Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
Aktív témák
-
Mezcal
addikt
-
AMD Power
titán
F1: Massa hivatalosan is másodhegedűs
Nem korai ez még egy picit?

-
andy83
aktív tag
Van már hivatalos "klip" a futamról?

-
JColee
őstag
válasz
Nowhereman
üzenetére
-
törölt tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Sztem a probléma ott van, amit Schumacher is sérelmez(het), hogy azt amit az autókra kivetettek, az látszik most kibontakozódni a versenyzőkre is.
Az autók sem a maximumot teljesítik...mivel x váltó, x motor van egy idényre, ezért nem lehet fullra járatni.
Most ez figyelhető meg a versenyzőknél is, nem mehetnek a határon, hanem a határ alatt a gumik hőfokát és viselkedését figyelve egy endurance jellegű teljesítményt kell nyújtani.
Ez sztem sem jó, nem igazán tetszik.
Azt még benyelem, hgoy a technika nem a legjavát mutatja, de hogy a versenyzők sem használják ki a technikát teljes mértékben, hanem inkább 'beosztják'...az mellé nem sorakozok fel az egyetértésemmel. -
JJános
addikt
válasz
Nowhereman
üzenetére
A tapasztalt megvan. Sztem egy őrült, és éhes fiatalra lenne szüksége a Ferrarinak.
-
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Írtam hogy sok korábbi futamot is megnéztem.
Az F1 hőskorát pedig hiába sírod vissza. Azóta az egész világ változott akkorát, hogy ma elképzelhetetlen lenne az ami akkor ment. Szeretném azt hinni hogy a ma emberének, a közízlésnek már nincs szüksége arra hogy a versenyzők szó szerint az életükért küzdjenek egy futamon ahhoz, hogy izgalmat találjon benne.
Engem pedig semmi okod sajnálni (sem pedig személyeskedni), sajnáljad magad amiért nem lelsz örömet az idei futamokban.

Mindezek ellenére persze a véleményed jogodban áll fenntartani, sőt én tiszteletben is tartom. Csak épp nem tudok egyetérteni vele.

(#47089) BMW001:
Na csak próbálnál meg Te egy ilyen "nem-előzést" végrehajtani, majd utána kíváncsi lennék hogy minek neveznéd
Mind1, tovább nem vitázom, már bőséggel kifejtettem a véleményem és elfogadom a tiéteket is. -
Nowhereman
őstag
-
MPowerPH
félisten
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Mindenkinek megy? Akkor hajrá, kezdheted. Látom nem vagy otthon ebben, azért dobálózol így a szavakkal.
Aggregátor: Az már nagyon régen volt. Dieselnek beáldozott, megjöttek a benzines turbok.
toflehi: Az a baj, hogy ez nem előzés. Mansellnek, Prostnak, Sennanak, Schuminak nem volt ilyenre szüksége. Jó futamok is voltak, volt sok élvezetes csata. Egy olyan többet ér, mint itt 10 DRS-el való kikerülés. Előzésnek nem hívnám azért.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
üzenetére
Nekem az is jó, ha egy csata nem előzéssel végződik, az is izgalmas tud lenni, amikor a lassabb körökön keresztül védekezik, vagy kergetik egymást. Pl.: Imola 2005 és 2006.
Ezekkel a gumikkal, és egy nagyon rövid DRS zónával meg lehetne oldani, hogy kb a támadónak és a védekezőnek is egyenlő esélye legyen.Eddig a támadó volt esélytelen és ment a vonatozás, most a védekező az (néhány pályán), és megy kikerülgetés. Vonatozásból átváltottunk kikerülgetésre a középút helyett.
Így itt is szinte az idő ellen mennek már, mint a Rallyban, többet számítanak a köridők, mint a pályán elfoglalt pozíció. 200 kör alatt néhány pályán tökéletesen összeállna a csapatok és a pilóták közötti erősorrend. -
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Jah, úgyhogy nem szakadt volna le Massáról, akit egyébként alig tudott megelőzni így is („Kicsit persze kiábrándító, hogy nem szereztük meg a győzelmet, ám a futam elején hibáztam, hiszen veszítettem egy pozíciót Felipével szemben. Vissza kellett őt előznöm, ez pedig időbe telt. A többieken utána könnyen átverekedtem magam, de ez az egy előzés nagyon sokáig tartott, ennek eredményeképp pedig nem tudtunk nyerni.”), hanem csak simán a kipuffogóját szagolgatta volna minimum az első boxig, vagy a futam végéig...
Amúgy az előző hsz-ed is tipikusan az a "régen minden jobb volt".
Én 2001 óta követem rendszeresen, de a korábbi futamok közül is sokat láttam és számomra (meg nézői reakciók alapján a többség számára) egyértelmű hogy az idei futamok sokkal izgalmasabbak mint a korábbiak, sőt a tavalyiak is azok voltak, ha Vettelt kivonjuk a képletből. Ha 2000-2004-ben az egész Ferrarit kivontad volna a képletből, még akkor is unalmasak lettek volna a futamok. És előtte sem volt minden fenékig tejfel. -
Nowhereman
őstag
válasz
JJános
üzenetére
És most soroljak erre az egy esetre öt másikat, amikor ütőképes technikával megragadt a lecsóban?
A Ferrarinak meg kifejezetten nem egy tacskóra van szüksége, hanem egy tapasztalt(hogy segítsen Lonzinak kikalapálni ezt az ócskavast), acéltökű(mert hogy a lecsóban fogják végigúszni a szezont) elmebetegre(mert hogy orbitális szopás lesz ez a szezon végéig).
"De azt is vegyük figyelembe, hogy mennyire vezethető a Ferrari." - amikor vezethető, akkor még Irvine is harcképes volt, ha meg talicska, akkor már csak a mesternek ment, így van ez most is...
-
Apika
addikt
Igen! Közben én is megtaláltam.
-
Nowhereman
őstag
válasz
üzenetére
Ez alapján a kosárlabda izgalmasabb minta a jégkorong, mert több benne a gól? Marhaság! A DRS kikerülés pont olyan mint a kosár - senki nem fog miatta felugrani a székből.
És voltak olyan szituk ahol nem nagyon volt előzés mégis legendává vált. Mert küzdelem volt. Itt meg az a baj, hogy túl sterillé, civilizálttá vált az egész. És ha még nem lenne elég baj, hogy a mezőny fele nem az a igazi harci-vadbarom alkat, még a max. 100km gumikkal se lehet a másik seggét rágni 1-2 körnél tovább. Plasztik "hősök" plasztik előzésekkel. Nem mindenki emészti a műanyagot...
-
Azt hiszem pár éve a dízel Seat-ok verték a mezőnyt a WTCC-ben.
A nagyobb nyomaték és a kisebb fogyasztás megtette a hatását. Viszont most nem tudom mi a helyzet, nem követem a sorozatot.
Azt nem tudjátok hogy idén a WTCC Magyar nagydíja fizetős vagy ingyenes lesz-e? Ha jól tudom tavaly az utóbbi volt, sajna pont nem tudtam kimenni. -
Dany007
veterán
válasz
üzenetére
Szerintem szintekkel gyorsabb volt, így drs nélkül is megelőzte volna.
De értem mire célzol. Akkor viszont legyen elérhető a DRS bármikor bárkinek bármennyi ideig. És úgy rendben lenne. De ugye ez akkor megint az egész mezőny általános gyorsulásához vezetne, plusz szintén balesetveszélyes lenne. -
JJános
addikt
válasz
Nowhereman
üzenetére
Csak egy adat. 2005(6)-ben a malayziában 21. helyről rajtbüntetés miatt indult, és 5.-nek ért célba. Tehát a kevés forgalom előtte című itt hogyan jön létre?

Amúgy nem védem, és én is jogosan írtam, hogy miért nem hoznak helyette egy gyors fiatalt.
De azt is vegyük figyelembe, hogy mennyire vezethető a Ferrari.
-
törölt tag
válasz
Dany007
üzenetére
Bocs, de lejárt a szerkesztési idő
Mondok egy példát: ott van Raikkönen futama. Átment a mezőnyön és volt pár szép előzése. Na most a 2000 környéki szabályokkal ebből semmit nem láttál volna. Ottmaradt volna a francba Massa mögött amíg valamelyik boxkiállással elé tudott volna kerülni és hasonlóan "előzött" volna még 1-2-t. Az jobb lett volna?
-
giigz
veterán
ETCC-ben vagy hol is, ahol van egy 2.0 TDI-s autó, és rommá veri az összes többit? Az a dízeles mit keres ott?
És hogyhogy ennyi különbség van a benzines és a gázolajos között? Nem azt mondja mindenki, hogy a benzines erősebb? Már a múltkor is megakartam kérdezni ezt, de elfelejtettem, most meg eszembejutott a BTCC-ről... 
-
echterion
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Nem háborgok én, csak kijött, nem konkrétan neked célozva.

-
Nowhereman
őstag
válasz
JJános
üzenetére
A rugó ügy előtt is csak akkor tudott menni, amikor a felírt tételek teljesültek. Az előtt is volt a lecsóban, és ott se tudott villantani. A kispadról a menedzserének a kapcsolatai, és Rubinho elégedetlensége miatti távozása juttatta a Ferrarihoz.
Különben meg a szezon folyamán először nem csak pocsékolta a benyát, de szerintem már keresik az utódot... -
törölt tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Minél több előzés, annál izgalmasabb a futam. Legalábbis a nézők nagyrésze számára. Ha Te a kisebbségbe tartozol az pech, de nem tragédia.
Amelyik előzés olyan könnyen megy DRS-el, az ment volna nélküle is, illetve van egy rakás + előzés ami DRS nélkül nem lenne. ÉS néznénk ahogy vonatozgatnak egymás mögött 30 körön keresztül, pedig a hátul haladó gyorsabb.(#47069) Dany007:
De hát könyörgöm, van legalább annyi, ha nem több olyan szoros, késremenő előzés is mint régen volt. Olyat is lehet látni eleget. Ezek az előzések DRS nélkül nem történnének meg (legalábbis jó részük), hanem a könnyűnek tűnő DRS-es előzések lennének ilyen nehezek.Összefoglalva: DRS-sel - pár laza előzés, sok normál előzés, pár nagyon szoros előzés
Ohne DRS - pár nagyon szoros előzésAzok a plusz előzések szúrják a szemeteket? Inkább vonatozzanak, hiába gyorsabbak?
-
Dany007
veterán
válasz
üzenetére
De én normális előzésre gondoltam.
Direkt írtam egy példát a korábbiakban. Az nekem nem előzés, hogy X aktiválja a DRS-t megelőzi Y-t, majd a következő körben Y csinálja ugyanezt és így tovább. Ez nulla. Ez lófütty.
Bár tény, hogy azt sem szeretem, amikor valaki csak és kizárólag a boxtaktikának köszönhetően kerül az élre. Ez nem stratégiai játék, hanem autóverseny.Mint mondtam, biztonság terén semmi gond sincs sem a jelenlegi, sem az elmúlt ~20évben láthatott forma 1-gyel. A Forma 1 igazából az 50-es 60-as években volt veszélyes. Akkor tényleg sok haláleset történt.
De manapság - ahogy korábban is írtam - focizás közben többen halnak meg, mint a Forma 1-ben.Szóval visszatérve kicsit az előzéses részhez, itt is érvényesül az mondás, hogy kevesebb néha több. (ha emlékszik valaki a régi Sumi Hakkinen csatákra... na én olyat szeretnék még!)
-
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Ma délelőtt akadtam az idei BTCC egyik futamának összefoglalójára: [link]
Ehhez képest az F1-ben olyan mintha hímes tojásokkal versenyeznének. Szerintem a költség csökkentésekkel és a mindenre kiterjedő szabályokkal azt érték el, hogy van 5-6 csapat akik szinte azonos technikai szinten vannak, ezért csak mesterséges beavatkozással tudják elérni hogy előzni tudjanak. Költsék a pénzt, égessék a benzint, fejlesszenek időt és pénzt nem kímélve. Az viszi előre a technikai sportot, nem a mesterséges egy-szinten tartás. -
giigz
veterán
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
"Az mindenkinek megy, nyomni a gázt ész nélkül, meg rugdalni a féket."
Inkább nem mondok semmit...
-
törölt tag
válasz
Dany007
üzenetére
Nagyon tévedsz:
"A reformok döntő többsége kezdettől fogva az előzések megkönnyítésére irányult, de a Clip The Apex statisztikái szerint nem bizonyult hatásosnak: 1995 és 2009 között végig kb. 10 és 15 között ingadozott a száraz versenyenkénti tiszta helycserék átlagos száma, és paradox módon éppen 2005-ben volt a legalacsonyabb (9,89), amikor betiltották a kerékcseréket, hogy a versenyzők ne a bokszban próbáljanak vetélytársaik elé kerülni. 2010-ben az átlag 21,3-ra nőtt - valószínűleg a futam közbeni tankolás betiltásának és a fokozatosan elterjedő F-csatornának köszönhetően -, de a nagyságrendi ugrás 2011-ben következett be. Akkor már több mint 59 előzés történt egy száraz versenyen, és idén eddig még többnél tartunk; ez az 1981 óta vezetett statisztikák szerint kimagasló rekord, jócskán felülmúlja az 1984-ben mért 43,2-t is."
A sebességet pedig szinten kell tartani, különben egy idő után olyan sebességre lennének képesek amit már semmilyen egyéb, elfogadható biztonsági korlátozással (5 méteres gumifal) nem lehetne biztonságossá tenni. Az más kérdés hogy most egy kicsit átestek a ló túloldalára és még lassultak is a kocsik valamennyit. De majd úgyis visszagyorsulnak.
(#47045) Haart:
Ja, elvégre eddig csak olyan gyenge csapattársai voltak mint MSC és Raikkönen. Akiket hol elvétve, hol pedig stabilan vert. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
echterion
üzenetére
Most is a leggyorsabb nyer, vagyis aki a leghamarabb teljesíti a versenytávot.
Szerintem most valahol a az arany közép és a túl nagy szerep között vagyunk, de szerintem a másik véglet sem volt túl jó, amikor elpusztíthatatlan gumikon mentek, és csak nyomni kellett, mint süket a csengőt. Az mindenkinek megy, nyomni a gázt ész nélkül, meg rugdalni a féket.
Én annyit változtatnék, hogy minden helyszínen 2 vagy 3 kiállás legyen a nyerő, mert az 1 kevés, a 4 meg már inkább káosz, mint taktika, valamint hogy ne egyik pillanatról a másikra szálljon el a tapadása a guminak, és hogy ne legyen ennyi gumitörmelék.A DRS-t kukáznám, vagy nagyon lerövidíteném a zónákat, hogy visszaálljon a 1/3 ennyi, de minőségi előzés. Most a gumik miatt fele ekkora zónával is meglenne az előzés. Annyit segítene a dolgon, hogy a kanyarhoz +-1-2m eltéréssel egymás mellett érkezzenek meg a féktávra, másik 1000x jobb lenne, mint ez az indexelős, féktáv előtt besorolós akármi.
-
JJános
addikt
válasz
Nowhereman
üzenetére
Ezt azért így ebben a formában nem írom alá. Massa a "rugó" ügy előtt igenis tudott nagyon menni, és az előzésben is otthon van.
Lehet még feltámad, csak a teknika nem éppen vezethető alatta. Sztem.Nem Massa-t védem, mert nagyon gyengén muzsikált. De tegnap pld. ott volt közvetlen a spanyol mögött.
-
hunnylander
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Na az ilyenek miatt utálom a médiát!
És Bahrein témában sincs igazán másként, a trendeket és az anyagias, szenzációhajhász klikk és profitmaximalizáló szerkesztést és témaválasztást illetően.
Nem mondom, hogy nincsenek sajnálatos és borzalmas dolgok Bahreinben, de ne áltassa magát senki, hogy a tömegtájékoztató médián keresztül valós képet lehet kapni a pontos helyzetekről és léptékekről.
Aki tud angolul, az elolvashatja Joe Saward írását (elbeszélgetett néhány helyivel, szunnitával is és siítával is), egy kicsit kiegyensúlyozottabb és komplexebb képet kapni arról, ami bizonyára rendkívül komplex valójában és nem olyan egyértelmű, mint ahogy a legtöbben beállítják, csak, hogy hangzatos frázisokat és vezető híreket produkáljanak.
Az egyik dolog, ami gondolkodóba ejtett, egy megjegyzés az egyik bahreinitől, hogy egyes siíta falvakban, ha nem tartasz a tüntetőkkel, akkor a te házadat molotovozzák szét és veled és a családoddal fognak elbánni.
-
Nowhereman
őstag
Egyetértek. Bár szerintem Sumi ott hibádzik, hogy ez nem a Pirelli hibája: ők kénytelenek x@rt gyártani, ha a F1 urainak ez a megrendelése... Tőlük meg már mókás, hogy miközben a bekrepált váltóért a versenyzőt szívatják, a gumigyártót arra kényszerítsék, hogy 100km-t se bírjon ki az abroncs.(a Pirellinek ez egy igazi negatív reklám)
-
AMD Power
titán
A McLaren leváltotta a hibázó szerelőt
De nagyon megtévesztő a cím.

-
Nowhereman
őstag
No azért nem kéne Rubinhoba még nyugdíjában is belerúgni, azzal, hogy Massához hasonlítjuk. Maszat akkor volt képes jó teljesítményre, amikor gusztustalan mértékben volt felpumpálva az egója, jó volt az autó alatta, és kevés a forgalom előtte. No ebből most semmi sincs. Rubens a vesztett szitukban is képes alkotni. Másrészt Maszatka kapott jó lehetőséget mint No1, Barika meg az "egyéni VB. bebiztosítása" végett kellett félreállnia egy olyan évben amikor 2 másodperccel jobbak voltak a konkurenciánál.
-
Pá
addikt
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Ezzel kapcsolatban a belgák már nyilatkozták pár hete, hogy ők nem szeretnék váltogatni, akkor picit megnyugodtam.
szerk: meg is van a hír
-
IreN!CuS
őstag
Viszont ez nem jó hír (cikkből idézve) : Ami a Francia Nagydíjat illeti, az sem kizárt, hogy a német és most már a spanyol minta alapján a franciák a belgákkal fognak felváltva szerepelni.
Az egyik,ha nem a legjobb pálya a Spai,ritka rajta az unalmas verseny.....hülyeség lenne kiszedni.
-
Pá
addikt
mondjuk még jobb lett volna a Valenciai pályát úgy, ahogy van megszüntetni, de már az is haladás, hogy csak két évente kell majd végigszenvedni.
-
echterion
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Miért is kell korlátozni a sebességet? Biztonság? Ugyan már. Minden pilóta tisztában van a veszélyekkel. Ez nem babazsúr, hanem egy veszélyes munka. Ha ezt egy pilóta nem tudja elfogadni és nem mer kockáztatni, az úgy jár, mint Massa. Egy autóversenynek nem a biztonságról kell szólnia, hanem arról, hogy ki tud a legtovább a határon menni.
A költségcsökkentés meg a másik "nagy" húzása a FIA-nak. Olyan, mintha a Nasa-nak mondták volna az első Holdraszállásért folytatott versenyben, hogy nem költhetsz, csak pár milliót. Ez a sport költséges, aki nem bírja, elhullik. Ennek semmi értelme, hogy van 4-5 olyan csapat, amelyik csak úgy tud beleszólni a világbajnoki versengésbe, hogy néha feltartanak egy-két pilótát, miközben lekörözik őket.
-
MPowerPH
félisten
De akár fordulhatna a kocka egyet. Kimi is első számú pilóta volt, főleg a VB címe után. Aztán következő évben Massa elég szépen helyben hagyta. Tehát csak annyi kell, hogy valaki gyorsabb legyen Alonso -nál, és azt ne csak egy-egy versenyen tegye, hanem konstans, ahogy azt Massa tette Kimi -vel szemben.
Egyébként ez a versenye jól sikerült, még ha most is kikapott. De közel nem úgy, ahogy eddig.
-
válasz
Xirtam
üzenetére
Úgy emlékszem a Bridgestone-ra is ugyanúgy panaszkodtak mióta átálltak slick-re, bár mintha jobban bírták volna.
(#47043) Pá:
Domenicali felvetette, hogy a spanyol 2013-as csapattársának megválasztásakor mindenképpen figyelembe veszik a szempontot, hogy a leendő pilóta fogadja el a kétszeres világbajnok domináns pozícióját.Pff... de legalább kerek perec megmondja ki az első, és ki a második számú pilóta.
Ja amúgy nem tudom mit van úgy oda Domenicali, ezen a versenyen végre legalább hasonló tempót tudott menni Massa, mint a csapattársa. Ha azt csinálja mint eddig, akkor meg az lenne a baj. -
Pá
addikt
„Felipének el kell fogadnia, hogy nagyon erős csapattárssal néz szembe” - nyilatkozta a csapatfőnök az El Mundónak. - „Ha nem ezt teszi, akkor megsérül. Fel kell vennie egy bizonyos szerepet, ahelyett, hogy megpróbál előnyre szert tenni - Fernand (Alonsótól) tanulni kell, nem kihívni őt párbajra.”
Ezt a szöveget, apám.
-
Dany007
veterán
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Igen én is azon az állásponton vagyok ahogy látom itt sokan mások is, hogy ez a sok esztelen szabály és szabályozás teljesen tönkreteszi a versenyzés élményét.
Igen, a kres is jobb lenne úgy, ahogy írtad. Sőt én inkább az "unlimited" verziót pártolom, hiszen akkor tényleg megindulna egy érdemi fejlesztés.
De így, hogy van körönként ~ mittomén 10 másodpercnyi idejük erre, nem hiszem hogy sokat fektetnének ebbe. Így ez tovább hátráltatja a személyautós változat megjelenését.A múltkor nem véletlenül fenyegetőzött a Ferrari is a kiszállással. Szerencsétlen pilótának már több gombot és kart kell kezelnie vezetés közben, mint egy űrsiklóban.

Meg persze tovább csökkentenék a motorűrtartalmat.DRS szintén baromság. Legalábbis így, ilyen szigorú megkötésekkel. Hogy csak egy x távon belül lehet használni csak a pálya kijelölt részein és azt is csak akkor ha 1 másodpercen belül vagy az előtted haladótól.
Katasztrófa. Valamelyik tavalyi versenyen jött elő pont az a helyzet, hogy X megelőzi DRS-sel Y-t, majd a következő körben Y visszaelőzi X-et és így tovább... És ez így ment nemtomhány körön át. Hát mit ne mondjak nagy élvezet volt... Inkább röhejes.Ezt persze azért vezették be - elvileg -, hogy több előzés legyen a pályán és izgalmasabb legyen. Na de elég megnézni 1-1 régebbi futamot mittomén a 2000-es évek elejéről, a 90-es végéről, volt ott előzés bőven! Mindenféle kers meg drs nélkül is! Csak akkor még nem volt ennyire beszabályozva az egész. Legalábbis nem ilyen szűk keretek közé.
Ami meg a biztonságmániát illet, az eddig se volt rossz! Jóval kevesebb ember halt meg Forma 1 közben (mondjuk az elmúlt 20 évben), mint pl foci közben (hiszen évente 2-3 ember esik össze a pályán)! Szóval ez sem lehet igazán igazi indok.
A sebességet meg majd korlátozza a pálya maga, meg az autók végső képességei. Hiszen vagy be lehet venni egy kanyart 220-szal vagy nem. Ezt a versenyző így is úgyis kifogja próbálni. Így is van még asszem 330-as vagy 340-es végsebességű pálya. -
Xirtam
veterán
Khm. Meghalt valaki? Megsérült valaki a hétvégén?
Segítek. NEM!
Megérte az idióta cirkusz? A médiától és tőletek is?

Pirelli meg egyértelműen idióta a gumikkal. Vissza a Bridgestone-t.

-
Pompi
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szerintem igazai is van Schuminak, túl nagy a szerepük a gumiknak. Az egész verseny arról szól, hogy ki tud jobban vigyázni rá.
A másik meg a gumitörmelék kérdése. Vicc, hogy nemigen lehet letérni az ideális ídvről, mert tiszta gumiszemét a pálya többi része. -
IreN!CuS
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Érdekes páros lenne,nem tudom Wéber mennyire tudná elviselni azt a stílust.
Dany007 Én úgy emlékszem 2010ben még volt,de nem néztem még utána.Szabályváltoztatások olyanok amilyenek....nekem sem tetszenek,főleg a DRS.Kersel nincs bajom,ott a kivitelés ami rossz.
Egyik kolléga innen már sokszor említette,hogy nem időben hanem "darabban" kéne meghatározni a használatát.Mindenkinek lenne 20 alkalma nyomni aztán osszák be.Vagy akkor legyen no le limit és akkor beindulhatna a fejlesztés.
-
raper
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Kicsit nyögvenyelősen indult, de ennek ellenére nem látszik a két év kihagyás rajta. Drukkolok neki nagyon.
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Azért a GP2-ben is a homokon előznek

-
PazsitZ
addikt
Csak most olvasom, hogz Webber kocsijaban termeszetesen megint hol mukodott, hol nem a kers. Nem azt mondom, hogy ez szandekos, bar nem zarom ki. De azert elozes vedekezes szempontbol sem mindegy hogy megvan ez a plusz vagy nincs. Az meg nagyon idegesito, hogy szinte mindig csak Webber kocsijaban szar a kers.

-
Motion_Blur
félisten
Még ez is benne van most már én is azt mondom

PazsitZ: Vettel autójával is ugyanez volt, ráadásul akkor amikor Kimi támadta... Webbernek csak az első körben nem volt KERS-e
-
raper
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Kimi megint világbajnok lesz! A képek analógiája alapján.
Ja és a tehetsége és a kocsija alapján is. 
-
venember83
nagyúr
-
echterion
nagyúr
Nem az, élőben csinálta. Szerintem nem illett oda ez a mozdulat, de éreztem, mikor emelgette Kimi mögött az ujját, hogy ez lesz a mutogatásának a vége.
(#46988) Sztrego: Ahhoz képest elég jól el tudott húzni, mikor szóltak neki. Ehhez nem kell klasszis teljesítmény. Ráadásul a pole is az övé lett, amihez persze kellett az, hogy tudjon a határon menni, de a pole-t csak a leggyorsabb géppel lehet megcsinálni. Lehetsz akármekkora überfasza pilóta, ha nem alattad van a leggyorsabb gép, csak akkor lehetsz pole-ban, ha hibázik az, akinek a legjobb csomagja van.
A gumikhoz meg annyit, hogy szerintem az F1 vezetésének pont ez volt a célja ezzel a gumimizériával. Így szinte minden versenyen más a nyerő, csak sajnos tényleg nem arról szól, hogy ki a leggyorsabb.

-
AMD Power
titán
válasz
hunnylander
üzenetére
Van benne valami... De ez akkor sem egy állapot.

-
hunnylander
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Sokra nem mennél vele, mert csak megutálnak miatta és még kevésbé dolgoznának érted. 'Együtt győzünk és együtt veszítünk.'
Van egy urban English mondás is, amit szokás megemlíteni a csapat-összetartás és szolidaritás érdekében;
"There's no 'I' in team, but there's a 'U' in cunt." (Az utolsó szó egy szitokszó ez esetben.)
-
törölt tag
válasz
Mezcal
üzenetére
Ha nézted volna a live timing-ot tudnád hogy lágy keveréken valamivel gyorsabb volt a Lotus a RBR-nál (max 4 tized körönként), de keményen már fordítva volt. Illetve Vettelnek valszeg spórolnia kellett az üzemanyaggal, csak mikor már majdnem megelőzte őt Kimi, akkor szóltak neki hogy feltekerheti az üzemanyagot. Az hogy Webber megint "gyengélkedett" nem jelent sokat, azt pláne nem hogy a RBR gyengébb lenne mint a Lotus.
-
Dany007
veterán
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Igazad van, nem csak a mostani év miatt sírok (unk?). Szerintem már jópár éve nincs Palik.
És mondjuk nem csak a komment az ami elvette a kedvem. Nekem már túl sok volt ez az állandó szabályváltoztatás, az állandó új kitalációk amiket meg kellett szokni.
A régi időkből nem emlékszem olyanra, hogy 1-2 évente ennyi szabálymódosítás meg követelményváltozás lett volna. Szóval lehet már e miatt sincs sok kedvem hozzá.
Ez a DRS meg a Kers meg ilyen zóna olyan zóna stb... Lassan tényleg már inkább hasonlít egy stratégiai játékhoz, mint autóversenyhez. Na és ehhez jön hozzá ez a jellegtelen, élettelen kocsmai beszélgetés amit lommentekésként tüntetnek fel.
Szoktam visszanézni régi forma 1-es részleteket... na hát igen az még igazi verseny volt. Ott tényleg akkor előztek amikor "tudtak" nem pedig akkor amikor kinyílt a hátsó szárny...
Na de mindegy. Azt esetleg tudja valaki hol lehetne letölteni régi forma 1-es közvetítéseket magyarul? -
-
AMD Power
titán
válasz
hunnylander
üzenetére
De ez 1x nevetséges! 4 futam alatt annyi hibát halmoztak föl mint máskor 2 komplett szezon alatt.

-
Dany007
veterán
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Anno még én is ezt gondoltam. Aztán az elmúlt pár évben rájöttem, hogy a mostaniak sokkal sokkal rosszabbak. Pont olyan téren, hogy sok esetben halvány fogalmuk sincs arról ki is az ott az autóban. De ez még hagyján, sok esetben arról sincs fogalmuk, hogy mi történt! Én otthonról ülve mondtam a többieknek, hogy Xy azért esett ki mert pár körrel kovács pista nekiment a jobb hátsó kerekének stb....
Nekik meg kellett rá vagy 8 kör mire eljutottak a találgatásban ugyanoda ahova én egyből.És igen, hiányzik.
Mint mondtam, Palik legalább a versenyről beszélt, arról ami a pályán történik. Ezek a majmok meg most hétvégén is elkezdtek magyarázni a túraautó bajnokságról, meg hogy ki lesz ott meg miként... Arról nembeszélve, hogy úgy eltudnak kalandozni teljesen más témáról verseny közben, hogy én magam is csak azt veszem észre, hogy már nem is figyelem a futamot!Mondom, a nagy különbség a kettő között - mindazonáltal, hogy a Palik is rengeget hibázott, és rengeteg hülyeséget beszélt - hogy a Palik kommentált, zsigerből, élvezettel. De amit ezek most csinálnak az inkább hasonlít kocsmai beszélgetéshez, mint forma 1-es kommentáláshoz. Ilyet én is tudok bármelyik haverral egy doboz sör közben.
Szóval maradjunk annyiban, hogy a Palikot is sokan szidtuk akkoriban. De eszembe nem jutott volna, hogy lesz rosszabb. Sőt, lesz olyan rossz, amihez képest a Palik jónak számít. Márpedig most pontosan ott tartunk! 98'-óta nézem a Forma 1-et, de ennyire még sose ment el a kedvem tőle. (mármint a közvetítés hallgatásától).
-
AMD Power
titán
Engem a McLaren box utcai munkája 1x kiborít. Kritikán aluli. LH is vizsgálatot kér már ez ügyben.
-
IreN!CuS
őstag
válasz
Dany007
üzenetére
Engem meg az bosszant,hogy még mindig vannak akik visszasírják azt a két f@t....ez sem jó,lehetne sokkal jobb.De Palikék sem voltak jobbak sőt....sokkalta több faszságot volt képes ordítani.....a mute gomb akkor kopott el....De ha te a verseny közbeni fogadást,vagy a shell reklámot esetleg egymás fikázást vagy,hogy minden pilótát összekevertek jó közvetítésnek tartasz akkor nem szóltam......"nyúlik el mint a rágógumiiii gyuuuulláááámmmmmmmm"
-
Dany007
veterán
Hát ez a két kommentátor valami katasztrófa. A Wéber nem is tudom mit keres ott? Főleg, hogy menet közben szinte végig a másik beszél.
Arról nem is beszélve, hogy az egész "kommentár" olyan, mintha két haver beszélgetne a kocsmában. Képesek úgy elkalandozni egymással, hogy közben azt se veszik észre ha történik valami a futamon.
Megnéztem pár régi F1-es részletet még a Palikkal. Hát ezerszer jobb! Sokkal élvezetesebb. Tényleg olyan, mintha az ember ott lenne még akkoris ha nem is nézi a futamot. A Palik legalább mindenről nyomta a szöveget amit a képernyőn látni. Az tényleg kommentálás volt, ez meg ami most megy inkább baráti csevej. Szörnyű ez így, a kedvem is elmegy a forma 1-től... -
dokee78
félisten
Meg tudjátok mondani hányadik körben volt,mikor Kobayasi ment kifelé a box-ba és Alonso behúzodott a szélárnyékába.
-
Csepy
őstag
Közben viszont volt idő korrigálni olyan hibákat, amk Kínában a Mercinél, tegnap meg a Mekinél voltak, mármint, hogy szorul egy a kerékanya. Hamilton 9.9-es stoppot csinált (illetve, neki a pitcrew), ami anno egy normális eredmény volt, most meg a 3 stop alatt több, mint 20 másodpercet vesztett versenyidőben és kitudja mennyi helyezésben.
Regards: Csepy
-
sekli
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Annyit kellett volna mindössze megoldani, hogy amíg rajta van a cső a kocsin, hiába ad gázt a pilóta, ne induljon el az autó, vagy ne tudja sebességbe tenni. Persze betiltani egyszerűbb.
-
McCartman
őstag
-
válasz
werszomjas
üzenetére
Azért ha lenne tankolás, akkor nagyságrendekkel kevesebb olyan kerékcsere lenne, amit elrontanak, mert akkor 10 sec alatt próbálnák meg lecserélni a kerekeket és nem 3 alatt (amiből aztán időnként lesz 5 vagy 8). Az ilyeneket észre se vennénk.
-
littlelion21
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Elsősorban a költségcsökkentés volt a fő érv a tankolás betiltása mellett.
-
werszomjas
addikt
válasz
littlelion21
üzenetére
Ez azért mégis csak 18 éve volt, nem hiszem, hogy azzal a technikai háttérrel, ami a F1-et körül veszi, manapság ilyenek előfordulhatnának.
A Kimis eset meg emlékeim szerint az volt, amikor az egyik McLaren előtte elvitte a tankoló berendezést, az megint más dolog

Aktív témák
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- PS4 PRO 2TB SSHD + 3 játék + 2 Controller Makulátlan új állapotban FULL BOX!
- Asus P2b-s + P II 350mhz
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)