Hirdetés
Aktív témák
-
SG3rg0
őstag
Srácok irány a vasárnapi ebéd, és utána egy kis pihi vagy egy jó kávé, aztán jöhetnek az izgalmak.
-
DanielXXXV
nagyúr
Esetleges gumitaktikákról lehet tudni vmit?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Volt már rá precedens, ahogy a fordítottjára is. Jó pilóta és nem túl jó csapatmunka eredményezte VB-cím. Utóbbira jó példa Räikkönen címe, amit -kvázi- ajándékba kapott a McLaren-től.
Akkortájt a Ferrari nem volt épp a toppon. Egy évre rá pedig Massának jöhetett "volna" össze egy olyan VB-cím, ahol többször gyak. a saját csapata húzott ki pontokat a zsebéből. In memóriám tankolócső...
Xirtam: De, pontosan. Te viszont azt írtad, hogy a pilótának is a maximumot kell kihoznia magából, ami nem feltétlenül igaz, ha a csapatháttér maga elég jó.
-
rocket
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Lehet tudni mi az a problema ami erre kesztette oket?
-
Motion_Blur
félisten
Porsche Szuperkupa futama elmarad, mert a legtöbb csapatnak problémájuk akadt a felnikkel és nem tartják biztonságosnak a versenyzést

-
mokus1
addikt
válasz
Xirtam
üzenetére
Massa már szenved egy ideje és a Ferrari ha nem tévedek ennél sokkal rövidebb idő alatt lecseréli a pilótáit.Nem értem minek kell 3. éve a szerencsétlenkedését néznem.Voltak szép megmozdulásai igen, de nem lenne jobb mindenkinek arra emlékezni mint hogy itt kinevetteti magát?! Beülhetne a helyére egy olyan pilóta akivel még versenyképesebb lenne a Ferrari, még valakiért lehetne szurkolni és még izgalmasabb lehetne az F1. Egyébként igen nekem ott amikor szinte könnyes szemmel ült már nem sajnáltam.
MSC meg VB-t is nyert slicken így ferdítés amit írsz hogy szenved a slick gumikkal, mert szenved de azért szenved mert nagyon hamar elkopnak nem azért mert behozták a slicket. -
Motion_Blur
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ebben az esetben a csapattársa megveri.
Két középszerű pilóta pedig nem ülhet top autóban. -
Xirtam
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
De könyörgöm ott a csapat nem dolgozott a legjobban a télen? Ha erős az autó?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
És kinek van a legtöbb pontja?
Akinek a csapata a legjobban dolgozik, és a pilóta a pályán a maximálisat nyújtja

-
Csabee.
nagyúr
Most olvastam hogy Hami utolso
) izgi lesz! -
Xirtam
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére

7600 GS Alonso rutinos, Maldonado-nak meg a lelkére köti reggel óta a csapat, hogy ne csináljon hülyeséget, ha látja hogy nem megy ne erőltesse a pont szerzés a lényeg jelenleg a Williams-nek. Főleg így hogy van egy suta Senna-juk.
Én inkább attól tartanék, hogy Hamilton hogy fogja bírni. Mivel lágy gumikat megette. Aztán nehogy elboruljon az agya.

-
Xirtam
veterán
válasz
7600 GS
üzenetére
Kár ezen gondolkoznod is, mert Alonso belső íven befog esni neki. Ez az egy lehetősége van Alonsonak, ha 2-3 körig beragad, és nem tud közelebb kerülni Maldonado-hoz akkor ez veszett fejsze lesz.
Véleményem szerint a Sauber megfogja enni a Lotust
Jaj pár észrevétel idióta M1 kommentátorunkkal kapcsolatosan, tegnap mutogatták a srácok a LOTUS első terelő szárnyát, ő egyből az aeroról magyarázott amihez gőze sincs, főleg úgy, hogy a kamera a feliratot mutogatta. . . Ferrári ,meg Mászá-tól pedig agyvérzést kapok.
Én tegnap szó szerint anyáztam, hogy fogja már be a száját. Annyira irritál , hogy próbál nagyokat mondani, és semmi. -
7600 GS
addikt
Kiváncsi leszek, hogyha Pásztor el tud menni elsőként, akkor tud-e valamiféle előnyt kiautózni magának, vagy pedig az őrült rohanásban elfogyasztja a gumijait. Kimi szerintem nagyon nagy esélyese ma a győzelemnek, mert láttuk, hogy a Lotusok nagyon versenyképesek.
-
Xirtam
veterán
válasz
Nowhereman
üzenetére
Nem akarok én semmilyen szócsatába belekezdeni szerencsétlen Massa-val kapcsolatosan. De ezt csak ő maga tudja, hogy miért nem a régi énjét láthatjuk. Én még mindig a gumi + baleset párosítástra fogadok. Viszont ne felejtsük el, hogy voltak igazán szép megmozdulásai. Felipe Massa canada 2008 double overtake (natural sound).
Természetesen nekem is rossz ezt nézni, hogy nem hozza a csapatnak a pontokat. De akkor sem nevetség tárgya szerintem. Az hogy végig nézzük egy élbeli pilótának a leépülését. Ennél szerintem kicsivel több empátiát kéne, hogy érezzünk iránta. Ha Ferrari drukker valaki ha nem.
Azt is kétlem, hogy Massa újra dobogón fog állni, és visszatér régi önmagához. Már rengetegszer leírtam, hogy Massa képtelen slick gumikkal olyan tempót menni mint régen. Ezt ő maga is már vagy 100x lenyilatkozta. MSC is szenved a slick gumikkal, más reflexekkel és más vezetési stílussal rendelkezik minden pilóta. Vannak akiknek fekszik ez a gumi van akiknek nem. De erről Rob Smedley tudna többet mondani.
Az meg, hogy jó autó rossz autó. Amit Alonso nyújt az maximálisan az ő tehetsége egy része. Jelenleg nincs az, hogy csak Alonso kapja a fejlesztéseket. Ő kapja először értelem szerűen, mert gyors, magabiztos és sokkal jobb visszajelzéseket képes adni az autóról.
Meg volt aki azt írta, hogy Massa nem világbajnok versenyző. Ezt nekünk kell eldönteni? Akkor Vettel? Vettel sem az mert neki volt a leggyorsabb autója? MSC-től vegyünk el 4-et? Mi ez a hülyeség már megint? Világbajnok AZ akinek a csapata a legjobban dolgozik, és a pilóta a pályán a maximálisat nyújtja.
-
PazsitZ
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Én nem hiszem, hogy önmagában Maldonado könnyen adná magát, legfeljebb hibázik egy idő után.
A nagy kérdés, hogy fejben összeállt-e már, ha ott tud lenni és nem rontja el a versenyét hozhat simán jó eredményt, én legalább is ezt várom. -
akela91
addikt
Illetve ne hagyjuk ki, hogy Hamilton úthengerré változhat, + Massa se lesz tőle messze

-
JColee
őstag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Mikor verte el kovát petrov?
werszomjas Szerintem meg Maldonado kilök majd valakit a pályáról. Ha kimit kirakja, akkor nagyon megharagszom.
-
werszomjas
addikt
Remélem Kimi behúzza ma végre az első helyet.
Maldonadot sztem a rutintalansága miatt az elején többen be fogják darálni.
Alonso és a Lotusok között jó kis csata várható

Tipp: Kimi, Alonso, Grosjean, 4. helyen meg Webber

-
Nowhereman
őstag
válasz
Xirtam
üzenetére
Nos, jó autóval gyors volt, de ez a mezőnyből ez majd mindenkire igaz. Agresszív? Nos van néhány ifjú "tehetség" akihez képest az, de mondjuk a saját akkori környezetében Sumi, Kimi, Barika mellett már nem nevezhető annak. Volt vastagon önbizalma, most nincs...
Attól hogy jó autót vágnak alá, még senki se lesz jó. Az, hogy elvered a csapattársadat az sem jelenti, hogy jó vagy, legfeljebb(ha nem a csapat tett róla) jobb vagy valakinél.Nézzünk rá példát, Kovát tavaly mindenki magasztalta, mert elverte Trullit. Petrov meg a fizetősök mintapéldányaként volt beállítva. Volt nagy károgás, mikor Trullit lecserélték az oroszra. Most meg úgy tűnik, hogy Petrov szépen átveszi a prímet Kovától.
levonás:
-Petrov mögött talán némi teljesítmény is van, nem csak szponzorpénz
-Kova nem annyira átok jó, mint tavaly tűnt,
-Trulli, aki tényleg jó volt egykor, kiéget. Nem kicsit, nagyon. -
proof88
addikt
GP2-ben miért van olyan sokáig lángcsóva a kipufogóból? Már akartam kérdezni egy ideje.
-
giigz
veterán

-
shteer
titán
válasz
callmeakos
üzenetére
-
Neoteric
addikt
Betudná nekem vki linkelni nézhető minőségben a tegnapi q2-t, q3-at?
-
SG3rg0
őstag
Tipp: 1Alonso 2Kimi 3Perez
-
-
7600 GS
addikt
válasz
rocket
üzenetére
Button úgytűnik hogy idén nem az igazi, Hamilton meg úgylátszik fejben összeállt, erre a csapat kúrja el nekik a versenyeket. Valaki nagyon nem akarja hogy a Mclaren VB legyen.

Nagyon kiváncsi vagyok a mai befutóra. Tippem: 1: RAI, 2: ALO, 3:VET *
*Mindez sztornó eső esetén

Schumit az 5. hely környékére várom, hogyha nem lesz semmi gikszer.

-
giigz
veterán
Nemsoká futam...

-
rocket
nagyúr
Hihetetlen amator taktikai hibakat vet iden a McLaren, a PIT munkajuk minosege meg valahol a mezony vegen kullog.
Vegre van egy gyors VB eselyes autojuk, de a rengeteg emberi mulasztas miatt sok pontot vesztettek mar el, a vegen ez meg hianyozhat majd Vettellel szemben.
#47583: Inkabb realistak, az idei gumik se Hamilton stilusat tamogatjak, igy az utolso helyrol valami nagyot villantani megha tudhatoan a kepessege es az autoja is meglenne hozza, nem fog tudni szaraz versenyen, ezert este eljartak Buttonnal az eso tancot

-
Misi 007
őstag
Ha már rajt akkor Alonso megint az élen köthet ki akárcsak tavaly.
Idén még a Red Bull-okkal se kell törődnie csak azzal hogy jól elkapja a rajtot.
Nem tudom mire lesz elég a Ferrari verseny tempója de a dobogó meglehet. -
dragonfx
veterán
válasz
callmeakos
üzenetére
most néztem tényleg a hamilton ilyne durván megnyerte az időmérőt?hola red bull??

-
dragonfx
veterán
válasz
callmeakos
üzenetére
hánykor kezdődik ma?
-
VD
őstag
Saftey Car-val senki nem kalkulál?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
MPowerPH
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
De pesszimisták vagytok.

-
AMD Power
titán
válasz
hunnylander
üzenetére
Sajnos én sem látom jobbnak a helyzetet.
-
-
Joczeek
addikt
válasz
Nowhereman
üzenetére
És az ki a bánatot érdekel, hogy egy szétesett gumijú versenyképtelen pilóta mellett eltolják a bringát, kikerülik, mint egy velorexet? Tényleg mennyivel pozitívabb ez a hozzáállás.

-
AMD Power
titán
LH ,hogy fog tudni előre jönni ezen a pályán... érdekes lesz.

-
baluka26
veterán
válasz
Xirtam
üzenetére
Ferrari szurker vagyok. Egyrészt Massa-t én sosem tartottam akkora pilótának, hogy megérdemeljen egy vb-címet, másrészt nevetséges, hogy egy ilyen tapasztalt profit így elver hétről hétre a csapattársa. Igaz, hogy Lonzika szvsz messze a legjobb pilóta, de akkor is szégyen. Vissza kellene vonulni.
-
Csepy
őstag
válasz
Xirtam
üzenetére
Nem, ez egyáltalán nem vicces, ebben teljesen igazad van. Ez már szánalmas. Nagyon látszik, hogy idén lesz utoljára Ferrariban, mert nála mérföldekkel tehetségesebb és gyorsabb, agresszívabb, bizonyítási vágytól égő fiatal pilóták várnak arra az ülésre és egyelőre csak Alonso viszi a hátán a csapatot.
Regards: Csepy
-
Kecuhun
senior tag
A Q2 végén mutatták Massát ahogyan a kocsijában ül. Nekem teljesen úgy tűnt, mintha a sírás környékezné.

-
Motion_Blur
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
Pedig ezzel a Williams-el idén a VB-ért mehetett volna

-
7600 GS
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az a szomorú, hogy nem merte vállani azt, amit eredetileg leirt a hozzászólásban.

-
Motion_Blur
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
Mi a szomorú?
-
szőröscica
addikt
Szomorú. Remélem, hogy holnap szvetter kiesik.
-
-
Nowhereman
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Ki hogy van vele. Vettel szerint nagyon jót tesz az előzésnek a széteső gumi, mert ha az előtte lévőnek szétesik a gumija, akkor azt meg lehet előzni. - Mennyivel más ez, mint Sumi hozzáállása!
És valóban sok az előzés. Mondjuk Kimit mennyien is előzték meg egy kör alatt?
Csak az a baj, hogy akik gladiátormeccset szeretnénk látni, nem pedig kivégzések sorát.A Williamsnek gratula. Holnap kiderül, mit tudnak kihozni a szituból. Ha pásztor megint baltázik, ideje lesz a pénzügyeseknek újraszámolni, mennyit is hoznak a fizetősök...
-
JJános
addikt
Kimi-Lonzi-Button befutó.

-
proof88
addikt
Kitaláltam hogy lehetne megoldani formula autóknál is a szélárnyékban követés problémáját.

Szóval, lenne az autóban egy tartály, pl lehetne egy 2 centi magas, téglalap alapú tartály, ami kb olyan széles és hosszú mint a kocsi padlólemeze, így nem nagyon foglalna sok helyet, és levegővel lenne tele, sűrített levegővel! És ennek a tartálynak a kimeneti nyílásai az első szárny elé lennének vezetve alulról, és ha nyitják a szelepeket akkor nagy sebességgel áramlik ki levegő a tartályból az első szárnyra. Szóval ha szélárnyékban követek valakit, csak ki kell nytni a szelepeket hogy extra levegőhöz jusson az autó, így lehet pótolni az elveszett leszorítőerőt! Teljesen automatizálható is a dolog, 1-2 pitot-csőt kell odarakni a megfelelő helyekre és ha az érzékelők a szokásosnál alacsonyabb levegőintenzitást érzékelnek, akkor jön a sűrített levegő.
a rendszer része lenne egy pumpa is, ami pedig automatikusan újratöltené besűrítéssel a tartályt, és sosem fogyna így el! arról nem is beszélve, hogy amikor kiáramlik a sűrített levegő, az általában hűvös, így az extrém melegedő alkatrészekre is lehetne vezetni belőle alkalomadtán! 
-
AMD Power
titán
Én mondjuk a kizárást kicsit erősnek tartom.
-
AMD Power
titán
Komolyan mondom ez a Forma1 csak arra jó ,hogy idegesítsem fel magamat állandóan.

-
proof88
addikt
ez a nem 100%-on versenyzés egyébként már 2010-ben is látszott, amikor Bahreinben megvolt az 1. futam, emlékszem rohadt unalmas volt, mert túlmelegedtek meg elkoptak az első gumik és szépen mindenki beállt arra a tempóra ami tudott a gumi, aztán kiszállva a kocsiból látszott a fejeken hogy ... megvolt a futam, ennyi.
-
AMD Power
titán
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Szánalmas egy sza* amit ez a köcsög McLaren csinál. Az egész VB ezeken a szarságokon fog elmenni....

-
Zso2
őstag
Szevasztok, láttátok az időmérőt(hát pernye
) Alonso barátom jól megnyomta, és mekkorát röhögtem a q3-ból kimaradt nagyokon...
Ezt a nagy katyvasz taktikázással keresték maguknak. Komolyan mondom a régebbi F1-ek jobbak voltak,vicc kategória amit csinálnak, gumi bekoptatás, az utolsó percre hagyott gyors kör. Idiótaság, és ez mind a hülye gumiszabályok miatt.Hogy kötné fel magát az első fára aki kitalálta az F1-ben a gazdaságosságból takarékoskodjon az F1 mezőny, meg hasonló baromságokat.
Teljesen egyetértek Schumacher-ral , a pilóták nem tudnak 100%-on versenyezni a gyenge gumik + a gumiszabályok miatt.Hajrá Alonso , nagyon ott lehet az 1. helyezés akár.(Ferrari versenytempója jobb szokott lenni az időmérőnél) .A Ferraris és a Williams pilótái nem kerűltek kicsit messze egymástól, és ez nem beállítás beli problema

-
MPowerPH
félisten
válasz
Dr. Romano
üzenetére

-
Dr. Romano
veterán
Eszméletlen a McLaren idei box munkája. Már nem csak a versenyt nyírják ki, de az időmérőt is.
-
Peat;)
veterán
Hamilton? Sajnálom, odateszi magát, motivált, bizonyítani akar. Nem korrekt hogy utolsó helyről kell indulnia.
Mcalren? Akik a tesztidőszakra ahol magasított "semmi lényeges fejlesztés" orrészt is bevetnek cseszik elvinni a pilótákat? Akik kereket nem tudnak cserélni? Akik nem tudnak fogyasztást számolni és így tény hogy előnyhöz juttatták a saját pilótát a többihez képest? Totálisan jogos a bünti. Olyanok lettek mint a Ferrari tavaly, egy szétesett motiválatlan szerencsétlen bagázs, úgy hogy a legjobb autóval lehet hogy ők rendelkeznek, de basznak elvégezni a munkájukat és így lehet kukázni a szezont. Hamilton most sokat fog tanulni idén, de nem a versenyzésről.
-
stvnppp
senior tag
válasz
Misi 007
üzenetére
Nem tudom, volt-e már, de nagyon nagy!
Button és Hamilton versenyeznek különböző feladatokban (Léghoki, Fekvőtámasz, stb.)Itt éppen ugyanabban, mint amiben a múltkor Kovalainen és Petrov. A többit is megtaláljátok a kapcsolódó videók között.
Lewis: "...it's absolut bullshit, I am get me outta here."

Kb ezt mondhatta most délután is. -
giigz
veterán
Én Schumacher győzelmének örülnék a legjobban.
De ha már nem ő, akkor nyerjen Maldonado! -
Misi 007
őstag
Én se bánnám ha Kimi nyerne és akkor megint új győztest avatnánk!
-
MPowerPH
félisten
-
ViiiiktorOC
senior tag
-
badd
tag
Vettelt látom divat ekézni. Mindegy, most én se neki szurkolok, de azért bántja a szemem.
A futamok után nem csak Vettel szokott arrébb állni, hanem mások is. Versenyre pedig azért nincs ilyen szabály mert akkora távra kiszámolni az üzemanyagot sokkal nehezebb, és annak megint nem lenne értelme, hogy valaki azért lassuljon és menjen el a fél mezőny mellette, mert elmérték a fogyasztást különböző okok miatt (futamon sok minden történhet ami befolyásolhatja). Az megint nem lenne túl élvezetes versenyzés.
Am én is azt gondoltam, hogy max majd elveszik azt a körét, amit így futott, de ez engem is meglepett hogy rajtrács vége.
-
MPowerPH
félisten
Alonso száz szett gumival sem lett volna gyorsabb
Magyarul még mindig hulladék a Ferrari. Futamon kiderül, történt e előrelépés. Először is kell egy tavalyihoz hasonló rajt. Maldonado-t meg kell fogni induláskor.
Oliverda & Viktor77: Nézzétek meg a linket, már javítottam.

-
Oliverda
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
Rosszul tudja, mert az eset Kanadában történt két éve
Amúgy nem tudom mennyire véletlen, de amióta Sam Michael a csapatnál van, egyre több a rutin feladatok körül elkövetett baki.

Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Fujifilm X
- Fotók, videók mobillal
- ASUS notebook topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) izgi lesz!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Gondolom ez sok embernek a problémája. Már nem csak a gyorsaságról szól az egész...