Hirdetés
- Snapdragon 8 Gen 5-tel jön a Realme Neo8
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- CES 2026: Cserélhető akkumulátoros Bluetooth fejhallgatót mutat be a Fender
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- iPod Nanóra hasonlító USB DAC és zenelejátszó a Snowsky Disc
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
Aktív témák
-
Silentfrog
veterán
válasz
hodostamas
üzenetére
Ha kihoznál valamit még belőle azt úgysem éreznéd már meg!

-
Silentfrog
veterán
válasz
DeFranco
üzenetére
Azért irtam a napi 90 gb-ot mert a telepités végén az összes frissités után már 120gb volt az irt adat.
Nem soktam sokat izgulni ezen végülis ,csak kicsit sokaltam az adatmennyiséget amit felirt e rövid idő alatt.
Sajnos /ezt már itt is kérdeztem/ nem találtam arra infót,hogy egy 60 gb-os S. 830 ssd-re 50% helykihasználtság mellett mennyi az az adatmennyiség amit elvisel.
Tehát mennyi tb adat az ami után végleg kileheli a lelkét és csak olvashatóvá válik.(#44747) axlfsi
.: Pontosan igy van!
-
Silentfrog
veterán
Szerintetek kezdenem kellene valamit azzal ,hogy a 6 napos üzemidővel rendelkező Samsung 830 ssd máris majd 600 gb irott adatmennyiség keletkezett?
Eddig is volt ssd -m,több éve de az nem tudta kiolvasni az irt adatmennyiséget,igy nem is foglakoztam vele
Valszeg az internetes böngésző alapú játék ir ennyit az ssdre.
Tehát kb 80-90 gb adat megy rá naponta,a teleités ota.
Kezdejk ezzel valamit,nagyos sok ez a szám? -
Silentfrog
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tudom,hogy egy ssd-nek mennyi az amit irásban elvisel. De ez egy 64 gb-os ssd-nél 50% teltségnél ki lehet valahogy számitani ,számszerűsiteni,hogy kb ez mennyi tb adat lehet,mire végleg csak olvashatóvá válik?
Nem aggódok rajta csak kiváncsi vagyok.
Hallottál már olyat,hogy valakinek csak olvashatóvá vált az ssd-je?
Olyankor mi történik? Az op renszer fut még rajta? Ezek érdekelnének.Vadásztam de ilyet a neten nem találtam,mindent tönkretesznek az emberek szánt szándékkal,telokat darálnak le de olyat nem láttam még,hogy folyamatosan irnák asz ssd-t hogy mennyit bir.
-
Silentfrog
veterán
Szerintetek normális az,hogy 4 napos üzemidős ssd-nél máris 400 gb az irott adatmennyiség
Igaz böngésző alapú netes játékkal játszok lehet,hogy az ir ennyit az ssd.re?Mert ha igaz akkor a majd 2 éves Kingston ssd ami most lecseréltam a mostanira/ s830/ és ilyen tempoval ment az irás rá akkor vagy 20tb nál is több adat kerülhetett rá.
-
Silentfrog
veterán
válasz
hodostamas
üzenetére
Akkor te sem adtál több ezret egy beépitő keretért!

-
-
Silentfrog
veterán
válasz
Silentfrog
üzenetére
mértem egy sebességet a 4k qd 32 olvasás esett vissza a tizedére 25Mb/s re,250 ről.
-
Silentfrog
veterán
Az ssd ahci módban van felteleitve a win és rakok hozzá egy merevlemezt ami még nem volt a telepités ota
Ilyenkor az uj hdd sata modban megy és mindig arról akar bootolni nem veszi figyelembe a beálitást csak a következő ujrainditásig. Ezzel lehet valamit kezdeni?Viszont ha a biosba étállitom ahci-ről satára akkor minden rendben.
Lényeg,hogy ahci-n egyen vagy elég hogy a win telepitéskor abban volt?
-
Silentfrog
veterán
Már fent is van a win,pendrive-ről gyorsan felszalad.
Igy jónak néz ki,pont azt választottam amit te is irtál,ha minden igaz.
Úgy volt,hogy eladom ezt a kis 30 gb-osat de inkább hagyom a kis gépbe gyorsitott rajta egy kicsit. Eladni pénzért ugysem tudom,
Elsőnek xp-t akartam felrakni de a pendrive-n win 7 volt.
Köszönom a megesrősitést,a döntésemben!

Most nézem Ultimate win 7-em van....
I -
Silentfrog
veterán
A véleményetekre lennék kiváncsi.
Kikerült a gépemből Kingston v 125 30 gb-os ssd.
Gondoltam,hogy belerakom Az ASUS 1000h egymagos atomos gépembe/netbook/. /tehát egy lassuú gépbe menne bele/
Szerintetek xp vagy win 7 legyen rajta?
Úgy tudom ez az ssd trim támogatottság nélküli xp. n is megfelelő
Gyenge a gép win 7 -het igy azt nem szeretném felrakni.
Vagy inkább azt érdemes? -
Silentfrog
veterán
Nem mindha fontos lenne,de érdekelne,hogy normális ez az,hogy egy pár orájtelepitett windows 100 gb-ot ir egy új ssd-re.
Amikor felment a win.50 gigát irt ki irt adatmennyiségnek,most,hogy felmentek a frissitések ismár 100 gb irott adatnál tartok.A régi ssd-m ből nem tudta kiolvasni semmi program az irt adatmennyiséget,ezért ujdonság nekem ez az adat.Most nézem pontosan 5 ora üzemidő 100 gb irt adatmennyiség...
-
Silentfrog
veterán
Igen és a frissitések ebben még benne sincsennek.
Az első pillanatba 50 gigát irt ki és 3 honap üzemidőt!
(#44023) Bodor.: igen igen tényleg te ezt mondtad!
Az elhaszálodással meg szerintem sem kell foglalkozni.
Én a másikkal amit elcseréltem sem sokat foglakoztam az alap dolgokat beállitottam nem ment rá letőltés és nem volt töredezettségmentesités.
Ment 200 napot. semmi baja.Egyébként különböző méretű és sebességű ssd-t ha összeköt az ember raid be akkor mi történik? Mert ugyebár lehetséges az is,csak a kissebbik mérete lesz az ami megjelenik meghajtóként ha jól tudom.
-
Silentfrog
veterán
Nemrég telepitettem windowst a régi Kingston V 125 ssd-mre és most a samsung 830 ra. A programok megnyitása közben is érezhető némi gyorsulás viszont a netes tartalmak és oldalak megnyitása között hatalamas különbséget érzek
Stopper nélkül is sokkal gyorsabb nincs "toporgás" a megnyitás után
Aki azt mondja,hogy ssd- és sdd között nincs különbség érzetre az csak féligazságot mond.
Az új meghajtók közöt lehet ,hogy nincs de egy régi több éves modell és egy mostani között van és eléggé feltünő.
Ha nem lenne igy akkor visszavinném,hisz ezt megteheti az ember x napig.
Viszont ez megmarad.A frissen felhúzott op.rendszer szerint viszont máris 50 gb-os irtam a maghajtóra.
Mókás,de nem érdekel.Mire kilehelné a lelkét a cellák ugyis vesz az ember másikat!

-
Silentfrog
veterán
-
Silentfrog
veterán
Pont ez a bajom sokszor a forumban.
Valaki azt javasolja dobjam ki a ssd-met mert nem sokat ér más meg az mondja,hogy jó a a régi is. tény és való,hogy a mai / pl.:sam. 830/ sokszorosával gyorsabb minden szempontból mint az én régi ssd-m de mivel lehetőségen nincs rá,hogy kipróbáljam a saját gépembe csak arra tudok hagyatkozni amit a fórumtársak irnak,próbálnak.
Mindent utdok az ssd.kről,olvasom a teszteket ha valami uj megjelenik,de a benchmark számokból nem tudom megitélni,hogy a mindennapi használatban éreznék egy különbséget. -
Silentfrog
veterán
A segitségeteket szeretném kérni.
Ha a sebességet nézzük akkor melyik a jobb vétel az alábbi ssd-k közül,az árat figyelembe véve.
64Gb SSD 830 Series 20 ezerért
60Gb SSD Vertex 2 15.5 ezer
OCZ
64Gb SSD Petrol 14.8 ezerEsetleg .: OCZ
128Gb SSD PetrolEzek lennének,mind újak garisak.
További kérdésem hogy a meglévő Kingston 30 gb V125 modelt megéri e lecserélni ,nem a teszteket akarom nézni a hatalmas számokat hanem érzetre,gyorsaságra, mindennapi használat lenne a csere. A méret miatt nem cserélném le ,mert elvagyok a 30 gb-os mérettel.
-
Silentfrog
veterán
Szerintetek az ssd irási vagy az olvasási értéke a bűnös abban ha egy meghajtó érzésre lassulni kezd?
Mert nálam az olvasási érték az gyári, de az irási 25-30%-al lassabb mint amikor megvettem.
Olyan mind ha lassabb lenne a ssd de lehet,hogy csak megszoktam.
-
Silentfrog
veterán
-
Silentfrog
veterán
válasz
deathtania
üzenetére
Kizártnak tartom,hogy foglalkoznának vele. Bár a helyi boltba ahol ismerős vagyok ott visszacserélték a 2 hibás szektoros hdd-m,de a nagyobb boltok tuti elhajtanak a busba.

-
Silentfrog
veterán
Sziasztok!
Egy jó ideje nem nézegettem az ssd sebességét,de most mértem egyet . Érdekes modon kicsit gyorsult az olvasási sebessége,viszont az irási drasztikusan csökkent Kb 20%-ot,
Az ssd-nél a lassulás az irási és olvasási sebességben jelentkezik vagy csak az irásnál?
Tehát egy teljesen "lelakott" ssd mindig ugyanolyan sebességgel képes olvasni,csak az irási sebesség lassul az elhasználódás miatt? -
Silentfrog
veterán
Üdvözletem!
Van egy Kingston 30gb ssd-m 180/50 seq irás/olvasással. 10/6 4 k irással és olvasással Most lenne az apróba egy ugyanilyen 9 ezerért eladó.Szerintetek érdemes lenne megvenni és Raidba kötni a meglévővel?? Mennyit gyorsulna ha kettő lenne összekötve? /tudom,hogy trim nem lenne az egy biztos hátrány a dolognak/
Vagy a trim hiányában előbb utóbb elvesziteném a nyert gyorsulást? -
Silentfrog
veterán
válasz
ExtremeClock
üzenetére
Bizos?
Mert én ugy tudtam,hogy még eltérő méretű is lehet az ssd csak akkor a kissebbik mérete lesz 2X. -
Silentfrog
veterán
Nah azthiszem összekutyultam a dolgokat,a franc sem figyelte milyen alaplapi lapkakészletem van.
X 4 phenom van hd 5830 kártyával,fel is telepitettem az általad nemrég belinkelt Amd drivelt./érdekes feltelepült/
Viszont most nézem ,hogy alaplapi lapkakészletem nVIDIA nForce 7025-630a
Igy Nvidia driver kell.
Már meg is van kiváncsi leszek a változásra,hisz elég régi a mostani ami fent van. -
Silentfrog
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én lecseréltem arra amit a napokban be is linkeltetek,de a hd sentinel szerint változatlan maradt minden.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm,valoban benne van,pedig már átnézem egyszer a beállitásait de biztos átsiklottam felette. -
Silentfrog
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm de sajnos nem egyértelmű a programban a defragra vonatkozó rész.
Akkor inkább tiltom.Bodor .: Ragaszkodok hozzá,mert pénzt adtam a prof. verziojáért.
Évek ota használom,nagyon jo kis program,csak közben jött op. rendszerre valo ssd,és tanácstalan voltam/vagyok a program müködésében. -
Silentfrog
veterán
Használom az Advanced System Care programot, telepitéskor megkérdezi,hogy az automatikus töredezettségmentesitést bekapcsolom e.
Szerintetek ezek a programok figyelembe veszik azt,hogy ssd a rendszerlemezem,és azt nem fogják töredezettségmentesiteni?
Elég sok karbatarto program van ami tudja a töredezettségmentesitést futtatni "pihenő" modban.
Több nagy méretű hdd van a gépemben ezért jo lenne ha elvégezné a defragot,de nem szeretném ha szétirná az ssd-met
Ismeri valaki ezeknek a programok lelki világát?
-
Silentfrog
veterán
Lenne egy kérdésem nekem is. Van egy régebbi 30gb-os kingston ssd-m.
A mai ssd-hez képest szerény irási-olvasási értékekkel.
A kérdésem az lenne,hogy ha beujitanék mondjuk egy Samsung 830 at akkor éreznék-.e jelentős gyorsulást a gépemen.Adatot nem másokol rá,semmi extra programot nem használok,csak op.rendszer van a rajta.
A sebességkülönbségek elég tekintélyesek,de a mindennapi használtaban észrevenném ezt? -
Silentfrog
veterán
válasz
vilmoskorte1
üzenetére
Vagy pedig ami halványan van irva azt nem támogatja az ssd,ami meg normálisan az tudja.
De nem jelenti,hogy működik is.
Egyébként pont ugya ebben a cipőben járok,a hd sentinel támogatottnak irja de inaktivnak,a többi program/crystal,ssd life pro/ meg azt irja ki működik a Trim.
Valszeg a Hd sentinel téved ,hisz már több mint egy éve használom az ssd-m és pont ugyanolyan sebességet produkál mint uj állapotában,tehát nem lassult be egyáltalán.
Én ugy tudom,hogy ugy is meg lehet tudni a trim funkcio állapotát,hogy lemérem a sebességét,teleirom adtattal letörlöm majd mérek ujra sebességet.
Ha nem érzékelhető lassulás akkor működik. -
Silentfrog
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Pontos tipusjelzést nem tudok mert most is az emlitett Asus 1000H rol pötyögök.
de valoszinűleg az lesz amit irtál. -
Silentfrog
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem raktam fel uj biost,mert csak probaképp volt benne az ssd.csak kiváncsi voltam alapbol ,hogy kezeli a kis gép.
Igy is ugy is kevés lenne a 30 gb hely nekem ezért enm is variáltam ment vissza a hdd.
Alapbol csakugyan nincs fent a AHCI mód. -
Silentfrog
veterán
Egyszer kétszer én is xarakodtam a formázással,nem látta a gép,sehol sem szerepelet a meghajto csak a biosba.
A lemezkezelő sem látta,a win 7 telepitéskor sem sikerült előcsalogatni. Meguntam kivettem a gépből beletettem egy kűlső satás usb-s rackbe és ugy egyből le tudtam formázni.
Vissza a gépbe,az op. rendszer telepitésénél már szerepelt,ujra formáztam és már kész is volt.
Nem tudom ,hogy ez jó ötlet volt e de azota is igy csinálon ha gondom van egy meghajtóval. -
Silentfrog
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Ugy tudom az elhasználodás egy természetes folyamat.igy arra nincs gari. Itt irta régebben ezt valaki,hogy igy járt a gariztatással.
-
Silentfrog
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Néha szerkezthetik is a Wikipédiát mivel a kissebb csikszélességben gyártott ssd-k kevesebb irási ciklust viselnek el mint a régebbiek.
/ha jol tudom/
Néha visszatérek ebbe a topicba ,hátha valaki feltesz a kérdést-Miért nem megy az op rendszerem,hisz ssd- van a gépemben,és csak pár éves.
Eddig még nem láttam ilyen bejegyzést.. -
Silentfrog
veterán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Kérdés az,hogy elhasználodás miatt birja csak addig vagy csak simán bedöglik.
Mert én az elhasználodásra lennék kiváncsi.
A telefonok is bahalnak pár év alatt pedig azokban nincs Solid State Drive. -
Silentfrog
veterán
Mivel ez a topic is 4. éves,és több éve lehet már ssd-t kapni kiváncsi lennék arra,hogy van e már valaki akinek van olyan ssd-je ami már nem irható csak olvasható?
Érdekelne ,hogy ilyenkor mit történik az op rendszerrel ami rajta van. -
Silentfrog
veterán
2x sry
-
Silentfrog
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem, volt egy 3.6 pro verziom ,de felfrissitettem 3.7pro ra
Ennél frissebb nincs... -
Silentfrog
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Minden ki van pipálva kivéve a
Deterministic Read After TRIM ----- Ez nincs támogatva a többi igenTRIM parancs Támogatva
Data Set Management Támogatva
Deterministic Read After TRIM Nincs támogatvaNálam ennyi jellemző van csak.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi.
Akkor a hdsentinel téved.
De ekkorát? Azt gondoltam ,hogy egy megbizható program,mivel mindenki ennek a képét linkeli be ,ha el akar adni meghajtot.
Azt mutatja,hogy tiltva van pedig müködik a trim....
Valami gebasz van ,mert a crystal disk markkal mértem/2x is/ sebességet és gyorsabb mint a gyári adat,sőt gyorsabb mint amikor megvettem,
Ezt nem értem.... -
Silentfrog
veterán
Van egy kis program,/itt linkelte be valaki/ ami kiirja,hogy működik e a trim az ssd-n,illetve ki-be lehet vele kapcsolni.
A program szerint engedélyezve van,nem is foglalkoztam a meghajtoval hónapok ota.
Most,hogy vettem egy használt merevlemezt feltettem a Hd sentinelt.és feltünt,hogy ez a program azt irja ki,hogy tiltva van a trim funkcio.
Van olyan modszer amivel meglehet tudni bizonyosan ,hogy mi az igazság?
/op.rendszer van rajta tele irni lemérni a sebességet ,ujbol törölni és mérni nem szeretném,/ -
Silentfrog
veterán
válasz
Mazsul
üzenetére
É n kiváncsiságbol felraktam egy rakás programot ami az ssd élettartamát hivatott mérni.Mindegyik azt irta ki,hogy hibátlan 100% -os az ssd-m kivéva a HD sentinel.
Azt irja ki,hogy hibátlan de 80% állapotunak látja.
Szerintem ssd tesztelésre vannak jobb programok mint a hd sentinelKaiotEch: Ha egy uj ssdre raksz Win 7 op renszert akkor nem kell vergődnöd ilyennel mert az op.renszer megoldja helyetted.
A telepités után lehet még egy két dolgot beállitani,de ha nem teszed akkor sincs baj. -
Silentfrog
veterán
válasz
atti_2010
üzenetére
Probáltam igy is ugy is./beállitva és tiltva is/
Az külön érdekes,hogy ha letiltom akkor a windows szerint nincs,de Aida és az Everest szerint van.
Egyébbként hogy tudom a lapozofájlt áttenni merevlemezre? Ezt az opciot nem találtam,de olvastam,hogy át szokta valaki rakni. -
Silentfrog
veterán
Találkozott e már valaki olyan problémával,hogy a Kingston ssdn futtatott operácios rendszerem néha megfagy egy pillanatra programok futtatása közben?
Hasit ahogy kell,de néha 2-4 másodpercre megáll a tudomány.Nem erőforrásigényes programoknál is észre vettem már ezt.
Mi lehet a probléma? Én nem jövök rá....
Aktív témák
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- Új, garanciás SSD-k - Áfás számlával
- PC bontás - Fractal Design ház, CM 750W, WS C422 PRO, Xeon W-2125, 128Gb, 6Tb SSD, 1050Ti
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

akkor sem fogok idegeskedi még.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)