- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
btraven
őstag
válasz
gelbelex #94763 üzenetére
Nálam nincs rangsor. Eleve váltogatom a füleseket. Aztán megy az élményvadászat, melyik lemez melyik fülessel szól szenzációsan. Egyedül a Kbear Stellar lóg ki a sorból, nem rossz, de nála nem volt még ilyen élmény hogy hű de jó erre vagy arra a zenére.
Például most a D08 megy: Human Waste brutal death metal. Olyan tónusa van a gitároknak, szenzációs. -
Atomizer
tag
válasz
gelbelex #94765 üzenetére
Köszi! Kedvet csináltál a JZ32-höz, csak egyszer megfogadtam, hogy mmcx csatlakozót többet nem veszek.
Tegnap impulzív vásároltam egy BA driveres IEM-et innen az apróról, abszolút kíváncsiságból, mert nagyon ajánlják hangszeres vokálos zenére, szal most elköltöttem az ehavi zsebpénzt.
-
gelbelex
őstag
válasz
gelbelex #94762 üzenetére
A JM20 Max-on próbálva nekem nem előrelépés a Rozmár az Iris2-höz képest. Kicsit jobb tere van, de kevesebb a magas és a férfitenor messzebbről szól...
A Rozmár áránál csak picit több a JZ32, amit sokkal jobbnak tartok (ld. előző hozzászólásom), kevesebb mélye ellenére is. -
pulutodurumo
őstag
válasz
gelbelex #94609 üzenetére
A hsz. lényege az volt, hogy mindegy mi szól, nem kell rágörcsölni.
Abba most nem mennék bele, hogy kell-e egyáltalán az egész. Aki csinálja csinálja, aki nem, az nem. Boldogság.Mondjuk annyit még tegyünk hozzá, hogy érdekes módon bejáratástól rosszabb még nem lett semmi, valahogy mindig mindennek jót tesz. Legyen az dinamikus driver, hangszóró, armatúra, planár, vagy egy kábel (lol).
Tudom hogy egyetértés van a témában, magára valamit is adó hifista, szerint ez nem kérdés. Én vagyok a hülye, hogy a nagy többség véleményével szembe megyek.Mindent járatni kell, az igazi hang 100 óra után jön csak el. Igazán drága cuccok esetén lehet 200 is. Aztán a fejhallgató, fülhallgató, DAC, erősítő, kábel (nemröhög) tudja hogy na most be lett járatva, és nem változik tovább.
Hiszen tudományos tény, hogy a bejáratási idő-jóság diagram egy telítési görbe. Nem lineáris, nem exponenciális.Na. A lényeg, hogy nem kell véresen komolyan venni.
-
stellaz
veterán
válasz
gelbelex #94346 üzenetére
Azért óriási árkockázatot még így sem kellett vállalni, bár így is kb 21-22 szerese, mint amennyiért vettem a Tricelesst
szerk.: ja, hogy ehhez nincs kábel. Akkor az még némi kiadást jelent.
A Traceless utcára nekem semennyire sem vált be, de melóhelyen fixen otthagyós cuccnak tökéletes. Annyira jó, hogy kellemes legyen hallgatni háttérzenének, de annyira nem durván jó, hogy már elvonja a figyelmemet a munkától. Végül a Phoneixet ezért nem használtam munkahelyen, mert valahogy mindig az lett a vége, hogy csak zenét hallgattam
-
válasz
gelbelex #94207 üzenetére
Ezzel annyi a baj, hogy egy ilyen kis olcsóka Ugreen cuccot használok, egy bő 7 éve rendelt, akkor 45$-os fülessel és elégedett vagyok összességében a hangzással és közben tudok is szabadon mászkálgatni a házban, mert teló az asztalon, a receiver meg kényelmesen elférve a zsebemben és nem vagyok odakötve a telefonhoz.
Arról sincs fogalmam természetesen, hogy a jelenlegi fülesem mennyivel szólna másabbul valami közbenső dac-ra kötve, ráadásul ahogy olvasom, minden füleshez más dac passzol, pl vehetek én a mostani fülesemhez valami komolyabb receiver-t és vagy jobb lesz vele a hangja vagy észre se veszem a különbséget, aztán ha egyszer fülest cserélek, ahhoz meg hangzásra lehet egyáltalán nem passzolna a korábban drágábban vett komolyabb dac és mindaközben összehasonlítási alapom se lenne, mert nincsen dac dongle gyűjteményem, szóval nekem az egész nagyon káoszosan hangzik és szerintem nálam semennyire se térülne meg, ha 100ezer Ft-okat egyszer csak elkezdenék szórogatni mindenféle dologra, mert összességében most a kb ~20ezer Ft-os kombómmal (füles + receiver) is elvagyok.
-
-NoVa-
veterán
válasz
gelbelex #94207 üzenetére
Az kicsit ágyúval verébre ahhoz az árszinthez. Azaz jó, igen jó, de egy 100k-s forrást kevesen vesznek 60k-s füleshez.
Aztán persze felrúghatom ezt a véleményem, ha megmutatom, min tartom a Tea-m:Botrányosan jól szól és kényelmes szett.
Azért túlnézve az ifi Go Pod-on egy Go Blu, vagy még olcsóbban FiiO BTR15, még olcsóbban egy Qudelix 5k vagy egy Radsone ES100 is remek páros tud lenni ez alá. Csak a konkrét füles - konkrét BT forrás páros a kérdés. A FiiO transzparensebb, az ifi melegebb hang, mind mással ideális.
-
-NoVa-
veterán
válasz
gelbelex #94193 üzenetére
Nekem kényelmes, de azért a Xelento-val merek oldalra feküdni párnán, az Ety-vel inkább nem
Múlt héten kísérleteztem egy keveset, és variáltam a Phoenix SE tuningon. Most érdekes kettősség jellemző rá. Halkan visszafogott, óvatos távolságtartó, aztán hangosan pedig átbillen átható intenzív állattá. Kívánja a hangerőt, és a basszusnehéz elektronikus zenét.
Még van rajta mit alakítani, sokkal sokkal nehezebben hajtható, mint a többi Phoenix iteráció, de ha megkapja maga alá a kellő. wattot, pl Aaron Hibell - destroyer of worlds teljesen nagyhangfalas átható döbbenettel szólal meg rajta.Most itt van három egyedi darab háromféle tuninggal, mind remek a maga nemében, és mind nagyon más, úgyhogy úgy szar az egész, ahogy van, ezeknek az esszenciáját akarom összefogni egyben
-
-NoVa-
veterán
válasz
gelbelex #94184 üzenetére
A hallójáratod felerősíti a természetes kommunikációs frekvenciákat, azaz nagyjából a felső-középtartományt. Ha egy fülesen ezt túl soknak hallod, akkor mélyebbre helyezve a vetőcső végét ezen csökkentesz egy picit, de persze magából a vetőcsőből sem ugyanaz a hang jön ki hosszabb eartippel, így nem csak ennyi változik.
De...
Általában 1mm-es vetőcsöves cuccoknál jó és kényelmes a 3 harangos tip, 4-5mm-eseknél már fene tudja. Az Etymoticnál nagyon rendben van, ahogy a Westone, Shure cuccoknál is, másoknál ritkábban jó/szükséges. Egy aktuálisan elterjedtebb, nagy testű teljes hallójáratot kitöltő IEM-nél ha jól van hangolva, akkor nagyjából a zárás a lényeg, nekem is akad olyan vastag vetőcsövű fülesem, amire elég egy XS-es tip, kellő mélységben pontosan rázár a fülemre, más meg inkább M, ML méret környékén sekélyebb mélységgel. Aztán akinek túlságosan kanyarodik a hallójárata, az nem bírja az Etymoticot, vagy épp gyakran veszi ki a füléből, inkább sekélyebb fülest keressen.
Másnak meg még a nagy 3 harangos is kevés, és gigantikus építőipari kötő/tömítőelem kinézetű izéket használ. Ez csak illusztráció: -
btraven
őstag
válasz
gelbelex #94184 üzenetére
Elvileg ha az első harang jól zár akkor a mögötte levő harangoknak nem tudom mi jelentősége lehet. De lehet hogy több az esély hogy valamelyik zárni fog a 3 közül.
De én azt se értem hogy egy fejhallgatónak hogy lehet jobb mélye mint egy IEM-nek. Hiába nagyobb a driver. Esetleg a fülkagylón, fül körül is érzed hogy üt a mély. Hangfalnál is az a jó hogy az egész testeden érzed a mélyet, ezt ugye egy fülhallgató nem tudja vissza adni.
-
btraven
őstag
válasz
gelbelex #93661 üzenetére
EB2S hogy sikerült olyan olcsón? Welcome deal?
Iris 2.0-val is hallgattam egy kis EDM-et. Audiophilebb a hangzás mint a QKZ MDR. A QKZ viszont fun.
Nekem fémházas a Fengru D08 jön majd. Arról találtam egy ötös review-t, de AWSMDanny meg lehordta a sárga földig.
Meg rendeltem egy Yunin Y100-at is. A zavarosban halászgatok -
-NoVa-
veterán
válasz
gelbelex #84987 üzenetére
Bármelyik mellett és ellen tudok összezavaróan érvelni
A relatív az a "rejtett" költség. A P1 erősítővel, kábellel + jobb szivaccsal 250-300$ mire rendesen szól, a T4-en meg egy 13$-os puhább 16 core HifiHear kábel is elég tuning. Persze, jobb a planar, de az árkülönbségből legutóbb épp Máltára vettem oda-vissza 4 repjegyet pár hónapja, vagy épp 2 teli tank benzin, szabad szemmel messzebbről is jól látható kupac fagylalt. A T4-nél még beleront a képbe a BL 03, ami 26$-ért kb ugyanazt a membránt adja, de egy, a legtöbb füllel inkompatibilis alakú testben. Ettöl nekem a T4 túlárazott (de minden fülbe jó forma), miközben P1 árban másik jó planar nincs, úgyhogy így nézve az olcsó. És akkor ez még csak 2 füles a pár tucat hasonlóan hypeolt 100-200$-os kategóriából, jajj nekünk
-
leon11
tag
válasz
gelbelex #84975 üzenetére
"a T4 basszusa mélyebbről indul, mint a Senn Hd660s-é.
Melyikben van több?"
Természetesen a Hd660s-ban több és jobb. A dx3 pro-val mélyebbről indul a T4, de csak ennyi, a P20 szimmetrikus kimenetén pedig ez is megváltozik.
A HD660s a HD600-hoz képest melegebb, de a HD650-től világosabb. Közelebb áll a 600-hoz, de frissebb szélesebb hanggal, több mély és magas, talán a közepei semlegesebbek a HD600-nak. -
-NoVa-
veterán
válasz
gelbelex #84974 üzenetére
Ha pusztán az eltérést nézem a P1-hez, akkor 2kHz-nél 5dB, 5-nél kicsit több is, a többi részen kb hasonló. Annyira nem avatkoztam bele a hangjába, csak 2dB-vel vettem visszább fent, úgy már nem volt sok. A P1-nek meg pont a mélyét kell hozzáhúzni 5-7dB-vel 100Hz alatt hogy linearis legyen, szóval ott sem egyszerűbb a képlet.
Erősítőből nincs tuti recept, jó kábellel van pár forrás, amire nincs panasz netszerte. ES100, E1DA 9038s, PowerDAC V2. Sógor erősen drága Sony DAP-ról használja az övét, és ott is ég és föld balanced oldalról vastag kábellel, Fericske meg a TMP Ant-ra esküszik, csak ahhoz egy dízelgenerátort kell magaddal húznod hogy mobil legyen.
Az biztos, hogy az asztali DAC-om meg az itthon használt Roland cucc hiába jók 300 Ohmos fejhallgatóhoz, a P1 karakterisztikájával nem tudnak mit kezdeni, csak halkan nem torzítanak.Hogy melyik éri meg jobban, az teljesen relatív. Ha van ES100-ad, akkor már csak egy jó kábel kell, hogy jól szóljon a P1 róla. Ha veszel jó balanced kábelt, akkor szívni fogsz az egyenes 2.5mm-es jackkel, letörik a fenébe hamar. Utána csatlakozót forrasztasz L változatra, biztonságosabban használható lesz, de másba meg nem tudod beledugni.
A T4-et meg bedugod egy bármibe is 3.5mm-en, és barmiröl szól valahogy. -
-NoVa-
veterán
válasz
gelbelex #84964 üzenetére
Egyrészt nincs bántó, vagy irreális hangja sehol, a T4 4kHz-e túloz.
És ha már részletezem, a részletek. Mikro, nano, piko részletek, egyszerre, akármennyi. A T4 csak egy DD-hez képest részletgazdag, jobb armatúrások mellett már feltűnik, hogy erősebb hangok elnyomnak, magukba mosnak másokat. Na a planar ilyet nem csinál, minden hangszer tisztán szól egyszerre. Már ha van alatta neki megfelelő karakterisztikájú erösítő, már ketten is nyugtázták, hogy a Cobalt nem az. -
Tim82
félisten
válasz
gelbelex #84910 üzenetére
Darvinya tudja megmondani a technikai részleteket, hogy melyikből csinálta.
Nekem annyi volt a lényeg, hogy az említett cuccokhoz legyen egy balanced kábelem, a meglévő vintage Sennheiser fejeseimhez (HD530, HD265 Linear).
Én kicsit hangosabbnak és tisztábbnak mondanám, de azért nem ég és föld a P20-nál. A Hifiman HE4xx egyértelműen profitált a balanced kábelre átállásból a P20-szal.
-
-FreaK-
veterán
válasz
gelbelex #83847 üzenetére
Kis segítség még talán: Zeos mai videójában a T4, a Shuoer Tape, a Tin T2/T3, Tin P1 és Blon BL-03-ról van szó, elmondja milyenek egymáshoz képest is.
(neki nem nagyon tetszett a T3) -
-NoVa-
veterán
válasz
gelbelex #83844 üzenetére
Pont a T4-re olvastam ma valahonnan, hogy GR07 utód gyanús, de nem ugranék rá egyetlen komment miatt vakon, ahhoz drága. Ha jó, akkor teljes áron is az lesz, egyébként meg ahogy leírták: BL03 visszafogottabb/hosszabban hallgatható mélytartománnyal. Tehát ha 50$-ért veszel BL03-at rendesebb, akár balanced kábellel együtt, és EQ-ból visszafogod az alját, spóroltál 30$-t. Vagy külön kábel nélkül még olcsóbban.
-
-FreaK-
veterán
válasz
gelbelex #83844 üzenetére
Úgy általában Tin Audio hype
A T4-re azt mondja BGGAR, hogy nagyon hasonló karakter mint a Blon BL-03, a másik amit mutattam (és nem annyira tetszett neked), csak egy kicsit kevesebb méllyel (1.5dB átlagosan), meg nagyobb komforttal.
Ma sikerült egy 10 percet hallgatnom megint a Blon-t és kezdem érteni, hogy miért a hype.
Mondjuk szilikon illesztékkel sikerült igen jó izolációt elérnem, és nekem kicsit sok a mély..
Pedig mindig is erős mélyekre vágytam, elektronikus zenék miatt, de ez így egy kicsit fárasztónak tűnik. Majd próbálkozom másik illesztékkel is.Viszont szerintem ha T3-at akarsz venni, akkor ma kell találni egy jó dealt
-
Ati1979
veterán
válasz
gelbelex #40692 üzenetére
Pfujj!
Akinek olyan van az meg is érdemli. Azért annyi pénzért van sokkal jobb alternatíva is...
Mondjuk én elfogult vagyok témában.Az ak nagyon jó az aki annak aki sokat utazik. Pl. tömegközlekedési eszközön távolsági buszon, vagy repülőn.
Én még repülőn nem használtam, de simán elég szerintem. Középes hangerőn nem hallom, ha egy kocsi mögém jön.
Totál nem hallasz vele semmit az után. Szóval oda kell figyelni...Én nem vennék semmilyen körülmények között aktív zajcsökkentős fülest. Egyrészt szarul szólnak másrészt, cserébe a zajcsökentő technológiárét fizetned kell. Amúgy egy ilyen füleshez telejesen fölösleges az ak.
Amúgy kérdezd meg sheratant, hogy mennyire használható repülőn.
-
Ati1979
veterán
válasz
gelbelex #40459 üzenetére
Igen valószínűleg így van. Viszont earbund-ból a többi nem elég jó. (állítólag)
Semmi basszus az in ear-ekhez képest... Ez a legnagyobb probláma.A másik dolog, hogy sokan rendes asztali rendszerhez tervezett fejeseket használnak utcán. Hallottam már olyanról is aki hd600-al szaladgál.
Szóval valamennyira biztos megy mobil eszközről is. Max. nem hajtja ki rendesen.
-
Ati1979
veterán
válasz
gelbelex #40409 üzenetére
''#40397 szipak:
valamiért az összes shure valahol 14-15kHz környékén vág egy meredeket (tippre legalább 12dB/oktáv, vagy több''Kivétel a 846, (Arra nagyon nem igaz. Olyan magasa van, hogy kész vagyok tőle. Akusztikus + klasszikus zenéhez különösen ajánlott...) meg az 535 japán verziója.
(#40410) grendel
Örök hála ezért!
Itt a fórumon már kezdett kialakulni egyfajta gr07 fanatizmus. Már olyat is olvashattunk, hogy hangzásban lenyomja a shure se846-ot.
Stb. Inkább nem ragozom tovább...
Úgy érted colorfly C4-ről?
Gondolom akkor csere lesz a vége...
Amúgy nekem sem tetszett annyira. Túl lineáris volt a hangzása.
8-10k-s azért túlzás egy kicsit...
-
matyi94
senior tag
válasz
gelbelex #40409 üzenetére
Mostmár tényleg mindegy, mert vége a licitnek. Én egyébként nem hosszútávon gondolkodom jelenleg, hanem jó alkalmi vételt kerestem, de nem hajt a tatár, hátha találok egyet valamikor. Most így is van 3 fej-és vagy 4 fülhallgatóm, igaz a fülhallgatók közül egyedül a xears td4 használható, bár amióta van pár normális fejhallgatóm már nem tetszik a hangja.
-
Khelben
nagyúr
válasz
gelbelex #39450 üzenetére
Pl. [link].
De ha beírod az ebay keresőjébe, hogy "fm headphone", akkor kapsz pár ezer hasonlót. Mondom, nem házimozizás meg audiofil zenehallgatás a cél, csak a hupikék törpikéket unom és ezt tenném a gyerekek fejére, ha nézik. A gond, hogy ketten vannak a lányok, ők együtt tv-znek, tehát egy darab vezetéknélküli fülessel nem vagyok kisegítve. Volt régen a Panasonicnak dupla fülhallgatója, de azt már nem lehet kapni meg az is 20k felett volt árban.
-
filózoli
senior tag
válasz
gelbelex #38164 üzenetére
Pont most olvastam egy usert a head-fin, aki GR7-ről váltott IE80-ra:
"So its been a solid 11 days+ with the ie80 and I'm now fully confident that they were worth the extra cash over my Vsonic GR07 Mk2.
On the plane back from Toronto they isolation was great, you could still hear ambient plane noise but it was deadened considerably. I was blown away by how good a few songs I listened to sounded, most especially Gotye's Somebody that I used to know track. Everything is clear and the instruments, all of them, are perfectly realised. I felt the hairs on my neck stand up as the chorus came through. There is no distortion at high volume either and the bass goes lower than the Vsonic but you get that Sennheiser soundstage thrown in."
A topik nyelve magyar, kérlek ehhez tartsd magad a jövőben.
[ Módosította: Qru ]
-
törölt tag
válasz
gelbelex #37823 üzenetére
Az 535 teljesen jól elvan az AK100-zal, szerintem az 530 is hasonló lesz.
kemcso: Ez attól is függ milyen mobilhoz veszed. Szerintem az N4-hez például már kicsit túl sok volt, nem tudta rendesen kihazsnálni a telefon.
maszekember: Elsőre ezeknek például az SE315 is megfelel, bár tudom, hogy mostanában eretnekség a topikban Shure-t ajánlani, ezért csak halkan jegyezem meg. Esetleg ha még felfelé mozdulsz el, akkor az UE900 is érdekes lehet, vagy az SE425, csak ezek már árban kicist többe keürlnek. Esetleg az UE900-at akciósan kifogva olyan 60-70 körül elég jó vételt leet csinálni. Bár a kialakítása miatt bukósisak alá szerintem nem biztos, hogy kényelmes
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
gelbelex #37606 üzenetére
Ez a fajta:
eBay-ről újítottam kísérleti céllal, nem Comply, de külsőre hasonló. A szivacs anyaga puhább a Comply-hoz képest, a szivacs belsejében található gumi, pedig szintén lágyabb mint pl. a Shure gyári, fekete szivacsa esetében, de megfelelő tartást biztosít. Tartós használat során a nagyon világos szürke szín miatt, elszíneződésre hajlamos.
A mélyek eléggé eltűnnek a füles eredeti karakteréhez képest, a hangkép ezáltal sokkal kiegyenlítettebbnek tűnik. Egy-két számnál ezáltal még jobban feltűnik a kissé szegényes magas hang tartomány, de még mindig többnek hat, mint a gyári illesztékekkel. Ezzel a szivaccsal lényegébe véve egy egészen más karaktert kapsz, mintha nem is az SE-215 lenne.
A 2.5 hónapos használat során Cowon J3 volt a forrás, SE-215/gyári kábel a füles, FLAC/MP3 (320kbps) a forrásfájlok minősége, műfajokból pedig a 30-as évek karcos, big band érás felvételeitől kezdve a vérköpködős, szimfonikus death metal-ig szinte minden volt.Szerk.: Elnézést a gyatra képminőségért, csak telefon van nálam.
-
BennyRay
tag
válasz
gelbelex #36966 üzenetére
Én is próbálgattam a Mammutban a Bose-kat. Pár perc után valami furcsa kellemetlen érzésem volt bennük, de hallani tényleg nem hallottam a külvilágot.
Előzőleg mondtátok, hogy a valós igényeimet kellene ismerni, evvel bajban vagyok. Összesen annyit tudok, hogy a fiók mélyéről előkapart, régi Sennheiser CX95, amit most szükségmegoldásként használok, az elég vacak, és nem csak a telefonról, hanem asztali CD játszóról közvetlenül meghajtva is, tehát szűk keresztmetszetnek tűnik. A K501 ugyanarról a CD játszóról hallgatva számomra kellemesen szól.
Az kijelenthető, hogy a K501 a SE315-tel kb hasonló minőségű?
Természetesen azt is értem, hogy nekem kell eldöntenem, hogy alulról haladva folyamatosan javítom a meglévő rendszert, vagy rögtön jobbat veszek és kockáztatom, hogy számomra meg nem hallható különbséget fizetek ki.
-
Zoli133
addikt
válasz
gelbelex #36960 üzenetére
Én jobban haladok ha van valami háttérzene, tehát egyén függő.
Az aktív zajcsökkentés meg legtöbbször bullshit, mert ugyan szűri a zajt, de hejette a legtöbb esetben kapsz valami fehérzaj szerűt az esetek 90%-ban, ami szerintem rosszabb mint bármi.
#36959) Ati1979 Ezel a véleménnyel többségében egydül vagy, de fejes találkozón összeereszthetünk egy ak + gr06 vs x3/525 kombót, szerintem az 535 vinné a dolgot...
-
Ati1979
veterán
válasz
gelbelex #36960 üzenetére
Én az aktív zajcsökkentős füleseket elkerülném.
Passzívban is (megfelelő illesztékkel persze) már olyan jó megoldások vannak aminél nem kell jobb.
Az aktívnál meg gyakorlatilag azért fizetsz, hogy gyengébb legyen a hangminőség.
Az igényeit meg tényleg magának kell felmérnie. Mire mennyit akar költeni. Otthonra egyértelműen fejes ajánlott. De az van is neki.
Utcára meg inkább füles + jó DAP.
-
Ati1979
veterán
válasz
gelbelex #36384 üzenetére
Iróniának szántam amúgy!
Amúgy a magashiány nagyon zavar a shure-ban.
De 846 amit most nézegetek az szerencsére más. Enyhe V hanzásképpel rendelkezik, szemben a többi brutál középkiemeléses, magas legörgetős fülesükkel.
Ezért is érdekel.Amúgy nem a sok magassal van gondom, hanem számomra nem megfelelő minőségű (számomra torzított formában megjelenő) magasakkal.
Ok, majd otthon meghallgatom.
-
Ati1979
veterán
válasz
gelbelex #36046 üzenetére
Majd előbb utóbb használni is fogom.
(#36047) sheratan
+1Mindig a legfontosabbat, a hozzáadott mérnöki tudást bagatelizálják el. Tök jó DAC-kal is lehet szar lejátszót produkálni...
Hopp ezt nem is tudtam, csak sejtettem.
Akkor elég jól össze fogod majd tudni hangolni a telefonoddal.
-
Narakh
senior tag
válasz
gelbelex #35969 üzenetére
Szerintem félreérthettél, vagy csak én értelmezem rosszul a választ.
A kérdés az, hogy ha nem vagyok az a kimondott audiofil - de még veszteségmentest se igen hallgatok -, ám szeretnék azért egy jó hangú fülest, érdemes-e tizenezret áldoznom a projektre, vagy az olcsóbb kategóriához képest ilyen forrással, fájllal már nem érezném a különbséget.
-
raven12
senior tag
válasz
gelbelex #35898 üzenetére
Akkor jól gondoltam, csak említetted a DT sorozatot, ami meg szvsz ölég testes hanggal rendelkezik, főleg a DT990Pro
Az a T70p nekem mind Fuze-ról, mind asztali cuccról borzalmasnak hatott. Annyira vékony, basszustalan hangja volt... De nem szidom, ez egyéni ízlés dolga -
Ati1979
veterán
válasz
gelbelex #35886 üzenetére
Próbálom védeni a sennheisert:
Nemcsak neked. Igazából ha partiba állítod az ugyan olyan árú beyerekkel eléggé alulmaradnak. A dt széria elég jó.
Sőt a 60-70k-s dt-k rávernek egy kört az SH HD600, 650-esre.
Ezek 100k körül vannak. Szóval nem versenyképes a márka. Kb. mint a füleseknél...
A Nyíregyi fejes talin volt vagy 30 fejes, és ebből 0 db sennheisert lehetett megcsodálni. Nem tudom, hogy jelent-e ez valamit.
Az amperior az az egy ami versenyképes. Kb. Megmég pár hordozható darab.
A hd800 lehet hogy jó meg persze orpeus is. Azokat még nem hallottam...
-
raven12
senior tag
válasz
gelbelex #35860 üzenetére
Látod, én is ezért vettem GR07-et ahelyett, hogy lejátszót cseréltem volna. Fuze-al is jó páros. Illetve drágább lett volna az igazi feljebblépés lejátszóban, mert én meleg hangzást keresek, JOBB és drágább lejátszó, azok közül, amiket meghallgattam pedig nem volt. Ja, az X3, de azt nem éreztem igazi (elég nagy) feljebblépésnek a Fuze-tól.
-
Madwe
nagyúr
válasz
gelbelex #35838 üzenetére
Ilyenekről tudok mint pl ez: [link] ami ráadásul egy kis amp is ami nem árt, de ebben az esetben meg a kábelrengeteg az ami kicsit negatív... Vagy reménykedhetek benne hogy bejelentik az iWatchot, amit eddig pont telibe ***rtam de ebből a szempontból pont jól jöhet, mondjuk attól még a mikrofon kérdése megmaradna...
-
raven12
senior tag
válasz
gelbelex #35522 üzenetére
én is hallgattam Fuze-ról 4R-t, szerintem az (is) elég szarul szólt úgy
Mi tagadás, nem vagyunk egyformák.
És nekem a 425 és 535 AK-ról is csalódás volt ár/érték ügyileg.szipak: Komoly kis cucc, kevés itt az armatúrás Vsonic, lássuk, ugyanolyan király-e, mint a dynamic társai.
-
Ati1979
veterán
válasz
gelbelex #35522 üzenetére
Akkor én sem tudok rá logikus magyarázatot.
Nekem nagyon tetszett az 535 az ak-ról.
Nem annyira vészes a 215, de azért az armatúrásak jobbak sokkal. Legalábbis szerintem. Túl sok benne a basszus, meg nem is annyira precíz.
Persze ez tiszta sor, mert az armatúrásak 2-3-4* drágábbak.
(#35524) hobbyone
Borzalmasan nézenk ki sajnos.
-
Ati1979
veterán
válasz
gelbelex #35515 üzenetére
Nehéz dolog ez. Szerintem általánosságban igaz, hogy drágább (több armatúrás) füleskhez azért kell a jobb lejátszó.
Az se535-nek 36 ohm az impedenciája. Az már a könnyen hajtható fejes kategória. Erősen profitál egy külső erősítőről is.
Az ak szépen kihajtotta amúgy.Szerintem emlékszel amikor a fejes talin az ak-ra rádugtunk komolyabb fejhallgatókat. Audeze, ad2000x stb.
Szépen szóltak, de a lejátszó nem tudta kihajtani rendesan azokat. Miután rádugtuk csöves erősítőre megelevenedett az egész zenei produkció.
Ha jól emlékszem contaxg mondta, hogy ak120 jobban szólt a westone4r-rel, mint az LCD3-mal.
-
Ati1979
veterán
válasz
gelbelex #35322 üzenetére
Igen az Mo-n lehetetlen meghallgatni.
Itt kockáztatni kell. Igazából nem sürgős nekem. W4r-t még hónapok múlva is kapok az ebay-en.Kivárom az első head-fi-s teszteket. Kb. 1 hónap múlva már okosabb leszek.
Ha jobb azt veszem, ha nem akkor meg a régit.(#35323) contaxg
Az biztos!
Én bízom benne, hogy az utód mégjobb lesz. Igazság szerint az ak-hoz már kell ez a kategória fülesben.
Az se425 elég haramatos hozzá. -
Ati1979
veterán
válasz
gelbelex #35318 üzenetére
Én is, de nem elképzelhetetlen, hogy megközelíti a 846 szintjét. Az meg 1000 dollár.
Ebben a kategóriában már nem akkorák az ugrások SQ-ban. Árban viszont hatalamasak.
(#35319) Bodor
+1
Nekem viszont már felefele kell nézelődnöm. Na hátha megkapom az 1000 dolláros kategóriát 500-ból.
Egyszer legyen szerencsém.A w4r elég meggyőző volt.
-
Falconer
aktív tag
válasz
gelbelex #35158 üzenetére
En meg annyit tennek hozza konkluziokent, hogy egyertelmuen a kategoriakat sikerult beloni, hogy melyik fules melyikkel van osszehasonlithato szinten, meg a kiugroan jo illetve szar darabokban volt egyetertes.
A tobbi igencsak szemelyes izles dolga, raadasul a lejatszoto is modositja az osszhatast nem is kicsit. (nem feltetlenul igaz a dragabb lejatszo jobb hangzas mert lehet h a hangszint pont olyan iranyba viszi el ami nem tetszik).
Raadaskent a dugasz is hihetetlen mennyit szamit. En kozepesen elegedett B2 tulaj voltam kb harom honapig. Kiprobaltam az osszes gyari bogyojaval meg sennheiserevel is. Nem volt komoly melye sehogyan sem semmilyen szammal sem. Most a talalkozon meg raraktunk vmi mast, es hihetetlen mennyit valtozott, ra sem ismertem!
Valahol olyan ez mint a csajozas. Ok h kavarsz a novel egy ket ejszaka erejeig de azert megiscsak hosszabb ido kell, hogy teljesen kiismerd es rahangolodj, illetve eldontsd, h neked nem ez valo.
szerk: telorol irtam a hibakert elnezest. Aki meg ilyen temaban olvasas meg elmeletek alapjan akar velemenyt alkotni... Haat... Lehet de nem erdemes
-
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Lightyear - befektetési app
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Proxmox VE
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Milyen routert?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- iPhone topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Eredeti Xbox One játékok
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / Samsung SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Eredeti Xbox 360 játékok
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest