300 helyett CX400-at szerintem nagyon nem éri meg venni. -
celf
őstag
ha nem dedikalt rendes boltbol, de ha igen, akkor is, szerintem mielott megveszed vess erre az oldalra egy pillantast. a cx300-rol pont van kepes osszehasonlitas:
fake vs igazi
mar linkeltek tavaly novemberben, de hatha igy tobben megnezik -
Sajnos ezt a két típust nem próbáltam személyesen, de elvileg nagyjából ugyanazt tudják. A leírások alapján az k324p-nek picivel szebb hangja van, ugyanis jobban ott van a magasak terén. A koss füles után mindenképp kevésnek fogod érezni a basszust (hacsak abban nem sokaltad
) . Lehet picivel jobb a cx300 a basszusban, de ahogy mondtam nincs nagy különbség közöttük és a cx300 -ról sok olyat hallottam, h kb. 2 év alatt elhalkult az egyik oldala, ezért én az akg-t venném ebben a kategóriában. Amúgy az akg-ből is van fake.
A döntés a tiéd. -
pete_21
addikt
Elvileg mind a kettő fülesben ugyanaz a hangszóró van, de a hangzásuk azt mondják, hogy eléggé különböző. A CX300-ban a mély hangok erőteljesen dominálnak, mindez a magas tartomány rovására. A K324P állítólag erőteljes magas és középtartománnyal rendelkezik, és a mély kevésbé kapott szerepet.
Én CX300-at nyúzok, a K324P-t nem ismerem, amit írtam, azt mások véleménye alapján írtam
Ezek után válassz, hogy neked a mély, vagy a magas fontosabb.
Vagy esetleg egy másik füles? Pl. a CX-55 jó választás lehet... -
Macilaci457
őstag
Miért, azt hiszed, hogy a többi fülhallgatót mind ők tervezték, és építették fel az utolsó milliméterig? Attól még, hogy erről tudunk, nem biztos, hogy mást nem vett meg. Akkor is lehet, ha kizárólagossággal vásárolta meg a terméket, és csak szitázta...
És ez értendő egyéb gyártókra és termékekre is, Mp3 lejátszótól a Mikrosütőig.
-
bwoay
nagyúr
ok, nekem meg célom, hogy olyan fülhallgatót használjak,
amin utólag semmit, vagy minél kevesebbet kell állítani,
magyarán kiegyenlített a hangja, nem húz sem mélybe, sem magasba.
a cx az áráért egy jó kompromisszum, nem egy csúcskategória,
de még sosem volt olyan füldugóm, ami ennyire jól szólt volna.
a mély erős, de határozott/pontos,
számomra megfelelő a közép és a magas is.
a tulajok közül sokan leszoktak az EQ állítgatásáról.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest