Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gianni85
veterán
válasz
AdamTaylor #94397 üzenetére
bar most nekem kicsit zavaros lett hogy 100k korul beszelunk G7 hangrol?
igen zavaros, én csak annyit írtam h saját preferenciám alapján nem találtam 100k körül jobb kábeles fülest, mint az APPRo2. G7 nyilván felülmúlja minden téren, kivétel kényelem -
-NoVa-
veterán
válasz
AdamTaylor #94327 üzenetére
-
stellaz
veterán
válasz
AdamTaylor #94316 üzenetére
A Cayin + Tulku G7-et nem hallottad Novánál? Az tűnt még egy nagyon jó párosításnak, az alapján, amennyit hallottam.
-
-NoVa-
veterán
válasz
AdamTaylor #94316 üzenetére
300 Ohmos az is, Phoenix driver, csak 3.5mm-es vékony fix dróttal a hordozhatóság és komfort felé hajlik, hangminőségben kompromisszumosabb darab. Persze lehet a költségvetés felé fájdalmasabban meghúzni a skálát, aztán most a fülemben szóló 600 Ohmos Beryllium a Beyerdynamic Pentaconn kábelével tisztán anyagköltségben is közelíti a 100k-t, de ez a drót kell hozzá, hogy hangban, komfortban kompromisszummentes legyen.
A Cayin vs DC Elite az egy borzasztó nehéz téma, lassan csak kéne rendelni egyet. Meg akkor már a csöves iBassoból is, a teljes káosz kedvéért :)
Érdekes amúgy, hogy míg a Tea a komolyabb kábelekkel kel igazán életre, az EJ-n meg pont visszaraktam a Cema Ravent, mert valahogy azzal jobban összeáll, mint a drágábbakkal. Néha kell egy ellenpélda is.
-
-NoVa-
veterán
válasz
AdamTaylor #93571 üzenetére
Nah, alaposabban körbehallgattam a Tea mkII-t (is) mindenféle drót + forrás változatban.
A Cema Raven karakterre az Effect Audio Ares S8W -re hasonló kábel. Vastag, sok réz, elég transzparens, súlyt ad a középtartománynak, és testet a vokálnak.
Az Ares persze ezt egy nagyságrenddel tisztább, és több rézzel más szinten műveli, súlyosabb, áthatóbb hangot hoz ki a Tea-ból is.A Forza Copper Series mk II pont az ellentéte, a vokál helyett a hangszerek felé húzza a fókuszt, és itt biĺlen helyre számomra a világ. Kicsit a G7 arányos kiegyensúlyozottsága felé tolja el a Tea középhangsúlyosságát, miközben az Ares-hez hasonlóan szeparáltabb, textúrázottabb, mint a Cema.
Aztán hogy ne legyen túl könnyű, és egyértelmű, ott az Effect Audio Griffin. Világosabb, intenzívebb, élesebb, tágasabbra széthúzott (SPC de nem a pocsék fajtából, Infaustusra szántam), talán pont ezért R2R DAC-ról most is egy bő másfél órája csak elvesztem a zenében. Direkt és intenzív, de nem zavaró túlzásokkal. Csak még egy szám, és megyek aludni, ezt mondogatom :)
Összegezve a Forza a biztosabb, univerzálisabb párosítás, de a Griffin is meggyőző.
-
-NoVa-
veterán
válasz
AdamTaylor #93571 üzenetére
-
szaki58
aktív tag
válasz
AdamTaylor #93472 üzenetére
Már mértem a csőátmérőt. Ha jól emlékszem 6mm. Nekem van egy Oriolus Isabellae, annak 7mm. nehéz rá találni tipet. A Fiio saját tipje, a legnagyobb nekem pont jó, de még kettő tipet kinéztem magambak. Azok erre az átmérőre készültek.
Most tart 6 óránál a bejáratás. Mivel planár, valóban sok órás bejáratás szükséges! Ennek fényében tudom azt mondani, hogy:
A basszusa nekem fenomenális! Sem a Hifiman HE1000SE-n, sem az iBasso SR3-on nem hallottam ennyire nekem való basszust! Tudom, azok fejesek, de akkor is...
Itt a bejáratás szerintem a magasról fog szólni. Az első percekben olyan volt, mint egy smirgli, és nem a finom nullás papír. A borzalmastól egy fokkal volt rosszabb. 6 óra elteltével sokat finomodott. Már a hallgatható kategóriában van, de nekem még nem ok. Egy nagyon erős magas (tc, sz hangok) kiemelése van most még, és erre érzékeny vagyok, de szépen alakul. Ha bejön az én konfort zónámba, vagy egy kicsit esetleg fölötte is van, akkor maradhat. Ezzel a magasakkal viszont minden apró részletet megmutat. Kis szösszenések, a cintányér apró hangjai, részletesség, felhangok...
Bodor kollégát kérdezd. Az én fülem és ízlésem nem megbízható. A mélyeiért továbbra is lelkesedem. Nagy testet ad a zenének hangszereknek, de nem ül rá a közepekre. Viszont, ha valaki kedveli a több magasat, annak nagyon meg fog felelni ez a fejes. A többit majd legalább 100 óra múlva. -
Bodor
veterán
válasz
AdamTaylor #93472 üzenetére
6 mm
-
-NoVa-
veterán
válasz
AdamTaylor #93308 üzenetére
CanJam az érdekes IEM fronton, Londonban lesz jövőre. Rendes 25V-os MEMS driveres cuccot jó lenne kipróbálni, de csak azért nem utazok ki.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
A mostani kiállítói felhozatalt elnézve IEM fronton nem várható semmi érdemi.
-
lapalapa
senior tag
válasz
Tavaly fiio-k voltak kint, másra nem emlékszem.
-
-NoVa-
veterán
válasz
AdamTaylor #92388 üzenetére
Ó, de jól esik ilyesmiket visszahallani a tákolmányaimról, köszönöm
-
Froome77
újonc
válasz
AdamTaylor #92205 üzenetére
Szia, meg szabad tudni, hogy a Mangird Tea fülest és chi-fi társait milyen csatornán szerzed be?
-
stellaz
veterán
válasz
AdamTaylor #92210 üzenetére
Az etynél el kell hinni,.hogy be lehet tolni teljesen. Elsőre nem könnyű, ezt belátom.
Utána, mintha ott sem lenne, már ha passzol a fül illeszték. -
lapalapa
senior tag
válasz
AdamTaylor #92205 üzenetére
Örülök hogy bejött a dx170. Szerintem az áránál sokkal jobb hangja van.
A Phoenix mellett fejessel, meg etymotic er4xr-el hallgatom.
Az ety nekem sokkal jobban tetszik, mint a tea (nem egy kategória), dx170-el elég jól tud varázsolni.
Érdemes kipróbálni azt is.
Az enyémet is meghallgathatod ha Bp.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest