- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
válasz
Carasc0 #35739 üzenetére
"Én sosem klónozok! Itthoni körülmények között semmi értelme! Újratelepítés híve vagyok! Legtisztább megoldás. Lassabb de informatívabb!"
Hát nem tudom, nekem egy újratelepítés, windows-beállítás, programok telepítése, az egész rendszer és az összes szoftver személyre szabása és beállítása kb. 2 kényelmes vagy 1 feszített nap. Elmentett rendszer visszaállítása 15 perc.
-
válasz
Carasc0 #35676 üzenetére
"Bár INTEL boards kifejezés több értelmű!"
Nem, egyáltalán nem több értelmű, elég egyértelműen fogalmaznak itt
"This download is valid for the product(s) listed below.
Intel® Desktop Board DB75EN "Na ez a deszka meg ez: Intel® Desktop Board DB75EN
Ettől függetlenül azt használsz, amit csak akarsz...
-
válasz
Carasc0 #35674 üzenetére
Egyrészt egy szóval sem írtam, hogy béta (épp az ellenkezőjét), másrészt meg az nem követendő példa, hogy nem hivatalosan megjelent driver-t használsz, függetlenül attól, hogy milyen sebességeredményeket mérsz. (Lehetnek olyan hibák benne, amik majd csak idővel bosszulják meg magukat, tekintve, hogy Intel deszkákhoz javasolják és erre fel is hívják a figyelmet)
-
-
válasz
Carasc0 #35598 üzenetére
"Nos akkor úgy érdemes akkor hogy WIN7 telepít majd IRST driver."
Nem. Első körben nem telepítesz se Chipset, se INF, se IRST driver-t, elsőre mérsz egyet. Ha nagyságrendileg nincs eltérés az SSD sebességekben a gyártó által megadotthoz, akkor alapvetően minden rendben. Ha így lesz, akkor felpakolhatod az IRST driver-t (meg ha nem lehet lebeszélni, felőlem a chipset/INF driver-t is) és utána megint egy mérés. Ha megint elvárható eredményeket produkál az SSD, akkor minden ok.
Azt, hogy a W7 alapdriver-ével mérsz először, annak az a lényege/értelme, hogy tudd, hogy ha azzal minden oké volt, majd a chipset/irst/inf stb telepítését követően meg esetleg nem, akkor tudni fogod, hogy azon driverek egyike a ludas. Ha ez lenne a szitu, akkor azt szinte mindig a chipset/inf driverek okozzák, viszont ez esetben reinstall a jutalma a játéknak, mert ezen drivereket nem lehet kitakarítani utólag a rendszerből... -
válasz
Carasc0 #35591 üzenetére
Az első kérdésedre ott van a válasz is a bejegyzésemben. A 2. kérdésed meg jó példa arra, amit számtalanszor tapasztalok, azaz a user-ek 90%-a automatikusan telepít chipset meg egyéb driver-t, anélkül, hogy szükséges lenne rá. A chipset driverek legjobb esetben sem csinálnak semmit, azaz nem okoznak negatív dolgokat és nem is lesz stabilabb, meg gyorsabb stb stb a gép. Sajnos épp ellenkezőleg, majd utána jönnek azok a hibák, amivel utólag nem lehet kezdeni semmit, pl megzakkanak az USB portok, eltűnnek eszközök az eszközkezelőből (tipikusan DVD meghajtók), rejtélyes módon időközönként darál a hdd/ssd, és teljesen véletlenszerű BSOD figyel be, stb stb...
(Az IRST driver sem csak úgy van, hogy válogatás nélkül felpakolod, aztán kész, mert van olyan deszka, aminél megfelelő BIOS verzió kell a használatához és az IRST driver verziója se mindegy, de ezt is leírtam a bejegyzésemben) -
válasz
Carasc0 #35587 üzenetére
WU-t letiltani nem kell, elég nagy felelőtlenség lenne, max állítsd manuálisra és akkor minden hónap 2. keddjén kézzel elindítod a WU-t.
(Remélem most nem az lesz, hogy ilyen "WU kicsinálja az SSD-t" kategóriájú kérdéseket teszel fel hetekig...)Használd, azért vetted, azért van.
-
Bodor
veterán
válasz
Carasc0 #35463 üzenetére
Én sem hívok le japán oldalakat, de a gyorsaság relatív. Ki mihez szokott hozzá, én pl. bosszankodnék ha 3 mp kellene egy oldal betöltéséhez, ez az oldal kb 1 mp alatt jön be, ürített cache-val meg 1.5 és kettő között kb. Nekem ez számít, mert sokat netezek, és egyszerre sok oldalon szoktam lenni. 12 megás netem van, de már ezt is lassúnak érzem a pesti gyors kapcsolatokhoz képest.
Porcupain: Jó neked, hogy a több ezer rendszerfájlból minden egyes dll helyét pontosan tudod hol van, gratulálok a memóriádhoz !
Logicman86: Szerintem olvasd át ezt a cikket, hátha rájössz a hibára.
-
Kisgyöpi
csendes tag
válasz
Carasc0 #35393 üzenetére
Na kérem még egy kis adalék, hátha jobban körül tudom határolni a dolgokat, és könnyebben segítetek ti is:
- Alaplap: GA-P67A-UD4-B3 (rev. 1.1)
- Proci: Core i7 2600K ami 4,5Ghzen jár.
- Ramok: 16G Kingston Hyperx 1600MHz (4 x 4G).
- Videókártya: Gigabyte GTX 460 OC (1 G rammal)
- Oprendszer: OS X 10.7.3 jelenleg (Ami idővel majd remélhetőleg 10.8.x lesz)Néha használom játékra a gépet, persze nem OS X alatt.
Rövidre fogva a dolgot:
A cél az ssdvel a rendszer és az applikációk gyorsabb indítása, bootidő lecsökkentése.
Azt szeretném ha reszponzívabb lenne az egész. Így se rossz, de néha látok "strandlabdát", ami nagyon idegesít.Igazából bármelyik ssd megfelelne a 2 közül, csak egyszerűnen képtelen vagyok eldönteni ...
Sata 3 porton használnám.
Kb. ennyit tudok még hozzáfűzni, remélem ez alpján tudtok még árnyaltabban véleményt mondani.
-
Kisgyöpi
csendes tag
válasz
Carasc0 #35390 üzenetére
Nyilván a GT.
Csak nem tudom eldönteni, az a baj. Össze kéne szedni pró és kontra mindent.
Szóval akinek van egy kis ideje segíteni, sorakoztassa az érveit.
Én ezeket találtam: (samu 830 128G illetve Corsair Force GT 120G)
Gariidő: Mindkettő esetében 3 év.
Felszereltség: Mindkettőhöz jár beszerelő keret. ( Az most lényegtelen, hogy samuhoz kapok Norton Ghost 15-t, mert egyrész már amúgy is megvan, másrészt úgyse fogom használni.)
Sebesség: (gyártói adatok, szóval csak körültekintéssel érdemes kezelni ezeket szerintem)
Samu:
Max 520 MB/s olvasási sebesség
Max 320 MB/s írási sebesség
Max 80.000 IOPS random olvasás
Max 30.000 IOPS random írásCorsair:
Max Sequential Read/Write
(using ATTO Disk Benchmark)
555 MB/s sequential read
515 MB/s sequential writeMax Random 4k Write
(using IOMeter 08)85k IOPS (4k aligned)Várható élettartam:
Samu:
1,5 millió óra üzemidő (MTBF)
Corsair:
2,000,000 hours MTBF
Ár:
Samu: 46.740Ft
Corsair: 43.358Ft
Szóval, ahogy én látom:
A Corsair picivel olcsóbb, és egy kicsit gyorsabb, cserébe kisseb is egy picivel. Bár azon a kb. 8 GB-on szerintem nem múlik semmi.
Amire szánom: WD black 2 terrást váltana valamelyik a "rendszerwinyó" poszton.
Ha olyan 2x -2,5x gyorsulást el tudok, érni a wd blackkel szembnen akkor már elégedett leszek.
Várom az ötleteket !
-
Dragon27
senior tag
válasz
Carasc0 #35146 üzenetére
Én amikor GT 90 vásároltam .. ezt vettem figyelembe
A szinkron és aszinkron MLC NAND Flash chipek : hosszabb távra maradt szinkron GT
90 GB ../, Win7 ,programok,1-2 játék .,szabad terület is legyen ... ( most 63 GB van ., játék nélkül) ezért számomra 90 GB tökéletes .A gyári teszteket hozza MB/s ,. Win 7 indítása gyors és stabil , programok indítása is
Most hogy pár hónapja már használom már nem érzem annyira gyorsnak (a tesztek szerint még az ) a sebességhez hozzászoktamés mára már kevés
nem
De lehet hogy a Kingston ,Samsung , Corsairt ,..... jók gyorsak és megbízhatók
Lehet én is jobban jártam volna egy másik gyártó SSD-vel ezt csak akkor fogom megtudni ha lecserélem a mostanit ..
-
-
HZoli87
veterán
válasz
Carasc0 #35146 üzenetére
Miért döntöttem a Samsung mellett?
PH teszt (különösen ajánlott), tom's hardware teszt győztes (60-64 GB-os SSD-ék között), gazdag értékesítési csomag (beépítő keret, csavarok, SATA kábel, CD, kézikönyv, Norton Ghost, ...) és úgy általánosságban jó tapasztalataim vannak a márkáról (TV, telefon, mikró, porszívó és sorolhatnám még ...).
------
De ahogy a kollégák már feljebb írták, mind a kettő ajánlott termék.
-
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Carasc0 #35137 üzenetére
Es hadd kerdezzem mar meg, mire kell Neked ekkora IOPS es olvasasi sebesseg? Mert amennyit vacillalsz a ketto kozott, annyi ido alatt mar hasznalhatnad is az egyiket. S lathatnad, hogy ha hetkoznapi hasznalatra meg 1-2 jatekra kell, akkor tokmindegy, melyiket teszed rendszer ala, egyikkel sem jarnal rosszul.
-
Taragas
aktív tag
válasz
Carasc0 #35133 üzenetére
Nem akarok hülyeséget írni, OFFba rakom, mert nem biztos mérvadó!
Szóval szerintem az egyik, az típustól függően a talán az írási sebesség, de ez szerintem csak szekvenciális műveletek alatt mutatkozik meg, és kisebb modelleknél. Egy kicsivel kevesebb az Iops--a, de 5000- az szintén nem mérvadó! Talán ami felhozható, az az ár! Bár ez is olyan, hogy hol keresi az ember, de 60-as samut újonnan rendes garisat 30k alatt én nem találtam(lehet nem néztem körül rendesen). Megbízhatóságról nem tudok nyilatkozni sajnos!
Ez saját vélemény, jelenlegi szemszögemből nézve!
-
-
-
válasz
Carasc0 #35129 üzenetére
Mert akinek akkor láttam a teszteredményeit meggyőztek. Meg aztán bennem volt az is, hogy most valami mást is próbálgatok, nem kingston és társait.
Eddig jó. Ha marad ez a felállás és nem döglik be akkor bekerül azok közé az alkatrészek közé amik nagyon nagyon megérte megvenni. Majd az idő választ ad rá.Kinek ez kinek az. Az sem volt mindegy, hogy mit tud és mi várható tőle a jövőben. Ha ránézel a corsair-re akkor láthatod, hogy nem rossz adatokkal rendelkezik.
-
zoleeno1
veterán
válasz
Carasc0 #35059 üzenetére
Teljesen mind1, valós felhasználásban semmit nem veszel észre a kettő közötti különbségből.
petike2014: Olvasnivaló Azt vedd amelyik olcsóbb.
-
N_A_S
veterán
válasz
Carasc0 #35047 üzenetére
& zetecR
Én úgy tudom, hogy a Samsung 100%-ig Samsung alkatrészekből készül ami megbízhatóbb mint a SandForce chipes Force GT, viszont a Force GT 555/525-öt tud, ezzel szemben a Samsung 520/320-at. Lehet hogy ennek a gyakorlatban nincs jelentősége és hülyeséget beszélek, ez esetben elnézést, majd a szakik kijavítanak.----------------------------------------------------------------------------------
A RevoDrive rajtam keresztül került Szanti kollégához (ahogyan azt említettem is, ezt váltotta a ForceGT RAID), teszteltem, tökéletesen működött, viszont azóta átesett egy FW Update-en és a RAID tömb és újra lett építve, szerintem valami beállítási hiba lehet nála, Én tanácsoltam neki, hogy kérdezzen ebben a topikban, hátha tud rá valaki megoldást. Mi egy Rampage IV Extreme-ben teszteltük 3 PCI-E -ből 3-on tökéletesen működött, intel vezérlőn, RST driverrel és anélkül is (MS AHCI).
-
davidsz
senior tag
válasz
Carasc0 #34852 üzenetére
Amit felsoroltál Win7, programok, Adobe CS5 pakk, pár játék, az elfér egy 128GB-s SSD-n.
Ha felteszel mindent, akkor is megmarad a szükséges üresen hagyott hely.És még ha ügyes vagy, akkor marad 10GB helyed a "munkafájloknak" ... mindemellett nálam még a fotók is SSD-n vannak.
-
Bodor
veterán
válasz
Carasc0 #34839 üzenetére
Valós felhasználás terén egy átlagfelhasználó számára NINCSEN szükség a 240 GB-os SSD-k által mutatott többlet sebességre, amelyet a 64-, 90 vagy 120 GB-os társaikhoz képest teljesítenek, mert nem érzeni belőle annyit, amennyivel többe kerülnek.( Igazából semmit sem érezni) NE a teszteket nézd!
CSAK abban az esetben vegyél ekkora SSD-t, ha szükséged van a nagy tárhelyre.
Ajánlom elolvasni a Milyen SSD-t vegyek? cikket, amiben többek között a linkelt tesztekben látszik, hogy a valós felhasználásban alig van különbség az SSD-k között.További olvasnivaló: LINK
F34R: Én egyiket sem ajánlom.Elég régi tipusok, és Intel egyébként is aránytalanul drága a többi hasonló teljesítményű SSD-hez képest. Szerintem. Olvasnivaló
-
deicide
veterán
válasz
Carasc0 #24914 üzenetére
Nekem azt írja, hogy ideiglenes készlethiány. Ami biztos, hogy a disztribútorokhoz kb 2 hét múlva érkeznek be az első szállítmányok, a szürke csatornákon elképzelhető, hogy hamarab is elérhető lesz. A Marvell controller és a Samsung vezérlője gond nélkül együtt fog tudni működni.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Carasc0 #24871 üzenetére
Samuk szerintem jók mindennel. Itt nem olvastam még összeakadást, plusz én 2 gépben használom felváltva és semmi baj nem volt. Tény hogy 830-al nincs még semmi tapasztalatunk SATA3-on. Ezt érdemes figyelembe venni! De a teszteknél nem jeleztek problémákat, szóval én megelőlegezném a bizalmat.
-
cyber86
őstag
válasz
Carasc0 #24817 üzenetére
Marvell 9128 chip:
Support for SATA RAID 0 and RAID 1
2 x SATA 6Gb/s connectors (GSATA3_6, GSATA3_7) supporting up to 2 SATA 6Gb/s devicesigen de csak ezen a vezérlőn van neked a sata 3 a többi csak sata 2 de sata 2es porton viszont mennie kell csak szerintem nem éri el a sebességet amit kéne, mert nálam néha még gyorsabb mint amit el kéne érnie tesztek alapján
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Carasc0 #24790 üzenetére
Te tudod, de szerintem felesleges ilyen költségekbe verni magadat. Az SSD az oprendszert és a dolgozós programok (betöltését) gyorsítja. Ha filmezel esetleg a videóvágásnál érdemes a source-ot rárakni.
A játékoknál szinte pont tökmindegy, ha pedig nem lenne mindegy, akkor is ottvan a rámásolom az épp aktuális játékot (én legalábbis egy adott időben egy játékkal játszok, minek legyen fenn az SSD-n több 100 giga? Elfér az a HDD-n is... egy 5 GB-os game nagyjából 1-2 perc alatt átmásolható SSD-re)
Ezt a teóriát követve, gyakorlatilag OS-nek programoknak bőven elég egy 64 GB-os verzió is, mivel az SSD előnyei maximálisan érvényesülni tudnak. Hidd el időarányosan nem fognak annyival növekedni a program méretek, mint az SSD-k mérete (Különben meg szerintem nem exponenciálisan/egyenes arányosságban növekszik a méretük, tehát jövőre értelmetlen alapozni)
Ahol nem jönnek elő az előnyei, játékok (de napi 1-2 perc türelem árán rámásolhatod azokat is gond nélkül.) az a terület, ahová kellene a tárhely.
Tehát vedd számba a kérdést: Megéri napi 1-2 perc kényelmetlenségért kiadni + 60-70 ezer forintot? (A plusz 128+64 GB-ért) Ha minden nap mással akarnál játszani.
Ennyi pénzből már egy iszonyat fullos VGA-t tudsz venni, vagy FullHD monitort, vagy brutál Intel procit és még lapot is. Nos megéri?
(Arról nem is beszélve, hogy blokkonként fejleszthető mert árban csak keveset tér el) a kisebb, nagyobb modellek GB/Ft aránya - veszel 64-est ha kicsi veszel mellé mégegyet vagy egy 128-ast)
-
Zlin50
senior tag
válasz
Carasc0 #24785 üzenetére
Ne is haragudj, de szerintem már az elejét elkavartad.
Ha azt írod kapásból hogy inkább 120-asból érdemes kettőt megvenni hosszútávon akkor rendben van, de pont az ellenkezőjével kezdted, hogy 120-ast nem érdemes.
Szóval egy nagyobb helyett két kisebb a jobb (vagy jobban megérő) választás, és ez rendben is volna csak akkor nem kezdem azzal hogy ezeket nem érdemes.
Bár lehet hogy nem jól látom, de úgy vélem azt akarod kihozni hogy kettőt kisebb mérettel kedvezőbben lehet megvenni . -
fagy53
nagyúr
válasz
Carasc0 #24777 üzenetére
12GB a win 7 64bit, majdnem stimmel. Onnan kezdve az átl. felhasználó ha feltelepíti az átl. programjait még messze van a 30GB-tól. El fogja persze hamar érni a 30GB-ot, de az a trehányságának tudható be!
A játékoknál meg nem mindig szükséges az SSD, elmondták már előttem is, hogy a betöltési időt rövidítheti meg, de ez nem általános! Ha megnézed a játékok alatt pályabetöltéseknél a meghajtó LED fényét, akkor tapasztalhatod, hogy sok esetben nem folyamatosan világít, azaz szinte mindegy , hogy HDD-n vagy SSD-n van a játék, mert a várakozási idő csak részben függ a tároló sebességétől.
Vannak játékok ( kevés) amit érdemes az SSD-re telepíteni, de a legtöbbet felesleges és kár a drága SSD GB-okat erre pazarolni! -
Ren Hoek
veterán
válasz
Carasc0 #24777 üzenetére
Nem értem hogy van ennyi időtök, hogy 20 játékkal tudtok játszani egyszerre
Személy szerint örülök, ha van időm szombaton egy kicsit gamelni aztán kész. Akkor is egy játékkal játszok általában. Ha megunom letörlöm (Vagy csak simán átmásolom HDD-re az aktuális mappáját, nem törlöm magát a játékot mindenestől) Ha kell újra vissza rakom. Azon meg felesleges parázni, hogy sok írás az SSD-nek. Napi 100 GB írást bőven elvisel ~15 éven keresztül. Nem fog elfáradni, mert ennyit még a HDD-t sem használod. -
bazsi83vp
senior tag
válasz
Carasc0 #24777 üzenetére
Szerintem egy asztali gépnél bőven elég (lehet) egy 80-128 giga kap. ssd. Egyes játékoknál nem nyújt előnyt (a betöltési sebességen kívül), mert hiába kapom meg a "képet" a world of tanks-ban, ha kell még várni a csata kezdetéig és hasonló dolgok pl a többi játékra is igazak. Azt a pár, ahol van előny pl fps multi, ahol korlátozott a sniperek száma és az akarsz lenni, vagy 1-2 programban, ahol nő általában a min. fps, az mehet ssd-re.
Persze, ha nincs lehetőség második meghajtóra, ott a fenti eszmefuttatás értelemszerűen nem állja meg a helyét - csak külső lemezegységgel. -
Zlin50
senior tag
válasz
Carasc0 #24777 üzenetére
Épp kalkuláltam és rájöttem hogy hosszútávon nem éri meg megvenni a 120GB tárolókapacitással rendelkező SSD meghajtókat
mégsem rendelem meg a 180GB Corsair-t mert az meg már nem éri meg. Akkor inkább 2db 120GB
Na most akkor, hogy van ez?
De 2-3 év múlva szerintem a 120Gb is kevés.
Na itt aztán tényleg vége....
-
Carasc0
őstag
válasz
Carasc0 #24776 üzenetére
Épp kalkuláltam és rájöttem hogy hosszútávon nem éri meg megvenni a 120GB tárolókapacitással rendelkező SSD meghajtókat. Lehet rosszul gondolkodom, de tegyük a Windows 7 x64 változata tippem szerint olyan 15GB-ot telepít fel. Ha nem is annyit de 10GB-ot biztos. Nos telepítünk pár alkalmazást Office meg ilyesmi. Ez átlagosan megállítható olyan 30GB környékén. De mi van a játékokkal és a nagy méretű specifikus programokkal? Ma már egy átlagos játék bőven feltelepít 5-10Gb-ot. És most gondoljunk a jövőre.
Ma már egy stratégiai játék is mekkora méretű, hát még egy FPS vagy szimulátor. Nem beszélve hogy valaki tervez, szerkeszt, fejleszt. Ezek sem ki méretű alkalmazások. Pörögnek a gigák. Windows 8 is sokat fog foglalni, nem beszélve a jövő játékairól. De ha nem is játszik az illető, akkor is a speciális programok meg hát kifelejtettem a multi-boot formulát azaz az SSD-n egyszerre több OS van telepítve.
Egyre többen adják el a 60GB-os SSD-jüket hogy nagyobbra cseréljék. Szerintem az eladók többsége abba a szituációba kerültek, hogy átgondolván vagy tapasztalván rájöttem hogy a 60Gb kapacitás nagyon kevés. De 2-3 év múlva szerintem a 120Gb is kevés.
Én is blamába vagyok mert mégsem rendelem meg a 180GB Corsair-t mert az meg már nem éri meg. Akkor inkább 2db 120GB. De ez csak egy szubjektív meglátás részemről.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Carasc0 #24532 üzenetére
Sajnos nem tudom megerősíteni amig nem próbáltam ki azt a modellt, de ha cserélnem kéne akkor a TOP 3 jelöltben lenne a legújabb Intel és Samsung modellekkel.
Valószinüleg az ár és az ATO eredmény miatt győzne....
Szerintem nagyot nem tévedhetsz vele, hacsaknem utólag kiderül, hogy van valami vezérlő és/vagy fw stickje. De ezt kétlem... 3 év alatt sokat fejlődött a technológia. -
Logicman86
tag
válasz
Carasc0 #24503 üzenetére
Igazad van, jó kis program, használom is de ezt a funkcióját eddig nem is néztem
(#24501) Mustármag: legelőször szerintem nézz utána, hogy a lapodon milyen sata vezérlő van. A marvell-es vezérlőket egyes SSD típusok nem igazán kedvelnek...(fagyás,kékhalál)(pl.: corsair). OCZ-t elég sokan szidják a saját fórumukon és itt is (a vezérlő és a firm miatt leginkább).
Én eddig a Samsung-ról csak jót hallottam, igaz az a saját vezérlőjét és nem a SandForce-osat használja, de mind megbízhatóság terén, mind sebesség terén hozza az előírtakat. A kingston-t is elég sokan preferálják(főleg az új 96GB-os verziót).
Én is SSD vásár előtt állok, ugyanúgy ~60GB körülit és nagyon úgy néz ki, hogy az új Samsung 830as széria lesz a befutó. Rengetek fórumot és topikot végigolvastam az SSD-kel kapcsolatban és erre az elhatározásra jutottam (főleg hogy giga lapom van, ami marvell-es vezérlővel "büszkélkedik"
)
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Carasc0 #24508 üzenetére
Amig nem próbálom, addig nem mondanék róla véleményt.
Impozánsak az adatátviteli értékei, de....Számomra a Boot idő fontos, meg sok kicsi file kezelése.
Az X25 G2 a csekély 250/80 MB/s sebességével még mindig az élmezőnyben van.
Szóval én néznék a netten egy ATTO-s tesztet.------
Ez bizony gyorsabb az intelnél.... bootban is ráverhet vagy 10%-ot -
fsb1000
nagyúr
válasz
Carasc0 #24502 üzenetére
Tényleg jól olvastam..... az a 820GB nem sok. (0,82TB)
Egy átlag törrentező ettől kevesebbet tölt le évente.---
Nem tudom mekkora SSD a célod, én elvagyok egy 80GB-osal.
Max. 3-4 játék van rajta, többel nem is játszom.
De pl. családi képeket videókat, más videókat 2,5TB-n tárolok. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Carasc0 #24496 üzenetére
A legnagyobb hátránya a korlátozott tárolókapacítás és a magas fajlagos ár.
Cserébe kapod a sebességet és a zajtalanságot + töredék fogyasztást.
Biztonság... hit kérdése.
A legtöbb user (én is) tart melette egy biztonságosnak hitt HDD-t, amin a fontos adatait tárolja.
A képzettebbek meg archiválnak külső eszközre is.----
Na.. a 820.000 MB = 0.82 TB (kicsit kevéske 20-30 oprendszernyi),
de ha veszel egy 256-GB-os SSD-t, még mindig csak 3-4 ciklusnál tartasz.
Az élettartam eleje.Vágj bele!
Olyanról még nem halottam, hogy valaki megbánta volna, legfeljebb egy gagyi SSD-vel kezdett, amit jobbra cserélt. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Carasc0 #24486 üzenetére
Kibillentés
Nézz utána mennyi ideig használtad a HDD-ket és milyen okból cserélted le másikra.
Nem lesz ez másképp SSD-vel sem.
Számold ki (saccold meg) hány terrabájtot írtál a az Op rendszeres HDD-re.
Ebből kijön hogy ez hány ciklusnak számit.Szerintem az átlag felhasználó 2-3 évig használ egy háttértárólót, aztán nagyobbra/újabbra cseréli. (biztos van aki tovább örizgeti gar után is...)
-----
Lassan 2 éve használom az Intel SSD-met és 1,2 TB ment rá. Ez 15 ciklus. Hol van ez még a 8000-től? A Samsungról nincs ilyen adat, de nyilván több, az talán 2,5 éves lehet és nem kiméltem.Van hátránya az SSD-nek, de amit cserébe kapsz az bőven kárpótol.
-
kerekfej
őstag
válasz
Carasc0 #24486 üzenetére
Samsung-ok tartósak viszonylag (470, 830), Crucial (M4) ajánlott, ami megfizethető árban van még az a Kingston (96GB) (leglassabbak ezek közül). A Patriot és az A-Data és G.Skill (www.rambazar.com) is jó elvileg és vannak még jó márkák, de jelenleg itthonról nehezebben beszerezhetők és a drága $ miatt eléggé megdrágultak.
Ha érdekel a téma akkor javaslom, hogy olvass vissza ebben a topicban az elmúlt 3 hónap terméséből.
-
p87
senior tag
válasz
Carasc0 #21443 üzenetére
Ha nem munkára kell akkor mindkettő felesleges.
Sima Vertex3 is bőven elég lehet, ha meg boot idő is fontos akkor elfelejteném a Revodrivokat, talán 1-2s-el gyorsabb lenne a boot sata-s ssd-ktől, de többet elvesz a raid inicializálás, így a tényleges bekapcsolástól számítva hosszabb időt vesz igénybe a teljes betöltés.
Persze ha munkára kell és kitudod használni a plusz sebességet akkor ok, de ha nem akkor sima sata-s ssd-k bőven jók. -
DV
senior tag
válasz
Carasc0 #20160 üzenetére
Crucial m4?
Fire/SOUL/CD
Az utobbi par hetben nem kovettem a topicot, de errol meg sosem hallottam: "utóbbi meg kapásból azt írja ki számos esetben, hogy valami gebasz van a vinyóval (nem csak ssd-knél)"?
Lemaradtam valamirol?
Nalam igy nez ki es sosem volt semmilyen hiba uzenetem vagy barmi mas, kep. -
franc0
őstag
válasz
Carasc0 #20014 üzenetére
Boltosnak soha, semmit sem hiszünk el. Ő mindig azt fogja ajánlani, ami neki a legjobban megéri.
Másrészt, amikor legutóbb a hardverkerben vásároltam, pont egy ilyen okosítás hangzott el előttem. Az eladó SATA3 HDD-t akart a vevőre rátukmálni, merthogy azok mennyivel gyorsabbak... szóval erről ennyit.
Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged