Aktív témák

törölt tag

válasz fagy53 #41550 üzenetére

Ehhez hasonló sztorim nekem is van :D

2006-ban volt az, hogy átálltam PATA-ról SATA-ra... az első SATA-s HDD-m - és egyben az első és utolsó SAMSUNG merevlemezem volt -, egy SP2004C volt.

Egy ismerősöm mondta, hogy látta egy másik ismerősénél a SATA-s rendszert és marha gyors volt, hogy csak lesett... Szóval kíváncsi voltam milyen lesz.

Azért SSD korszak előtt, meg ha az ember nem Raptorokat használt az ilyesmi meglehetőse ritkán jött össze.

Felment rá egy 64-bites XP és eszméletlenül gyors volt - tehát az ismerős jól mondta, mondom frankó ez már mindig így lesz, ezt is vártam el -, de bizonyos SMART értékek megváltozása miatt 3 napon belül cseréltettem a merevlemezt, és WD 200-as lett belőle. Soha többet nem sikerül olyan gyorsan bebootolni HDD-ről mint elsőnek a Samsunggal, pedig minden más hardver változatlan maradt, sőt azóta ha HDD-m volt mindig WD-t vettem. A WD-ket nagyon szertem, mert megbízhatóak, a mostani merevlemezek már 5-6 évesek lassan. Most is három WD-m van , meg egy Kinsgston SSD és egy jövőfélben lévő Corsair SSD.

Azt az érzést, nálam is csak az SSD korszak hozta el ismét.

Aktív témák