Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
Aktív témák
-
törölt tag
Ez akkora negatívum a Mercedes-nek hogy szvsz elképzelhetetlen.
...hát már most is nagyon gáz, olyan negatív reklám mint ház...a csapat megint bocsánatot kér Schumacher-től...pfff.
Mercedes akkora presztizs veszteséget szenvedett el az elmúlt években az autópiacon, hogy szvsz őrültség lenne.
Csak gondolj bele mit jelent a Mercedes név ma, és mit jelentett...mondjuk az A osztály megjelenése előtt. -
törölt tag
válasz
-Mike-
üzenetére
Nem gondolom hogy kizáró ok....az hogy a gumi gyorsan elkopik eredeztethető onnan hogy nem ideális hőtartományban mozog.
Megnézve Lewis qual-s köreit, és Jenson qual-s köreit tök mások...Lewis egy gyors kör egy lazább kör egy egy gyors kört sormintában nyomja ahogy Button is, de Button sokkal jobban visszaesik a lazább/gumihűtési körében...tök más.szerk: a lágyon meg tök fordítva

szuperlágyon Button hűti nagyon vissza, sima lágyon meg Hamilton.
pl. Grosjean és Kimi a sima lágyon két gyors kört futnak egymás után, a szuperlágyon sormintáznak ők is...de sokkal kisebb a két versenyző különbsége. -
törölt tag
válasz
Misi 007
üzenetére
Button-nál sztem vagy a gumimelegítés a probléma, illetve a jó tartományba hozás és ott tartás.
...vagy pedig a McLaren nagyjából megfejtette a gumikat, és az ilyen irányú fejlesztései nem igen jönnek be Button-nak.
De az látszik hogy ki-ki esik az ideális üzemmeleg tartományból a gumikat nézve.
Van amikor egész jó a tempója, aztán elesik tőle. -
törölt tag
válasz
proof88
üzenetére
szvsz akkor is hibás döntés volt, a pontverseny szempontjából az hogy Hamilton nyer nem akkora gubanc...és még ez sem volt biztos, a McLaren és Ferrari munkáját nézve a pit-ben.
2.6 másodpercre volt Hamilton-tól mikor az az 50. körben kirombolt kereket cserélni, Vettel-től is 3 másodpercre..
Utólag okoskodva, kinyomja a gumiból ami még benne van, és bejön ő is kereket cserélni, Vettel meg (mivel ezek szerint őrá figyeltek) csináljon amit akar.
De annyira Vettel-t nézték, hogy inkább lekövették, azaz kint maradtak...de még Hamilton első friss gumis köreit látva is lett volna lehetőség reagálni, viszonylag rövid pit..
De bent ragadtak a szituban...és teljesen lefagytak szvsz...lesték hogy mi lesz, Vettel-nél legalább volt vér kihozni, az nagyon jó húzás volt akkor.
ők nem fagytak bele a szituba...Alonso-t pedig csak egy kör választotta el attól hogy szvsz 9. legyen, Rosberg-Webber-Kimi már nagyon közel volt. -
törölt tag
Valami erősen nem stimmel nála, mert a legfontosabb szektorban nagyon gyenge az elért sebessége, a tapadással nem lehetett baja, stratégiája az Hamilton-hoz közeli..szinte azonos, majd megnézem milyen állapotú azonos gumikat használtak.
A leggyorsabb köre is Hamilton-hoz mérhető....egyedül ott bukott, de nagyot, hogy nem tudott előrelépni, nem tudott előzni a 3. szektor DRS szitujában...
pont az a 4-5km/h hiányzott, nem sok, de ha pl az előzendő autónak akár DRS-l akár anélkül jó/jobb a végsebessége az már csúnya tud lenni...márpedig ott a Marussia és HRT autókon kívül mindenkinek jobb volt a helyzete mint Webber-nek. -
törölt tag
Grosjean és Hamilton a dobogón!

zseniális éjszaka, jót alszom ma
-
törölt tag
válasz
D@ni88
üzenetére
Egyenértékű semmiképpen sem lehet, hiszen az ötlet nem az ő fejében született meg...sejthetően

Az egyik legvalószínűtlenebb dolognak tartom, hogy úgy kelt fel, hogy mi lenne ha feláldoznám a versenyem azért hogy a csapattársam győzelmi esélyei megugorjanak
Tehát Flavio nyomást gyakorolt rá,...elképzelni sem tudom mivel, ezért nem is próbálom.
De még akár az is elképzelhető hogy szerződésmódosítás áráért...amiket olvastam hogy Flavio elég extrém megkötéseket allkalmazott.. -
törölt tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére

csak úgy röpködnek az önhibáján kívül dolgok. Pedig nem tudható hogy mennyi szerepe volt Kimi-nek abban hogy elfogyott alóla a gumi..elvégre Grosjean alatt nem fogyott el..
Ahgoy Grosjean hibája is persze magának köszönhető (
), 'magának intézte el a dolgokat' 
Pedig nem igazán..
De mindegy nem múlik rajta semmi, csak megmosolyogtató -
törölt tag
válasz
Xirtam
üzenetére
Alonso-t szvsz kivágták a McLaren-től akkoriban, nagyon hülye húzásai voltak kétszeres bajnok létére, és a kémbotrányban betöltött szerepe sem volt túl szép...ha jól emlékszem még nyomást is próbált gyakorolni Ron Dennis-re.
Szvsz közösen megegyeztek hogy jobb lesz külön.
Briatore húzása gusztustalan, sportszerűtlen, és Piquet-vel szemben egyszerűen aljas volt...ki tudja mi volt még.
Elszállt vele a ló.
Piquet egyébként egy kifejezetten tehetséges versenyző volt, sőt szerintem még mindig az.
de sajnos a neve és a karrierje is tönkrement ezen a vén önmagát istennek gondoló szrházin már elnézést ha valakit megsértek.
Nem tudom hogy lehet azt a húzást a sporttal összeegyeztetni.. -
törölt tag
válasz
Sundesz
üzenetére
Azért nem mert a megszerezhető pontok már behatárolódtak.
Egy idényre visszatekintve egy kiesés az egyenlő egy másik kieséssel e tény.
mégis ha választanom kellene, inkább az első, vagy második futamon 'szeretnék' kiesni, mint az utolsó előttin.
Nem javítható a helyzet, ez van.
..és ez minden szempontból nyomasztó, mert verve mész az utolsó futamra...még ha nyersz is, ki kell esnie a másiknak hogy megnyerd a végső célt.persze ebben szerepet játszik a megszerzett győzelmek száma is...tehát bizonyos esetekben, egy kiesés nem egyenlő egy kieséssel

mivel pontegyenlőségnél a megszerzett győzelmek is számítanak...azaz lehet hogy valaki kétszer is kénytelen feladni a futamot ahol pontokat szerezhetett volna akár a második helyen, és még is 'kevesebbet' ér mint egy elbukott győzelem.
..de ez csak filózás, a lényeg a hozszólás elejében van, az esélyek és lehetőségek beszűkülése miatt inkább buknék futamot, akár kettőt is az idény első felében mint az utolsó előtti futamon. -
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
sztem Suzuka-ban is...de ez csak rémlik.
Mindenesetre Suzuka-ra pontegyenlőséggel érkeztek, de MS a több győzelme miatt vezette a tabella-t.
..és az élről kellett kiállnia mert megállt az autó, így lett Alonso a győztes, és így lett 10 pont hátránya az utolsó futamra..ahol megfutotta az utcsó versenyét. -
törölt tag
válasz
prmcsk
üzenetére
Ez elég nagy hülyeség. MS mindig is nagy versenyző volt és marad.
Az autója nemm véletlenül volt jó...azt ki kellett tesztelni (akkor még lehetett) és fejleszteni, és nyerni kellet vele.
Zseniális nagy futamai voltak...valahol linkeltek egy videót amit már régen láttam, mindjárt rákeresek...de még az visszavonulása előtti futam is olyan volt amit azóta sem láttam..pedig nem is nyert.
Amikor megverették, az brutális volt, Nem volt eszköze amivel harcolhatott volna Alonso sőt másokkal szemben....emlékszem rá döbbenet volt mennyire nem tapadt az autója.
A következő évben már erősek voltak és ha jól emlékszem kb. egy sebváltótörés választotta el a VB esélytől, de még az utolsó futamra is volt sansza, de valahogy kibökték a gumiját (Alonso akkori csapattársa
..ez versenyszitu volt, nem azért írom, hanem csak az egybeesés miatt.
Zseniális versenyző és az is marad...nagyon nehezen kifogásolható.szerk: meg is van a videó Monaco-ról:
youtube -
törölt tag
válasz
-Mike-
üzenetére

azért nincs egy célegyenesnyi.Alonso-nak annyira jó volt a pit-e vezető köre, hogy senki más nem tudta 3 perc alá csökkenteni a pit-ben töltött idejét, hiába Rosberg 3-4 tizedes előnye a boxmunkában, ő is csak 3:01.3 alatt tudta le.(és a kivezető köre 1mp-vel volt lassabb)
-
-
törölt tag
Alonsio kivezető köre:
1:23.356
Hamilton kivezető köre:
1:23.628
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Sztem is...látszik hogy Hamilton mennyire gyengén rajtolt...utána Grosjean, aztán Alonso-nak már nagyon jó a rajtja,..Schumacher és Massa nem tudom, MS azal hogy benézett jobbra aztán kirántotta balra lehet hogy egyformán rajtolt Massa-val.
De Massa rengeteget hozott Hamilton-n. -
törölt tag
-
törölt tag
Grosjean egyébként egy elég agresszív stílusú versenyző....az alacsonyabb kategóriákban kb. Hamilton habitusban ment....sőt az egész felnövekvő versenyzők közül igazán ők ketten emelkedtek ki (azóta sem igazán látok mást), akik kőkeményen versenyeznek.
Nem könnyű feladni egy pozíciót,...sőt többet is, mert ha elengedi Alonso-t..azaz félreáll, elmegy Massa is.
Ez nem jó megoldás egy rajtnál...max utólag, így a balesetet elemezve.
De amikor zajlik az egész, akkor ő nem igen gondol pozíció feladásra (ne is tegye), aki külső ívről rajtolt, annak egy dolga van minél hamarabb belülre húzni.
Az F1-ben tapasztalatlan az igaz...keresi még a helyét, Kimi-tól kell tanulnia sokat...Kimi általában nagyon jól oldja meg az ilyen szitukat, nem tudom milyen a viszony kettejük közt,de én tuti eldumálgatnék a helyében, hogy hogyan látja ő.
Szvsz a q3 elrontott középső szektora volt a fő probléma
...és ezt egyébként komolyan gondolom, csak hülyén néz ki. De itt Monaco-ban az a hiba felnagyítódik.szerk:
egyébként így elnézve a rajtot, talán Massa rajtja volt a legjobb. -
törölt tag
Mert Grosjean nem húzódott MS felé...hanem esett.
szerk: ez a baj a kimerevített képekkel, nem látszik rajta hogy mit csinál a versenyző.
Grosjean az Alonso-s ütközés után korrigálni kényszerült, ezért esett rá MS-re, kapott egy ütést (nem is kicsit) a kormányzott kereke, ezt kellett korrigálnia. -
törölt tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Ez meg nem elvárható...sajnos sztem az ok az a rajt volt...nem rajtolt rosszul (Hamilton-nál pl. jobban), de Alonso és MS jobb volt.
Kihúzódnia azért nem érdemes, mert elment volna Alonso és Massa is ez az ami biztos, de lehet hogy még rosszabb.
Fejben elég nehéz lekövetni mi történt, de ami biztos az a rajtolás, utána már Alonso ment és nem kérdezett..Hamilton nem rajtolt jól, Alonso hamar ráfutott és már támadta is volna...mondanám hogy Alonso volt aki elindította, de Alonso ilyen, piszok határozott és jól csinálja.
Grosjean meg fékezzen-húzodjon félre..tök mindegy Alonso szempontjából, Grosjean meg tartotta az autót, mert Alonso-nak nem volt meg az egy autó távolsága, nem számított rá hogy kihúzódik ilyen korán, kocc és kocc és vége....utazott a szituban.
MS szvsz tökéletesen csinált mindent, ennyi volt...jól rajtolt, behúzódva nem volt esélye támadni, látszott hogy benéz, ezért megpróbálta kívül...ami már rossz helyzet, de elvenni a gázt talán még rosszabb...jól csinálta a helyzethez képest, ha pole-ból rajtol akkor élen megy az ziher.
így viszont bukta volt.
Grosjean rajthelye már a qual után nagyon necces volt, tegye fel a kezét aki nem gondolt rá hogy Alonso lerajtolja
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
mokus1
üzenetére
Az is, de nagyobb baj hogy nem figyelnek rá...Alonso konkrétan leszrta hogy ott van.
Sajnos ez van...ezt végig kell szenvedni, és tanulni minden szituból.
A futamról: jó pocsék volt szvsz..a legnagyobb gáz az volt amikor nekiálltak gumira vigyázni...hát az nem kicsit röhejes volt.
Kovalainen-t sajnáltam az első szárnya miatt, kivételesen nagyot autózott. -
törölt tag
válasz
Sundesz
üzenetére
simán lehet, kb. erre is tippeltem, bár inkább Kiss Pál Tomit bogarásztam amikor néztem.
de ezért is írtam hogy törlesztés szaga volt a dolognak, ami így olvasva mi történt még, pláne elképzelhető.
valszeg eldurrant fejben amikor letörték a hátsó szárnyát...Erről jut eszembe, MS mekkora vérprofi volt, nem csak qual-n, hanem mikor az interjúknál az volt az első hozzáintézett mondat hogy milyen kár hogy hátrasorolják..
Olyan gáz szvsz mindjárt ezzel nyitni, annyi mást lehetne..., mert nem kis teljesítmény volt.
A pole az pole, a döntés meg egy másik dolog. Kívánom neki hogy sikerüljön nyernie, nagyon nagy versenyző...amióta visszajött óriási minőség a mezőnyben, van hogy így, van hogy úgy sikerülnek helyzetei, de személy szerint nekem nagyon nagy dolog a jelenléte..pedig soha egy pillanatig sem voltam a 'rajongója' (most sem). -
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem tudom..néztem stream-n, de kiugrottam egy cigire közben.
Pont arra jöttem vissza amit a videón is látni, Daly-nek törik az első szárnya, mert már a mirabeau elején nem tudott íven és tempóban fordulni az orosz srác, onnan persze semmit nem lehet csinálni, aztán az alagút végére meg ez lett.
Nem tudom mennyit ment hátsó szárny nélkül...végül is a GP3 oldalán tényleg írnak annyit hogy figyelmen kívül hagyta a narancs és fekete jelzést... -
törölt tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Na szal:
Egyfelől a pályabírók, sőt a versenyigazgatóság sem a gyorsreagálásáról híres, láttunk rá példát bőven
Másfelől persze versenyezzen ha alkalmas rá a technika, de ha alkalmatlan akkor ne.
..legközelebb mi lesz, defektes kerekekkel próbálja majd valaki kivédekezni a pozícióját?
..hülyeség volt és felesleges veszélyeztetés.Oliverda: aham, ha úgy gondolom.
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Motion, tudod hogy mi különbség van hátsó szárnyas féktáv és hátsó szárny nélküli féktáv között.
Az egy dolog hogy az egész pályán kb. 3-4 mp-vel lassabb és ezzel tartani a mezőnyt a háta mögött lehetetlen. Ezért ki is intették volna persze.
De az alagút után a dobós féktávon betenni az autót útba a másik elé...az egyszerűen veszélyeztetés, senki nem tudja lereagálni hogy egy szárny nélküli autó hol fog fékezni...ebből csak baj lehet.
Amennyiben be akart volna csak vánszorogni a pit-be, akkor sunnyog a fal mellett és vágja a sikánt (ami nem sikán de majdnem).
De az autó mozgásán látszott hogy nem ez a célja a srácnak, hanem megpróbált versenyben maradni...minek?!
Kiintik, elesik, megelőzik.....a pont nélküli helyről.
Olyan felesleges volt hogy hihetetlen, és most csinált egy rakat számlát meg melót a másik csapatnak, és piszok nagy mázlija van hogy az a kerítés ott volt, valamint hogy a másik lábon jött ki az autóból.
szerk:
Ráadásul sztem(!) egyszerűen törlesztett, a hátsó szárnya miatt...amiben még lehet igaza is, de ez alap: nem törlesztünk a pályán, mert nagyon nagy baj lehet belőle. -
törölt tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Ehhez nem kell szabály...versenyzői intelligencia kell hozzá.
A pályabírók nem érdekelnek, az egy csomó idő mire utasítást kapnak a fekete zászlóra.
Itt maga a versenyző az aki,...valamire gondolt, piszok kíváncsi lennék hogy mire, mert értelme semmi nem volt annak amit csinált.
Semmi nem indokolta, és semmi nem bátorította arra hogy ekkorát vállaljon és vállaltasson az őt követőkkel, pláne utcai pályán.
Ez ostobaság volt. -
törölt tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
tökös?!
simán felpofoznám a rommá tört kocsi szerelőjeként.
1: törlesztésnek nincs helye a versenypályán.
2: vagy jóval hamarabb fékez, vagy elszáll a normál féktávon.
3: mégis mit szeretett volna? még 7 kört kivédekezni hátsó szárny nélkül?
..sok értelme volt betenni a másik elé az autóját, mindenki megúszta, de az az autó nullára tört.
c/p:
Azt egész biztos hogy ő tette, hogy behúzta a másik elé az autóját...
már az alagútban fel kellett volna adja a pozíciót és onnan arra utazni hogy el tudjanak menni mellette.
A versenye már menthetetlen volt a hiányzó hátsó szárnya miatt, ezt be kell tudni látni, és ennek megfelelően viselkedni.
Akár kiintik akár nem...a kormányt ő tekeri.Ez nem tökösség hanem szégyen, jó hogy kizárták.
Akkora a sebesség különbség, hogy a hátsónak nincs esélye sem, nem még kitalálni hogy hova bújok be mellé...
jól kiszámíthatóan bent kellett volna maradnia a fal mellett és aztán egyenesen kihajtani a pályáról a sikán-ban.
De nem, ő levédte a támadó ívet, aztán levédte az ideális ívet, aztán telibeverte a hátsó mert persze közben a két autó féktávja nem egy helyen van....
..mivel reális esélye nem volt semmire, pontot amúgy sem kapott volna a 11 helyen, ezért nagy az esélye hogy egyszerűen törlesztett, a hátsóval szemben...aminek pedig csak a pályán kívül van helye. -
törölt tag
válasz
Sundesz
üzenetére
Sztem Wéber Gabi elsőre látta jól, csak aztán hagyta magát meggyőzni

Szvsz igen, sok volt Perez-nek...már az előző 2 kanyar is pöppet soknak tünt, de itt határozottan azt éreztem hogy a második kerékvetőre már rossz szögben 'próbált' ráfordulni, meredek volt, és ezért tolódott a kanyar 'öble'. Szvsz absz. jól látta Wéber az elején, onnan már tolta az orrát alulkormányozottan és csúnyán érintő lett belőle. -
törölt tag
válasz
Predator2
üzenetére
..az írott angolhoz még nem kell nyelvtudás sztem. De ez nem az én dolgom..én csak az f1live.hu-ra reagáltam.
Én a magam részéről nemzetközi oldalakat nézek, az itthoniak közül pedig az olyanokat szeretem mint a Görbe Tükör pl.
Szal én nem ajánlok semmilyen itthonit. A gyorsaság nálam akkor is vicces, ha még fordítani is kell, sokkal többet érsz egy ilyen topikkal, itt sec perc alatt beírja valaki aki olvasta...
Azért is van 'feketelistán' az f1live.hu pár topikban, mert annak sok értelme nincs hogy valami hülyeséget tök gyorsan beírjon valaki aztán vita legyen belőle. -
törölt tag
Nem akarok személyeskedésbe bonyolódni, egyszerűen ez a véleményem.
Olvasni nem érdemes mert hivatkozás nélküli a legtöbb cikk, teli félrefordítással, ferdítéssel...sőt az oldal olvasóinak cikkeivel...nálam ez verte le a lécet valamikor a közelmúltban, amikor ennek az oldalnak egy cikkére hivatkoztak egy vitában, ahol 'önjelőlt123' nickken (kitalált, bárminemű egyezés a véletlen műve) íródott egy baromság a versenyzők fizetéséről, ami végül is csak két évet tévedett a megnevezetthez.
Valamikor még 'coulthard' valami nickken nyomták a kéretlen reklámokat az F1live.hu-ról pl. az SG.hu-n.
Szal én birkáknak tartom az odalátogatókat, mert rázzák a kolompot nekik és ők mennek...nem számít a tényszerűség, a korrekt fordítás, esetleg a normális vitaképes közösség,...sőt mást ne mondjak a kritikát fogadni képes szerkesztőség..
...
semmi nem számít, csak valamit valamiért gyorsabban tudjon (mint mittoménki) lefordítva....ez nekem a net világában nagyon vicces,..a net hasznos, de az írott sajtó korában is tök jókat tudtunk beszélgetni a témában társaságban.
-
törölt tag
válasz
Predator2
üzenetére
Minek?
...ha gyors kell, akkor minek legyen Magyar?..kell a munkádhoz?
Az F1 live.hu az egyik legszrabb oldal, birkáknak való...és ahogy néha meg beleolvasok...mert a szigorú megítélés ellenére adok esélyt hogy megváltozhasson a véleményem..
..szal birkák is a látogatók meg hozzászólók, ott megtűrik, sőt még örülnek is nekik.Egy normális oldal előbb vagy utóbb kitermeli magának az általánosságban tájékozott, és nem bunkó viselkedésű hozszólókat. Ezen az oldalon ez nem működik és nem véletlenül.
A leggyorsabb oldal az szvsz egy hülyeség...legyen korrekt, pláne ha fordítania kell.
Nem igen tudok elképzelni olyan helyzetet ahol a gyorsaság a fontos kivéve ha az ember munkájához kell, de akkor meg alapvető hogy legyen megbízható is. -
törölt tag
válasz
Xirtam
üzenetére
Nem feltétlen...az idei év a legjobb példa, van haol agyondolgozták magukat és kiderült hogy nem jól bánik a gumikkal az autó=áttervezés. Teszem azt a Mercedes.
Tök jó dolgokat finomítottak ki, két nagyon erős versenyzővel...és az autó bizonyos körülmények között kiváló tapadást biztosít...más körülmények között meg szenvedés.
A gumikeverék minden évben változik és elsősorban az FIA követelményei szerint...ami nem feltétlen szolgálja a versenytechnikát...sokszor inkább a cirkusz jellegét hangsúlyozzák a sorozatnak az eladhatóság miatt.
Ezért fordulhat elő hogy Williams van a pole-ban, hogy a Force India beszürkül, aztán a Force India van a Tol10-ben és a Williams szürkül be, vagy hogy remekel a McLaren és szenved a McLaren...
Ez a hullámzás nem a csapatok lustaságának a hibája...hanem alkalmazkodni kell az idei gumikhoz...és kinek mekkora szerencséje volt az idei autó fejlesztésénél annyira kell kepesztenie.
Mert nekem ne mondja senki, hogy az egyik legkiegyensúlyozottabbnak mondható Lotus-t a tavalyi év versenyzőpárosa irányozta elő ilyen remekül, illetve ők keményebben és jobban dolgoztak mint más csapatok.
..nagyjából betaláltak.
..ha Kimi a Force India-ban ülne valszeg megint elmenne a kedve.. -
törölt tag
válasz
hodostamas
üzenetére
Nincs a lfszt

Csak az nem látja aki nem akarja látni, ez olyan mint a Spa-i eset...levágta mert nem volt hely (Alonso Silverstone ua), visszaengedte, de még is megbüntették...ráadásul a futam után hogy már esélye se legyen.
Ennyi. -
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Mert bármilyen hihetetlen számomra, ez kezd kibontakozni. Ahol Hamilton érintve van arra lehet utazni bárkinek. Adva van egy versenyző aki pont azt a régi versenyzést szeretné visszahozni amire állítólag mindenki vágyik, ha esik az eső és mindenki a biztonságra utazik akkor ő versenyezne, de ő a hülye...ha az utolsó körben még megpróbálja elkapni az első helyet és falhoz vágja az autót akkor ő a hülye, ha ott mer előzni ahol senki akkor vagy hülye vagy szabálytalan...ha nem büntetik csak figyelmeztetik akkor kivételeznek vele.
Egyszerűen rossz fiókban van. -
törölt tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Nem ki lehet menni..el lehet hagyni a pályát a baleset elkerülése végett..ennyi.
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ez mekkora baromság...bszki akkor Spa-ban mi történ az első kanyarban amikor többen is elhagyták a pályát??!
Kimi pl.
[link]..ez akkor mi volt?
ha ott fékeznek nemhogy pozíciót javítanak, hanem buknak. Ezzel szemben a lendületet megőrizve jó helyzetbe kerültek az Eau Rouge-ra..
Ez hülyeség, és már megint csak azért van képben mert Hamilton...
Rosberg kitette a pályáról, a poén hogy ezt Wéber Gabi is látja..ahogy egy versenyző látja..
[link]
Ennyi...és akkor jönnek a cikázásokkal??!
Komolyan kezdem azt hinni hogy Hamilton egykori nyilatkozatának van alapja..pedig akkor azt gondoltam hogy bepörgött...de lehet hogy bármilyen hihetetlen ő bentről jobban látja...lehet hogy tényleg van abban valami hogy működik olyan dolog aminek semmi köze nem szabadna hogy legyen a sportban. -
törölt tag
válasz
Xirtam
üzenetére
...nyilván tudom mit linkelek.
Mint ahogy nyilván meg is néztem, tudom hogy hány darab kereke van.
Egyszerűen nálam ez háromkerekű...ekkora nyomtáveltérésnél ez háromkerekű koncepció, úgy viselkedik, úgy 'támadja' a kerékvetőket..stb.
..és sztem, de ez már valóban egyéni meglátás, jóval sz@rabb a kanyarsebessége, mint egy hagyományosabb tengely és nyomtávú formula autónak. Pl. egy átdobós jobb-balon mint mondjuk Magny Cours célravezetője tuti nem lehet úgy áthajítani, de sztem a gyors nyújtott kanyarokban, akár szintén itt a francia pályán az első harmadban a fontos jobbos, vagy pláne ha fékes mint Suzuka hátsó egyenesre nyitó balosa, ez az autó nem tudja azt amit a hagyományosabb négy kerék elrendezés.
Szal nálam ezért lett háromkerék, szemem nekem is van persze. -
törölt tag
három kerék a jövő?
mert nem felejtették el... -
törölt tag
válasz
echterion
üzenetére
Számomra Alonso és Hamilton lenne az ideális, botrányos volt a közös munkájuk. De az egy rosszul kezelt helyzetből adódott leginkább, Alonso részéről, mert hagyta hogy Hamilton eredményesebb legyen az idény első felében amivel ingataggá tette a helyzetét, a csapatvezetés részéről, mert egyértelműsíteni kellett volna Alonso vezérstátuszát, és Hamilton részéről is, mert nem mérte jól fel a helyzetet.
Jelenleg már ez nem ismétlődhetne meg.
De két nagyon hasonló stílusú versenyző, zseniálisak lennének egy jó autóban szvsz.
Na mindegy...mivel ez nem hinném hogy létrejönne. Nehéz megmondani mi lenne a jó megoldás, de Hamilton lassan úgy érzi hogy elmennek mellette az idények, és egy olyan versenyző a csapattársa akivel nem tud rivalizálni, mert a gumitaktika nem a versenyzői habitusa része...talán megpróbálhatja azzá tenni, de akkor egy olyan pályán játszik ahol ő az idegen.
szerk:
pont ma láttam egy beszédes példát amikor egy támadó snooker játékos safety játékot erőltetett, és olyan hullámvölgybe került ami a kiesését jelentette.
szal sztem veszélytelen stílust váltani. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Qorthral
üzenetére
Szinte az összes csapat az éles versenyzőinek ad lehetőséget, pont azért mert rettenetesen fontos a gumikezelés.
A McLaren pedig a teszt/tartalék/töltelék versenyzőivel elemzi a gumikat.
Az elemzés szempontjából is kézenfekvőbb lenne a pontversenyben részt vevő versenyzőivel kihívás elé támasztani a gumikat, meg a versenyzők stílusának megfelelő elemzés is haszonnal járna..
...ééés persze a versenyzőknek is hasznos lenne + egy alkalom ahol tesztelhetik.
szerk:
De nem....és sztem ez hülyeség, valamint szvsz tök mindegy hogy lehetőség vagy nem a teszt/tartalék/töltelék versenyzőknek, a McLaren-nél nem igen lesz üresedés, kivéve ha Hamilton dobbantani akar...és elég hülyék ha elengedik (sztem). -
törölt tag
Elég nagy hülyeségnek tűnik nem az éles versenyzőkkel tesztelni Mugello-ban a McLaren-nek.
Ez egy lehetőség a versenyzőknek tét nélkül, erre beültetik a két tesztversenyzőt.. -
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
ez sztem nem passzió volt nála, egyszerűen a versenynek abban a fázisában, amikor a leggyorsabb az autó..általában a többiek már nem nyomták neki mert addigra vagy már eldőlt a futamgyőzelem, vagy spóroltak.
Kimi-nek sztem akkor sem volt ideális, csak volt egy könnyű autó és nem volt tét...egyszerűen csak ment, Kimi nagyon gyors egyébként, csak volt akkoriban egy csomó baja, a gumi, a légkör, és talán Alonso.
Kicsit összegabalyodhatott fejben.
A legutóbbi futamán nagyon profin teljesített, gyors és szitukban vigyáznak vele a többiek, egyáltalán nincs lesajnált szerepköre hiába csavargott és volt kissé sikertelen más szakágban, itt az F1-ben a pályán a többi versenyző figyel rá.Visszakanyarodva Massa-hoz, ez pl. nincs meg Massa-ban, sztem őt sosem kezelték úgy mint mondjuk Alonso-t, vagy Kimi-t, érdekes módon Hamilton-ra sőt Scumacher-re is (manapság) kevésbé figyelnek sztem.
De talán a legerősebb jelenlét Alonso-é a pályán. Massa ezt soha nem érte el (szvsz!), valahogy nem tűnik és tűnt meghatározónak a pályán, pedig tényleg jó gyors volt sokszor.
Ő szerintem már visszafordíthatatlan, ördögi körben van fejben. -
törölt tag
válasz
Mezcal
üzenetére
persze hogy szabad, nem gépezet senki. a különbség hogy képes magasabb (csapattársánál, közvetlen riválisainál) szinten megfelelni a magas szintű technika támasztotta magas elvárásoknak...és ez csapat szinten is működik...inen már csak fejlődni kell
..magasan
Kimi-nek ha jól tudom gumiproblémái voltak, hasonló mint Heidfeld-nek akkoriban.
-
törölt tag
válasz
werszomjas
üzenetére
az mellett hogy Kimi tökéletes profi munkát végzett, és Grosjean-nak az elsődleges feladata a pontgyűjtés, Kimi új puha gumin rajtolt, és utána szintén új puhát kapott, míg Grosjean használt puhán rajtolt, és utána használt közepest kapott...Kimi felhozó stratégián volt, míg Grosjean feladata más.
Kimi gyorsasága, mert tényleg gyorsabb volt mint Grosjean, a verseny középső és befejező szakaszán volt tényleges.
De a helyzet nagyon hasonló mint Hamilton és Alonso esetében volt anno, csak ott a VB sanszos autó volt alattuk, míg a Lotus-nál nagyobb a túlélés kényszere...valamint Grosjean nem Hamilton.
A két bukott futama után nála életbevágó hogy megalapozza a helyét az F1-ben, Kimi-nek viszont nincs bizonyítási kényszere, egyértelműen húzóember a csapatban. -
törölt tag
ki milyen gumival ment:

-
törölt tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Sztem a probléma ott van, amit Schumacher is sérelmez(het), hogy azt amit az autókra kivetettek, az látszik most kibontakozódni a versenyzőkre is.
Az autók sem a maximumot teljesítik...mivel x váltó, x motor van egy idényre, ezért nem lehet fullra járatni.
Most ez figyelhető meg a versenyzőknél is, nem mehetnek a határon, hanem a határ alatt a gumik hőfokát és viselkedését figyelve egy endurance jellegű teljesítményt kell nyújtani.
Ez sztem sem jó, nem igazán tetszik.
Azt még benyelem, hgoy a technika nem a legjavát mutatja, de hogy a versenyzők sem használják ki a technikát teljes mértékben, hanem inkább 'beosztják'...az mellé nem sorakozok fel az egyetértésemmel. -
törölt tag
ha bárkinek még van véleménye a közvetítésről az legyen szíves nézze meg a Suberbike közvetítéseket (pl. most a piros zászló alatt lehet csatlakozni), Várhegyi Ferenc működését.
Élvezhetetlen, tájékozatlan, figyelmetlen...és ami negatívum még elférne egy hozszólásban a szókincsemen belül és kívül...
..hogy nem tudták lehajítani a taigetoszról....@yu -
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
a két Williams végig új gumikon futott, eltérő gumitaktikával, de végig új gumikon
közepes-lágy-közepes, illetve lágy-közepes-közepes osztásban.
Vettel-nek, Massa-nak és Di resta-nak voltak még minden kiállásra, és a rajtra új gumijai.
Sztem Rubinho, a Lotus szintjén menne vele. -
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Pedig rezegnie kell...láttam én is, és Wéber is.
az két irányváltás volt..lehet hogy magyarázható, és mint Lewis drukker nem szeretném, de sztem rezeg a léc. -
törölt tag
Egész jó futam volt

[link]
Azért a Sauber nem tudja még (még), hogyan legyenek ott ahol, és ne csak oda kerüljenek...ha érthető hogy gondolom.
Jó autójuk van, fel kell nőni hozzá.A Mercedes-nél nagyon nagyot mutattak gumikezelésben, szép volt.
Kimi...hát majdnem össze jött, sztem visszabukott volna ha nem szedi össze a koszt akkor is, kb a két Lotus egymás után jött volna be.
Ami szép Grosjean-nak is, mert neki muszáj volt behozni az autót, azaz hibázni nem hibázhatott (Maldonado-val a csatája nagyon kemény volt).
..és nagyon szép volt Kimi-nek is mert tempót tudott menni...majdnem pariban volt a Red Bull tempójával.
Schumacher-t sajnáltam nagyon...és kíváncsi vagyok Hamilton-t kap-e valamit.
...komolyakat előzött,...valahogy neki mindig szenvedősebb futamai vannak
szerk:
Helkis:
Peches versenyző nem lesz világbajnok
Eddig MS az absz. listavezető sztem ebből a szempontból.
(hogy feloldjam az ellentmondást, term. csak erre az évre értem)
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Sztem inkább a Q2 eredményei a mérvadóak, nagyot hűlt a pálya.
Mindenesetre kíváncsi vagyok hogy a Sauber taktikában felnő-e a helyezéshez....mert úgy néz ki nagyon belenyúltak valamibe és az működik...azaz kovácsolni kellene belőle valamit.
Ez sem kis feladat sztem.
Webber-t és a McLaren-ket is előre várom,...a Mercedes gumiproblémáira meg kíváncsi vagyok...érdekes volt az a nyilatkozat ahol elmondták hogy Nico kijött cserére, mert csúszkált, aztán kiderült hogy a gumijai újszerű állapotban voltak (pont ezért csúszkált)
MS kieséseivel sem sikerült még feltérképezni szvsz a Mercedes gumihelyzetét (utalt is rá MS)...szal kíváncsi vagyok
Jó futam lesz....ja és persze a Lotus is elég hülye helyzet..akár 4-5. hely is kinéz eddig. -
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szvsz sokkal jobban tenné, ha arra koncentrálna amit most csinál, Rubinho'-nak meg volt a lehetősége, kétszer is.
Nem lett meghatározó alakja a sportnak,..pedig talán lehetett volna, mindig is gyors volt szvsz.
Van az F1-n kívül is élet, ha elfogadja akkor nagy eredményeket érhet el.Kis összecsengéssel, a MotoGp-ből WSBK-ba átigazolt versenyzők talán egyik legnagyobb problémája hogy visszalépésként könyvelik el, mint ahogy az is technikailag.
De ez nem segít, csak hátráltat.
Aztán most meg az a helyzet hogy a MotoGp közelít a Superbike felé.
Nem érdemes ezen agyalnia, mert akkor ez sem és az sem lesz meg neki, most azt csinálja, csinálja teljes mellel. -
törölt tag
válasz
Xirtam
üzenetére
Nincs probléma, csak túl sok pénz megy kifele az F1-ből, amit az F1 csapatok termelnek ki.
- jellemzően drága a műsorszórása, pl. akkora pénzt kértek az Eurosport-tól, hogy az nem is tárgyalt tovább...nem a nézettség a lényeg hanem a pénz.
- Ez utóbbi jellemzi a pályákat is, nem az a lényeg mennyien mennek ki, hanem mennyit fizet a pálya...ergo a drukker le van szrva, a versenyző le van szrva (nekik nem akkora feeling üres lelátok előtt körözni).
-a közvetítés befolyásolja a szabályalkotást...nincs időhúzást generáló megoldás, csak költséghatékonyan...adott időtartományba bele kell férjen, üzletpolitika...mint a Mozi, 3 óránál többet fárasztó nézni valamit.
-izgalmasnak kell lenni....még ha ez törik és szakad akkor is.
-qvára nem fér bele a dohányreklám, és az alkohol is csínján....az F1 olyat nem képvisel...lényegtelen, hogy sok csapatnak és versenyzőnek és pályának nagyságrendekkel könnyebb dolga lenne..
-a pénz visszaosztásnál pont azok kapnak keveset akiknek szükség lenne rá....ezért (is) szükség van fizetős versenyzőkre....akinek nincs pontja fizeti a logisztikát. ..és nyilván őket nem is érinti a visszaosztás, hisz alig van eredmény.
..de hát rájuk másért van szükség, a lényeg hogy akik változást generálhatnak a jó kis üzletben azok kapnak pénzt.Szal én pont le....m hogy mennyit hoz a konyhára az F1, ha közben...nagyrészt ez miatt, veszít a patinájából..ja már azt elveszítette, akkor veszít a varázsából.
..ahogy Bernie mondta, üzletemberek kellenek az F1-be....
Egyébként az LMP autók már régen levernék az F1-t, csak mivel az FIA szabályozza a súlyt, és minden más paramétert, így a legnagyobb kirakat nem kerülhet takarásba..
-
törölt tag
Palik és Gyula sokáig csinálták ezt az egészet, volt hogy elvigyorogtam magam, de összességében nálam szégyellni való volt, Palik-nál az zavart hogy nem szereti annyira hogy tanulja (mert lett volna még hova..).
Czollner-nél meg hogy tévúton jár a közvetítéssel....nem önközpontú a dolog, sokkal több alázat kellett volna, mind a kettejüknél.Nagyon nem kell hogy visszajöjjenek, nem is jönnek szal ettől nem félek.
Mezei-nek van mit tanulnia, vagy csiszolódnia sztem, de van esélye bőven még.
Szabó Robi elég profin áll hozzá...de nála sem érzem azt amit Wéber-nél mondjuk.. -
törölt tag
válasz
üzenetére
még egy gondolat, többet nem foglalkoztat

nem csak az lehet nagy, aki popzenében utazik, kellenek a disszonanciák, nem minden babakék harmónia, kellenek a Pistols-k pl.
..és itt nem a műpunk arcokra gondolok, akik irgalmatlan pénzbe kerülő külsőségekben árulják a (legtöbb esetben) lopott másságot, de a médiának: világbéke!
hogy csak egy zsenialitást nézzek: youtube..tekintsünk el attól, hogy nem saját
...a rosszfiúság (tényleges) nagysága. -
törölt tag
válasz
McCartman
üzenetére
nem baj

lehet hogy a szemébe is megmondta..vagy megmondja, lényegtelen..itt nem hinném hogy az az eset fordulna elő, hogy szemtől szemben nem vállalná.
Tök uniformizálják a versenyzőket, mi meg statisztálunk hozzá?! Sztem teljesen rendben lévő emberi hiba és reakció volt...úgy sem hiszem el, ha mindig mindenhez jó képet vág valaki, azért meg mert vannak nem uniformizált megnyilvánulásai, még felnézhet rá bárki, aki mint versenyzőt kedveli....ha meg mint embert, az meg amúgy is tévúton jár..kivéve ha ismeri.Ott van Alonso, sztem tök üdítő színfolt, nem jófiú...nem feltétlen rossz, bár az ellen sem hadakozna, de nem egy jófiú médiaképe van.
..vagy Kimi...ő sem az a uniform figura.
(szerk: Kubica is ide tartozott szvsz)
Vannak természetes jó arcok, akik minden szempontból fogyaszthatóak, de nem lehet mindenki az szvsz.
Persze lehet ettől még bunkó megnyilvánulás, de sztem ettől még nem szakad a gallok fejére az ég.
Nem mindenkinek áll jól ez a példavilágbajnok kép.
Ember ő is, aki meg nem tudja elnézni neki, az meg sarazza...szíve joga. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Valamelyik ismeretterjesztő adón ment egy műsor Prost és Senna kapcsolatáról, ott mondta Prost, hogy amikor Senna elkezdett nyitni felé, és kereste vele a kapcsolatot, akkor úgy gondolja, hogy emberileg fel, versenyzőileg leértékelődött Prost, mint versenyző szemében.
Ez van.
szerk:Amikor valaki mentálisan győztes, az egy nagyon veszélyes állapot a másik versenyzőre nézve, ez a legveszélyesebb állapot.
Ez a mentálisan győztes állapot megnyilvánulhat szimpatikus és egyáltalán nem szimpatikus formában is...egyformán veszélyes, elsődlegesen rombolandó.
Hamilton esetében Button még szimpatikus is...ezért ha rombolni akarja akkor rosszfiúnak kell lennie...ha felvállalja oké, ha nem...mert nem fér bele, médiaarcába-reklámarcába..vagy amit hisz magáról, vagy amilyen...mindegy, akkor nehéz dolga lesz. -
törölt tag
válasz
McCartman
üzenetére
sztem de,..vannak kivételek az tény, ahogy habitusban is.
De általánosságban állítom, hogy huszonévesen, pláne az elején, sokkal több hülyeséget csinál az ember mint harmincévesen.
Az egy dolog, hogy úgy kell(ene) viselkedniük, mint példaképek...de mivel a technikai sport nagyon befiatalodott...csak a motorversenyzőket nézve: amíg bukó van rajta úgy motorozik mint az isten, aztán mikor leveszi, a gatyád nem bíznád rá..
Szal bármennyire is fel kell vállalniuk a médiaarcot, ezek a figurák még attól ugyan olyan emberek mint mi, kevesebb, de meglévő előítéletekkel, meggondolatlanságokkal.
...hozzátéve hogy mivel a fiatalkoruk nagy részét a pályaversenyzés tette ki, a hozzá szükséges pszihés tartást táplálta a környezetük...te vagy a legjobb, hidd el hogy meg tudod csinálni, győzelemre születtél, csak igazán akarnod kell...stb. -
törölt tag
válasz
kukinyo
üzenetére
Ez elég egyértelmű sztem.
Narain elbaxta, mert túl korán húzott ideális ívre...sztem egyedül ő a felelős.
Vettel meg nyilatkozta amit nyilatkozott...végül is ő is lehet szétesett, vagy haragos huszonévesen, ahogy pl. MS tudott viselkedni amikor kilökték/felöklelték..mittomén az valami példaértékű, de hát ő sem volt ilyen fiatalon.
Lehet hogy azt akarják velünk elhitetni, hogy Vettel a -szuperversenyző-, de sztem nem kell ezt bekajálnunk, és láthatjuk Vettel-t olyannak amilyen, ja..néha nagyarcú esetleg, néha nem megfelelően viselkedik..stb.
Még mindig köröket ver emberileg arra, ahogy én viselkednék ezekben a szitukban
nem is tudom..huszonpár éves, sztem joga van hülyén, és nem megfelelően viselkedni, ahogy sztem most így is viselkedett.
Közel ment hozzá ja, ahogy külső szemmel a versenyzők mindig is szükségtelenül közel mennek a másikhoz,..mintha mindenhol a határt keresnék, de többször láttam már hogy ok nem volt rá, de mégis piszok közel mennek a másik autóhoz még egy sima lekörözésnél is.
...sztem az élversenyzés az másállapot, ahhoz hogy magas szinten tudja tartani a koncentrációját ahhoz, pláne fiatal korban, nem társul a hideg, számító fej. -
törölt tag
nézd meg, sztem mi piszok hálásak lehetünk ezért az F1 adásért, mert gyakorlatilag semmibe nem kerül pár külföldi közvetítéshez képest, ami viszont teli van reklámmal.
..sok esetben ezek valóban komoly szaktekintélyeket vonultatnak fel, ismert..volt versenyzők.De, Wéber Gabi jó, az ár:érték nagyon jó, és végül is összességében sztem nagyon jól járunk.
Gabi elemzései és meglátásai nyilván nem Coulthard-é, és beszédtechnikája, nyelvi fordulatai sem valami sz@rrá(direkt) csiszolt műanyag, hanem pont jó kis egyéni látásmód, ami alkalmas a nagyközönségnek, és az elemzőbb alkatúaknak is szvsz.
Mezei-vel nem igen vagyok kibékülve, de nem bántja annyira a fülem...bár az igen, hogy úgy akarja pörgetni a műsort hogy szavába vág a másiknak...ez még akár működne is, ha nem pont sokkal érdekesebb dolgokról beszélne a másik
szerk:..ja és szörnyű a belső díszlet, vagy mi akar az lenni..színben, modellben, megvalósításban.
-
törölt tag
t'köm...minek kell megtörni a versenyt??
Lassan az sem fog érni semmit ha valaki jól megy esőben, mert úgy is beküldik az SC-t...
ehh -
törölt tag
válasz
proof88
üzenetére

Ezen a pályán nem hiszem hogy lehet tartani valakit aki gyorsabb.
Mercedes sötét ló hogy hova tudnak érkezni a futam végére.
A Williams és a Lotus meglepően jó, Perez is érdekesen hozta a jó eredményt.
Futamra McLaren és Red Bull vívás, de a Lotus is jó kell hogy legyen.
Alonso-t a Ferrari-val és a Mercedes-t nem igen tudnám hova tenni de valahova a Lotus környékére, és a Toro-k kell hogy jöjjenek...meg Maldonado a Williams-szel. -
törölt tag
Erről meg az jut eszembe amikor a KTM csapatnál Talma-t okolták mert nem tudott VB lenni Kallio Luthi előtt, mert egy versenyen megelőzte 4 futammal a vége előtt.....az hogy utána Kallio bukott saját hibájából nullázva futamot az fel sem merült..

Massa VB címe sem ott ment el...számomra a Monza-i versenyén ment el, amikor Kimi és Hamilton a 14.-15. helyről rajtoltak (elcsesztél a Q-t), Massa meg a 6.-ról..amikor Vettel nyerte a futamot.
Massa mit csinált? Befutott 6.-nak,
Hamiton 7.-nek
Kimi 9.-nek.
...na ott csirkézte el a VB-t szvsz, ebből a helyzetből semmit nem hozott ki, azzal az autóval Monza-ban be kellett volna jönnie legalább Vettel (Toro Rosso) mögött, akkor oké, de egy ekkora ziccert nem zsákolni....
Glock esete egy duma....annak is gyenge, mert mindenki tudja Glock egyáltalán miért volt abban a pozícióban. -
törölt tag
válasz
callmeakos
üzenetére
Nagyon csodálkoznék, ha bárki az F1-n belül lenézné a HRT-t.
Ők is egy csapat...a leglassabb csapat, és nagyon kevés pénzből küszködnek, de ott vannak. Sok tehetséges mérnök, elméleti szakember, és versenyzőnek ők is lehetséges ajtó az F1-be.
Nincs pénzük, nincs egy erős támogatójuk, de ez nem olyan amit szégyellni kellene....sok pénzből semmit nem csinálni, vagy csalni az igen.
A kis pénz az egy állapot, ...ami változhat.
...Zengő csapatnak is könnyebb élete lenne két Chevy-vel, meg mondjuk Coca-cola-s támogatással.
-
törölt tag
válasz
rocket
üzenetére
Hamilton nincs könnyű helyzetben, már akkor írtam amikor Button idejött a McLaren-hez.
Hamilton+Alonso: ideális választás fejlesztésileg...nagyjából egyforma a vezetési stílus, igazán mindkettő a semleges+túlkormányzott autót szereti.
Hamilton+Kovalainen: itt egyértelműen Hamilton dominált, Kova' akkor még segíteni sem tudott neki...Kova' stílusáról nincs különösebben megalapozott véleményem, sztem mint mindenki a semleges-re szavaz, de elboldogul mindkét irányban, túl és alulkormányzott autóval is.
Hamilton+Button: Button a semleges+alulkormányzott autóval, Hamilton még mindig a semleges és túlkormányzott.
...és a jelenlegi helyzet az, hogy a túlkormányozottságba hajló versenyzők nincsenek könnyű helyzetben, mert nagyon fontos a gumikezelés, két körön 4 másodpercet lehet bukni..
Szal mivel a gumikezelés nagyon fontos, így meg ha semmi bajuk Hamilton-nal csapaton belül, akkor is Button a kézenfekvő fejlesztési irány, és minél jobban fekszik az autó Button-nak annál kevésbé fog feküdni Hamilton-nak.
..vagy megtanulja azt amit Button tud, ha tudja....vagy mennie kell.
Nem tudom, ki tudják-e nevelni Hamilton-ból az agresszív, támadok az utolsó körig stílust,..de az tény hogy szerintem is egyre inkább sikerül begyömöszölni a jelenlegi 'ideális' autóversenyző masszába.
...amit mondjuk sajnálok, mert ebben a masszában szürkül el Alonso is, innen legendák nem fognak kiemelkedni, max eredményesek.
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
De örültem hogy átette a 'ggét a WSBK-hoz gondolhatod..

Maradna a szumónál.. -
törölt tag
Palik bőven kapott lehetőséget, nem élt vele.
Teszem azt a snooker-t értőn közvetítik itthon, a bringaversenyeketet értőn közvetítik itthon, és még pár dolgot.
Aztán vannak amit nem. Az M1 stábja nem rossz, de csiszolódni kell.
Nálam a Palik L. és Várhegyi F. lenne az a léc amit nem csak levernék, de a killbill ázsiaiéttermi jelenetét túlakcióznám vele.
..
aztán a legtávolabbi legnagyobb hegy tetején ülnék egy ideig. -
törölt tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Én tuti berágnék...vagy nagyon sok pénzt kellene fizetni azért hogy elviseljem ha valaki a szavamba vág,...elhiszem hogy a közvetítő szerepe kicsit pörgős és ezért ez olyan eseménnyel telivé teszi, meg ha folyton beszél....de a sokadik után én csak beszólnék hogy főzzek kévét vagy ilyesmi?
Egyébként nem volt rossz, nyilván a liftből egyszerűbb megoldani a hangtechnikát.
Meg én nem érzem szükségét hogy telidumálják a műsort...komolyan néha tök jó volt a csend
jó lenne nem stresszelni azon ha kussolunk...egyébként Szabó Róbert profi volt amikor felvette a fonalat...ő sem az a latin típus, de azért foglalkozik a témával. -
törölt tag
válasz
Xirtam
üzenetére
Az első verziót én is elképzelhetőnek tartom, viszont sztem:
McLaren
Red Bull
McLaren
Red Bull
...nagyon nehezen fogadom el, hogy nagyot bukott a RB...nem csak aero-ban voltak jók, fogyasztásban, csapatmunkában, és versenyzőben is erősek.
...bár nagyon örülnék egy Schumacher, vagy Grosjean meglepetésnek is (Hamilton is legyen elől
) -
törölt tag
válasz
Kiki18
üzenetére

régóta kedvelem
vs.
de nem mindenki
de Kimi azért kemény feladat lesz.
-
törölt tag
válasz
werszomjas
üzenetére
kiváló eszköz a a mindenféle virágporok, kalászba hajló fűfélék magjának begyűjtésére..
..
valszeg első tapadáshiányuk van...azaz egyensúly,..ugyan a hátsó tapadásra panaszkodnak, de mivel az autó egy egész, és a felfordított felfüggesztés miatt egy első leszorításproblémára gyanakodnék. -
törölt tag
válasz
rocket
üzenetére
Itt biztos hogy le van fektetve hogy mi micsoda.
Az ziher hogy a Lotus megoldása befolyásolja az 'aero' teljesítményt, nem tudjzk hogy működik pontosan...lehet hogy olyan mint mondjuk a Bmw motorok telelever lengőkarja, hogy mechanikából oldja meg hogy ne bólintson a felfüggesztés, de lehet hogy összetettebb.
..a Mercedes Fduct&DRS nem állandó lehetőség, csak akkor működhet, ha lehetséges használni a DRS-t.
Esős futamon, illetve ha nincs meg a DRS lehetőség akkor semmit nem ér.
Bizonyos pályákon viszont sztem nagyon látványos lesz.. -
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
nyugi, nem kell előreszaladni

Ez az első időmérő vs.20 futam -
törölt tag
Na végre Romain baszki!!

-
törölt tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Nem az időmérő szabály volt sztem szr, csak rosszul jött ki...na szal végül is a szabály aqz lehet szr, de az elv nem.
Én nagyon bírom a repülő körös időmérőt, mert ez is emberi, csak a versenyző és a technika meg a pálya...nincsenek mások akik zavarnák.
Számomra az ideális, mert mindenki körét látom, és mert nincs mire fogni a szereplést..term. kivéve az időjárást ha éppen olyan (de egész idényben ritka hogy valakit végig sújtson az időjárás).Egyedül az a gáz, hogy ez pazarló üzletileg, mert sok adásidő.
Talán sokaknak vontatott is, de én nagyon bírom, mert mindenkire kíváncsi vagyok, és leköt egy autó mozgása is a pályán.
-
törölt tag
válasz
Xirtam
üzenetére
Nem azzal van a baj, hogy rosszakat mondanál, egyértelműen egy csapat mellett állsz...és ezért az ember nem feltételezi az hogy elfogulatlan lennél...mint ahogy szerintem sem vagy az....és ha így van ez nem baj, nehogy félreértsd.
De akkor be kell vállalnod hogy nem veszi senki szentírásnak amit írsz...eleve ahhoz szoktunk hogy semmit nem veszünk szentírásnak, amit látsz abból gazdálkodsz, és melléteszed azt amit gondolsz a helyzetről..a tapasztalatodnak, vagy a tájékozottságodnak köszönhetően.
Mindenki ebből gazdálkodik....a viták pedig jó dolgok, mert megismered más mit gondol...és meglátod hogy te mit gondolsz valójában (pláne ha később újraolvasod
)
...
A Ferka abból él hogy sportkocsikat gyárt...nem fog kilépni az F1-ből.
...lett volna rá alkalom, és ha ők úgy döntöttek volna akkoriban, az megváltoztatta volna a formula királykategória történelmét...de begyávultak/megalkudtak...mittomén.
De ott akkor nagyrészt a Ferrari-n múlt, mert akkora szavuk van ebben a sportban,...mert a Ferrari maga az F1 gyakorlatilag.
...másoknak is óriási szerepük van benne, de a Ferrari a legnagyobb. -
törölt tag
válasz
Xirtam
üzenetére
sztem azonos versenytávon a gokart jóval nehezebb lenne, én is mentem már...és messze nem autóztam ki a maximumot, persze formula autóval nem...szal az én véleményem sem mérvadó semmilyen körülmények között, de végigfilózva:
a gokart piszok rövid tengelytávval bír, azaz feszített tempónál rengeteg ellenkormányzás van..felül, rá és ellenkormányzás szinte folyamatosan.
az üléspozíció is rosszabb...és slick szervó nélkül.
..egyébként nem is biztos hogy szervó nélkül vezette Kubica, ezt orvos dönti.
De teszem azt 300km egy gokartpályán jó kemény lehet
-
törölt tag
válasz
hunnylander
üzenetére
dehogy felesleges

A DRS már mint lehetőség is előzést könnyít...én imádnám látni, hogy valaki mikor nyitja rá a szárnyat.
Teljes nyitott szárnnyal nem lehet menni egy körön, kopott hátsó gumival...vagy meleg...szal elégtelen hátsó tapadással nem igen lehet bevállalni a nyitott szárnyat...vagy igen.
tuti nem biztonságos, de én bírnám....kicsit lehet hozni a technikán..na nem nagyot, de egy kicsit lehet hozni emberből.. -
törölt tag
válasz
DemonDani
üzenetére
Lecsúsznak az ívről..a követő autó leesik az ívről mert nincs elég tapadás az első kerekein.
Egy teljes pályás DRS jó lenne
...csak hát nem biztonságos.
Egyébként ez sztem nem akkora gáz, mármint a ké DRS kijelölése Melbourne-ben, tavaly nem igen működött az 1, és fontos fékre kellett visszacsapni a szárnyat, mert sikán és megint egy gyorsabb rész követi.
Jelenleg szvsz az a helyzet, hogy az 1-s előkészíti az előzést a 2. DRS zónára, ami most érvényesülni fog...illetve jobban mint tavaly (amikor nem volt
)
De nehéz ügy, mert lehet hogy tavaly csak azért nem igen működött, mert még nem volt elég kiforrott a DRS kezelés és kihasználás...szal ezt most nem könnyű körvonalazni.
De sztem nem rossz, ahol jobb lenne ott vagy kicsit balesetveszélyes lenne, vagy más okból nem biztonságos.
pl. fékre már stabilan kellene érkezni az autónak, mert ha még DRS zónán belül, mondjuk bukkan az aszfalt épp a fék előtt, akkor tökre megnő a megúszás esélye, mivel még nincs full hátsó leszorító erő a fékre.
...most csak kalimpálok a klaviatúrán..de ziher vannak olyan szempontok amik alapján nem hasraütésszerű a DRS elhelyezése, sőt a két DRS kijelölése egy pályán. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Grosjean miatt én is szeretném ha előrébb lenne a Lotus, de nem tudnám oda sszámolni, biztos hogy nincs rossz autójuk, de nincs miért azt mondjam hogy valószínűleg jó autójuk van.
Sztem a Toro fog előrelépni, Vergne miatt, és a Caterham...náluk majd meglátjuk hogy a Williams-nél buktak-e a versenyzőcserén annyit amit nyertek a Cosworth leváltásával..
A Ferrari-ban vannak lehetőségek....persze ha nem kukázzák.
A Lotus versenyzőpárosban erősebb, de sztem technikában gyengébb mint mondjuk a Sauber. -
törölt tag
válasz
-Mike-
üzenetére
erről ez a videó kattan be

youtube/zseniálisSonoma-ban bajban lennének a nagy vasak ha nem lenne fék

Aktív témák
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB / 24 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest