- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz
KaiotEch #49222 üzenetére
Mentél már át a 2 terráson hdsentinellel? ha igen tudod, hogy milyen az olvasási-sebesség garafikonja a vinyódnak?
Én most mértem le azokat amik nálam vannak (publikáltam a hd sentinel topikba, hogyha érdekel), mert rendszerátszervezésen vagyok ssd-t várva, és láttam, hogy a kis fájlok másolása (elérése) tényleg nem fekszik a HDD-knek, szóval ezen múlhatott... -
Bodor
veterán
válasz
KaiotEch #48141 üzenetére
Csak nem fogod teleírni. Ha közvetlen teleírás után mérte az illető, akkor lehet, hogy sokkal visszaesett a szekvenciális érték, de ha 10-15% szabd helyed van, és/vagy hagysz neki pihenni 1-2 órát, biztos vagyok benne, hogy visszaállnak az értékek. Érzésre meg szerintem teleírva is gyors marad, mert az elérési időt, és a 4K értékeket nem nagyon befolyásolja a telítettség állapota.
-
Bodor
veterán
válasz
KaiotEch #48135 üzenetére
Mivel KaiotEch fórumtárs megkért, hogy teszteljem már le az SSD-met, hogy mennyire lassul le, ha tele van írva, meg is tettem, gondoltam megosztom a tapasztalatokat, hátha mást is érdekel.
2 GB szabad hellyel érzésre , és boot alatt nem tapasztalok semmilyen sebességcsökkenést.
Tesztekben viszont van, de az igazából nem érdekel.
Felül a 33%-os, alul pedig a 98%-os telítettséggel készült teszt látható.
-
kerekfej
őstag
válasz
KaiotEch #48000 üzenetére
Samsung 840-es 100% kondícióról indul és körülbelül 100-150GB írás után esik 1%-ot, mert 99,99%-ot 99%-nak mutatják a programok. Mindig a legfrissebb aktuális HardDiskSentinel-el kell ellenőrizni!
-
apro
senior tag
-
válasz
KaiotEch #47586 üzenetére
Szvsz gyári szerviz csatlakozó. Természetesen, hogy azon a csatin keresztül a Kingston mérnökei miket érhetnek el, az nem publikus. Ilyen felületeket általában azért alkalmaznak, hogy akkor is ki tudjanak információt nyerni a meghajtóról, amikor az úgy hibásodik meg, hogy a sata adatcsatin ez már nem lehetséges(nem látszik a meghajtó, teljesen döglött), és így jussanak pontos infóhoz a hiba okát illetően. Természetesen ez csak egy elképzelés részemről, hivatalos leírással/megerősítéssel nem szolgálhatok.
-
-
Tommer
tag
válasz
KaiotEch #47483 üzenetére
Üdv! Elvileg van rá mód, legalább is én úgy látom.
Kíváncsi is vagyok Fire/SOUL/CD kolléga Samsung 470 SSD -je mit ad vissza, mármint a ráírt adatmennyiség a következő leírás alapján mennyi lehet.Az xtremesystems oldalán utánanézve két érdekes hozzászólást találtam. Az egyik, a 23. oldal 06-28-2011 11:28 AM -időben történt bejegyzés. Az oldal alján van. Ott van egy kép egy úgynevezett GSmartControl nevezetű programról. Ez a program úgy néz ki tudja olvasni a Samsung 470 SSD -nél a Wear Leveling Count (Chip) attribútumot. 177 -es ID jellel jelöli. Itt a link
A következő bejegyzés a 35. oldalon 07-11-2011 05:35 PM -időben történt bejegyzés. Ez is az oldal alján található. Ott azt írják, hogy 110.000 TiB, 309 hours, sa177: 1/1/9123.
Azaz a Samsung 470 (64GB -os) SSD -re 110.000 TiB adatot írtak. Mellékelve van egy CrystalDiskInfo kép is, amin elég sok Vendor Specific és Unknown nevezetű attribútum van. Van egy EB - Vendor Specific sor is aminek az értéke 2.És itt jön a lényeg. Én úgy látom, hogy a CrystalDiskInfo által jelölt EB - Vendor Specific sorban lévő érték a Samsung 470 SSD esetében a Wear Leveling Count. Mert ha a formázott kapacitást megszorzom ezzel az értékkel akkor a 64GB formázott kapacítása 59,6GB a Wear Leveling Count = 2 így a felírt adatmennyiség egyenlő 59x2=118GB. Szóval ennyi lenne - viszonylag ponrosan - a felírt adatmennyiség.
Vagyis úgy látom van kettő lehetőség is, hogy a Samsung 470 SSD esetében viszonylag pontosan meghatározzuk a felírt adatmennyiséget.
1. lehetőség az, hogy az un. GSmartControl programmal szépen kilistázzuk, hogy mennyi a [L]Wear Leveling Count értéke, ezt beszorozzuk az SSD formázott kapacitásával és megvan a felírt adatmennyiség.
Itt a program 32 bites windows -os verziója. Én kipróbáltam, a Samsung 830 SSD (128GB) -nál teljesen jól működik. GSmartControl
Az oldal közepén található a windows -os verzió.2. lehetőség a CrystalDiskInfo esetében a [L]EB - Vendor Specific sor értéke, mert ez lesz a Wear Leveling Count. Szóval ezt beszorozzuk az SSD formázott kapacitásával és megvan a felírt adatmennyiség.
(Remélem jól következtettem ki, és nem írtam totál marhaságot. Nekem a GSmartControl program a 177 -es ID vel jelölt Wear Leveling Count értékét 77 -re írja ki egy Samsung 128GB -os SSD -re, amit én 96GB -ra formáztam. Igen viszonylag nagy lett a "tartalék terület", de én akartam így. Na szóval nálam a HD Sentinel a felírt adatmennyisége 6,87TB -ot ír, ami átszámolva 7034GB.
Ha visszaszámolom, ez elméletem alapján akkor, a Wear Leveling Count = 77 ezt beszorzom a 96GB -al, megkapom a 77x96=7392GB. Igaz van itt pár 100MB különbség, de most nem váltogatok a byte -ok között. Szóval ez viszonylag elég pontos. A semmihez képest, szerintem elég jó.) -
válasz
KaiotEch #47483 üzenetére
Sehogy. A 470-es nem ad vissza ilyen információt a SMART adatok közt. Az egyetlen járható út, ha olyan progit használsz(pl Hard Disk Sentinel), amely a telepítését követően folyamatosan figyeli a meghajtót, így az összes írt/olvasott adatmennyiséget is. (A Samsung vezérlője a valós írt adatmennyiségnél többet ír, szóval a HDS monitorozása is bizonyos szempontból pontatlan, de ezt nem lehet megkerülni. A host által írt adatmennyiséget csak a FW tudná kezelni és a SMART-ban visszaadni(mint, ahogy teszi számos SSD- esetén is), sajnos a 470-esen nincs ilyen "opció")
-
R.Zoli
őstag
válasz
KaiotEch #35660 üzenetére
Hát mit mondjak ,nem futtattam halálra mem tesztekkel a gépet, 2000-es CL8-as Corsair Dominatorok 1600-on cl7-ben 1,65 Volton... Szóval nincs agyon tuningolva... Mivel nézzem meg? OCCT?
És nálad is mindig egy bizonyos műveletnél jött ez elő? És mindig csak egy meghajtónál? Mert nálam mindig csak ez tűnik el...
-
R.Zoli
őstag
válasz
KaiotEch #35653 üzenetére
Az a gond ha átrakom a marvell vezérlőre akkor is ugyan ezt csinálja... mindent visszaveszek alap órajelre akkor is...
Az SSD nem lehet hibás ugye? Vagy már nem tudom mire gondoljak...
az a gáz ,hogy ilyenkor úgy lelövi az ssd-t ,hogy csak gép kikapcs után érhető el újra...
-
hanog
csendes tag
válasz
KaiotEch #35525 üzenetére
Egyébként nem értem mit pörögtök ennyire ezen a böngésző cache témán.
Ad 1. Az SSD ennyitől nem mehet tönkre, addigra semmit nem fog érni mire napi 24-óra böngészés tönkre teszi még ha minden nap, egész nap más és más oldalakat nézel, hogy állandóan írjon.
Ad 2. Azért vetted, hogy használd, ha átrakod winchesterre....gratulálok kár volt ennyi pénzt kiadnod egy statikus adattárolásra használt eszközre.Bocs a hangvételért, nem neked szól csak általánosságban ez a véleményem.
-
-
-
zoleeno1
veterán
válasz
KaiotEch #34824 üzenetére
"Egyébként nem vagy egyedül azzal, hogy nem érte meg. Igaz, hogy 20mp alatt nekem bebootol, meg kattintok és máris ott a FF, de én is többet vártam az egésztől."
Mégis mit vársz még tőle, hogy kv-t főz, meg megkeni a pirítóst?
Pontosan azt lehet elvárni tőle amit leírtál (egyebek mellett), gyors boot és program indítás.
-
LivingColour
tag
válasz
KaiotEch #34713 üzenetére
Az addig ok, de firmware-t akarok frissíteni rajta de így nem megy. Feltelepítettem a Samsung SSD Magician-t, amivel állítólag win alól is lehet firmware-t váltani. Letöltöttem a legutolsót, frissítettem, a program mindent rendben talált, csak a végén a Crystadiskinfo még mindig az eredeti verziót látja. Passz.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
KaiotEch #27082 üzenetére
Keresővel ezt találtam neked: [link]
Szerintem ilyen a Samu 470-es. Nem kell aggódni miatta.
Esetleg nálad nem ugyanez az AHCI dolog van? AHCI-re van téve a vezérlőd BIOS-ban?makkai: Szerintem, ha fontos neked az az árkülönbség, akkor az olcsóbbat vedd.
Próbáltam én 2db SSD-t RAID0-ban, majdnem 600MB/sec sebességek voltak, de az oprendszer szinte semmit nem gyorsult tőle. Bootidő 1mp-el volt gyorsabb. Másolni gyorsabban tudtam volna, de SSD-t nem erre használjuk ugye. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
Jack@l
veterán
válasz
KaiotEch #27068 üzenetére
KApcsold be hogy fat32re formázza, nálam a windows boot sector is be van nyomva, és aztán fent a menüben save settings. Gép ujraindít, örül.
Sajnos automatán adja neki az első szabad betűt win alatt, és úgy hagyja amig nincs változás. Cache-nek szerintem a 128 mega szűkös, néha nekem felmászik 100 fölé még úgy is, hogy restartkor üres lappal indít. -
Wind-Storm
őstag
válasz
KaiotEch #27064 üzenetére
Igencsak ellentmondásos... nekem is FAT32-re van konfigurálva és formáznom nem kell + betűjelet se kell hozzáadnom.
Boot sector settings-nél windows boot sector van kiválasztva?
Amúgy szerintem tedd újra a programot vagy próbáld kitörölni a beállításait aztán hátha megjavul.Egyébként mennyi a ramkihasználtságod? (látom nincs túl sok ramod, csak 2x2GB) és mekkora méretű partíciót hoztál létre ramdrive-ban?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
KaiotEch #27059 üzenetére
Én is kétlem egyébként...
Tedd fel a HDSentinelnek ezt a legújabb bétáját aztán dobj róla egy képet. [link]Amúgy én is azt tettem fel... lemezkezelésben nem tudsz adni neki betűjelet?
A nem betöltődő sorra passz...
Nekem speciel meg az volt a gondom a ramdrive-val, hogy mindig E:\ betűjelet kapott...
és az E:\ nekem mindig is a saját meghajtómat jelentette.. hagytam is a francba nem érdekel h az FF az SSD-re kessel.. sz@rok rá.
Ramdriveot meg már csak VMware-hez használom és egyebekhez, erre jó nekem.. -
Binda
tag
válasz
KaiotEch #26193 üzenetére
Köszönöm az infót. Idő közben még egy kérdés felmerült bennem
Ha később úgy döntök, hogy át akarom rakni az ssd-t egy laptopba, akkor tudja majd kezelni? Egy Amilo PA 2548 lapom van, sima sata-t írnak rá, de semmi egyebet. Szerintetek megbirkózna egy sata3-mas ssd-vel? Vagy erről teljesen mondjak le?
-
lalakov
senior tag
-
-
Binda
tag
válasz
KaiotEch #26134 üzenetére
Köszi a választ. Persze, rendszer. Meg a többi szokásos. Cad, pár játék, esetleg PS.
A Samu és OCZ árban ugyanott van. Samura 64 gb, ocz-re 60-at írnak, nem hiszem, hogy nagyon számítana. MTBF:re OCZ-nél többet írnak, jól sejtem, hogy ez az élettartammal függ össze? És a Samu tényleg csak 0,14-0,24W-ot eszik? Eddig minden ssd amit láttam 1,5-3W között mozgott. Az elírás és 1,4-2,4W kéne lenni, nem?
Samuról mintha írtatok volna olyasmit, hogy adnak cd-t és az mindent beállít magától, és így nekem nem kell vele tökölnöm. Ez így van? Mert ebben az esetben lehet csak a cd miatt hajlanék a samura
-
samu74
addikt
válasz
KaiotEch #25951 üzenetére
Lehet hogy annak tűnik,de ez annyira nem sok.Természetesen ez nyáron ennyi mikor majd 30 fok van a szobába.Nekem is van olyan vinyóm ami most perpill 24 fokos,de egy régebbi meg felette 40 fokos(két tányéros).
A gyártó szerint a 96-os Kingston:
Storage temperatures — -40 ~ 85°C
Operating temperatures — 0 ~ 70°C Szóval bőven belefér a 45. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
KaiotEch #25921 üzenetére
Nyugodtan vegyél Sata2-est, mire valóban kihasználnád a Sata3 előnyét otthoni használat mellet már rég döglött lesz az az ssd amit most veszel.
Ez kb olyan mintha vennél egy M3-as BMW-t mert az tud akár 250-el is menni. A tecsó parkolóba aztán marhára ki is tudod majd használni...
-
Bodor
veterán
válasz
KaiotEch #25918 üzenetére
Akkor Te ajánlj neki sata2-est, és majd eldönti mit szeretne. Szerintem Ő is elolvasta az előző hozzászólásokat... Ha nekem tudná az alaplapom, és most kellene döntenem egy aránylag hosszú távú beruházásban, és az anyagi lehetőségeim is megengednék kifizetni a különbséget, akkor biztos, hogy sata3-as ssd-t vennék, úgy, hogy tisztában vagyok azzal, hogy főleg a 4K olvasás számít egy oprendszernek szánt ssd-nél, ott meg tudom nincs nagy különbség. Nem lehet tudni mit hoz a jövő ( ki mit mire használ majd) , ha már veszek valamit, akkor ne a régi technológia legyen. A lényeg, hogy vásárlás előtt álljon rendelkezésre elég információ, ami alapján lehet dönteni...
-
válasz
KaiotEch #25748 üzenetére
Röviden igen, de azért van egy pár fontos dolog, amire illik odafigyelni
2. Ha W7 telepítésekor particionálod az SSD-t, akkor az létrehoz egy 100 megás rejtett partíciót, amire az indítófájlok kerülnek. Ezen rejtett partíció jelenléte akkor indokolt/nélkülözhetetlen, ha Ultimate változatot használsz és a rendszerpartíciót szeretnéd BitLocker-rel titkosítani. Tévhitek a rejtett partícióval kapcsolatban
Ha tehát erre nincs szükséged, akkor egy Vista vagy W7-es gépben particionáld elő az SSD-t, az OS lemezkezelőjével, vagy a W7 telepítőlemezről, parancssorból manuálisan.3. Telepítés előtt, húzd le az adatkábelt a gépben lévő egyéb HDD-kről, ellenkező esetben, ha valmelyiken aktív partíció lenne, akkor a W7 kihelyezi az indítófájlokat a HDD-re. Ez addig nem is gond, amíg a HDD a gépben van, de ha elromlik vagy eladod (szóval ha kikerül a gépből), akkor a W7 már nem fog elindulni az SSD-ről.
4. A W7 alap AHCI drivere megfelel, nincs szükség más AHCI driverre.
5. Letöltöd a Samsung SSD Magician Software Ver. 3.0 szoftvert, telepíted és 2 dolgot tegyél meg
# OS Optimization
# Over Provisioning6. Ha nem kell hibernálás, letiltod.
7. Ha 8 vagy több giga RAM van a gépben (de 4G-nél is megteheted, ahogy érzed), akkor a virtuális memóriát helyezd ki egy másik meghajtóra.
Amennyi idő alatt ezt a hsz-t megírtam, ennyi idő alatt már rég fel lehetett volna telepíteni egy W7-et, "beállítani" az OS-t és az SSD-t...
[ Módosította: KrAt ]
-
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Formula-1
- PlayStation 5
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- AliExpress tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest