Aktív témák
-
barcalaci84
őstag
"És ahogy már valaki más is említette, nem sok bizbaszt ér, hogy gyorsabban bootol (azaz jön meg a login képernyő), mert a Windows Live-os bejelentkezés, és a csempék eltüntetése sokkal több időt vesz igénybe, mint a Win7-en a bejelentkezés."
nekem automatán bejelentkezik a live profilomba, egy kattintás vagy gombnyomás és az asztalon vagyok.
pár napja vettem samsung 830 64 gb-t , SATA 2 -n használom és a boot elképesztő, azóta nem láttam a windows logót indításkorés a bejelentkezést se
59 gigát lát win és a magican -nel leszedtem még 5,9 gb-ot . a maradékot akkor csurig tölthetem?
okoz- bármi lassulást , vagy rakjam vissza az 5,9-t csak azt már ne használjam? -
TeeJay
félisten
lehet hogy rosszul tudom de ha egy 64gigás SSD-t veszel amiből a 1000 vs. 1024 számítás miatt ~59GB látszik használhatónak akkor máris 5GB-nyi tartalék hely el van intézve.
a flash memóriából ugyanis ténylegesen 64GB-ot pakolnak rá ugyanúgy mint a rendszermemória is tényleges 8GB nem pedig 8GiB...csak a vinyógyártók számolnak 1000-el hogy könnyebb legyen nagyobbat hazudni rá...
így el tudnak adni egy 931GB-os vinyót 1TB-nak... -
kalap12
tag
..van 2db 2 terrás és 2db 500 gb-os winyóm, nyugi nem gond a többi (film zene játék util stb. elhelyezése) kizárólag az ssd a windows és a programoknak kellett ennyi, de akkor már megkérezném, mindenki mondja hogy a samsung magician amit adnak hozzá szoftvert felesleges feltenni, mert a defrag meg a többi is amiket csinál felesleges és kikell kapcsolni benne, szerinted is felesleges feltenni? Mert ezek vannak benne, valami prefetch meg defrag stb. ezek nem kellenek azt irják sok helyen
-
kalap12
tag
neked is köszi szépen nagyon, de azt hidtem ez a baromság csak a winyóknál van a clustervesztesg miatt, ez meg egy ssd ami totál máshogy működik mint egy winyó, így érthetetlen az 59 gb! A számrendszer magyarázata oké, de mondom ez SSD nem winyó...és egyszerűen ennyi a mérete ami nagyon fáj mert csontra kiszámoltam a 64 gb-ot hogy tele lesz és így kevesebb marad mindenre..röhej, nem értem...amúgy meg ez a 99 százalék is fura de hiszek neked is, csak akkor ha most 99 akkor pár nap múlva meg már 98 97 96? pffff
-
TeeJay
félisten
hát konkrétan a pofám majdnem leesett mikor első bootolást nyomtam SSD-vel
és ahogy láttam hogy gyakorlatilag bármilyen programot indítok azonnal ott van máris megalapozta bennem azt hogy innentől kezdve rendszert csak SSD-re rakokmind a kettő Samsung 830 notebook-ba lett véve (64 és 128GB) és legalább látom hogy ugyanabban a SATA2-es laposban a legújabb IntelRST driverrel mérve a kettő között csakis szekvenciális és 512k írásban van eltérés, a 4K és 4KQD32 szinte egyforma (4KQD32 írás a 128gigásnál majdnem 2x gyorsabb)
így láthatom hogy gyakorlatilag gyengébb teljesítményű notiba főleg SATA2 esetén semmi értelme rendszer alá megvenni a nagyobb (ezzel együtt gyorsabb) SSD-t mert 64GB is bőven sok számomra
és sebességben nem hoz semmi féle érezhető különbséget majd.szerintem most hosszú ideig el leszek vele sőt ha veszek új notit abba is fogom átrakni azonnal az ODD-SSD rack-el együtt amibe pedig tervezek majd venni egy 1TB-os notivinyót
apropó ha már itt tartok
az SSD-hez járó Samsung Magician progit felraktam de gyakorlatilag számomra a rendszer tuning fül kivételével nincs sok értelme mivel az elhasználódás mértékét a HDSentinel is tökéletesen jelzi ráadásul onnan is ki tudom olvasni az aktuális eddigi felírt adatmennyiséget.
az a 4 opció amit az oprendszer tuningra mutat annak van értelme ugye?
indexelés kikapcsolás/superfetch kikapcs/defrag kikapcs -
Bodor
veterán
Ugyanezt írtam én is...
-
Balage76
senior tag
Erre írtam ezt, igaz egy hozzászólással később: "Az hogy Te akarsz-e új terméket venni (vannak-e olyan funkciói ami miatt megéri lecserélni a meglévőt) illetve megengedhed-e magadnak, mind helyi piaci sajátosság (ingerküszöb). "
Mi sajnos nem tartozunk a jólkeresők csapatába, lassan már a középmezőnyhöz sem, de ilyen országonkénti differenciálást nem tud csinálni egyetlen világméretű gyártó sem (leginkább a cross-border sales miatt). Emlékszem amikor a 470-est bemutatták akkor az amerikai kolléga azon nyüglődött, hogy miért nincs belőle 512GB és mennyire kényelmetlen, hogy aki ekkora kapacitást akar, az kénytelen 2 terméket venni és RAIDelni...
Jó példa erre hogy itthon még a 64/128GB a menő, míg tőlünk nyugatra már javában a 256GB, míg keletre és főleg dél-keletre még azt is magyarázni kell hogy mi az az SSD.
-
sz.j
nagyúr
"Nálad wear range deltának hívják"
Ott meg az "OK Minden rendben" olvasható.
@ Jester01
900GB? Hol van már a "tavalyi hó" ...., már 1000GB fölött mutatja, pedig kínomban pihentettem is az SSD-t.
-
sz.j
nagyúr
"... a HD sentinnel mit mutat a smart adatokban a wear leveling count-ban?"
Én ilyent a smart-nál nem találok ...
-
boogie84
veterán
Ezek teljesen jó eredmények! 4K akkor sem lenne sokkal gyorsabb ha sata3 csatin használnád. Uh ez tökéletes!
(#45141) D®. GeNy@: Nem az számít h sebességben mi mit kaszál, hanem megbízhatóságban, működésben. Teljesítménybeli különbségről felesleges beszélni átlagos felhasználónál.
Sajnos az intel 520 a legdrágább széria most.Ha váltanom kellene és tehetném akk 520 (240GB), v 830 (256GB) lenne a két esélyes. Persze ez csak az én meglátásom.
-
bluobluo75
őstag
Mondjuk fentebb írták, hogy nincs külömbség, azért vagyok kíváncsi mert az Asrock Z7 Extreme4 lapban már van sata3 de a vertex2-nél szerintem mindegy...azért kíváncsi lennék pld 1 vertex 4-nél sata3 csatolással lenne-e változás, csak itt már elég sok minden más is újabb így jobb és nem is igen lehetne a kettőt tesztelni, illetve nemigen lenne értelme
kár, hogy a vertex2-t nem készítették fel sata3-ra
Köszi a választ
Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Windows 11
- Milyen SSD-t vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VoLTE/VoWiFi
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest